Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Almanya'dan Ergenekon'a destek.


rodinatc

Önerilen İletiler

“Ergenekon soruşturmasını takip eden, asrın davasını izleyenlerin büyük bir bölümü, bu örgütün arkasındaki uluslararası gücün Almanya olduğunu düşünüyor.

 

Türk kamuoyunda Almanya'nın şu anki hükümetten büyük rahatsızlık duyduğu ve iktidardan edebilmek için bir hayli gayret sarf ettiği inancı hâkim. Bu iddiaya gerekçe olarak da; Almanya'nın Türkiye'deki bazı medya gruplarıyla ticari ve stratejik ortaklıklar içinde bulunması, o medya gruplarının da hükümet aleyhtarı oldukları kadar Ergenekon soruşturmasına karşı çıkmaları gösteriliyordu. İddiaya göre bazı grupların hükümeti yıpratma amaçlı yayınlarının arkasında Almanya var ve bunun en somut örneği Deniz Feneri davası... Gizli olarak yürütülmesi gereken Deniz Feneri davasının içeriğini Türk medyasına vererek hükümeti zor durumda bırakmaya yönelik operasyonun arkasında Alman hükümetinin olduğu tahmin ediliyor.”

 

MEHMET KAMIŞ

ZAMAN - 16.01.2010

Kaynak: -http://www.samanyoluhaber.com/y_342426_mehmet-kamis-almanya-imajini-onarmaya-calisiyor.html-

 

Her insanın içinde bir çocuk gizlidir derler ya, işte Mehmet Kamış yazısında bu çocuğu tamamıyla ortaya çıkarmış. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir üslupla Ergenekon’u Almanya Hükümeti’ni ve Deniz Feneri’ni bir birine bağlamayı başarmış.

 

Sayın Almanya (ya da Sayın Avrupa) lütfen Mehmet beyin bu yazısını okuyun ve demokratik bir hukuk devleti nasıl olunur öğrenin.

 

Ülkenizde size muhalefet eden bir takım sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve medya gruplarımı var? Gerçek demokrasilerde bu tarz muhalefetlere yer yoktur. Hemen bunları hükümet aleyhtarı ilan edip, adını sizin seçeceğiniz (yerel bir halk destanın adı bu işe çok uygun) bir terör örgütü ile ilişkilendirin. Sonra hepsini rahat rahat içeri atar seslerini kesersiniz. Oldu da iktidarınızın içinde bulunduğu bir yolsuzluk mu ortaya çıktı? Bunu sakın böyle şeffaf mahkemeler, açık soruşturmalarla yapmaya kalkmayın. Bunu biri size yapıyorsa alenen densizliktir. Nitekim Sayın Almanya’nın da bize yaptığı açıkça budur. Bu davalar gizli yapılmalıdır. Bir dava gizli olduğu kadar hukukidir. Tabi ordunuz ile ilgili yürütülen soruşturmalarda ve açılan davalarda bu kural tam tersi bir şekilde işler. Delillerle suçu sabit görülmüş elini eteğini dünya işlerinden çeken, kendini ibadete veren birinin dosyasını gizli davalarla hasıraltı edebiliyor, aynı zamanda ortada hiçbir delil yokken senelerce insanları hapishanede tutabiliyorsanız ve bütün bunları yaparken de dansöz gibi kıvırıp, yolsuzluklar rıhtımına gemiciğinizi bağlayabiliyorsanız, siz demokratik bir hukuk devletinin iktidarı olmuşsunuz demektir. Ama daha çok çalışmanız lazım çokkk…:)

 

Gençliğimizde izlediğimiz filmler dışında Almanya ile bir bağlantım olmamasına rağmen, Almanya adına Mehmet beyden özür diliyorum. Değerli zamanını böyle komplo teorileri üreterek harcadığı için… İktidarı zora sokacak bu davayı, Ergenekon’la ilişkilendirirken sarf ettiği o tarifsiz çaba için… Masalları gerçek, gerçekleri masal gibi göstermek zorunda kaldığı için… Ama Almanya’yı da uyarmak isterim bir yandan, izlediğimiz filmlerin hatırına:) Mehmet beyin bu yazısının ardından converse ayakkabılarını giymiş, sivil görünümlü bir grup genç arkadaş, beyaz eldivenlerini çekip, ergnekoncu Almanya adında bir pandomim şovu sergileyebilirler Berlin sokaklarında. Hazırlıklı olun derim ben…

 

Saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:lol:Tam bir "Saman haber!"

 

Zaten ben artık mizah dergisi filan almıyorum. Bu kağıt parçasını (bu boyalı yalnız) her yerde bedava dağıtıyorlar, her yerde bulabiliyorsunuz. Para vermeye de gerek yok! Oku oku yerlere yat!

 

Gerçek adının bir harf farklı olduğunu, tv kanalına bakarak anlayacaksınız... :lol:

 

Aynı zamanda Aziz Nesin'in o ünlü zeka ile ilgili belirlemesi hakkında ciddi kanıt teşkil etmekte. Nesin'in olmadığını belirlediği şeyin yerini neyin doldurduğunun da adını koymakta... :)

 

Yalnız bu trajikomik, böyle bir yan etkisi var. Ne yapalım, bedava sirke pek o kadar da bal tadı vermiyor!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.