Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2010 Genis güvenlik önlemleri altinda Cemil Ipekci Mardin Kasimiye Medresesinde defilesini yapti.Ben yapilan mekan yönünden bunun dogrulugunu veya yanlisligini tartismiyacagim.Sadece bir gercegi dile getirmek istiyorum. Eger AKP'nin Cemil Ipekci'si yerine CHP'nin Cemil Ipekci'si bu defileyi yapmaya kalkissaydi hem linc edilmesine hem de polis dayagi yemesine göz yumulurdu.Sanirim ki benim neden bahsettigimi hangi ince cizgiyi cizdigimi dostlarim anlayacaklardir. saygilarla Ellerinize sağlık, iletinizi okumasam ben yazacaktım. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2010 AKPde derin dünya devleti tarafından kurulmuş bir örgüttür türkiyede şeriat isteyen kesimin ılımlı yönünü temsiletmesi ve ülkeyi islami inanışa boğmak ve toplumun saçma ve insan haklarına aykırı değer yargılarını korumak için AKP projesi ortaya atılmıştır temel amaç budur.toplumun insan haklarına aykırı değer yargıları kadını küçümseme ve onu ikinci plana atma evde tek söz sahibi erkeğin olması,bekaret meselesiyle kadının cinsel ilişkiye girme hakkının görmezden gelinmesi ama erkeğin ise istediğiyle cinsel ilişkiye girme hakkı ve bunun büyük bişiy olarak değerlendirilmesi homoloğun aşşalanması gii insan haklarına aykırı değer yargıları derin dünya devleti tarafından korunmak istemekte ve saçma sapan ve yine insan haklarına aykırı olan islam dini ve inanışı korunmaya ve hatta ayygınlaştırılmaya çalışılmakta. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2010 AKPde derin dünya devleti tarafından kurulmuş bir örgüttür türkiyede şeriat isteyen kesimin ılımlı yönünü temsiletmesi ve ülkeyi islami inanışa boğmak ve toplumun saçma ve insan haklarına aykırı değer yargılarını korumak için AKP projesi ortaya atılmıştır temel amaç budur.toplumun insan haklarına aykırı değer yargıları kadını küçümseme ve onu ikinci plana atma evde tek söz sahibi erkeğin olması,bekaret meselesiyle kadının cinsel ilişkiye girme hakkının görmezden gelinmesi ama erkeğin ise istediğiyle cinsel ilişkiye girme hakkı ve bunun büyük bişiy olarak değerlendirilmesi homoloğun aşşalanması gii insan haklarına aykırı değer yargıları derin dünya devleti tarafından korunmak istemekte ve saçma sapan ve yine insan haklarına aykırı olan islam dini ve inanışı korunmaya ve hatta ayygınlaştırılmaya çalışılmakta. istatistikler öyle demiyor Islam ülkelerinde kadinlar bekaretini daha kolay kaybediyor hem cok erken hemde riza disi.. Aile daha belirliyici oluyor zannedersem imam nikahi onun kilifi oluyor.. Ömür boyu birlikte yasayacagi erkek ne kadar erkek oda bir sir homolugun bol oldugu islam ülkelerinde her homonun karisi olmasida ayri tartisma konusu bu kisilerin daha azgin din tüccarligina soyundugu da bir gercek.. Bilmiyorum okudunuzmu veya seyrettiniz mi? Dini bütün bayan türbanli bir bayandi evlendirme programinda dört kere evlendigini gene dini bütün erkek aradigini ama daha önceki evliliklerinde dördünün de iktidarsiz oldugunu canli yayinda acik acik söyledi..Bu bir iki hafta önce olan olay cok uzak degil.. Derinlik burdan geliyor? Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 evet kadınların bekaretleri rızası dışında bozuluyor yani aile karar merci oluyor kızın hiç bir söz hakkı olmuyor işte bu yüzden kadın istediğiyle cinsel ilişkiye giremiyor halbuki her erişkin kadın ve erkeğin istediğiyle cinsel ilişkiye girme hakkı vardır ama bizim toplumlarda kadının her istediğiyle cinsel ilişkiye girme hakkı yokmuş gibi dqavranılıyor **** işte derin devlet bu kültürü yaşatmaya çalışıyor çünkü bu sayede islam inancını insanlartın kalplerine bence yerleştirebiliyor ve bu şekilde insan haklarına aykırı saçma bir dini yaşantıya sahip bir toplum elde etmeye çalışmakta bunu niçin istediklerini anlamış değilim derin dünya elemanlarından aranızda varsa yhada bir görüşü olan varsa bunu bana açıklarsa sevineceğim. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 Dini bütün bayan türbanli bir bayandi evlendirme programinda dört kere evlendigini gene dini bütün erkek aradigini ... Hangi kistasa göre bir bayani veya erkegi "dini bütün" olarak nitelendiriyorsunuz? Neden insanlari dini bütün gibi katogoriye koyuyoruz? O halde "dini yarim veya dini cegrek"lerdemi var diyecegiz? Elestirdiginiz zihniyetin söylemlerini üstlenmeniz beni sasirtti dogrusu. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 Hangi kistasa göre bir bayani veya erkegi "dini bütün" olarak nitelendiriyorsunuz? Neden insanlari dini bütün gibi katogoriye koyuyoruz? O halde "dini yarim veya dini cegrek"lerdemi var diyecegiz? Elestirdiginiz zihniyetin söylemlerini üstlenmeniz beni sasirtti dogrusu. Dini bütün ile insan olabilmek arasinda ki farki bulabilirsek mesele kalmayacak Sayin dominik. Farkli inanclara farkli gözle bakabilmek degil farkli inancli insanlari inanclariyla basbasa birakabilmek önemli olan.. Bu inanc kanitlanmis birsey olsa farkli inanclara insanlar kaymazdi...Dünyamizda üretimi paylasmaya calisan tek canli varliklar olan insanlar bunun kavgasini verirken bu kavganin icinde korkularini bastiran acligi bastiran soyulma soyma kavramini da icine sokarsak yegane destek inancdir. Paylasimi daha iyi yönlendiren ülkelerde inanc kavrami daha hosgörülü olmasi bunun baslica sebebidir..Kimse kalkip oralarda Allaha su kadar sükür ediyorum demez paylasimin denetimini gözetler daha insanca yasaminin kosullarini sorgular..Kendisini denetler haklari denetler kadere razi olup Allaha havale etmez..Seyh e havale etmez Aga´ya havale etmez Basbakana havale etmez herkes kilise gölgesinde vakit gecirmez herkes kurumlarin basindadir.. Bir örnek verelim ülkemizde yerli mali viyadükler yapilir tahta kaliplarla ince beton üzerine beton dökülür oldu bitti bunu denetleyen kurumu varmidir yoktur ne vardir insaat ustasi bir mühendis isciler.. Alsana köprü... Arkasinda kurum olsa simdiye kadar yayli sisteme gecerdi celik kaliplarla viyadükler atilirdi ve hersene denetleyen ve bakima alan genis acilimi olan ve hergün kendini gelistiren ve her gecen gün büyüyen vede sürekli kilacak yatirimlarin devami saglanirdi..Bunu baska örnekle devam edelim yaya yolunda yürüyorsun yaya yolunda agac var onu gectin ilerde direk karsina cikiyor onu gectin bir evin bahcesinden agaclarin budaklari gözüne girmesin diye yaya yolunu en sonun da terkedip araba yoluna iniyorsun.. iste dini bütün insanlarda insanliktan bikip kendine cennet yolu ariyor !!! Bilmem anlatabildim mi ? Dini inaclari yönlendirecek kurum görebiliyormusun ki dogru yaya yolu görelim noktasida ayri soru ! Dört tane yaya yolu degistirsen de ayni...Su testisi su yolunda kirilir. Türkiye bunu yasiyor. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 derin dünya devleti türkiyenin bu insanhaklarına aykırı kültürünü ve hatta dini inancını muhafaza atmekistediği gibi dini inancını ülkede hakimkılmak istemektedir ve hatta bunu dünyaya yaymak istemektedir benimdeanlamadığımnokta burası böylesineinsan haklarınaaykırı bir inancı neden derin dünya devleti hakim kılmak istemektedir burdaki gaye nedir.islam inancında insan allahın kulu yani kölesidir allaha bağlı köle misali bir toplummu yaratılmak istenmektedir yoksa bunun altında başka nedenlermi var işte anlamadığım şey bu.sizce derin dünya devleti bu inancı yaymak işstemekle neyi amaçlamaktadır Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2010 derin dünya devleti türkiyenin bu insanhaklarına aykırı kültürünü ve hatta dini inancını muhafaza atmekistediği gibi dini inancını ülkede hakimkılmak istemektedir ve hatta bunu dünyaya yaymak istemektedir benimdeanlamadığımnokta burası böylesineinsan haklarınaaykırı bir inancı neden derin dünya devleti hakim kılmak istemektedir burdaki gaye nedir.islam inancında insan allahın kulu yani kölesidir allaha bağlı köle misali bir toplummu yaratılmak istenmektedir yoksa bunun altında başka nedenlermi var işte anlamadığım şey bu.sizce derin dünya devleti bu inancı yaymak işstemekle neyi amaçlamaktadır Sayin raif bostan hangi inanc´i yaymak istemektedir net söylersen iki misrayla anliyacagim herkesin düsüncesini soruyorsan ben kendi namima düsüncelerimi yazarim... Not olarak ekleyeyim bütün inanclari insan haklarına aykırı kilabilirsin bütün kültürleride.. Hic bir inanc kötü olamaz kültürüde özünde insanlarin limanidir..Sevmesini bileceksin ? Saygilar. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2010 Dini bütün ile insan olabilmek arasinda ki farki bulabilirsek mesele kalmayacak Sayin dominik. Farkli inanclara farkli gözle bakabilmek degil farkli inancli insanlari inanclariyla basbasa birakabilmek önemli olan.. Bu inanc kanitlanmis birsey olsa farkli inanclara insanlar kaymazdi...Dünyamizda üretimi paylasmaya calisan tek canli varliklar olan insanlar bunun kavgasini verirken bu kavganin icinde korkularini bastiran acligi bastiran soyulma soyma kavramini da icine sokarsak yegane destek inancdir. Paylasimi daha iyi yönlendiren ülkelerde inanc kavrami daha hosgörülü olmasi bunun baslica sebebidir..Kimse kalkip oralarda Allaha su kadar sükür ediyorum demez paylasimin denetimini gözetler daha insanca yasaminin kosullarini sorgular..Kendisini denetler haklari denetler kadere razi olup Allaha havale etmez..Seyh e havale etmez Aga´ya havale etmez Basbakana havale etmez herkes kilise gölgesinde vakit gecirmez herkes kurumlarin basindadir.. Bir örnek verelim ülkemizde yerli mali viyadükler yapilir tahta kaliplarla ince beton üzerine beton dökülür oldu bitti bunu denetleyen kurumu varmidir yoktur ne vardir insaat ustasi bir mühendis isciler.. Alsana köprü... Arkasinda kurum olsa simdiye kadar yayli sisteme gecerdi celik kaliplarla viyadükler atilirdi ve hersene denetleyen ve bakima alan genis acilimi olan ve hergün kendini gelistiren ve her gecen gün büyüyen vede sürekli kilacak yatirimlarin devami saglanirdi..Bunu baska örnekle devam edelim yaya yolunda yürüyorsun yaya yolunda agac var onu gectin ilerde direk karsina cikiyor onu gectin bir evin bahcesinden agaclarin budaklari gözüne girmesin diye yaya yolunu en sonun da terkedip araba yoluna iniyorsun.. iste dini bütün insanlarda insanliktan bikip kendine cennet yolu ariyor !!! Bilmem anlatabildim mi ? Dini inaclari yönlendirecek kurum görebiliyormusun ki dogru yaya yolu görelim noktasida ayri soru ! Dört tane yaya yolu degistirsen de ayni...Su testisi su yolunda kirilir. Türkiye bunu yasiyor. Kusura bakmayin ama sorumun cevabini alamadim malesef. Siz bana genel bilinen ve herkesin konustugu aciklamalar yapmissiniz. Benim sorum herhalde anlasilamamis. Siz yorumunuzda bir sahis icin "dini bütün" yazmissiniz. O sahsin dini bütün oldugunu neye göre degerlendiriyorsunuz diye sormusum ve "dini bütün" varsa "dini yarim veya dini cegrek" te olabilirmi veya "dini bütün" olmayanlara ne diyecegiz? Benim sorularim cok acik ve net, ama sizin cevabiniz nedense her zanaki gibi karisik, bulanik ve anlasilir degil. Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2010 Sayin raif bostan hangi inanc´i yaymak istemektedir net söylersen iki misrayla anliyacagim herkesin düsüncesini soruyorsan ben kendi namima düsüncelerimi yazarim... Not olarak ekleyeyim bütün inanclari insan haklarına aykırı kilabilirsin bütün kültürleride.. Hic bir inanc kötü olamaz kültürüde özünde insanlarin limanidir..Sevmesini bileceksin ? Saygilar. ben namaz kılan insanları ve bu inancın ilerlemiş şekli olan cübbeli sarıklı insanların inancını kastettim. ayrıca din insan hakları ve özgürlüğü temel almaz bu yüzden insan haklarına aykırı kurallar çıkarılabilir mesela islamiyette kadının başını örtmesi halbuki insanın istediğini giyme hakkı vardır hatta isterse çıplak bile dolaşabilir çünkü beden onun bedenidir onu isterse örter isterse açar bu onun bileceği bir iştir mesela eşcinsellik insanın hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakkı olduğu için istediğiyle tabiki karşısındakine tecavüz etmeden iki tarafın rızasıyla cinsel ilişkiye girme hakkı vardır yani insan arkakla arkak yada kadınla kadın şeklinde cinsel ilişkiye girebilir bu hakkı vardır ama din bunu yasaklamaktadır yani din insan haklarını temel almaz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.