Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ölen er'in amcasından Baykal ve Bahçeli'ye tepki

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren er Cengiz Sarıbaş'ın amcası Salim Sarıbaş, 25 senedir süren savaşın hala bitmediğini belirterek, 'Demek ki silahla halledilmiyor, Mutlaka hallolması lazım, ama masa başında, ama şöyle, ama böyle, ama fedakarlık. Savaşı yapanlar da bu ülkenin çocukları, ölenler de bu ülkenin çocukları, kurşun sıkanlar da bu ülkenin çocukları. Bahçeli ve Deniz Baykal'a çok görev düşüyor. Tarih bunları yazacak, pişman olacaklar sonunda ' dedi.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren er Cengiz Sarıbaş'ın cenazesi İstanbul'da defnedilecek. Ataköy'de bulunan evlerinde cenazeyi bekleyen aile üyelerinden amca Salim Sarıbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada çatışmaların durdurulması için çağrıda bulundu. Savaşın çok anlamsız olduğunu dile getiren amca Sarıbaş, 'Bunun mutlaka bitirilmesi lazım. 25 senedir bu savaş nasıl bitmez? Demek ki silahla halledilmiyor, silahla bu iş çözülmüyor. Bunun yanında artık masa başında mı olur? Ülkemiz için, gençlerimiz için hep zarar. Türkiye büyük bir devlet. Yani bu anlamsız, çok çirkin bir savaş. Mutlaka hallolması lazım, ama masa başında, ama şöyle, ama böyle, ama fedakarlık. Ne olursa olsun bu savaşın bitmesi lazım. Daha nice Cengizler böyle gider. Giden geri gelmiyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ölen geri gelmiyor. Sade başsağlığı dilemeyle, sadece 'şöyle olmuş, şehitlerimiz böyle olmuş' demekle olmuyor, yarın unutuluyor, unutulmasın' diye belirtti.

Deniz Baykal ve Bahçeli'ye de tepki gösteren Sarıbaş, 'Savaşı yapanlar da bu ülkenin çocukları, ölenler de bu ülkenin çocukları, kurşun sıkanlar da bu ülkenin çocukları. Mutlak suretiyle Bahçeli ve Deniz Baykal'a çok görev düşüyor. Tarih bunları yazacak sonra, pişman olacaklar sonunda. Onun için herkesin elini taşın altına koyup elbirliği içinde bunu bitirmemiz lazım' diye konuştu.

İSTANBUL-DİHA

Gönderi tarihi:

İşte bu düşünce devşirilse toplumda yükselen milliyetçi duygulara, ülkeye tek bir tabut gelmez bir daha..

Tam da burada Yılmaz Odabaşının benim için efsanevi sözü bir ok gibi savrulup yüreğime saplanıyor..:

'Bayrakları bayrak yapan kumaş imalatçılaradır. Toprak uğruna ölen varsa utanmalıdır.'

Gönderi tarihi:

Zaten bu saldırının bir provakasyon olduğu ve amacının Demokratik açılım sğrecini baltalamak olduğu çok nettir,bu saldırının geröekleştiği yer ve zaman çok manidardır.

1-Dtp'nin kapatma davasından sadece bir gün önce

2-Başbakan'ın Abd başkanı ile görüşmeye başlamasından saatler önce

3-Pkk'nin ateşkes sürecinde olduğu bir dönemde

4-Tokat gibi,Türk Milliyetçiliğinin oyların yoğun olduğu bir yerde

5-Erzak almak için yola çıkan bir askeri araca

bu saldırının yapılmış olması 33 askerimizin şehit edildiği Bingöl saldırısını hatırlatıyor bana,ya size?

Gönderi tarihi:

Hain saldiriyi farkli alanlara cekme cabalari basladi.Provakasyonmus.!Bunu Emine Ayna ile konusun bakalim ne diyecek.Asil provakatörler Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit etme cüretini gösteren ne idügü belirsiz terörist uzantilaridir.

Toprak icin ölenler utanmaz,utanmalari gerekenler kadin memesi ticareti yapanlardir.Toprak ugrunda ölen varsa vatandir.Vatansizlar icin vatan kavrami utanilmasi gereken bir kavram olabilir.Bayrak uluslarin sembolüdür,bayrakla alay etmek ancak o degerlere sahip olamayanlara özeldir.

Bir sehidin amcasinin sözlerini alipta burada baslik acmak o sözleri carpitarak,kendine yontmak,onca sehit anasi ve babasinin sözlerinden tek bir kelime dahi ilave etmemek gösterirki gerceklerin inkarina devam edilecektir.Örnegin sehitlerden birinin babasí da söyle diyordu;"Eger iki tane terörist öldürmezsem ben ölürüm"her nedense,Bahceli Ve Baykal'a bu savas bitsin dedigini yazanlar diger sehidin babasinin dediklerini duymadilar.Örnegin bir annede söyle diyordu;"NE MUTLU BANA SEHIT ANNESIYIM"aslinda bu sözler,topraksizlarin,bayraksizlarin,vatansizlarin,kadin memesi esnafinin suratlarina vurulan tokatlardir,tabii ki anliyorlarsa,cogusu farketmiyor bile cünkü yüz kalmamis hicbirinde.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türkiye'de karanlik gücler ve baris karsitlari her dönem biraz bir karsilikli yaklasma olsa sonu devamli böyle provakosyonlarla hüsrana ugramistir. Bende Tokat olayinin tesadüf olduguna fazla inanmiyorum. Kabul edelim veya etmeyelim ama birileri devamli PKK ile devlet arasinda silahli catismanin devamindan yana ve bu yönde de yeteri kadar calisma yapiyorlar.

Bu cikar cevreleri icin 7 veya 10 asker sehit olmus, Türkiye dahada zor biri duruma düsmüs hicte önemli degil. Onlar gercek vatanhaini ve insanlik düsmanidirlar.

Gönderi tarihi:
İşte bu düşünce devşirilse toplumda yükselen milliyetçi duygulara, ülkeye tek bir tabut gelmez bir daha..

Tam da burada Yılmaz Odabaşının benim için efsanevi sözü bir ok gibi savrulup yüreğime saplanıyor..:

'Bayrakları bayrak yapan kumaş imalatçılaradır. Toprak uğruna ölen varsa utanmalıdır.'

JAN, şimdiye kadar alıntıladığın birçok söz, dillerden çıkabilecek en güzel sözlerdendi ama bu söz biraz haksız gibi geliyor.

Bayrak, nihayetinde bir temsildir;

Keşke hiçbir nedenden dolayı kan akmasa ama ne yazık ki uğurlarına can verilmiş olması Bayrakların ve Vatanların gerçeklikleridir.

Şöyle bir söylemde çok gerçekçi bir anlam ifade edebilir:

"Bundan sonra ne bir bayrak, ne de vatan için can verilmesin; Bayraklar ve Vatanlar kanla çizilmesin..."

Fakat bugüne kadar gelen süreçte, kim olursa olsun ve kimden olursa olsun en azından feda ettikleri yaşamlarına saygı çerçevesinde de olsa Bayraklar ve Vatanlar da saygıyı hak ediyor...

Öznel düşüncem budur ve nefret de etseniz uğruna can verilmiş hiçbir bayrağın, kumaş parçası olarak anılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

JAN, şimdiye kadar alıntıladığın birçok söz, dillerden çıkabilecek en güzel sözlerdendi ama bu söz biraz haksız gibi geliyor.

Bayrak, nihayetinde bir temsildir;

Keşke hiçbir nedenden dolayı kan akmasa ama ne yazık ki uğurlarına can verilmiş olması Bayrakların ve Vatandaların gerçeklikleridir.

Şöyle bir söylemde çok gerçekçi bir anlam ifade edebilir:

"Bundan sonra ne bir bayrak, ne de vatan için can verilmesin; Bayraklar ve Vatanlar kanla çizilmesin..."

Fakat bugüne kadar gelen süreçte, kim olursa olsun ve kimden olursa olsun en azından feda ettikleri yaşamlarına saygı çerçevesinde de olsa Bayraklar ve Vatanlar da saygıyı hak ediyor...

Öznel düşüncem budur ve nefret de etseniz uğruna can verilmiş hiçbir bayrağın, kumaş parçası olarak anılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Günümüzdünyasinda artik bayrak ve toprak icin ölüme gitmek banada fazla mantikli gelmiyor. Mücadeleyi insanlik icin vermek gerek ve insanlik icin ölen herkese saygim sonsuzdur. Tabii insanlik nedir onuda iyi anlamak gerek.

Gönderi tarihi:

Bayrak uluslarin sembolüdür,bayrakla alay etmek ancak o degerlere sahip olamayanlara özeldir.

Cok do´gru söylüyorsunuz, dolayisiyla ülkemizde uluslararasi maclarda yasadigimiz karsi ülke takiminin bayragina ve milli marsina saygisizlik yapan Türk futbol taraftarri bahsettiginiz degerlere sahip olmayanlardir. Ama malesef bu bahsettigimiz insanlarin tümü en keskin vatansever ve bayrak hayranlari. Iste bayraga deger verenlerin ikiyüzlülügü.

Gönderi tarihi:

Ölen er'in amcasından Baykal ve Bahçeli'ye tepki

.

.

.

İSTANBUL-DİHA

Gündemin ve zihniyetinin haberleri ne zamandan beri değişti.

gundem ve zaman zihniyeti bu!

hala nasıl bariştan bahsediyorsunuz hayret.

daha 2 gün önce teslim olan teröristler hakkaride miting(propaganda)yaparken bizim kendi milli marşımız var diyen(dedirten) zihniyetin barışı nasıl olur?

3 gün içinde 8 şehit veriliyor!

Hükümetin sözde barışmasına rağmen !

Gönderi tarihi:

Bayrak-Toprak ve Namus. Bu üç değer türk milletinin en büyük varlığıdır..

Dünyada kaç devlet tanıyorsunuz, kanını bayrak olarak simgelemiş ve bağımsısızlığı uğruna o binlerce şehit vermiş.

Bayrağın ve toprağın ne demek olduğunu bir bilenlere sorun!

Gönderi tarihi:

Günümüzdünyasinda artik bayrak ve toprak icin ölüme gitmek banada fazla mantikli gelmiyor. Mücadeleyi insanlik icin vermek gerek ve insanlik icin ölen herkese saygim sonsuzdur. Tabii insanlik nedir onuda iyi anlamak gerek.

Doğrunun da doğrusu var:

Aslında insan için ÖLMEK te bana mantıksızca geliyor. Bu kısa ömrümüzde neden yaşamayalım?

Mücadele edilecekse, zaten ölmemek gerekiyor. En doğru mücadele, aynı dertten muzdarip insanların ortakça, bölünmeden demokratik mücadelesidir. Hiç bir güç karşısında duramaz.

"Ölmek" niyeti bile...

Yani, tek hedef, emperyalist zihniyet.

Gönderi tarihi:

Bayrak-Toprak ve Namus. Bu üç değer türk milletinin en büyük varlığıdır..

Dünyada kaç devlet tanıyorsunuz, kanını bayrak olarak simgelemiş ve bağımsısızlığı uğruna o binlerce şehit vermiş.

Bayrağın ve toprağın ne demek olduğunu bir bilenlere sorun!

Nedemek dunyada kac devlet taniyorsunuz simdi sadece Turkiye Cumhuriyetimi bagimsizligi ugruna birtek sehit vermistir gercekten bu sadece ucuz milliyetcilikten baska hic birsey degildir yada tarihten hic haberiniz yok demektir bence tarihi bir arastirin oyle her isteyen ulke ulke olmamistir dunyada nice ulkeler vardirki bagimsizliklari icin kanini canini vermistir cok deyil kisa bir zamana bakin bir bosnahersek biraz daha geri giderseniz bir vietnam savasinda amerikalara karsi verdikleri sayisizca askeri yok sehit oldu iikinci dunya savasinda okadar ulke bagimsizlik savasi vermistir bu ulkelerin bagimsizliklari gokten zembille inmedi herhalde degilmi.

Gönderi tarihi:

Sayın Politika Diyorsunuzki ''Başka bir şehit babası 2 terörist öldürmek isterim'' afedersin ama bunu 25 yıldır söylüyor insanlar,peki bu sorun çözülüyormu?

25 yıldır kaç bin Pkk'li öldürüldü ne oldu? Pkk bittimi?

Eğer bir sorun olmassaydı insanlar dağda olmazlardı,ortada bir sorun var ve bu insanlar dağda.

Şehit olan askerlerimizin cenazelerinde boy gösterenlerin amacının provakasyon olduğu ve buradan beslendikleri çok açıktır,ayrıca son günlerdeki tutumları Dtp'ninde ne kadar çözüm yanlısı olduğunu ortaya koymuştur,şunu açık yüreklilikle söylemek gerekirki bu sorunun (Kürt sorununun) çözülmesi halinde kimlerin neler kaybedeceklerine bakmak bu provakasyonların kimlerin işine geldiğini anlamaya yetecektir.

Bu ülke halkının,şehit babasının yada dağda ölenin babasının yüreğinin sancısını kendisine oy potansiyeli olarak gören zihniyetlerin ülkemizde cirit attıkları çok aşikardır.

Mhp-Chp,Türk milliyetçilerinin oyuna talip olmuşlardır ve Chp bu uğurda sol çizgisini tamamen terk etmiştir.

Dtp,Kürt milliyetçilerinin oyuna talip olmuştur ve çözüm yanlısı tutumunu bir kenera bırakıp Türk halkının damarına basacak söylemlerde bulunmuştur.

Sokak eylenleri ve eylemcilere karşı güvenlik güçlerinin tutumları Türk ve Kürt milliyetçiliğini dahada körüklemiş ve bu 3 partiyede oy olarak dönmüştür.....

Gönderi tarihi:

Zaten bu saldırının bir provakasyon olduğu ve amacının Demokratik açılım sğrecini baltalamak olduğu çok nettir,bu saldırının geröekleştiği yer ve zaman çok manidardır.

1-Dtp'nin kapatma davasından sadece bir gün önce

2-Başbakan'ın Abd başkanı ile görüşmeye başlamasından saatler önce

3-Pkk'nin ateşkes sürecinde olduğu bir dönemde

4-Tokat gibi,Türk Milliyetçiliğinin oyların yoğun olduğu bir yerde

5-Erzak almak için yola çıkan bir askeri araca

bu saldırının yapılmış olması 33 askerimizin şehit edildiği Bingöl saldırısını hatırlatıyor bana,ya size?

Şu yukarda ki değerlendirmede Bülent Arınç'tan intihal edilmiş gibi geliyor bana...ya size?....

Gönderi tarihi:

Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki saldırıda yaşamını yitiren 7 askerden Jandarma Er Yakup Mutlu, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde toprağa verildi.

Yakup Mutlu'nun babası Kazım Mutlu, Türkçeyi iyi bilmediği için derdini yetkililere Kürtçe anlattı. Acısının büyük olduğunu belirten baba, "Başka Yakuplar ölmesin" dedi.

Baba Mutlu, “Bu savaşı durdursunlar, barış istiyoruz. Yarın öbür gün başkasının oğlu da ölse aynıdır, farketmez. Bu Yakup’tur, öbür Yakup da aynıdır. Bunu durdurmak istiyoruz. Erdoğan’ın, Bahçeli’nin, Baykal'ın oğlu yok onların içinde. Allah kabul etmesin. Ben istiyorum ki kan dökülmesin. Barış ve özgürlük istiyoruz. Savaş istemiyoruz.” diye konuştu.

Gönderi tarihi:

AB taşeronlarının uygulamaya koyduğu açılım sürecinin ilk propaganda ezberi: "Analar ağlamasın" idi. Propaganda yalanları bir bir ezberletilmeye devam ediliyor. Son ezberletilen de "açılımı baltalamak istiyorlar" safsatası.

Söylemeye çalıştıkları şu: Açılım başarısız olsun diye, sekteye uğrasın diye birileri eylem tırmandırıyor. Bu işi kimin yaptığını ise, taktikleri olduğu üzere belirsiz bırakıyorlar. Kime yorarsanız artık...

PKK açılımı baltalamak filan istemiyor. Daha fazla talebinin yerine gelmesini istiyor. Açılımın gidişatını yavaş buluyor. Destekleri kesilmeden, örgüt çöküşe girmeden ne elde edebilirse bir an önce elde etmeye çalışıyor. Bu süreç hakkında en akıllı lafı şaşırtıcı ama Hülya Avşar söyledi. Aynen söylediği gibi emzik ballanıp terörün ağzına verildi, sonra çekildi. Çileden çıkma bu yüzden. Halkın bindiği otobüslere molotof atma, pasif görevdeki askerlere saldırı düzenleme, halk ve insanlık düşmanlığı bu yüzden.

Sandılar ki hemence elebaşıları serbest kalacak, affedilecek, ellerini kanlı kanlı sallayarak serbestçe ülkeyi bölmeye sivil olarak devam edecekler. Ülkenin hâla yılmadığını, sahipli ve kararlı olduğunu görünce, AB efendilerinin ve onun taşewronlarının sunduğu olanakların boşa çıktığını görmelerinden çileden çıktılar...

Gönderi tarihi:

Nedemek dunyada kac devlet taniyorsunuz simdi sadece Turkiye Cumhuriyetimi bagimsizligi ugruna birtek sehit vermistir gercekten bu sadece ucuz milliyetcilikten baska hic birsey degildir yada tarihten hic haberiniz yok demektir bence tarihi bir arastirin oyle her isteyen ulke ulke olmamistir dunyada nice ulkeler vardirki bagimsizliklari icin kanini canini vermistir cok deyil kisa bir zamana bakin bir bosnahersek biraz daha geri giderseniz bir vietnam savasinda amerikalara karsi verdikleri sayisizca askeri yok sehit oldu iikinci dunya savasinda okadar ulke bagimsizlik savasi vermistir bu ulkelerin bagimsizliklari gokten zembille inmedi herhalde degilmi.

İşinize geleni anlamayın.

Dünyada kaç ülke tanıyorsun kanını bayrak olarak simgelemiş dedim ve ardından verilen şehitlerin maneviyatına değindim.

Siz nasıl anlarsanız anlayın,ister ucuz milliyetçilik deyin ister faşitlik.

Nasıl olsa sen işine geleni anlıyorsun.!

Gönderi tarihi:

Sayın Politika Diyorsunuzki ''Başka bir şehit babası 2 terörist öldürmek isterim'' afedersin ama bunu 25 yıldır söylüyor insanlar,peki bu sorun çözülüyormu?

25 yıldır kaç bin Pkk'li öldürüldü ne oldu? Pkk bittimi?

Eğer bir sorun olmassaydı insanlar dağda olmazlardı,ortada bir sorun var ve bu insanlar dağda.

Şehit olan askerlerimizin cenazelerinde boy gösterenlerin amacının provakasyon olduğu ve buradan beslendikleri çok açıktır,ayrıca son günlerdeki tutumları Dtp'ninde ne kadar çözüm yanlısı olduğunu ortaya koymuştur,şunu açık yüreklilikle söylemek gerekirki bu sorunun (Kürt sorununun) çözülmesi halinde kimlerin neler kaybedeceklerine bakmak bu provakasyonların kimlerin işine geldiğini anlamaya yetecektir.

Bu ülke halkının,şehit babasının yada dağda ölenin babasının yüreğinin sancısını kendisine oy potansiyeli olarak gören zihniyetlerin ülkemizde cirit attıkları çok aşikardır.

Mhp-Chp,Türk milliyetçilerinin oyuna talip olmuşlardır ve Chp bu uğurda sol çizgisini tamamen terk etmiştir.

Dtp,Kürt milliyetçilerinin oyuna talip olmuştur ve çözüm yanlısı tutumunu bir kenera bırakıp Türk halkının damarına basacak söylemlerde bulunmuştur.

Sokak eylenleri ve eylemcilere karşı güvenlik güçlerinin tutumları Türk ve Kürt milliyetçiliğini dahada körüklemiş ve bu 3 partiyede oy olarak dönmüştür.....

Eğer sorun olmasaymış insanlar dağa çıkmazmış!

İyi o zaman her sorunu olan dağa çıksın,sorunsuz kaç insan tanıyorsunuz sizin zihniyetinizdeki kürtlerden başka..!

Asıl sorun AB/D nin kucağında olan pkk-dtp ve çanak tutan bölücülerdir.

Siz sanıyormusunuz dışarıdan güç almadan pkk bu güne gelsin ?

Sorun kürt sorunu değil,ermeni sorunu,yahudi sorunu pkk terörü ,pkk kurulduğunda neden suriyeli ve ıraklı vatandaşlarla eylem yaptılar neden kürt köylerini bastılar,bebekleri katlettiler.

Sokak eylemlerine müdahele edilmesin ortalığı yağmalasın yok etsinler !nasıl bir zihniyettir bu.

Gerçekten Devlet aciz ve çaresiz kalmış,çok yazık.

Gönderi tarihi:

Anladigim kadariyla cogumuz bu savastan ve ölümlerden memnunuz. O halde ben derimki birakalim devam etsin. Ama aglamaya, sizlamaya, sehitler ölmeze, vatan bölünmeze benzer cigirtganligida yapmayalim. madem savas istiyoruz sonucunada katlanacagiz. Ben savas isteyenler bol sanslar dilerim, ama en azindan asker yerine kendileri gitsin cepheye. Masa basindan baskalarinin adina kahramanlik yapmak cok kolay.

Gönderi tarihi:

Anladigim kadariyla cogumuz bu savastan ve ölümlerden memnunuz. O halde ben derimki birakalim devam etsin. Ama aglamaya, sizlamaya, sehitler ölmeze, vatan bölünmeze benzer cigirtganligida yapmayalim. madem savas istiyoruz sonucunada katlanacagiz. Ben savas isteyenler bol sanslar dilerim, ama en azindan asker yerine kendileri gitsin cepheye. Masa basindan baskalarinin adina kahramanlik yapmak cok kolay.

Hani Başbakanımızın her fırsatta kullandığı o cümle varya,o geldi aklıma ''Bekara Karı Boşamak Çok Kolay'' öyle değilmi?

sağda solda bağırmak ''Şehitler Ölmez,Vatan Bölünmez,vatan,millet sakarya'' demek çok kolay,o ailelerin acılarını anlamak (sözde) çok kolay,PC başında sağa sola Kahramanlarımız diye yazmak çok kolay,ama anne-Baba,eş-dostu oldunuzmu Ölen kişinin işte o zaman anlarsınız neyin ne kadar zor olduğunu....

Gönderi tarihi:

Ölümlerin bitmesini istemeyen varsa bunlar dagdaki eskiyalar ve onlarin meclisteki siyasi sözcüleridir.Dagda eskiya oldugu sürece,eskiyanin siyasi kolu eskiyayi savundugu sürece savas devam edecektir.Savasi sona erdirmek icin ortaya,"dil,kültür,özerklik,üniversite,vs "sartlar öne sürmek teröre devam etmek anlamina gelir.TERÖR DURMADIGI,TERÖRIST SILAHINI BIRAKMADIGI SÜRECE savas devam edecektir.Eger devletten teröristlerin isteklerini yerine getirmesini,askerin silahi birakmasini istiyorsaniz siz savasin devamini isteyenlerdensiniz.Bakin ben tezleri koydum ortaya,bu tezler PKK ve DTP tezleridir,sart kosanlar onlardir.Siz savastan memnun olanlar diye bizleri töhmet altina sokraken aslinda PKK ve DTP'nin tezlerininde kabul edilmesini isteyenlerdensiniz.Yani kimi kandiriyorsunuz;Devlet PKK'ya silahi birak gel teslim ol diyor,Asker hakeza aynisini diyor,ama yok efendim bu bu olmazsa olmaz diyenler sizlersiniz,kusura bakmayin ama,siz ancak kendi kendinizi kandiriyor bizi de kandirdiginizi saniyorsunuz.Kimse savastan yana degildir.Devlete sart kosanlar ölmeyi hakedenlerdir.Devlete sart kosanlarin karsisina dogal olarak o devletin güvenlik gücleri cikacaktir,ve güvenlik güclerinin kayip vermeside dogaldir.Bu onun meslegi icabidir.Bu nedenle biz müsterihiz.Ülkesi icin ölmek her vatan evladi icin bir sereftir.Toprak icin ölünmez sloganlari ajitasyon olmaktan öteye gecmez.Bunu söyleyenler bir zamanlar Türk bayragi yerine Sovyet bayragi tasiyordular proleter bayragi diye.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Çoğumuz derken, sizin zihniyetinizdeki insanları kast ediyorsunuz sanırım.

Gönderi tarihi:

Sen bu pasif görevdeki askerlere pusu kurarak, arkasından vurarak, kalleşçe öldürmeye, masum insanların seyahat ettiği aracı kundaklayarak insanları yakarak öldürmeye, savaş mı diyorsun?

kaldıki, masa başında bu konuda düşüncelerini dile getirenler sırası gelince askerlik yapıp aynı görevi(cephe) üsleniyorlar. Keza dayanışma içinde slogan atanlarda öyle. Bu şekildeki mücadeleyi kalleşçe kurulan pusularla kıyaslamak ancak emperyalizme uşaklığa alışmış kişilerin mücadelesidir.

Emperyalist zihniyete karşı savaş, en demokratik olandan başlayıp, sırayla sonuna kadar giderek yapılır.

Gönderi tarihi:

Çok değil,şöyle bir kaç ay Devlet hiç bir şeye müdahale etmesin güneydoğuda..polis asker ne varsa kışlaya..onarmasın temizlemesin okuluna öğretmen göndermesin..desin ki Devlet..madem çok istiyorsunuz buyurun..kendi güvenliğinizi ve dahi bilumum ihtiyaçlarınızı karşılayın..buyurun.. B)

Kaç günde biter bütün gösteriler..ne dersiniz.. B)

Gönderi tarihi:

Çoğumuz derken, sizin zihniyetinizdeki insanları kast ediyorsunuz sanırım.

Hayir sayin Kaplan-200, ben ve benim zihniytimdekileri kast etmiyorum bilhassa sizin gibi cözümü katil ve canavar Yesil'lerde görenleri kast ediyorum.

Demoktarik yolu tikayip silahlarin konusmasini gerektiren ortami saylayanlari destekleyenleri kast ediyorum.

Ama tabii anlayana. Anlamak istemeyene ne anlatsan bos. 30 yili askin hala anlayamadilar ve bundan sonrada anlayacaklarini zannetmiyorum.

Yazilan yorumlardan kimin gercekten savasi istemedigide cok acik ve net.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.