Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Admin Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Paramparça Aşklar ve Köpekler - Aşk Bir Fahişedir (2000) Love's a Bitch - Amores Perros Meksikada geçen ve üç ayrı ailenin yaşam öyküsünü işleyen bu Meksika filmi görülmeye değer bir film. Sakın kaçırmayın diyorum... Meksika da başkentte sokaktaki yaşamı anlatan bu film Köpek döğüşleri ile başlıyor. İnsanın içini sızlatan bu sahneler insanlarla devam ediyor... Farklı insanların nasıl birbirinin yaşamının içinde olduğunu ve nasıl etkilendiklerini anlatıyor. Ayrıca Emilio Exhevarria dikkatle izleyin derim ve köpek kavga sahnelerinde de gözlerinizi kapayın derim çünkü insanın içini burkuyor... Sakın kaçırmayın... Oyuncular: Emilio Echevarria, Gael Garcia Bernal Yönetmen: Alejandro Gonzalez Inarritu Director Alejandro González Iñarritu's internationally acclaimed debut film recounts three tales that unfold and intertwine on the brutal streets of Mexico City. Streetwise loser Octavio (Gael García Bernal) has an obsessive crush on his sister-in-law; Daniel (Álvaro Guerrero) dumps his family for a disturbed supermodel; and ex-guerilla El Chivo (Emilio Echevarría) cares for a wounded dog while planning an assassination. Starring: Emilio Echevarria, Gael Garcia Bernal Director: Alejandro Gonzalez Inarritu Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 üç farklı hikayenin bir kazayla birleştiği müthiş bir film benim 10 üstünden 10 verdiğim "10 numaram" filmlerimden birisi... Babel ve 21 Gram filminin yaratıcısı Alejandro Gonzalez Inarritu’nun bence en iyi ama en iyi performansı... Bu film tek başına bile onun adını yüzlerce yıl öteye taşıyacaktır eminim... Bana göre filmin alt duygusu yine sevgi aslında ama sevginin farklı yönleri, farklı yaşanışı... Köpeklere, insanlara vs. vs. ama biri sevdiği halde sevdiğine şiddet uygulamak ta çekinmezken, biri son derece fedakar ve duygusal, bir başkası takıntılı derece tutkuyla bağlı olup, kendini ve hayatını hiçe saymakta çekinmeyen ama buna rağmen sevgilerini bir şekilde de olsa çok iyi yansıtan karakterler... (filmi izleyenler, neyi anlatmak istediğimi çok iyi anlayacaklardır) El Chiavo, kahramanım işte bu... Hele de "artık gözlük takmayacağım, gözlerim bozuk demek ki tanrı dünyayı puslu görmemi istiyor" "tanrıyı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset" vs tarzı komik ama düşündürücü özdeyişleriyle bana olaylara farklı bakış açılarından bakmam gerektirdiğini düşündürüp durdu film boyunca... Her ne kadar yan karakter gibi görünse de bence bu filmin baş karakteri oydu... Filmle verilmesi gereken mesajlar, neredeyse hep onun üzerinden verildi... Bu filmin içinden bir çok yorum çıkarabilirim... Öncelikle filmin ilk ismini duyduğumda köpeklerin gerçekten de köpek değil de başka öyle mecazi anlamda kullanıldığını düşünmüştüm... Halbuki izlediğimde köpeklerin de filmin kahramanalrından olduğunu gördüm ama hala filmi izledikten sonra bile köpeklerin mecazi anlamda da kullanılmış olacağını düşünmekten alamıyorum kendimi... Filmde bence herkesin hem gerçek hem de mecazi anlamda bir köpeği var... Mecazi anlamda kullandığım köpekler (ki aslında bunlar insan olan köpekler), sahipleri olarak gördüğü kişiler için herşeyi yapabiliyor, son derece de sadıklar... Octavio, yengesi olan Susanna'nın; Daniel, manken olan Valeria'nın köpeği... Çok mu acımasız oldum ne Çok şey söyleyebilirim, çok çok şey söyleyebilirim bu film için ama biraz da size kalsın... Benden bu kadar.... Bu filmi mutlaka izleyin... İzlenmesi gereken bir film... Hem Amerikan filmlerinden artık gına geldi diyen herkese, bu yönetmene dikkat... Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Yazar Admin Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 İşte Babel filmini seyrettiğimde bu film (Paramparça Aşklar ve Köpekler) yüzünden Babelin bazı bölümleri bana saçma sapan geldi. Bence yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu artık bu tarz filmlerden bir süre uzak durmalı diyorum ama Babel de genede Koreli kızın öyküsü ile bir şeyler yakalamış ama, ama diyorum... Ayrıca bu filmi ve Babeli sevdiyseniz bu filmide kaçırmayın derim : Dokuz yaşam: Ayrıca Gael Garcia Bernal seviyorsanız işte size bir şahaser daha Ernesto Che Guevara nın kendi hatırlarından yola çıkılarak yapılan bir yaşama bakış açısının anlatıldığı vey dünyayı en derinden etkileyen insanın nasıl o hale geldiğini anlatan çok önemli bir yapıt. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Benim "Film Replikleri"ni ezberlemek gibi bir huyum vardır. Ve bu filmde en sevdiğim replik şuydu. Hani çocuk yengesini seviyordu ve abisi öldükten sonra yengesini başka yerlere gitmek için ikna etmeye çalışıyordu. Orada "Planlarım var" demişti. Kızın cevabı şu olmuştu: "Tanrı'yı güldürmek istiyorsan, O'na planlarından bahset." Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Benim "Film Replikleri"ni ezberlemek gibi bir huyum vardır.Ve bu filmde en sevdiğim replik şuydu. Hani çocuk yengesini seviyordu ve abisi öldükten sonra yengesini başka yerlere gitmek için ikna etmeye çalışıyordu. Orada "Planlarım var" demişti. Kızın cevabı şu olmuştu: "Tanrı'yı güldürmek istiyorsan, O'na planlarından bahset." replik ezberleme huyu bende de mevcut da cok enteresan olan benim niye bu sözü el chievo'nun söylediğine dair bir kanıya kapılmış olmam... Yukarıda aynı sözü ben de yazmıştım ama şimdi düşünüyorum da acaba bu söz tam el chievoluk sözdü de ondan mı ben oyle hatırlamayı tercih ettim ilginç ve enteresan yarın fırsatını bulup, tekrar bakcam filme Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Yazar Admin Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Arkadaslar inanmiycaksiniz ama ben bir kac gunden beri bu filmi ariyordum,cok eskiden izledigim bir filmdi,ve forumda olucagini dusunmemistim,adinida hatirlamiyordum..Aklimda kalan tek kopekdi Ilk isim bu filmi tekrar izlemek olucak cunku ayni anda devam eden farkli hayatlari ele alan en guzel filmlerden biri....Gercekten izlenmeye deger bir film.. Foruma biraz daha dikkatli bakarsan daha ne filmler olduğunu göreceksin... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 replik ezberleme huyu bende de mevcut da cok enteresan olan benim niye bu sözü el chievo'nun söylediğine dair bir kanıya kapılmış olmam... Yukarıda aynı sözü ben de yazmıştım ama şimdi düşünüyorum da acaba bu söz tam el chievoluk sözdü de ondan mı ben oyle hatırlamayı tercih ettim ilginç ve enteresan yarın fırsatını bulup, tekrar bakcam filme Evet, Kesinlikle bu filme ait bir söz... Hatta o kız bu sözü "Babaannesi"nin söylediği söylüyor: "Babaannem şöyle derdi..." Gerçekten de akla kazınacak bir söz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.