Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Bir Konuşabilse (2003) Lost in Translation

Bu filmi size nasıl anlatsam diye uzun süre düşündüm. Acaba Bill Murray denmi bahsetsem yoksa Sofia Coppola (yönetmendenmi) bahsetsem yada Scarlett Johansson danmı bahsetsem. Öyle bir film ki sıcacık kendini kaybedipde bir nedenle yeniden fark edenlerin filmi. Birçok dalda Oscara aday gösterilmiş ve birde Oscar almış bir film. Bir reklam filminde oynamak için Japonyaya giden Bill Murray ve Bir fotoğrafçının mutsuz karısını oynayan Scarlett Johansson arasındaki inanılmaz güzellikteki ilişkiyi Japonya kültürü ile bir komedi ve drama dizgisinde veren enfes bir film. Mutlaka İZLEYİN derim.

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, More

Yönetmen: Sofia Coppola

post-2-1171381334_thumb.jpg

Set in Tokyo, this subtle, nuanced film played Bill Murray against type and earned director Sofia Coppola an Original Screenplay Oscar. Two lost souls -- the young, neglected wife (Scarlett Johansson) of a photographer and a washed-up movie star (Murray, in an Oscar-nominated performance) shooting a TV commercial -- find an odd solace and pensive freedom to be real in each other's company and away from their lives in America.

Starring: Bill Murray, Scarlett Johansson, More

Director: Sofia Coppola

• 1 yıl sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Siz hiç yolunuzu kaybettinizmi, fiziki olarak değil görünmeyen nedenlerden...

Gece uyayımıyorsunuz, yolunuzu kaybettiğinizi sandığınız anda donk donk kapı çalınıyor ve karşınızda yeni yolunuz...

İşte öyle kesişiyor yolları, işte öyle başlıyor bu karmaşık fakat anlaşılır ilişki ve o harika oyunculuk yeteneği ve film yönetmenliği, nerden aldı acaba bu yeteneği babasından mı almış diyeceksiniz (Francis Cappola) ???... Bu film o kadar enteresan ki sanki bir kadının yönetmenliğini yaptığını hissettiriyor size çünkü hiç aklınıza gelmeyen detayları fark ediyorsunuz ve kendi kendinize bu detayları sen olsan fark edermiydin sorusunu sorduruyor....

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Siz hiç yolunuzu kaybettinizmi, fiziki olarak değil görünmeyen nedenlerden...

Gece uyayımıyorsunuz, yolunuzu kaybettiğinizi sandığınız anda donk donk kapı çalınıyor ve karşınızda yeni yolunuz...

umarım bugün bu filmi bulabilirim....

bu yorumdan sonra inanılmaz ilgimi çekti :excl::excl:

• Admin
Gönderi tarihi:
umarım bugün bu filmi bulabilirim....

bu yorumdan sonra inanılmaz ilgimi çekti :excl::excl:

Ve bundan sonra bizde mutlaka senin film yorumunu duymak zorundayız... :blushing: oki?

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Evet bu filmi de tatilde izledim, eğlenceli bir film... Eğlenceli ama izlerken eğlenceli, bittikten sonra da düşündürücü...

Kimse kimsenin dilini anlamıyor ve konuşamıyor, karı koca aynı dili konuştukları halde, konuşamıyor, Japonlar ve Amerikalılar, birbirlerinin dilini konuşabildiklerini sanıyorlar ama aslında bu sadece bi sanı :D Sadece iki kişi, bir anda, hiç beklenmedik bir anda ve yerde, birbirinin dilini konuştuklarını farkeden iki kişi... Ve bir öpücük :)

Güzel film...

Gönderi tarihi:

Ha bir de unutmadan filmde dikkatimi çeken bu iletişimsizliği daha da bastırmak, daha da ortaya çıkarmak adına, belki de çok söz söylenecek bu filmde oyuncular çok az söz söylüyorlardı, Sen sus gözlerin konuşsun anlamında bir filmdi :D

Öyle değil midir aslında, eğer karşındaki insanla iletişim kuramıyorsan ne dersen de, ne kadar ve nasıl anlatırsan anlat, anlamaz, anlatamazsın ya da tam tersi aranızdaki iletişim öyle kuvvetlidir ki siz hep aynı dili konuşursunuz ya da hiç konuşmazsınız, hiç söze gerek yoktur, sen bakarsın karşındaki ne demek istediğini hemen anlayıverir...

• 1 ay sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Acaba diyorum Japonyaya gitsem ben nasıl davranırım gitmediğimden değil yani parond hı ıck... :)

Gönderi tarihi:

Gerçekten insanların zevkleri ve onlara hitabeden şeyler öyle farklılık gösteriyor ki..

ben bu filmin yarısını bile izleyemedim,hiç tereddütsüz kapatıp yatağıma yollandım..

hiç bir şey yok bu filmde iki aynı kültüre sahip insanın düyanın öteki ucunda bambaşka kültüre sahip bir ülkede kesişen yolları ve hep aynı sahneler uyuyamayan bir adamla yalnızlık çeken bir kadının iç sıkıntıları ve sık sık karşılaştıkları bir bar..gerisini bilmiyorum çünkü izlemedim.

Filmdeki tek güzel şey şu inci küpeli kız Scarlett Johansson :)

Gönderi tarihi:
Acaba diyorum Japonyaya gitsem ben nasıl davranırım gitmediğimden değil yani parond hı ıck... :)

:D:w00t:

• Admin
Gönderi tarihi:
:D:w00t:

En komik sahne galiba Japon yönetmenin kendi kültüründeki renkleri Amerikalı artist üzerinde göstermeye çalıştığı sahne olmalıydı ama gene söylüyorum ... Gitmek gerek Japonyaya ... sadece ve sadece koklamak veya tatmak için ıck...

Gönderi tarihi:
En komik sahne galiba Japon yönetmenin kendi kültüründeki renkleri Amerikalı artist üzerinde göstermeye çalıştığı sahne olmalıydı ama gene söylüyorum ... Gitmek gerek Japonyaya ... sadece ve sadece koklamak veya tatmak için ıck...

Bu en komik sahne konusunda kesinlikle sana katılıyorum... Filmin en guldugum sahnesi burasıydı benim de :D Bir de tercüman bir kadın vardı o sahnede, yönetmenin dakkalarca anlattığını birkaç kelimeyle İngilizce'ye çeviren tercüman... :D Ben önce "nasıl yani yaaaaa" diye dusunmuştum ama sonra çözdüm sanırım mevzuyu, burada vurgulanmak istenen anladığım kadarıyla bu Japonların asla ama asla İngilizce'yi öğrenemeyecekleri, öğrenmeye çalışırlarsa da Beginner seviyesinden ileri gidemeyecekleridir :unsure:

Başka bir komik sahnede Bill Murray'ın otel odasını ziyaret eden Japon hatunun sahnesiydi. Hani yarım yamalak İngilizcesiyle ortalıklarda parande atan, ustunu başını parçalayıp fantezi yapmaya çalışan ama en sonunda Bill Murrayla yerlere kapaklanan kadın... Hatırladın mı? :D:w00t:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.