Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan 18 aylık bebek (Mehmet Uytun) Diyarbakır devlet hastanesindeki 10 günlük yaşam savaşını kaybetti. Devletin valisine göre "göstericilerin attığı taşlarla", ama öte yandan devletin doktorunun raporuna göre ise; "metal aksamlı bir cisim tarafından yaralanmıştır" deniliyor. Bu kafa karıştırıcı ve tutarsız açıklamalar yirmi beş yıllık savaş süresince hep tekrarlandı. Ancak Kürtler ve vicdan sahipleri bu açıklamaların ardındaki gücün kudretinden haberdardı. Türkiye’de kavganın, kışkırtmanın, kaosun yarattığı puslu havadan beslenenlerdi tabi bunlar. Bu kudret statükoydu. Kendini muhafaza etmek için etrafına baruttan bir duvar örmüş sözlerini hançerden seçmişti. Çocuklar durmadan ölürken, insanlar yaşamaktan heves almazken kılı kıpırdamayan düzen bir ses verdi o da açılımdı. Ülkeye coşku, ülkeye umut kıvılcımları düştü birden. Artık çocuklar ölmeyecekti belki. Bir belki bile insanların sevinç kundağından güvercin havalandırmaya yetti. Belki ülkeye barış hakim olacaktı. Özgür olacaktı ülke. Belki Ceylan bir daha elini ve ayaklarını gövdesinden ayıran bombalarla ölmeyecekti. Mehmet gaz bombalarına rastlamayacaktı. Sonra; Dağlardan ülkeye umut çoğalsın diye güç, özgürlük çoğalsın diye güç geldi. Coşku pınarı lıkır lıkırdı. İnsanlar barışı kucaklıyordu. Kollarının arasından yükselen kalp atışları güvercin uçuruyordu gökyüzüne. Kimseye saldırmadılar, kimseyi vurmadılar. Sabahlara kadar şarkılar söyleyip barışı haykırdılar. Kekre tadın zehrini duymamak acıyı duymamak içindi bütün bunlar. Nazlı uykularını serdiler yeni güne. Savaş bitecekti çünkü. Savaşın bitmesi herkesin faydasınaydı çünkü. Artık ölmeyecekti kimseler. Bebekler kefen değil kundakta uyuyacaktı, hamaklarda sallanacaktı. Sonra… Sonra; Statüko gocundu, şehitler ölmez dedi, kanları yerde kalmaz dedi. Kandan kına yakmalı dedi. Kınayı ülkenin saçlarına sürecekti, avuç içlerine, serçe parmağına. Dedi; Kürtler barışa sevinemez. Ana dilini konuşamaz. Kimliğini savunamaz. Gocundu statüko. Kim demokrasiyi konuşursa, kim ki hak, hukuk, adaletten söz ederse keserim ve başa dönerim dedi. Ellerimi kurdun başı, sözlerimi hançerin ucu ederim dedi. Salkım söğüt, panjur güneş gelen umuda hırladı. Peki Şehitler nasıl ölmeyecek? Eğer barışa sevinilmeyecekse, coşulmayacaksa, haykırılmayacaksa, uğruna uykusuz kalınmayacaksa. Şehitler nasıl ölmeyecek? Sizin bildiğiniz bir yöntem varsa siz söyleyin. Şehitlerin ölmemesi için savaşın bitmesi gerekmiyor mu? Bebeklerin ölmemesi için silahların susması gerekmiyor mu? Hiç kimse kusura bakmasın. Şehitlerin ölmemesi için savaşın durması, savaşın durması içinde cesur adımların atılması lazım. Anneler çocuklarının intikamını haykırdıkça gözyaşlarından kurtulamaz. Babalar başka çocuklar ölmesin demedikçe yürekler sızıdan çıkamaz. Ve bu savaş sürer, çocuklarımızı kıyımdan geçirir, mezar taşları da gözyaşı ve acının şahidi olur. O zaman şehitler ölür. 4 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Olmadı ne yapalım ..olan dağdaki şaşkın vatan evlatlarına oldu yine..bu kışta dağın ayazında..aç karnına.. belki başka bir bahara..nasıl olsa uşak apo sıcacık yuvasında VATANINDA..bak bu gün ablası bile gitti yanına..siz durun daha dağlarda..durunda kurtlar yesin sizi oralarda.. Sanki gelen teröristleri geri yolladık..sanki tutuklayıp içeri attık..savaş kazanmış zafer nağraları atılan mitinklerinize sanki polis ile asker ile müdahale ettik..sahi nettikte olmadı bu iş..hep suçlanan ORDU nun bu olmayıştaki rolü ne..ne ettiler sahi.. terörist kardeşlerimiz bin pişman boyunları bükük,geldiler bizde onlara esir muamelesimi yaptık..ne olduda ŞEHİTLER ÖLDÜ kardeşim..bir deyinde anlayalım.. 4 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Ben acırım acırım da, dağda, hakkını savunduğunu iddia ettiği halkı bile katleden terörist ile bir tutulan o bebeciğe acırım... Ve dağdaki terörist'e acındırmak için, o bebeciği duygu sömürüsü haline getiren zihniyete acırım... Öyle bir hava estiriliyor ki; Sanırsınız 1940lar Almanyasında yaşıyoruz, fakat roller değişik... Kürt Olmayanlar: Külliyen Nazi Askeri ya da SS... Kürt Olanlar: Doğrudan mazlum Yahudi; dağdaki teröristinden, beşikteki bebeğine kadar... Ve 25 yıllık savaş... Sanırsınız ki, Kürtler ile Kürt Olmayanlar, dipçik dipçiğe, boğaz boğaza kan gölüne bulanmışlar... Savaş dediğin nedir? Devlet ile bir terör örgütü arasındaki mücadele... Sanırsınız ki; Kürtler ile Kürt Olmayanlar birbirlerini katlediyorlar... Tanımınız nedir? Statükocular kimler? Hangi kesim? Nedir bunlar? "Kürt Olmayanlar" da hiçbir zaman bu statükodan kar elde edemediler! Kardeşim Hakkari/Yüksekova'da askerlik yaptı... Giderken; hayatımda beni en çok neşelendiren tek insan olarak gitti: Döndüğünde; Ben hala bu kadar karamsar ve agresif bir insan görmüş değildim... 9 arkadaşınız, pusuda şehit edilip, yaralananların kopmuş bacakları ve kolları arasında, ayaklarınızın altında kanları derya olmuşken; Ve siz o insanları yaşatmak için kan verirken, Aynı zamanda şunu da görüyorsunuz: Sizin verdiğiniz o kan, o askerin kopan bacağının yarasından aşağı dökülüyor! Siz aşağı döküldüğünü görüyorsunuz ve hala kanınızı veriyorsunuz... Bir süre sonra, kalbi ölçen cihazın tek tondaki "dıııııııııt" sinyal sesi ile siz de ölüveriyorsunuz aslında... Daha gencecik, 20 yaşında bir insan, annesine "anne" dediğiniz arkadaşınız; Soluveriyor... "Dııııııııııııııt"... Aman canım, ölüversin; değil mi Biji! Annesi, o çocukcağızın hesabını sormayıversin... Sorduğu zaman "İntikamcı" olmuş oluyor size göre! Çözümsüzlüğün kaynağı olmuş oluyor o solan çocuk ve annesinin yitirişi... Benim kardeşimin kar ettiği budur! O kastettiğiniz beslenme çeşidi bu mudur? O yıkılmışlık mıdır o besleniş? Kuzenim Bitlis'ten Hakkari'ye kadar bir çok dağda çatışmaya girdi. O da, yanında, anti-tank mayını ile döşenmiş bubi tuzağında paramparça olan komutanının etlerini toplayarak Ve o et kokusunu hala burnunda hissederek kar elde etti... Beslendi, öyle mi? O asteğmenin annesi sormayıversin canım oğlunun hesabını! Aman ha, intikam duygusu ile hareket ediyor çünkü! Sormasın; Yoksa çözüm gelmez bu soruna! Kuzenim ve kardeşim, bu anılara ve etkisiyle yanlarında getirdikleri ruh bozukluğuna nemalanabildiler... İşte onlar, kastettiğiniz "Kürt Olmayanlar" idi... O kudret'in parçasıydılar değil mi? Statükocu kudretin... Sanıyorsunuz ki, biz kardeşimizi o halde görmekten; Kuzenimizi o halde görmekten; Dahası insanların can vermelerinden memnunuz! Çocuklar üzerinden politika yapmayın... Çocukların cesetleri üzerine duygu sömürüsü yapmayın... Bari onların varlıklarını sömürmeyin... "Sevgi Pıtırcığı" imajını vermekte üzerinize yok gibi; Tuhaf... Çok eğreti duruyor... Henüz, PKK'yı, aldığı Kürt vatandaşların canları için kınayamazken... Siz, şehit ailelerini ne sanıyorsunuz anlamıyorum! Kana susamış vampirler mi? Ya hu siz, nasıl ki 80 darbesinde ölenlerin hesabını, öldürenlerden ve o zihniyetten sormak istiyorsanız: O insanlarda, oğullarını öldüren zihniyetten ve ellerden hesap sormak istiyorlar... Kürtlerden değil... Siz, vazgeçebiliyor musunuz o hesaplardan? Ya da diyebiliyor musunuz ki; "Diyarbakır cezaevindeki işkencelerin hesabı sorulmasın, işkence edenler de insan; yazık onlara da!" Veya Ceylan'ı diyelim ki bir asker öldürdü ve diyebiliyor musunuz ki; "Ay yazık, o asker yargılanmasın, onun da canı var, ah canıııım!" Hatta görevini kötüye kullanan subaylar da vardı, belki gerçekten işkence edenler de vardı, diyebiliyor musunuz ki; "Yargılanmasınlar canım, salıverilsinler... Onların da canı var, kıyamammm!" Sormayıverin efendim o zaman 10 yaşındaki çocuğun hesabını? Siz sorunca niçin İntikamcı olmuyorsunuz da; Çocuğunu öldürenlerden hesap soran bir kadın, hesap sorduğunda "İntikamcı" oluyor? Ya hu senden mi soruyor hesabını? Kürtlerden mi soruyor? PKK'dan soruyor; Onları niye koruyorsun! Kimse kafasına, eline, başına, şeyine kına yakmak meraklısı değil... "Statükocu" diyerek neredeyse vampir ilan ettiğiniz kesim, öldürülen oğullarının katillerinin bayraklarla, şölenlerle karşılanmasını sindiremeyen insanlar... Oğullarının, çocuklarının öldürüldüğü günün, şenlik ilan edilip "barış şenliği" olarak kutlanılmasını kaldıramayan insanlar... Çocuklarını katledenlerin ağızlarındaki söylemlerin, onlara dikte edilmesini kabullenemeyen insanlar... Şimdiye kadar çıkıp da; "Diyarbakır'daki işkencelerin hesabını sormazsanız, bu sorunlar çözülür!" "Görevini kötüye kullanıp, teröriste işkence yapanların hesabını sormazsanız, bu sorunlar çözülür!" "Öldürülen çocukların hesaplarını sormazsanız, bu sorunlar çözülür!" diyen bir kimseye bu forumda rastladınız mı? Peki siz neyi işaretliyorsunuz? "PKK'dan, katlettikleri canların hesaplarını sormayı verin; bu sorun çözülür!; sorarsanız, intikamcısınızdır; o zaman bu sorun çözülmez" Oldu, gözlerim doldu! Ee siz de, size yapıldığını düşündüğünüz haksızlıkların hesabını sormayıverin; Sormayıverin yahu! İntikam almak ister gibi, ne diye sorup duruyorsunuz yapılan haksızlıkların bedeli! Bugün Kürtçe yasak değil işte; Niye geçmişte kalmış yasağın hesabını soruyorsunuz? Niye o yasaklayanlara intikam duygusu besleyip, cezalandırılmalarını istiyorsunuz? Bırakın bu intikam duygusunu... Madem bu intikam duygusu çözümsüzlüğün asıl sebebi; Sormayın hesabını; Sormayın ki bu sorun çözülsün! Barışa sevinmek ayrıdır: Barışa seviniyoruz diyerek teröristleri "Barış Timsali" kabul etmek çelişkisidir... Barışa sevinmek ayrıdır: Teröristleri, barışın öncüleri kabul etmek çelişkisidir... Benim bir bildiğim var, sorduğunuz gibi... - Herhangi bir etnik-dilin yasaklanmasına neden olabilecek kanunlar temizlenmelidir... - Herhangi bir etnik-kültürün gelişmesine engel olabilecek kanunlar temizlenmelidir... - Herhangi bir etnik-yapıyı, yok etmeye yönelik uygulamalar varsa, temizlenmelidir... Fakat, dağa dün bile çıkmış olsa, bu ülkenin vatandaşlarına kurşun sıkmayı amaç edinmiş bir kimseden Bu amacının ve niyetinin hesabı sorulmalıdır... Kurşun sıkmamışsa ve suç işlememişse, henüz eylem yapmamış ve sempatizan olarak dağa çıkmışsa; Serbest bırakılsın ama yine de sorulsun: "Kardeşim, sen dağa neden çıktın" Sorulsun ki, derdini anlayalım... Eyleme girişmiş, can almış olandan da hesabı sorulsun ve mahkum edilsin... Edilsin ki hak-hukuk yerini bulsun... Çözüm olarak, kendi halkını bile katledebilmiş bir örgütü ve onun siyasi kanadını "Çözüm" ve "Barış Elçisi" kabul edebilip, O katillerden hesap soramayan ciğerlerden de bir vicdan muhakemesi yapmaları istenmelidir... Şehitlerin ölmemesi için, savaşın elbette ki bitmesi gerekiyor... Örneğin, çocukların ellerine silah verilip "Bak bunu askere sıkacaksın" denmemesi gerekiyor... Örneğin, Kürtleri çağdaş yaşamdan ve diğer Etnik-unsurlara uyumdan koparan toplumsal ve kültürel öğelerin, her devrimde olduğu gibi, yok edilmesi gerekiyor... Örneğin, "Kürt Olanlar" ve "Kürt Olmayanlar" ayrımına son verilmesi gerekiyor... Örneğin, güya demokrasi temsilciliği yaparak, Irkçılık yapılmaması gerekiyor... Çocuklarını öldürenlerden, hesapların sorulmasını isteyenlerden; "İntikamcı" olarak söz etmeniz, Gerçekten takdire şayan!!! Öyleyse, sormayınverin Ceylan'ın hesabını? Siz de intikamcı olmuş olmuyor musunuz? Madem o kadar engel teşkil ediyor sizin için sorulan hesaplar; Ceylan'ı da sormayıverin... Onun üzerinden edebiyat yapmayıverin, Servet-i Fünun! O kızcağızı sömürmeyiverin artık!.. Bırakın şu "Biz"ci kafa yapısını... Artık Türkiye'ye "Kürt Olanlar" ve "Kürt Olmayanlar" penceresinden bakmayın... Artık Irkçılık yapmayın... "Kürtler yapmışsa, yapmıştır; Kol kırılır, Yen içinde kalır" demeyin ya hu! Haykırışınız, kimse ölmesin diye değildir... Haykırışınız; Kürt Olmayanları katledenlerden hesap sorulmasın diyedir... Haykırışınız; Bu ülkenin halkına kurşun sıkanlara hesap sorulmasın diyedir... Haykırışınız; Bu ülkenin halkına silah sıkanlarla mücadele etmek için canlarını verenlerin, Hesapları sorulmasın diyedir... Haykırışınız; "Kürt Irkçılığı" içindir, Hümanizm ve Birliktelik için değil! Hem de küçücük çocukların cesetlerini sömürerek; iliklerine kadar... 2 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Arkadaşım biz asker ölsünmü diyoruz? Yada ölen veya sakat kalan askerlerin çektiği acıları bilmiyormuyuz... Elbette bu çok çok zor bir durumdur,bir anne düşünün ki bir çocuğu gözünden bile sakınarak büyütüyor ve 20 yaşına getirdiği bu fidanı askere gönderiyor,bu fidan birilerinin kirli savaşı uğruna canını,kolunu,bacağını,gözünü kaybediyor bu fidan ve ailesi bunu vatanı için yaptığından dolayı gururlu ama çocuğunu kaybetmenin acısı içlerinde... Bir başka anne düşünün,oda çocuğunu fidan gibi besliyor,gözünden sakınıyor,çocuğuna kendi anadilinde isim koymak istiyor engelleniyor,çocuğu okula başlıyor,her sabah mensubu olmadığı bir ırk üzerine yemin ettiği için rahatsız oluyor ''ben Türk değilim,neden bana Türklük üzerine and içiriyorlar'' sorgusu hep aklında okuldan içeri giriyor,annesinden ve çevresinden hiç duymadığı bir dilde eğitim anlamıyor,onun önce o dili öğrenmesi gerekiyor,akşam olup eve dönüyor,Tv açıyor,babasının herzaman söylediği şarkılardan birini duymak için,ama o tv'de onun dilinde konuşan bir kanal yok,devlet baba onun anadilini sakıncalı görmüş yasaklamış çünkü,sonra birgün dağda hayvan otlatırken yanına silahlı birleri geliyor ve bu yasaklamalara karşı mücadele edeceklerini kendisininde onlara katılmasını istiyor......... Sonrasını siz getirin,siz olsanız ne yapardınız? 4 Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Arkadaşım biz asker ölsünmü diyoruz?. . . Sonrasını siz getirin,siz olsanız ne yapardınız? Türk demenin ırk değil, Ulus adı olduğunu araştırıp öğrenirdim, kompleksten de kurtulurdum, çocuğuma da öğretirdim, çocuğum da dağa çıkmazdı. 2 Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Türk demenin ırk değil, Ulus adı olduğunu araştırıp öğrenirdim, kompleksten de kurtulurdum, çocuğuma da öğretirdim, çocuğum da dağa çıkmazdı. Herkes sizin bizim gibi düşünmüyor ne yazık ki sayın sideswipe.. Ülkeyi Korku ve Paranoya Cumhuriyetine çeviren 86 yıllık Türk saf IRK rejiminin yöneticileri sizin kadar hümanist ve pragmatist değiller ne yazık ki.. Korkular Cumhuriyeti ilk Adalet(!) Bakanının ''BU ÜLKEDE SAF TÜRK OLMAYANLARIN TEK BİR GÖREVİ VARDIR, TÜRKE KÖLE OLMA HAKKI'' Türk IRK ideolojisinin, ''KART-KURTÇU'' dikta öcülerinin, Türk KAFATAS araştırmacı şovenist rejiminin 86 yıllık yönetim şeklidir.. Ülke hala 1921 ve ''çağa uydurulan'' 1982 cuntasının orman kanunlarıyla yönetilmekte.. Bu Korkular Cumhuriyetinin her tarafı dağ yollarına doğru kapılar aralıyor ardına kadar.. Dağa çıkan kadar dağa çıkaranda suçludur kanımca.. ''Kapını kapa, komşunu hırsız çıkarma'' (diyor eskiler) Saygı ve sevgiyle kalın.. 1 Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Herkes sizin bizim gibi düşünmüyor ne yazık ki sayın sideswipe.. Ülkeyi Korku ve Paranoya Cumhuriyetine çeviren 86 yıllık Türk saf IRK rejiminin yöneticileri sizin kadar hümanist ve pragmatist değiller ne yazık ki.. Korkular Cumhuriyeti ilk Adalet(!) Bakanının ''BU ÜLKEDE SAF TÜRK OLMAYANLARIN TEK BİR GÖREVİ VARDIR, TÜRKE KÖLE OLMA HAKKI'' Türk IRK ideolojisinin, ''KART-KURTÇU'' dikta öcülerinin, Türk KAFATAS araştırmacı şovenist rejiminin 86 yıllık yönetim şeklidir.. Ülke hala 1921 ve ''çağa uydurulan'' 1982 cuntasının orman kanunlarıyla yönetilmekte.. Bu Korkular Cumhuriyetinin her tarafı dağ yollarına doğru kapılar aralıyor ardına kadar.. Dağa çıkan kadar dağa çıkaranda suçludur kanımca.. ''Kapını kapa, komşunu hırsız çıkarma'' (diyor eskiler) Saygı ve sevgiyle kalın.. Duyan da Hitler Türkiyesinde yaşıyoruz sanacak! Düşündüklerini en abartılı biçimde sunduğunda daha inandırıcı olamıyosun ne yazık ki. Ama bizde daha çok bağıranın daha haklı olduğu ile ilgili bir alışkanlık var, siz de haklısınız... 2 Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Duyan da Hitler Türkiyesinde yaşıyoruz sanacak! Düşündüklerini en abartılı biçimde sunduğunda daha inandırıcı olamıyosun ne yazık ki. Ama bizde daha çok bağıranın daha haklı olduğu ile ilgili bir alışkanlık var, siz de haklısınız... Güneşin bir gün Fıratın doğusunda doğup, Dicle nehri kıyılarında karanlıkta kalanların aydınlanmasıyla Hitlerin Nazi döneminde yaşananları mumla değil projektörle arayacaksınız.. Sonra bugün taptığınız, uğruna davulla zurnayla evlatlarınızı kurban ettiğiniz Geobelslerden hesap soracaksınız, birazcık daha demokratik vicdana ulaşıp, bilinç altınıza yerleştirilen ırkçı kodlardan arındığınızda.. ''Çıranın köre, davulun sağıra yararı yoktur.'' (bilmem anlatabildim mi..) 1 Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Güneşin bir gün Fıratın doğusunda doğup, Dicle nehri kıyılarında karanlıkta kalanların aydınlanmasıyla Hitlerin Nazi döneminde yaşananları mumla değil projektörle arayacaksınız.. Sonra bugün taptığınız, uğruna davulla zurnayla evlatlarınızı kurban ettiğiniz Geobelslerden hesap soracaksınız, birazcık daha demokratik vicdana ulaşıp, bilinç altınıza yerleştirilen ırkçı kodlardan arındığınızda.. ''Çıranın köre, davulun sağıra yararı yoktur.'' (bilmem anlatabildim mi..) Dedemde atasözleriyle konuşurdu rahmetli. İlk cümlenizle neyi kastediyorsunuz siz? Kürtlerin, aydınlanıp bizi katletmesini mi? Bizi katledecekler, biz de Hitler katliamını bile arayacak mıyız? O cümleyi açın isterseniz. Sen şimdi böyle bir tehdit savurup, sonra demokratik vicdandan mı söz ediyorsun? O güneşi doğuracak olan PKKmı yoksa DTPmi? Kürtleri demokratik olarak temsil edebilen var mı? Bir ırkı siyasi olarak temsil etmek demokraside var mı? Tüm bunlara uygun bir atasözün var mı? Ben ırkçılığı kınayıp ırkçılık yapanlardan hesap sorsam o yeter merak etme sen. 2 Alıntı
Φ JAN Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Ne kadar bilirsen bil, soylediklerin karsindakinin anladigi kadardir. (Mevlana) Nokta............. 1 Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Ne kadar bilirsen bil, soylediklerin karsindakinin anladigi kadardir. (Mevlana) Güneşin bir gün Fıratın doğusunda doğup, Dicle nehri kıyılarında karanlıkta kalanların aydınlanmasıyla Hitlerin Nazi döneminde yaşananları mumla değil projektörle arayacaksınız.. Ben ırkçılığın kötülenerek ırkçılık yapıldığını anladım Ama yabancı değilim demokrasi ve vicdan naraları atarak duygu sömürüsü yapanların hep ırkçılıktan geri kalmadıklarını gördüğüm tartışmalara, yine de hiçbir yerde bu ifadedeki kini görmedimdi, iyi oldu fazla örnek göz çıkarmaz. Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Korkular Cumhuriyeti ilk Adalet(!) Bakanının ''BU ÜLKEDE SAF TÜRK OLMAYANLARIN TEK BİR GÖREVİ VARDIR, TÜRKE KÖLE OLMA HAKKI'' Türk IRK ideolojisinin, ''KART-KURTÇU'' dikta öcülerinin, Türk KAFATAS araştırmacı şovenist rejiminin 86 yıllık yönetim şeklidir.. bi de ben deyimle katkı yapayım sana = mal bulmuş mağribi gibi sevinmek. Kart-Kurt dediğiniz şey kürtlerin kökeniyle ilgili bir tez, kabul etmiyorsanız çürütürsünüz olur biter. ****** Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Eleştiri,eleştiri,sadece eleştiri. Hassasiyetlerinizi anlıyoruz.Soru işaretlerinizi haklı buluyoruz...da ne yapalım;cidden ne yapalım! Kürtlerin canı hiç mi yanmadı! 3 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Her fırsatta Türkiye'deki Türk'lüğün ulus adı olduğunu ırk olmadığını söylüyorsunuz ALLAH aşkına hiçmi okula gitmediniz,hiçmi tarih dersi görmediniz,hiçmi TV izlemediniz. Eğer ırk ismi değilse neden okullarda ''biz asyadan geldik deniliyor? Neden Türk-i devletlerin tarihi anlatılıyor? Neden devlet adamlarımız belçikaİran,Irak veya bir başka ülke için değilde Azerbaycan,Türkmenistan İçin soydaşlarımız diyor? Bırakın ALLAH aşkına çocuk kandırır gibi.... 2 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Her fırsatta Türkiye'deki Türk'lüğün ulus adı olduğunu ırk olmadığını söylüyorsunuz ALLAH aşkına hiçmi okula gitmediniz,hiçmi tarih dersi görmediniz,hiçmi TV izlemediniz.Eğer ırk ismi değilse neden okullarda ''biz asyadan geldik deniliyor? Neden Türk-i devletlerin tarihi anlatılıyor? Neden devlet adamlarımız belçikaİran,Irak veya bir başka ülke için değilde Azerbaycan,Türkmenistan İçin soydaşlarımız diyor? Bırakın ALLAH aşkına çocuk kandırır gibi.... Bence siz kendinizi kandırıyorsunuz Biji. Irkçılığın temel prensipleri ve uygulamaları vardır. Irkçılık yapabilmen için, ırkçılığını yaptığın kitlenin, ırka dayalı bir toplumsallaşma örneği sergiliyor olması lazım. Yani halihazırda, ırk birlikteliğine dayalı bir toplumsal yapı sergileyecek ki, Irkçı kişi de, ırkçılık yapabilsin. Hitler'in Germen kökenlilerden oluşanlardan üreme çiftlikleri kurmasının amacı budur mesela... Ya da diğer Irkçı eğilimlere bakın, hepsi Irka dayalı toplumsal yapılar kurmaya yönelmişlerdir. Türkiye'de Türk Irkından gelenler, Irka dayalı bir toplumsal örgütlenme biçimi gösteremezler. Bu yapıları 1500lerden beridir sistemli olarak yok edilmiştir, Soyları kırılmıştır ve Kürtleştirilmişler ya da Balkanlara dağıtılmışlardır. Bugün artık Irki bir toplumsal yapı gösteremezler. Yani, Evet, Orta Asya'dan gelmiş bulunan bir Türk Irkı kitlesi vardır, Fakat bunların toplumsal yapıları artık ırk temelinde değildir. O yapı yok edildiği için Ulus olarak tarihsel adı gerçekleşmiştir. Anadolu'da bugün Irka dayalı toplumsal yapıları olan Yani ırkçılığı yapılabilecek tek toplum, Kürtlerdir ve Aşiret önderleri ya da siyasetçileri veya sözde aydınları tam anlamı ile bu ırkçılığı sergilemektedirler. Aşiret/Kabile yapısı, doğrudan kana yani ırka dayalı bir ilkel toplumsal yapıdır. Bunlardan başka bir örneğini de göremezsiniz. Kürtler, Ulus yapısına toplumsal olarak evrilemedikleri ve sizin savunularınız da tam olarak Kürt Kabile/Aşiret Kültür Yapısını savunur biçimde olduğu, Yani Irka dayalı bir toplumun bu yapısını sürdürmeye/korumaya öykünür olduğu için Size "Etnik Milliyetçi" demiş bulunuyorum. Çünkü bunu yapmaya birebir uygun bir toplumsal yapının/kültürün devamını savunuyorsunuz. Kürtlerin, mevcut toplumsal yapılarının ve buna dayalı ortaya konmuş, oluşturulmuş bu kültürlerinin böylelikle devamını ve durağanlığını savunan herkes Hiç şüpheniz olmasın ki, kesinlikle Etnik Milliyetçidir, Irkçıdır. Lazlar, Çerkezler ya da diğerlerinin de Türkiye'de Türk Ulus kimliğini kazanabilmiş olmalarını nedeni Onların da ilkel kabile toplum yapısını geride bırakmış ve toplumsallaşmalarını artık bunlara göre gerçekleştirmiyor oluşlarıdır. Yüzyıllardır; Lazistan, Kürdistan, Ege/İon bölgelerinin tümüne birden "Turchia" denilmektedir. Bu topraklarda yaşayanlar da Hem Türklerin kana/ırka dayalı toplumsallaşmayı parçalamış olmalarından ve Türk adının bu topraklarda yaşayanlara tarihsel olarak atanmış olmasından, Hem gerek Osmanlı'ya ve gerek sonrasında Emperyalizme yapılan Anadolu'daki başkaldırının bu adla verilmiş olmasından, Hem de süreç içerisinde diğer toplumların bu adı bir Ulus/Ortak Kimlik olarak benimseyebilmiş olmasından dolayı, Kabul etsenizde etmesenizde Anadolu'da yaşayan Kürtlerin, Çerkezlerin, Arnavutların, Ermenilerin, Arapların, Türkmenlerin, Farsların, Pomakların, Azerilerin, Boşnakların vs. ortak Ulus adıdır bu. "Türki Devletler" denildiğinde, Türkiye'yi o devletlerin arasına alanlara da şaşıyorum. Kaldı ki sadece Orta Asya'daki Türkler değildir bizim soydaşımız... Irak/Musul-Kerkük'teki Kürtler ve Türkmenler ile İran'daki Kürtler ve Azeriler de bizim soydaşımızdır. Balkanlardaki Boşnaklar, Pomaklar, Arnavutlar da bizim soydaşımızdır. Kafkaslardaki Çerkezler, Çeçenler de bizim soydaşımızdır. Çünkü Musul-Kerkük'te yaşayandan daha fazla Kürt, Kafkaslarda yaşayanlar kadar Çerkez, Balkanlarda yaşayanlardan daha fazla Boşnak, Arnavut, Makedon vardır Türkiye'de. Dolayısı ile Musul-Kerkük'teki Kürtleri ayrı gören, örneğin Halepçe Katliamındaki haksızlığa sahip çıkmaya bir kimsenin ırkı ne olursa olsun, o da Bölücüdür... Kafkaslardaki Çerkezleri savunamayan, benimseyemeyen bir kimse de Ulusalcı olamaz... Bosna'daki Boşnakları savunamayan da aynı kefededir... "Biz Asya'dan Geldik" diyenlere bakın bakalım, hangisi gerçekten Asya'dan gelmiş. Benim soyum büyük oranda Türkmen olduğu halde bile ben Asya'dan geldik diyemiyorum, Babaannem Laz çünkü! Kısaca, Irkçı söylemleri "Ulusalcılık"mış gibi lanse etmekten vaz geçin artık. Ulusalcılığın tam anlamı ve ne olup olmadığı gün gibi ortadadır. Ben çok tarih dersi aldım, çok da okula gittim... Yine anlaşılmayacağını bilerek konuya tam yerinde son kere değinmek için katıldım... Saygılarımla... 2 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Tengeriin.. Son olmaz..alıntı yaparız başka topiclere..çünki güzel bir çalışma.. 2 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2009 Analar aglamasin diye son günlerde haril haril bir calisma var.Avrupa ve Amerikadan alinan direktifler dogrultusunda calisiyor AKP iktidari.Binlerce sehit verdik.Sehit analari vakurlu analardir. Daga asker öldürsün diye evladini gönderen ananin aglamaya hakki yoktur. Sadece evet sadece Kürtcülerdir Türkiye cografyasinda 100 yildir kan dökmeye doymayanlar. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2009 Türkler irkci degildir ve de olamazlar,Türklere irkcilik yakistirmasi yapanlarin aslinda kuyruk acilari oldugu biliniyor.Irkciligin tarihsel gelismesini bilmeden irkcilik üzerine ahkam kesmek gercekten tartisma ciddiyetinide bozmaktadir. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Analar aglamasin diye son günlerde haril haril bir calisma var.Avrupa ve Amerikadan alinan direktifler dogrultusunda calisiyor AKP iktidari.Binlerce sehit verdik.Sehit analari vakurlu analardir. Daga asker öldürsün diye evladini gönderen ananin aglamaya hakki yoktur. Sadece evet sadece Kürtcülerdir Türkiye cografyasinda 100 yildir kan dökmeye doymayanlar. saygilarla Dün akşam vahiy iner gibi ABD'den direktifler hava da uçuştu.Sizde haklısınız.Deryayı göremeyen deryayı çölden ibaret sayarmış. Türkler irkci degildir ve de olamazlar,Türklere irkcilik yakistirmasi yapanlarin aslinda kuyruk acilari oldugu biliniyor.Irkciligin tarihsel gelismesini bilmeden irkcilik üzerine ahkam kesmek gercekten tartisma ciddiyetinide bozmaktadir. saygilarla Muhteşem bir tespit.Kutluyorum sizi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.