Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 2 Mart , 2006 Admin Gönderi tarihi: 2 Mart , 2006 Kayıp Nişanlı - A Very Long Engagement (2004) Un long dimanche de fiancailles Amelia da oynayan Audrey Tautou'nun başrolünü oynadığı bu güzel film Fransızlarla Almanlar arasındaki savaş yıllarında, savaştan kaçmak için kendi kendini vuran askerlerin öyküsünü anlatıyor. Audrey'nin sevgiliside bunların içindedir. Daha sonra idama mahkum edilen bu suçlular bir şekilde savaşta kaybolurlar. Audrey sevgilisini bulmak için çok çaba sarfetmektedir. Enteresan bir Fransız filmi bulursanız seyredin derim... Oyuncular: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet Amelie's Audrey Tautou stars as Mathilde, a young Frenchwoman who vows to find out what happened to her missing fiance (Gaspard Ulliel) during World War I. He appears to have died after a court-martial, but she needs to know for sure. As she looks for the truth, she discovers unexpected things about herself and the people she meets along the way. Jean-Pierre Jeunet directs this adaptation of Sebastien Japrisot's novel. Starring: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel Director: Jean-Pierre Jeunet Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 Genc bir bayanin I. Dunya Savasi'na katilip kaybolan nisanlisini arama seruveni konu edilmis. Soyleyecek o kadar cok sey var ki filmle ilgili, hangisinden baslamali bilmiyorum. Mathilde'nin masum askina, inancina, kararliligina, cocuk ruhuna, sadakatine... hayran kalacaksiniz. Savaslarin anlamsizligini yeniden idrak edecek, sevginin o dokunulmaz dogasini yeniden kesfedeceksiniz. Insan yureginin tum guzelliklerini anlamsiz hayallere cevirmis, ozlemleri masallara indirgeyecek derecede anlamsizlastirmis gunumuz dunyasina inat kendi gercekliginizi masallasmis olanda bulacaksiniz. Gorduruleni ve yasatilani asarak asil gorusum ve yasamin iki ruhun essiz guzellikteki 'sevgi' temposundan ibaret oldugunu goreceksiniz. Duygulanacak, huzunlenecek, guleceksiniz. Ve nihayet bir cift gozun icinde kaybolmanin buyusu saracak benliginizi... Ne diyeyim daha, izlemediyseniz izleyin!.. Yine Bir de, eger Amelie'yi izlemis ve sevmisseniz Audrey Tautou'nun yetenegini bu filmle de gorun derim. Oyuncular: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel Yonetmen: Jean-Pierre Jeunet Gosterime girdigi tarih ve yer: 17 Aralik 2004, Kanada Oduller: 2 Oscar adayligi, 16 odul ve 20 adaylik. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 Yukaridaki iletim aslinda filmin tanitimi icindi ama yeterince dikkatli olmadigimdan tanitim basliginin zaten acik oldugunu farketmemisim. Bir dahaki sefere daha dikkatli olmaya calisacagim. Iletiyi uygun yere tasidigi icin de Admin'e tesekkur ederim. Bahardan midir nedir, son zamanlarda agirlikla duygusal filmleri izliyorum ve dusuncelerim de bu duygusalliktan payini aliyor. Herkes elbette ayni tadi alacak diye bir kural yok ama ben yine de bu filmin izlenmeye deger oldugunu tekrarlamak istiyorum. Bundan sonra aksiyon filmi tanitayim iyisi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.