Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 1 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2006 . NAKŞİBENDİ TAHRİKANITIN CUMA DERGİSİNDE Yayınlanan "CİHAT çağrısında bakın neler yazıyor... (CİHAT YAPIP DİNİMİZİN NAMUSUNU KORUNACAKMIŞ...) Nakşibendi Tarikatının Cuma dergisinde yayınlanan ‘cihad’ çağırısında şunlar yazılı; “Müslüman olarak bizlerin hem namusumuza kastederler, hem ibadet ettirmezler, hem de kendi topraklarında esir hayatını, yani Müslümanların kanı akıtılarak kazanılmış topraklarda esir gibi yaşatırlar. Bizler artık dinimizi ve topraklarımızı bu pis, necsiz, soysuz satılmışlardan kurtarmalıyız... Onlara karşı tek yumruk haline gelmeliyiz. Onların ilkel ve sadist kafalarını koparmadıkça dinimiz, şehit kanlarıyla sulanmış bu mukaddes topraklarda esir olmaya devam edecektir... Biz müslümanlar; biz de dinimizi ve namusumuzu koruyacağız. Çünkü Kur’an-ı Kerim bizlere şehitliği müjdeliyor. Peygamberlikten sonra gelen mübarek makamı... Cihad farzdır. Cihad edelim, birleşelim, Uykudan uyanalım...” Bir çok İslamcı yazarının, akademisyeninin ve politikacısının yazılar yazdığı bu tarikat dergisi, İslam yolunda cihad çağrısı, bir başka ifadeyle İslamcı bir ayaklanma çağrısı yapmaktadır İNANILIR GİBİ DEĞİL... Alıntı
Φ muhacir Gönderi tarihi: 2 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2006 birader anlasIlan bu islam sana büyük bir dert çogu müslümanIn bile bilmedigi ve düsünmedigi olaylar üzerine kafa yoruyorsun her dala atlIyorsun ancak eksik eksik.............sen tut simdi bir beyin ameliyatIyap nekadar basarIlI olursun ..............peki basarIsIz lIgInIn nedeni nedir??? biraz bilgi"iKRA" Alıntı
Φ perfeck Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 birader anlasIlan bu islam sana büyük bir dert çogu müslümanIn bile bilmedigi ve düsünmedigi olaylar üzerine kafa yoruyorsun her dala atlIyorsun ancak eksik eksik.............sen tut simdi bir beyin ameliyatIyap nekadar basarIlI olursun ..............peki basarIsIz lIgInIn nedeni nedir??? biraz bilgi"iKRA" evet dostum sana aynen katılıyorum Alıntı
Φ shankara Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 değerli objektivist bu gibi duyurular çağrılar alenen yapılıyor. sırf bunlar değil bu gün konak meydanındaydım bir gösteri vardı ve topluluk alenen kürdistan diye bağırıyordu. arkadaşlar farklı yaklaşmışlar ama gördüğünüz gibi haberiniz olsun bunlar oluyor ile toplum ilgilenmiyor bir sabah şeriatle yada dverimle uyansak inanın toplumun yüzde 60 ı ilgisiz kalacaktır. İKRA diyen arkadaşım. kemal atatürk bu ülkeyi bizlere niye bıraktı. nasıl bıraktı. biraz özümseyin. anlayın. Alıntı
Φ Kazazlı Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Kör fil meselesi, CİHAT savaş değil ki Kıtal savaştır Cihad CEHD GAYRET demektir Cehdein silahta yoğunlaşmsı Kıtaldır ve de bu Kur'ani bir terimdir.. Fetvatörler dine saldırmak için varlarsa olacak olan da budur... Bir söz var" elifi görünce mertek sanmak" gibi bişey.. Alıntı
Φ muhacir Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 değerli objektivist bu gibi duyurular çağrılar alenen yapılıyor. sırf bunlar değil bu gün konak meydanındaydım bir gösteri vardı ve topluluk alenen kürdistan diye bağırıyordu. arkadaşlar farklı yaklaşmışlar ama gördüğünüz gibi haberiniz olsun bunlar oluyor ile toplum ilgilenmiyor bir sabah şeriatle yada dverimle uyansak inanın toplumun yüzde 60 ı ilgisiz kalacaktır. İKRA diyen arkadaşım. kemal atatürk bu ülkeyi bizlere niye bıraktı. nasıl bıraktı. biraz özümseyin. anlayın. esselam aleykum birader kim kime bIraktI bu vatanI????????????? onca sehit !!!!onca gazi !!!!!!!!bIrakIn bunca kahramanIn yaptIgI o mukaddes mücadeleyi tek bir sahsa maal etmeye geçin bunlarI ..............evet yinede sözümdeyim "iKRA" evet okuyun su tarihi ve görün onlarca kahramanIda bakIn bakalIm kim emanet etmis bu vatanI????????????? Alıntı
Φ şaşşkın Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 dostum islam a düşman değilsin değilmi istersen kendine bu soruyu sor . Cihad edelim, birleşelim, Uykudan uyanalım...” Bir çok İslamcı yazarının, akademisyeninin ve politikacısının yazılar yazdığı bu tarikat dergisi, İslam yolunda cihad çağrısı, bir başka ifadeyle İslamcı bir ayaklanma çağrısı yapmaktadır İNANILIR GİBİ DEĞİL... Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 . NAKŞİBENDİ TAHRİKANITIN CUMA DERGİSİNDE Yayınlanan "CİHAT çağrısında bakın neler yazıyor... (CİHAT YAPIP DİNİMİZİN NAMUSUNU KORUNACAKMIŞ...) Nakşibendi Tarikatının Cuma dergisinde yayınlanan ‘cihad’ çağırısında şunlar yazılı; “Müslüman olarak bizlerin hem namusumuza kastederler, hem ibadet ettirmezler, hem de kendi topraklarında esir hayatını, yani Müslümanların kanı akıtılarak kazanılmış topraklarda esir gibi yaşatırlar. Bizler artık dinimizi ve topraklarımızı bu pis, necsiz, soysuz satılmışlardan kurtarmalıyız... Onlara karşı tek yumruk haline gelmeliyiz. Onların ilkel ve sadist kafalarını koparmadıkça dinimiz, şehit kanlarıyla sulanmış bu mukaddes topraklarda esir olmaya devam edecektir... Biz müslümanlar; biz de dinimizi ve namusumuzu koruyacağız. Çünkü Kur’an-ı Kerim bizlere şehitliği müjdeliyor. Peygamberlikten sonra gelen mübarek makamı... Cihad farzdır. Cihad edelim, birleşelim, Uykudan uyanalım...” Bir çok İslamcı yazarının, akademisyeninin ve politikacısının yazılar yazdığı bu tarikat dergisi, İslam yolunda cihad çağrısı, bir başka ifadeyle İslamcı bir ayaklanma çağrısı yapmaktadır İNANILIR GİBİ DEĞİL... Arkadas söylediklerinle ne kadar **** ***** oldugun anlasiliyor kusura bakma. Sen suan müslüman topraklarinda yasanan zulümleri görmüyormusun yada bilmiyormusun? irakta, filistinde, afganistanda,cecenistanda..... akitilan kanlari vahsice öldürülen müslümalnlari görmüyormusun? elbetteki biz tek vucut halinde onlara karsi durmaliyiz. Cihad etmeliyiz. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Herkes okuduğunu anlasın sonra konuşsun.Ne Atatürk'e ne de dinime laf edilmesine dayanamıyorum.Cihat illede savaş anlamını taşımaz,mücadeledir.Bu forumda ateistlerle mücadele etmiyormuyuz?Laf ettiğiniz Atatürk'ün emrinde nice alimler şeyhler vardı bilmiyormusunuz.Etmeyin,değerlerimize laf etmeyin,ayıptır. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 bir sürü çobansız bir okul öğretmensiz, bir hastane doktorsuz bir ülke başkansız, bir ordu komutansız, ne kadar başarılı olabilir? Filistinde, Irak'ta, ya da başka bir yerde müslümana yapılanlardan biz mi sorumluyuz? Arafat ölüm döşeğinde son olarak "Osmanlıya yaptığımız ihanetin bedelini ödüyoruz" demişti. Zamanında bizi arkamızdan vuranlar şimdi yahudinin elinde zulüm görüyor bunun suçlusu biz değiliz... Türk Milleti olarak biz, yeryüzünde zulüm gören her millete kucak açmışız, ancak her defasında ihanete uğramışız... ermeniler, filistinliler, ıraklılar, kürtler,yemenliler,koreliler,bosnalılar,çeçenler,azeriler....v.s. ama işte görülüyor ki her ihanetin bir bedeli var... şimdi bu durumda kalkıp kiminle birlik olacaksınız kim sizin yanınız da olacak? hadi biz diğer tüm İslam ülkeleri ile birleşelim diyelim, onlarda isteyecekler mi bunu? illaki bir lider gerekecek... kim lider olacak? sizce Araplar çok mu seviyorlar Türkleri? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Arkadas söylediklerinle ne kadar **** ***** oldugun anlasiliyor kusura bakma. Sen suan müslüman topraklarinda yasanan zulümleri görmüyormusun yada bilmiyormusun? irakta, filistinde, afganistanda,cecenistanda..... akitilan kanlari vahsice öldürülen müslümalnlari görmüyormusun? elbetteki biz tek vucut halinde onlara karsi durmaliyiz. Cihad etmeliyiz. Arkadaşım önce Türk milletinin çıkarları söz konusu... Tabiki öldürmeler, katliamlar vb. hiç tasvip edilir gibi değil aman öncelikle ben onları müslüman değil insan olarak görürüm ve dini ne olursa olsun onlar birer insandır. Yoksa müslüman oldukları için savaş vermek ve yanlarında savaşmak öncelikle bırakın ülkemizi insanlığa hiçbir fayda sağlamaz. Üstüne üstlük onların durumundan hiçbir farkımız kalmız... Lütfen artık bırakın bu hikayeleri de Ülkemizin varlığı bütünlüğü ve uygarlık yolunda ilerlemesine ışık olalalım, ses olalım... Herkesin dini de imanı da kendine ve hiçkimseyi zorla müslüman yapamayacağımız gibi onlarda bunu başaramazlar... Üst kimlik din değil vatandaşı olduğun, bireyi olarak ortak öz ve değerlere sahip olduğun ülken olmalı ve Bizlere ortaçağlarda kalmış din savaşları değil artık; gelişen, üreten, durmadan ilerleyen, sorunlarını çözen, projeler üreten, topyekün eğitim seferberliği yakalamış ve bağımsız bir ekonomiye sahıp olan, çağdaş ve modern bir toplum gerekli... İşaret parmağı ileriyi gösterir geriyi değil... Sevgiyle kalın... Alıntı
Φ doğrucu davut Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Sayın objektivist İslam dini ni malesef herkes yanlış değerlendiriyor. İslam dini bunu emretmiyor da bu yabazlar istiyor sanılıyor. Böyle cihatları ve saldırıları malesef islam dini emrediyor. O cihat ilan edenler dine aykırı bir iş yapmıyorlarki. Yaptıkları dine uygundur. Bak ayet ve hadislerde ne diyor. 33.ayetinde şu buyruk verilmiştir: "Allah ve resulüyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalışanların cezası, ya boyunları vurularak öldürülmeleri, ya asılmaları, ya ellerinin ayaklarının çapraz kesilmeleri ya da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada çekecekleri rezilliktir. Ahirette ise, onlara daha büyük azap hazırlanmıştır." Kanlarınızı ve mallarınızı kurtarmak istiyorsanız: Peygamber diyor ki: "Onlar, Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıncaya, bizim kıblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazımızı kılıncaya ve zekatlarını verinceye kadar, insanlarla öldürüşmem (mukatele) emrolundu. Insanlar, bunları yerine getirdikleri zaman, benden kanlarını ve mallarını kurtarmış olurlar.(Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22) Kuran dünyaya hakim olunaya kadar cihat yapın mukalete yapın deniliyor. Onun için İslamiyet tehlikeli ve zararlı bir dindir. Üsteki arabadaki kadın ve adamlara tekrar bir bak işte insanları ne hale getirmiş. Her tararafın örtülü insanlıktan çıkışmış tipler. Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Şu resimi İslama mal edip kanıtmış gibi ortaya sunmanıza emin olun ben ve buradaki tüm müslümanlar gülerek bakıyoruz... Çünkü biz müslümanlar biliyoruz ki kadın bu şekilde olmak zorunda değil. Halbuki siz bu şekle İslam ın bürüdüğünü zannediyorsunuz ve bunun üzerinde ısrar ediyorsunuz... Ne komik ve içler acısı... Alıntı
Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Şu resimi İslama mal edip kanıtmış gibi ortaya sunmanıza emin olun ben ve buradaki tüm müslümanlar gülerek bakıyoruz... Çünkü biz müslümanlar biliyoruz ki kadın bu şekilde olmak zorunda değil. Halbuki siz bu şekle İslam ın bürüdüğünü zannediyorsunuz ve bunun üzerinde ısrar ediyorsunuz... Ne komik ve içler acısı... sevgili arkadaşım çok haklısın, bende gülüyorum Alıntı
Φ doğrucu davut Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gülmek iyi gelir nerenle gülersen gül. Gülmek hakikati saklamaz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hakikatletr bağırıp çağırmakla yok edilemez. İslamda çadır ile örtünme vardır. Türban gibi oyuncak ve kandırma yoktur. "Öncelikle bu sizin yorumunuz. Bu şekilde bir tane dahi ayet görmedim. Ben okuduğum kuran dan bahsediyorum. Ayrıca burada örtünme konusunu kuran a değil kişinin inancı algılama şekline göre değerlendirdim." Siz öyle ayet bilmiyorsanız biz biliyoruz. İLGİLİ AYET AŞAĞIDA O ZAMAN. "Ey peygamber! Eslerine, kızlarına ve Mu'minlerin kadınlarına, dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle; bu onların tanınmamalarını) sağlar." (K 33 Ahzab 59 - (Diyanet isleri başkanlığının çevirisinde "Bu onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar" seklindedir. Golpinarli çevirisinde de şöyledir:"Bu onların tanınıp incinmemelerini daha iyi sağlar.") Görülüyor ki emredilen şey kadınların tanınmayacak şekilde giyinmeleridir. Hem de öylesine tanınmayacak şekilde giyinmeleri emredilmiştir ki, hem ellerinden gayri yerleri görünmemelidir ve hem de "vücutlarının karaltısından kim olduklarının anlaşılmaması" gerekir. (Bk Sahih-i... I s 140 ve d. ; Ayrıca bk Sahih-i..VI s 156 ve Sahih-i..II s 312) Yeryüzünde hiç bir toplum, Şeriat toplumlarında olduğu kadar kadını ilkel ve çirkin giysilere zorlamamış, çuvala tıkarcasına çarşafa sarmamış, umacı kılığında dolaştırmamış ve mezara sokarcasına eve kapamamış ve erkekle temastan kaçırmamıştır. KADINLARIN HIC TANINMAYACAK SEKILDE ORTUNMELERINI ONGOREN "HICAB AYETLERI" (Ahzab 33, 53, 59 ve Nur 31) Kadınları hiç tanınmayacak şekilde olmak üzere yüzlerini ve her yerlerini kapamaları ve erkeklerle bir arada bulunmaktan kaçınmaları ve zaruret olmadıkça evden çıkmamaları konusunda Kurban’da yer alan ayetlere "Hicab Ayetleri" adi verilir ki bunlar genellikle Ahzab suresinin 33 ve 53, 59uncu ayetleriyle Nur suresinin 30 ve 31inci ayetleridir. Bunlara eklenebilecek diğer ayetler yanında Muhammed'in vahiy ile indiğini söylediği pek çok hadisler de vardır. Kadınları, daha pek küçük yaşlardan itibaren adeta zindan âlemine tıkarcasına örtünmeye zorlayan bu hükümlere Göre kadının her şeyi "Avret" sayılmıştır. "Avret" sözcüğünün lügati anlamı, kadının dince görünmesi haram sayılan yerleridir ki sacından ayak tırnağına varıncaya kadar vücudunun tümünü kapsar; su amaçla ki iyice örtünmüş olsunlar da hiç kimse onları tanıyamasın. Bununla ilgili olarak Ayşe’nin bir rivayeti şöyledir: "(Suna ant içerim ki) Resulu'llah... (sabah namazını) kılardı da mu'minatdan kadınlar (baslarını ve bedenlerini) mirtlari ("Miat" sözcüğünün başa örtülüp bütün vücudu kaplayan, yünden, tiftikten, kıldan vs yapılmış ve kadınlara mahsus bir örtünün adı olarak kullanıldığı bildirilmekte. Sahih-i...II, 311–2) ile örterek hazır bulunurlar, sonra evlerine dönerlerdi, (henüz ortalık ağarmamış ve kendileri iyice örtünmüş oldukları için) onları kimse tanıyamazdı. (Sahih-i II, 311 Hadis No 242) Ahmed Ibn-i Hanbel ve Malik ve Safii gibi İslam üstatları ve mezhep kurucuları, kadının ayaklarının dahi "Avret" olduğunu kabul ettikleri için; "Ayakları çıplak olarak namaz kılan kadın, namazı iade etmelidir" demişlerdir. (Her ne kadar Ebu Hanife ile Sevriye'nin: "Eğer kadın, ayakları çıplak olduğu halde namaz kıldı ise namazın iadesi gerekmez" şeklinde konuştukları söylenirse de, Ebu Hanife'den olan rivayetin ikili olduğu ve bir rivayetinin "Namazın iadesi gerekir" seklinde bulunduğu anlaşılmaktadır. Ikrime ve Ibn-i Abbas ve diğer temel kaynakların bildirmelerine göre kadının vücudunun hiç bir yerinin görünmemek üzere örtünmesi gerekir. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 bir ara durup ardıma baktım o an zamanın gerisinde kaldım sonra ta uzaklara çevirdim başımı bu kez de zamanı sollayıp arkamda bıraktım ardından durumu kavradım sokuldum yanına yaşantımı sürdürdüm onunla kol kola insan bazen bir kaç adım geriler ki hızlanıp güç kazanabilsin bazen de gözünü ufuklara diker böylece geleceği planlayabilsin burada ölçülü olmak önemli zamanla adeta dans etmesini bilmeli (akın alıcı) biz İslam dinine mensup olanlar ardımıza baktık uzun zamandır, artık ilerlemenin zamanı geldi. geleceği planlamanın zamanı geldi............. Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Dogrucu Davut yazdiklarini gülerek okudum yani pes dedirtecek kadar var. Seni muhatap bile kabul etmiyorum sen kimsinki ayetler kendine göre yorumluyorsun? ismin dogrucu ama dogruluktan eser yok Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Dogrucu Davut yazdiklarini gülerek okudum yani pes dedirtecek kadar var. Seni muhatap bile kabul etmiyorum sen kimsinki ayetler kendine göre yorumluyorsun? ismin dogrucu ama dogruluktan eser yok Arkadaş gayet açık ve net şekilde belirtmiş... Bu ayetten sen ne anladığını, ayetin doğrusunu söyleseydin de biz de öğrenseydik... Dikkat et, o güldüğün kendi dinin, kendi inancındır... Sen buna gülersen, başkaları kahkaha atar, sen de sadece izlersin... Şimdi o ayetin çarptırılmamış (!) halini getir de öğrenelim... Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Sevgili müslüman arkadaşlarım tavsiyemdir doğrucu davut isimli kişiye cevap vermeyiniz, o kendi bile ne yazdığını bilmiyorki bize öğretmeye kalksın! İnançsız olabilir ama seviyeli ve samimi ve akıllı insanları tercih edelim. Vaktimiz kıymetli olmalı... Alıntı
Φ ....DAVET.... Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 sevgili hearten arkadaşım çok haklısın sana tamamen katılıyorum ayrıca şunu eklemek istiyorum bundan böyle saygısızlık yapan kendini bilmeyen medenice tartışamayan amacı bilgi paylaşımı değil sadece aşağılamak ve karalamak olan kişilere cevap verilmemesini öneriyorum kendi adıma böyle yapacağımı belirtmek isterim sevgiler Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Size sonuna kadar katiliyorum sevgili hearten ve davet. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 bende sizinleyim arkadaşlar... alaycı, seviyesiz, terbiyesiz, küstah, kötü niyetli insanlarla tartışmak bize hiç bir şey kazandırmaz. Bilhassa kaybettirir... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.