Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 sevgili 'dominik; Bence umudunuzu yitirmemek için elinizden geleni yapmaya çalışın... Örneğin sevgili 'AED' gibi gerekli açıklamaları yaparak kendi açınızdan anlaşılır ve tutarlı davranışlarınızla karşı tarafında aydınlanmasını sağlayacak gerçekleri ifade edebilir, haklılığınızı somut gerçeklerle bu sayfalarda dile getirebilirsiniz.. Anlaşılamadığınızı ve umutsuzluğunuzu dile getirmekten daha anlaşılabilir bir durumdur bu... Hem böyle yaptıkça kendinizin de karıştırdığı "sapla samanı" fark etme şansını yakalayabilirsiniz... Yani özetle sadece karşınızdakilerin anlamamazlıktan geldiği, işin özünü tartışmak yerine saptırdıkları noktaları değil, Sizin de bilinçli yada bilinçsiz tartışmada atladığınız noktaları ele alarak konuya katkıda bulunmaya çalışırsanız, diğerlerinde karşı çıktığınız körü körüne taraf olma mantığının, sizde oluşturduğu umutsuzlukları yok edebilirsiniz... *** Sayin Gecekusu, bir yoruncunun iletilerine katildigimi belirtmek bir durumu neye dayanarak kabul etmiyorsunuz anlasilir degil. Bu baslikta bazi arkadaslarin basliktaki konu hakkinda ne kadar bilincsiz ve yanlis yazdiklarini illada 10 sefermi aciklayinca dogrulari bulacagiz. Baskasindan beklediginiz aciklamalari malesef kendiniz yapmamissiniz. Bana vermis oldugunuz degerli önerileri lütfen sizden bu baslik altinda görelimki iyi niyetle önerilerde bulundugunuz anlasilsin. 1 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 bu tartışmada bazı noktalar bilinçli yada bilinçsiz atlanıyor.. Ergenekon davasında, kanser hastası bir tutukluyu psikiyatri servisine gönderen doktorlar bugün yargılanıyorlar ama mahkûm edilseler bile cezaevinde yatmayacaklar. Fakat o tutuklu, hâkim önüne bile çıkarılmadan resmen öldürüldü!Ben ne Kuddusi Okkır’ı tanırım, ne de Güler Zere’yi. Fakat ikisine de zamanında tedavi imkânı sağlanmamıştır. Birisi öldü, diğeri ölümle pençeleşiyor. Adalet Bakanı, Güler Zere’nin ölümünü mü bekliyor? Halbuki tutuklunun da mahkûmun da can güvenliği devletin yargı sistemine emanet edilmiştir, savcıların sorumluluğundadır.>[/i] ++++ hele @kaplan200 arkadaşımız JİTEM subayı Ahmet Cem Ersever'in öldürülmesinden,Güneydoğu'daki pek çok fail-i meçhul cinayete kadar sayısız olayda tetikçilik yaptığı belirlenen,dönemin başbakanına saldırı düzenletmiş devlet tarafından aranan mahmut yıldırımı bayrak yapmış, onun katliamlarını masumdur benzeri savunmalar yapıyor.. bir çeşit akıl tutulması adeta..şaşırmamak elde değil. nasıl bir kin duygusu pompalanmış ki bizlere insanları hapiste veya ölümü beklerken bile katletmek istiyoruz? devlet suç işleyemez,işlememeli..devlet yasaları çiğneyenlere yasal cezalar vermeli... Öncelikle küba teröristini kendisine model alan ve resmini paylaşan birinin benim paylaştığım resime söz söylemesi ne kadar samimi olabilir sizce ! Güler Zere PKK'lı olsaydı ! başlıklı yazıdan alıntı yapıp 2-3 cümle ekleyerek süslü kelimelerle doğrunun içine yanlışları ejekte ederek bu forumda kimseye birşey empoze edemesiniz.Bunu bilesiniz. Ayrıca; Diğer faili meçhul cinayetler kimiler? pkk teröristelrinden başka ,çıkarlarına ters düşenlerden başka şikayetçi olan kim? hayatını terörle mücadeleye vermiş insanların, çıkarlar karşısında satılmasından sonra elbette devlet tarafından aranacaktır,bütün yapılan yanlışları ,failleri birilerinin üzerine atacaklardır elbet ,dün çatlıydı,yeşildi bugün terörle mücadele etmiş subaylar askerlerdir. Bir yanlış insanın yanında on doğru insanıda götürüyor bu zihniyetler. Bugün okuduğum gazetelerden Aslan TEKİNde olsa başkasıda olsa bu doğruyu gölgeleyemez... Önce bu terörist güler zere kimdir,hangi suçlara karışmıştır bunu vicdanen doğruyu söyleyip doğruyu yazmak gerekir bu'da vicdan işidir elbette. Sol örgüt mensubuydu,o nedenle ceza aldı diyerek tesbit edilen suçlarını gizleyerek görmezden gelerek HİÇBİR KİMSENİN BU TERÖRİSTİ MASUM GÖSTERMESİNE MÜSADE EDEMEYİZ. 1993 yılında Tunceli'de 3 asker ile bir bekçinin şehit edilmesi iki vatandaşın öldürülmesi, Hozat ilçesinde askerî konvoya ve jandarma karakoluna silahlı saldırı düzenlenmesi, Pertek ilçesinde 3 askerin şehit edilmesi ve 90 vatandaşın öldürülmesi ile Ulukaya köyünün yakılması eylemlerine karıştığı tespit edilen DHKP-C üyesi Güler Zereden neden kimse bahstemiyor. Katlettikleri insanın hesabını kim verecek,bunca insanın kanına girmiş bir teröristi af etmek vicdan işi değildir. Elbette adalet olmalıdır fakat bu adalet insanlar için geçerli olmalıdır bu teröristin öldürdüğü insanların adaletini kim sağlayacak ? Daha önceleride gördük devamlı rahatsızlıktan serbest bırakılanları ! Tekrar dağa çıkarak askerile girdiği çatışmalarda öldürülen teröristleri. Eğer adalet var ise herkese karşı adil olmalıdır,yanlız teröristlere karşı değil. onca insanın kanına girmiş,çocukları yetim bırakmış bu teröristleri her ne sebep olursa olsun serbest bırakılması hiç bir zaman adalet ile ölçüştürülemez. 1 Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 sn @kaplan 200.. üzgünüm yanılmak isterdim.. çünki yazarken aklıma geldi che avatarını konu edeceğiniz.. galiba sizin gibi insanların düşünce yapısını iyi tanıyorum.. che guevera yı terörist görmek isityorsanız görün buna engel olamam.. ama benim için anlamı, ilkeleri için yaşamını ortaya koymuş olmasıdır. bırakın solcu,devrimci,bir bağımsız cumhuriyet kurmuş olması ve ABD nin de 30 yıllık ambargosuna rağmen castro ile beraber direnmesi değil.. yoksul belki ama halkı eşit herkesin üçbeş zenginin kölesi olmadığı bir ülke yarattığı için de değil.. bundan bahsetmiyorum.. doktorluğu bırakıp,inandığı yola gitmesi,devrimi gerçekleştirdikten sonra da bakanlığı bırakmasıdır.. işte bu özelliği sayesinde bırakın sosyalist ülkeleri örneğin avrupada bile gençliğin özgürlük sembolu olmasıne yol açmıştır.. yurdışına çıkıyorsanız sade vatandaşların che hayranı olduğunu görürsünüz. ++++ dağ fare doğruyor @kaplan 200.. empatiye yanaşmıyorsunuz..size göre herşey siyah beyaz.. çoğu insan vatan haini ve terörist,kelleleri kopartılması gereken.. hitler dönemince de yaratılan kitle psikolojisi almanların üstün ırk yahudilerin solucan olduğu yönündeydi..ama faşizm tüm dünyada lanetleniyor şimdi... ayrıca sormak isterim benim alıntı yasağım mı var,? kelimelerimin neresi süslü,ilk kez yazdığım bir topicte hangi görüşleri kime empoze edebilirim? bir kızgınlık ve öfke nöbeti geçirdiğinizi düşünüyorum. ++++ dikkat bile etmiyorsunuz..çünki klasik önyargı ve satır aralarında hissetiğim nefretinizle karşınızda<solcu> <devrimci> <kominist> bir kişi algılaması içinde düşünüyor ve yazıyı değerlendiriyorsunuz: iletimde güler zere hakkında bir tek lehte veya aleyhte yorum yoktur.. beni de güler zere taraftarı cephesine koyup yorumlama yapmak dürüstlük değildir. olay tamamiyle hukuki bir örneklemedir.belgeleriyle ve tarihlerle.. ama izninizle ölümü bekleyen bir insanı da siz istiyorsunuz diye bir kez daha öldürülmesi çığırtkanlığı yapamam.. 1982 de bile mhp li militanlar ilk kez işkenceyle tanıştıklarında empati yapmayı başarıp karşı odada işkence gören solcu arkadaşının mahalleden komşusu olduğunu görünce kafaları dank etmişti.. maalesef bu noktada bile değilsiniz. ama siz bu forum sayfalarında hoşlanmadığınız kişiler gruplar vb karşı şiddeti övebilecek kadar pervasız yazılar kaleme alabiliyorsunuz.. kendinize mahmut yıldırımı örnek alabilirsiniz..bunu engelleyemem.. isterseniz hitleri örnek alırsınız bunu da engelleyemem.. ama mahmut yıldırım adeta fetişleştirdiğiniz devlet tarafından aranmaktadır bu bilgiyi de sizin gibi ben de basından öğreniyorum.. onun hakkında alıntladığım tek cümle bilmemne solcu sitesi değil vikipedia dır..bir uğrayın isterseniz.. hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşırsınız. ++++ sayın @kaplan200, bugün MHPçizgisi bile yurt ve dünya olaylarına daha analitik ve olgun bakmaktadır..herkesi terörle sindiremezsiniz.. o çok hayran olduğunuz eylemler sonucu yakılan köylerden dolayı bu devletin AİHM davalarından sonra kaç milyar euro ceza aldığı konusunda en ufak bir fikriniz varmı? kabul edin yada etmeyin güneydoğuda işlenen tüm faili meçhul cinayetler o yöre insanını sindirmediği gibi tam tersi daha örgütlenmiş bir yapıya yolaçmamışmıdır? hayır diyorsanız gerçekleri görmüyorsunuz... ama bu basit gerçeği görebilmek için sadece seçim sonuçlarına bakmak bile yeterlidir.. size artık cevap verilmeyecek polemiğe girilmeyecek.. çünki konseptiniz,uslubunuz,tarzınız sindirmek ve yoketmek üzerine kurulu.. eğer cevap verecekseniz bu fırsatı iyi değerlendirin.. insanlık için savaşın @kaplan200.. devleti ele geçirmiş yüzelli kadar zengin ailenin gestapo subaylarına sırtınızı çevirin. bir otuz yıl sonra değişen devlet çıkarlarının ve konjunktürün gereği ortada kalmamak için.. hiç kimseye piyon olmamak için.. size samimi olarak söyleyeceğim son sözüm budur.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Sayin Gecekusu, bir yoruncunun iletilerine katildigimi belirtmek bir durumu neye dayanarak kabul etmiyorsunuz anlasilir degil. Bu baslikta bazi arkadaslarin basliktaki konu hakkinda ne kadar bilincsiz ve yanlis yazdiklarini illada 10 sefermi aciklayinca dogrulari bulacagiz. Baskasindan beklediginiz aciklamalari malesef kendiniz yapmamissiniz. Bana vermis oldugunuz degerli önerileri lütfen sizden bu baslik altinda görelimki iyi niyetle önerilerde bulundugunuz anlasilsin. Sayın 'dominik'; İletiniz de iyiniyetli olup olmadığıma dair kuşkularınızı dile getirerek alınmakta son derece haklısınız, Oysa, size önerim sadece "Bence umudunuzu yitirmemek için elinizden geleni yapmaya çalışın... " önerisiydi... Elbette ki, iyi niyetli olup olmadığımızı, tutum, davranış ve dile getireceğimiz görüşler ortaya koyacaktır... Ancak, ne kastedildiğini anlamaya yönelik değerlendirmeler karşı tarafın objektif değerlendirmelerine bağlıdır.. Hak verirsin ki, ötesi sadece varsaymak ya da kişisel kabuller, geçersiz değerlendirmeler olacaktır... Buradan devamla neden size yönelikte ifadeler kullandığıma gelirsek eğer; Sizi izlediğim kadarıyla kabul ettiğim düşüncelerinizin yanında görüş farklılıklarının ortaya çıktığı durumlarda karşı görüşün öneri ve savunmalarını toptancı bir yaklaşımla "Bilinçsizlik" olarak gören değerlendirmelere kişiselleştirmeden yapılan eleştirilerdi... Yanlışlıklarını10 defa mı açıklayacağız diyorsun, elbette gerekirse 100 defa açıklayacağız... Sonuçta önemli olan kişilerin "bilinçsiz" olduklarını haykırmak, tescillemek değil, Karşılıklı olarak ortak ve yararlı bilinci ortaya çıkarabilmektir... Örneğin kaplan arkadaşımıza şunu sorabiliriz... G.Zere ye kanlı katil ifadesini onu bir terörist olarak algıladığı için mi? Yoksa adli kayıtlara dayandırarak mı bu ifadeyi kullanmaktadır... Neredeyse "Atatürk" ile özdeşleştirilen "Che" yi neden Küba teröristi" olarak kabul etmekte, ya da Latin halklarının özgürlüğü için yaşamını hiçe sayan ve halk kahramanı olarak anılan kişiyi, Devletin kirli ilerini yaptığı ortada olan bir kişiyle kıyaslanmaya eş değer tutmaktadır... Söz ettiğin gibi karşılıklı iyi niyetli olarak bu soruları yönelttiğimizde, Çatışmadan, birbirini yok saymadan ortak bilince ve gerçeklere ulaşabiliriz... *** Açıklık getirmem gereken bir nokta daha var. Sevgili 'AED' nin yazısına verdiğin yanıtı kabul etmemek değildi yaklaşımım. Anlatmak istediklerini o içeriği önemseyenlerce istemeden de olsa yitirileceği kaygısıydı... Neyi kastettiğimin anlaşılması için o bölümü tekrar alıntılamak istiyorum.. Bir kezde bu açıdan bakarak değerlendirmeni rica ediyorum senden...... Yararlı paylaşımlarda buluşmak dileği ve... Sevgilerimle... Sevgili 'AED'; İletinde dile getirdiğin gerçekler, ön yargıları ve kalıplaşmış bakış açılarıyla insani değerleri ve onun haklarını kendine hak, ama kendinden farklı olan ve düşünenlere ise tanınması gerektiği gibi iç güdüsel yaklaşımlar üretenlere ne yaptıklarının farkına varmaları için geçiştirilmeyecek kadar gerekli ve önemli bir yazı, bir paylaşım... O nedenle sevgili 'dominik' e yazdıklarının önemini geriye atacak, Daha baştan karşı görüşü anlayamaz, duygudaşlıktan uzak bir yapıda olduklarını ima eden, Umutsuzluk pompalayan yaklaşımına yukarıdakileri yazdım... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2009 Sayın 'dominik'; İletiniz de iyiniyetli olup olmadığıma dair kuşkularınızı dile getirerek alınmakta son derece haklısınız, Oysa, size önerim sadece "Bence umudunuzu yitirmemek için elinizden geleni yapmaya çalışın... " önerisiydi... . . . Yararlı paylaşımlarda buluşmak dileği ve...[/color] Sevgilerimle... Sizi yanlis anladigim icin özür dilerim. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2009 sn @kaplan 200.. üzgünüm yanılmak isterdim.. insanlık için savaşın @kaplan200.. devleti ele geçirmiş yüzelli kadar zengin ailenin gestapo subaylarına sırtınızı çevirin. bir otuz yıl sonra değişen devlet çıkarlarının ve konjunktürün gereği ortada kalmamak için.. hiç kimseye piyon olmamak için.. size samimi olarak söyleyeceğim son sözüm budur.. Aklınıza gelme sebebi; siz bizim gibi insanların düşünce yapısını tanımaktan değil, bilinçaltınızdaki gerçekten dolayıdır bu tür aklınıza gelmeler! Guverayı terörist görmek ve onu bir önder olarak kabul etmemek elbette benim bileceğim bir şey. Çünkü ben ağabeylerimden tek yol öğrenmedim, ağabeylerim diyorsa doğrudur demedim, ağabeylerimin siyah beyazını da renkli görmedim. Ben çorabında Marlboro beyaz gömleğinde filtresiz Bitlis-Birinci taşıyan ve gece kondu nedir bilmeyen, işçilik nedir bilmeyen gecekonduları ve işçileri savunan ağabeylerimden de bir şey öğrenmedim. ‘’Ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin... Savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle, savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa ölüm hoş geldi, safa geldi...’’ Diyen sözlerinde kan, nefret ve kin dolu olan, şiddete eğilimli kendi anarşist ideolojisinden başka doğruyu görmeyen birinin benim için bir önemi yoktur. İnanın bu yazdıklarımı empati ile yazıyorum, siz bu empatiyi kuramıyorsunuz, kendi yapamadığınızı fakat bunun eksikliğini his ettiğiniz için bunu başkalarında arayarak tatmin olmaya çalışıyorsunuz. Ağabeylerden öğrendiğiniz siyah beyaz hayat size tozpembe görünüyor, ölenler, şehit olanlar, sakat kalanlar, gazi olanları göremiyorsunuz, oysa biz o hayata insanlık, kardeşlik, adalet adına her zaman renkli baktık, bakıyoruz. Biz adalet diyorsak bu adaletin yalnız teröristlere ve bölücülere olmasını istemiyoruz Onlarca insanın kanına girmiş teröristleri,’’suçu sol örgüte üye olmaktı’’ diyerek masum gösterilmesini de istemiyoruz. Onlarca insanın katilini de keyfiyete göre serbest bırakılmasını da istemiyoruz. Daha öncede gördük aynı şartlarda serbest bırakılan teröristleri, bir bir tekrar dağlarda öldürüldüler. Şimdi yine göreceğiz terörist zere yi, bakalım ömrünün son yılları kaç on yıllar sürecek! Bu yazdıklarım ön yargı değildir, samimiyetimle söylüyorum ki ne nefret nede başka bir karşı ideoloji psikolojisiyle yazıyorum. Beklide şehit ,gazi arkadaşlarımın ve ailelerinin empatisini yaparak bunları yazıyorum.Bu empatiyi birde siz yapın,geçmişte serbest bırakılan teröristleri düşünün,terörist zere nin öldürdüğü insanları düşünün vs. Terörist zere için lehte ve aleyhte yazım yoktur diyorsun. Teröristin yaptıklarını görmüyor, ‘’ güler zere adlı mahkûmun <affedilmesi> 2009 Kasım ayı başıdır.bu mahkum PKK li değil DHKP-C lidir.suçu14 yıl önce bu örgüte üye olmaktır.’’ Diyorsunuz . Sanki güler zerenin başka suçu yokmuş gibi,tek suçu dhkp-c (bu örgütünde pkk terörinden ne farkı varise) örgütüne üye olduğundan 14 yapis yatmış diye anlatıyorsunuz. Bende diyorumki Öldürdüğü köylüler,şehit ettiği asker ve polisleri neden es geçiyorsunuzda bilmezden geliyorsunuz ? İşte dünyaya bakış açımız ve rengimiz bu ! Bu teröristin tesbit edilen suçlarını bildiğim için masum göremiyorum,size gösterilemk istendiği gibi görüyorsunuz ve o nedenle ben değil siz herşeyi siyah beyaz görüyorsunuz !. Benim (savaşım)Davam her zaman insanlık için olmuştur siz merak etmeyin, siz neyin savaşını verdiğinizin analizini yapın her sözünüzde ideolojiniz gibi savaş,kan vs ve ağabeylerin sözlerinin yanlış olabileceğini de düşünün! Ergenekon adı altında 3-5 suçlu göstererek vatana millete hizmet etmiş ömrünü adamış vatansever asker ve polislerimize göz göre,göre sırt çevirmek bizim kitabımızda yoktur. Biz bu günlerimizi bile o insanlara borçluyuz. ! Biz piyon olmamak için ne faşist nede komünist dedik, biz Mustafa Kemal dedik. Biz ne faşizmi nede komünizmi kendimize kör ideoloji olarak kabul etmedik. 1 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Aklınıza gelme sebebi; siz bizim gibi insanların düşünce yapısını tanımaktan değil, bilinçaltınızdaki gerçekten dolayıdır bu tür aklınıza gelmeler! . . . Türkiye'nin en azili katilini, para ve sahsi cikarlari dogrultusunda insan kasapligi yapan birsinin resmini kendisine örnek alan ve burada bizlere o katili masum ve dürüst olarak gösteren siz sayin kaplan-200, en azindan baskalarina neyi nasil ve kimden ögrenmeleri gerektigi konusunda susun derim. Siz hala benim terörüstüm veya mafyam veya katilim digerlerininkinden daha iyidir ve masumdur mantigiyla yaziyorsunuz ve bunuda burada herkes görüyor. Hukukun üstünlügünü göremeyince tabiiki bu tip manzaralar ortaya cikiyor. Ama bu hukuk bir gün banada gerek diye düsünmek gerekir. 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Dur abi ya,ne kızıyon Tabii ki kızma yok sevgili mavi, ama biraz öfkelenmiş olabilirim, mazur gör... Benim öfkem ise asla kişisel olmamıştır, bunu belirtmeyi borç biliyorum. Gökyüzünün artık mavi olmasını diliyorum... NOT: Doğrusu bu avatar alınan Yeşil kadar hakkında birbirinin tam zıttı rivayetler duyduğum biri daha olmadı. Yani öyle bilmeden, uzaktan laf edenler değil. Yakından bilenler, tanıyanlar dahil buna. Biri son derece kötülüyor, biri göklere çıkarıyor. Ben bu kişinin işine akıl erdiremedim, karar vermekte acizlik yaşadığım bir konudur bu. Neye inanacağımı itiraf edeyim bilmiyorum. Bilmemek ayıp değilmiş. Öğrenirsem memnun olacağım... Şu kadarını söyleyeyim, açılım adı altında yapılanlar insanları çok daha da uçlara itecektir. Yaşanan kutuplaşma son derece vahimdir. Bu gidişle daha çok birinin yerin dibinde, birinin göğün katında gördüğü ve gösterdiği kavramlarla karşılaşırız... Aslında açılımla tek amaçlanan da bu... "Divide en imperum"... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Kimse bir digerini avatari nedeniyle asagilayamaz,elestiremez.Teröristleri savunanlardan,iki yildir hakim karsisina cikmayi bekleyen,insanlik haklarina tecavüz edilmis,kariyeri elinden alinmis,ama hala hicbir suctan hüküm giymemis olarak tutuklu olanlarinda haklarini savunmalarini beklerdim.Hep insanliktan bahsediliyor,Güler Zere sadece üyeymis!gibi hafifletici nedenler ileri sürülerek asil kimligin gözden kacirilmak istenmesi ne kadar vicdanidir.Geyik muhabbetleri ve sahte belgelerle tutuklanan bilim adamlarina,gazetecilere Emekli pasalara terörist diyenlerin Güler Zere icin 'sadece üyeymis' demelerini ben bir yanilgi olmasini istiyorum.Sadece üye oldugu icin mi Güler Zere'ye 30 yil hapis cezasi verildi.Bu gercek disi iddia ile Güler Zere'yi tutuklayan ve yargilayan yargiya haksizlik edilmis olmuyormu? Diger yanda,sucluda olsa insani degerler öne cikarilmalidir.Hasta olan mahkumlarin sagligindan yönetimler sorumludur.Hicbir ideolojik saplantiya mahal verilmeden hasta olan her mahkum tedavi edilmelidir. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2009 Hiç kusura bakmayın, hiç üzerime vazife olmamasına rağmen ve görüşlerimiz aslında farklı da olmasına, kendisine çoğu yerde karşı çıkmış olmama rağmen ben burada kaplan-200 forumdaşımızı savunurum! Bir kere Yeşil çok tartışmalı bir kişiliktir. Gerçek adının ne olduğu, tek bir kişi tarafından mı, yoksa bir kaç kişi tarafından mı bu kod adının kullanıldığı bile belli değildir. O yüzden avatar seçti diye suçlayamazsınız. Seçer seçer. Çarpıcı olsun, dikkat çeksin diye seçmiştir. Bu kabahat değil. Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Hiç kusura bakmayın, hiç üzerime vazife olmamasına rağmen ve görüşlerimiz aslında farklı da olmasına, kendisine çoğu yerde karşı çıkmış olmama rağmen ben burada kaplan-200 forumdaşımızı savunurum! Bir kere Yeşil çok tartışmalı bir kişiliktir. Gerçek adının ne olduğu, tek bir kişi tarafından mı, yoksa bir kaç kişi tarafından mı bu kod adının kullanıldığı bile belli değildir. O yüzden avatar seçti diye suçlayamazsınız. Seçer seçer. Çarpıcı olsun, dikkat çeksin diye seçmiştir. Bu kabahat değil. Kimse avatarına karışmaz ancak "avatarını bana söyle sana kim olduğunu söyleyeyim". Öyle Yeşil'i efsane falan da yapmayın. Kimdir? nedir? bilinmeyen birşey değil ki... Benim yaşadığım bölge ve ilde güvenliğimizi sağlamaya gelen jitem bozuntularıyla hangi uyuşturucu işi yaptığını, kimlerle yaptığını, kimleri sade ve sadece para için öldürdüğünü, hangi eylemleri hangi paralarla yaptığını hangi namussuzluklara imza attığını bilmeyen yok ki... ha imralıdaki mi dediniz? onu savunmaktan haya ederim. 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Ben bu işin ta başında, Susurluk çeteleri ile mücadele edilmesi gerektiğini, uyuşturucu satıcısı PKKlıyı devreden çıkarıp, birini öldürüp, birini etkin pişmanlıktan yararlandırıp, sonra o etkin pişmanlıktan yararlandırdığını yanına alıp öldürdüğünün uyuşturucu ticaretini sürdürenlerin yargılanması gerektiğini söylemiştim. Gelinen noktada ise sapla saman birbirine karışmış, hukuk ayaklar altında çiğnenmiştir. Tam bir fiyasko, tam bir rezalet... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Ben bu işin ta başında, Susurluk çeteleri ile mücadele edilmesi gerektiğini, uyuşturucu satıcısı PKKlıyı devreden çıkarıp, birini öldürüp, birini etkin pişmanlıktan yararlandırıp, sonra o etkin pişmanlıktan yararlandırdığını yanına alıp öldürdüğünün uyuşturucu ticaretini sürdürenlerin yargılanması gerektiğini söylemiştim. Gelinen noktada ise sapla saman birbirine karışmış, hukuk ayaklar altında çiğnenmiştir. Tam bir fiyasko, tam bir rezalet... sevgili Demirefe,sapla samani biribirine karistiranlar hep ayni cevreler.Avatar kavgasi yapanlari tencere dibin kara seninki benden kara olarak görüyorum.PKK'yi savunarak terörist demekten korkan ve teröristi gerilla yapanlar icin bazi avatarlar allerjik olabilir.Sucu sabit olmus ve hüküm giymis birisi ile henüz kim oldugu bile tam bilinmeyen ama sadece malum bir cevre tarafindan her suca ortak edilen,PKK'nin uyusturucu ticaretini degilde sadece iddialarla suclu ilan edilen birisine veryansin edenlerin samimiyetine ne kadar inanabilirsiniz. saygilarla 1 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Ben bu işin ta başında, Susurluk çeteleri ile mücadele edilmesi gerektiğini, uyuşturucu satıcısı PKKlıyı devreden çıkarıp, birini öldürüp, birini etkin pişmanlıktan yararlandırıp, sonra o etkin pişmanlıktan yararlandırdığını yanına alıp öldürdüğünün uyuşturucu ticaretini sürdürenlerin yargılanması gerektiğini söylemiştim. Gelinen noktada ise sapla saman birbirine karışmış, hukuk ayaklar altında çiğnenmiştir. Tam bir fiyasko, tam bir rezalet... Sevgili demirefe Pkk ve dtpye çanak tutuldukça yeşiller benim baş tacım olacaktır. Yeşiller yanız pkk teröristlerine ve çanakçılarına zarar vermiştir,yeşiller olmasaydı bu günkü açılım,saçılım ve her türlü yolu çoktan görmüştük.bu günü önceden yaşamadığımızıda yeşillere borçluyuz,atılan iftira ve yalanara ancak kendi zihniyetleri kanacktır.Ayrıca sırrı sakık hakan türk'e kitabında yeşilden nasıl korktuklarını itiraf etmiştir.. 1 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 Sevgili demirefe Pkk ve dtpye çanak tutuldukça yeşiller benim baş tacım olacaktır. Yeşiller yanız pkk teröristlerine ve çanakçılarına zarar vermiştir,yeşiller olmasaydı bu günkü açılım,saçılım ve her türlü yolu çoktan görmüştük.bu günü önceden yaşamadığımızıda yeşillere borçluyuz,atılan iftira ve yalanara ancak kendi zihniyetleri kanacktır.Ayrıca sırrı sakık hakan türk'e kitabında yeşilden nasıl korktuklarını itiraf etmiştir.. Sizin burada avukatligini yaptiginiz Yesil kod adil Mahmut Yildirim kimdir bir goz atalim. Mahmut Yıldırım Mahmut YıldırımMahmut Yıldırım (Kod adı: Yeşil) Ahmet Demir adıyla bilinen Kontrgerilla elemanı Yeşil'in gerçek adı[1]. Bingöl, Solhan ilçesi Dicnik Köyü'nde 1951 yılında doğdu. MHP kökenli, 1973'te Bingöl Genç İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kullanıldı ve ilişki aynı yıl MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü'ne devredildi. [kaynak belirtilmeli] Kasım 1975'te askerden geldikten sonra Millî Görüş hareketi içinde MİT adına çalıştı. Yıldırım, Elazığ'da 1977'de Etibank Ferro Krom tesislerinde puantör olarak göreve başladı. İşlemleri 20938 sicil numarası üzerinden yapılıyordu. Tam dört yıl sonra farklı bir göreve soyunup, farklı bir isimle anılmaya başladı. Yeni adını gözlerinin rengi olan "Yeşil"den almadı. Yeşil denmesinin nedeni, gözlerinin rengi değildi. Çünkü o kahverengi gözlere sahipti. Operasyonlarda PKK’li gibi giyinen Mahmut Yıldırım, güvenlik görevlilerince ayırt edilebilmek için ‘yeşil fular’ takıyordu. [kaynak belirtilmeli]Susurluk kazasından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu. Herkes Yeşil'den söz etti ancak bulunamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, aldığı bilgileri aktarırken Yeşil'in öldürüldüğünü söyledi. Ancak kısa bir süre sonra Yeşil, İHD Başkanı Akın Birdal'ı vuranların arkasındaki isim olarak ortaya çıktı. Daha sonraki bilgiler Yeşil'in hâlâ hayatta olduğunu ortaya koydu. Susurluk Raporu'nda da Yeşil'e 12 sayfalık özel bir yer ayrıldı. Ahmet Demir, Mehmet Kırmızı sahte kimliklerini kullanan, Güneydoğu'da "Sakallı" adıyla bilinen Solhanlı Mahmut Yıldırım'ın geçmişi bir ölçüde deşifre edilebildi. Bir dönem MİT'te, bir dönem JİTEM'de görev aldığı anlaşıldı. JİTEM subayı Ahmet Cem Ersever'in öldürülmesinden, Güneydoğu'daki pek çok fail-i meçhul cinayete kadar sayısız olayda tetikçilik yaptığı belirlendi. Hatta Abdullah Öcalan'ın Suriye'de öldürülmesi için görevlendirilen ekipte de yer aldığı öne sürüldü. [kaynak belirtilmeli]Afyon Cezaevi'nde Sabancı suikastı sanıklarından DHKP-C'li Mustafa Duyar'ı Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'nden alıp getiren ekipte onun da adı sayıldı. Ancak istihbarat birimlerinin kamuoyuyla pek de paylaşmadığı kanıya göre, aslında "Yeşil" tek bir kişinin değil, birden fazla görevlinin kullandığı ortak kod adı. Yeşil kodunu kullananlardan biri üst düzey görevlerde bulunuyor. Bir dönem Güneydoğu'da PKK'ya karşı yürütülen mücadelede özel operasyonlar, karşı gerilla eylemleri ve taktikleri onun yönetiminde yürütüldü. Mahmut Yıldırım ise Yeşil kod adıyla dolaşan bir tetikçi. Ankara'da bir pavyonda eğlenirken olay çıkarttığı için gözaltına alınan, götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü binasında Orhan Taşanlar ve ekibi tarafından kaburgaları kırılana kadar dövülen Yeşil'i polisin elinden alan ve MİT'te tedavi ettiren kişinin Mehmet Eymür olduğu öne sürüldü. Üzerinde taşıdığı telefonla aradığı yerler arasında resmî kurumların yanı sıra Abdullah Çatlı, Sami Hoştan, Sedat Peker gibi isimler de bulunuyor. Mesut Yılmaz'a Budapeşte'te yumruk atanlar da Yeşil'in telefonundan arananlar arasında yer alıyor. Yeşil adının korkuyla anılması Susurluk çetesi tarafından tahsilat amacıyla kullanıldı. Susurluk çetesinin tehditle para topladığı kişileri arayan hep Yeşil idi. Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmeden önce para yatırdığı Ziraat Bankası Ankara Heykel Şubesi'ndeki hesabın sahibinin de Ahmet Demir kimliğini kullanan Yeşil olduğu ortaya çıktı. Musa Anter, Cem Ersever, Tarık Ümit ve Behcet Cantürk olmak üzere birçok faili meçhul cinayette "zanlı" olarak isminden söz edilmektedir. Mahmut Yıldırım'ın izi uzun süredir bulunamadı. Yaşayıp yaşamadığı konusunda da net bir bilgi henüz yok." Siz cidden boyle hukuk disi bir yapiyi mi savunuyorsunuz sayin Kaplan? 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 politika ve kaplan-200 dostlar... Şimdi şu malum dava sanıklarının bir türlü haklarındaki hüküm verilmeyip tutuklu yargılama hali uzadıkça uzuyor ya! Anlaşılan (?!) şundan: Sanıkların çoğu yaşlı, emekli insanlar. Hüküm verilmeyip tutukluyken ölmeleri beklenecek. Öldükten sonra da ortada dönen işlerine gelmeyen her şeyi, "şimdi de habis ruhları ortada dolanıp bu melanetleri işliyorlar" diye onlara yıkmaya devam edecekler. Hani neredeyse küresel ısınmadan ve ozon tabakasının delinmesinden bile bu hayali örgüt sorumluydu ya! Durum artık kesin bunu gösteriyor. Belgeleri bilgisayarında bulundu diye biri içerde, belgelerin(?) sahibi oldukları iddia edilenler serbest! Durum böyle bir acaipliğe büründü! Bunun başka ne açıklaması olabilir ki? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 Bir senaryo hazirlanmistir.Bu senaryoya göre,Kürt acilimcilarin,Terörist affedicilerin rahat calismalari gerekiyor.Rahat calisabilmeleri icin karsi cepheden en aktif olan,Türkiye'nin birlik ve bütünlügünü en cok savunan asker,yazar,bilim adami,Yargi mensubu kim varsa hazirlanan sahte belgelerle ve geyik muhabbetleri ile secilmis özel savcilar vasitasiyla sahifeler dolusu iddianamelerle tutuklandi.Senaryo öyle devam ediyordu.Yobazi,dönme solcusu devrimcisi,Atatürk ve TÜRK milleti karsiti kim varsa onlarda yalanci sahitlige secilerek senaryoda figuranliga soyundular.Bas figuran TARAF gazetesi,Ikinci Cumhuriyetci Altan kardesler,yani vatani kadin memesine satacak kadar vatan kavramindan nefret eden bir libos.Bu senaryonun ikinci amaci,terör örgütünü siyasalllastirmak,teröristleri dagdan indirip,milletin vergileri ile beslemek.PKK'nin siyasi kolu meclise alindi.PKK mecliste dendigi günlerde,o günün meclis baskani bugünkü Basbakan yardimcisi Bülent Arinc;'Ben mecliste PKK göremiyorum'demisti.Herhalde simdi yüzü biraz kizarir,cünkü DTP resmen Pkk'li olduklarini itiraf etti."VAROLUS NEDENIMIZ PKK'DIR-EMINE AYNA"Bakalim dün yere tüküren Arinc bugün tükürdügünü yalayacakmi?Sanmam,cünkü haysiyet herkese özel degildir. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2009 Sizin burada avukatligini yaptiginiz Yesil kod adil Mahmut Yildirim kimdir bir goz atalim. . . . Siz cidden boyle hukuk disi bir yapiyi mi savunuyorsunuz sayin Kaplan? Bunların bir çoğu kanıtlanmamış ve yeşilin üzerine yüklenerek birilerinin sanehneden çekilmesidir. Tek doğru olan terörle mücadelede bulumuş,ve pkk nın korkulu rüyası olmuştur. O korkuyu yaşayanlar(sırrı sakık gibi) biliyor zaten.Bunların böyle ulu orta insanları tahrik etmesininde sebebi Yeşillerin ortada olmamasıdır. Umarım bir an önce çıkar ve bunları susturur. Onca tavizden sonra 20-30 yıllık teröristleri pişman olmadıklarını söylemelerine rağmen serbest bırakan ve bu teröristlerin mitingler düzenleyerek propagandasına müsade edilmesine ,bunun adına barış denilmesine rağmen son 2 dünde 8 askerimizi şehit verdik. hani bu teröristlerin barışı,barış anlayışı bu mu? Be adam... Daha bugün 08 aralık 2009 7 askerimize haince pusu kurdular ve şehit ettiler buna ne diyeceksiniz? Bulara inat İNADINA YEŞİL DİYORUM .YEŞİLİ BEKLİYORUZ. 1 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2009 Ne olmuş dersimde ? Bu konu hakkında bilgi sahibiysen Osmanlı-Rus savaşından itibaren masaya yatıralım. !!! 16,000 kişinin kaydını senmi tuttun. !!! Önce ermeni soykırımına 300,000 dediler , sonra uluslararası küresel şebekenin bu topraklardaki emelleri sayesinde 1,5 milyona kadar kağıt üzerinde çıkıldı. Sende maşallah bölgenin Nüüfus memuru gibi 16,000 rakamını vermişsin. 17,000 faili mechulün karşılığını pkk 'nın insanları dağa çıkarmak için MOSSAD' la yapmış olduğu işbirliği sonrasında Ermenistanda diktirilen TC ordu kıyafetleriyle baskın yapanlarda arayacaksın. Apo'nun Mit ajanı olduğu , MİT 'in ise yahudilerin ele geçirdiği ve SİYON için çalıştığı kayıtlı ve tescilli bir bilgi iken hala kalkıp çocukça söylemler yapmak 1945 CİA kürt dosyasını doğruluyor. Kendi devletiniz diyor artik bunlari ve siz yine INKAR da bulunuyorsunuz. Iste bu sizinle benim iletisimimizin yok oldugu noktadir. Cunku kendi savundugun duzen bile bun artik yargiliyorken (yani yYesilleri, Jitemleri, Faili mechul cinayetleri) ve siz bunu bile bile hala inkar ediyorsaniz o zaman benden size karsi herhangi bir saygi beklemeyin bir Kurt olarak. Resmen KURTLERE KAST sozkonusudur o zaman sizin dusunme tarzinizda. Cidden cok guceniyorum sizlerin boyle yapmaniza. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2009 Kendi devletiniz diyor artik bunlari ve siz yine INKAR da bulunuyorsunuz. Iste bu sizinle benim iletisimimizin yok oldugu noktadir. Cunku kendi savundugun duzen bile bun artik yargiliyorken (yani yYesilleri, Jitemleri, Faili mechul cinayetleri) ve siz bunu bile bile hala inkar ediyorsaniz o zaman benden size karsi herhangi bir saygi beklemeyin bir Kurt olarak. Resmen KURTLERE KAST sozkonusudur o zaman sizin dusunme tarzinizda. Cidden cok guceniyorum sizlerin boyle yapmaniza. Konu'' Terörist güler zere'' Durumunun ağır olduğunu öne sürerek 7 insanın katilin serbest bıraktılar. Gazeteler ise durumunun iyiye gittiğini söylüyor.ne oldu?? Ayrıca Yeşilin kendisi kürt, kürt halkını değil pkk zihniyetlerini temizlemiştir,bu zihniyetlerde faili mçul değildir zaten öldürülen teröristleri faili maçul diye göstermeye çalışanlarda gündem ve taraf zihniyetidir - ki - bunlarında zihniyeti bellidir..! Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2009 "Ayrıca Yeşilin kendisi kürt, kürt halkını değil pkk zihniyetlerini temizlemiştir,bu zihniyetlerde faili mçul değildir zaten öldürülen teröristleri faili maçul diye göstermeye çalışanlarda gündem ve taraf zihniyetidir - ki - bunlarında zihniyeti bellidir..!" İnanın siize adam akıllı bir cevap yazmak isterdim ama nerde... yeşil kürtmüş, kürtlerin piri olsa ne yazar, Adam mı? İnsan mı? Erdemli mi ona bakarım ben... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2010 Güler Zere bir teröristti bunu inkar etmek saga sola cekistirmek aslinda Güler Zere zihniyetine özeldir.Yesil'e katil diyenler,PKK'lilara gerilla diyerek onlara bir paye vermeye calismaktadirlar.Masum insanlari öldürenler kim olursa olsun hem katil hem de teröristtir. PKK,DHKP/C bunlar terör örgütleridir.DHKP/C'nin hesabina cok cinayet ve bombalama olayi yazilidir.Ha bunlari birileri;gerilla olarak görebilir,emperyalizme karsi savas veriyorlar diye görebilir ama bu onlarin terör örgütü olduklari gercegini ortadan kaldirmaz.Ne kadar utanc verici bir zihniyet ki;Bir tarafi devrimci görüp isledikleri cinayetleri mesrulastiranlar diger taraftakilere katil deme özgürlügünü kendilerinde buluyorlar. Güler Zere'de bir katildi,katil oldugu icin 30 yila mahkum edildi,hastalandi ve insan haklari havarileri!sayesinde affedildi.Bu olayi ben bir zamanlar hapishanede ölüm orucuna yatarak devleti dize getirmeye calisan DHKP/C teröristlerinin ve onlarin disardaki sempatizanlarinin eylemlerine benzetiyorum.O günlerde dize getiremedikleri devleti simdi dize getirmislerdir. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Güler Zere bir teröristti bunu inkar etmek saga sola cekistirmek aslinda Güler Zere zihniyetine özeldir.Yesil'e katil diyenler,PKK'lilara gerilla diyerek onlara bir paye vermeye calismaktadirlar.Masum insanlari öldürenler kim olursa olsun hem katil hem de teröristtir. PKK,DHKP/C bunlar terör örgütleridir.DHKP/C'nin hesabina cok cinayet ve bombalama olayi yazilidir.Ha bunlari birileri;gerilla olarak görebilir,emperyalizme karsi savas veriyorlar diye görebilir ama bu onlarin terör örgütü olduklari gercegini ortadan kaldirmaz.Ne kadar utanc verici bir zihniyet ki;Bir tarafi devrimci görüp isledikleri cinayetleri mesrulastiranlar diger taraftakilere katil deme özgürlügünü kendilerinde buluyorlar. Güler Zere'de bir katildi,katil oldugu icin 30 yila mahkum edildi,hastalandi ve insan haklari havarileri!sayesinde affedildi.Bu olayi ben bir zamanlar hapishanede ölüm orucuna yatarak devleti dize getirmeye calisan DHKP/C teröristlerinin ve onlarin disardaki sempatizanlarinin eylemlerine benzetiyorum.O günlerde dize getiremedikleri devleti simdi dize getirmislerdir. saygilarla Aynen katılıyorum sevgili politika. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 "Ayrıca Yeşilin kendisi kürt, kürt halkını değil pkk zihniyetlerini temizlemiştir,bu zihniyetlerde faili mçul değildir zaten öldürülen teröristleri faili maçul diye göstermeye çalışanlarda gündem ve taraf zihniyetidir - ki - bunlarında zihniyeti bellidir..!" İnanın siize adam akıllı bir cevap yazmak isterdim ama nerde... yeşil kürtmüş, kürtlerin piri olsa ne yazar, Adam mı? İnsan mı? Erdemli mi ona bakarım ben... Yeşilde diğer dtp liler gibi pkk terörünü haklı gösterip terörist başına sayın deseydi Adammı olacaktı,insanmı ?o zamanmı erdemli olacsaktı ? İşte gerçek kürt ile pkk teröristlerinin arasındaki fark bu ! Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2010 Yeşilde diğer dtp liler gibi pkk terörünü haklı gösterip terörist başına sayın deseydi Adammı olacaktı,insanmı ?o zamanmı erdemli olacsaktı ? İşte gerçek kürt ile pkk teröristlerinin arasındaki fark bu ! Biz sayın desin veya desteklesin demedik, Yeşil kirli ve kanlı iş ve cinayetleri vatan için değil sadece kötü emelleri için yapmıştır. Kaldı ki vatan işleri Yeşillere kalıdığı için onbinlerce insan kanı aktı. Bu işi hukuk ve yasalar çerçevesinde çözmeye kalksaydık ne yeşil ne de kanın kırmızısına iş kalırdı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.