Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Ortalıkta sosyal demokratım diye gezinen,Sayın BAYKAL ve hemen tabanından yükselen itirazları beni çok şaşırtsada artık alıştım.Önce kaygılarını anlamaya çalıştım demokratlarımın,aman nafiler.Bunun adı şovenizmdir,çıkardır,kandır...çok söz söylemeye gerek yok,buyrun tepkileri içselleştiren bir tepki özürlüsü anlayışa yazılanlar! "Şırnak’ta Bir Gezinti Yapalım Sayın Baykal… Bildiğiniz üzere Şırnak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunur. İlçeleri ; Beytüşşebap, Cizre, İdil, Güçlükonak, Silopi ve Uludure’dir.Yani ilde toplam 6 ilçe, 137 köy ile 64 mezra bulunur. Bunları bildiğinize eminim Sayın Baykal…Bu bilgileri öğrenmek zor değil, bilmekte marifet. Haritada bilirsiniz bilmesine de; gel biz sizinle Şırnak’ı bir gezelim… Haritadakine benzemez çünkü.. Silopi Botaş Kuyularına uğrayalım ilk olarak. Bu kuyuları bilir misiniz?… “Botaş Korku Karakolu derler”. İnsanların evlerinden, iş yerlerinden alınıp sorgulandığı yer… Sorgulananların geri dönmediği karakol… Sorgudan sonra kuyulara atılan insanları bilir misiniz? Gün olur da Şırnak’a giderseniz şayet Yusuf Karabacıoğlu’nu bulun. Size anlatacakları olur belki. 1995 yılından bu yana babası Şahin Karabacıoğlu ile yakın akrabası Ahmet ve Mehmet Danışık’ın kayıp cesetlerini arayan Yusuf’u… Kime sorsanız bilir. Haritada göründüğünden çok şey anlatacaktır size. Sait Fındık da anlatacaktır bir çırpıda, 14 yıldır kayıp kardeşini ve amcaoğlunu aradığını… Rotanızı Cizre Mısiran Köyüne çevirirseniz, haritada bulamayacağınız, sadece köylülerin bildiği mezarları gösterirler size. Mezar olduğunu anlamanız için bir işaret yoktur çünkü. Bulunan cesetler öylece defnedilmiştir… Hazır Cizre’ye gelmişken “Cizre Kimsesizler Mezarlığı”na da uğrayın. Adı sanı bilinmeyen yüzlerce mezar görürsünüz. Orada size anlatacak kişi de çok, anlatılacak olay da… Mesela bombalanan köylerini anlatacaklar size… Kumçatı’yı, Sapaca’yı, Gaver’i, Çağlayan’ı ve Hisar’ı… Size; Sapaca Köyünün 1994 bombalanmasından sonra sağ kalanların Kuzey Irak’ta bir mülteci kampına yerleştiklerini söyleyecekler…Haritada adı var olan köyün nasıl içinin boşaltıldığını anlatacaklar… Yolunuz düşerse İkizdere Köyü’ne, şöyle bir bakın çocuklara…Haritadaki diğer illerin çocuklarına benzemez çünkü oradaki çocuklar. Çocuklar saracak etrafınızı ve anlatacaklar size; 11 ve 12 yaşındaki kardeşlerinin buldukları şarapnel parçasını kurcalarken nasıl öldüklerini… Kendi köylerinden nasıl uzak tutulduklarını dile getirecekler Silopi’ye bağlı Aksu (Herbol) köylüleri… Güvenlik gerekçesiyle başka bir köye sürülen Süryaniler, görüp de gidemedikleri köylerini anlatacaklar size… Hani bunları Kevin Costner bilmese de olur… Ne bizim dilimizi bilir, ne topraklarımızı… Haritada Şırnak’ı öğrenir öğrenmesine de, Siz aynı dili konuştuğunuz, aynı havayı soluduğunuz insanların acılarına uzak kalmanızı izah edebilir misiniz? “Vicdanlara vurulmuş bir darbe” olarak adlandırdığınız ve kendiniz “avukatı” olarak tanımladığınız, Ergenekon davasının sanıklarının, Şırnak’ta “Korku İmparatorluğu” kurduğunu biliyor musunuz? Olur da bir gün yolunuz düşerse oralara, coğrafi bilgilerinizle değil vicdanınızla dolaşın…" *Şehadet Çitil(Genç Siviller) 1 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Ortalıkta sosyal demokratım diye gezinen,Sayın BAYKAL ve hemen tabanından yükselen itirazları beni çok şaşırtsada artık alıştım.Önce kaygılarını anlamaya çalıştım demokratlarımın,aman nafiler.Bunun adı şovenizmdir,çıkardır,kandır...çok söz söylemeye gerek yok,buyrun tepkileri içselleştiren bir tepki özürlüsü anlayışa yazılanlar! . . Hiç yapabilirmi sayın mavi olmayan gökyüzü bırakın şırnakı Türkiyenin hiçbir ilinde yapamaz,çünkü hiçbir ilimizle ilgili yaptığı yada yapmayı planladığı bir projesi yok.... 1 Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Cumhuriyet Halk Partisi'ni, parti programını ve her yıl yaptığı çalışmaları incelemeden onu projesizlikle suçlamak büyük haksızlık... Kınıyorum Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2009 Cumhuriyet Halk Partisi'ni, parti programını ve her yıl yaptığı çalışmaları incelemeden onu projesizlikle suçlamak büyük haksızlık... Kınıyorum Chp'nin araştırmalarını biliyoruz ve önemsiyoruz ancak sayın baykal'ın bu ülkenin bir bölgesine gidememesi utanç verici bir durumdur... 2 Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Konu Baykal değil... Konu Baykal üzerinden CHP'ye haksızlık yapmak... Evet belki Baykal Türk Demokratik tarihinin gördüğü en pasif sol lider olabilir ama bunu kullanıp CHP'yi projesizlikle suçlamak en hafif dille yanlıştır... Çünkü CHP Baykal'dan ibaret değildir ve olmayacaktır... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Konu Baykal değil... Konu Baykal üzerinden CHP'ye haksızlık yapmak... Evet belki Baykal Türk Demokratik tarihinin gördüğü en pasif sol lider olabilir ama bunu kullanıp . . . . Baykal Chp'yi öyle bir hale getirdiki Halk nezlindede Chp bir hiç olma yolunda sayın phantom_lord... 2 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2009 Konu Baykal değil... Konu Baykal üzerinden CHP'ye haksızlık yapmak... Evet belki Baykal Türk Demokratik tarihinin gördüğü en pasif sol lider olabilir ama bunu kullanıp CHP'yi projesizlikle suçlamak en hafif dille yanlıştır... Çünkü CHP Baykal'dan ibaret değildir ve olmayacaktır... neden o zaman CHP'den bir Allah'ın kulu kalkıp da dur demiyor.Koltuk derdi mi yoksa duyarsızlık mı...yoksa düşünce ve eylemdeki ortaklık mı? 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2009 İktidarın tek alternatifi meclisteki diğer partiler değildir. Burası demokratik bir ülke... Daha başka partiler de var seçimlere katılacak olan. AKP mecliste var mıydı? Yoktu. Yarın bugün mecliste olmayan başka bir parti de iktidar olabilir... 1 Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2009 Şırnak'ta gezinti yapmak mesele mi ki? Ağalar elleri arkalarında, tesbihleri parmaklarında, kaytan bıyıklarını ovuşturarak halka kasıla kasıla yürümüyorlar mı? Ağanın eli tutulmaz, ağanın eli sıkılmaz, ağa ne derse o olur ama devlet ne derse olmaz! Güneydoğuda gezinti yapmak kolay iş yapmak zor, ağalar var oldukça ve topraklar halka kullandırılmadıkça ne o halk özgür kalacak ne ağalardan hesap sorulacak. En Kürtçüsü bile toprak reformundan söz edemiyor, bu nasıl halkçılık uyan ey halkım uyuttular seni. Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2009 Baykal Chp'yi öyle bir hale getirdiki Halk nezlindede Chp bir hiç olma yolunda sayın phantom_lord... Baykal'ın CHP'yi ne hale getirdiğini ben gayet iyi biliyorum siz merak etmeyin... Ama bu demek değildir ki CHP içinde gerçekten demokrat kişikler yok... Bir kişi üzerinden bütün bir kurumu karalamak haksızlık ondan bahsediyorum.. neden o zaman CHP'den bir Allah'ın kulu kalkıp da dur demiyor.Koltuk derdi mi yoksa duyarsızlık mı...yoksa düşünce ve eylemdeki ortaklık mı? Sanırım siz liderler oligarşisi diye bir şey duymadınız ya da çok toz pembe bakıyorsunuz siyasete... Ve aynı zamanda CHP'yi gerçek anlamda takip etmiyorsunuz... Bu zamana kadar Baykal'a tabandan ve yukarıdan birçok kişi karşı gelmeye çalıştı... Birçok insan alternatif yaratmaya çalıştı... Ama hepsini siyaset sahnesinden sildi, pasifize etti... Bunu da tüzük yoluyla yaptı... Şimdi 10 yıllardır kendini tek adam haline getiren tüzüğü değiştirmeye kalkıyor... Benden sonra ne olursa olsun mantığıyla... Bu arada madem şikayetçisiniz, madem kimsenin tepki duymadığını düşünüyorsunuz, ve madem ileti konusu başlıkla Baykal'ı Şırnak'ta gezintiye çağırıyorsunuz, ben de sizi CHP çatısı altında Baykal'a karşı mücadeleye davet ediyorum... Var mısınız? Varsanız şahsen başımın üstünde yeriniz var... İçinde bulunduğun durumdan şikayetçiysen, elini taşın altına sok... Saygılarla.. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2009 Konu Baykal değil... Konu Baykal üzerinden CHP'ye haksızlık yapmak... Evet belki Baykal Türk Demokratik tarihinin gördüğü en pasif sol lider olabilir ama bunu kullanıp CHP'yi projesizlikle suçlamak en hafif dille yanlıştır... Çünkü CHP Baykal'dan ibaret değildir ve olmayacaktır... CHP'yi konusurken onun genel baskanini ve tutumunu, izledigi politikayi ve parti icerisindeki gücünü konusmamak gercek CHP'yi seven ve yüceltmek isteyenlere haksizlik olur bence. CHP icrisinde ve secmeninin büyük kesminde ilerici ve demokrat insanlarin varligi kesin. Ama eger bu insanlar seslerini cikartmiyorlarsa, Baykal ve onun gibilerinin önünü kesemiyorlarsa, CHP'yi gercekten arzu edilen ve özlemle beklenen halkin partisi yapmak icin ugrasmiyorlarsa neden elestirilmesinki? Partiler yaptiklariyla ve önde gelen politikacilariyla taninir ve anilir. Baykal CHP'nin genel baskani ise, hemde yeni degil, üst üste o kadar secim kaybetmesine ragmen hala oturuyorsa ve karsisina dogru dürüst bir muhalefet ve genel baskani adayi cikmiyorsa, demekki parti icerisindeki söz edilen ilerici ve demokratik kesim ya cok az yada korkak. CHP'nin yükselmesini isteyenlerin önce Baykal ve cevresini tasviye etmesi gerkli. CHP'nin de elestirilmesinden cekinmemek gerek. CHP elestirilemeyecek bir ziz icerisinde degil. Dogru isler yaparsa kimse elestirmez. Sadece parti icerisinde dogru insanlarin olmasi yeterli olmuyor, o insanlarin yanlislara parmak basmasi ve dogru yolu göstermesi ile olur. Böyle bir durum CHP'de malesef yasanmiyor. O halde CHP'nin elestirilmesini icimize sindirecegiz. 1 Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2009 Chp Cumhuriyetle yaşıt ve Cumhuriyet boyunca ayakta kalmış tek partidir. Chp düşmanlığıda asıl bundan kaynaklanmaktadır. Chp dışında geçmiş dönemlerde ya da bugün bir ikinci parti gösteremezsiniz varlığını sürdürebilmiş olsun. Ne partiler gördük ve ne partileri sandığa gömülürken gördük. Chp rahatsızlığı, Baykal antipatisi bunlar öğrenilmiş ezberler, Chp'nin yok olacağını söyleyenlerde birer hayalperesttir. Geçmişin koalisyon partilerinden tek iktidar partilerinden kim kaldı? Chp bitmez, biterse Cumhuriyet biter! Hem, Chp oy kaybediyorsa bu Chp'nin sorunudur Chp karşıtları bunu neden dert ediniyor? Baykal'ın gitmesini en çok Chp karşıtları istiyor buda ayrı bir merak konusu benim için. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2009 Bugünkü CHP tam anlamıyla kurucu tek parti CHP'yi karşılamaz. Biraz daha yakın tarihin ciddiliği ışığında partileri değerlendirmekte fayda var. Madem sayın Baykal'ın CHP si bu kadar sürekliliğin ifadesi sayın Ecevit gibi önemli bir lideri nereye koyacağız bu bakış açısıyla? Bu söylemi özellikle eleştiriyorum çünkü bazılarının ısrarla CHP=Türkiye gibi bir eşitlik oluşturmaya çalıştıklarını görüyorum. Sakıncalıdır. Tarihsel sürecin ve toplumun gerçekleriyle örtüşmemektedir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Şırnak'ta gezinti yapmak mesele mi ki? .... Ağanın eli tutulmaz, ağanın eli sıkılmaz, ağa ne derse o olur ama devlet ne derse olmaz! Güneydoğuda gezinti yapmak kolay iş yapmak zor, ağalar var oldukça ve topraklar halka kullandırılmadıkça ne o halk özgür kalacak ne ağalardan hesap sorulacak. ... susuyorum ... Sanırım siz liderler oligarşisi diye bir şey duymadınız ya da çok toz pembe bakıyorsunuz siyasete... Ve aynı zamanda CHP'yi gerçek anlamda takip etmiyorsunuz... Bu zamana kadar Baykal'a tabandan ve yukarıdan birçok kişi karşı gelmeye çalıştı... Birçok insan alternatif yaratmaya çalıştı... Ama hepsini siyaset sahnesinden sildi, pasifize etti... Bunu da tüzük yoluyla yaptı... Şimdi 10 yıllardır kendini tek adam haline getiren tüzüğü değiştirmeye kalkıyor... Benden sonra ne olursa olsun mantığıyla... Bu arada madem şikayetçisiniz, madem kimsenin tepki duymadığını düşünüyorsunuz, ve madem ileti konusu başlıkla Baykal'ı Şırnak'ta gezintiye çağırıyorsunuz, ben de sizi CHP çatısı altında Baykal'a karşı mücadeleye davet ediyorum... Var mısınız? Varsanız şahsen başımın üstünde yeriniz var... İçinde bulunduğun durumdan şikayetçiysen, elini taşın altına sok... Saygılarla.. Çok iyi biliyorum forumdaşım.Demokrasiden nasibini alamamış bir ülkenin partilerinde hangi demokrasi olur ki? Ben elimi taşın altına koyuyorum;emin olun buna. Hatta bu taş çok ağır bana. Ama vicdanım;elini kaldırıp indirmekten ibaret olan bu sosyal demokratlığı affetmiyorum;mazur görmüyorum. Bugün CHP;Uluslarası sosyalistlerin bile kabul etmediği bir sol parti;üstelik devletçi ve milliyetçi. Chp Cumhuriyetle yaşıt ve Cumhuriyet boyunca ayakta kalmış tek partidir. Chp düşmanlığıda asıl bundan kaynaklanmaktadır. Chp dışında geçmiş dönemlerde ya da bugün bir ikinci parti gösteremezsiniz varlığını sürdürebilmiş olsun. Ne partiler gördük ve ne partileri sandığa gömülürken gördük. Chp rahatsızlığı, Baykal antipatisi bunlar öğrenilmiş ezberler, Chp'nin yok olacağını söyleyenlerde birer hayalperesttir. Geçmişin koalisyon partilerinden tek iktidar partilerinden kim kaldı? Chp bitmez, biterse Cumhuriyet biter! Hem, Chp oy kaybediyorsa bu Chp'nin sorunudur Chp karşıtları bunu neden dert ediniyor? Baykal'ın gitmesini en çok Chp karşıtları istiyor buda ayrı bir merak konusu benim için. Boşuna statüko demiyoruz ki biz "Hem, Chp oy kaybediyorsa bu Chp'nin sorunudur Chp karşıtları bunu neden dert ediniyor? Baykal'ın gitmesini en çok Chp karşıtları istiyor buda ayrı bir merak konusu benim için." benim adıma karar veren,beni temsil eden bu insanları sorgulamak benim hakkım...yada boşverin,okumamzlıktan gelin;önermeniz kadar komik değil. Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2009 Chp bitmez, biterse Cumhuriyet biter! Hem, Chp oy kaybediyorsa bu Chp'nin sorunudur Chp karşıtları bunu neden dert ediniyor? Baykal'ın gitmesini en çok Chp karşıtları istiyor buda ayrı bir merak konusu benim için.[/b][/size][/font] CHP su anki yürüttügü siyaset ile bitecege benziyor. Kimse korkmasin Cumhuriyet bitmez. Siyaset üretecegine "Cumhuriyetin koruyucusuyuz veya Atatürk'ün devamiyiz" diye kaliplasmis slogan atarak kimse ayakta kalam 21. YY. Kim demis CHP'yi sadece ona oy verenler veya destekleyenler elestirebilir veya kaybetme nedenlerini arastirir diye? Öyle bir sey ancak yok olmaya karar vermis bir parti ve onun destekcilerinden gelebilir. CHP ülkeyi ve dolayisiyla beni yünetmeye aday ise beni dinlemek zorunda, benim elestirilerimi "sen bana oy veriyorsan" dinlerim, yoksa seni ilgilendirmez diyemez. Halkin sesine kulak vermeyen bir parti ve destekcileri oldugu yukaridaki yorumdan cok acik görülmektedir. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2009 CHP su anki yürüttügü siyaset ile bitecege benziyor. Kimse korkmasin Cumhuriyet bitmez. Siyaset üretecegine "Cumhuriyetin koruyucusuyuz veya Atatürk'ün devamiyiz" diye kaliplasmis slogan atarak kimse ayakta kalam 21. YY. Kim demis CHP'yi sadece ona oy verenler veya destekleyenler elestirebilir veya kaybetme nedenlerini arastirir diye? Öyle bir sey ancak yok olmaya karar vermis bir parti ve onun destekcilerinden gelebilir. CHP ülkeyi ve dolayisiyla beni yünetmeye aday ise beni dinlemek zorunda, benim elestirilerimi "sen bana oy veriyorsan" dinlerim, yoksa seni ilgilendirmez diyemez. Halkin sesine kulak vermeyen bir parti ve destekcileri oldugu yukaridaki yorumdan cok acik görülmektedir. Sosyal Demokratlik ile MILLIYETCILIK birarada yurumez. Dolayisiyla CHP Sosyal Demokrat bir parti degildir. Aksine, asiri milliyetci bir tutum sergileyen bir partidir. Cumhuriyetimizin temelleri Demokratliga dayanmalidir milliyetcilige degil. CHP biterse, CUMHURIYETIMIZ kurtulmus olur ki bitecekler de! Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Hala milliyetçilikle faşizmi birbirinden ayıramadık... Bunlar birbirinden farklı şeylerdir arkadaşlar... Sosyal demokrasi elbette faşizmle bir arada olmaz ama milliyetçilikle olur ve çok da güzel olur... CHP'nin üzeerine kurulu olduğu Atatürk'ün 6 ilkesinin arasında milliyetçiliğin de olması bunun en güzel kanıtıdır... Ama eğer derseniz ki CHP zaten başından beri yani ilk kurulduğu günden beri faşist bir partiydi, ona sadece Tarih CHP'yi beraat ettirecektir diyebilirim... Saygılar Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Hala milliyetçilikle faşizmi birbirinden ayıramadık... Bunlar birbirinden farklı şeylerdir arkadaşlar... Sosyal demokrasi elbette faşizmle bir arada olmaz ama milliyetçilikle olur ve çok da güzel olur... CHP'nin üzeerine kurulu olduğu Atatürk'ün 6 ilkesinin arasında milliyetçiliğin de olması bunun en güzel kanıtıdır... Ama eğer derseniz ki CHP zaten başından beri yani ilk kurulduğu günden beri faşist bir partiydi, ona sadece Tarih CHP'yi beraat ettirecektir diyebilirim... Saygılar Milliyetçilik,diğer milliyetleri yok sayma ve inkar etme yönünde ilerliyorsa o milliyetçilik değil ırkçılık olur... Ayrıca Chp Milliyetçiliği ırkçı bir milliyetçilik değildir Deniz Baykal Milliyetçi kesimi küstürmekten korktuğundan öyle davranıyor... Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Milliyetçilik,diğer milliyetleri yok sayma ve inkar etme yönünde ilerliyorsa o milliyetçilik değil ırkçılık olur... Ayrıca Chp Milliyetçiliği ırkçı bir milliyetçilik değildir Deniz Baykal Milliyetçi kesimi küstürmekten korktuğundan öyle davranıyor... ben de aynı şeyden bahsediyorum hemen hemen... chp milliyetçiliği ırkçılık değildir... atatürk milliyetçiliğidir ve bütün milletleri kucaklar... kendi milletini diğer milletlerden üstün tutanlar faşisttir ve chpnin anladığı milliyetçilik bu değildir... hiçbir zaman olmamıştır hiçbir zaman olmayacaktır Alıntı
Φ bakkalci Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Hala milliyetçilikle faşizmi birbirinden ayıramadık... Bunlar birbirinden farklı şeylerdir arkadaşlar... Sosyal demokrasi elbette faşizmle bir arada olmaz ama milliyetçilikle olur ve çok da güzel olur... CHP'nin üzeerine kurulu olduğu Atatürk'ün 6 ilkesinin arasında milliyetçiliğin de olması bunun en güzel kanıtıdır... Ama eğer derseniz ki CHP zaten başından beri yani ilk kurulduğu günden beri faşist bir partiydi, ona sadece Tarih CHP'yi beraat ettirecektir diyebilirim... Saygılar Malesef CHP günümüzde etnik milliyetcilik yapiyor. Dahada kötüsü etnik kökenli vatandaslarimizin bazi taleplerini irkcilik bazinda degerlendirip o yönde siyaset yapmasidir. Bu yaklasim sirf Kürt sorununda degil, Ermeni azinligi olsun, ülkedeki hiristiyanlarin istekleri olsun tümünde malesef CHP beklenilenin tersine bir siyaset yapmaktadir. Bunun sonucu olarakta zaten CHP'den ayrilan cok degerli partililer ve smpatizanlari olmustur. bazilari yeni parti kurmuslardir, bazilari sivil toplum örgütlerinde calismalarina devam etmistir ve etmektedir. Secim sonuclari ve oy orani bazinda su anki geldigi noktada zaten CHP'nin dogru degil yanlis politikalar ürettiginin bir göstergesidir. Cumhuriyetin kurucusu bir partinin 20% lerde dolasmasi asla basari ve dogru politika olarak degerlendirilemez. CHP'yi elestirenlerin cogu tabiiki CHP'den baska siyasét beklemekteler ve kendilerini kucaklamadigi kanisindalar. Secenek tabiiki CHP'ye ait. Iktidara talip olmak miraslara sahip cikarak veya daha dogrusu mirasin arkasinda politika yaparak degil siyaset ve cözüm üreterek, hemde yasamin her alaninda, gerceklesir. CHP'yi Atatürk'ün kurmus olmasi onun günümüzde de dogru siyaset ürettigi anlamina asla gelmez. Elestirilere cevap veririken kimse Atatürk'ü kendisine kalkan yapmasin lütfen. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2009 ben de aynı şeyden bahsediyorum hemen hemen... chp milliyetçiliği ırkçılık değildir... atatürk milliyetçiliğidir ve bütün milletleri kucaklar... kendi milletini diğer milletlerden üstün tutanlar faşisttir ve chpnin anladığı milliyetçilik bu değildir... hiçbir zaman olmamıştır hiçbir zaman olmayacaktır Sayin Phantom, CHP onyillardir Kurtlerin degelrinin ve dillerinin yasaklanmasini savunmus bir partidir. Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Sayin Phantom, CHP onyillardir Kurtlerin degelrinin ve dillerinin yasaklanmasini savunmus bir partidir. Ben de diyorum ki bu koskocaman bir iftiradır... CHP Kürt dosyasını gerçek anlamda açan ilk ve tekk partidir... Bunun kanıtı da 1989 ve 1992 raporlarıdır... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Ben de diyorum ki bu koskocaman bir iftiradır... CHP Kürt dosyasını gerçek anlamda açan ilk ve tekk partidir... Bunun kanıtı da 1989 ve 1992 raporlarıdır... Icraatleri ortada kardesim! Simdiye kadar hic bir kanun teklifleri oldu mu? HAYIR..TRT6'in acilmasina bile en cok karsi cikan onlar oldu. Daha dune kadar AKP'nin demokrasiye ve Kurt Sorunu'na dair atmak istedigi her adima ilk karsi cikanlar onlar oldu! SImdi dde baktilar is isten gecmis ve oldu olacak, hemen agiz degistirdiler! Kurtlerin onlara ver(me)digi oylardan bir ipucu cikaramiyormusunuz? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Türkiye'nin bir partisi secime giderken alacagi oylari etnik kökenlere göre hesap ederse o parti Türkiye'nin partisi degil etnik bir parti olur.Türkiye'nin partisi Türk ulusu icin secime gider,Kürt oy vermis Laz vermemis bunun hesabini degil,hangi bölgeden ne kadar oy almis ona bakar.DTP Türkiye'nin degil Kürdistan'in partisi oldugunu ama Kürdistan olmadigi icin TBMM'e girmis oldugunu ispatladi.Ve TBMM'de Kürdistan calismalari yapiyor.CHP köklü bir partidir,günahiyla sevabiyla Türkiye'nin partisidir,insanlari ayirmaz,ülkeyi surada su sorun var burada bu sorun var diyerek güdümünde oldugu güclerin siyasetini yapmaz.Ayrica,Baykal'in Sirnak'ta gezinemez diye bir sorunuda yoktur,istedigi yere gider,cünkü her yer Türkiye'dir. Siz gercekleri etnik zemine indirgeyip her noksani o zeminde degerlendiriyorsunuz,dogrusu ise Türkiye ulusu cercevesinde degerlendirebilmektir,bakin o zaman cözülmeyecek hicbir sorun kalmayacaktir. saygilarla 1 Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2009 R.T.Erdoğan, Deniz Baykal'ın, kamera önünde konuşalım teklifini yine reddetti... Sizce neden? Açılımı, Baykal'a kapalı kapılar ardında anlatmak istiyor... Neden? Kamera olmadan konuşulanlar sonradan hiç konuşulmayanlarla değiştirilebilir mi? Başbakan, Deniz Baykalla kamera önünde tartışmaktan veya konuşmaktan neden korkuyor? Bir başbakan düşünün ki, sözleri ve söyleme ihtimali taşıdıkları şeyler halkının büyük bir çoğunluğu inanmıyor olsun, sözüne güvenilmez bir başbakan düşünün... O kişi ancak bu zamanda bu topraklarda başbakan olabilirdi... Oldu... Abdullah Gül'e gelirsek, yüzünde hangi ortama girerse girsin hep aynı sırıtma ifadesi bulunan, (cenaze-düğün farketmeden) hep aynı ses tonlaması ile konuşan, daima sempatik görünmeye çalışan, hiç hiddetlenmeyen, hiç duygulanmayan, hiç göz yaşı görülmemiş biri... Ne kadar garip değil mi? Yani insanların duyguları vardır ve o duygularla yaşarlar... Öfke, nefret, gözyaşı, sevgi göstergeleri, merhamet...v.s. bunlar her insanda az veya çok bulunur... Abdullah Gül, nasıl bir şartlanmışlık halindedirde duyguları alınmış gibi her yerde aynı yüz ifadesi ve aynı ses tonuyla konuşur? Bu anlamda RTE çok daha samimi geliyor insana, adam en azından ağlayabiliyor, güle biliyor, sinirlenebiliyor... Yani en azından biyonikleşmemiş, bazı şeylere oda şartlanmış olsada en azından duyguları hala yaşıyor... :=) İlginç değil mi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.