Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

TÜRKIYE´NIN TÜRK ACILIMINA IHTIYACI VAR

Neden korkuyoruz Türküm demekden biz 70.milyon Türküz! Bizler degilmiyiz 20.milyon Türk´e alevi diyen? bizler degilmiyiz balkanlardan gelen, asyadan gelen Türklere macir, bosnak ezeri,kafkas diyen gene bizler degilmiyiz?..

Karadeniz halkina laz diyen gene bizler degilmiyiz? gene bizler degilmiyiz sanal bölünmenin önünü acan!

hicbir otosansüre ugratmadan paylasmak gerekirse Türk halkini Türklükden cikarmaya ve illahin guruplara bölüp göbek adi takmaya calisan gene bizleriz...

Ayrıca bu tavrın bizlere dün yüksek bölgelerde yasayan insanlara yörük derken..

Bugün daga cikan birkac bölücüye, bize dışarıdan dikte edenlere boyun egerek de üc dört milyon Türk´ü ekleyip sanal bölünmenin icinde yer almaya calisanlarda bizleriz?

Ülkemizde büyük bir kitle, degişik alt kimliklere sahip olsalar bile, üst kimliklerini özünde özünü, yani üst kimligini büyük ülkelerin vatandaslari gibi sahip cikma bilinci vede bilincide yerindedir. Sanal olmayan en büyük umut da odur?

Biz bu konuda komplekse kapılmaya gerek duymayacak kadar büyük bir ülkeysek. Kendimizi ne kadar Türk hissediyorsak karsimizda ki vatandasinda o kadar Türk oldugunu hissetmemiz gerekir, hissettirmemiz gerekir!

Bu sanal kanamanın durması, bir otuz yıl daha sürüp gitmemesi ve hep birlikte cektiimiz acılara son verilmek isteniyorsa.? Siyasetcilerimizin asil acilimin Türk acilimi gercegini görmek zorundadir.

Evet biz bu konuda komplekse kapılmaya gerek duymayacak kadar eger büyük bir ülkeysek. ülkemizde yasayan her vatandasin birbirinden daha fazla Türk oldugu gercegini vurgulamak zorundayiz vede öyledir.

Yoksa bu gercekleri ülkemizde isleyemedigimiz takdirde; insanlari birbirine düsürüp savastirarak büyük cikarlar ve kazanclar elde eden ülkeler ergec bu emellerine ülkemizde ulasirlar.. bugün ülkemizde sekteye ugrasa dahii yarinlarda emellerinde muafak olurlar.?

Bu ülkeler kendi ülkelerinde yasayan Farklı dil, farklı soy, farklı inanc, farkli Irklar sadece mutluluk, zenginlik nedeni sayilirken.. bizim gibi kimligini üst kimligini gercekci anlamda sahip cikamayan ülkelere bölünme nedeni olarak sunarlar..

Farklı dil, farklı soy, farklı inanc, farkli Irklar sadece mutluluk, zenginlik nedeni sayilirken.. burda dikkat yabancilar haric? bu yabancilar kim asyalilar onlar mutluluk nedeni sayilabilir mi?.. geriye ne kaldi Farklı dil, farklı soy, farklı inanc, farkli Irklar..

örnekle tamamlayalim fransa´da örnegin asyalilar haric bir polanyali bir cek yabanci sayilir mi asla sayilmaz bir fransizdan daha cok fransizdir bu demek oluyor ki onlarda Irk ayrimida cok farklidir.. tam nilliyetcilik vardir yari milliyetcilik yoktur.

Bizde ne var diye düsünüyorum!

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

Türklük etnik bir kavramdır, dil ve kültürü ifade eder, tarih içinde şekillenmiştir. Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından oluşmaz; diğer milletler gibi tarih içinde oluşmuş, dil ve kültür birliğine sahip bir toplumdur. Yani Türk'ün de binlerce yıllık tarihi, ortak dili ve kültürü, bir toplumsal yapısı vardır. Aynı şey Kürd'ün de vardır, başka milletlerin de!..

Eğer sadece Türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı olanlar Türkse, o zaman Türkiye cumhuriyeti dışındaki Türkler ne olacak? Onlar Türk değiller mi? Yunanistan'daki, Bulgaristan'daki Türk azınlıklar, Avrupa ve Asya'daki 'Türki dünya' Türk değil mi?

Bilimsel gerçek böyledir. Ancak katı ideolojik kabulleri aşarak bu bilimsel gerçeği kabul etme gücünü ve cesaretini gösteren bir yönetim Türkiye'nin sorunlarını çözebilir. Toplum dört gözle böyle bir yönetim aramakta ve beklemektedir.

Gönderi tarihi:

Yukaridaki yazi hangi mantiga sigiyor acaba.Simdi Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaslik bagi ile bagli olan herkes Türk'tür denmesine karsin,diger Türkler ne oluyor diye sormak bence ya bu soruda ki sacmaligi idrak edememektir ya da insanin kendi kendinin bilgisizligini itiraf etmesidir.Madem ´ki Türk'lük bir etnik topluma verilen addir, o zaman Almanya'da yasayan Türk'te Türktür eger Alman vatnadasi degilse.Bulgaristanda ki Türkte Türktür eger Bulgar vatandasi degilse!Bunun mantigi budur.

Gelelim Türk acilimina.Hani bir atasözü vardir,derler ya Kurt kocalinca ...diye,simdi bu Türk acilimindan bahsedenleri ben buna benzetiyorum.Türkiye'nin Türk acilimina degil Türklerin birlik ve bütünlügüne ihtiyaci vardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Madem ´ki Türk'lük bir etnik topluma verilen addir, o zaman Almanya'da yasayan Türk'te Türktür eger Alman vatnadasi degilse.Bulgaristanda ki Türkte Türktür eger Bulgar vatandasi degilse!Bunun mantigi budur.

Bulgaristan veya Almanya'da yasayan Türk'ler Türk degilmi sizce?

Gönderi tarihi:

Almanyadaki,Bulgaristandaki Türk elbetteki Türk'tür,Kendini Türk gören herkesin Türklüğüne sonsuz saygımız vardır,ancak ben Türk değilim diyenede saygı beklemek gerekmektedir.Siz atasözü söyleyince aklıma geldi bu açılıma karşı çıkanları görünce benimde aklıma .. ulur kervan yürür atasözümüz gelmektedir...

Gönderi tarihi:

Türklük etnik bir kavramdır,

diyosuuun :)

Bence sevgili Tengeriin'in yazılarını biraz oku. Bir fikir edinebilirsin yazın hakkında :)

Gönderi tarihi:

Yukaridaki yazi hangi mantiga sigiyor acaba.Simdi Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaslik bagi ile bagli olan herkes Türk'tür denmesine karsin,diger Türkler ne oluyor diye sormak bence ya bu soruda ki sacmaligi idrak edememektir ya da insanin kendi kendinin bilgisizligini itiraf etmesidir.Madem ´ki Türk'lük bir etnik topluma verilen addir, o zaman Almanya'da yasayan Türk'te Türktür eger Alman vatnadasi degilse.Bulgaristanda ki Türkte Türktür eger Bulgar vatandasi degilse!Bunun mantigi budur.

Gelelim Türk acilimina.Hani bir atasözü vardir,derler ya Kurt kocalinca ...diye,simdi bu Türk acilimindan bahsedenleri ben buna benzetiyorum.Türkiye'nin Türk acilimina degil Türklerin birlik ve bütünlügüne ihtiyaci vardir.

saygilarla

Yanlis olan nedir Sayin politika can dostum..

Tabii bu konuda yazilacak cok sey var inaniyorum bu basligin altinda cok güzel seyler yazabilcegimizi düsünüyorum..

Tepki duysanda..

Gelelim Türk acilimina. Bir soru biz ne kadar bir Alman kadar, Fransiz kadar bir Amerikali kadar bir Hintli kadar bir japon kadar kendimizi bir TÜRK olarak görüyoruz karsimizda ki Türk´ü ne kadar Türk olarak görüyoruz taniyoruz söylermisin..

O Türk tanimi icerisine ne kadar Türkmenleri, Yörükleri de aliyoruz veya aliyorsun?

Bu soruyu kendimize sordugum zamanda bu basligin dogmasida o kadar dogal oluyor.

Zannediyorum..

Türkiye henüz tam olarak halk olarak, milliyetini Milletini koruyacak ülke degil, demokrasi bilincinin Miliyetciligin yerlesmis oldugu bir ülke hic degil..

En basiti bir örnek ellerinde Türk bayraklariyla Cumhuriyet meydanlarina inen milyonlari disarda kalan elleri bayraksiz Türk! onlari ne kadar Türk olarak görüyor?

Kendisini en büyük Türk olarak gören karsisinda ki Türk´ü Türk olarak göremiyor sorun bu?

Türkiyenin sorunu bu?

Devam edelim.. bir yürüyüsde Almanya´da bir Türk yürüyüsünde ellerinde Türk bayragi üzerinde Atatürk resmiyle katilan bir guruba.. yanimda o anda olan arkadaslarim bu arkdaslarim agirlikli olarak laz kökenli Türk arkadaslarim..

Bu gelen guruba bunlarda nerden cikti bu komnistler demesi beni hayli sasirtti hemen atifta bulundum.. gelenler Türk.. Alman degil.. gelen cevap bir yanda ki arkadasdan onlar Türk olamaz..

Biz Millet olarak birbirimizi bu kadar taniyabiliyoruz.. isin icine daha simdilik Dini motifleri islemeyelim.. o konu dahada agir. Cünkü inanc birbirini tutmadi mi hic birbirimizi tanimiyoruz.. birbirimizi sinderemiyoruz.

Gönderi tarihi:

Almanyadaki,Bulgaristandaki Türk elbetteki Türk'tür,Kendini Türk gören herkesin Türklüğüne sonsuz saygımız vardır,ancak ben Türk değilim diyenede saygı beklemek gerekmektedir.Siz atasözü söyleyince aklıma geldi bu açılıma karşı çıkanları görünce benimde aklıma ..

Türkiye'de kimseye etnik kökeni nedeniyle saygisizlik yapilmiyor yapilmamistirda .

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yanlis olan nedir Sayin politika can dostum..

Tabii bu konuda yazilacak cok sey var inaniyorum bu basligin altinda cok güzel seyler yazabilcegimizi düsünüyorum..

Tepki duysanda..

Gelelim Türk acilimina. Bir soru biz ne kadar bir Alman kadar, Fransiz kadar bir Amerikali kadar bir Hintli kadar bir japon kadar kendimizi bir TÜRK olarak görüyoruz karsimizda ki Türk´ü ne kadar Türk olarak görüyoruz taniyoruz söylermisin..

O Türk tanimi icerisine ne kadar Türkmenleri, Yörükleri de aliyoruz veya aliyorsun?

Bu soruyu kendimize sordugum zamanda bu basligin dogmasida o kadar dogal oluyor.

Zannediyorum..

Türkiye henüz tam olarak halk olarak, milliyetini Milletini koruyacak ülke degil, demokrasi bilincinin Miliyetciligin yerlesmis oldugu bir ülke hic degil..

En basiti bir örnek ellerinde Türk bayraklariyla Cumhuriyet meydanlarina inen milyonlari disarda kalan elleri bayraksiz Türk! onlari ne kadar Türk olarak görüyor?

Kendisini en büyük Türk olarak gören karsisinda ki Türk´ü Türk olarak göremiyor sorun bu?

Türkiyenin sorunu bu?

Devam edelim.. bir yürüyüsde Almanya´da bir Türk yürüyüsünde ellerinde Türk bayragi üzerinde Atatürk resmiyle katilan bir guruba.. yanimda o anda olan arkadaslarim bu arkdaslarim agirlikli olarak laz kökenli Türk arkadaslarim..

Bu gelen guruba bunlarda nerden cikti bu komnistler demesi beni hayli sasirtti hemen atifta bulundum.. gelenler Türk.. Alman degil.. gelen cevap bir yanda ki arkadasdan onlar Türk olamaz..

Biz Millet olarak birbirimizi bu kadar taniyabiliyoruz.. isin icine daha simdilik Dini motifleri islemeyelim.. o konu dahada agir. Cünkü inanc birbirini tutmadi mi hic birbirimizi tanimiyoruz.. birbirimizi sinderemiyoruz.

Öncelikle merhaba sevgili Efendi Türkler,

Türkler ugradigi ihaneti,muhatap oldugu katliamlari ve gördügü iskenceyi cok cabuk unutan bir millettir.

Istanbul,Izmir ve Anadolu'nun isgali sirasinda isgal kuvvetleriyle isbirligi yapanlari,onlari cilginca alkislayan azinlik gruplarini,Ingilizlerle isbirligi yapan Kürtcüleri ve onlarin yaptiklarini Türk milleti hatirlamak istemez.RUs ordularinin isgali sirasinda Ruslar'la,Fransiz ordularinin isgali sirasinda Fransizlar'la birlikte müslüman halka yapmadik zulmü birakmayanlara da kem gözle bakan Türk kalmamistir.

Arsivler,tarihin verdigi aci dersi almayanlara tarihin daha da acisini yasattigini anlatan sayisiz örneklerle doludur.Sirplarin "KOSOVANIN INTIKAMINDAN"Rumlarin "PONTUS'UN HESABINI SORMAKTAN"Ermenilerin "SOYKIRIM"dan söz ederken Türkler'in olani biteni sükunetle karsilamalari düsündürücüdür.Dis ve ic ihanetin kristalize olmus halini yansitan bu olgulardan alinmasi gereken dersler vardir.

Türk milletini yillardir birbirine düsman belleten ihanet odaklari bu milletin birlik ve bütünlügüne kastetmislerdir.Bugün yasananlar bu kastin belgesidir.Acilim denilen ihanet projesi Türk milletinin birlik ve bütünlügüne bagimsizligina karsi alinmis olan bir cephedir,bu cephede Kürtcüler,onlarin yandasi medya ve dis dinamiklerden beslenen iktidar vardir.

Atatürk'le neden kavga edildigini soranimiz varmi acaba?

"Cebren ve hile ile aziz vatanin,bütün kaleleri zaptedilmis,bütün tersanelerine girilmis,bütün ordulari dagitilmis ve memleketin bilfiili her kösesi isgal edilmis olabilir.Bütün bu seraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere,memleketin dahilinde,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet icinde olabilirler.Hatta bu iktidar sahipleri sahsi menfaatlerini,isgalcilarin siyasi emelleriyle birlestirebilirler.Millet fak-ü zaruret icinde harap ve bitap düsmüs olabilir.."

Sayin arkadasim,vatanin bütün kaleleri isgal edilmedimi(YÖK,YARGI,YEREL YÖNETIMLER VS.sira Ordu ve yüksek yargidadir)

Milletin alin teri vergileri ile yapilmis kurumlar harac mezat yabancilara satilmadimi?Topraklarimiz satilmiyormu?

Memleketin her kösesi isgal edilmedimi?(Fetullahci ve cemaatler tarafindan)

Iktidara sahip olanlar,gaflet dalalet ve hatta hiyanet icinde degiller mi?Sahsi cikarlarini isgalcilerin cikarlari ile birlestirmedilermi?

Millet yoksulluk icinde ve bitap degilmi?

Dün Atatürk'ün öngördügü bu gercekler bugün tek tek gerceklesmis ve sira ülkenin birlik ve bütünlügüne,bölünmesin gelmistir.Kürt acilimi Ermeni acilimina bu anlamda bakmakta yarar vardir.

Milletimizin bitap düsmüs olmasi,yoksulluk icersinde olmasi onun saglikli olarak düsünmesini engellemektedir.AKP önce bu milleti fakirlestirmis,sonra milleti fakirliginden baska birsey düsünemez bir konuma getirmis ve milletin hicbirseyi saglikli düsünemedigi bir ortamda bölücülük siyasetine adim atmistir.

Ülkeyi ayristirmayi demokratik acilim olarak görenler bu ülkenin ezelden beri dostu olamamis odaklardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

GÜNÜN ANLAMI VE ÖNEMİ..

Bunu biliyormuyuz Sayin politika o günün önemini..

Sonra o gün aranizdaydim Ramazan ayina denk gelen 30.Agustos günü sabahin ilk isiklariyla kalkip trasimi olup bayrama katilma coskusuyla ve oradaydim yerimi almistim evet yillar sonra bir 30.agustosla bulasacaktim. Yillar önce nasil bulusmusdum onuda hatirlamiyorum! sadece hür yasamanin tadini cikarmak istiyordum.. tad deyince aklima ne geldi biliyormusun. Sayin politika hür yasamak güzelde, TÜRK OLARAK YASAMANIN AYRI BIR GÜZELLIGI VAR alt kimligim ne olursa olsun zaten bu topraklar bu tarihi topraklar binlerce alt kimligi hitap ediyor onlari ayirt etmek haksizlik olur.. ihanet olur, onlarda zaten güzel dünyanin en güzel unvanina kavusmuslar TÜRK OLARAK.

Evet..

Tekrar bir cosku bir bayram yasamak istiyordum saat 9.basliyacak demislerdi ordaydim fakat baslamis bile etrafima baktim

tekrar tekrar baktim hatda bir gün öncesi orda tanistigim cevremden yarin bayramda bulusuruz demistim.. onlarda tamam demislerdi onlara baktim uzun uzun onlarda bir türlü gelmedi gelmek bilmediler ben ve birkac kisi mehter takimiyla basbasa kalmistik ama sagima baktim üc katli bir yer vardi oralardada birileri vardi mevkii yüksekti herhalde..

bir konusma mehter takimi yönünde ve arkasindan yürüme o yerin önünde gecme selamlar cakildi ve dagilma... bekledim ve kimseyede soramadim bayram asil simdimi basliyacak diye evet hissettim baslamayacakti..

yanimdaki kücük bayana mahcup olmustum

ve ve ve lerle gectii aklim.. yanimda kücük bayanla yürümeye basladim cay bahcesine.. Denizin karsina oturduk. Kücük dilim tutulmustu neyse o kücüktü baska hayal dünyasina cabuk kapildi ve ben ve ve velerle yalniz basima kaldim.

ve ve velerle gecen o günden kalanlardan bir kismini aktarmak istiyorum o gün ezan sesleri hic aklimdan cikmiyor.. ve sorma geregi duyuyorum..

Dünden bugüne bes vakit namaza cagiranlar neden kendilerinin varlik nedeni olan!.. Vede yüzbinlerce din adamina ekmek veren?

ve bu is sayesinde karni doyan yüzbinler..

Bu ülke´nin zafferle cikmasini saglayan 30.Agustos icin o günü nese icinde Halki coluk cocuk kutlamalari icin meydana yönlendirmezler.. Eksik olan ne, din adamlarimizda Dindar olamama yada dincilik mi yoksa Milliyetcilik mi? yoksa var olan ne, neye göre hizmet ederler? Neden o bayram simdiye kadar sivil bir bayrama dönüsmedi veya dönüstürülemedi engel olan neydi?.. Sadece askerin bir mehter takimi coskusunda mi kutlanir o günün önemi...

Nerde bu ülkenin kutsal kurumlari bu ülkenin birligini saglayan kafalar..

O gün geldiginde meydanlarda kac kisiyi görebilirsin

En azindan ben göremedim ciddi bir sehirde!

Günün önemi olan günlerde bütün dünyada kutsal kurumlar devreye girer.. kiliseler girer

Nerede birbirine kafa tutan Türkler

Askere kafa tutanlar nerdeler..

Bozkurt isareti yapim Allahuekber diyenler nerde..

Türk´ün Türk´den baska dostu yok diyen nerede..

Dini elden birakmayan nerede, Askerin önüne gecip bir kare icinde fotograf cektirmekden ibaretmi bu bayram..

Nerede bu ögretmenler nerede bu ögrenciler bir bayramin nasil kutlanacagini gösterecek yetenekler nerede.

Yasar Nuri Öztürk´ün Türkiye´yi kemiren ihanet Allah ile aldatmak kitabi aklima geldi..

Dindar, yaratilanlari Yaratan´dan ötürü sever dinci ise yaratilanlari Yaratan´dan nefret ettirmek üzere rahatsiz eder..

Biz ne olabildik? Milliyetci mi, Vatansever mi, Dindar mi Ateist mi biz neyi basara bildik..

Islam´in vicdan adamlarindan biri olan Muhammed Ilkbal.. dinciden söz ederken onun sadece dünyayi degil. cehennemi bile berbat edebilecek bir yaratik olduguna dikkat ceker.

Herseyden birer nebze alsaydik bu kadar vefasiz olurmuyduk 30.Agustos günü.

Dindardaki ahde vefa ahlakindan dincide eser bulamazsiniz. Onun vefasi bir tek seyedir: Cikari... Dinci, cikarina ters düsen hicbir seye ve hicbir kisiye vefa göstermez.

Dincinin yoksun oldugu seylerin basinda ahde vefa gelmektedir. Bu tespitin bir uzantisi olarak, dindar, kiymet bilir, sükran bilir insandir. Dinci ise nankördür.

Dincinin nankörlügün en belirgin tecelli alanlarindan biri de yasadigi ülkeye nankörlüktür.

Biz ne olabildik? Milliyetci mi, Vatansever mi, Dindar mi Ateist mi Yoksa bir parca dincimi?

Neyi basarabildik?.. Hür olarak yaşama adina. Cocuklar adina..

Gönderi tarihi:

Degerli arkadasim,seni ve duygularini cok iyi anliyorum,anlamaliyim zira ben de ayni duygular icersinde azap duymaktayim.

Kamran Inan;Türklerle ilgili söyle bir tespit yapiyor;"TÜRK TARIHINDE TÜRKLERIN EN BÜYÜK DÜSMANI GENE TÜRKLER OLMUSTUR.Türkler'in kendi kurduklari devleti yiktiklari hep söylenir."

Arkadasim.Orhun Abidelerinde taslara kazinan gün gibi taze olan adeta stratejik vasiyet olan su sözler cok sey anlatmaktadir."il tutulacak yer Ötüken Ormani'dir.Bu yerde oturup Cin milleti ile arami düzelttim.Altin,Gümüs,Pirinc,ipek,bunca seyleri ölcüsüz veren Cin milletinin sözü tatli,kumasiyumusak,yani armagani cekicidir.Cinliler bu tatli dil ve cekici armaganlarla uzaktaki milletleri kandirarak kendilerine cekerler.Yakina cekip kondurduktan sonra da fitne bilgisini yayarlar.Uzaktaki kavimler Cinlilerin ne fesatci olduklarini ancak o zaman anlar."

Ayir/buyur ve böl/yönet stratejisini izleyen düsmanlarin Türk milleti üzerinde nasil bir tehlike yarattigini da Mehmet Akif su misralariyla dile getirir:"TEFRIKA GIRMEZSE BIR MILLETE DÜSMAN GIREMEZ,TOPLU VURDUKCA YÜREKLER ONU TOP SÖNDÜREMEZ".

Birlik ve beraberligin ne kadar güclü oldugunu Mehmet Akif söyle anlatir:

Degil mi cephemizin sinesinde iman bir

Sevinme bir,aci bir,gaye ayni,vicdan bir

Degil mi ortada bir sine carpiyor,yilmaz

Cihan yikilsa emin ol bu cephe sarsilmaz.

Arkadasim dün elbirligi ile kazandigimiz bu topraklar bugün elimizden alinmak isteniyor.Birlik ve beraberlik sicakta eriyen buzullar gibi,birlik ve beraberligimiz cözüldükce Türkiye'de tedirginlik basliyor,baslamasi cok dogaldir.Iktidar,medya ve bölücü isbirligi icerde,AB-ABD isbirligi disarda Türk milletinin mezarini kazmakla mesguller.Mehter takimi artik gürültüden baska bir anlam icermiyor,dün daha farkliydi Mehterin vurusu.

Gencler arasinda yapilan bir arastirmada:Dindarlik,topraga baglilik,mertlik ve yigitlik gibi degerlerin olusturdugu kavramlarin modasi gecmis,köylülük isaretleri olarak degerlendirilmeye baslandigi,Bu degerlerin yerini:Meshur olmak,zengin olmak,maddiyat,ve cinsel özgürlük gibi bir serui norm almis oldugu görülmüstür.

DEGMESIN MABEDIMIN GÖGSÜNE NAMAHREM ELI diyen ruhtan eser kalmamistir.Aile ve evlilik kurumuyla birlikte namus ve erdem kavramlarida tartisilir duruma gelmistir.Genclik arasinda Satanizm,esrar,keyif verici zevk verici madde kullaniminin had saflara ciktigi bir gercektir.Insanlar yavas yavas milliyetlerini bile inkar eder bir duruma gelmistir.Bunlar tabi ki kendiliginden olmadi.Bu sorularin cevabini verebilmek icin Türkiye'de nesillerin hangi cözülme sürecinden gecirildiklerini iyi analiz etmek gerekir.Nesiller nasil cözüldü?Bu cözülmede küresel güclerin rolü cok önemlidir.Ancak 12 Eylül darbesinin nesiller üzerinde yarattigi etkinin irdelenmesi gerekir.

Manisa Milletvekili Bülent Arinc;Bayramlarin sokaklarda kutlanmasina karsi cikan isimlerden biridir.Kapali yerlerde kutlansin diyerek,Milli günlerden aslinda halkin degil halki yönetmeye talip olan bir takim karanlik zihniyetli kisilerin rahatsizlik duyduklarini da böylece ifade etmis oldu.

Neden Milli Günler ve Bayramlari halka yayamadik sorusu aslinda Türkiye'de Cumhuriyetin kurulusundan,yani bagimsizligimizi kazandigimiz tarihten itibaren halk üzerinde nasil oynanmis oldugunun bir yansimasidir.Dönmelerden Refik Halid Karay,"MISAK-I MILLI"icin,"BIR MILLI DAHA CIKTI BASIMIZA"demis olan bir adamdir.Bu adamin okullarda okutulan edebiyat kitaplarinda yazilari vardir hala.Milli Günlerin halka yayilamamasinin nedenlerinin altinda Milli Günlerden rahatsiz olan güruhlar yatar.Aydiniyla,egitim görevlisiyle,imami,hocasi,tarikat seyhi ile, bu milletin milli olan herseyini ortadan kaldirmaya azmetmislerdir.Bu milletin sadece Milli olan degerlerini yok etmediler,bu milleti dinini adam gibi ögrenmektende alakoydular,Islam diye Arapciligi ögrettiler millete.

Islam ve Türkiye ve dünya tarihinde,üc kisiye DECCAL denilmistir.Hz.Muhammed,Imami Azam Ebu Hanife ve Mustafa Kemal.Hz.Muhammed'e DECCAL diyenler kilise babalaridir.Dante'nin "ILAHI KOMEDYA"sinda peygamber deccal olarak gösterilir.Islami yozlastiran Emeviler ve onlarin Türkiye'de ki zihindaslari Imami Azam Ebu Hanife'yi Deccal olarak tanitmislardir.Yine ayni cevrelere göre Mustafa Kemal Atatürk'te son Deccal olmaktadir.Böyle bir süreci yasayan toplumlarda hangi milli bilinc olusabilir ki?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türklük etnik bir kavramdır, dil ve kültürü ifade eder, tarih içinde şekillenmiştir. Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından oluşmaz; diğer milletler gibi tarih içinde oluşmuş, dil ve kültür birliğine sahip bir toplumdur. Yani Türk'ün de binlerce yıllık tarihi, ortak dili ve kültürü, bir toplumsal yapısı vardır. Aynı şey Kürd'ün de vardır, başka milletlerin de!..

Eğer sadece Türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı olanlar Türkse, o zaman Türkiye cumhuriyeti dışındaki Türkler ne olacak? Onlar Türk değiller mi? Yunanistan'daki, Bulgaristan'daki Türk azınlıklar, Avrupa ve Asya'daki 'Türki dünya' Türk değil mi?

Bilimsel gerçek böyledir. Ancak katı ideolojik kabulleri aşarak bu bilimsel gerçeği kabul etme gücünü ve cesaretini gösteren bir yönetim Türkiye'nin sorunlarını çözebilir. Toplum dört gözle böyle bir yönetim aramakta ve beklemektedir.

peki ne yapalım...madem sorunun bu çözüm talebin nedir

Gönderi tarihi:

29.09.2009 Salı 10:04

Bayülgen'den Türk açılımı

"Ben Türküm, çocuğum da Türk" diyen Okan Bayülgen birçok çifti kızdıracak

CNNTÜRK'te ekrana gelen Saba Tümer'le Bu Gece programının konuğu olan Okan Bayülgen, eşi ile evlenmeyi çok arzuladığını ve peşinden bir hayli koştuğunu anlattı.

2512200842831_01.jpg

Eşini evliliğe ikna etmek için çok çaba harcadığını ifade eden Bayülgen, "Ben Şirin'in peşinde çok koştum. Onu evlenmeye razı edinceye kadar işte onu, anasını, babasını, kız arkadaşlarını herkesi bu evliliğe razı edinceye kadar çok uğraştım" dedi.

AMERİKA'DA DOĞUM YAPANLARI ELEŞTİRDİ

"Ben Türküm, çocuğum da Türk" diyen Okan Bayülgen, bu nedenle çocuğun Amerika'da doğması gibi bir derdinin olmadığını söyledi ve vatandaşlık hakkı için bu yönteme başvuranları da eleştirdi.

Okan Bayülgen, kızı İstanbul'u kucağına aldığı zaman hiçbir şey hissetmediğini ve artık hayatında vazgeçilmez olduğunu, onun kendisini değiştirebileceğini sözlerine ekledi.

Okan Bayülgen Kimdir? tıklayın

Evliliğin amacının çocuk yapmak olduğu vurgusunu yapan Bayülgen, çocuğunu şu anda bir birey, bir vatandaş olarak gördüğünü ve basında yer almasını istemediğini vurguladı.

"ÇOCUK SEVMİYORUM" SÖZLERİNE AÇIKLAMA

Şov programında söylediği 'Şirin de ben de çocuk sevmiyorum' açıklaması ile basının gündeminde uzun süre yer alan Okan Bayülgen, bir çocuk gördükleri zaman hemen gidip onu sevmediklerini söylemeye çalıştığını ifade etti.

Bayülgen, "Nasıl çocuk sevmeyiz? Bir yerde duruyorsun, koşarak bir adam geliyor senin çocuğunu mıncırmak için... Çek elini be, Allah Allah... Yani ne dokunuyorsun ki, yanaklarını sıkacaklar bilmem ne yapacaklar. Ben bunu kimseye yapmam. Öyle çocuk sevmiyoruz. Bir yerde çocuk yani böyle bir çocuk budalalığımız yok. Ben kavram olarak çocuğu çok seviyorum gibi derdimiz yok" dedi.

Televizyon Gazetesi.com

--------------------

ILK ACILIMI benim öncülügümde olan Türk açılımına katkilarindan dolayi Okan Bayülgen´e tesekkürler..

Efendi Türkler.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.