Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ASKERİYEDE TÜYLER ÜRPERTEN İŞKENCE SKANDALI

Önerilen İletiler

• Cevaplar 56
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bak şimdi ben de senin okuduğunu anlama kabiliyetine hasta oldum... Alıntıya mı tepki verdiğimi yoksa alıntının alındığı adrese ve bunun arkasında yatan niyete mi tepki verdiğimi anlaman için bir kez daha oku yazdıklarımı.. Anlıyorum şu an senin durumunu beyaz atlı prensim ama heyecan yapmadan sakin olarak düşün ve ne yazdığımı anlamaya çalış.. Başarılar.. :clover:

alıntı nerdenmiş :P

ne olacak bu halimiz.. alıntıların altından komplo teorileri çıkarır olduk :)

kimse hiçbiryerden alıntı yapmasın vatan haini olabilirsiniz aman dikkat!!!

Gönderi tarihi:

Armanın yaklaşımı mantık olarak çok doğru provakasyonların kimlerin eline koz verdiği kimlerin neyi nasıl kullanacağı belirsizken yıllardan beri askeriyede olan dayağı bir kaç tane dengesizin abartması yüzünden bütün orduya mal etmek için canla başla çalışan insanlar olucaktır . Ama diğer arkadaşların yazısında ben böyle bir durum sezinlemedim fakat septik yaklaşımlarıda doğal görüyorumki maskeler ancak o zaman düşüyor takıldıkları yüzlerden .

Gönderi tarihi:

:D Fanlarımdan biri daha olan erduşun bana şeriatçı demesine ne kadar güldüğümü anlatamam.. Zira beni tanıyor olsaydı sanırım kendisi de bu söylediklerine çok gülerdi..

E biz alıştık artık pkk ya kurşun sıkarsın Faşist olursun.. pkk sitesinden alıntı bir haberin kaynağını belirtirsin pravakatör olursun . pkk yı lanetlersin şeriatçı olursun :lol:

Allahtan bunları sizcikler söylüyorsunuz.. Devam edin ancak söyleyebilirsiniz zaten.. Bu ülkenin askeride polisi de siz rahat uyuyasınız diye görev yapmakta.. Elbette her yerde olduğu gibi bu kurumlarımızda da bir takım yanlışlar ve yanlış insanlar olacaktır ama burda biz istedik ki iki üç çürük elma yüzünden bir kasa elmayı çürük diye nitelendirmeyin..( Tania arkadaşımız keşke son iletilerinde belirttiğini en başındaki iletisinde dip not olarak düşmüş olsaydı ) Dikkati buna çektik ve çürük elmaların peşinde olan çürük zihniyete işaret ettik.. Ne güzel demiş atalarımız '' yarası olan gocunur '' diye .. Gocunuklara kolay gelsin .. :clover:

Gönderi tarihi:

Uyanık olun arkadaşlar...

Ülkenizde gördüğünüz her yanlışı konuşun...

Konuşun ki herşey açıklıkla önünüzde oluşsun... Birileri sizin adınıza cinayet işlemesin o hakkı kendinde görmesin...

doğru söze ne denir ?

özellikle 12 eylülden sonra yetiştirilmeye çalışılan uyuşuk gözleri kapalı ne yaparsan yap koyun gibi güdebileceğin insanlar yetiştirme politikası bugünde hala devam etmekte..

düşünmeyen sorgulamayan insanlar koyun sürüleri AZİZ NESİN in dediği gibi APTALLAR sürüsü gözünüzü açın insansınız ve insanca yaşamak hepinizin hakkı.

Gönderi tarihi:

12 eylülden sonra yetiştirlmey açlışan apolitik toplum tanımlaması sadece işine gelmeyen insanların arkasına sığındıkları bir cümle siz uyanıksınızda ne o9luyo geçin bunları ya ...

Gönderi tarihi:

12 eylülden sonra yetiştirlmey açlışan apolitik toplum tanımlaması sadece işine gelmeyen insanların arkasına sığındıkları bir cümle siz uyanıksınızda ne o9luyo geçin bunları ya ...

ne mi oluyor ?

sanalda olsa sana ulaşabiliyorum değilmi yazdıklarımı okuyorsun değilmi?

Gönderi tarihi:

Dikkati buna çektik ve çürük elmaların peşinde olan çürük zihniyete işaret ettik..

evet yapmak istediğimiz her zaman bu

çürük elmalar...... ve çürük zihniyet......

ülkemizde (sadece orduda değil) yapılan işkencelere, yolsuzluklara, emeğe saygısızlığa, özelleştirmelere v.b.... her zaman karşı olduğumuzu göstermeliyiz....

Gönderi tarihi:

Var canım böyle bir mantık.. Senin demenle de değişecek gibi değil.. Dünyada ki en babacan ordu da Türk ordusudur bunu hiç bir zaman unutma.

en babacan orduda daha geçenlerde bir ere tacizde bulunuldugu ortaya çikmadi mi? ayrica Türk Ordusunu yermiyoruz burda hatalarini tartisiyoruz. çok babacan kurumlar ne hatalar yapiyor degil mi? çok babacan oldugu için dayaga ve tacize göz mü yumalim?

biseyleri savunuyorsun ama eksiklerini görmek istemiyorsun. bu hatalar temizlensin ki o zaman babacan diyelim.

Gönderi tarihi:

Ordunun hatalarını temizlemek ordu düşmanlarının işi değildir.. Askeriyenin kendi içinde mahkemeleri zaten vardır.. Ve her erin de kendi hakları vardır .. Bu haklarını Askeri mahkemelerde savunabilir..

Dayak olayına gelince sevgili Mara.. Askerlik yapmadığın için bilmezsin orada ki binlerce askerin içinde öle tipler vardır ki ısrarla kendilerine dayak diliyle konuşulmasını isterler.. Mesela sana yaşanmış bir örnek vereyim ; Yat içtiması alınıyor ama içtima sırasında farkediliyor ki çocuğun biri kayıp.. Saat akşamın 10 u millet yorgun uykusuz herkes içtimanın alınıp bir an önce yatıp uyumayı düşünüyor.. Bölük komutanı emir veriyor ; O çocuk bulunmadan kimse yatmayacak.. Bütün bölük çocuğu tam 1,5 saat boyunca arar en sonunda onu saklandıkları bir yerde bulurlar.. Çocuğa sorar komutan ; Niye böle bişi yaptın olm ? Çocuk cevap verir ; Bilmem .. Neyse Bölük komutanı çocuğa hiç bişi yapmaz ama uyarır bir daha böyle bişi olmaması için ... Fakat çocuk dengesizin tekidir.. Aynı hareketi üç dört kez daha başka zamanlarda da yapar.. Ve sonra ne oldu biliyormusun.. Çocuk hem bölük komutanından hem de kendi arkadaşlarından yediği dayaklar sonrası adam gibi içtimasına çıkmaya başlar. Demek istediğim Askeriyede dayak olayı tasvip edilemesede alışılagelmiştir artık .. Ve rahat duran kimseyi keyfi için hiç bir komutan dövmez.. Taciz olayına gelince .. O apayrı bir konu.. Sonuçta her yerde olduğu gibi bu kurumumuz içinde de bir takım sapıklar olabilir ama daha öncede söylediğim gibi Askeri mahkemeler bunlar için vardır.

Gönderi tarihi:

Bravo yani ancak bu kadar sallanır...Şimdi sıra Cumhuriyetin bekçileri Türk Silahlı Kuvvetlerine çamur atmaya mı geldi...yazık..şu yazılanlara inanan beyinlere...yorumlara..size inananlara yazık... :angry:

Gönderi tarihi:

bu nasıl bir zihniyettir arkadaş ben bunu anlamış değilim nedir nerden gelir bu kutsallık TC. Ordusunun görevi cumhuriyeti korumak değildir. cumhuriyeti korumak vatandaş olarak senin görevindir cumhuriyeti eğer ordu korursa muz cumhuriyeti olur cunta olur.

gelgelelim sallama işine

birisi gelir alıntıdan dolayı teror yanlısı ilan eder birisi gelir sallamadan bahseder sayman arkadaş vatandaş olmak kör sağır olmak demek değildir vatandaş olmak gözlerinin görmesi demektir görebileceksin ki koyun olmayacaksın görebileceksinki birileri senin adına yanlış şeyler yapmayacak yapıncada bunu sana mal etmiyecek.

eğer bir yanlış görüp te söylemiyorsan bu seninde bu yanlışa ortak olduğunu gösterir. hz. Hüseyin 'in bir sözü vardır Zalimler önünde eğilmeyin, şerefinizle birlikte onurunuzu da kaybedebilirsiniz!! nerde bir yanlış görüyorsan söylemek zorundasın arkadaş bu orduda olabilir poliste olabilir tayyip gibi memleketin başbakanıda olabilir....

saygılar :clover:

Gönderi tarihi:

buraya bakarken aklıma geldide bugünde bursada bir albay çeteye karışmaktan yakalandı ki daha bir çoğuda ayrı illerde yakalandı.askerine oral seks teklif eden komutanlar,depremde enkaz altında kalan paralarıı cebe indermeler,yine çeteler içindeki rütbeliler,ve benim gözümle gördüğümm merkez komutanlığı içindeki odasına kızlar atmalarr ve daha neler neler .....Tamamen elden geçirilmesi gereken bir yapı ve psikoljik destek şert gibii ama ben ne anlarım ki...

ATATÜRK Bizlere Böyle Bırakmadı Bu TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ VE TÜRKİYE'yi......

Gönderi tarihi:

haberola sitesinde röportajı yapılan şahıs "Sonra yakalandım ve İzmir Şirinyer Birinci Sınıf Askeri Cezaevi’ne gönderildim." diyor. Başlığın ilk notundaki haberde ise askerin 4’üncü Kolordu Komutanlığı Disiplin Ceza ve Tutukevi'ne konduğu söyleniyor. 4. Kolordu ise Ankara'da. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz acaba?

Bir de ne buraya ilk aktarılan habere ne de haberola sitesindeki röportaja ciddi hiçbir haber kanalımızda rastlayamadım. Ancak haber Fırat Haber Ajansı'nda var (http://www.firatnews.com/modules.php?name=...rticle&sid=5086). Bilmeyenler için söyleyelim, Fırat Haber Ajansı PKK'nın bir kuruluşudur. Haber ayrıca kurdishinfo gibi sitelerde de var.

Bu bilgiler ışığında bu haberi hala muteber buluyor musunuz acaba?

Gönderi tarihi:

ilk haber ve ikinci haber zaten farklı haberler ve farklı olaylar ben aynı haber olduğunu iddia etmedim

dikkat ettiyseniz ikinci haberde haberin devamı değil haberin tamamı diye bir ibare kullanmışım

ilk habere de dediğiniz sitede değil başka bir yerde rastladım ve buraya taşıdım (gençliğinsesi)

ve şunu söylemeliyim ilgimi çeken ve arkadaşlarla paylaşmak istediğim yazıları buraya istediğim taşırım ve haberin kaynağı nerden olursa olsun,Bu sizi bağlamaz......

bu da millete dert oldu nedense

kürdishinfo GİBİ siteler demek ne demek? Bunu bana açıklarsan sevirim?

Gönderi tarihi:

Tanianın bu iletisini okuduğumda pek bi şaşırdım. Allah Allah dedim o kadar takip ettiğimiz halde haberleri hangi basın organından alınmadır ki bu alıntı diye ufak bir araştırma yaptım. Aaa o da ne meğer Tanianın bu alıntısı '*******'' isimli bir kürt sitesinden alınma. :)

Ve bu asılsız haberi yayınlayan aynı site de bakın bir de ne buldum ..

teşekkürler arman

zaten hiç inandırıcı değildi. iftiraya bak. şimdi sıra Türk askerini karalamaya mı geldi. yuhh yani.

nankörler... bu topraklar haramdır hainlere...

Gönderi tarihi:

10 keremi söölicez arkadaşım orduyu kimse karalamıyor

dedik ya ordu içinde yapılan yanlışlıklar ve yanlış insanlar vardır bunlar temizlenmelidir diye

hala niye konuyu başka yönlere çekmeye çalışıyorsunuz siz

bir kere ve on kere

bin kere

yüz kere

ve her zaman

her nerde ve kime karşı yapılıyorsa yapılsın

İŞKENCEYE HAYIR!!!

anladın? ;)

Gönderi tarihi:

ve şunu söylemeliyim ilgimi çeken ve arkadaşlarla paylaşmak istediğim yazıları buraya istediğim taşırım ve haberin kaynağı nerden olursa olsun,Bu sizi bağlamaz......

bu da millete dert oldu nedense

kürdishinfo GİBİ siteler demek ne demek? Bunu bana açıklarsan sevirim?

Hiç kimsenin hiçbir kurum veya kişi hakkında aslı astarı olup olmadığı bilinmeyen bir takım haberleri, kim oldukları, neye hizmet ettikleri belli olmayan sitelerden alıp oraya buraya yapıştırarak yaygara koparıp ilgili kişi ve kurumlara karşı karalama kampanyalarının parçası olmaya hakkı yoktur. Üfürükten teyyare sitelerden aldığınız haberlerle sözde siyaset tartışmaya devam etmekte ısrarlı iseniz, bu sizin bileceğiniz iştir elbet, ama en hafifinden ciddiye alınmazsınız, bakmayın burada zaman harcayıp yanıt yazdığımıza.

Bu ülkede bir kuvvet komutanı bile yolsuzlukla yargılanmış ve suçlu bulunup cezaya çarptırılabilmişken kimsenin Türkiye'yi eli kanlı bir diktanın halka kan kusturduğu bir üçüncü dünya ülkesi gibi göstermeye hakkı yoktur.

kurdishinfo gibi siteler ifademle ne demek istediğimi anlayan anladı, siz anlamadıysanız çok değil, bir hafta haberlerini takip etmeniz yeterli.

Gönderi tarihi:

Alışırsınız arkadaşlar...

Orduyu karalamaya çalışırlar ama bunu kanıtlarla değil pkk sitelerinden alıntılarla yapmaya çalışırlar..

Devleti ve sistemi karalamaya çalışırlar ama bunu kanıtlarla değil komünist sitelerden alıntılarla yaparlar..

Normal artık bu tür şeyler ve gülüp geçmekten başka tenezzül edeceğimiz bişi yok.. Herkes neyin ne olduğunun farkında zaten..

HER TÜRK ASKER DOĞAR.

Gönderi tarihi:

Hiç kimsenin hiçbir kurum veya kişi hakkında aslı astarı olup olmadığı bilinmeyen bir takım haberleri, kim oldukları, neye hizmet ettikleri belli olmayan sitelerden alıp oraya buraya yapıştırarak yaygara koparıp ilgili kişi ve kurumlara karşı karalama kampanyalarının parçası olmaya hakkı yoktur. Üfürükten teyyare sitelerden aldığınız haberlerle sözde siyaset tartışmaya devam etmekte ısrarlı iseniz, bu sizin bileceğiniz iştir elbet, ama en hafifinden ciddiye alınmazsınız, bakmayın burada zaman harcayıp yanıt yazdığımıza.

alınan haberlerin kaynağı verilmiş. haberola ve gençliğin sesi dergisi burada konu başlığı acarken önce size danışacağız siz uygun görürseniz şayet topic acıcaz acaba buraya yazmam uygunmu sayın lanselot bey

burası tartışma forumunun güncel bölümü bu başlıkta paylaşılan konuda bu ülkenin güncelini oluşturmuş bir konu isteyen istediği konuyu buraya taşır bu kurdish info adresi de olabilir ki bu da bu forumun güzelliğindendir daha öncede kürt milliyetcileri oldu bu tarz konular açılıp konuşuldu verilemsi gereken cevaplar verildi tartışmaktan korkulmadı kaçılmadı adres olarak politika bilimini gösterebilirim sana git oku oraları hiçbirşeyi konuşmaktanda korkma söyleyecek sözün varsa söyle Bu ülkede bir kuvvet komutanı bile yolsuzlukla yargılanmış ve suçlu bulunup cezaya çarptırılabilmişken kimsenin Türkiye'yi eli kanlı bir diktanın halka kan kusturduğu bir üçüncü dünya ülkesi gibi göstermeye hakkı yoktur.

burda kimse zaten 3 dünya ülkesi demedi bazen 3 dünya ülkesinden geri kalmıyoruz ama ülke içerisinde nerede yanlış varsa düzeltilmeli konuşabilmeli söylenebilmeli hiçbirşey kutsal değildir. insan oğlunun yaptığı yanlışlar körü körüne savunulmaz.

kurdishinfo gibi siteler ifademle ne demek istediğimi anlayan anladı, siz anlamadıysanız çok değil, bir hafta haberlerini takip etmeniz yeterli.

Gönderi tarihi:

Bu konu hakkında bir iki şey söylemek gerek sanırım,

Türk Ordusu'nun geçmişten gelen şanına şerefine saygı duyarız.

O ordu için yemin ettik.

İnancımız odur ki, bu ordu düşmanı Sakarya'da durduran, Afyon'dan İzmir'e dek

çıplak ayaklarıyla kovalayan ordudur.

Bu başka birşeydir.

Biz bu ordunun kişilerin ve uygulamaların ötesinde manevi şahsiyetine inanırız, güveniriz.

Her ne kadar militarizm dünya görüşümüze ters gelse de.

Ama tüm bu yukarda sayılanların dışında, bunların arkasına saklanamayacak bir gerçek de

şudur ki; bu orduda şiddet vardır. Bu şiddet sadece bu ordunun şahsına münhasır değil,

tam tersi dünyanın tüm ordularında görülebilecek bir uygulamadır.

Felsefemiz, dünya görüşümüz farklı olabilir, ama gerçek tektir.

Bu başlık altında verilen haberin tümden yanlış, yalan, kasıtlı, politik amaçlar için uydurulmuş

olduğunu kabul etsek dahi, ordumuzda varolan şiddeti askerlik yapan hiç kimse inkar edemez.

Askeri Cezaevlerinde insanı çiçeklerle karşılamazlar.

Bu haberin doğruluğundan şüphe edenlere, aylar önce vicdani retçi Mehmet Tarhan'a Sivas Askeri

Cezaevinde neler yapıldığının araştırılmasını tavsiye ederiz.

Ülkemizi sevmek, varolan yaygın kanının dışında, ülkemizin yanlışlarını eleştirmek ve düzeltilmesini talep etmekle de

mümkün olabileceği gibi, ülkenin bir parçası olan Ordunun da olumsuzluklarını eleştirmek

ve bunların düzeltilmesini talep etmek, orduyu sahip olduğu manevi şahsiyetine daha da yakınlaştırır.

İşkencelerle dayaklarla anılan bir ordudan daha saygın kılar bu halkın ordusunu.

Gönderi tarihi:

haberola.com editörü Ersin Tokgöz herkesin bildiği ama kimsenin söylemeye cesaret edemediği bir konuyu, askeri cezaevlerindeki işkenceleri gündeme almış ve gidip bizzat işkenceye uğrayan askerlerle konuşmuş. şimdi anlamadığım nokta bunun vatan hainliği ile, askerlere saldırma durumları ile, yada kürtlükle falan ne ilgisi var? sonuçta kimsenin görmek istemediği ama var olan şeyler bunlar. ama olduğu biliniyor. o zaman bunu ortaya çıkarmak, neden tepki duyulacak bir şey gibi gözüküyor? ben haberola.com'u bu kararlılığından dolayı kutluyorum. umarım dedikleri gibi bu röportajların diğerlerini de bir an önce yayınlarlarlar. tabii başlarına bir iş gelmezse...

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar,yoldaşlar

Kurdish İnfo gibi Hewalerin hazıradığı güzel,barışşever :D sitelerden şu yorumlar çıkarılabilir.

1-Türk ordusu işkencecidir.

2-Kürt halkı dünyanın en çok ezilen ve dünyanın en köklü kültürüne(!)[sümerler,Medler,Antik Yunanlılar :D ,daha bilcümle eski uygarlıklar[özellikle ne kadar az eserleri tarihi eser bulunur ve periyot uzarsa bu halkların Kürdilerle akrabalığı artar]sahip halkıdır.

3-Pkk gerillaları özgürlük savaşçılarıdır.

4-Cellat yatağında uyandı bir gece tanrım dedi bu ne garip bilmece ben öldürdükçe tükeniyorum adamlarsa çoğalıyor öldürdükçe.[Musa Anter gibi yüce gönüllü eşitllikçi saygın bir insan yazmıştır][Ne duruyorsun çoğalsana diye çevrilebilir]

5-Kürtler Aryandır.Bu çoğrafyada yaşarken at sırtından işgalci moğollar(atalarım)gelip,işkence geleneklerini de beraberinde getirdiler.Aslında Malazgirt Kürtler olmasa(!)kazanılamazdı.

6-Kürt enayi mi ki ona sadece çorak dağlık yerler kalsın.İstanbulda bizim olacak Ankara da günü geldiğinde hepsini alacağız.

7-Vicdani ret iyidir.Türkler savascı ulus oldukları için araalrında bazı enteller dışında kimse bu çağrıya cevap vermez.Vereni yağla kaymakla beslemelidir.Savaş halinde olan(düşük yoğunluklu)bir ülkenin asker sayısını ne kadar azaltabilirsek iyidir.

8-Eğer gün gelir de Kürdistanı kurarsak zorunlu askerlikten kaçanlara Tarkaın "Kuş sütüyle beslerim seni" şarkısını çalacağız.

Haberin objektif kaynağı için Kürdish İnfodan ayrılmayın.

İşkenceci Türk ordusu çok ama çok kötüdür.

Gönderi tarihi:

Allah korusun ama yarın bu şereften yoksun abd askerleri Türkiye'yi de işgal ederlerse Kahraman Türk ordusu mensupları yerine işkence sevmez!!! abd askerlerine sığınırsınız onlar size gözü gibi bakar... Irak ta olduğu gibi...

bize bakmazlar çünkü o sırada biz onlarla çatışmada olacağız...

Çürük elmaları temizleyelim derken bu hassas günlerde orduya sahip çıkmamız gerektiğini unutmayın. bu ordunun sahibi halktır ve yeryüzünde en temiz ve en merhametli ve en cesaretli asker Türk Askeridir....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.