Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 SEHIT ANNELERIM-BARIS ANNELERIM ANNELER BULUSMASI Ancak annemden bilebilirim anneligi, Annelerin evlatlarina olan sonsuz sevgisinden söz etmiyorum, Annelerin çocuklari için gecelerini gündüzlerine katarak büyütmelerinden de söz etmiyorum, Annelerin evlatlarinin aci çekmemesi için onlarin dert, izdirap ve kederlerinin kendilerine gelmesini istemelerinden de söz etmiyorum, Annelerin hiçbir yaratilmista bulunmayan bütün bu fedakârliklarindan sonra büyütüp daha yeterince kucaklayip kokusuna doymadan öldürenlere, öldürenlerin annelerine inanilmaz merhametli duygularindan söz ediyorum; Türk ve Kürt annelerinden… Baris ve Sehit annelerinden… Dün uzun süredir baslatilan, üzerinde titizlikle çalisilan, bilinçli yürütülen ve bu ülkenin tarihindeki en degerli, en kardesane ve en hayirli olaylarindan biri (belki de birincisi) gerçeklesti. 30 yila yakin süreden beri akan kan 50 bine yakin öldürülen can Milyonlarca yarali yürek acisi yasanmisti… Ama, Diyarbakir’in 07 Agustos 2009 sicaginda kavrulurken*, yürekleri bütün ates ve yanginlari bastiran anneler Diyarbakir’da bütün dünyayi kucaklarcasina kucaklastilar; - Senin oglun da vurulmus yangin yüreklim!” deyivermis Fatma anne Zozan anneye, - “Çavémin bireje kure tejî hatkustin” (Gözüm çiksin senindemi oglun vurulmus) diye cevap vermis Zozan anne Fatma anneye... Anne yüregi bu, fark eder mi hiç? Anne her dilde, her dinde anne!.. Sariliverdiler birbirlerine bacilar gibi... Annelik nasilmis dost düsman görsün diye, Sarildilar birbirlerine; “ancak biz bize benzeriz baskasi degil” dercesine, 07 Ocak 2009 haberlerini izlerken evladini Güngören’deki bombalama eyleminde kaybeden Sadiye SENTÜRK anne(m): - "Oglumu vuranlar da kardeslerimiz" - "O çocuklarin da annelerinin yüregi benim yüregim gibi yaniyordur, gidip onlari ziyaret edecegim", demisti. Iste o gün yanimda bulunan arkadaslara: - Bunu mutlaka baris için firsata dönüstürmemiz gerek ama nasil?.. Neyse uzatmayayim, Sonunda “erler”le saglanan bu huzur ve mutluluk tablosu "Artik gözyasi olmasin, artik annelerin yüregi yanmasin içindi… ne de güzel gizlemislerdi bir provokasyon olmasin diye! Allah katki sunan herkese ecrini verecektir elbet… Gece gündüz çalisip bugünleri bize yasatan “erler”e bin selam, Diyar diyar dolasip huzuru saglamak için çabalayanlara bin selam, Bize ne güzel meltemler estirdiniz!.. Bin yasayin Bir aci görmeyin Yeter ki Hiçbir anne aglamasin Ne Dayika Kurdan Ne de Türk anneleri… “Artik yeter!” dedik hep Yine tekrarliyoruz: Ebedi kardeslik ve baristir bundan sonrasi Ve Yunus’la yaris… “Êdi Bese!” Ahmet AY [email protected] Not: Bu aksam Diyarbakir'da çok uzun yillardir görülmeyen rahmet yagmurlari yagdi. Bu ayri bir mutluluktu... 1 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 SEHIT ANNELERIM-BARIS ANNELERIM ANNELER BULUSMASI . . ... Bu buluşma DTP ve AKP nin ortak planladığı senayonun bir parçasıdır. Bu buluşmada şehit aileri derneğinin nasıl bir etkinliği var merak ediyorum.Şehit aileleri derneğinin bu konuyla bağlantısı olabileceğini tahmin etmiyorum,düşünemiyorum. belki ayarlanmış bir şekilde kendisini dtp ve pkk ya yakın gören şırnakı şehit ailesiyle gündem oluşturmak! 3 Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Bu buluşma DTP ve AKP nin ortak planladığı senayonun bir parçasıdır. Bu buluşmada şehit aileri derneğinin nasıl bir etkinliği var merak ediyorum.Şehit aileleri derneğinin bu konuyla bağlantısı olabileceğini tahmin etmiyorum,düşünemiyorum. belki ayarlanmış bir şekilde kendisini dtp ve pkk ya yakın gören şırnakı şehit ailesiyle gündem oluşturmak! sayın Kaplan Her ne şekilde olursa olsun kardeşlik ve barış için atılan adımlar kabulumuzdur. Zira annelerimiz ağlıyor ve artık hiç kimede tahammül kalmadı... Bilmem anlatabiliyor muyum? Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 sorunu turk kurt sorunu gıbı gostermeye calısmayınn ortada bır teror sorunu var ve terorun dını dılı ırkı mılletı olmaz bunu ayırt edın lutfen 3 Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 sorunu turk kurt sorunu gıbı gostermeye calısmayınn ortada bır teror sorunu var ve terorun dını dılı ırkı mılletı olmaz bunu ayırt edın lutfen Alıntı
Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 sorunu turk kurt sorunu gıbı gostermeye calısmayınn ortada bır teror sorunu var ve terorun dını dılı ırkı mılletı olmaz bunu ayırt edın lutfen Sayın Jön size katılıyorum .. hangi savaş'ın barış'ını kutluyoruz bilelim ? yok öyle bir şey biz yıllarca Devletimizin Terörle mücadelesine şahit olduk. bizler, gencecik askerin orada yaşayan halkın refahı için vatan topragına düşmesine şahit olduk ve hepimiz teröristin kurşunuyla katledilen kürt kardeşlerimizin acısına tanık olduk yok öyle bir şey Savaşmadık ki barışalım Saygılar ...... 1 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Sevgili Ahmet Ay, Biz birbirlerimizi anlamamakta ısrar etmeye devam ederken,annelerimizin canı yanmaya devam ediyor.Ben bir anne değilim hala;ama annelerin o gözlerinde ki o acıyı rahatça hissediyorum...bunun için lütfen barış! Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 bende onu demek ıstıyorum ufuk efe bu neyın barısı kurt annelerın turk ennelerle,turk annelerınde kurt annelerle bı sorunumu var hepımız bu toprakarda yasıyoruz ve yuzyıllar boyunca da yasadık ama burda verılmek ıstenen barısma mesajı cok farklı turk ve kurt annelerı farklı kefelere konarak bır taraf olusturulmak ıstenmıs nası yanı sehıt olan turk askerlerını turk annelerı temsıl edecek dagda olen pkklılarıda kurt anneler temsıl edecek sonrada bakın bır araya getırıyoruz her ıkı tarafıda denıp sacma sapan bı barıs mesajı verılmeye calısacak bu mu yanı barıs mesajı.nıye taraflara ayırıyosunuz ınsanları.bız zaten aynı tarfta degılmıyız amac ne pekı burda pkknın kurt kokenlı ınsanları savundugunu gostermek pkk nın kurt kokenlı ınsanlar ıcın mucadele ettıgını savunmak pkkyı ılımlı bır hale getırmek 4 Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Ben işin ne'liği boyutunda değilim. Ortada akan bir kan var ve bu akan kan annelerin yüreğini yakıyor. Bu kan nasıl duracaksa, hangi girişimlerle kan duracaksa ona evet diyoruz. 46 bin insanın öldüğü bir artamdan söz ediyoruz. Evet savaş değil ama savaştan beter kan aktı. Bu kan durmalı, başka yolu yok. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Ben işin ne'liği boyutunda değilim. Ortada akan bir kan var ve bu akan kan annelerin yüreğini yakıyor. Bu kan nasıl duracaksa, hangi girişimlerle kan duracaksa ona evet diyoruz. 46 bin insanın öldüğü bir artamdan söz ediyoruz. Evet savaş değil ama savaştan beter kan aktı. Bu kan durmalı, başka yolu yok. Sayin Ahmet Ay arkadas, tüm kalbimle söylediklerinize katiliyorum. Kanin akmasi icin ve annelerin gözyaslarinin durmasi icin illada bir "savas"mi olmasi gerek? Kim nasil nitelerse nitelesin, önemli olan bu savasin, terörün ve akan kanin durmasi. 46 bin can yetmiyor bazilarimiza demekki. Birbirimizi anlamamaya devam ettigimiz sürece bu kan devam akacaktir. Sözde degil özde kardeslik diyen herkesin bu kanin durmasi icin elini vijdanina koyup öyle karar vermesi gerekli. 1 Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 dunyahepımızın sız hangı kardeslıkten bahsedıyosunuz anlamadım dagdakı pkklılarla olan kardeslık mı yoksa kurt kokenlı ınsanlarımızla olan kardeslık mı eger 2. sıksatan bahsedıyosanız o konuda bı suphenız olmasın benım yazdıgım yazılarda o yonde zaten kurt annelerle kurt kokenlı ınsanlarla bır sorunumuzun olmadıgını soyluyorum ayrıca barıs devletler arasında olur.ama devletler arasında olan barıs sadece kagıtta kalır esas barıs halklar arasında olur ortada bır devlet yok zaten kurt halkıylada bır sorunumuzun olmadıgını soyluyorum 3 Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 dunyahepımızın sız hangı kardeslıkten bahsedıyosunuz anlamadım dagdakı pkklılarla olan kardeslık mı yoksa kurt kokenlı ınsanlarımızla olan kardeslık mı eger 2. sıksatan bahsedıyosanız o konuda bı suphenız olmasın benım yazdıgım yazılarda o yonde zaten kurt annelerle kurt kokenlı ınsanlarla bır sorunumuzun olmadıgını soyluyorum ayrıca barıs devletler arasında olur.ama devletler arasında olan barıs sadece kagıtta kalır esas barıs halklar arasında olur ortada bır devlet yok zaten kurt halkıylada bır sorunumuzun olmadıgını soyluyorum Sayın jön işte anlatamadığımız tam da bu, Devlet yok kabul, ama akan ve heem de durmak bilmeyen kan var. Bu kan durmalı, barış kelimesini telaffuz etmeyelim, olmasın tamam ama birşeyler olmalı-yapılmalı ki akan kan derhal dursun, buyrun alternatif sunun çatışma, şiddet dışında... Diğer bir konu Yorumunuzda kaç kez "kürt kökenli" kullandığınızı biliyor musunuz? Ne demek 'kürt kökenli'? Köken kürt'tü sonradan değişip başka şey mi oldu da biz bilmiyoruz? Kürt kürt olarak, arap arap olarak kalır köken başka sonradan başka olmaz... Demem o ki sizler kürt vatandaşlar, kürtler, kürt arkadaş-kardeşler demeye alışmalısınız. Tahammül etmelisiniz demiyorum zira ağırıma gider. Saygılar Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 tek bır alternatıf var oda pkk nın sılah bırakması baska ne gıbı bır alternatıf olabılır kı terorle mucadeleden bahsedıyoruz dıger soyledıgınıze gelınce ınsanlar kokenlerını secemez degıstıremez kımse dunyaya gelmeden once de tanrıyla anlasma yapmıyo ben su kokenden bu kokenden dunyaya gelecem dıye dedıgınız gıbı kurt vatandaslarımızda dıyebılırım kurt kardeslerımızde bunda hıc bır sakınca duymam kurt kokenlı dedıgım zaman vatandas olarak veya kardes olarak gormedıgım anlamına gelmesın tamam kurt kokenlı demem de kurt vatandaslarımız derım benım ıcın bı sakıncası yok kımse ıcınde olamaz zaten 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 dunyahepımızın sız hangı kardeslıkten bahsedıyosunuz anlamadım dagdakı pkklılarla olan kardeslık mı Sayin jön, yillardan beri anlayamadiginiz herhalde bu sorunuz olmali. Yillardan beri kardeslikten Kürt ve Türk halkindan bahsediliyor. Bu kardeslerin bir bölümü bazi sebeblerden dolayi daga cikiyor bazilarida asker olarak bunlara karsi savasiyor. Kimse kardeslikten bahsederken terörö örgütünün beyin tabakasindan bahsetmiyor, daha kac kez daha tekrarlamamiz gerekliki anlasilsin? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Birileri PKK'yi Türk halkina bu cografya´da nasil vurucu güc olarak kullanacaklarinin hesabini yaparken dün barzani´yle araplara karsi yapanlar.. Bugün bütün cözümleri cözüm gözüyle bakmayan birileri. Ciamossad kafasinda cia havasinda masallarinla teselli buluyor. Allah birilerinin sonunu hayir getirsin. 1 Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 bazı sebepler dedıgınızın basında malesef devletın gecmıste yaptıgı yanlıs polıtıklar gelıyor baska baslıklarda bunlardan bahsetmıstım hak mı esetlık mı ozgurluk mu adalet mı sonuna kadar cozum daga cıkmak degıl ama cunku dagdakıler kurt vatandaslarımızın hakları ıcın mucadele etmıyor bır cesıt propaganda 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Bu etkinliğe en güzel adı bir televizyon kanalı koymuştu: "Türban - tülbent buluşması." Bu adlandırma, senaryonun niteliğini çok güzel açıklamaktadır. Bu, uzun süredir bahsettiğim dinci ve etnik bölücülüğün evlendirilmesi planının parçalarından sadece bir tanesidir. Planlı, tezgahlanmış, ayarlanmış ve kotarılıp ortama sürülmüştür. Bir kaç zaten beynini dogmaya kiraya vermiş insanı ikna etmek hiç zor değildir. Biz para dağıtarak bir tribün dolusu insanın devleti yağmalayan kıravatlı eşkiyaya tezahürat yaptırıldığını gördük bu ülkede... Çökme sürecine girmiş bir terör örgütü silahını bırakmadığı halde bu kadar tavizler vermeye hazırlanmak, dünyada görülmüş garabet değildir. Garabetin yerine çok daha yakışan sözcükler var aslında. Bu ülkede trafik terörü bir vahşete dönüşmüşken trafikte ölenler suçsuz, çocuk, vatandaş değil mi? Cinayet işlemiş çete üyeleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor bu ülkede. Kala kala kaldı bir üç çapulcunun affedilmesi! Tek sorunumuz bu kaldıydı! Bildiğim bir şey varsa bu ülkede çivi de çıkmış, ipin ucu da nerede kimse bilmiyor... Eklemeden geçemeyeceğim: Yandaş medyada yer alan habere bakın: "Irak yönetimi PKK'nın silah bırakması sürecine destek veriyor"muş! Nasıl veriyormuş bu desteği? "PKK silahlı mücadeleyi bırakmalıdır" diyerek!!! İyi de lafla peynir gemileri çok okyanuslar aştıydı, çok seksen günde devri alemler yaptıydı, lafla olacak olsaydı? Bu ülke aklını mı yitirdi nedir, bu yalanlara gerçekten inanıyor mu bu halk, merak ediyorum doğrusu... 1 Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 bazı sebepler dedıgınızın basında malesef devletın gecmıste yaptıgı yanlıs polıtıklar gelıyor baska baslıklarda bunlardan bahsetmıstım hak mı esetlık mı ozgurluk mu adalet mı sonuna kadar cozum daga cıkmak degıl ama cunku dagdakıler kurt vatandaslarımızın hakları ıcın mucadele etmıyor bır cesıt propaganda Dağdakiler bir sebep ve bir şekilde dağa çıkmışlar. Artık çatışmalar öncesine; başa dönemeyiz. Şimdi onları dağdan indirme zamanıdır. Terördür, mücadele ederiz naraları yetti artık. Ortalama vatandaşın bile gördüğü şu ki; 26. yıldır silahla bitirme sadece annelerin ciğerlerinin sökülmesinden öteye geçmedi. Biz de diyoruz ki, Allah aşkına yeter artık! Bu kanı durdurmak için devlet büyüklüğünü göstermelidir. Ve bu çocuklarını dağdan huzur içinde indirsin. Mehmetcik annesi de ağlamasın, Kürt çocuklarının anneleride... Bunu bize çok görmeyin lütfen. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Bu etkinliğe en güzel adı bir televizyon kanalı koymuştu: "Türban - tülbent buluşması." Bu adlandırma, senaryonun niteliğini çok güzel açıklamaktadır. Bu, uzun süredir bahsettiğim dinci ve etnik bölücülüğün evlendirilmesi planının parçalarından sadece bir tanesidir. Planlı, tezgahlanmış, ayarlanmış ve kotarılıp ortama sürülmüştür. Bir kaç zaten beynini dogmaya kiraya vermiş insanı ikna etmek hiç zor değildir. Biz para dağıtarak bir tribün dolusu insanın devleti yağmalayan kıravatlı eşkiyaya tezahürat yaptırıldığını gördük bu ülkede... Çökme sürecine girmiş bir terör örgütü silahını bırakmadığı halde bu kadar tavizler vermeye hazırlanmak, dünyada görülmüş garabet değildir. Garabetin yerine çok daha yakışan sözcükler var aslında. Bu ülkede trafik terörü bir vahşete dönüşmüşken trafikte ölenler suçsuz, çocuk, vatandaş değil mi? Cinayet işlemiş çete üyeleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor bu ülkede. Kala kala kaldı bir üç çapulcunun affedilmesi! Tek sorunumuz bu kaldıydı! Bildiğim bir şey varsa bu ülkede çivi de çıkmış, ipin ucu da nerede kimse bilmiyor... Sehirde ki 40 bin.eskiyayi sehir eskiyasini ne yapacagiz onlar etkisiz halde degil?. ben ce onlari temsil ecek bir anne bulmaliyiz.. doguda kan davasi bürümüs aileler den bir anne secelim, Irak´da Irak halkinin irzina bir dolara gecen abd askerlerin bir annesini de temsilci secelim.. bizim ki annelere alisik, sadece bir sehit annesine alisamadi ya tayyip.. Birileri vatani satmayi veya hediye etmeyi kafasina koymussa aci sömürüsü yaptiracak cok cazgir bulunur. 2 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Eşkiyaya verilecek tek cevap, onun konuştuğu dildendir. ******... Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Eşkiyaya verilecek tek cevap, onun konuştuğu dildendir. ******... 26. yıldır aynı kafadan, aynı ses ve bundan dolayı konuştu. Sonuç: 46 bin insanımız öldü. Artık Türkiye insanı, Türk ve Kürt kardeşler sizin: "...konuştuğu dilden..." bozuk plaklarına, " lakaytlığına prim vermez, vermeyecektir. İnadına kardeşlik, İnadına huzur ve refah olacak... Birilerinin canı istemese de. Artık kimse tutamaz bizleri; Çünkü insan yaşasın diyoruz. İnsanlık ONURU ve onların yaşamına katkı sunanlara dua ediyoruz. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Mehmetcik annesi de ağlamasın, Kürt çocuklarının anneleride... Bunu bize çok görmeyin lütfen. bakın yıne aynı seyı yapıyosunuz anlasamadıgımız nokta burası turk ve kurt annelerı karsı karsıya getırerek taraf olusturuyosunuz bende ısrarla bız zaten aynı tarafdayız dıyorum yanı mehmetcık annesınden kastınız turk ordusu kurt cocukların annelerınden kastınız pkk yapmayın lutfen ben kurt annelerı ve kurt vatandaslarımızı pkk gıbı ve pkk tarafında gormuyorum gercekten barıstan bahsetmek ıstıyosanız once ınsanları karsı karsıya getırıp taraf halıne sokmayın bu ayrımcılıgı korukler barısı degıl 2 Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 bakın yıne aynı seyı yapıyosunuz anlasamadıgımız nokta burası turk ve kurt annelerı karsı karsıya getırerek taraf olusturuyosunuz bende ısrarla bız zaten aynı tarafdayız dıyorum yanı mehmetcık annesınden kastınız turk ordusu kurt cocukların annelerınden kastınız pkk yapmayın lutfen ben kurt annelerı ve kurt vatandaslarımızı pkk gıbı ve pkk tarafında gormuyorum gercekten barıstan bahsetmek ıstıyosanız once ınsanları karsı karsıya getırıp taraf halıne sokmayın bu ayrımcılıgı korukler barısı degıl Peki pkkli olanın annesinin yüreği yanmaya devam mı etsin? Böyle birşey düşünülebilir mi? Hayır diyoruz. Artık öyle bir ortam oluşsunki kavgasız, çatışmasız pkklinin annesi de ağlamasın. Çünkü anne annedir. Şunun annesi ağlasın, bunu ağlamasın deme hak ve lüksümüz yoktur. Yapacağımız tek şey PKK dağdan silahını bırakacak ve annelerine kavuşacaklar. Bundan böyle ebediyyen kardeşlik şarkıları söylensin ülkemizde. Bunun neresi kötü?.. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Bu buluşma DTP ve AKP nin ortak planladığı senayonun bir parçasıdır. Bu buluşmada şehit aileri derneğinin nasıl bir etkinliği var merak ediyorum.Şehit aileleri derneğinin bu konuyla bağlantısı olabileceğini tahmin etmiyorum,düşünemiyorum. belki ayarlanmış bir şekilde kendisini dtp ve pkk ya yakın gören şırnakı şehit ailesiyle gündem oluşturmak! herhalde bu kadarı da olmaz.. iki gözü yaşlı annenin acıları bu kadar kullanılamaz.. gözü yaşlı annelerin tek dertleri pkklı olsun mehmetçik olsun(bunları birbirine rakip göstermiyorum) büyük umutlarla yetiştirdikleri çocuklarını kara toprağa vermektir..anneler hiçbir siyasi oyuna, hiçbir senaryoya bu acılarını satmazlar, satamazlar.. ne bekliyorduk iki annenin birbirine düşman kesilmesini mi, birbirlerine nefret içeren cümleler kullanmalarını mı.. şehit anaları derneğinin haberi olsun olmasın, her iki ananın da göstermiş olduğu büyük bir erdemdir.. ve bu anneler kimseye yaranmak için değil, bunları birbirine tahammül ederek yapmışlardır.. gösterdikleri büyük bir barış, kardeşlik ve dayanışma örneğidir.. pkk'yı tsk'nın zıttı, rakibi, muhatabı olarak görmüyoruz ama bu gerçekleri anaların gösterdikleri bu erdemi, verdikleri bu dersi görmezden mi geleceğiz..bu kadar vurdumduymaz olamayız, anaların gözyaşlarını bile bu oyunlardan gösteremeyiz.. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2009 Çıldırtan tiyatro! Barış’ için sahneye konulan ve şehit annesi ile öldürülen PKK’lı teröristin annesine rol verilen oyun, şehit ailelerini çileden çıkardı. Yerle gök bir araya gelse PKK’lılarla buluşmayız! ŞEHİT Aileleri Derneği Başkanı Hamit Köse, kendilerini bölmeyi amaçlayan bir provokasyon olarak nitelediği oyuna ateş püskürdü: Hainlerle barış olmaz. Yer ile gök bir araya gelse hiçbir şehit ailesi PKK’lılarla aynı zeminde bir araya gelmez. Senaryoyu Batı yazıyor, menfaati olanlar oynuyor TÜRKİYE Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, ‘oyun’a kentten kimsenin katılmadığını vurgulayarak, “Aynı gün bir askerimizi şehit ettiler. Batı senaryosunda menfaati olanlar oynar, biz değil!” dedi. Bizi bölmek istiyorlar Topluma karşı şehit ailelerinin son günlerde ortaya atılan söylemlerde uyumlu bir tutum içerisinde göstermek için bu tür eylemlerin ortaya konduğunu belirten Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamit Köse, “ Yer ile Gök bir araya gelse hiçbir şehit ailesi PKK’lılarla aynı zeminde bir araya gelmez. Şehit Aileleri’nin böyle bir tutum içerisinde olacağını düşünmek bile yanlıştır. Ancak son günlerde şehit ailelerini bölmek istiyorlar ve böyle provokatif eylemler düzenleme çabası içerisine giriyorlar. AKP iktidarı bunlara niye dur demiyor, bunlar PKK’nın ajanı gibi çalışıyorlar. Şehit Ailelerini bölmek isteyenler fırsat verilmeyecektir” dedi. Hainlerle barış olmaz Şehit asker annelerinin evlatlarını vatan, millet, bayrak ezan şuuru ile yetiştirdiklerine dikkat çeken Köse şunları söyledi: “ Çocuklarımız, yöneticilerimizin ve devletimizin emirleri gereği devletin üniter yapısı bozulmasın diye terörle mücadele ederken şehit olmuşlardır. Şimdi insanlık adına, annelik adına, koruyucu iyilik meleği rolünü üstlenip hainlerle şehit annelerini barıştırmak istiyorlar. Sözde Barış projesini destekleyenler bir şehit evini ziyaret etmiş midir? Bir şehit cenazesine katılmış mıdır? Bir şehit çocuğunun başını okşayıp, okul harçlığı vermiş midir? Yer ve göğün birleşmesi ne kadar imkansız ise şehit aileleri ile teröristlerin annelerinin bir araya gelmesi de o kadar imkansızdır. Bu böyle biline. Taviz vermekle netice alınamaz, terör önlenemez, taviz tavizi getirir.” Yürekleri yetiyorsa bize de randevu versinler görelim . Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği Başkanı ve şehit babası Mehmet Gencer de, Diyarbakır’da organize edilen olayın şehit aileleri tarafından kabul edilemez olduğunu söyledi. Sözde çözüm için son günlerde ortaya atılan Kürt açılımına zemin hazırlamak için bu tür bir eylemin hayata geçirilmek istendiğine vurgu yapan Gencer, “ Bizim bu tür insanlarla işimiz asla olmaz. Yapılan son derece yanlış. Başbakan DTP ile görüşüyor, daha sonra da ben Başbakan sıfatıyla görüşmedim diyor. Çözümü DTP mi üretecek? Çocuk mu kandırıyorsunuz? DTP ile görüşmek PKK ile görüşmek ile aynıdır. Eğer yürekleri varsa, biraz cesaretleri varsa, hatta Müslüman olmaktan bahsediyorlarsa o zaman bize randevu versinler. Üç aydan beri randevu alamıyoruz. Demek ki bu arada oyunun zemini hazırlanmış” diye konuştu. Kandırmaya çalışıyorlar Terör konusunda şehit ailelerinin büyük acılar içerisinde olduğunu belirten Gencer, “ Bizim yüreğimiz yanıyor. Çözüm olacaksa otursunlar bizimle konuşsunlar. DTP ile görüşmek ne demek? Gaflet, dalalet hatta hıyanet içerisinde olanlar var. Ama bizim sesimizi kesiyorlar. Şehit annesi, kardeşi böyle şeyler asla yapmaz. Türk ile Kürt arasında fark yok ki, böyle bir fark yaratmanın anlamı yok. Böyle girişimleri kabul etmiyoruz. Tamamıyla provokatif, toplumu kandırmaya yönelik girişimler olarak nitelendiriyorum. Şehit Ailelerini sözde açılım için uyumlu göstermeye çalışıyorlar. Böyle bir şey asla yok” dedi. YENİÇAĞ 2 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.