Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2009 "Öcalan'ı göz ardı edemeyiz" DTP'li Ahmet Türk, Öcalan'ın önemsenmesi gerektiğini söyledi. 29 Temmuz 2009 Öcalan'ı göz ardı edemeyiz İçişleri Bakanı Atalay'ın 'Kürt açılımı'yla ilgili açıklamasını değerlendiren DTP'li Türk, silah bırakmadan bahsetti ve Öcalan'ın önemsenmesi gerektiğini söyledi. İşte TÜSİAD heyetinin ziyaretinden sonra yaptığı açıklamadan satırbaşları: Bugün bildiğiniz gibi iki önemli gelişmeye tanık olduk. Daha önce belirlenmiş bir ziyaret gerçekleşti. TÜSİAD ile bir görüşme yapıldı. Bu tamamen bölgedeki kalkınmayla ilgili bir görüşme oldu. Normalleşmenin olmadığı bir yerde ekonomik kalkınmanın zor olacağını söyledik. Bugün çatışmalı sürecin sona ermesi önemli. Sayın İçişleri Bakanı çok dikkatli bir üslup kullandık. Olabildikçe sorunun çözümü konusunda bütün STK’lardan katkı beklediğini söyledi. Bizim de temennimiz ve isteğimiz barış ve demokratik çözümdür. Tabiî ki hepimizi derinden üzen bu çatışmalı sürecin olmasıdır. Mutlaka operasyonların durması gerekiyor. Çünkü operasyonlar durmadığı takdirde, bu devletin ortaya koyduğu açılıma güvenemeyiz. Bu operasyonların durması Türkiye’yi normalleşmeye götürecek. Aklın öne çıkması gerekiyor. Türkiye’nin bütün hassasiyetlerini göz önünde tutarak bu açılımı gerçekleştirmemiz lazım. Ortada proje değil bir niyetin açıklaması var. Tabii ki 2005 yılında sayın Erdoğan Diyarbakır’da bir konuşma yaptı. Çok önemsedik destekledik. Bugün de İçişleri Bakanı konuştu önemsiyoruz. Ama bunun sürece yayılmaması ve halkın beklentilerini kıracak bir davranışın olmamasını umut ediyoruz. Sorun çok boyutludur ancak hızlı şekilde bunu yaymak gerekir. Kardeşlik için demokratik sorumluluk için çabalarımızı gündeme getireceğiz. Provakosyonlar gerçekleşebilir. Ancak hızlı de doğru hareket etmekte yarar var. Öcalan'ın önemini göz ardı edemeyiz. 4 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2009 "Öcalan'ı göz ardı edemeyiz" . . Sayın İçişleri Bakanı çok dikkatli bir üslup kullandık. Olabildikçe sorunun çözümü konusunda bütün STK’lardan katkı beklediğini söyledi. Bizim de temennimiz ve isteğimiz barış ve demokratik çözümdür. Tabiî ki hepimizi derinden üzen bu çatışmalı sürecin olmasıdır. Mutlaka operasyonların durması gerekiyor. Çünkü operasyonlar durmadığı takdirde, bu devletin ortaya koyduğu açılıma güvenemeyiz. . . Bal gibi göz ardi ederiz ve hicte o kadar önemli degil, önemli olan cözümde Kürt halkini ve arzularini göz ardi etmeyelim, onlara kulak verelim ve ciddiye alalim. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2009 Bal gibi göz ardi ederiz ve hicte o kadar önemli degil, önemli olan cözümde Kürt halkini ve arzularini göz ardi etmeyelim, onlara kulak verelim ve ciddiye alalim. Doguda ki temmelligi zannediyorum ücüncü dünya ülkelerinden kuru topragi bile hayata geciren göcmen iscileri yerlestireceksin.. Bak ondan sonra rekabete? Demi Sayin dünyahepimizin.. Avrupada öyle hayat bulmadi mi? 3 Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2009 o bebek katilini dtp'ye genel başkan yapıp meclise soksak rahatlayacak o çığırtkanların hepsi.. "bizimde istediğimiz barış ve demokratik bir çözümdür." cümlesinin altında da bu var zaten.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2009 Doguda ki temmelligi zannediyorum ücüncü dünya ülkelerinden kuru topragi bile hayata geciren göcmen iscileri yerlestireceksin.. Bak ondan sonra rekabete? Demi Sayin dünyahepimizin.. Avrupada öyle hayat bulmadi mi? ?????? Ne anlatmaya calisiyorsunuz? "temelligi" ne anlama geliyor? Lütfen ne anlatmak istediginizi acik ve net yazinki anlayalim. 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2009 ?????? Ne anlatmaya calisiyorsunuz? "temelligi" ne anlama geliyor? Lütfen ne anlatmak istediginizi acik ve net yazinki anlayalim. Boş oturmayalim diyorum calisalim diyorum temmelligi bir kenara birakalim diyorum.. Türkiye´nin bir Gücü var o gücle oynamayi bir kenara birakirsak.. daha olumlu gelismelerin olacagi kesin.. burada görmemek olmaz, birde yurt disinda yasiyorsak bunu kesin daha net görebiliyoruz.Türkiyenin gücünü görebiliyoruz.. Bugün her alanda dünyanin ilk yirmi ülke arasina girebiliyorsan. Türkiyenin gücünü görmemek olmaz.. Tabii bu ayri bir konu ama Türkiye Avrupanin calisma standartlarina kavusmasi icin göcmen isciye gerek duymak zorundadir.. Terörle ugrasanlarin büyük cogunlugu calisma rekabetine kayacaktir.. calismanin üretmenin zevkine tadacaktir.. Bakin düne kadar sadece patetes eken avrupa bu rekabetin sayesinde domatesinide ekiyor patlicani da buda göcmen iscilerinin sayesindendir? Bugün Avrupa artik yesil bitkisini kendi üretmektedir. Bugün dag heveslileri neyi üretmistir ürettikleri bir tane mahsül söyle bana? hadi söyle? 3 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2009 Boş oturmayalim diyorum calisalim diyorum temmelligi bir kenara birakalim diyorum.. Türkiye´nin bir Gücü var o gücle oynamayi bir kenara birakirsak.. daha olumlu gelismelerin olacagi kesin.. burada görmemek olmaz, birde yurt disinda yasiyorsak bunu kesin daha net görebiliyoruz.Türkiyenin gücünü görebiliyoruz.. Bugün her alanda dünyanin ilk yirmi ülke arasina girebiliyorsan. Türkiyenin gücünü görmemek olmaz.. Tabii bu ayri bir konu ama Türkiye Avrupanin calisma standartlarina kavusmasi icin göcmen isciye gerek duymak zorundadir.. Terörle ugrasanlarin büyük cogunlugu calisma rekabetine kayacaktir.. calismanin üretmenin zevkine tadacaktir.. Bakin düne kadar sadece patetes eken avrupa bu rekabetin sayesinde domatesinide ekiyor patlicani da buda göcmen iscilerinin sayesindendir? Bugün Avrupa artik yesil bitkisini kendi üretmektedir. Bugün dag heveslileri neyi üretmistir ürettikleri bir tane mahsül söyle bana? hadi söyle? Siz herhalde "temmelligi birakalim" demekle tembelligi birakalimi ifade etmek istediniz. Türkiye tüm insanlariyla kucaklasip gücünü bosuna silaha ve savasa vermemis olsa, tabiiki kalkinmamamiz icin hic bir engel kalmaz. Dolayisiyla Avrupa ülkelerinden örnek vermissiniz ve bu ülkeleri iyi arastirirsaniz bize göre cogu engelleri asmislar, azinliklariyla sorunlu degiller, agzini acan dehal "bölücü" ilan edilmiyor. O yüzden o ülkelerin tüm vatandaslari gücünü birlestirip ülkeleri icin ugrasiyorlar. Biz ise hala bir isimden (Kürtce isim mesela) dahi korkuyoruz ve sorun yapiyoruz. Nasil kalkilinilirki böyle? 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2009 Siz herhalde "temmelligi birakalim" demekle tembelligi birakalimi ifade etmek istediniz. Türkiye tüm insanlariyla kucaklasip gücünü bosuna silaha ve savasa vermemis olsa, tabiiki kalkinmamamiz icin hic bir engel kalmaz. Dolayisiyla Avrupa ülkelerinden örnek vermissiniz ve bu ülkeleri iyi arastirirsaniz bize göre cogu engelleri asmislar, azinliklariyla sorunlu degiller, agzini acan dehal "bölücü" ilan edilmiyor. O yüzden o ülkelerin tüm vatandaslari gücünü birlestirip ülkeleri icin ugrasiyorlar. Biz ise hala bir isimden (Kürtce isim mesela) dahi korkuyoruz ve sorun yapiyoruz. Nasil kalkilinilirki böyle? Arkadasim yazdiklarim ortada algilamak istedigin gibi algiliyorsun? Türkiye tüm insanlariyla kucaklasip gücünü bosuna silaha ve savasa vermemis olsa, diyorsun konu zipliyor.. bakin madem silaha dayandirdiniz birsey diyecegim belki anlamli olur... Burdanda ders cikar bazen benim agzimdan cikanlar genellikle ilk defa cikar? Hatirliyormuyuz Kipris cikartmasini? Kimler kimlerle ortak karar almisti? Askerle Siyasi karar ortak degil mi.. kime karsi kimlere karsi ortak karar.. Bugün bunuda belirtmeden gecemeyecegim bugün böyle karar alinir mi? AKP ve DTP yle.. hani bunuda yazayim bazi seriatci arkadaslar övünüyor ya simdi dünyaya karsi daha onurlu durus icindeyiz diye.. Arkadasim neyse bunlari anlamakda herzaman zorlaniyoruz? Avrupa ülkelerinden örnek vermissiniz ve bu ülkeleri iyi arastirirsaniz bize göre cogu engelleri asmislar, azinliklariyla sorunlu degiller, agzini acan dehal "bölücü" ilan edilmiyor. O yüzden o ülkelerin tüm vatandaslari gücünü birlestirip ülkeleri icin ugrasiyorlar. Avrupa ülkelerinde Terörün adina azinlik sorunu demiyorlar.. Avrupa ülkelerini azinliklara bölmeyede calismiyorlar onlar icin kisaca azinlik azinliktir. 5 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2009 Arkadasim yazdiklarim ortada algilamak istedigin gibi algiliyorsun? Türkiye tüm insanlariyla kucaklasip gücünü bosuna silaha ve savasa vermemis olsa, diyorsun konu zipliyor.. bakin madem silaha dayandirdiniz birsey diyecegim belki anlamli olur... Burdanda ders cikar bazen benim agzimdan cikanlar genellikle ilk defa cikar? Hatirliyormuyuz Kipris cikartmasini? Kimler kimlerle ortak karar almisti? Askerle Siyasi karar ortak degil mi.. kime karsi kimlere karsi ortak karar.. Bugün bunuda belirtmeden gecemeyecegim bugün böyle karar alinir mi? AKP ve DTP yle.. hani bunuda yazayim bazi seriatci arkadaslar övünüyor ya simdi dünyaya karsi daha onurlu durus icindeyiz diye.. Arkadasim neyse bunlari anlamakda herzaman zorlaniyoruz? Avrupa ülkelerinde Terörün adina azinlik sorunu demiyorlar.. Avrupa ülkelerini azinliklara bölmeyede calismiyorlar onlar icin kisaca azinlik azinliktir. Cogu yorumlarinizda oldugu gibi bu yorumunuzda da gercekten en anlatmak istediginizi anlayamadim. Ama sorun degil, ileriki yorumlarinizi daha acik ve net yazarsaniz rahatca icerigini anlayabilirim. Konu nereden nereye geldi? basliga bakiyorum ve son yazilanlara bakiyorum en alakasi var diye hayretler icerisinde kaliyorum. 1 Alıntı
Φ uyaN Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2009 Abdullah Öcalan yıllardır göz ardı edilmediği için yüzlerce insan can verdi ve can vermeye devam edecek. Şimdi bana kızacaksınız ama gelecekte Abdullah Öcalan özgürlüğün savunucusu bir kahraman ilan edilecek. Ve bunu birçok insan da onaylıyacak! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2009 Liberal faşistlerle ‘ılımlı’ İslamcılar İmralı canavarına övgüler düzüyor! CUMHURBAŞKANI Gül’ün şifreli söylemlerle başlattığı, içeriği özenle saklayan AKP’nin hız verdiği ’açılım’da yeni noktanın ipuçları, malum medyada olgunlaşıyor. Köşebaşlarını tutan liberal faşistlerle ’ılımlı’ İslamcılar, caniye övgü yarışına girdi. HASAN CEMAL (MİLLİYET) Dağda gerçek bir ateşkesin ilan edilmesidir. Ben buna ’parmakların tetikten çekilmesi’ diyorum. İki tarafı var bunun: Biri PKK, diğeri devlet! PKK çekilecek, devlet ’operasyon’ yapmayacak! Kısacası, ’çatışmasızlık’ hali. (...)İlgili tüm taraflar derken, bunların içinde İmralı-Öcalan da, Kandil de, DTP de, Kürt aydınları da, Kürt diasporası da olmalıdır. Bu arada, devletin bu odaklara dönük kanallarının kapalı olduğuna ihtimal vermiyorum. ERTUĞRUL ÖZKÖK (HÜRRİYET) l Türkler ve Kürtler bu sorunu samimi olarak çözmek istiyorlarsa, her iki taraf da gerçekten “ezberleri bozacak” şeyler söyleyebilmeli diye düşünüyorum. Ben Öcalan’ın yapacağı açıklamayı merakla bekliyorum. Çünkü hálá şuna inanıyorum. Kürt sorununun çözümünde onun çok önemli bir rolü olabilir. Türkiye’nin bugüne kadar Öcalan’la gerçekçi bir ilişki kurmaya çalışmamasını tarihi bir yanlışlık olarak görüyorum. ALİ BAYRAMOĞLU (YENİ ŞAFAK) Öcalan’ın avukatlarına söylediği şu sözlere kulak kabartmak gerek: “Barış olacaksa adam gibi barış, savaş olacaksa adam gibi bir savaş olmalı. Çözüm gelişmezse ben aradan çekileceğim.” NAZLI ILICAK (SABAH GAZETESİ) “...Muhatap kim olacak?” sorusu da sık sık soruluyor. Abdullah Öcalan’la teması politik ortam kaldırmaz fakat Demokratik Toplum Partisi’nin mutlaka devrede olması şarttır. Zaten, Beşir Atalay bu istikametteki bir soruya cevap verirken açık kapı bıraktı. RASİM OZAN KÜTAHYALI (TARAF) (...)Bugünün Türkiye’sinde Kürt realitesi aynı zamanda Abdullah Öcalan realitesi demektir. Bu biz Türklerin çoğunluğu için hazmedilmesi, sindirilmesi zor bir realite. Bu kesin... Fakat Kürtler nazarında 25 yıl içinde oluşmuş bir siyasal sembol artık Öcalan. YASEMİN ÇONGAR (TARAF) Öcalan, bu hareketlenmenin en önemli unsurlarından biri. Lâfı dolandırmadan söyleyeyim; devlet barışçı çözüm için Öcalan’ı muhatap alması gerektiğinin farkında. Ve bu, dün de bu sütunda yazdığım gibi, “resmen” değil, “fiilen” gerçekleşecek. CENGİZ ÇANDAR (REFERANS) Beğenin beğenmeyin, ister kızın ister köpürün, Abdullah Öcalan’ın Türkiye Kürtlerinin ve hatta Kürt diasporasının hatırı sayılır bir bölümü üzerinde bir etkisi, bir ağırlığı var. Dolayısıyla beğenin beğenmeyin, ister kızın ister köpürün, Abdullah Öcalan’ın bir ’gücü’ var’ ifadelerine yer verdi. Çandar ayrıca Öcalan’ın ’yol haritası’ oluşturmasının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. YENİÇAĞ Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2009 Ertuğrul Özkök Daha önce “Kandil dağında gitar çalan çocuklar’ diyerek terörü özendirerek gündeme gelmişti şimdi ise ‘İmralı postacılığına’ soyunan Özkök, yeni görevi, İmralıda tutuklu bulunan bölücü terör örgütünün elebaşısı katil Abdullah Öcalan’ın lehine kamuoyu oluşturmak istiyor. Bunlarla beraber Sözde demokrat aydınlar tayfası ,Bahçelinin söylediği 12 kötü adamlardan ,HASAN CEMAL-ALİ BAYRAMOĞLU -RASİM OZAN -ve her fırsatta ortaya nifak sokan YASEMİN ÇONGAR-CENGİZ ÇANDAR ve kendisini bir zamanlar MİLLİYETÇİ olarak tanımlayan daha sonra GÖMLEK değiştiren ılımlı islamcı görüntüsü veren bugün ise pkk uzantısı DTP'yi muhattap almak isteyen NAZLI ILICAK. 30 yıl içerisinde neredeyse ‘40 bin insanın’ katledilmesinden sorumlu olan bir caniyi, ‘masum taleplerde’ bulunan sıradan bir ‘siyasi tutuklu’ olarak göstermek istiyorlar ‘katil’ imajının, ‘barış güvercini’ imajı ile yer değiştirmesini sağlamaya çalışıyor. Bu saatten sonra ,bu bölücü tayfalarının açıklamalırında sonra milletimiz hala uyuyuor-uyutuluyor. İnsanlar sağır,kör ve dilsiz. Nerede Cumhuriyet elden gidiyor diye ortalığı yaygaraya verenler ,nerede her şehit arkasında kurt yapanlar,nerede 1 mayıslarda ezilenin yanındayım deyipte ezilmeyenler..nerde bu millet ? Boşunamı verildi bunca şehitler? Çocuklarımız yetim kaldı,dul kaldı analarımız her gün evlat acısını çekerken bebek katillerini siyasete davet edenlere birileri dur demiyecekmi? Bu hak arama yanlız teröristler içinmi geçerli? Demokratik hak değilmi sokaklarda bunu protesto etmek. Yokmu bu adaletsizliğe öncülük edecek bir sivil toplum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Boşunamı verildi bunca şehitler? Evet malesef bosuna verildi bu kadar sehitler. O sehitler ülke problemlerini inkar eden siyasilerin ve rantcilarin sayesinde yasandi. 30 yl önce Kürt realitesi inkar edilmeseydi bunlarin cogunu yasamayacaktik. PKK'nin var olusunun ve basarisinin tek sorumlusu inkarci politikalardir. Lütfen suclulari dogru yerde arayalim. Apo'yu asmayanlar ve o zihniyete sahip olanlar burada bosuna savas cigirtganligi yapmasinlar. Onlar da Apo kadar sehitlerin sorumlusudur. Kendileri hükümetteyken Apo'yu asamadilar ama baska hükümetlerden kendi beceremediklerininden daha fazlasini beklerler. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Aklar ve karalar yavas yavas su yüzüne cikmaya basladi.Halkimiz artik bu ülkede kimlerin terör yandasi kimlerin yurtsever olduklarini sadece gazete köselerine siginmis olanlarin terör yandasligi yazilari ile degil bizzat Cankaya'da oturan Erdogan'in adami ve Erdogan ikilisinin teröre yandasli yapmalarindan anlamaktadir.Erbakan'la baslayan Türk düsmanligi Gül ve Erdogan+Arinc üclüsünün Türk karsiti ve Imralida cizilen yol haritasi dogrultusunda devam etmektedir.Yapilan Türk düsmanliginin yanisira verilmis olan bagimsizlik savasi sonunda gerceklestirilen üniter yapiya karsi bir girisimdir.Kürt(TERÖR)acilimi Türkiye'nin üniter yapisina bir saldiridir.Bunun bizzat Cankaya ve AKP eliyle olmasi ise acinacak bir durumdur. Basbakan olarak degilde,AKP genel baskani olarak Ahmet Türkle görüstügünü söyleyen basbakan basbakanligi kime emanet ederek bu görüsmeyi yapti.DTP ile görüsmek PKK ile görüsmektir.Teröristleri kendilerine muhatap alanlar bu milletin iktidari olma hakkina sahip degillerdir.Teröre boyun egmeye hazir olanlar bu milleti Cankayada temsil etme hakkina sahip olamazlar.Onlar isterlerse sahip ciktiklari terör odaklarinin iktidari ve cumhurbaskani olabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti Devletinin degil.Türk ulusu gün gelir bu ihanetin hesabini cok agir olarak sorar. saygilarla 1 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Evet malesef bosuna verildi bu kadar sehitler. O sehitler ülke problemlerini inkar eden siyasilerin ve rantcilarin sayesinde yasandi. 30 yl önce Kürt realitesi inkar edilmeseydi bunlarin cogunu yasamayacaktik. PKK'nin var olusunun ve basarisinin tek sorumlusu inkarci politikalardir. Lütfen suclulari dogru yerde arayalim. Apo'yu asmayanlar ve o zihniyete sahip olanlar burada bosuna savas cigirtganligi yapmasinlar. Onlar da Apo kadar sehitlerin sorumlusudur. Kendileri hükümetteyken Apo'yu asamadilar ama baska hükümetlerden kendi beceremediklerininden daha fazlasini beklerler. Bu şehitler boşuna verilmedi .Bunların değerini burada yaşayan namusuna, bayrağına,toprağına sahip olanlar bu şehitlerede sahip olurlar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Bir yerlerde, birileri bazılarınca taraf yapılmaya çalışılacaksa önce iki taraf yaratılır sonra o taraflara üçüncü bir kişi gelip şöyle der: "sen ondan farklısın, daha uzunsun, daha kaslısın veya senin gözünün üstünde kaşın var, karşı taraf böyle dedi, üstelik senin kullanamasanda boğazında birde küçük dilin var, işte karşı taraf senin küçük dilini kullanmanı engelliyor" gibi... Böylelikle, kutuplar ayrılır, herkes farklılıklarını farketmeye başlar, başkasının farklılığı diğerine batar, sonrasında tavuğuma kıştt dedin diyerekten çatışma çıkar... Bazen bu çatışma yıllarca sürer çoğu kişi neden çatıştığını unutur ve nihayet kışkırtılmada gaza gelen taraf bu işten bir sonuç elde ettiğini sanır...! Aslında bütün olan biten gölgesiyle kavga eden adamın yaptığı kadar şaşkıncadır... Fakat, koca koca adamlar bunlara inanır... Sonra bunlara birde lider bulunur, fazla akıllı olması gerekmeyen, kaba-kültürsüz, çirkin ve hatta şizofren bile olabilir... Tek yapması gereken, eline verilecek metni ezberlemesi ve farklılıkları fark ettirmesidir... El kaide İslam adına müslümanları, pkk özgürlük ve eşitlik adına Kürtleri bu yüzden ortadan kaldırır... Abdullah Öcalan ve Usama Bin Laden arasında fark yoktur... Her ikiside aranan elemanlardı, bulundular...! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Güzel bir deyişimiz vardır: "Eşkiya dünyaya hükümran olmaz." Eşkiyayı muhatap alıp da diyalog başlatma hezeyanları saçanlar, tavşanın suyunun suyunu içen aymazlar gibi, taşeronun çırağının yamağı ile muhatap olmaktadırlar. Bunun adının düpedüz konacağı bir zamanın geleceği inancıyla ben burada bunun adını koymuyorum. Bunu yapanların ipleri dışardan çekilmekte ve çalınan ezgiye oynamaktadırlar. Bebek katiline "sayın" demek, devletin resmi televizyonunun ağzına kadar düştü... Daha benim trajikomedinin son perdesine adını koymama gerek kalıyor mu? Mühendislerini mütahitlerini de bıraktık, onların taşeronları kim, bunların gösterdiği adres kim? Damat Ferit Paşanın ruhuna rahmet okutturur bunlar... Ne oldu o seçim hırgürü ile düşman atışmada görsün taktiklerine? İplerinin uçları çekilince hemen kol kola girip hizaya geçtiler. Bunlar aynı kapitülasyon fabrikasının konfeksiyonu. Aynı bölücülük kumaşından üretilmişler... Etnik çuhayı din yeşiline boyayıp piyasaya sürmüşler. Olay budur... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Bal gibi göz ardi ederiz ve hicte o kadar önemli degil, önemli olan cözümde Kürt halkini ve arzularini göz ardi etmeyelim, onlara kulak verelim ve ciddiye alalim. Doguda ki temmelligi zannediyorum ücüncü dünya ülkelerinden kuru topragi bile hayata geciren göcmen iscileri yerlestireceksin.. Bak ondan sonra rekabete? Demi Sayin dünyahepimizin.. Avrupada öyle hayat bulmadi mi? Efendi, forumdaşımız ben alakayı kuramadım hala...yorumsuzum. 2 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Bu şehitler boşuna verilmedi .Bunların değerini burada yaşayan namusuna, bayrağına,toprağına sahip olanlar bu şehitlerede sahip olurlar. Son 30 yilda iyi sahip oldular bundan sonrada olurlar. Lafla sahip olunmaz sayin kaplan-200. Sehitleri ölüme gönderen zihniyetin hic bir cocugu cepheye asker olarak gönderilmemistir, bunlari unutuyorsunuz galiba. MHP gibi partilerde sadece oy ugruna meydanlarda sehitlere sahip cikarlar ve PKK'ya nefret söylerler, hatta Apo'yu asariz falan gibi yiyemeyecekleri lokmayida agizlarina alirlar. Arkadasim sahip cikmak demek olayi bitirmekle olur. 30 yildir "3-5 capulcuyu" bitiremeyenler asla sehitlere sahip cikamazlar. "3-5 capulcuyu" bitiremedikleri icin sehitler bosuna verildi. Defalarca söylüyoruz, urada danisikli dögüs yapiliyor ve bu kavga sehitlerin üzerinden yapiliyor, uyanalim artik. Siyaset olarak geldigimiz noktayi 30 yil önce uygulasaydik bir sehit dahi vermezdik. Madem siyasi olarak buralara kadar gelecektik, neden bastan inat ettik? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Zeitgeist Addendum ve Banu Avar'ın Yeni Dünya Düzeni belgesellerini izlemezi tavsiye ediyorum... Terörizm'den kimler nasıl yararlanıyor, bir yerde bir terör örgütü yaratmak için nasıl şartlar ve ne gibi ayrıntılar gerekiyor bunları düşündüğümüzde ortaya tek bir cevap çıkıyor: Terörden, egemen ve emperyal güçler yararlanıyor, toplumları ve toprakları bölmek için din, dil ve ırk gibi materyaller kullanılıyor, amaç belli, ortam uygun bu ülkede tıpkı terörün varolduğu diğer ülkeler gibi bilincsiz, fakir, asabi, ırkçı ve kinci insanlardan oluşuyor... Amerika Birleşik Devletlerini kuran Avrupalılar, Amerikalı olmayı nasıl başardılar? Orada neden terör olmuyor, Avrupa'da çeşitli dil, din ve ırk farklılıkları bir arada nasıl barış içinde yaşıyor, binlerce Cezayir'li, Fransa'da, binlerce zenci, Arab, Türk, Çinli v.s. Amerika'da neden terör yapmıyor? Terör neden 100 yıldır sadece Ortadoğu'da ve Müslüman halklar arasında kan akıtıyor? Ve neden Müslüman halklar din bağnazlığından kurtulamıyor, teröre meylediyor? Ve hala emperyal devletler tarafından yönetiliyorlar? Terörü finanse eden ve teröristi eğiten AB/ABD iken nasıl oluyorda hala onların direktifleri ve kanunları bu topraklarda geçerliliğini sürdürüyor? Din, dil ve ırk ile yapılan her türlü faşizm sadece kan döküyor, ne ölen ne öldüren sadece silah tüccarları ve sömürgeciler kazanıyor, sonra Apo gibi maşalar birilerince lider kabul edliyor? Bütün bunlar sadece senaryo ve her senaryonun oyuncuları ve yönetmenleri vardır ayrıca finanse edenleri olmadan bir film çekilemez! Alıntı
Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2009 Zeitgeist Addendum ve Banu Avar'ın Yeni Dünya Düzeni belgesellerini izlemezi tavsiye ediyorum... . . Terör neden 100 yıldır sadece Ortadoğu'da ve Müslüman halklar arasında kan akıtıyor? Ve neden Müslüman halklar din bağnazlığından kurtulamıyor, teröre meylediyor? . . .. kanımca .. Gerek dünyada ve gerekse ülkemizde özellikle İran devriminden sonra İslâm`ın bir din olmanın yanında bir yönetim biçimi ve bir rejim olduğu yönündeki kanaatler yaygınlaşmıştır. Dolayısıyla İslâmî yönetim biçiminin hakim olmadığı ve halkının çoğunlukla Müslüman olduğu ülkelerde böyle bir tehlikenin varlığı kabul edilmektedir. Dini fanatizmin körüklenmesi neticesinde Müslüman ülkelerde her zaman İslâm`ın bir terör sebebi olabileceği ileri sürülmektedir. Amerika Birleşik Devletlerini kuran Avrupalılar, Amerikalı olmayı nasıl başardılar? Orada neden terör olmuyor, Büyük devletler hakemlik görevlerini hakkâniyetle yapmadıkları gibi, emperyalist faaliyetlerinden de vazgeçmemektedirler. ABD`nin Irak`ı işgalinin gerçek nedeninin Saddam rejimini devirmek olmadığı ortaya çıkmıştır. Bugün herkes bilmektedir ki ABD Irak`ta petrol için vardır. Irak`a girerken dünyaya karşı ileri sürdüğü sebeplerin hiçbirisinin gerçek olmadığı gün gibi ortadadır. Yüz binlere varan insanın ölümüne sebep olan haksız bir işgalin teröre sebebiyet vermeyeceğini kim iddia edebilir? Terörün psikolojik sebeplerinin başında intikam alma duygusu gelir. İntikam alırken adalet ve hakkâniyet duygularından söz edilemez. ****** Saygılar .... 2 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2009 Öcalan’ın söylediklerini dikkate almamız gerekiyor ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşmelerinde, sorunun çözümü konusundaki düşüncelerini anlattıklarını söyledi. Erdoğan ve Atalay’a, değişim, dönüşüm ve sorunun çözümünün kaçınılmaz olduğunu dile getirdiklerini vurgulayan Türk, “72 milyonun hassasiyetleri gözönünde bulundurularak bir çözüme gidilmeli” dedi. Türk, özetle şöyle konuştu: HEM TSK’YI HEM PKK’YI: 30 yıldan beri silahlı sürecin yaşadığı bir Türkiye’deyiz. Eğer bu konuda, etkili rol alması gereken insanları hiç yokmuş gibi davranarak veya onların düşüncelerini önemsemeyecek bir yaklaşım biçimini sergilemek, sıkıntıların doğmasına neden olacak. Ben burada hem TSK’yı hem de PKK’yı kastediyorum. Bu işin öncülüğünü yapacak olan siyasi iradedir. Açılımı yapacak olan siyasi iradedir. Ama tüm düşüncelerin dikkate alınması gerektiğine inanıyorum. SOMUT BİR ÖNERİ GELMEDİ: Bakan Atalay, somut bir öneri getirmedi. Şu anda bir sürecin başlangıcındayız. Tartışma dönemi gelişecek. Bizim amacımız Türkiye’yi çözmek değil, sorunu çözmektir. Halkların sevgiyle kucaklaşmalarını sağlamaktır. Çünkü biz etnik milliyetçiliğin ne kadar tehlikeli olduğunu bilen insanlarız. AYNA’NIN SÖZLERİ: (DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna’nın, CHP ve MHP’ye yönelik, “AKP’nin oyununa gelmeyin” sözlerinin hatırlatılması üzerine) Dereyi geçmeden paçaları sıvamak çok doğru değil. Hele o dereyi geçelim, ondan sonra değerlendirme yaparız. Bunu sadece Emine Hanım için söylemiyorum. 40 bin insanın yaşamını yitirdiği, annelerin acılar çektiği bir süreç... Bu süreç için hesap yapmayı, aceleci davranmayı, bunu magazinleştirmeyi doğru bulmuyorum. ÖCALAN’IN DAHİLİ: (Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın sürece dahil edilmesini istiyor musunuz? sorusu üzerine) Taraflardan biri midir, biridir. PKK üzerinde önemli bir etkinliği var mı, var. Toplum tarafından önemsenen bir isim midir, isimdir. O zaman sürecin gerçekten demokratik, barışçıl bir sürece, çözüm sürecine evrilmesi konusunda etkili olan herkesin hassasiyetini, söylediklerini dikkate almamız gerekiyor. Sonuçta elinde silahı tutan PKK’dır. PKK’yı en fazla etkileyecek olan o. Siyasetin de başıdır. Öncüsüdür. O zaman onun söylemlerinin, bu sürecin barışçıl bir sürece evrilmesine etkili olacağını düşünüyorsak, onun söylediklerini de önemsememiz gerekiyor, dikkate almamız gerekiyor. * (Siz, Öcalan ile diyalog kurulmasından yana mısınız? sorusu üzerine) Dünyada bunun formülleri var. Bunları uzun uzun tartışıp süreci tıkamaya gerek yok. Türkiye’de bu sorunlarla ilgili olan insanlar, birilerinin toplum üzerinde etkisi varsa, siyasi üzerinde etkisi ve rolü varsa, söylediklerinin önemli olduğunu görmek gerekir. VEBALİ AĞIR OLUR: Bu sorunun çözümsüzlüğünden Türk, Kürt, toplum ve siyasetçiler etkileniyor. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne zarar vermeyen, gerçekten halkların kucaklaşmasını esas alan bir projeye karşı çıkmak, kandan beslenmektir. Bunun vebali, günahı çok ağır olur. 15 AĞUSTOS ÖNEMLİ: Dünyanın hiçbir anayasasında etnisiteye dayalı bir maddenin, o toplumda barışmayı sağlamayacağına inanıyoruz. Kürt kelimesinin Anayasa’ya geçirilmesini doğru bulmuyoruz. Çünkü, Kürt’ü geçirdiğiniz zaman Çerkez’i, Laz’ı görmezlikten gelmiş oluruz. Artık demokratik siyasetle, tartışmayla, diyalogla sorunları gündeme getirebiliyoruz. 15 Ağustos’ta başlayan silahlı mücadelenin artık bu süreçte, barışçıl demokratik bir sürecin kapısının aralanması için bir gün olmasını diliyorum. 2 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2009 Eğer Pkkyı hemen şimdi silahsızlandırmak istiyosak Ahmet TÜRK'ün bu yaklaşımı doğrudur,Ancak Kürt sorununda silahlı mücadele kısmını kenarda bırakıp diğer yönlerine yönelerek çözmeye çalışacaksak Öcalan'ın muhattaplığına gerek yoktur.Unutulmaması gereken bir nokta vardırki Kürt hareketi Abdullah Öcalan'la başlamadı ve onunla bitecek diye birşeyde yoktur,bu yaklaşım sadece öcalan'ın kendini terazinin bir yanına yerleştirmek suretiyle kurtulabilirmyim çırpınışıdır.Kürt sorununda asıl muhatap Dtp Olmalıdır ama Dtp'de Türk halkının değerlerini ve kırmızı çizgilerini anlamalı ve taleplerini,hareket tarzını bu konjektüre uygun yapmalıdır... 2 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2009 Eğer Pkkyı hemen şimdi silahsızlandırmak istiyosak Ahmet TÜRK'ün bu yaklaşımı doğrudur,Ancak Kürt sorununda silahlı mücadele kısmını kenarda bırakıp diğer yönlerine yönelerek çözmeye çalışacaksak Öcalan'ın muhattaplığına gerek yoktur.Unutulmaması gereken bir nokta vardırki Kürt hareketi Abdullah Öcalan'la başlamadı ve onunla bitecek diye birşeyde yoktur,bu yaklaşım sadece öcalan'ın kendini terazinin bir yanına yerleştirmek suretiyle kurtulabilirmyim çırpınışıdır.Kürt sorununda asıl muhatap Dtp Olmalıdır ama Dtp'de Türk halkının değerlerini ve kırmızı çizgilerini anlamalı ve taleplerini,hareket tarzını bu konjektüre uygun yapmalıdır... Ellerine sağlık forumdaşım. PKK,Kürt Sorunun mihenk taşı değildir. Kürt Sorununun çözümünde asıl muhattab Kürt'lerin kendisidir. Sorun "dağa çıkan PKK ile onu etkisiz hale getirmeye çalışan TSK arasındaki mücadaledir" diyen,etnik kimliği farketmeksizin sorunu silahtaki taraf ile çözmeye çalışan zihniyetin düşündükleri aksine; Kürt Sorunu;siyasi,sosyal ve ekonomik bir sorundur. Siyasi bir sorundur;örneğin siyasi arenada yok sayılan bir etnik kimliğin siyasallaşma mücadelesi vardır. Sosyal bir sorundur;örneğin taraf olamayan bölge halkının dipe vuran bir toplumsal yapısı vardır. Ekonomik bir sorundur;örneğin güvenlik gerekçesi ile evi yakılan,sonra sokakta kalan Hasan ....'nın işsizliği vardır. Ve güvenlik. Şunu açık açık yazıyorum;Kürt Sorunu tanımımda yer alan sorunların çözümü ile güvenlik sorunu da asgari düzeye düşecektir.Hak ihllalerin olmadığı,refah seviyesinin yüksek olduğu....bir bölge yada ülke de "kimse eline silahı alıp da dağa çıkmaz" Evet,çözüm demokrasidir.Çözüm hukuktur.Çözüm ucuz kardeşlik edebiyatlarından sıyrılıp,ötekileştirdiğine tahammül edebilmektir. Yoksa... Sayın Türk'ün ifadesinde yer alan "Öcalan ile muhattao olmalısınız" şeklinde ki "meli,malı" cümleler,forumdaşımızın dediği gibi silahı bırakmanızı sağlar;başka bir mecrada tekrar silahı elinize almaya sağladığı gibi. AKP,CHP,MHP üçlüsüne birçok şeyi dedikten sonra,DTP'ye denilmesi gerekeni de söylemeyi boynumun borcu bilirim. "DTP,beni temsil etmiyor.Benim düşündüklerimi olması gerektiği gibi ifade etmiyor.Elbette ki DTP,kendi tabanına yanıt verecektir.Elbette ki çözüm arayış sürecinde herkes ne istediğini özgürce ifade edecektir.Ancak beni temsil eden ideoloji,parti veya kişilerin,benim adıma konuşup yazarken,sürekli dert yandığımız kafa tası milliyetçilik oyununa gelmeleri kesinlikle affedilemez.Bizim derdimiz "asil bir Kürt" olmak değil,"Kürt olarak yaşamak"tır." Lütfen,oyuna gelmeyelim. Kürt,Türk,Ermeni...kim olursak olalım;insan olmanın gereği kendine benzetmek değil,kendi olanın yanında,onun için de mücadale edebilmektir.Acılar büyük,kayıplar milyonlarla ifade ediliyor.Acı acıdır;kıyası yapılamaz.Sudan bahanelerle,anlamsız korkularla lütfen acılara yeni acılar eklemeylim. Yoksa...alanlarda "çığırdayan",ikiyüzlü kan emicilerden farkımız kalmaz.Sağduyu ve empati. Hemen çözmem gereken sorulara dönememenin verdiği vicdan azabıyla,bir de Yıldırım Türker'in bugün ki yazısına herkes bir baksın diye rica etsem(Radikal Gazetesi) sevgiler. 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2009 Hak ihlalleri Türkiye genelinde olmaktadir,bunu bilincli olarak sadece Kürtler üzerinde yogunlastiranlar aslinda demokratik acilim adi altinda Kürtlere özel haklar istemektedirler. Ne kadar tutarsiz bir tespit:"Eger Kürtlere demokratik haklar verilirse,efendim onlar ellerine silah alip daglara cikmazmis"o zaman bende silah alip daga ciksam nasil olur acaba,sonucta benim de demokratik bazi haklarim verilmiyor.O zaman demokratik hakki almak icin herkes silahlanip daglara ciksin.E peki neden sadece Kürtler??Neden sadece Kürtler bu ülkede birlik ve bütünlügü bozmaktadir,neden Kürtler Ingilizlerle birlik olarak Türk Ulusunun istiklal savasinda ulusu arkadan vurmak istemistir.Neden?Yani Kürt olmayanin Demokratik haklari mi yok yoksa kargadan baska kus tanimam demek mi isteniyor.Kardeslik edebiyatiymis,ya demek öyle.Kardes olmak icin ülkenin bölünmesi sart galiba,aynen Irak'in bölünmesi gibi. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.