Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

CESARETİN VAR MI AŞKA? Love Me If You Dare - Jeux D'Enfants

Fransız sinemasından bir başka komik-trajik-eksantrik film. İki çocuğun etrafında başlayan ve oyun üzerine kurulmuş bir drama - güldürü. Kendilerini herşeyin oyun olduğu ve oyun oynamadıkları zaman mutlu hissemeyen ve biribirlerinden ayrı duramayan iki karekterin çarpışması ve kırılmasından kaynaklanan yaşam sınırlarını zorlayan bu film bazan anlaşılması zor olsada epik sinemaya bir örnek. Seyredin çok güzel diyorum... Öellikle Guillaume Canet dikkat edin daha sonra bu ismi çok duyacağımızdan eminim...

Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard

Yönetmen: Yann Samuell

post-2-0-48385200-1335928128_thumb.jpg post-2-0-66777100-1335928129_thumb.jpg

Ever since they were kids, Sophie (Marion Cotillard) and Julien (Guillaume Canet) have gotten their kicks out of a game where they continuously attempt to one-up the other with a chain of extreme pranks. When their relationship escalates to romance, the game turns harshly negative, and the two lovers' view of reality grows increasingly skewed.

Starring: Guillaume Canet, Marion Cotillard

Director: Yann Samuell

• 3 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Eveeet, işte burda... Dakikalardır sinema sayfasında yorumlamak için bu filmi arıyorum, nihayet buldum... izlediiiiiiiiiiiiiiiim, çok da beğendim ve bu filmin burada mutlaka yorumlanmış olduğundan, kimse izlememişse bile Çok Sevgili Adminim'in izlemiş olduğundan adım gibi de emindim...

Aslında buradaki 16 sayfayı sonuna kadar taradım fakat filmi bir türlü bulamadım. Neden? Çünkü filmin Türkçe'ye çevrilmiş ismi "CESARETİN VAR MI AŞKA?" idi ve "YAPABİLİYORSAN SEV" şeklinde açılmış olan başlık dikkatimden kaçtı. Orjinal ismi Fransızca (Jeux d'enfants ) olduğundan da İngilizce başlıkları hiç önemsemedim. Bu demek oluyor ki filme Türkçe ve orjinal ismiyle bir alt başlık açmak gerekecek :)

Sonuç itibariyle aramaktan vazgeçmedim çünkü başta da dediğim gibi bu filmi Adminimiz'in izlememiş olması imkansızdı :) Bence yani... Bu yüzden de şansımı bir kez daha deneyip, arama bölümünü "COTILLARD" yazdım ve film karşıma çıktı :) Üstelik yanılmamışım da "Admin" doğru yanıtmış :deli:

Evet bu önsözün ardından gelelim yoruma;

BU arada filmle ilgli küçük bir uyarı;

Kesinlikle ama kesinlikle bu filmi altyazılı izleyin çünkü Türkçe dublaj çok yetersiz ve anlamsız... Tabi tercih yine de sizin...

Ben bu filmi çok sevdim ama biliyorum ki bu filmi "hiç sevmedim" diyenler de olacaktır. Çünkü bu film ya "çok sevdim" ya da "hiç sevmedim" filmidir. Ortası yok yani :) Kurgu bildiğiniz normal romantik komik aşk filmi değildir. Ama belki şöyle tanımlanabilir; Traji-komik maceralı romantik psikopat bir aşk filmi :D Evet evetttt, tıpkı böyle anlatılabilir, ben bu anlatımı sevdim :hug:

Film, bir Fransız filmi ve içinde de aşk varsa bence de Edith Piaf'sız olmazdı ki nitekim Edith Piaf'tan "La Vie En Rosa" filme başka da hiçbir soundtrackin yakışmayacağı kadar guzel yakışmış. Daha da enteresanı filmdeki traji komik maceralı romantik psikopat aşk, La Vie En Rosa gibi son derece romantik bir şarkıyı bile psikopatlaştırıp, traji komik maceralı romantik psikopat bir aşk şarkısına çevirmiş ve "Hayat toz pembe bebeğim, al beni kollarına" diyen şarkı "Hayat hiç de kolay degil, alabiliyorsan al beni kollarına" der gibi bir hale dönüşmüş :D

Yaaaa bu filmi anlatmak şu anda bana gerçekten de çok zor geliyor, kendimi spoiler kullanmamak için zor tutuyorum. Ama biliyorum ki tek bir spoiler dahi filmi izlemeyen kişiler için gerçek bir haksızlık olur. Kimsenin filmden alacağı tada engel olmak istemem bu yüzden de "Herşeyi tadında bırakmak lazım" diyor ve yorumumu buracıkta bitiriyorum :)

-Büyüyünce ne olacaksın?

-Diktatör, ya sen?

-Kayısılı turta

• 2 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:
Eveeet, işte burda... Dakikalardır sinema sayfasında yorumlamak için bu filmi arıyorum, nihayet buldum... izlediiiiiiiiiiiiiiiim, çok da beğendim ve bu filmin burada mutlaka yorumlanmış olduğundan, kimse izlememişse bile Çok Sevgili Adminim'in izlemiş olduğundan adım gibi de emindim...

Aslında buradaki 16 sayfayı sonuna kadar taradım fakat filmi bir türlü bulamadım. Neden? Çünkü filmin Türkçe'ye çevrilmiş ismi "CESARETİN VAR MI AŞKA?" idi ve "YAPABİLİYORSAN SEV" şeklinde açılmış olan başlık dikkatimden kaçtı. Orjinal ismi Fransızca (Jeux d'enfants ) olduğundan da İngilizce başlıkları hiç önemsemedim. Bu demek oluyor ki filme Türkçe ve orjinal ismiyle bir alt başlık açmak gerekecek :)

Aslında ben bu filmi izlediğimde Türk sinema sitelerinde izi yoktu ondan kendim bir çeviri yaptım...

Bildiğiniz gibi Bir filmin Türkçede çeviri karşılığı Türkçe Film ismi olarak alınmıyor birileri filme bakıp bir isim uyduruyor yada en yakın anlamı bularak satacak bir isim üretiyorlar (Orijinal İsim)... ;)

Herneyse filmin ismini Türkçe'deki ismi ile değiştirdim...

Saygılar

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Film, bir Fransız filmi ve içinde de aşk varsa bence de Edith Piaf'sız olmazdı ki nitekim Edith Piaf'tan "La Vie En Rosa" filme başka da hiçbir soundtrackin yakışmayacağı kadar guzel yakışmış. Daha da enteresanı filmdeki traji komik maceralı romantik psikopat aşk, La Vie En Rosa gibi son derece romantik bir şarkıyı bile psikopatlaştırıp, traji komik maceralı romantik psikopat bir aşk şarkısına çevirmiş ve "Hayat toz pembe bebeğim, al beni kollarına" diyen şarkı "Hayat hiç de kolay degil, alabiliyorsan al beni kollarına" der gibi bir hale dönüşmüş

Ayrıca bende filmdeki bu şarkı hakkında bir not düşeyim ; Trio esperanca, Zazie, Donna Summer, Louis Armstrong seslerinden dinledik La Vie En Rose'u. Ama Edith Piaf'ın sesinden dinlemek ayrı bir güzellik tabi.

Filme gelince de aslında aşk değil bence orda yaşanan :) iki çılgının maceraları işte. Ama yine de izlerken çok güldüm heleki çocukluklarının anlatıldığı ilk bölüm en güzeliydi. Yalnız o çirkin kız büyüdü afeti tufan oldu, garibim Julien küçükken ne de tatlı bir çocuktu karizmatik bir tarafı da vardı ama nitekim büyüdü ve çirkin bir adam oldu :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.