Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Pantolan giyen kadınlara kırbaç cezası Sudan'ın başkenti Hartum'da, ''açık saçık'' giyinmekle suçlanan 13 kadın kırbaçlanarak cezalandırıldı. Ankara- BBC'nin haberine göre, 40 kırbaç cezasına çarptırılan gazeteci Lubna Ahmed El Hüseyin, kendisi gibi pantolon giyen 12 kadının Hartum'daki bir lokantada tutuklandıklarını belirterek, kadınlardan kimilerinin suçlamayı kabul ettiklerini ve derhal 10 kez kırbaçlandıklarını bildirdi. 20 ila 30 polisten oluşan bir ekibin tutukladığı El Hüseyin, ''Pantolon ve bluz giymiştim. Benim gibi giyinen 10 kız bu işin bir an önce bitmesi için suçu kabullendiler ve oracıkta 10 kez kırbaçlandılar. Ama ben ve diğerleri avukatlarımızla konuşma ve akıbetimizi beklemeyi tercih ettik'' diye konuştu. El Hüseyin, kırbaçlanan kadınların çoğunun Güney Sudan'ın Hıristiyan ve Animist bölgelerinden geldiklerini söyledi. Sudan'ın tanınmış gazetecilerinden El Hüseyin, aynı zamanda Sudan'daki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliğinde çalışıyor. Güney Sudan'ın tersine şeriatın uygulandığı Hartum'da, ''açık saçık'' giyinmenin cezası 40 kırbaç. 13 Temmuz 2009 Cumhuriyet 21.YY'da bu yaşananları okumak tüyler ürpertici. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 21.YY'da bu yaşananları okumak tüyler ürpertici. Aynı fikirdeyim.. Ancak o alıntı yaptığınız haberin hemen yanında şu haberde vardı.. Keşke gerçekten kötü bir olayı kınarken daha objektif daha duyarlı olabilseydik.. Mısırlı göçmen mahkemede öldürüldü Almanya'da yaşayan Mısır asıllı Merve El Şerbini, mahkeme salonunda bir ırkçı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay Müslüman göçmenlerin büyük tepkisini çekti. Alman hükümeti ve basının tepkisi ise yetersiz bulunuyor. 32 yaşındaki Mısırlı göçmen Merve El Şerbini’nin bir Alman mahkemesinde, hakimin ve diğer görevlilerinin gözleri önünde ırkçı bir Alman tarafından 18 bıçak darbesiyle öldürülmesi, İslam karşıtlığı tartışması başlattı.Deutsche Welle'nin haberine göre, 2008 yılı Ağustos ayında, El Şerbini bir çocuk parkında, 28 yaşındaki Rusya göçmeni Alman Alex W.’den salıncakta üç yaşındaki oğlu için yer istedi. Ancak El Şerbini’nin bu talebi hakaretlerle karşılık buldu. Alex W. genç kadını ‘İslamcı, şıllık, terörist’ gibi kelimelerle taciz etti.El Şerbini 28 yaşındaki Alman’ı bunun üzerine hakaret suçlamasıyla mahkemeye verdi. Mahkeme Rusya’da doğup büyüyen ve 2003 yılında Almanya’ya yerleşen sanığı 2008 sonunda 780 Euro para cezasına çarptırdı, ancak başsavcılık cezayı hafif bularak kararı temyize gönderdi. Bu dava sırasında da Alex W.’nin ırkçı söylemlerde bulunduğu belirtildi.El Şerbini’nin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırı ise Dresden’de 1 Temmuzda görülen davanın temyiz duruşmasında meydana geldi. Rusya göçmeni 28 yaşındaki Alman sanık, Merve El Şerbini’nin üzerine yürüyerek kadını en az 18 bıçak darbesiyle öldürdü. El Şerbini öldürüldüğünde, üç aylık hamileydi. POLİS MERVE’NİN EŞİNİ VURDU Olay sırasında Merve El Şerbini’nin eşi de ağır yaralandı. 32 yaşındaki eş, öfkeli Almanı etkisiz hale getirmek ve eşini korumak için müdahale etti, ancak o sırada yan salondaki başka bir duruşmada bulunan bir polis memuru arbedeyi fark edince, saldırının sorumlusunun Merve’nin eşi olduğunu zannederek genç adamı bacağından vurdu. El Şerbini olay yerinde can verirken ağır yaralanan eşi ise hala hastanede tedavi görüyor. Tüm bu olaylar mahkeme salonunun ortasında ve El Şerbini çiftinin üç yaşındaki oğullarının gözleri önünde gerçekleşti. ALMAN MEDYASI İKİNCİ GÜN IRKÇILIĞI FARK ETTİ Olay ilk gününde Alman basınında; “Davalı görgü tanığını öldürdü” başlığıyla yer aldı. İkinci günse haberlere olayın ırkçı ve yabancı düşmanı boyutu da eklendi. Dresden Başsavcısı Christian Avenarius saldırganı ‘fanatik bir yabancı düşmanı’ olarak nitelendirdi ve münferit bir saldırı olduğu düşüncesinde olduklarını vurguladı. Alman “Bild” gazetesi haberi, “Yabancı düşmanı mutlu aileyi parçaladı” başlığıyla verdi. Ancak hiçbir mecra, olayın olası İslam karşıtı boyutuna değinmedi. Almanya’daki Müslümanlar Merkez Konseyi ise, 5 Temmuzda internet sitesi üzerinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada cinayet, “İslam karşıtı bir eylem” olarak nitelendirildi. MÜSLÜMAN ÖRGÜTLER: DEHŞET İÇİNDEYİZ Almanya’nın en büyük dört Müslüman kuruluşunu çatısı altında toplayan Köln merkezli Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi de 7 Temmuz’da yayımladığı açıklamada “Merve için sessiz yürüyüşler düzenlenmesi” çağrısında bulundu. Açıklamada “Merve’nin ölümü hepimizi korku ve dehşete düşürdü. Siyasiler ülkemizdeki İslam fobisini artık ciddiye almak zorunda” denildi. Konsey, Merve’nin aynı zamanda kamuoyundaki başörtüsü tartışmaları ve basında yer alan İslam’a karşı kışkırtma ve iftiraların da kurbanı olduğuna dikkat çekti. Müslüman örgütlerine ilk destekse Almanya Yahudiler Merkez Konseyi’nden geldi. Yahudiler Konseyi Genel Sekreteri Stephan Kramer olaydan büyük endişe duyduklarını belirterek, “Şimdiye kadar Almanya’daki İslam düşmanlığını gerçekdışı bir tartışma olarak önemsemeyenler, bu korkunç olay sonrasında yalancı çıktıklarını görmektedir” dedi. Merve El Şerbini memleketi İskenderiye’de Pazartesi günü bini aşkın kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Mısır’da ise öfke dinmedi. Salı günü Kahire’deki Alman Büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlenirken, Alman mallarını boykot çağrıları yapıldı, hatta misilleme tehditleri yağdırıldı. Bunun üzerine Alman Federal Hükümet Sözcü Yardımcısı Thomas Steg, Çarşamba günü bir açıklama yaparak ortamı yatıştırmaya çalıştı: “Federal hükümet tepki vermiştir. Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, kurbanın eşine federal hükümetimizin taziyelerini iletti, başsağlığı diledi. Bu tiksindirici ve korkunç olayı kınadığımızı ifade etti. Federal hükümet olaya sessiz kalmamıştır.” Başbakan Angela Merkel de G8 Zirvesi paralelinde konuyu Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüştü ve olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Saksonya Eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich de Mısır’ın Berlin büyükelçisi ile Merve’nin yaralı eşini hastanede ziyaret etti. Alıntı Milliyet.. 21.Y.Y da böyle korkunç olaylar gerçekten tüyler ürpertici.. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Aynı fikirdeyim..Ancak o alıntı yaptığınız haberin hemen yanında şu haberde vardı.. Keşke gerçekten kötü bir olayı kınarken daha objektif daha duyarlı olabilseydik.. Ben Milliyetten değil Cumhuriyetten alıntı yaptım ve okurken diğer başlıklar yoktu. Bilmeden önyargılı davrandınız. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 İsteyen okur diye bir şey yok sevgili arkadaşım,burası ortak kullanılan bir forum günlük gazete haberlerinin olduğu başlık zaten var bunu eleştirmek için değil samimi olarak başlık kirliliği olduğundan söylüyorum... Yukarıda da belirttim konu takibi zorlaşıyor.. Gazatelerde çıkan her haber için başlık açılırmı? bir bak bakalım güncel konular ana sayfasına.. Ayrıca alıntı yaptığın yerin hiç bir önemi yok,günlük gazeteleri takip ettiğine göre aynı duyarlılığı diğer haber içinde göstermen gerekir.. Yanılıyormuyum? Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 İsteyen okur diye bir şey yok sevgili arkadaşım,burası ortak kullanılan bir forum günlük gazete haberlerinin olduğu başlık zaten var bunu eleştirmek için değil samimi olarak başlık kirliliği olduğundan söylüyorum...Yukarıda da belirttim konu takibi zorlaşıyor.. Gazatelerde çıkan her haber için başlık açılırmı? bir bak bakalım güncel konular ana sayfasına.. Ayrıca alıntı yaptığın yerin hiç bir önemi yok,günlük gazeteleri takip ettiğine göre aynı duyarlılığı diğer haber içinde göstermen gerekir.. Yanılıyormuyum? Sanırım anlatamadım, her çıkan haberi ne ben okuyabilirim ne de buraya alıntı yapabilirim. Ben biraz seçiciyim her gazeteyi okumuyorum. Dediğim gibi benim okuduğum gazetede diğer başlıklar yoktu. Okuduğum haberlere gereken duyarlılığı gösterdiğimi düşünüyorum ki önemli olanları paylaşıyorum. Güncel konular adı altında bunları yazmam da gayet doğal ki bu konuda güzel tepkilerde aldım. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Aynı fikirdeyim..Ancak o alıntı yaptığınız haberin hemen yanında şu haberde vardı.. Keşke gerçekten kötü bir olayı kınarken daha objektif daha duyarlı olabilseydik.. Mısırlı göçmen mahkemede öldürüldü Sayin Suheda: Bir haber Sudan dan bahsediyor. Diger haber Almanyadan. Malesef, siz aradaki farki goremiyorsunuz. Musadenizle, aciklamak isterim. Sudan haber, sekuler olmayan bir devletin, halkina yaptigi eziyetten, zulumunden bahsediyor. Yani, bu haber medeni toplumlarin kabul edemeyicegi olan bir olay. Ve bu devletin kanunlari. Mustesna bir olay degilde, her gun olabilen bir olay. Halkin caresiz kaldigi ve bunu kabul etmek zorunda oldugu bir olay. Digeri(Almanyadan), bir alman katilinden bahsediyor. Alman devletinden degil! Katil adam hapise gider. Cezasini gorur. Sudan Devletine ne olur? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 21.Y.Y da böyle korkunç olaylar gerçekten tüyler ürpertici.. Cok haklisiniz sayin suheda, gercektende 21. Y.Y. da bu tür olaylar tüyler ürpetici, aynen ülkemizde Malatya'da (hiristiyanlik calismasi yapan insanlar), Trabzon'da ( bir papaz) ve Istanbulda (Hrant Dink), müslüman ve Türk olmadiklarindan dolayi haince öldürüldükleri gibi. Önemli olan sadece müslümanlara olan olaylari görmek degil, tüm insanliga karsi yapilan her ülkedeki vahseti görmek ve lanetlemek. Bu tür bir durusu ben malesef aramizda göremiyorum. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Cok haklisiniz sayin suheda, gercektende 21. Y.Y. da bu tür olaylar tüyler ürpetici, aynen ülkemizde Malatya'da (hiristiyanlik calismasi yapan insanlar), Trabzon'da ( bir papaz) ve Istanbulda (Hrant Dink), müslüman ve Türk olmadiklarindan dolayi haince öldürüldükleri gibi. Önemli olan sadece müslümanlara olan olaylari görmek degil, tüm insanliga karsi yapilan her ülkedeki vahseti görmek ve lanetlemek. Bu tür bir durusu ben malesef aramizda göremiyorum. bravo. yukarıdaki bu yoruma açık ve net yanıt verebilir misiniz? yoksa lafı evirip çevirip havada çift taklama attıracaksınız? --------------------------- deniz kızı arkadaşımızın dikkatini bir haber çekmiş ve burada bizimle paylaşmış. zaten forumun amacı bu. burası forumun güncel konular kısmı. güncel konularda güncel konular tartışılır. haber güncel bir haberdir. demekki bu haberin yeri tam da burasıdır. bu haberin buraya taşınması neden bazılarını rahatsız ediyor? pantolon giyen kadınlar vahşice cezalandırılmış! aklı başında bir insanın ilk yapacağı şey bu ilkelliği kınamak değil midir? hatta bu duruma dikkat çekmek öncelikle aklı başında bir kadına düşer. cezalandırılan pantolon giyen kadınlar, gerekçe: pantolon giymeleri. bunu ilk kınayacak olan kesim çağdaş, uygar dünyayı kavrayabilen, aklı başında kadınlardır. deniz kızı arkadaşımız bu haberi görmüş ve bu olaya dikkat çekmek istemiştir. şimdi tekrar soruyorum: neden birilerini bu haberin tartışmaya açılması bu kadar rahatsız ediyor? açık ve net yanıt verecek misiniz? yoksa lafı evirip çevirip havada çift taklamı attıracaksınız? buraya cevap olarak ağzı sonuna kadar açık bir ifade koyup laflara takla attırmayı kendinize çözüm olarak görecekseniz, samimiyetle söylüyorum cevap vermeyin. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Sayin Suheda: Bir haber Sudan dan bahsediyor. Diger haber Almanyadan. Malesef, siz aradaki farki goremiyorsunuz. Musadenizle, aciklamak isterim. Sudan haber, sekuler olmayan bir devletin, halkina yaptigi eziyetten, zulumunden bahsediyor. Yani, bu haber medeni toplumlarin kabul edemeyicegi olan bir olay. Ve bu devletin kanunlari. Mustesna bir olay degilde, her gun olabilen bir olay. Halkin caresiz kaldigi ve bunu kabul etmek zorunda oldugu bir olay. Digeri(Almanyadan), bir alman katilinden bahsediyor. Alman devletinden degil! Katil adam hapise gider. Cezasini gorur. Sudan Devletine ne olur? Benim alıntı yaptığım yazıyı okudunmu Suheyla?Okumadın oku o zaman.. Bak orada eleştirilen katil değil Alman hükümeti,mahkemede herkesin gözü önünde buna onlarca poliste dahil tam 18 yerinden bıçaklanarak öldürülen hamile bir kadın ve karısına yardım etmek isterken polis tarafından vurulan bir eş... Cok haklisiniz sayin suheda, gercektende 21. Y.Y. da bu tür olaylar tüyler ürpetici, aynen ülkemizde Malatya'da (hiristiyanlik calismasi yapan insanlar), Trabzon'da ( bir papaz) ve Istanbulda (Hrant Dink), müslüman ve Türk olmadiklarindan dolayi haince öldürüldükleri gibi. Önemli olan sadece müslümanlara olan olaylari görmek degil, tüm insanliga karsi yapilan her ülkedeki vahseti görmek ve lanetlemek. Bu tür bir durusu ben malesef aramizda göremiyorum. Zaten benimde anlatmak istediğim bu munferit bir olayı kınarken objektif olabilmek şimdi tekrar soruyorum: neden birilerini bu haberin tartışmaya açılması bu kadar rahatsız ediyor? açık ve net yanıt verecek misiniz? yoksa lafı evirip çevirip havada çift taklamı attıracaksınız? buraya cevap olarak ağzı sonuna kadar açık bir ifade koyup laflara takla attırmayı kendinize çözüm olarak görecekseniz, samimiyetle söylüyorum cevap vermeyin. Konu beni asla rahatsız etmedi,üzerinde tartışmaya bile gerek görmeyeceğim kadar umurumda bile değil,beni rahatsız eden güncel konuların gazete sutunlarına dönmüş olması. Bir ikincisi gazete okuyorum deyip o haberden daha ciddi bir haberi görmezlikten gelmek üstelik bir tarafta hunharca öldürülen bir hamile bir kadın var.. Şimdi kişi bir şekilde siyasi konulara mudahil olmak istiyorsa bunu kendi fikirleri,kendi bilgisiyle yapmalı oradan buradan alıntıladığı yazılarla kimse kendini ifade edemez.. Etse bile nereye kadar eder? Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Sayin Suheda: Bir haber Sudan dan bahsediyor. Diger haber Almanyadan. Malesef, siz aradaki farki goremiyorsunuz. Musadenizle, aciklamak isterim. Sudan haber, sekuler olmayan bir devletin, halkina yaptigi eziyetten, zulumunden bahsediyor. Yani, bu haber medeni toplumlarin kabul edemeyicegi olan bir olay. Ve bu devletin kanunlari. Mustesna bir olay degilde, her gun olabilen bir olay. Halkin caresiz kaldigi ve bunu kabul etmek zorunda oldugu bir olay. Digeri(Almanyadan), bir alman katilinden bahsediyor. Alman devletinden degil! Katil adam hapise gider. Cezasini gorur. Sudan Devletine ne olur? Suheyla tşkler. Ben yokken çok yerinde bir açıklama yapmışsınız. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 bravo. yukarıdaki bu yoruma açık ve net yanıt verebilir misiniz? yoksa lafı evirip çevirip havada çift taklama attıracaksınız? --------------------------- deniz kızı arkadaşımızın dikkatini bir haber çekmiş ve burada bizimle paylaşmış. zaten forumun amacı bu. burası forumun güncel konular kısmı. güncel konularda güncel konular tartışılır. haber güncel bir haberdir. demekki bu haberin yeri tam da burasıdır. bu haberin buraya taşınması neden bazılarını rahatsız ediyor? pantolon giyen kadınlar vahşice cezalandırılmış! aklı başında bir insanın ilk yapacağı şey bu ilkelliği kınamak değil midir? hatta bu duruma dikkat çekmek öncelikle aklı başında bir kadına düşer. cezalandırılan pantolon giyen kadınlar, gerekçe: pantolon giymeleri. bunu ilk kınayacak olan kesim çağdaş, uygar dünyayı kavrayabilen, aklı başında kadınlardır. deniz kızı arkadaşımız bu haberi görmüş ve bu olaya dikkat çekmek istemiştir. şimdi tekrar soruyorum: neden birilerini bu haberin tartışmaya açılması bu kadar rahatsız ediyor? açık ve net yanıt verecek misiniz? yoksa lafı evirip çevirip havada çift taklamı attıracaksınız? buraya cevap olarak ağzı sonuna kadar açık bir ifade koyup laflara takla attırmayı kendinize çözüm olarak görecekseniz, samimiyetle söylüyorum cevap vermeyin. tşkler rua . Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Ciddi anlamda bir başlık kirliliği mevcut bu bölümde,bu işi zaten Efendi yapıyordu,ee ne anladık tartışmadan,oturup hepimiz alıntılayalım duralım yazıları..Ve her birine yeni bir başlık açalım..Kopyala yapıştır,kopyala yapıştır.. Ciddi anlamda başlık kirliliğinden bahsediyorsunuz ama; havadan sudan konuları veya forum oyunlsrı başlıkları altındaki başlık kirliliklerine ne demeli? Üstelik birçoğu amaçsız iletiler, en azından ben hoşuma gitmeyen bir durumu kınamak istedim. Ve yeniden söylüyorum benim okuduğum gazetede sizin yazdığınız haber yoktu. Ben okuduğum ve üzüldüğüm bir haberi paylaştım. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Az öncede söylediğim gibi siyasi konulara mudahil olma çabası sürekli oradan buradan seçilip kopyalanan yazılarla olacak iş değildir.. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Az öncede söylediğim gibi siyasi konulara mudahil olma çabası sürekli oradan buradan seçilip kopyalanan yazılarla olacak iş değildir.. Bu sadece sizin fikriniz. Başlık adı altında Güncel Konular Siz de dikkatinizi çeken yazıyı ya da haberi iletirsiniz biz de okuruz. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Benim alıntı yaptığım yazıyı okudunmu Suheyla?Okumadın oku o zaman..Bak orada eleştirilen katil değil Alman hükümeti,mahkemede herkesin gözü önünde buna onlarca poliste dahil tam 18 yerinden bıçaklanarak öldürülen hamile bir kadın ve karısına yardım etmek isterken polis tarafından vurulan bir eş... Sayın Suheda, düşüncelerinizi anliyorum. Cünkü böyle zihniyetlerle aşinalığım var. Mamafih, şunu işaret etmek isterimki, Sayin Deniz Kızının belirttigi ve insanlıga karşı olan bir olayı mudafaa etmek icin, gidip başka bir ulkede diger bir kötüyü göstermek mantıksızdır! Saglam zihniyette, yani, bir tartışmada birinin yanlışını alakası olmayan başka bir digerinin yanlışı ile tartışılmaz! Yaptıgınız tartısmaya "safsata" bile demek zor. Cunku safsatalar ilk bakışta geçerli ve ikna edici gibi görülebilen fakat yakından bakıldığında kendilerini ele veren sahte argümanlardır. Sizin argumanınız safsataya bile yukselmiyor. Yani ilk bakışta bile geçerli ve ikna edici degil! Cünkü alakasız, kardesim. iyi gunler. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Sayın Suheda, düşüncelerinizi anliyorum. Cünkü böyle zihniyetlerle aşinalığım var. Mamafih, şunu işaret etmek isterimki, Sayin Deniz Kızının belirttigi ve insanlıga karşı olan bir olayı mudafaa etmek icin, gidip başka bir ulkede diger bir kötüyü göstermek mantıksızdır! Saglam zihniyette, yani, bir tartışmada birinin yanlışını alakası olmayan başka bir digerinin yanlışı ile tartışılmaz! Yaptıgınız tartısmaya "safsata" bile demek zor. Cunku safsatalar ilk bakışta geçerli ve ikna edici gibi görülebilen fakat yakından bakıldığında kendilerini ele veren sahte argümanlardır. Sizin argumanınız safsataya bile yukselmiyor. Yani ilk bakışta bile geçerli ve ikna edici degil! Cünkü alakasız, kardesim. iyi gunler. Zihniyetler konusunda benden daha çok aşinalığın olamaz geçelim bunu... Irkçılık adı altında din düşmanlığı yapılarak mahkeme salonunda polisin gözü önünde öldürülen hamile bir kadın, Tuhaf olan olay hakkında ki yorumun "safsata" öylemi? Sonrada kalkıp bana düşüncelerimi anladığını söylüyorsun bence kendini hiç yorma bu konuda çünkü demek istediğimi anlamadın anlayamazsın? Objektif olabilmek herkesin harcı değildir.. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Zihniyetler konusunda benden daha çok aşinalığın olamaz geçelim bunu...Irkçılık adı altında din düşmanlığı yapılarak mahkeme salonunda polisin gözü önünde öldürülen hamile bir kadın, Tuhaf olan olay hakkında ki yorumun "safsata" öylemi? Sonrada kalkıp bana düşüncelerimi anladığını söylüyorsun bence kendini hiç yorma bu konuda çünkü demek istediğimi anlamadın anlayamazsın? Objektif olabilmek herkesin harcı değildir.. Suheyla'nın yazdığı ve sizin anladığınız çok farklı. O benim yazdığım bir olayı, alakası olmayan başka bir olayla karşılaştırmanızdan bahsetmiş. Siz ise, mahkemede öldürülen hamile kadın için safsata dediğini düşünmüşsünüz. Suheyla aynı fikirlerdeyiz. Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 bu zamanda bu zihniyet pes doğrusu bu zamanda bu zihniyet pes doğrusu Herşeyin aşırısı zarardır derler ya gerçekten de doğru Artık daha insancıl bir toplum daha insancıl bir Dünya yaratmalıyız buna da kendimizden başlamalıyız bence saygılar... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Ciddi anlamda başlık kirliliğinden bahsediyorsunuz ama; havadan sudan konuları veya forum oyunlsrı başlıkları altındaki başlık kirliliklerine ne demeli? Üstelik birçoğu amaçsız iletiler, en azından ben hoşuma gitmeyen bir durumu kınamak istedim. Çok haklısın sevgili deniz_kızı.. Konu açılmışken bende kınıyorum... Saygılar.. DİPNOT.. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Çok haklısın sevgili deniz_kızı..Konu açılmışken bende kınıyorum... Saygılar.. DİPNOT.. Teşekkürler Sevgili Dipnot Bu konuda ciddi anlamda bir kirlilik olduğunu düşünüyorum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Teşekkürler Sevgili Dipnot Bu konuda ciddi anlamda bir kirlilik olduğunu düşünüyorum. fazla aldırmayın, zamanla alışırsınız. bu forumda gericilik ve gerici vahşet, ve gerici uygulamalarla ilgili ne zaman birşey yazılsa, "onu kınıyorsunuz da bunu niye kınamıyorsunuz" adamları çıkar ortaya. Hattı zatında, "niye kınamıyorsunuz" vs dedikleri konu hakkında ki duyarlılıkları da sadece, rahatsız oldukları başlığa muhalefet etmek içindir. Yoksa ilgilendikleri, duyarlı, hassas oldukları için değil. "ona öyle diyorsunuzda buna niye böyle demiyorsunuz" tarzı safsatalar yerine, duyarlı oldukları, protesto edecekleri, kınayacakları konu ve uygulamaları gigabytelarca boş yer olan forumda kınayacak bir yer bulurlardı. Yani şey gibi. Hani hayvan hakları savunucuları ne zaman bir yerde hayvanlara uygulanan vahşeti protesto etseler, muhakkak bir "hayvanlarını haklarını koruyonuzda, insanların haklarını niye korumuyonuz" adamı çıkar ya. Sanırsın bu adam ömrünü insan hakları mücadelesine adamıştır, çok duyarlıdır. Onun gibi birşey işte. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 fazla aldırmayın, zamanla alışırsınız. bu forumda gericilik ve gerici vahşet, ve gerici uygulamalarla ilgili ne zaman birşey yazılsa, "onu kınıyorsunuz da bunu niye kınamıyorsunuz" adamları çıkar ortaya. Hattı zatında, "niye kınamıyorsunuz" vs dedikleri konu hakkında ki duyarlılıkları da sadece, rahatsız oldukları başlığa muhalefet etmek içindir. Yoksa ilgilendikleri, duyarlı, hassas oldukları için değil. "ona öyle diyorsunuzda buna niye böyle demiyorsunuz" tarzı safsatalar yerine, duyarlı oldukları, protesto edecekleri, kınayacakları konu ve uygulamaları gigabytelarca boş yer olan forumda kınayacak bir yer bulurlardı. Yani şey gibi. Hani hayvan hakları savunucuları ne zaman bir yerde hayvanlara uygulanan vahşeti protesto etseler, muhakkak bir "hayvanlarını haklarını koruyonuzda, insanların haklarını niye korumuyonuz" adamı çıkar ya. Sanırsın bu adam ömrünü insan hakları mücadelesine adamıştır, çok duyarlıdır. Onun gibi birşey işte. Sizler varsınız, aynı fikirleri paylaştığım birçok arkadaşımız var. Evet dedğiniz gibi bu zihniyette kişilerde var tabiki. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 fazla aldırmayın, zamanla alışırsınız. bu forumda gericilik ve gerici vahşet, ve gerici uygulamalarla ilgili ne zaman birşey yazılsa, "onu kınıyorsunuz da bunu niye kınamıyorsunuz" adamları çıkar ortaya. Hattı zatında, "niye kınamıyorsunuz" vs dedikleri konu hakkında ki duyarlılıkları da sadece, rahatsız oldukları başlığa muhalefet etmek içindir. Yoksa ilgilendikleri, duyarlı, hassas oldukları için değil. "ona öyle diyorsunuzda buna niye böyle demiyorsunuz" tarzı safsatalar yerine, duyarlı oldukları, protesto edecekleri, kınayacakları konu ve uygulamaları gigabytelarca boş yer olan forumda kınayacak bir yer bulurlardı. Yani şey gibi. Hani hayvan hakları savunucuları ne zaman bir yerde hayvanlara uygulanan vahşeti protesto etseler, muhakkak bir "hayvanlarını haklarını koruyonuzda, insanların haklarını niye korumuyonuz" adamı çıkar ya. Sanırsın bu adam ömrünü insan hakları mücadelesine adamıştır, çok duyarlıdır. Onun gibi birşey işte. Zorunuza gittiğini biliyorum ama ben Suheda'yım huyum kurusun eğlenmek için buradayım (narsist'sin sen Suheda) Öyle cımbızlama alıp kopyalanan her haberde,bunu görmeye devam edeceksiniz buna ne denilir biliyormusun? Yanlışı göstermek.. Ama benim burda asıl eleştirdiğim o değildi... Az öncede söylediğim gibi siyasi konulara mudahil olma çabası sürekli oradan buradan seçilip kopyalanan yazılarla olacak iş değildir.. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Zorunuza gittiğini biliyorum ama ben Suheda'yım huyum kurusun eğlenmek için buradayım (narsist'sin sen Suheda)Öyle cımbızlama alıp kopyalanan her haberde,bunu görmeye devam edeceksiniz buna ne denilir biliyormusun? Yanlışı göstermek.. Ama benim burda asıl eleştirdiğim o değildi... Dikkatimi çeken bir haberi alıp kopyalamam sizlerle paylaşmak istemem de yanlış nerede ? Yoksa sadece haber sizin dikkatinizi çekmediği için mi yanlış geldi? Eleştirebilirsiniz en doğal hakkınız, tabi daha rasyonel sınırlar içinde olursa güzel olur. Güncel konular, güncel haberlerin paylaşıldığı yer ise ve burası bir paylaşım formu ise neden paylaşmayalım ki? Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Yahu arkadaşlar! asıl meseleye dönelim. kuyuya atılan taşın peşinden neden gidiyoruz, anlamıyorum ki. bırakın milleti sorunlarıyla başbaşa artık. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.