Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Fakat Osmanlı ile açıklamaya çalıştığınız asimilasyon yaklaşımınızı eksik buluyorum.Türkiye Cumhuriyeti starafından sistemleşen bir asimilasyon politikası var.O kadar gülünç bir şekilde uygulama alanları bulmuştur ki bu politika;adını bile koymak ince bir zeka ister.

İki farklı kültürden birinin yok sayılması,tamamiyle diğeri ile açıklanması değil midir asimilasyon?

Cumhuriyet'in ilanı ile arapsaçına dönmüş bir demokrasi,Atatürk'ten sonra değişimi ütopyaya dönüştüren zihniyetler,kendi başbakanını asmayı becermiş bir hukuk,darbeler,faili meçhuller,çatışmalar,kimlik kavgaları,çekişmeler...istikarasızlık değildir de nedir bunun adı?

Bu istikrarsızlığın yanında daima Kürtleri tehlike olarak gören,onları ve değerlerini yok sayan,onu Türkleştirmeye çalışan mekanizmalar...

Hukuku olmayan bir ülkede asimilasyonun da adı olmaz.

Asimilasyon demiştik değil mi...?

Demek ki bir ülkenin bütünlügü halklarin kaynasmasi halkinin kaynasmasi Asimilasyon mu oluyor..bak bakalim asimilasyon varsa hangi asimilasyon önde gidiyor

Hukuku olmayan bir ülkede asimilasyonun da adı olmaz.

O zaman Avrupa hukuku bizim cok gerimizde öyle mi dersin..

Gönderi tarihi:
Demek ki bir ülkenin bütünlügü halklarin kaynasmasi halkinin kaynasmasi Asimilasyon mu oluyor..bak bakalim asimilasyon varsa hangi asimilasyon önde gidiyor

O zaman Avrupa hukuku bizim cok gerimizde öyle mi dersin..

Kurtler dillerinin ve kimliklerinin yok olmasi pahasina hic bir zaman hic kimseyle kaynasmaya razi olmadi. Yapilanlar DAYATMACILIk. Iste asimilasyon ile entegrasyon arasindaki fark bu.

Kurtler hic bir zaman KAYNAMAS ugruna dillerinin, kimliklerinin, tarihlerinin INKAR edilmesine, yasaklanmasina RAZI olmadi ve olmayacaktir!

Gönderi tarihi:
Kurtler dillerinin ve kimliklerinin yok olmasi pahasina hic bir zaman hic kimseyle kaynasmaya razi olmadi. Yapilanlar DAYATMACILIk. Iste asimilasyon ile entegrasyon arasindaki fark bu.

Kurtler hic bir zaman KAYNAMAS ugruna dillerinin, kimliklerinin, tarihlerinin INKAR edilmesine, yasaklanmasina RAZI olmadi ve olmayacaktir!

Cok güzel aciklama yapmissiniz sayin Diyarbakirli, kaynasmak demek kendi kimliklarini kaybetmek ve daha da ileri gidersek inkar etmek degildir. Farkli kökenden toplumlar olarakta bir arada birbirimize saygi cercevesinde, kimsenin digerinin kimliginden rahatsiz olmadan kaynasarak yasayabiliriz. ama nedense asimilasyonu mesrulastiran zihniyet icin kaynasmak kimligini ve benligini unutmak ve inkar etmek olmasi gerekli. Su soruyu sorabiliriz, madem Kürt'lrin sadece Türkce konusmasi ve kimlik olarak Türk'üm demesi kaynasma anlamina geliyorsa ve buna asimile denilmiyorsa, neden biz Türk'ler kaynasma adina sadece Kürtce konusmuyoruz veya kendimizi Türk yerine Kürt olarak tanimlamiyoruz? Madem hic bir kötü niyet yoksa, derhal tüm Türk'ler kaynasma adina Kürt olabilirlar.

Gönderi tarihi:
Cok güzel aciklama yapmissiniz sayin Diyarbakirli, kaynasmak demek kendi kimliklarini kaybetmek ve daha da ileri gidersek inkar etmek degildir. Farkli kökenden toplumlar olarakta bir arada birbirimize saygi cercevesinde, kimsenin digerinin kimliginden rahatsiz olmadan kaynasarak yasayabiliriz. ama nedense asimilasyonu mesrulastiran zihniyet icin kaynasmak kimligini ve benligini unutmak ve inkar etmek olmasi gerekli. Su soruyu sorabiliriz, madem Kürt'lrin sadece Türkce konusmasi ve kimlik olarak Türk'üm demesi kaynasma anlamina geliyorsa ve buna asimile denilmiyorsa, neden biz Türk'ler kaynasma adina sadece Kürtce konusmuyoruz veya kendimizi Türk yerine Kürt olarak tanimlamiyoruz? Madem hic bir kötü niyet yoksa, derhal tüm Türk'ler kaynasma adina Kürt olabilirlar.

Bana, bu forumda, Kürtçe'nin yasaklanmasının bir hata olmadığını söyleyen kimseleri belirtir misiniz lütfen?

Öyle bir propaganda yapıyorsunuz ki, gören herkes o yasaları 80 yıldır uyguluyor ve destekliyor sanır...

Arkasında durduğunuz şeyin sadece en fazla 10 yıllık bir ömrü oldu ve 30 yıl öncesindeydi...

Kimsenin Kürtlerle bir alıp veremediği yok...

Gönderi tarihi:
Bana, bu forumda, Kürtçe'nin yasaklanmasının bir hata olmadığını söyleyen kimseleri belirtir misiniz lütfen?

Öyle bir propaganda yapıyorsunuz ki, gören herkes o yasaları 80 yıldır uyguluyor ve destekliyor sanır...

Arkasında durduğunuz şeyin sadece en fazla 10 yıllık bir ömrü oldu ve 30 yıl öncesindeydi...

Benim yorumumdan bunumu anladiniz?

Konulari kendi yörüngenize cekmekten ne zaman vaz gececeksiniz?

Gönderi tarihi:

Bakin bir goz atarsaniz bu forumda bir kac kisinin Kurtce'nin yasaklanmasindan nasil yana oldugunu gorursunuz Sayin Tenqeriin. Ayni sahislar hatta Muglali gibi bir katilin sucsuz 33 kisiyi oldurtmesini b ile "bir sebebi varmis ki yapmis" gibi soylemlerle savunuyor. Boyle dismnacil soylemlere sizin de biraz da olsun tavir koymaniz guzel olur bana sorarsaniz. Ki birbirimize biraz daha olsun yakinlasabilip sorunlari tartisabilecek ortam hazirlayalim!

Gönderi tarihi:

Tenqeriin kardes,

Neden anlamak istemiyorsunuz. Yani bu forumda ve Turkiye'de Kurtlerle ilgili herseye karsit kimseler oldugunu siz de bilmiyormusunuz? Neden hala inkar ediyorsunuz?

Ispatlar sunuyor arkadaslar yetmiyor. Burada buram buram milliyetcilik yapan Turk arkadaslar oluyor ve tahammulsuzluk ornekleri sergiliyorlar o da yetmiyor. Lutfen biraz anlamaya calisin bizleri.

Siz 10 yil surmus diyorsunuz ve 30 yil once oldu bu olay diyorsunuz. Bizler ise hayir 10 yildan fazla surdu ve Kurtlerin dik durusu sayesinde, ve maalesef kanli bir catisma ve AB'ye yaranma cabalari sayesinde bir takim degisiklikler oldu diyoruz.

Zira haksizlik 80 yil da suregelse, 10 yilda suregelse yine haksizliktir ve TAVIR koymaniz gerekiyor. Siz hala her seferinde nedense yapilan bazi yanlislari ya dogrularcasina ya da onemli saymazcasina yorumlar yapiyorsunuz. Ne olur biraz empati duyalim birbirimize karsi!

Gönderi tarihi:

Benim gördüğüm şey;

Birisinin Etnik-Milliyetçi bilinçle Kürtleri kutsaması...

Ve diğerinin de aynı bilinçle bunu (güya) demokrasi adına alkışlaması...

Neden yine bize etnik milliyetcilik damgasini vurdunuz anlayabilmis degilim! Dunya'ya da demokratik alkisci diye hitap etmissiniz! peki sizin yaptiginiz ne oluyor? MILLIYETCILIK degil de ne?

Kurtlere yapilan herhangi bir haksizlik uzerinde durdugumuzda buna etnik milliyetcilik diyorsunuz ama her dedigimizi yine Turk ulusunu YUCE kilma ugruna dogru da olsa inkar etmeyi etnik milliyetci bir yaklasim olarak gormuyorsunuz!

Eger sizin MILLIYETCI mantiginiza sigmayan herhangi bir gercek ortaya atildiginda siz surekli INKAR da bulunuyorsaniz, o zaman milliyetci sizsiniz demektir bu!

- 17500 Kurdun KURT olduklari icin faili mechul cinyaetlerle oldurulmesini burada aktarmak Kurt Etnik Milliyetciligi m i oluyor? Yoksa bunu inkar etmek mi Turk Etnik Milliyetciligi oluyor?

- Yillarca yasak altinda tutulmus milyonlarin dili Kurtcenin sadece 10 yil yasak oldugunu iddia etmek ve bunu NORMAl gormek mi etnik milliyetcilik yoksa buna karsi tavir koymak mi etnik milliyetcilik?

- Sadece bir tarafi elestirmek ve diger tarafi ILAH ve HATASIZ kirmak mi etnik milliyetcilik yoksa her iki tarafi electirmek mi etnik milliyetcilik?

- Bizler Kurtlere yapilan asimilasyonu anlatirken siz buna misilleme yapma icin "Kurtler Turkmenleri asimile etti" diye uydurmaca ve belgesiz savlar atiyorsunuz ortaya sirf Milliyetci ruhunuzu rahatlatmak icin. Ona mi etnik milliyetcilik denir yoksa BELGELENEN bir asimilasyonu burada aktarmaya mi?

Bizler ne yapalim? Olan bitenlere goz yumup "Ne Mutlu Turkum Diyene" mi diyelim? O zaman ama gozunuze girerdik degil mi? Yani saz sizin makaminizdan caldiginda iyi calgi oluyor, yoksa GURULTU oluyor!

Gönderi tarihi:
Neden yine bize etnik milliyetcilik damgasini vurdunuz anlayabilmis degilim! Dunya'ya da demokratik alkisci diye hitap etmissiniz! peki sizin yaptiginiz ne oluyor? MILLIYETCILIK degil de ne?

.

.

.

Bizler ne yapalim? Olan bitenlere goz yumup "Ne Mutlu Turkum Diyene" mi diyelim? O zaman ama gozunuze girerdik degil mi? Yani saz sizin makaminizdan caldiginda iyi calgi oluyor, yoksa GURULTU oluyor!

Türkiye üniter bir yapiya sahiptir.Bu ülkede yasayan herkes vatandaslik kimligi bazinda Türktür.Siz,"Ne mutlu Türk'üm diyene"demekle,vatandaslik kimliginizi kutsuyorsunuz.Bakin siz bu iddianizi Hollanda'da yapamazsiniz,Almanya'da yapamazsiniz aninda elinizden varsa o ülkenin kimligi alinir ve size ülkenin cikis kapisi gösterilir.Sakin aksini iddia etmeyin,Avrupa da yasayanlar sadece sizlerden ibaret degildir.Alman kimligi alan birisine ben Kürt'üm Kürt kimligi isterim dedirtmezler.Ve siz Alman devletinin cikarlarina aykiri hicbir faaliyette bulunamazsiniz Alman kimligiyle.

Yani hem Türkiye'de yasiyorsunuz -ki Türkiye Türklerindir federasyon degildir-hem kimliginiz Türk ama ayri bir kimlik derdine düsmüssünüz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Türkiye üniter bir yapiya sahiptir.Bu ülkede yasayan herkes vatandaslik kimligi bazinda Türktür.Siz,"Ne mutlu Türk'üm diyene"demekle,vatandaslik kimliginizi kutsuyorsunuz.Bakin siz bu iddianizi Hollanda'da yapamazsiniz,Almanya'da yapamazsiniz aninda elinizden varsa o ülkenin kimligi alinir ve size ülkenin cikis kapisi gösterilir.Sakin aksini iddia etmeyin,Avrupa da yasayanlar sadece sizlerden ibaret degildir.Alman kimligi alan birisine ben Kürt'üm Kürt kimligi isterim dedirtmezler.Ve siz Alman devletinin cikarlarina aykiri hicbir faaliyette bulunamazsiniz Alman kimligiyle.

Yani hem Türkiye'de yasiyorsunuz -ki Türkiye Türklerindir federasyon degildir-hem kimliginiz Türk ama ayri bir kimlik derdine düsmüssünüz.

saygilarla

Konuyu bu kadarda basite almak ne kadar bilgi sahibi oldugumuzun bir isbatidir. Almanya'da, Firansa'da veya diger Avrupa ülkelerinde kendi istegiyle vatandasliga gecen birisiyle ülkemizde kac bin yildir yasayan Kürt vatandaslarin vatandaslik bazindaki durumlari nasil kiyaslanabilir anlasilir degil. Diger taraftan sonradan Alman vatandasi olan Kürt, Türk veya baska milletten bir sahis hic bir zaman kendi öz gecmisini inkar etmek durumunda olmadigi gibi ne ismini, ne kültürünü nede dilini unutmak zorunda. Türkcede bazi harfler Almancada olmamasina ragmen bizim yaptigimiz gibi gülünc sebeblerden dolayi, cocugunuza vereceginiz isim Alman alfabesinde olmayan harfleri icinde barindiriyor diye red edilmiyor. Her etnik kökenli Alman vatandasi Almancanin yanisira kendi dilinide konusabildigi gibi konudtugu zanada horlanmiyor. Beklentileri Alman vatandasligina gecen insanlarin, ehh bunlarda kendi istekleriyle geciyorlar, hakli olarak Almancayi iyi konusmalarini istiyorlar, Anayasaya saygili olmalarini bekliyorlar. Konu bu kadar acik ve net iken hala akla hayala gelmeyecek bos iddaalarla insanlarin kafasini karistirmaya ne gerek var anlasilir degil. Kürtce simler geri verilsin derken "Türkiye'de Türkce gecerlidir" diyen kim acaba? Buna karsilik sonradan Alman vatandasligina gecmis bir Türk'ün sonradan dogan cocuguna Türkce isim vermesinin yasak oldugu örnegini gösterebilecegiz?

Gönderi tarihi:

Türkiye'de etnik kökenli her vatandas kendi kültürünü yasar,kendi öz dilini konusur,kendi öz kiyafetini giyer.

Almanya'da,kimlik degistirmek o kadar kolay degildir.Alman öyle sebil dagitir gibi Alman kimligi dagitmaz imini dimini arastirir.Ve sartini koyarak;"ALMAN KÜLTÜRÜNÜ BILECEKSIN DER"yok öyle bedava vatandaslik bizde ki gibi.

Almanya'da Türklerin Almanya'yi bölmek bir kesimini Türkiye yapmak gibi bir amaclari yoktur.Almanya ile Türkiye'yi kiyaslamak istemeyenler her nedense bu ciddi sorunu hep es gecerler.Cünkü amac farklidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Almanya'da,kimlik degistirmek o kadar kolay degildir.Alman öyle sebil dagitir gibi Alman kimligi dagitmaz imini dimini arastirir.Ve sartini koyarak;"ALMAN KÜLTÜRÜNÜ BILECEKSIN DER"yok öyle bedava vatandaslik bizde ki gibi.

Almanya'da Türklerin Almanya'yi bölmek bir kesimini Türkiye yapmak gibi bir amaclari yoktur.Almanya ile Türkiye'yi kiyaslamak istemeyenler her nedense bu ciddi sorunu hep es gecerler.Cünkü amac farklidir.

100 binleri askin Türk kökenli Alman vatandasi var, kac tanesi sizin iddaa ettiginiz gibi "ALMAN KÜLTÜRÜNÜ" bilerek ve benimseyerek vatandas olmuslar. Güldürmeyin bizi lütfen sayin politika. Binlerce Alman vatandasi olmus Türk kökenli vatandaslar daha dogru dürüst Almancayi dahi konusamiyorlarki birde onlarin kültürünü bilsin ve benimsesin. Son dönemlerde uygulanan Almanca testide tahmin edeceginiz gibi gökten birden inmedi. Sebebi de söyledigim gibi binlerce yabanci vatandaslarin, bilhassa Türkiyelilerin, hemen hemen hic Almanca ögrenmeden, anayasaya sagi bile göstermeden vatandasliga gecmeleri ve bunu sadece kendi sahsi cikarlari icin yapmalarindandir.

Türkiye'de yasayan insanlarimiz bilirler, Alman vatandasligina gecen insanlarimiz gururla alman kimliklerini gögüsleri kabara kabara gezerler ve gösteririler. Kimse Almanya devletinin baskisindan dolayi Alman olduklarindan sikayetci falanda degiller. Her etnik kökenli Alman vatandasi kendi dilini ve ismini kullanabiliyor. Ya bizde nasil sayin politika? Kürt kökenli bir Türk vatandasi cocuguna Kürt ismi verebiliyormu? Kürt ismini vermek bölücülügün bir göstergesimi?

Bakin insanlarin cogu olayin sizin anlattiginiz gibi olmadigibi bildigi icin en azindan yalan yanlis bilgi adina karsi yorum bile yapmiyorlar. Illada karsi elestiri adina gercek disi bilgiler vermeye hicte gerek yok.

Hatirlatmak adina tekrar sorayim:

Alman vatandasi olan bir Türk dogacak cocuguna Alman ismimi vermek zorunda yoksa Türkce isimde verebiliyormu?

Ayni soru ülkemizdeki mesela BIR kÜRT KÖKENLI VATANDASIMIZ ICINDE GECERLI. Acaba o vatandas cocuguna Kürt ismi verebiliyormu?

Umarim yuvarlak cevap yerine kesin bir cevap alabiliriz.

Gönderi tarihi:

Size "Anlayışınız kıt" demenin haksızlık olacağını düşündüğüm için "Anlatamadım" demek istiyorum!

Benim, Türk ırkını ya da menşeini övdüğüm tek bir iletimi gösterir misiniz?

Sizin Etnik-Milliyetçiliğinizi yadsımam, benim Türk etnik-milliyetçiliği yaptığıma kanıt olamaz.

Böyle bir mantık da olamaz.

Kurtlere yapilan herhangi bir haksizlik uzerinde durdugumuzda buna etnik milliyetcilik diyorsunuz ama her dedigimizi yine Turk ulusunu YUCE kilma ugruna dogru da olsa inkar etmeyi etnik milliyetci bir yaklasim olarak gormuyorsunuz!

Kürtlere yapılmış bir haksızlığı her zaman "Kürt Menşeinizi" ön plana koyarak ve Kürt Menşeini kutsayarak dile getiriyorsunuz.

İletiniz buram buram Kürt Menşeini kutsallaştırma ve yüceltme kokuyor.

Ben Türk Irkını kutsamıyorum...

Türk Ulusu, tüm etnik unsurları ile birlikte bir bütün olarak elbette kutsaldır.

Aynı biçimde diğer başka bir Ulus'da Türk Ulusundan daha az değerli değildir.

Ama ben Amerikan Ulusuna ya da Fransız Ulusuna mensub değilim,

Elbette ki öncelikle kendi mensubu olduğum ulusun fertlerin sorunları beni ilgilendirecek.

Ancak bu diğer ulusların acılarını aynı derecede paylaşmayacağım anlamına da gelmez...

Siz, Kürtleri bu Ulustan ayrı görerek onları kutsama düşüncesindesiniz ve bu çok belli...

Aynen Türk Etnik-milliyetçilerinin, 1980lerde o dili yasaklama kararını alanların düşündüğü gibi

Kürtleri, Türklerden apayrı olarak düşünüyorsunuz...

Siz de en az onlar kadar bölücü ve ayrılıkçısınız...

Eger sizin MILLIYETCI mantiginiza sigmayan herhangi bir gercek ortaya atildiginda siz surekli INKAR da bulunuyorsaniz, o zaman milliyetci sizsiniz demektir bu!

İster Türk, ister Çerkez, ister Kürt...

Kim olursa olsun, Etnik-Milliyetçilik yapan ve bir ırkı, diğerine üstün gören herkese kayıtsız şartsız karşıyımdır.

Babam olsa tanımam...

Ulusalcı mıyım?

Elbette ki Ulusalcıyım...

Ancak daha önce dediğim gibi,

Ulusalcılıktan daha üst olarak "İnsan" paydasında buluşulmasının da bir gereklilik olduğunu düşünüyorum.

Ancak siz "İnsanlık" adına ve "Demokrasi" adına "Etnik-Milliyetçilik" yapıyorsunuz.

Örneğin Çin'de Uygurların gördükleri katliamlara tepki gösterilebilir ve her tepki gösteren haklıdır.

Ancak bir Türk'ün çıkıp aynı gerekçelerle "Çin, benim ırkımdan insanları yok ediyor" demesi var;

Birde diğer Türk2ün çıkıp da "Çin, orada, insanları katlediyor" demesi var...

Siz ikincisini yaptığınız imajını çizerek, ilkini yapıyorsunuz...

Bir Kürt olarak bir insanlık suçunun hesabını sorduğunuzu iddia ederek,

Bir Kürt olarak Kürt Etnik-Milliyetçiliği yapıyorsunuz...

- 17500 Kurdun KURT olduklari icin faili mechul cinyaetlerle oldurulmesini burada aktarmak Kurt Etnik Milliyetciligi m i oluyor? Yoksa bunu inkar etmek mi Turk Etnik Milliyetciligi oluyor?

Bu faili meşhulleri savunduğumu ya da inkar ettiğimi hiç gördünüz mü?

- - Yillarca yasak altinda tutulmus milyonlarin dili Kurtcenin sadece 10 yil yasak oldugunu iddia etmek ve bunu NORMAl gormek mi etnik milliyetcilik yoksa buna karsi tavir koymak mi etnik milliyetcilik

Kürtçenin yasaklanmasını nerede normal görmüşüm söyler misiniz?

Bu forumda, bu konuyu okuyan en ilgisiz forumdaş bile,

Benim Kürtçenin yasaklanmasını bir "hata" ve "insanlık ayıbı" olarak gördüğümü

ve her iletide bunu bastıra bastıra söylediğimi bilir...

Sizin hala beni, o baskıyı savunan birisi olarak tanımlamanızı "Art niyetlilik"ten başka bir biçimde tanımlayamıyorum...

Çok büyük ayıp ediyorsunuz...

Ayrıca siz o dilin yasaklanmasına "İnsan" olarak değil,

Bir "Kürt(çü)" olarak karşı çıkıyorsunuz...

O dilin yasaklanmasına karşı çıkmanıza birşey demiyorum, hatta destekliyorum...

Benim karşı çıktığım şey;

Sizin o dilin yasaklanması uygulamasına karşı çıkmanıza neden olan Kürtçü bilinciniz, algınız ve altyapınız...

Şöyle düşünün;

Temiz su içeren bir kuyunun kapatılmasına ikimizde karşı çıkıyoruz...

Ama ben, tüm herkes o kuyudan su içebilsin diye karşı çıkıyorum;

Siz ise sadece sizin aileniz o kuyudan su içebilsin diye karşı çıkıyorsunuz...

Umarım ama gerçekten umarım bu sefer anlamışsınızdır...

- Sadece bir tarafi elestirmek ve diger tarafi ILAH ve HATASIZ kirmak mi etnik milliyetcilik yoksa her iki tarafi electirmek mi etnik milliyetcilik?

Türkiye devletini hiçbir zaman "Hatasız" olarak adlandırmadım...

- Bizler Kurtlere yapilan asimilasyonu anlatirken siz buna misilleme yapma icin "Kurtler Turkmenleri asimile etti" diye uydurmaca ve belgesiz savlar atiyorsunuz ortaya sirf Milliyetci ruhunuzu rahatlatmak icin. Ona mi etnik milliyetcilik denir yoksa BELGELENEN bir asimilasyonu burada aktarmaya mi?

Kürtlerin, Türkmenleri asimile ettikleri tarihi bir gerçekliktir.

Siz bir Kürtçü olarak ve kendinizi Mazlum göstermeye alışmış birisi olarak bu gerçeği kaldıramıyorsunuz.

Aklı başında ve bilinçli her Alevi-Türk, İdris-i Bitlisi'yi bile tanır ve nefret eder...

Türklerin, Kürtleştirildiğinin de bilincindedir...

Bunları bir tarafımızdan uydurmadık, araştırdık...

Ayrıca Kürtlerin Türkleri asimle etmesi olayını sizin savunularınızı "İnsanlık ve Demokrasi" adına Kürtçülük yapmanıza karşılık olarak verdim.

İnsancıl ve Demokrat birisinin, Kürtlerin Türkleri Asimile etmesi insanlık suçlarına karşılık

Gerçektende ne kadar Demokrat ve İnsancıl olabildiğinizi görmek için...

Ve hiç şaşırmadım...

İş Türklere gelince "yalan, hikaye, asılsız iddia, uydurmaca" ve hatta "entegrasyon"...

Ama Kürtlere gelince "insanlık suçu, asimilasyon" ve hatta "soykırım"...

Gönderi tarihi:
Size "Anlayışınız kıt" demenin haksızlık olacağını düşündüğüm için "Anlatamadım" demek istiyorum!

.

.

.

[/size][/font][/b]

Kardesim nasil gercek olarak niteliyorsun boyle bir seyi? "Osmanli yapti" demedin mi daha gecen gun? Yok artik daha neler. Omsanli Kurt Devleti'miydi ki Turkmenlere yapilan ayri muamele Kurtlerin sucu olsun Osmanli zamanindan. Kurtler nezaman Turkmenleri asimile etti bir belgelesene madem o kadar gercek? Sora sora tuy b itti dilimizde, hele soyle de bir ogrenelim. Kurtler ne zaman asimile etti Turkmenleri?

Hala Kurtlere yapilanlari INKAR ediyorsunuz.

ISPAT BEKLIYORUZ! *** ISPAT gosterin!

Gönderi tarihi:
Kardesim nasil gercek olarak niteliyorsun boyle bir seyi? "Osmanli yapti" demedin mi daha gecen gun? Yok artik daha neler. Omsanli Kurt Devleti'miydi ki Turkmenlere yapilan ayri muamele Kurtlerin sucu olsun Osmanli zamanindan. Kurtler nezaman Turkmenleri asimile etti bir belgelesene madem o kadar gercek? Sora sora tuy b itti dilimizde, hele soyle de bir ogrenelim. Kurtler ne zaman asimile etti Turkmenleri?

Hala Kurtlere yapilanlari INKAR ediyorsunuz.

ISPAT BEKLIYORUZ! ***** ISPAT gosterin!

Başlayacağım ispata ya hu!

Sana bin kere söyledim nereyi araştırman ve nereye bakman gerektiğini!

Hem sen bize Kürtlerin Asimilasyonu ile ilgili ispat ve belge gösterdin mi ki istiyorsun?

Kaldı ki 1000 yıllık sürecin tek bir belgesi mi olur be arkadaşım!

Süreci incele diyoruz sana;

Benden ferman ya da fetva göstermemi mi bekliyorsun sen?

Gerçek olarak nitelemiyorum;

Zaten olanlar bir gerçek.

Sen hala Selçukluların nasıl yıkıldığını,

Osmanlıların nasıl kurulduğunu ve Anadolu Beylikklerine karşı tavırlarını,

1402 Ankara Savaşı sonucu ve süreçlerini,

Yavuz Selim döneminde Şah İsmail ile mücadeleleri ve İdris-i Bitlisi'nin Osmanlı ile ilişkisini nerede arayıp bulacağını bilmiyorsan ben sana ne diyeyim.

Bana ispat göster diyor...

Gir Yök'ün Tez bölümüne, konu ile ilgili tezler var...

İndir oku!

Ayrıca ne dediğim açıktır, bunu anlıyor olman lazım...

"Kürtler, Osmanlının politikasına sığınarak Türkleri Asimile etmişlerdir."

ya da

"Osmanlı, Kürtler aracılığı ile Türkleri Asimile etmişlerdir."

Hangisini alırsan al; doğrudur...

Osmanlı'nın Türkleri asimile etmesi için illa ki bir Kürt Devleti olması gerekmiyor;

Bu nasıl bir mantıktır Diyarbakırlı!?

Kürt Aşiretlerinin o kadar da temiz ve masum bir geçmişi yok, boşuna umutlanmayın.

Bu, bugün onlara düşman gözle bakmamızı gerektirmez tabii ki artık;

Geçmiş geçmişte kalmıştır...

Ancak şu var:

Bugün hala Aşiret ve Kabile yaşantısı sürdüren Kürtlerin bu yaşamları,

Bu Katı AtaErkil yaşam tarzı çağdışıdır...

Bunu ister kabul edin, ister etmeyin...

Ortaçağ'a ait feodal yapıdır ve o yapının yıkılması şarttır; devrim şarttır...

"Asimile şarttır" demiyorum...

Ama Doğunun bu ortaçağ feodal yapısı yıkıldığında,

Kimse ile ilgili bir sorun kalmayacaktır...

Sadece şunu sorgulamanız bile yeter, istediğiniz ispat açısından:

Osmanlının ilk kere yıkıldığı 1402 sürecince oldukça sağlam bir yapıda olan Türk Beylikleri niçin bu güne kadar yaşayamamıştır;

Ve o dönemde Türk Beyliklerinden çok daha güçsüz olan Kürt Aşiretleri, nasıl oluyorda özellikle 1500lerden sonra güçlenebilmişler ve bugün hala varlıklarını o dönemki gibi sürdürebilmişlerdir?

Çok mu zekiydiler!!!?

Çok mu yetenekliydiler!!!?

Tanrı tarafından mı seçilmişlerdi!!!?

Yoksa Osmanlı mı onları kayırdı ve Türk Beyliklerini yok ettiler Kürtler?

Bana sadece bu soruyu cevaplayın, başka birşey istemem...

Fakat sen bugün bana çıkıp, o tarihi yok sayarsan;

Bende Kürtlere yapılanlara göz mü yumayım?

Bu mudur yani?

Ben de sana anlata anlata bıktım...

Senin bu olguya sağduyu ile yaklaşabileceğini hiç sanmıyorum...

Ben de ırkçı olsam, senin gibi davranırım...

Konuya açıklık getirmesi açısından şunu yinelemek isterim:

Kürtlerin, Osmanlı Sistemine bağlılık ile Türkleri asimile etmeleri konusunun açılmasının nedeni,

Türkiye'nin Kürtleri sözde Asimilasyonuna, yine sözde Demokrasi ve sözde İnsanlık hakları yaftasını kullanarak

Aslında Kürtçü ve Etnik-Milliyetçi yaklaşımlarla karşı çıkanların,

Acaba kendi ırklarının yaptıkları Asimilasyona aynı İnsani ve Demokratik duygularla ve nesnellikle yaklaşıp yaklaşamadıklarını sınamak içindi.

Ve açık ve net bir biçimde asıl dertlerinin aslında İnsancıllık ve Demokrasi olmadığı görülmüştür...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Ulusalcı mıyım?

Elbette ki Ulusalcıyım...

Ancak daha önce dediğim gibi,

Ulusalcılıktan daha üst olarak "İnsan" paydasında buluşulmasının da bir gereklilik olduğunu düşünüyorum.

Tahminime göre siz "Türksolu" dergisini, IP ve genel baskani Perincek'i, Yalcin Kücük'ü ulusalci olarak kabul etmeyeceksiniz. Yoksa yaniliyormuyum?

Gönderi tarihi:
Tahminime göre siz "Türksolu" dergisini, IP ve genel baskani Perincek'i, Yalcin Kücük'ü ulusalci olarak kabul etmeyeceksiniz. Yoksa yaniliyormuyum?

Şimdi bunu yanıtlarsam vereceğiniz tepkiyi çok merak ediyorum:

"Bu konu için ayrı bir başlık açmanız gerekmez mi?" diyerek beni azarlarsanız sonra küserim valla...

Ayrıca neden bu soruyu sordunuz, merak etmedim değil...

Gönderi tarihi:
Şimdi bunu yanıtlarsam vereceğiniz tepkiyi çok merak ediyorum:

"Bu konu için ayrı bir başlık açmanız gerekmez mi?" diyerek beni azarlarsanız sonra küserim valla...

Ayrıca neden bu soruyu sordunuz, merak etmedim değil...

Tabiiki siterseniz baska bir baslik acarakta cevabinizi verebilirsiniz, ;) . Ben sadece konu dagildigi taktirde uyariyorum. "Ulusalci olmak" son dönemlerde bana biraz moda gibi geldigi icin ve kimin ne zaman "Ulusalci" oldugunu kestiremedigim icin sordum.

Mesela size saydiklarim en azindan kendilerini "ULUSALCI" olarak niteliyorlar, sizde kendinizi öyle tanimliyorsunuz. Ama acaba aranizda herhangi bir politik benzerlik varmi mesela, bu beni ilgilendirmiyor degil dogrusu.

Gönderi tarihi:

Almanya hakkinda yorum yapmak isteyen yapabilir,ve de tartisabiliriz yorumcularla.Almanya ile ilgili gercekleri saptirmanin tek bir amaci olabilir ki o da Türkiye'ye karsi bir dezinfarmasyondur.

Almanya yillardir vatandas olacaklarin Alman Kültürünü bilmeleri sartini getirmektedir.Alman olmak o kadar kolay degildir anlatildigi gibi.Siyasi nedenlerle (ILTICA)vatandaslik koparmis olanlarin statüleri ile normal vatandasin statüsünü ayni göstermek bilincli bir yalandir.Türkiye'den binlerce dolar vererek Avrupaya kacan ve gittigi ülkede,asli bile olmayan yalanlarla(Siyasi görüsüm nedeniyle hayatim tehlikededir)o ülkeden siyasi iltica dolayisiyla vatandaslik koparanlarin zaten o ülkenin kültürünü ögrenme diye bir sorunlari yoktur.Aile birlesmesi ve iltica nedeniyle Avrupa'yi doldurmaya baslayan yabancilara daha dogrusu Türkler'e karsi alinan önlemlerin icinde kültür ve dil zorunlulugu vardir.Bunu yok diye inkar etmek ise ciddi olmamak demektir.

Alman vatandasi olan Türkler icin Almanya'da onlarin Türk olduklari gercegi degismez.Kimligin Alman olmasi ile Alman'in o kisiyi Alman olarak görmesi iki ayri papuctur.Kimlik,kisinin yasal durumunu gösterir,ama pratikte yabanci olarak kalmaya devam eder,cünkü Alman öyle kolay kolay kabullenemez yabanciyi kimligi Alman olsa bile.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Tabiiki siterseniz baska bir baslik acarakta cevabinizi verebilirsiniz, ;) . Ben sadece konu dagildigi taktirde uyariyorum. "Ulusalci olmak" son dönemlerde bana biraz moda gibi geldigi icin ve kimin ne zaman "Ulusalci" oldugunu kestiremedigim icin sordum.

Mesela size saydiklarim en azindan kendilerini "ULUSALCI" olarak niteliyorlar, sizde kendinizi öyle tanimliyorsunuz. Ama acaba aranizda herhangi bir politik benzerlik varmi mesela, bu beni ilgilendirmiyor degil dogrusu.

İlk olarak "Dünyahepimizin benim şu düşüncemi merak etmiş; ahanda şöyle düşünüyorum, alın size başlık" diyemem sanırım!

Siz kafanıza takılanı, bir bütünsellikle açarsınız;

Biz de konuya katılırız...

Ben size söyleyeyim;

Tayyip'de yeri geldiği zaman kendisini Milliyetçi ilan ediyor...

Hatta yeri geliyor kendisini Laikliği teminatı olarak bile gösteriyor...

Ya da bir Mhp'li de Atatürkçü kesilebiliyor...

Bir İP'li de...

Kimse sorarsanız sorun;

Herkes ulusalcı, herkes Atatürkçü, herkes laik...

Kimin işine ne gelirse...

Açıkçası ben Atatürk'ün bize hatırlattığı ya da benimsettiği hiçbir kavramın tartışılamaz ve birer dogma olduklarını düşünmüyorum.

Atatürk'ün de dogma bırakma merakında olduğunu hiç sanmıyorum.

Fakat bugün bile ne yazık ki Atatürk'ün anlamlandırdığından daha evrensel ve daha kabul edilebilir bir biçimde tanımlayamadık kavramları.

Bakıyoruz, Saadet Partililer "Milli Görüş" diye tutturuyorlar...

Peki bu "Ulusal Görüş" mü demektir sizce?

Tabii ki hayır;

Osmanlılarda "Milli" sözcüğü İslam Alemini kastederdi ve Milli Görüşçülerde bunu kastetmektedirler tam olarak...

Cünkü bakın bize öğretilen "Milliyetçilik" kavramına, Milli Görüş'ün "Milli"si ile zerre alakalı değildir...

Saadet Partililer Milliyetçi midirler peki?

Ben, Ulusalcı ile Milliyetçi kavramını bu yüzden ayırıyorum.

Çünkü kavram kargaşasına son vermek ve 80 yıl önce oluşturulmuş kavramlardan biraz sıyrılmak lazım.

Atatürk yaşasaydı, bu kendi bize kabullendirdiği kavramları 1950lerde yeniden düzenlerdi...

Sonra yeniden ve yeniden...

Çünkü Atatürkçülük, herşeyden önce devrim demektir, yenileşmek demektir, takılıp kalmamak ve değişebilmek demektir...

Bende tavizsiz bir biçimde değişebilmekten yanayım...

Devrimden yanayım...

"Ulus" kavramını da bu açıdan ele alıyorum.

Atatürk'ün "Ulus" tanımından daha ilerici ve çağcıl bir tanım ortaya koyabiliyorsanız; buyrun...

Bunu yapabildiğiniz takdirde size tam anlamı ile katılacağımdan şüphe etmeyin.

Ama ben daha çağdaşını bulamadım;

Belki de benim eksikliğimdir...

Ha ama mesela By_X_man adlı arkadaş, "İnsan" temelli bir birliktelik fikri tanımladı bana;

Kabul edilebilir buldum...

Yine de Atatürk'ün Ulusalcılık tanımını tam anlamı ile dışlamadığını düşünüyorum bu tanımın...

Fakat burada tartışan arkadaşlara ve size bakıyorum...

Ortaya hiç bir fikir üretmiyorsunuz.

Şimdiye kadar tartıştığınız her konuda "Amanda şu yapıldı, amanda bu yapıldı, yok şunu da yaptılar" demekten fazlasını yapamamışsınız.

Hiçbir kere "Oysa şu olmalıydı, şu şu örnekler var ve öyle de yapılabilirdi; şunun gerçekliği şöyledir" gibi bir fikir ya da örnek üretmemişsiniz.

Ya da kendinize ters düşen bilgileri kabullenememişsiniz...

Eleştiri ise bu da eleştiri;

Hiçbir yeni bilgi katamamışsınız...

Size gösterilen yeni bilgileri de reddetmişsiniz...

O yüzden size özel olarak bir Ulusalcılık tanımı yapmam gerektiği ile ilgili bir sorumluluk hissetmiyorum...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Almanya hakkinda yorum yapmak isteyen yapabilir,ve de tartisabiliriz yorumcularla.Almanya ile ilgili gercekleri saptirmanin tek bir amaci olabilir ki o da Türkiye'ye karsi bir dezinfarmasyondur.

Haydaaaa bu nereden cikti simdi? Kim Almanya hakkinda yorum yapilmasin demiste burada siz siteyen yapar ve tartisir diyorsunuz?

Sadece size sorulanlari cevaplamamak adina gene gercek olmayan iddaalarda bulunarak olayi bulandirmaya calismissiniz.

Almanya tartismasin diyende yok , rahatsiz olanda. Ama Türkiye tartisilirken rahatsiz olanlarin basinda malesef siz varsiniz.

Siz keske kendinize yöneltilen sorulara net bir cevap verseniz derim.

Gönderi tarihi:
Fakat burada tartışan arkadaşlara ve size bakıyorum...

Ortaya hiç bir fikir üretmiyorsunuz.

Şimdiye kadar tartıştığınız her konuda "Amanda şu yapıldı, amanda bu yapıldı, yok şunu da yaptılar" demekten fazlasını yapamamışsınız.

Hiçbir kere "Oysa şu olmalıydı, şu şu örnekler var ve öyle de yapılabilirdi; şunun gerçekliği şöyledir" gibi bir fikir ya da örnek üretmemişsiniz.

Ya da kendinize ters düşen bilgileri kabullenememişsiniz...

Eleştiri ise bu da eleştiri;

Hiçbir yeni bilgi katamamışsınız...

Size gösterilen yeni bilgileri de reddetmişsiniz...

O yüzden size özel olarak bir Ulusalcılık tanımı yapmam gerektiği ile ilgili bir sorumluluk hissetmiyorum...

Sayin Tengeriin bosig gene bizi hic yaniltmadan kendi tarzinizda bir cevap vermissiniz. Yani mesela bana atifta bulunurken bile bahsettiginiz konularda benim yorumlarimi arastirmadan "Hiçbir kere "Oysa şu olmalıydı, şu şu örnekler var ve öyle de yapılabilirdi; şunun gerçekliği şöyledir" gibi bir fikir ya da örnek üretmemişsiniz." gibi gercek disi iddaalarda bulunmussunuz. Yani suclarsin sonrada en azindan bu suclama gercek disi bile olsa iz birakir mantigini gütmüssünüz. Iyi bir arastirmaci olarak sizden en azindan benim yorumlarimi arastirarak yazmanizi beklerdim.

Ulusalcilik konusunda da göstermis oldugunuz tepki ile aslinda hakkinizda hic te yanilmadigimi bir kere daha görmüs oldum.

Gönderi tarihi:
Sayin Tengeriin bosig gene bizi hic yaniltmadan kendi tarzinizda bir cevap vermissiniz. Yani mesela bana atifta bulunurken bile bahsettiginiz konularda benim yorumlarimi arastirmadan "Hiçbir kere "Oysa şu olmalıydı, şu şu örnekler var ve öyle de yapılabilirdi; şunun gerçekliği şöyledir" gibi bir fikir ya da örnek üretmemişsiniz." gibi gercek disi iddaalarda bulunmussunuz. Yani suclarsin sonrada en azindan bu suclama gercek disi bile olsa iz birakir mantigini gütmüssünüz. Iyi bir arastirmaci olarak sizden en azindan benim yorumlarimi arastirarak yazmanizi beklerdim.

Ulusalcilik konusunda da göstermis oldugunuz tepki ile aslinda hakkinizda hic te yanilmadigimi bir kere daha görmüs oldum.

Sizin yorumlarınızı araştırarak yazdım...

En azından bu konudaki iletilerinize bir bakınız...

Gönderi tarihi:

Sizin yorumlarınızı araştırarak yazdım...

En azından bu konudaki iletilerinize bir bakınız...

Nasil yani, siz gercektende benim 2300 denfazla yorumumu arastirdiktan sonrami tesbitinizi yaptiniz? Eminimki 20 den fazla yorumumu arastirmamissinizdir, cünki arastirmis olsaydiniz tesbitinizin ne kadar yanlis oldugunu görecektiniz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.