Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Türkiye.- 1982 Türk Anayasasının 83’üncü maddesinin ikinci fıkrasına

.

.

.

MUHABBETLE...

Sayin Fuzuli,cok güzel bir konuya deginmissiniz,size bir sorum olacak bu anlamda;Bir milletvekilinin dokunulmazliginin kaldirilmasi veya milletvekilliginin düsürülmesine karar verebilecek tek yetkili kurum meclis degilmidir?Bu soruya büyük ihtimalle evet diyeceksiniz.Ben evet dediginizden yola cikip sorumu soruyorum;

Erdogan'in siyasi yasagi kaldirildiginda,milletvekili secilebilmesi icin Siirt AKP milletvekilinin milletvekilligi YSK tarafindan düsürüldü ve bir ara secimle Erdogan milletvekili sectirildi.Sizce bu ne kadar yasal olmustur?

saygilarla

• Cevaplar 95
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Kimse dokunulmaz degildir!

RTÜK Baskani,Kanal 7 yöneticileri,Sorozun gazetecileri,Cumhurbaskani ve basbakan haric...

Ülkeyi bölme özgürlüğünü!? sonuna kadar kullanan ve teröre terör deme gereği duymayanların dokunulmazlıklarını da unutma...

Gönderi tarihi:
Sayin Fuzuli,cok güzel bir konuya deginmissiniz,size bir sorum olacak bu anlamda;Bir milletvekilinin dokunulmazliginin kaldirilmasi veya milletvekilliginin düsürülmesine karar verebilecek tek yetkili kurum meclis degilmidir?Bu soruya büyük ihtimalle evet diyeceksiniz.Ben evet dediginizden yola cikip sorumu soruyorum;

Erdogan'in siyasi yasagi kaldirildiginda,milletvekili secilebilmesi icin Siirt AKP milletvekilinin milletvekilligi YSK tarafindan düsürüldü ve bir ara secimle Erdogan milletvekili sectirildi.Sizce bu ne kadar yasal olmustur?

saygilarla

Evet yasal olmamıştır.Yasal olmayan tek vakamız da bu değildir.2007 seçimlerinde Recep Tayyip önderliğindeki AKP'nin seçimi tekrar kazanması sizin algıladığınız biçimde Tayyip Erdoğan yasal olmayan bir yolla seçilme hakkını kazandı mantığını, anlayışını halkın benimsemediğinin göstergesidir.Eğer halkın sahip çıktığı bir hukuğu delerek birileri halkın önüne geliyorsa halkın cevabı sizin algıladığınız mantık doğrultusunda olmalıdır ki bu beklenir.Bunun tersi olmuşsa sizin yasal olmayan durumla ifade ettiğiniz duruma sebep olan yasal durumun da yasal olmadığını halkın bu şekilde algıladığını gösterir.

Yani Erdoğan başlangıçta halkın içine sinmeyen bir sebepten mahkum edilmişti bu hakkı elinden alınmıştı; sonrasında da yine yasal olmayan bir yolla bu hak geri verildi.Halk da ikincisine onay verdi yanılıyor muyum?Böyle ilginçlikler olabiliyor.Bizim hukuğumuza göre suçlu olanlar halkın nazarında farklı kıstaslarla yargılanıp, algılanıyor.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Evet yasal olmamıştır.Yasal olmayan tek vakamız da bu değildir.2007 seçimlerinde Recep Tayyip önderliğindeki AKP'nin seçimi tekrar kazanması sizin algıladığınız biçimde Tayyip Erdoğan yasal olmayan bir yolla seçilme hakkını kazandı mantığını, anlayışını halkın benimsemediğinin göstergesidir.Eğer halkın sahip çıktığı bir hukuğu delerek birileri halkın önüne geliyorsa halkın cevabı sizin algıladığınız mantık doğrultusunda olmalıdır ki bu beklenir.Bunun tersi olmuşsa sizin yasal olmayan durumla ifade ettiğiniz duruma sebep olan yasal durumun da yasal olmadığını halkın bu şekilde algıladığını gösterir.

Yani Erdoğan başlangıçta halkın içine sinmeyen bir sebepten mahkum edilmişti bu hakkı elinden alınmıştı; sonrasında da yine yasal olmayan bir yolla bu hak geri verildi.Halk da ikincisine onay verdi yanılıyor muyum?Böyle ilginçlikler olabiliyor.Bizim hukuğumuza göre suçlu olanlar halkın nazarında farklı kıstaslarla yargılanıp, algılanıyor.

MUHABBETLE...

Bir dakika lütfen,kafam karisti simdi!Yani bu yanitinizi nasil algilamami istersiniz,düz mantikla mi carpik mantiklami?

Yani siz diyorsunuz ki;Erdogan yasal olmayan bir sekilde mahkum edildi,halk bunu icine sindiremedi,ve sonrasinda da aynen mahkumiyet kararindaki gayri yasal uygulama gibi yine gayri yasal bir sekilde siyasi hakkini elde etti.Yazdiginizdan bütün iyi niyetime ragmen bu anlami cikardim,eger yanlissa lüten düzeltin.

Bildigim kadariyla,Erdogan yasal birsekilde yargilandi ve mahkum oldu,halki devlete karsi tahrik sucu ile.Bu ceza maddesi tartisilabilir.Ama Erdogan'in yargilanmasi Türk Ceza Kanunu'na göre olmustur,yani keyfi degildir.Sizin yazdiginizdan bu mahkumiyetin keyfi oldugu anlamini cikartiyorum,yasal olmayan birsey keyfi demektir.(SONRASINDA DA YINE YASAL OLMAYAN BIR YOLLA!)

Erdogan ceza yasasina göre yargilanip mahkumiyet almistir.Ama Anayasa cignenerek siyasi hakkina kavusturulmustur.Meclisin görevi safdisi birakilmis ve bu görev Yüksek Secim Kuruluna verilmistir ki bu da Anayasa'ya aykiridir.

Halkin nazarinda suclularin nasil ve hangi kistaslarla yargilanip algilanmasi degil yasalarin hükmüdür gecerli olan.Halk Erdogan'i secmedi,halk'a Erdogan dayatmasi yani emrivakisi yapildi sayin Fuzuli,bunlari dikkatimizden kacirmamaliyiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bir dakika lütfen,kafam karisti simdi!Yani bu yanitinizi nasil algilamami istersiniz,düz mantikla mi carpik mantiklami?

Yani siz diyorsunuz ki;Erdogan yasal olmayan bir sekilde mahkum edildi,halk bunu icine sindiremedi,ve sonrasinda da aynen mahkumiyet kararindaki gayri yasal uygulama gibi yine gayri yasal bir sekilde siyasi hakkini elde etti.Yazdiginizdan bütün iyi niyetime ragmen bu anlami cikardim,eger yanlissa lüten düzeltin.

Bildigim kadariyla,Erdogan yasal birsekilde yargilandi ve mahkum oldu,halki devlete karsi tahrik sucu ile.Bu ceza maddesi tartisilabilir.Ama Erdogan'in yargilanmasi Türk Ceza Kanunu'na göre olmustur,yani keyfi degildir.Sizin yazdiginizdan bu mahkumiyetin keyfi oldugu anlamini cikartiyorum,yasal olmayan birsey keyfi demektir.(SONRASINDA DA YINE YASAL OLMAYAN BIR YOLLA!)

Erdogan ceza yasasina göre yargilanip mahkumiyet almistir.Ama Anayasa cignenerek siyasi hakkina kavusturulmustur.Meclisin görevi safdisi birakilmis ve bu görev Yüksek Secim Kuruluna verilmistir ki bu da Anayasa'ya aykiridir.

Halkin nazarinda suclularin nasil ve hangi kistaslarla yargilanip algilanmasi degil yasalarin hükmüdür gecerli olan.Halk Erdogan'i secmedi,halk'a Erdogan dayatmasi yani emrivakisi yapildi sayin Fuzuli,bunlari dikkatimizden kacirmamaliyiz.

saygilarla

Siz size söylenilenlerin anlamına vakıf olmadan önce iyi ya da kötü niyetinizi önceden belirleyerek mi başlıyorsunuz anlamaya.Bu sizin mantığınızsa yine sözüm yok da iyi niyetli mi değerlendireyim körü niyetli mi; çarpık mantıkla mı bakayım düz mantıkla mı gibi ilginç cümlelerinizi de kusura bakmayın benim mantığım almadı.Eğer sizin mantığınızın genel mantık olduğuna dair bir delil yoksa umarım kızmazsınız bu mantığıma.

Yasalardan hukuktan bahsediyorsunuz ama herkes de biliyor ki bahsettiğimiz yerde hukuğun hükümranlığı yok.Bunun tartışmasına girmeyeceğim.Hali hazırada dünden bugüne hukukla ilgili ziyadesiyle tartışacağımız vakalar,kişiler,kararlar var.Darbeler küçük bir örnek hem de hukuğa dayanılarak hukuk adına yapılan.Bitti mi bunun tartışması yok nerde!Bakın hala darbe döneminin anayasasıyla yönetiliyor bugün bunu tartışıyoruz.Siz tartışmıyor olabilirsiniz.Mevcut hukukta sizin hoşunuza giden kararlar çıkınca salt hukuki oluyor, yasal oluyor,keyfi olmuyor ama sizin hoşunuza gitmeyen kararlar çıkınca çıkarılınca yasa delinmiş oluyor, hukuk yönlendirilmiş oluyor.Kendimizi kandırmayalum Sayın Politika hukuğumuzun ne kadar politik olduğunu siz de biliyorsunuz yanılıyor muyum?Buyrun AKP kapatma davası buyrun Ergenekon davası, 367 davası bilmem ne davası.Çok hoşunuza gidecekse şu cümleyi söyleyeyim:''AKP gelene kadar dört dörtlük, tarafsız, objektif işleyen bir hukuğumuz vardı AKP geldi yerle yeksan etti.'' Siz de buna inanmaya devam edebilirsiniz.Sistem bu, dün başkalarının güdümünde farklı işler yaptı bugün başkalarının güdümünde başka şeyler yapılıyor.Güdüm hoşunuza gitmeyince hukuğa sarılıp hukuksuzluktan bahsediyorsunuz Sayın Politika.Hukuksuzlıktan ilk defa da ilk de bahseden siz değilsiniz.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Siz size söylenilenlerin anlamına vakıf olmadan önce iyi ya da kötü niyetinizi önceden belirleyerek mi başlıyorsunuz anlamaya.Bu sizin mantığınızsa yine sözüm yok da iyi niyetli mi değerlendireyim körü niyetli mi; çarpık mantıkla mı bakayım düz mantıkla mı gibi ilginç cümlelerinizi de kusura bakmayın benim mantığım almadı.Eğer sizin mantığınızın genel mantık olduğuna dair bir delil yoksa umarım kızmazsınız bu mantığıma.

Yasalardan hukuktan bahsediyorsunuz ama herkes de biliyor ki bahsettiğimiz yerde hukuğun hükümranlığı yok.Bunun tartışmasına girmeyeceğim.Hali hazırada dünden bugüne hukukla ilgili ziyadesiyle tartışacağımız vakalar,kişiler,kararlar var.Darbeler küçük bir örnek hem de hukuğa dayanılarak hukuk adına yapılan.Bitti mi bunun tartışması yok nerde!Bakın hala darbe döneminin anayasasıyla yönetiliyor bugün bunu tartışıyoruz.Siz tartışmıyor olabilirsiniz.Mevcut hukukta sizin hoşunuza giden kararlar çıkınca salt hukuki oluyor, yasal oluyor,keyfi olmuyor ama sizin hoşunuza gitmeyen kararlar çıkınca çıkarılınca yasa delinmiş oluyor, hukuk yönlendirilmiş oluyor.Kendimizi kandırmayalum Sayın Politika hukuğumuzun ne kadar politik olduğunu siz de biliyorsunuz yanılıyor muyum?Buyrun AKP kapatma davası buyrun Ergenekon davası, 367 davası bilmem ne davası.Çok hoşunuza gidecekse şu cümleyi söyleyeyim:''AKP gelene kadar dört dörtlük, tarafsız, objektif işleyen bir hukuğumuz vardı AKP geldi yerle yeksan etti.'' Siz de buna inanmaya devam edebilirsiniz.Sistem bu, dün başkalarının güdümünde farklı işler yaptı bugün başkalarının güdümünde başka şeyler yapılıyor.Güdüm hoşunuza gitmeyince hukuğa sarılıp hukuksuzluktan bahsediyorsunuz Sayın Politika.Hukuksuzlıktan ilk defa da ilk de bahseden siz değilsiniz.

MUHABBETLE...

O zaman darbe anayasasina göre Erdogan gayri mesru olmuyormu,eger darbe anayasasini tartisiyorsaniz AKP'nin bu anaysaya göre yönetime geldiginide bilmekte yarar vardir.

Ergenekon davasi,balondur ve AKP yargisinin bir senaryosudur daha dogrusu Fetulahci örgütlenmenin bir senaryosudur.AKP kapatma davasi size göre politik olabilir ama bana ve bircoguna göre yerinde ve anayasaya uygundur,cünkü anayasaya karsi gelme gibi bir eylem vardir ortada.Ha derseniz ki "ya kardesim birakalim bu anayasayi filan,herkes istedigi gibi yönetsin,o zaman bende derim ki ne gerek vardi ceza yasasina."367 sizlerin hesabina uygun degilse bile sonucta yasal bir prosedürdür yani keyfi degildir.Tabiiki AKP gelene kadar yargi dört dörtlük degildi,bunu biliyoruz,ama AKP gelene kadar da yargi hicbu kadar bagimli olmamisti.Bence yarginin bir an önce bagimsiz olmasi gerekiyor,yoksa zaten olmayan hukukun adi bile silinecektir.

Benim hosuma gidip gitmemesi önemli degil sayin Fuzuli,siz kendiniz hukuksuzlugu savundunuz bende size yanit verdim.Nicin bu kadar dokundu size.Eger siz bugün hukuk adina Cumhuriyet tarihinde bi emsali yasanmamis olan hukuksuzlugu göremiyor veya görüpte bunu aman dünde böyleydi diyerek önemsemiyorsaniz buna benim tabiiki diyecek birseyim olamaz.Bakin adamlar 2 yildir hala ne ile suclandiklarini bilmeden icerde yatiyorlar,dünkü hukukta bunlar olmamisti,AKP ile basladi olmaya.Telefon dinlemelerinden,sahte sahitlerden,terörist itirafcilardan,kim oldugu ve ne oldugu bilinmeyen bir adamin hezeyanlarindan derlenmis bir senaryo ile Türkiye'de hukuk adina terör estiriliyor ama siz benim hosuma gidip gitmemesinden bahsediyorsunuz bunun.

Ben derim ki darbeciler yargilansin,yargi darbesi yapanlar yaptiranlarda birlikte yargilansin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Madalyonun iki yüzü vardir,ya ikisinede bakacaksiniz veya hicbirine.

saygilarla

Ne demek istiyorsunuz biraz acarmisiniz?

Biz burada insanlik sucu islemis daerbecielerden bahsediyoriuz ve neler yaptiginida tek tek saymisiz. Insanlik sucunu tesbit etmek icin hangi madalyondan bahsediyorsunuz? Eger iktidar partilarini ima ediyorsaniz, onlarin yargilanmasi icin anayasada dün de madde vardi bugünde.

Gönderi tarihi:
Ben derim ki darbeciler yargilansin,yargi darbesi yapanlar yaptiranlarda birlikte yargilansin.

saygilarla

Sayın Politika darbecilerden kastınız kim, kim, kimler yargılansın ve hangi mahkemee, kimin döneminde yargılasın?Birilerinin yargı darbesi yaptığı sonucuna hangi mahkeme varacak, yargı darbesi tanımı şu an Anyasa'mızda var mı bilmiyorum varsa yargı darbesi maddelerinden hangilerini kim ne yaparak ihlal etmiştir?

Ergenekon davasıyla ilgili suçsuz insanlar varsa suçluymuş gibi gösterilmesi,haklarının, itibarlarının gaspedilmesi, zedelenmesi bilinçli yapılıyorsa kesinlikle tasvip edilecek bir durum değil; ama ilk defa bu ülke bu derecede ciddi, bir sistemi kontrol altında tutan(!), farklı kolları olan,farklı alanlarda faaliyet yapan ya da bu ithamlarla şu an anılan bir oluşumu sorguluyor.Ülkemizde basit bir hırsızlık davasının dahi beş yıl sürdüğü düşünülürse ve ziyadesiyle maduriyetlerin olduğu yadsınamazsa bu kadar aksak işleyen bir sistemde bu kadar ciddi bir davada sorunlar,hukuksuzluklar olması kendi içinde normal.Şurası da aşikar yargımız şu an bağımsız mı işliyor buna ben de inanmıyorum; ama dün kendine dokunulmayacağını düşünenlerin kurduğu yönettiği sistem bugün kendilerine ceza kesiyor.Ben bu ülkede hiçbir ideolojik fikre kapılmadan sadece ve sadece hukuğun üstünlüğünü tesis etmeye çalışa hukuğa inanmış,gerçek hukuğu tesis etmeye çalışan bir zümre görmedim.Ülkemizin şartları gereği bazı işleri hukuğa yaptırıyoruz, yaptırıyorlar, yaptırdılar.Düşe kalka, kafamızı çarpa çarpa öğreniyoruz.AKP hukuğu linç ediyor diyelim ki diğerlerinin yaptığını yapıyor bana hukuğu tesis edecek, demokrasiyi hakim kılacak bir grup, zümre ne bileyim birini birilerini gösterin ama bana Ergenekon zihniyetini taşıyanları misal verirseniz hukuksuzluktan daha çok bahsetmeye devam ederiz.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
''AKP gelene kadar dört dörtlük, tarafsız, objektif işleyen bir hukuğumuz vardı AKP geldi yerle yeksan etti.'' Siz de buna inanmaya devam edebilirsiniz.

Dünyada dört dörtlük, mükemmel bir şey yoktur. Ama iktidarların görevi, iyi olmayan bir şeyi "bir de ben iyice yamultayım, batmış yan gidiyor nasıl olsa" demek değil, aksaklıkları düzeltmek, sistemi iyileştirmektir.

Bu bir devlet içinde yuvalanmış örgüt darbesi girişimidir. Bir kurt girmiş gövdeye, kemirmek için uğraşıyor. "Ballı taraflar bu tarafta, buraya doğru kemirerek ilerle" diye yol mu açarsınız?

Bir de üstelik: "Sakın zinhar şu tarafa doğru kemirme, orayı ben sömürüyorum" dendiğinde durum ne oluyor? Ben daha ne diyeyim yahu?

Gönderi tarihi:
Dünyada dört dörtlük, mükemmel bir şey yoktur. Ama iktidarların görevi, iyi olmayan bir şeyi "bir de ben iyice yamultayım, batmış yan gidiyor nasıl olsa" demek değil, aksaklıkları düzeltmek, sistemi iyileştirmektir.

Bu bir devlet içinde yuvalanmış örgüt darbesi girişimidir. Bir kurt girmiş gövdeye, kemirmek için uğraşıyor. "Ballı taraflar bu tarafta, buraya doğru kemirerek ilerle" diye yol mu açarsınız?

Bir de üstelik: "Sakın zinhar şu tarafa doğru kemirme, orayı ben sömürüyorum" dendiğinde durum ne oluyor? Ben daha ne diyeyim yahu?

Sizin bu yorumunuzla baslik arasindaki iliskiyi tam olarak cikartamadim. Darbelerin gerekliliginimi vurgulamaya calisiyorsunuz veya daha baska bir seylermi söylemek istediniz, anladim desem yanlis olur.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar şuna bi açıklık getirelim bence.

Öncelikle darbecilerin yargılanması gerektiği konusunda hemfikiriz.

Zira onların yaptıkları tamamen halkım egemenliğini hiçe saymaktır.

Ancak bazı arkadaşlar darbecilerle beraber,ya yargı darbesi yapan ve ya darbeye zemin hazırlayanlarında yargılanması gerek diye düşünüyor.

Darbe yapmak kanunen suçtur.Dolayısıyla yargılanmalı gereklidir.

Ancak ben Darbeye zemin hazırlamak suçmudur bilmem!

Bu Tecavüze zemin hazırlayan çok seksi giyinen bir kadın içinde geçerli midir?

veya malını iyi saklamayıp hırsıza kolay lokma hazırlayan mal sahibi gibi birşeymidir bu?

Şaka bi yana Medeni Kanunda 52. Madde de Meşru Müdafaa için bile bazı şartlar öne sürmüşken ( saldırnın fiilen başlaması,fiil hukuka aykırı olmalı,saldırı ila müdafaa dengeli olmalı vs. )

Anayasa hükümer tarafından çiğnendiği için darbe yapılması sizce doğru mudur?

Ayrıca Anayasayı ihlal edip darbeye zemin hazırlayan hükümeti deviren ordu bunu yasadışı yolla yapması uygun mudur?

Bu Sorularıma ek olarak

Değerli Arkadaşım " Politika " ya " anaysa ihlal edilirse ne olur ,nasıl engellenir " sorusuna cevap verdiğimi düşünüyorum.

SAYGILAR!

Gönderi tarihi:
Ne demek istiyorsunuz biraz acarmisiniz?

Biz burada insanlik sucu islemis daerbecielerden bahsediyoriuz ve neler yaptiginida tek tek saymisiz. Insanlik sucunu tesbit etmek icin hangi madalyondan bahsediyorsunuz? Eger iktidar partilarini ima ediyorsaniz, onlarin yargilanmasi icin anayasada dün de madde vardi bugünde.

Madalyonlarin hep iki yüzü vardir,bakmaniz gerekiyorsa iki yüzünede bakmalisiniz.

Biraz acin demissiniz,demek ki anlamamissiniz,tek tek bahsettiginiz seyler sizin kendi görüsleriniz kapsamindadir,yani madalyonun bir yüzü.O Yüzde ne var;Darbeciler yani insanlik sucu islemis olanlar.Madalyonun arka yüzüne bakmak ya istemiyorsunuz cünkü hesabiniza öyle geliyor veya arka yüzü sizin icin önemli degil.Siz sucluyu bulmussunuz.

Günde 30-40 insan sag sol diye katledilirken,bu ülkenin iktidari muhalefeti sivil kuruluslari parlamentosu ne yapti arkadasim,neden ve nicin önlemediler bu katliamlari,Amaclari ne idi.Kim onlari engelledi bu katliamlara dur demeyin diye,bu sorulara yanit verirseniz madalyonun arka yüzünüde görmüs olursunuz.Bir evin catisi rüzgardan ucmussa bu rüzgarin sucu degildir,onu yapan ustanin sucudur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Dostum, o zaman bağımsızlık mücadelesi veriliyordu,millet için hayat-memat meselesi idi,şimdi sen kalkıp hükümetin yaptıklarını kendilerine göre yanlış bulan kişilerin yaptıkları darbeleri atatürk inkilaplarıyla,atatürk ve türk milletinin istiklal mücadelesiyle bir mi tutuyorsun?

Ayrıca,Darbeden sonra Türkiye'de neler oldu ne değişti,

Atatürk'ün darbesinden (!) sonra neler oldu bi karşılaştır.

ayrıca atatürk arkasına milleti aldı

darbeciler gibi milletine karşısına almadı.

Türkan Saylanın öldüğünü dün öğrendim.Ergenekon davası sürecinde bu bayanın evi aranmış,muhtemelen okutmak için burs verdikleri bazı gençlerin PKKya katılmasıyla,Ergenekon derin çetesiyle PKK arasındaki ilişkiden dolayı kendisinin de bu derin çeteyle bir bağlantısı olup olmadığı soruşturulmuştu ve ülkedeki bazı çevreler bu sırada ayağa kalkmıştı.Bana göre işler şu anki soruşturma sürecinde tam da olması gerektiği gibi yürüyor.Derneğin 2.insanının bir tartışma programında söyledikleri,Mehmet Metinere tavırları bu şahsın hem içinde bulunduğu Atatürkçü,yani Kemalist ideolojisini,hem de insanlara bakışını gösteriyordu.1923ten beri olan onca olaydan sonra bu zatın Kürt sorunu konusundaki görüşlerini gülünç bulmuştum ve birtakım sakallılara karşı daha çekingen ve saygılı tavrıyla gerçek bir "Kemalist" portresi çiziyordu.

Danıştay saldırısının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi,Danıştaya yapılmış saldırının Ergenekon çetesiyle ilişkisinden,Danıştay davasının,Ergenekon davasından bağımsız düşünülemeyeceği gerekçesinden ortaya çıkmıştır.Yalnız bilerek ya da bilmeyerek,ki bu durum aslında pek önem taşımıyor,neredeyse devletin kendisinden daha güçlü hale gelmiş bu Ergenekon çetesine verilen destek,aslında Genelkurmayın ve bu kuruma bağlı güç odaklarının ne kadar büyük bir güce sahip olduklarını gösteriyor.Ülkenin sanatçısı,medyacısı,siyasileri,bilim adamlarının özellikle önemli bir bölümü açıkça bu derin çeteye verdikleri desteği ve Genelkurmaya olan bağlılıklarını ilan ediyorlar.Ülkenin elitlerinin gerçekten önemli bir kısmında değişimi,demokrasiyi ve dışa açılmayı temsil eden iktidar partisinin karşısında yer almak;laikliğin,Atatürkün ve milliyetçiliğin savunucusu olmaya refere ediyor ve bu şekilde AK Partinin ülkenin yönetici sınıfındaki temsil oranının da az olduğu zaten anlaşılıyor.Az ya da çok destek veren bu kesimdeyse;bu partinin AB sürecindeki reformları sürdürmesi,ülkeyi normalleştirmesi,derin çetelerin güçlerinin azaltılması halinde partiye desteklerinin devam edeceğini görüyoruz.İktidarın bunu görememesi gibi bir durum söz konusu değil;ancak içerisinde barındırdığı bazı siyasilerle,başkanlarının zaman zaman aldıkları tutumla ve sözleriyle bugüne kadar sürdükleri çizginin geneli aksine hareket edebiliyorlar.Nitekim önemli tiyatrocuların bazıları bugün Ergenekon sanıklarına destek mitingi gerçekleştirmişler.Bu da esasında Murat Belgenin köşesinde belirtmiş olduğu unsurun ne kadar doğru olduğunu bize gösteriyor.

Gönderi tarihi:

Türkan Saylan'a yapilan sözlü ve yazili saldirilar cemaatcilerin ekmeginin elllerinden alindigini gösterir.Genc insanlarin kafalarini ortacag fikirleriyle zehirleyemeyenler,careyi Türkan Saylan'a saldirmak onu karalamakta bulmuslardir.

PKK ile diyaloga girmek icin cirpinanlar,AB'nin emirleri dogrultusunda ülkeyi peskes cekmeye kalkanlar ne kadar ilgincki Türkan Saylan'in birkac PKK'li kizi cemiyete kazandirmasini hazmedemiyorlar.O kizlar eger Cumhuriyet ve Laiklik karsiti yetistirilseydi bugün Türkan Saylan'a karsi olanlar onu bastaci edecektiler.

Ergenekon senaryosu ile ülkede yaratilan korku sendromu ile iktidar olmayi sürdürmeye calisanlar,yarin koltuktan düstüklerinde acaba ne yapacaklardir.

Bu ülkede,kadini köle gibi kullananlar,bunu Allaha mal edenler,kizlarin okula gönderilmesinede karsidirlar,bütün kavga budur,cünkü Türkan Saylan'lar ülkede okumamis tek bir kiz birakmamaya ahtetmislerdir,Vakit'e,Fetullah'a,Taraf'a,Zaman'a,Star'a,Yeni Safak'a vs.ragmen.Ve bu anlamda,bu siyasetin inadina DANIMARKA basinini kutluyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Madalyonlarin hep iki yüzü vardir,bakmaniz gerekiyorsa iki yüzünede bakmalisiniz.

Biraz acin demissiniz,demek ki anlamamissiniz,tek tek bahsettiginiz seyler sizin kendi görüsleriniz kapsamindadir,yani madalyonun bir yüzü.O Yüzde ne var;Darbeciler yani insanlik sucu islemis olanlar.Madalyonun arka yüzüne bakmak ya istemiyorsunuz cünkü hesabiniza öyle geliyor veya arka yüzü sizin icin önemli degil.Siz sucluyu bulmussunuz.

Günde 30-40 insan sag sol diye katledilirken,bu ülkenin iktidari muhalefeti sivil kuruluslari parlamentosu ne yapti arkadasim,neden ve nicin önlemediler bu katliamlari,Amaclari ne idi.Kim onlari engelledi bu katliamlara dur demeyin diye,bu sorulara yanit verirseniz madalyonun arka yüzünüde görmüs olursunuz.Bir evin catisi rüzgardan ucmussa bu rüzgarin sucu degildir,onu yapan ustanin sucudur.

saygilarla

Lütfen baskalari adina madalyonun ikinci yüzüne bakmiyorsunuz diye bir atifta bulunmayin. Yorumumu iyi okursaniz hatta eger demek istediginiz su ise demisim o halde onlari yargilamak icin dün de yasa vardi bugünde demisim.

Herkesin kabul ettigi gibi hic bir sebeb askeri fasist darbelerin gelmesini hakli cikartamaz. Evet o dönemler günde kac kisinin öldürüldülkerini unutmadik ve be gün o öldürülenlerin, sag olsun sol olsun hemen hemen ayni silahtan cikan kursunlar oldugun ögrendik. Askeri rejiminm, yani darbenin yapilmasi icin zeminlerin hazirlandiginida ögrendik. Madem mdalyonun diger yüzü mecburen geldiyse ve amaci ölümleri engellemesiyse, iyi bakalim onlar geldikten sonra kac bin kis öldürülmüs. Anarsi hala bitmedigi gibi, bir de basimiza PKK terörünü getirdi darbeciler. Darbeciler seriat rejiminin temel unsurlari olan dinciligi ülkemize yaydi. Evrenin sözünü hatirlamiyormusunuz "Solcu nesiller yetistirecegimize dindar, vatanina bagli gencle yetistirmeliyiz" diyerek mecburi dinderlerini baslatanlar kimler? Imamhatipleri cogaltanlar ve onlarin önünü acanlar kimler?

demek madalyonun iki yüzü var ha. Iste buyurun, ikinci yüzü böyle.

Gönderi tarihi:

Askeri darbelerin,gelmesini isteyen mi var,darbenin askeri sivili olmaz darbe darbedir.Madalyonun arka yüzüne bakmissiniz ama yine kendi fikriniz etrafinda yorum yapmissiniz.

Imam Hatipler 1950 yili itibariyle her gelen iktidar döneminde arta arta bugünkü haline getirildi.12 Eylül'de de yapilmistir.

Günde 30-40 kisinin katledildigi ve kursunlarin ayni silahtan ciktigini,darbeye zemin hazirlandigini söyleyen siz o günkü üniversite gencliginin akillarinin nerede oldugunu sorma zahmetine katlandiniz mi.Üniversitede okuyacak kadar egitim görmüs kisilerin elde silah veya ellerine verilen silahla insan avina cikmasi ne demek.Birileri kendilerini devrimci digerleri kendilerini milliyetci,birileri rakiplerini komünist digerleri rakiplerini fasist diye adlandiran ve bugünde bazi gazetelerin köse baslarini tutmus olan o akilli üniversite gencligi,adam öldürmeyi akil ediyordu da eline silahin neden verildigini akil edemiyormuydu?12 Eylül öncesi,sokaklarda eski basbakanlar,bakanlar görevliler öldürülüyor kahveler taraniyor,bombali pankartlar altindan cocuklar kacisiyordu.Iller bölünerek biribiri ile catisiyordu.PKK'yi darbeciler yetistirdi sözünüz ise gercekleri yansitmaktan cok uzaktir,böyle bir belge ve delil yok ortada,bu sadece kafa karistirmak ve Ergenekon senaryosuna katkida bulunma cabasidir.

Madalyonun öteki yüzüne tam bakamamissiniz galiba.

Yasalarin mevcut olmasi birsey ifade etmiyor,yasalarin uygulanmasidir önemli olan.

Bakin size bazi rakamlar verecegim:

1979-1983 yillari arasinda meydana gelen sag sol catismalarinda ölen vatandas sayisi 3838 sehit sayisi 240 ölen terörist sayisi ise 370'tir.

Yakalanan saniklar 1980-1983 arasi:

Eylemci sag: 8.198,Eylemci sol: 32.956,Bölücü: 3.921,Görüsü belirsiz:15.406 toplam 60 bin.Bunlarin eline birileri silah verdi diyemezsiniz.Eger silah verildiyse kimlere daha cok silah verildigi rakamlarla ortadadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sizin bu yorumunuzla baslik arasindaki iliskiyi tam olarak cikartamadim.

Hiç bir forumda başlığa yüzde yüz bağlı kalma şartı aranmaz. Bağlantıyı, açık bir şekilde alıntıladığım Sayın FUZULİ'nin yazısıyla kuracaksınız, ilgilenmiyorsanız o ayrı...

İlla darbeciler yargılansın mı yargılanmasın mı diye görüş istemekte ısrarlıysanız, kimi yargılamak istiyorsunuz? Kenan Evren'i mi? Bence yargılanmasına gerek yok...

Gönderi tarihi:
Askeri darbelerin,gelmesini isteyen mi var,darbenin askeri sivili olmaz darbe darbedir.Madalyonun arka yüzüne bakmissiniz ama yine kendi fikriniz etrafinda yorum yapmissiniz.

.

.

.

saygilarla

Ama hala darbecilerin insanlar birbirlerini öldürüyor diyerek askeri rejimi getirip binlerce insani öldürmesi, asmasi, kovmasi, hapse atmasi ve iskencelerden gecirmesimi gerek? Nereden aliyorlar bu hakki? Mademki yaptiklari anayasaya uygun neden sonradan yeni bir kanun cikartatak kendilerinin yargilanmasini önleyen maddeler getirdiler?

Imamhatip ve mecburu din dersleri konusunda ben sadece cuntacilarin Atatürkcülüklerini göstermek icin örnek olarak verdim, yoksa onlarin disinda baska kimseni yapamadigini ima etmek istemedim.

Hic bir sebeb kimseye hic bir zaman darbe yapma hakkini vermez, nasilki yakin zamanda bile denendigi ama ne güzelki basarisizliga ugradigi gibi. Madem yaptiklari anyasaya unygun ve her seyi vatan ve halk icin yaptilarsa hukuktan korkmalarina hic gerek yok. Pinochet bile benzeri sebeblerle darbe yapti ve o da kedisinin yargilanmamasi icin tüm kanunlari cikartti. O bileyüzbinlerce insanin kanina girmesine ragmen yaptigini dogru buyordu ve vatan icin yaptigini iddaa ediyordu. türm darbeciler, sivil veya asker kim olursa olsun hicbiri halktan yana degillerdir ve asla kanun karsisinda saygili olmamislardir.

Gönderi tarihi:

Darbe "arada sırada yapılmalıdır, çok çok iyi bir iştir" diye yapılmaz. Savaşlar da "savaş iyidir, arada sırada savaşmakta fayda var" diye yapılmadığı gibi. Yunan Efzunları gelir İzmir'e çıkar, caddelerde sivil halkı süngülerler, savaşmak zorunda kalırsın.

12 Eylül olmasa idi, ülke daha beter bir iç savaşa sürüklenecek ve fırsattan istifade eden Sovyetler de müdahale edecek, işgal edecekti. Aynen Afganistan'a yaptığı gibi. Abartılı bulanlar olabilir, koskoca Türkiye'yi mi işgal edecekti diyenler olabilir. Türkiye olmuş armut gibi Sovyet ayısının ağzına elbet düşmeyecekti. Ama boğazlar üzerinde ortak egemenlik hakkını en azından elde edecekti. Doğu illerimizden bir kısmını alabilir, büyük ölçüde de nüfuz alanı kazanabilir, Mersin üzerinde en azından nüfuz elde edebilirdi.

Hiç hayal görmekle filan kimse suçlamaya kalkmasın. Senaryo kesinlikle buydu. Çünkü Sovyetler enternasyonal sosyalist bir yayılmacı ideolojiye sahipti. Bu yeterli kanıttır. Varşova paktından çıkmak isteyen Polonya, Macaristan ve Çekoslavakya'ya kanlı şekilde vahşet uyguladı. Afganistan'daki acımasız katliamlarını herkes bilir. Çeçenistan'da Grozni'de taş üstünde taş bırakmadı, yaşanmaz hayalet bir şehir haline getirdi. (*) Stalin dünyada gelmiş geçmiş en cani insandır. Öldürttüğü insanların haddi hesabı yoktur. Türkiye'den toprak talebi olduğunu da her platformda dile getirmiştir. Zaten şaşılacak bir şey de yok, ortada olan bir şey, boğazları istemesi jeopolitik olarak kaçınılmaz bir şey. Türkiye böyle kanlı bir emperyalist devin burnu dibinde yıllarca yaşamıştır. Biz Kürt sorununu Rusların Çeçen sorununu çözdüğü gibi çözsek, Diyarbakır'ı aynı şekilde hayalet kente çevirmemiz gerekirdi!

Bu zaman taraf vakit zırvaları yetti arttı artık... Çürüdü, koktu bu sakızlar çiğnene çiğnene!

(*) Grozni şu an bayağı yeniden yapılmış durumda, savaşın korkunç izleri en azından binalar üzerinden silinmiş. Fakat savaş sonrası durumu tek kelimeyle korkunçtu. Ruslar ne var ne yok tamamen bombalamış, sağlam bina bırakmamışlardı. Amaçları Çeçen halkını sindirmekti, tamamen sivilleri, kadın ve çocukları acımasızca, vahşice bombaladılar.

Gönderi tarihi:
nasilki yakin zamanda bile denendigi ama ne güzelki basarisizliga ugradigi gibi.

Ne denendi, ne başarısızlığa uğradı! Kendinizi darı ambarında görmeyin!

Kahraman ordumuzu küçük düşürmek için şeytan gelip teklif etse, ruhlarını satacaklar bu çok taraflı ittifak avanesi! Dünyada Türk ordusunu küçük düşürmesini umdukları bir karınca istilası ile bir çekirge istilası kaldı, o da olsa göbek atacaklar. "Daha başaramayacaksak bu devleti yıkmayı, çekirge gönder allahım, karınca gönder" diye dualara çıkacaklar!

Gönderi tarihi:
12 Eylül olmasa idi, ülke daha beter bir iç savaşa sürüklenecek ve fırsattan istifade eden Sovyetler de müdahale edecek, işgal edecekti. Aynen Afganistan'a yaptığı gibi. Abartılı bulanlar olabilir, koskoca Türkiye'yi mi işgal edecekti diyenler olabilir. Türkiye olmuş armut gibi Sovyet ayısının ağzına elbet düşmeyecekti. Ama boğazlar üzerinde ortak egemenlik hakkını en azından elde edecekti. Doğu illerimizden bir kısmını alabilir, büyük ölçüde de nüfuz alanı kazanabilir, Mersin üzerinde en azından nüfuz elde edebilirdi.

Sayın Demirefe bilgi almak maksadıyla soruyorum:80 darbesini yapanlar sizin zikrettiğiniz Sovyet tehlikesini bertaraf etmek niyetiyle mi yaptılar?

Ayrıca Sayın Demirefe 80 darbesi olsun başka bir tarihi vaka olsun bir fikri desteklemek için yukarda yaptığınız mantık temellendirmesini bir kişi sizin fikrinize karşı başka bir vakada kanıt olarak sunsaydı eminim gülerdiniz.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
80 darbesini yapanlar sizin zikrettiğiniz Sovyet tehlikesini bertaraf etmek niyetiyle mi yaptılar?

Söylediğim açık seçikken niye bir daha sorduğunuzu anlayamadım.

yaptığınız mantık temellendirmesini bir kişi sizin fikrinize karşı başka bir vakada kanıt olarak sunsaydı eminim gülerdiniz.

Yoo, gülecek hiç bir şey göremedim... Uyanın kardeşim. Şöyle bir etrafınıza bakının. Eski tüfek bir kısım solcular, şeriatçılar, etnik Kürtçüler. Bunları ağız birliği ettiren güç kimdir, nedir acaba?

Atlantik ötelerinden CIa koruması altında bu sızıntılar buralara kadar yeşillik olsun diye mi uzanıyor dersiniz?

Gönderi tarihi:
Söylediğim açık seçikken niye bir daha sorduğunuzu anlayamadım.

Yoo, gülecek hiç bir şey göremedim... Uyanın kardeşim. Şöyle bir etrafınıza bakının. Eski tüfek bir kısım solcular, şeriatçılar, etnik Kürtçüler. Bunları ağız birliği ettiren güç kimdir, nedir acaba?

Atlantik ötelerinden CIa koruması altında bu sızıntılar buralara kadar yeşillik olsun diye mi uzanıyor dersiniz?

80 Darbesi'yle ilgili sizin söylediğiniz Sovyet tehlikesi temellendirmesini Darbe'nin diğer sebeplerinden öne çıkaran, Darbe'nin asıl sebebi olarak gösteren bir kaynak tavsiye edebilir misiniz?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

1980 ihtilalinin Evren PASHASI! ve aynı dönemde Pakistan'da darbe yapan Ziya -Ül Hak birbirlerine kardeşim diyecek kadar çok samimiydiler.Ne hikmetse ikisinin dönemimden sonra ülkelerinde islami oluşumlar artmış ve nihayet Pakistan bir islam cumhuriyeti olmuş.Ama bizde bu süreç, biraz daha uzamıştır.Özellikle darbeden sonra palazlanan islamcı oluşumlar ,amerikanın yeşil kuşak projesininde bir gereği olarak uygun zemini bulmuş.Tam bir şeriatçi düzen olmasa da adı yumuşatılarak ılımlı islam modeline oturtulmak için gereken her türlü çaba gösterilmektedir.

Bunun için, gerekli okulların açılmasına göz yumulmuş,bunlara gerekli kaynaklar aktarılmış ve halen aktarılmakta, diyanet kadrolarındaki bazı kişilerin devlet kademelerine atamaları yapılmış -bunların devlet yönetimleri ile ilgili ne tür bilgileri var ise?- türbanı söylemeye zaten gerek yok.

Yeşil kuşak projesi ne amaçla kurulmuş ve kime karşı kurulmuş bunun nedenleri bilinseydi; şu soru sorulur muydu?

80 darbesini yapanlar sizin zikrettiğiniz Sovyet tehlikesini bertaraf etmek niyetiyle mi yaptılar?

Bütün darbeciler bana göre yargılanmalıdır. Aksi davranışların ve eylemlerin bir samimiyeti olacağını düşünmüyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.