Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İNANDIRICILIK, SAMİMİYET VE PKK MAYINLARI ÜZERİNE!..


nail_amudi

Önerilen İletiler

İNANDIRICILIK, SAMİMİYET VE PKK MAYINLARI ÜZERİNE!..

“Patlayan Her Mayın, Barış, Demokrasi ve İnsan Hakları Sürecini Sabote Ediyor!..”

 

“…Silahlar sussun, kimse kimseye saldırmasın!..”

“…Diyarbakır’daki dershane önünde patlatılan bomba kontrolümüz dışında gerçekleşen bir eylemdi. Bu tür kanlı eylemleri tasvip etmiyoruz. Biz bağımsız devlet istemiyoruz. Federasyon da istemiyoruz. Türkiye’nin üniter devlet yapısını bozmayan bir çözümden yanayız…”

“…Maalesef oldu. Diyarbakır Lice’de ve Hakkâri Şemdinli’de yapılan saldırıları ve 9 askerin MAYINLAMA sonucu ölmeleri bizi üzdü. Bu eylemler merkezde planlanmadı, örgütümüzün yerel birimleri tarafından planlanmış ve uygulanmış. Biz onaylamadık ve çok üzüldük!..”

“…Bu söylediklerimiz taktik değildir!..” (??????)

 

Böyle demiş PKK’nın fiili yöneticisi Murat Karayılan, Milliyet Gazetesi’nde Hasan Cemal’e. Hasan Cemal’in Irak’ın kuzeyinde yaptığı röportajlar önemliydi, ilgi çekti. Hasan Cemal’in yaptığı en önemli görüşme Murat Karayılan’la konuşmasıydı. Bu konuşmanın en çarpıcı yanı ise, “PKK’nın artık bağımsız bir Kürt devleti istemediği, Kürtlerin kimliklerine ve kültürlerine saygı gösterileceğine söz verilmesi halinde silahı bırakacaklarını” belirtmesiydi.

 

Terör çıkmazına saplanan paramiliter örgütün başındaki Murat Karayılan’ın “ateşkes” ve “silahların susması”na yönelik söylemleri Türkiye’de hararetle tartışılırken, hatta bazıları bu söylemleri ciddi alıp, Murat Karayılan ve PKK ile ilgili kamuoyunda sempati yaratmaya çabalarken, önceki gece televizyon ekranlarına ve gazetelere yansıyan haberler, PKK’nın ve başındaki kanla beslenen vampirlerin gerçek yüzünü ve alçaklığın yer dibindeki uzantısının acımasızlığını bir kere daha ortaya koydu:

 

PKK’lı teröristler tarafından uzaktan kumandalı mayınlama eylemi sonucunda Şırnak’ın Cevizdüzü Köyüne mensup 5 sivil hayatını kaybetti.”

 

“Şırnak’ın Toptepe Köyü kırsalındaki maden ocakları bölgesinde kömür toplayan Beşir Sevin isimli köylü, PKK’lılar tarafından döşenen mayına basması sonucunda ağır yaralandı.”

 

Uluslararası toplumun tepkisinden çekinen PKK, “bir daha mayın kullanmayacağını” defalarca kamuoyuna deklere etmesine rağmen, mayınlardan bir türlü vazgeçemiyor. Gün geçmiyor ki, PKK mayınları can almasın, sakat bırakmasın. PKK, uluslararası zeminde meşruiyet kazanabilmek için 18 Temmuz 2006'da BM'nin hazırladığı Genava Call'u (Cenevre Çağrısı) imzalayarak antipersonel mayın kullanmayacağını taahhüt etmesine rağmen mayınlama eylemlerine devam ediyor.

 

PKK mayınlarına en sert tepki Diyarbakır’daki sivil toplum örgütlerinden geldi. Diyarbakır İnsan Hakları Derneği tarafından yayınlanan basın açıklamasında (11 Mayıs 2009), silahların susması ve sorunların demokratik süreç içerisinde çözülmesinin konuşulduğu bir dönemde Cevizdüzü ve Toptepe köylerinde PKK tarafından döşenen mayınların patlatılması sonucu 5 sivilin ölmesi, 2 sivilin de ağır yaralanması şiddetle protesto edildiği vurgulanarak, şöyle denildi; “Mayınlar Türkiye’de can almaya devam ediyor. Her yıl ortalama yüzlerce kişi mayınların kurbanı oluyor veya sakat kalıyor. Uzaktan kumandayla patlatılan mayınlar, güvenlik güçlerinin yanı sıra, çocukları, kadınları da hedef alıyor. Bu tür saldırıları nefretle kınıyor, PKK’yı, Türkiye’de barışa ve demokratik sürece zarar veren mayınlama eylemlerine derhal son vermeye çağırıyoruz. Hiçbir gerekçe masum insanları vahşice öldürmeyi haklı kılamaz.”

 

“Handicap International” adlı uluslararası sivil toplum kuruluşu tarafından açıklanan “Terörizm Raporu”nun mayınlarla ilgili bölümünde de; “Mayınların insanlık için felaket olduğu, 84 ülkenin mayınlar nedeniyle sıkıntı yaşadığı, dünyada her yıl yaklaşık 20 bin çocuğun ve yetişkinin mayınların kurbanı olduğu, özellikle terör örgütlerinin son yıllarda mayınlama eylemlerine yöneldiği, bu tür eylemlerden en büyük zararı sivillerin gördüğü” vurgulanmıştı.

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.Muammer Kaya’nın, “mayın mağdurları” ile ilgili araştırmasının sonuçlarını konu alan basın toplantısındaki şu sözleri, aslında terörün korkunç boyutunu gözler önüne sermeye yetiyor; “PKK terör örgütü tarafından döşenen mayınlara basma sonucunda Türkiye’de 1999-2008 yılları arasında 598’ü sivil, 1089 kişi öldü, 5 binin üzerinde kişi de sakat kaldı. Ölen sivillerin 300 kadarı çocuk.”

 

ABD tarafından yayınlanan 2008 Yılı İnsan Hakları Raporu’nda, “PKK'nın döşediği mayınlar nedeniyle 42 sivilin hayatını kaybettiği” vurgulanmıştı.

 

Leyla Zana’nın dediği gibi “PKK Kürtlerin sigortası mı?” Yoksa, Ahmet Türk’ün, Celal Talabani’nin, Şerafettin Elçi ve Kemal Burkay’ın dediği gibi, “Kürtlere en büyük zararı PKK mı veriyor?” Kürtler için gerçekten kimler, ne istiyorlar acaba? Bölgede yaşayan sivillerin (çoğunluğu çocuk) mayınla parçalanarak ölmesinin, Kürtlerin çıkarlarına nasıl bir hizmeti olabilir ki?

 

***********

***********

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

PKK ve benzeri terör örgütlerinin inandiriciligina asla inanmiyorum ve inanmakta hic dogru olmaz.

 

Dogru olani Kürt halkinin hakli isteklerine sahip cikarak ve cözüm arayarak PKK'in elindeki tüm kozlari yok etmektir.

 

PKK'nin ne istedigi hicte önemli degil. Önemli olan Türkiye'de yasayan Kürt kökenli vatandaslarimizin görüsleri. Onlar zaten asla Türkiye'den kopmak gibi ne bir

 

düsünceleri nede istekleri vardi.

 

Türkiye artik etnik kökenli vatandaslarimiza karsi siyasetini düzeltmeli ve onlari kazanmali.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.