Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Atatükçü Düşünce'den Google Sites'ı kapatma talebi


Misafir Domuzbağı

Önerilen İletiler

Google Sites'ı kapatma talebi

 

090413-google-sansur.widec.jpg

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na başvuruda bulundu. Google Sites üzerindeki ücretsiz servisi kullanan site şikayet edildi. (ntvmsnbc)

 

İSTANBUL - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Google arama motoru üzerinde "Kemalizmin Karın Ağrısı" sorgusuna cevap olarak, en azından bir süre öncesine kadar ilk sayfadan ulaşılabilen, sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi adresinde barındırılan web sitesinde Atatürk'e ağır hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

 

Başvuru dilekçesinde sitenin ana başlıkları içinde Atatürk'e kişilik hakları dahil, her alanda hakaret edildiğini belirten ADD, söz konusu yayınların kimler tarafından konulduğunun tespit edilemediği belirtildi.

 

Dilekçede "Ancak sayfanın sonuna sitenin Google tarafından desteklendiği yazılmıştır. Atatürk’ü Koruma Kanunu başta olmak üzere, TCK ve ilgili maddelere aykırı olarak yayın yapan sitenin sorumlularının tespit edilerek, cezalandırılması ve bu sitenin de acilen yayınlarının durdurulması ve kapatılmasını talep ediyoruz" denildi.

 

Dünya üzerinde milyonlarca insana ücretsiz servis sunan Google Sites ve diğer tüm Google hizmetlerinin alt satırlarına (Footer) kullanım sözleşmesini ihlal edenlerin engellenebilmesi için, "Kötüye kullanımı bildir" (Report Abuse) ve servisin Google tarafından ücretsiz olarak sağlandığını açıklamak için de "Google Sites tarafından desteklenmektedir" (Powered by Google Sites) ibareleri ekleniyor.

 

GOOGLE'DAN GELEN AÇIKLAMA

ADD'nin dilekçesine istinaden Google'dan yapılan açıklama ise şu şekilde:

 

"Google arama motorunda listelenen web sitelerinin içeriği Google’a ait değildir. Google yayıncılık ya da web sitesi editörlüğü görevi yapmamaktadır. Diğer tüm arama motorları gibi İnternet’te varolan içerik ve bilgiyi yansıtır. Google olarak amacımız, kullanıcılarımıza aradıkları web sitesini erişilebilir kılmaktır.

 

Eğer herhangi bir kullanıcı ulaştığı web sitesinin içeriği ile ilgili endişeye sahip ise, site yöneticileri ile iletişime geçmeleri konusunda yönlendirilir. Ayrıca Google aramaları sonucunda erişilen sitelere web üzerindeki diğer arama motorlarını kullanarak da ulaşılabileceğini belirtmekte fayda görüyoruz."

 

GOOGLE KAPATILABİLİR Mİ?

Daha önceki Blogger.com, Google Groups ve YouTube örneğinde olduğu gibi, Google Sites üzerinde bulunan siteye erişim, uygun görülmesi halinde engellenebilir. Bu durum arama motoru servisi olan google.com ve google.com.tr etki alanlarının engellenmesine neden olmayacaktır ancak, Google Sites servisinin barındırıldığı sites.google.com alt etki alanı groups.google.com )Google Groups) gibi erişime kapatılabilir.

 

ŞİKAYET EDİLİNCE POPÜLER OLDU

ADD tarafından Google'a dava açılmasına sebep olarak gösterilen, dava dilekçesindeki ifadeye göre "Kemalizmin karın ağrısı" sorgusuna cevap olarak gelen siteye şu an aynı sorguyu kullanarak erişmek oldukça güç. Söz konusu site, haber olduğundan beri sık sık anlık erişim kotasını dolduruyor.

 

Google'da bahsi geçen "kemalizmin karın ağrısı" sorgusu aratıldığında ise ilk sayfalarda bahsi geçen site yerine, ADD'nin tavrına yönelik sayfalar dolusu tepki yazısı ve haber makaleleri yer alıyor.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Domuzbağı,

 

Dün gece gazetelere bakarken,Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bu talebini gördüm.İnanın ki hem çok güldüm hem de korktum.

 

Sakın,sakın kimse bunu aklından geçirmezsin;bu zorbalıktır,insana ve insana ait tüm değerlere yapılacak en büyük haksızlıktır.

 

Bir ayıbımız varken ikinci bir ayıpla yarına ambargo koymak kimsenin hakkı değil!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kimse bunu aklından geçirmezsin;bu zorbalıktır

Ne alakası var, hakaret etme özgürlüğü diye yeni bir özgürlük türü mü icat edildi de, insan hakları evrensel beyannamesine girdi de bizim mi haberimiz yok?

 

Bu nasıl bir nalıncı keseri böyle, hep kendine yontan?

 

Eleştiri sonuna kadar serbest... Ama hakaret değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eleştiri sonuna kadar serbest... Ama hakaret değil...

bırakın hakaret de etsinler..

onların hakaretleri Atatürk'ün değerini azaltmaz..

tam tersi bu tarz hareketler Atatürk'ü küçültür..

bütün dünya tarafından en çok kullanılan siteler olan youtube ve google'ı hiçbir gerekçeyle kapatamazsınız..

yasakçı zihniyet kime, neye karşı olursa olsun asla bu tarz girişimlerde bulunmamalıdır..

Atatürk'e yapılacak her eleştiri, hakaret unsuru taşımasa da suç kapsamına alınmaktadır ülkemizde..bunu bir Atatürkçü olarak söylüyorum..can dündar'a yaptığı filmden ötürü edilmedik hakaret, atılmadık iftira, yapılmadık yakıştırma kalmadı..bu şekilde Atatürk'ü putlaştırarak onun anısına daha büyük ihanette bulunmuş oluyoruz..

bir internet sitesi hakaret mi ediyor, bırakın etsin..onlar da bizim bu girişimlerde bulunarak oyunlarına gelmemizi istiyorlar..Atatürk'ün kötü gösterilmsine çalışıyorlar..

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim ne derse desin, ne yazarsa yazsın güneş balçıkla kapatılamaz.

 

 

Yıl 1976, UNESCO üyelerine bir öneriyle gelir. Öneri paketindeki bir cümleyi sizlere okumak istiyorum.

 

Diyor ki "Bu gün UNESCO'nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal'dir." Öneri nedir? Öneri ise önün doğumunun

yüzüncü yılında, 152 üyesi vardı UNESCO'nun 152 ülkenin devletleri aynı anda kutlasın önerisidir. Birden İsveç delegesi ayağa kalkar ve

söyle söyler:

 

"Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?"

 

şeklindeki kınayeli sözlerine, Rus delegesi ayağa fırlar yumruğunu masaya vurur ve 152 ülkenin delegelerine aynen şöyle söyler;

 

"Genç delege arkadaşım hatırlatmak isterim ki ATATÜRK öyle dünyadaki herhangi bir lider değildir, bırakın onu bir yıl anmayı her ülke

her problemimizde çare olarak aramalıyız" sözlerini döktürtebilen bir Mustafa Kemal.

 

Sonra ne mi olur? UNESCO tarihinde ilk ve tekdir hiç negatif oy yok, hiç çekimser oy yok 152 ülke şu metne imza atar; hani

İsveç delegesi demişti ya "ne yani" diye. O İsveç delegesi bu imzanın atıldığı gün mikrofona gelir ve aynen şunları söyler;

 

"Ben ATATÜRK'u inceledim bütün ülkelerden özür diliyor ilk imzayı ben atıyorum" diyecektir.

 

İşte o muhteşem belge diyor ki;

 

"ATATÜRK KİMDİR;

 

ATATÜRK ULUSLARARASI ANLAYIS, İŞBİRLİĞİ, BARIS YOLUNDA CABA GÖSTERMIŞ ÜSTÜN KISI, OLAĞANÜŞTÜ DEVRİMLER

GERÇEKLEŞTİRMIŞ BİR İNKİLAPÇI, SÖMÜRGECİLİK VE YAYILMACILIĞA KARSİ SAVASAN İLK ONDER,

İNSAN HAKLARINA SAYGILI,

DÜNYA BARISININ ÖNCÜŞÜ,

BÜTÜN YAŞAMI BOYUNCA İNSANLAR ARASINDA RENK, DİL, DİN, IRK AYİRİMİ GÖSTERMEYEN, ESİ OLMAYAN DEVLET ADAMI,

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU"

 

Var mı böyle bir metin!

 

Bir filozof der ki "bir ülke için kıstas aradığınız zaman o ülkenin en büyük liderini gözden geçirin."

 

Şu anda kıstas arayan ülkelere sanıyorum bundan daha iyi bir metin gösteremeyiz.

 

İşte bu metin 152 ülke tarafından imzalanmıştır.

 

Eşi olmayan devlet adamı metni.

 

(Prof. Dr. İlnur Güntürkün KALIPÇI'nın yazısından)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de Atatürk'ü eleştirmenin yasak olduğu düşüncesine katılmıyorum. Kimse kalkıp örneğin: "Atatürk'ün Arap harflerini yasaklaması yanlış olmuştur" dediği için mahkum edilmemiştir. Biri kalkar Atatürk'ün niyetinin aslında kendisinin padişah olmak veya halife olmak olduğunu, fakat İngilizler tarafından cumhuriyete ikna edildiğini iddia eder, herkes de gülüp geçer. Kimse atalım şunu içeri demez.

 

E yani, herkesin her aklına gelen kişi hakkında her aklına gelenin ağzına geldiği bir ülkeyi hiç kimse istemez. Sorun, ilke sorunudur. İlke, herkesin eleştirilebilir olduğu, ama kimseye hakaret etme özgürlüğü tanınamayacağıdır. Konu Atatürk değil, konu hakaret. "Hakarete özgürlük" diye bir sloganı kimse benimseyemez.

 

Can Dündar Atatürk'ü eleştirdi, biz de yanıt olarak Can Dündar'ı eleştirdik. Olay bu. Kimse Dündar'a hakaret filan etmedi. Kimse içeri atalım da demedi.

 

Sorun nedir? Atatürkçüyüm diyenler bile sorunu böyle algılarsa, ortada bir BİLGİ ve BİLİNÇ sorunu var demektir. Hiç boşuna kara kara günlere kalıyoruz diye hayıflanmayın. Sayenizde, bilinçsiz Atatürkçüler sayesinde kalırız efendim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bütün dünya tarafından en çok kullanılan siteler olan youtube ve google'ı hiçbir gerekçeyle kapatamazsınız..

Google, dünyada milyarlarca tapınanı bulunan bir tanrıdır. Moderatörler onun kutsal melekleridir. Adminler aleyhimüsselam Cebrail, Mikail İsrafil vs. dir. Onlara hiç bir şekilde eleştiri getirilemez ve hele zinhar google asla yasaklanamaz... Hafizangoogle... Estağfurgoogle... :lol::lol:

 

İş buna gidiyor benden söylemesi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birincisi söz konusu sitede ki ifadelerin eleştiri ile uzaktan yakından alakası yoktur. Sadece ve sadece küfürdür.

 

İkincisi Google'dan gelen açıklamayı da anlamadım. Google sanki kendileriyle alakası olmayan ancak google arama motorunda aranarak ulaşılabilen bir siteden bahsediliyormuş gibi cevap vermiş. Oysa site google bünyesinde kullanıcı tarafından oluşturulmuş bir site.

 

Yani bu site sadece google arama motorunda listelenmiyor. Google'ın bir hizmeti olan Google Sites bünyesinde bir site. Dolayısıyla bu sitenin yöneticisi google dır.

 

Bir site olduğu için genel olarak google ya da google sitesi değil yalnızca o sayfaya erişimi engelleyebilirsiniz.

 

Bu arada Hz Muhammed'i köpek şeklinde tasfir eden karikatürlere gelince, "ifade özgürlüğü" nutukları çekenlere bakıyoruz, benim tahmin ettiğim gibi nasılda 180 derece dönüş var.

 

Çelişkili zihniyetlerdir ve zaten dünya da bu tarz sorunların altında böyle çelişkili zihniyetler yatar. Kendisi açısından hiçbirşey ifade etmeyen bir kimse ya da objeye hakaret edildiği zaman "ifade özgürlüğü" olarak görür. Aynı zihniyet kendisi için değerli olan bir kimse ya da objeye aynı şekilde hakaret edilince 180 derece ters yönde tepki gösterir.

 

Kanımca nalıncı keserinin alası da budur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Denmokratik tartışma yapılacağı yerde sövgüye varan içeriklerle biten sitelerin kapatılması anlaşılabilir ama Google'u kapatmak düşüncesi bile abukluktur, çağdışılıktır. Atatürk ideolojilerine aykırıdır. Ülkedeki bir çok kurum gibi ADD de mi içten zaptedildi acaba? :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demirefe,

 

Ne alakası var, hakaret etme özgürlüğü diye yeni bir özgürlük türü mü icat edildi de, insan hakları evrensel beyannamesine girdi de bizim mi haberimiz yok?

 

derken benim cümlelerimi hakaret olarak algıladığınız yoksa söz konusu site ve içeriği mi?

 

Eğer benim cümlelerimi hakaret olarak algılamışsanız,inanın ki böyle bir amacım yok.Kişi yada kuruluş değil,davranışın kendisiydi zorbalıktan kastım.

 

Neden zorbalık dedim?

 

Çünkü,zorba olan güçlü olandır,ipi elinde tutandır.Zorba olan,kendi hükmünde bulunanlara söz ve eylem hakkı tanımayandır.

 

Siz kalkıp,şu veya bu nedenden dolayı,kişinin en temel hakkı olan bilgi edinmeyi sağlayan araçları kısıtlarsanız zorbalığın alasını yapmışsınızdır.

 

Bireye,düşüncelerine ambargo koyulamaz.Bireye aldırmaksızın,onu temel haklarından mahrum etmenin başka adı var mı lügatta?

 

...........

 

Neler oluyor;

 

"Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Google arama motoru üzerinde "Kemalizmin Karın Ağrısı" sorgusuna cevap olarak, en azından bir süre öncesine kadar ilk sayfadan ulaşılabilen, sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi adresinde barındırılan web sitesinde Atatürk'e ağır hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu."

 

ve hemen sonrasında Google açıklama yapıyor;

 

"Google arama motorunda listelenen web sitelerinin içeriği Google’a ait değildir. Google yayıncılık ya da web sitesi editörlüğü görevi yapmamaktadır. Diğer tüm arama motorları gibi İnternet’te varolan içerik ve bilgiyi yansıtır. Google olarak amacımız, kullanıcılarımıza aradıkları web sitesini erişilebilir kılmaktır. "

 

Google'nın açıklamasını lütfen herkes okusun.

 

Ve biri bana buna rağmen "yasaklayalım" diyen zihniyetin mantığını açıklasın.

 

Hakaret etmek bir özgürlük değildir,sadece kişilik sahibi olamayanların kendisini tatminidir.Varsa bir hakaret,hakaret edilen siteye uğramazsınız,olur biter.Yoksa;İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde belirtildiği üzere...

 

MADDE 19:Herkesin düşünce ve anlatım özgürlüğüne hakkı vardır.Bu hak düşüncelerinden dolayı rahatsız edilmemek,ülke sınırları söz konusu olmaksızın,bilgi ve düşüncelerini her yoldan araştırmak,elde etmek ve yaymak hakkına sahiptir.

 

Bu hakkı sağlayan araç,bu veya şu nedenden dolayı bireyin elinden alınamaz.

 

Marx'ın kendime baş tacı ettiğim çok güzel bir tespiti var.Sabah yorgunluğundan olsa gerek ezberimde ki cümleleri şu an hatırlayamadım.Ama anlatmak istediği şuydu;

 

"İstenmeyen birşey ilk yaşandığında trajedi,sonrasında ise komedidir"

 

YouTube yasaklandığında biz bu trajediyi yaşadık,sonrası mı?

 

"Google söz konusu olunca komediyi yazdık"...çok acı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Google, dünyada milyarlarca tapınanı bulunan bir tanrıdır. Moderatörler onun kutsal melekleridir. Adminler aleyhimüsselam Cebrail, Mikail İsrafil vs. dir. Onlara hiç bir şekilde eleştiri getirilemez ve hele zinhar google asla yasaklanamaz... Hafizangoogle... Estağfurgoogle... :lol::lol:

 

İş buna gidiyor benden söylemesi...

 

yaptığınız benzetmelere ve tasvirlere gerçekten güldüm, güzel söylemişsiniz..

tabi ki hiçbir kurum,kuruluş veya internet sitesi gücünden dolayı dokunulmaz değildir, suç her zaman cezaladırılır..

ancak buradaki nokta, Atatürk'ün bu şekilde korunmaya çalışılmasının ona yarardan çok zarar vereceğidir..

Atatürk'ü her zaman karalamaya çalışanlara gün doğacak, hala daha kıskandıkları devrimlerinin "baskıcı" olduğundan dem vuracak, onu zayıflatmak ve unutturmak isteyeceklerdir..yazılı ve görsel basında Türk kanunlarına aykırı bir şekilde Atatürk'e hakaret olursa davasını açalım ve nasıl neticeleneceğini izleyelim..ancak google'dan ulaşılan bir sitede böyle bir durum söz konusu diye kalkıp da google'ı kapatmayalım..hem gereksiz hem de mantıksız olduğu kanaatindeyim..ne olacak ki sonunda, bu şekilde binlerce site var, hepsi ile uğraşacak mıyız..bırakın ne halleri varsa görsünler, emellerine yine de ulaşamayacaklar..

bilinçsiz Atatürkçülük'ten bahsetmişsiniz..eğer Atatürkçülük bilinci onun eserlerine sahip çıkmak değil de, onu nerede eleştiren veya diyelim ki hakaret eden bulursak hemen üstüne çullanmaksa, Atatürk'ü ve eserlerini koruma gücünü zaten çoktan kaybetmişiz demektir..

can dündar meselesine gelince, evet kendisi hedef haline gelmiştir ve hakkında soruşturma da açılmıştır...

ayrıca birçok yerde okuduk, kendisinin "satılmış, Atatürk düşmanı" hatta "soros'un çocuğu" olduğu ifadelerini..

maalesef her konuda olduğu gibi Atatürkçülük'te de bu kafada insanlar var..

Atatürk'ün ilkelerinden biri de devrimciliktir..yani Atatürk bizden asla belli kurallara, belli yazılmış, değiştirilemez şeylere bağlı kalmamamızı, sürekli yenilenmemizi ve gelişmemizi istemiştir..bir gün gelir de, dünyada eserleri hala daha geçerliliğini koruyan tek lider olan Atatürk'ün ilkeleri yetersiz kalırsa bunlar da geliştirilmelidir..o zaman Atatürkçülük'ten çıkmaz, tam tersi onun bize gösterdiği yoldan ilerlemiş oluruz..bu bugün söz konusu değil, konuyla da pek alakası yok belki ancak demek istediğim, her konuda olduğu gibi belirli kalıplara sıkışan insanlardan ayrılmamız gerektiği...

saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Google, dünyada milyarlarca tapınanı bulunan bir tanrıdır. Moderatörler onun kutsal melekleridir. Adminler aleyhimüsselam Cebrail, Mikail İsrafil vs. dir. Onlara hiç bir şekilde eleştiri getirilemez ve hele zinhar google asla yasaklanamaz... Hafizangoogle... Estağfurgoogle... :lol::lol:

 

İş buna gidiyor benden söylemesi...

 

yaptığınız benzetmelere ve tasvirlere gerçekten güldüm, güzel söylemişsiniz..

tabi ki hiçbir kurum,kuruluş veya internet sitesi gücünden dolayı dokunulmaz değildir, suç her zaman cezaladırılır..

ancak buradaki nokta, Atatürk'ün bu şekilde korunmaya çalışılmasının ona yarardan çok zarar vereceğidir..

Atatürk'ü her zaman karalamaya çalışanlara gün doğacak, hala daha kıskandıkları devrimlerinin "baskıcı" olduğundan dem vuracak, onu zayıflatmak ve unutturmak isteyeceklerdir..yazılı ve görsel basında Türk kanunlarına aykırı bir şekilde Atatürk'e hakaret olursa davasını açalım ve nasıl neticeleneceğini izleyelim..ancak google'dan ulaşılan bir sitede böyle bir durum söz konusu diye kalkıp da google'ı kapatmayalım..hem gereksiz hem de mantıksız olduğu kanaatindeyim..ne olacak ki sonunda, bu şekilde binlerce site var, hepsi ile uğraşacak mıyız..bırakın ne halleri varsa görsünler, emellerine yine de ulaşamayacaklar..

bilinçsiz Atatürkçülük'ten bahsetmişsiniz..eğer Atatürkçülük bilinci onun eserlerine sahip çıkmak değil de, onu nerede eleştiren veya diyelim ki hakaret eden bulursak hemen üstüne çullanmaksa, Atatürk'ü ve eserlerini koruma gücünü zaten çoktan kaybetmişiz demektir..

can dündar meselesine gelince, evet kendisi hedef haline gelmiştir ve hakkında soruşturma da açılmıştır...

ayrıca birçok yerde okuduk, kendisinin "satılmış, Atatürk düşmanı" hatta "soros'un çocuğu" olduğu ifadelerini..

maalesef her konuda olduğu gibi Atatürkçülük'te de bu kafada insanlar var..

Atatürk'ün ilkelerinden biri de devrimciliktir..yani Atatürk bizden asla belli kurallara, belli yazılmış, değiştirilemez şeylere bağlı kalmamamızı, sürekli yenilenmemizi ve gelişmemizi istemiştir..bir gün gelir de, dünyada eserleri hala daha geçerliliğini koruyan tek lider olan Atatürk'ün ilkeleri yetersiz kalırsa bunlar da geliştirilmelidir..o zaman Atatürkçülük'ten çıkmaz, tam tersi onun bize gösterdiği yoldan ilerlemiş oluruz..bu bugün söz konusu değil, konuyla da pek alakası yok belki ancak demek istediğim, her konuda olduğu gibi belirli kalıplara sıkışan insanlardan ayrılmamız gerektiği...

saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürkçüler yasakçı değildir ama ilkelidirler,

İlkelerimizde bellidir, Google elbette kapatılmasın bunu talep edenler varsa yanlış yapmıştır ama bence burada bir yanlış anlatım var...

 

Asıl yasakçı olan zihniyet tek tip var etmeye çalışan siyasal islamcılar ve emperyalistlerdir... ve demokrasi nidası ardında insan onuruna ve özgürlüğüne sınırlama getirenlerde onlardır...

 

Kemalistlerin nereyi bastığını, yaktığını ya da yıktığını gördünüz? Göremezsiniz...

Fakat bu demek değil ki biz değerlerimizin aşağılatılmasına izin veririz!

Asla!

 

İşte bunun adına ideal deniyor ve bizim idealimiz Mustafa Kemal gibi olmaktır...

 

********************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iyi guzelmis hem cagdas ilerikci bir genclik yetistirmek hayalleri kurup Ataturk ilkleriyle genclik yetistirmeyi amaclayin hemde kalkin o siteyi bu siteyi yasaklayin madem o siteyi bu siteyi yasakliyacaginiza, direk dogrudan dogruya turkiyede Internet kullanimini kaldirsalar daha guzel olmazmi boylece ne ortada google yasagi nede youtube vb. yasaklar olur maden ortada bir soz konusuysa mahkemelerle halledilemezmi illaki birseyleri yasaklayip sansurlemekmi gerekiyor.. Madem hukuk devletiyiz ozaman hakkimizi neden hukuki olarak aramiyoruzki varsa boyle birsey verin google yoneticilerini mahkemeye.. verin youtube yoneticilerini mahkemeye ...

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yasaklanması gereken yasaklanır, sonsuz ve sınırsız özgürlük diye bişey yoktur...

önce bunu anlayalım tabi yasakları bilimle, akılla, toplumsal düzen ve kamu vicdanına göre belirlemek şarttır.

elbette arama motoru yasaklanamaz ama gayet tabii maksatlı provake yayın yapan siteler yasaklanır.

özgürlük var diye kimse bir başkasının onur ve haysyetini küçük düşürücü davranışlarda ve eylemlerde bulunamaz bir milletin değerlerine saldıramaz...

ne kadar çok kavram kargaşası var, hadi bakalım sınırsızca yaşayın imkan var mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürkçüler yasakçı değildir ama ilkelidirler,

İlkelerimizde bellidir, Google elbette kapatılmasın bunu talep edenler varsa yanlış yapmıştır ama bence burada bir yanlış anlatım var...

 

Asıl yasakçı olan zihniyet tek tip var etmeye çalışan siyasal islamcılar ve emperyalistlerdir... ve demokrasi nidası ardında insan onuruna ve özgürlüğüne sınırlama getirenlerde onlardır...

 

Kemalistlerin nereyi bastığını, yaktığını ya da yıktığını gördünüz? Göremezsiniz...

Fakat bu demek değil ki biz değerlerimizin aşağılatılmasına izin veririz!

Asla!

 

İşte bunun adına ideal deniyor ve bizim idealimiz Mustafa Kemal gibi olmaktır...

 

********************

 

 

 

''Asıl yasakçı olan zihniyet tek tip var etmeye çalışan siyasal islamcılar ve emperyalistlerdir '' cümlenizin doğru olmasıyla beraber eksik olduğunu belirtmekte fayda var sanırım..

 

Bu Devlet değilmidir 1930 lardan sonra tek tip düşünen , kalıplaştırılmış ,aynılaştırılmış toplum yaratmaya çalışan..

 

İgalcilere karşı verilen ve kazanılan bir Ulusal Kurtuluş Halk Mücadelesi sonrası ilk yıllarında - yüzlerce yıl cemaat şeklinde yaşayan bir toplumu - ; ortak aidiyet duygusu , değerler birlikteliği ,ortak inanış oluşturarak yeni bir devlet , ulus yaratabilme iddiasıyla gönüllülük temelinde başlayan fakat 30 'lardan sonra baskı ,zor ve şiddetle devem ettirilen bu politikayı bu devlet uygulamadımı ??

 

1950 lerden başlayıp bugün hala devam eden ABD Emperyalizminin bu sömürü ve zulüm düzenini bu devlet uygulayıp korumadı mı?

 

Emperyalistlerle bu ülkenin tüm kurumlarını içselleştiren bu Devlet değilmiydi.?

 

İMF ,Dünya Bankası ve yerli işbirlikçi sınıfı TÜSİAD ile ekonomiyi.....NATO ile TSKABD emperyalizminin ileri bir karakolu haline bu Devlet getirmedi mi ?

 

Bu ülkenin Ordusu 12 Eylül'de darbe yapıp bu ülkeyi karanlığa mahkum ettiğinde ABD başkanına - sanırım Carter- ''bizim çocuklar Türkiyede darbe yaptı başkanım '' dedirten ilişliyi ve bağı bu Devlet oluşturmadı mı ?

 

Bugün - 7 yıdır - iktidar olan bu siyasal islam gücünü onlarca yıl boyunca besleyen , büyüten , palazlandıran önünü açan ve koşullarını yaratan kim peki..?

 

Doğru olan cümlenizin bir eksiğini tamamlamak için ....

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim cümlelerimi hakaret olarak algıladığınız yoksa söz konusu site ve içeriği mi?

Ne alakası var, tabii ki site içeriğini kastettim. :)

 

Google'ı kapatmak filan tabii ki olabilecek bir şey değil. Yani bunu ADD de tabii ki bilir. Konu o değil. Konu tepki göstermek. Tepki tabii ki gösterilecek ve gösterilmeli.

 

Sayın hakanaytaç, konunun Atatürk değil, ilke olduğunu belirtmiştim. Bu bakımdan tekrar etmiyorum.

 

Konunun Muhammed karikatürleri ile kıyaslanmasına geldiğimizde... Ben müneccim olmadığım için geleceği görüp Muhammed'i köpek şeklinde gösteren karikatür hakkında bir yorum yapmadım. Çünkü benim "Muhammed'in karikatürü niye yapılmasın?" dediğimde bu köpekli karikatür ortada yoktu henüz. Muhammed'i bombalı şekilde gösteren karikatür vardı, bu da bir eleştiridir, hakaret değildir. Atatürk'ü de öyle çizseler tepki vermezdim. Sonuçta kendilerini şiddet kullanarak kovduğu için kuyruk acılarına verir, hoşgörürdüm.

 

Müneccimliğe nasıl kalkışılıp köpekli karikatüre "yapsınlar canım, ne olacak yahu?" diyeceğimin tahmin edilmesine ne diyeyim, gülümserim ancak. Ben "Muhammed'i her türlü çizmek serbest" demedim... Ben izin verdim de ondan köpek şeklinde çizmiş değiller... :)

 

Bu çelişki üretme, açık yakalama çabasına hayran olmaya başlamadım da değil hani...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hakimlere hukuka yasalarıma güveniyorum.

 

Hukuk kapatılmalı derse kapatılmalı, gerek görmezse gerek olmadığı anlaşılmalı.

 

Eğer adalete güvenmezsek sonra hiçbir şeye güvenemeyiz.

 

Hukuğun herkesden daha iyi irdeleyeceğini ve karar vareceğini biliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ADD'nin yaka talebi aynen sriatcilarin Muhammed hakkindaki yazialanlara yasak istediklerine benziyor. Ben bu aciklamamla küfürü falan savunuyorum anlamina gelmiyor. Anlatmak istedigim günümüzdeki teknelojinin en son yeniliklerinin oldugu bir dönemde hic bir seyler yasaklanamaz, cünki herhangi bir sekilde gene yyinlama yolu bulunuyor. Yasaklama istegi yerine karsi mücadeleye gecerek anlatilanlarin yalan ve küfürden ibaret odugunu insanlara aciklamak gerekli.

Malesef su dönemde dinciler Hz. Muhammedi kullanarak kendi kötü emellerine rismek istiyorlar ve gene bazi demokrasi ve özgürlük düsmanlarida Atatürk'ü kalkan olarak kllanarak emellerini gerceklestirmek icin caba gösteriyorlar.

Her gün yeni bir site yasaklayarak K. Kore ve Cin ile yarisa girmek istiyoruz galiba!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Savcı müebbet istesin de hakim beş yıl versin canım... :)

 

"Kapatılsın" deyince şak, kapandı... Nerde o yoğurdun bolluğu? Herhalde biz de biliyoruz kapatma işlerinin öyle kolay olmadığını. Öbürleri gibi araba yakıp vitrin indirmemiş, hukuka başvurmuşlar, daha ne?

 

Atatürk'e dil uzatmaya sürüngenlerin dili yetişmez elbette. İç, dış, yüz, astar, tüm güçler birleşip Atatürk cumhuriyetine karşı bir şer ekseni kurdular ya, bu birazcık hassasiyet de ondan. Yoksa dili ile yıldızları yakalayan kertenkele nerde görülmüş?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

''Asıl yasakçı olan zihniyet tek tip var etmeye çalışan siyasal islamcılar ve emperyalistlerdir '' cümlenizin doğru olmasıyla beraber eksik olduğunu belirtmekte fayda var sanırım..

 

Bu Devlet değilmidir 1930 lardan sonra tek tip düşünen , kalıplaştırılmış ,aynılaştırılmış toplum yaratmaya çalışan..

 

İgalcilere karşı verilen ve kazanılan bir Ulusal Kurtuluş Halk Mücadelesi sonrası ilk yıllarında - yüzlerce yıl cemaat şeklinde yaşayan bir toplumu - ; ortak aidiyet duygusu , değerler birlikteliği ,ortak inanış oluşturarak yeni bir devlet , ulus yaratabilme iddiasıyla gönüllülük temelinde başlayan fakat 30 'lardan sonra baskı ,zor ve şiddetle devem ettirilen bu politikayı bu devlet uygulamadımı ??

 

1950 lerden başlayıp bugün hala devam eden ABD Emperyalizminin bu sömürü ve zulüm düzenini bu devlet uygulayıp korumadı mı?

 

Emperyalistlerle bu ülkenin tüm kurumlarını içselleştiren bu Devlet değilmiydi.?

 

İMF ,Dünya Bankası ve yerli işbirlikçi sınıfı TÜSİAD ile ekonomiyi.....NATO ile TSKABD emperyalizminin ileri bir karakolu haline bu Devlet getirmedi mi ?

 

Bu ülkenin Ordusu 12 Eylül'de darbe yapıp bu ülkeyi karanlığa mahkum ettiğinde ABD başkanına - sanırım Carter- ''bizim çocuklar Türkiyede darbe yaptı başkanım '' dedirten ilişliyi ve bağı bu Devlet oluşturmadı mı ?

 

Bugün - 7 yıdır - iktidar olan bu siyasal islam gücünü onlarca yıl boyunca besleyen , büyüten , palazlandıran önünü açan ve koşullarını yaratan kim peki..?

 

Doğru olan cümlenizin bir eksiğini tamamlamak için ....

 

Saygılar

Bahsetmiş olduğunuz tüm gelişmelere katılıyorum yalnız bir farkla, 1949 yıllarından sonraki gelişmelerdir.

DP, Adnan Menderes'le yönetime geçtikten sonra Türkiye'nin politikası değişmiştir. Batı ile özellikle Amerika ile ilişkiler güçlenmeye başlamıştır dolayısıyla o günlerdne itibaren Türkiye batının talimatları ile yönetilmeye başlamıştır.

 

1980 darbesini yaptıran bizzat Amerika'dır sizinde söylediğiniz gibi, "bizim çocuklar" tabirini Kenan Evren için kullanmışlardır...

 

Devlet denilen şey soyuttur, yöneticisi olanlar değişken kişilerdir Türkiye'nin uzun yıllardır bir dış politikası yok, hatta iç politikası bile yok, o yüzden günü birlik uygulamalarla son derece ilkel bir yol izlemekteyiz.

 

Devlet denilen soyutu ele geçirenlerin zihniyeti, anlayışı ve ideolojileri o devleti şekillendiriyor, Türkiye'nin sorunu bir devlet sorunu değildir, bir yönetim sorunudur, seçilmişler onlara tanınan demokratik hakları kendi çıkarlarına memleket aleyhine kullandıklarında ortaya çıkan manzara bu oluyor...

 

O bakımdan devlet suçludur denilemez, fakat hükümetler suçludur... Üstelik seçilerek suç işlemektedirler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

T.C. Tarihi hakkında hiçbir araştırmanız ve bilginiz olmadığı için mi böyle bir cevap verdiniz ..?

Tabii ki bilgim var ve bilerek böyle yanıt verdim. TC tarihi gerilikten, dogmadan kurtulma mücadelesidir, tektip mektip alakası yoktur. Ha, başarılı olmuş, olmamış, o ayrı konu...

 

Bir forum ortamı ve "tartıştırmamak" iddiası? Ne alaka? Rica ederim, buyrun, tartışın. Bunun için burdayız hepimiz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyette mi tek tip insan modeli var, yoksa İslam devleti olduklarını iddia eden ülkelerde mi?

 

Bu ülkede 68. yılını kutlamakta olduğumuz fakat ne yazık ki kısa sürede kapatılmış olan KÖY ENSTİTÜLERİ şuanda hala eğitim veriyor olsaydı, bu ülke bugünleri asla yaşamaz ve hatta dünyanın lider ülkesi konumuna gelirdi.

 

Gelişime ve eğitime köylerden başlayan bir hukuk devletinde tek tip insan modeli olması imkanlı mıdır? Hayır, asla değildir. Aşiret liderleri, ağalar ve feodal yapıdan beslenenler kul olmaktan çıkıp birey olmayı öğrenen toplumdan korktular, bu ülkede tek tip olmayı dayatan sistemi varedenler tarikatçi ve aşiretçi zihniyetlerdir. Bunlar ortadan kalkmadıkça asla halk özgürlüğünden söz edilemez. Bir tarikate ya da bir aşirete mensup olup özgürlükten söz etmek abesle iştigal etmek olacaktır.

 

Ülkemizde terörü yaratan ve besleyende bu zihniyetlerdir. Devlet bu konuda yetersiz kalmıştır KÖY ENSTİTÜLERİ'nin kapatılmasından sonra gelişen süreçte hükümet olanların hepsi bu anlayışa hizmet etmişlerdir. Fethullah Gülen'in önünü açan, ona yurtlar ve okullar açıran bu okullarda şeriatçi çocuklar yetişmesine vesile olanlar, aşiret liderleri ile görüşüp onların aşiretine bağlı insanların oylarına talip olanlarda devleti o bölgelerde aciz bırakmışlardır.

 

Yani hükümetler, halkçı düşünmemiş, halkçı davranmamış cuntacılık yapmışlardır... Tek tipi dayatan ve bu durumdan istifade eden devlet değil onu yöneten kişilerdir. Özgürlükçü ve sorgulayan toplumlar bütün yöneticileri korkutur onları aldatmak kolay olmayacaktır, hele din ve etnik konularla, asla mümkün olmayacaktır, o yüzden insanımıza ne dinini, ne de kimliğini doğru dürüst öğretmediler, saptırılmış anlayışlarla ayrımcılık yaratıp, halkları sömürdüler...

 

Bu durumda iş bu iki unsura yakalanmamış özgür halklara düşüyor, yani ne tarikatçi, ne aşiretçi olmayıp yurttaş bilinci ile gidişatı gören halklar bir araya gelmeli ve bu sömürüye son vermelidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.