Φ Radya Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2010 Bazı İnsanlar Koca Evreni Bilirler De Kendilerini Bilmezler. LA FONTAİNE Alıntı
Φ yarçekimi Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 “… Türkiye’yi yok etmeye girişenler, Türkiye’nin ortadan kaldırılmasında çıkar ve hayat görenler, zararlı olmaktan çıkmışlar, aralarında çıkar paylaşarak birleşmiş ittifak etmişlerdir. Ve bunun sonucu olarak, birçok zekalar duygular fikirler Türkiye’nin yok edilmesi noktasında yoğunlaştırılmıştır. Bu yoğunlaşma, yüzyıllar geçtikçe oluşan kuşaklarda, adeta tahrip edici bir gelenek biçimine dönüşmüştür. Bu geleneğin Türkiye’nin hayatına ve varlığına aralıksız uygulanması sonucunda, nihayet Türkiye’yi ıslah etmek, Türkiye’yi uygarlaştırmak gibi bir takım bahanelerle Türkiye’nin iç hayatına iç yönetimine işlemiş ve sızmışlardır. Güç ve kuvvet elde etmişlerdir. “… Bunların etkisinde kalarak milletin en çok da yöneticilerin zihinleri tamamen bozulmuştur. Artık durumu düzeltmek, hayat bulmak, insan olmak için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine uygun yürütmek, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler ortaya çıktı. Oysa hangi istiklal vardır ki yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin! Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir tarihte böyle bir olay yaratmaya kalkışanlar zehirli sonuçlarla karşılaşmışlardır. İşte Türkiye de, bu yanlış zihniyetle sakatlanmış bazı yöneticiler yüzünden, her saat, her yıl, her yüzyıl biraz daha gerilemiş, daha çok düşmüştür. “…Bu düşüşün çıkış noktası korkuyla, aczle başlamıştır. Türkiye’nin, Türk halkının nasılsa başına geçmiş olan birtakım insanlar, galip düşmanlar karşısında, susmaya mahkûmmuş gibi, Türkiye’yi atıl ve çekingen bir halde tutuyorlardı. Memleketin ve milletin çıkarlarının gerektirdiğini yapmakta korkak ve mütereddit idiler. Türkiye’de fikir adamları, adeta kendi kendilerine hakaret ediyorlardı. Diyorlardı ki, ‘Biz adam değiliz ve olamayız. Kendi kendimize adam olmamıza ihtimal yoktur.’ Bizim canımızı, tarihimizi, varlığımızı, bize düşman olan, düşman olduğundan hiç şüphe edilmeyen Avrupalılara, kayıtsız şartsız bırakmak istiyorlardı. ‘Onlar Bizi idare etsin’ diyorlardı.” Mustafa Kemal 6 Mart 1922 Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Cuma Pazartesiye bu kadar yakınken neden pazartesi cumaya bu kadar uzaktır.. Alıntı
Φ yarçekimi Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Kötü karakterli kişiye ilim ve fen öğretmek, eşkiyanın eline kılıç vermektir Sarhoş zencinin eline kılıç vermek, insan olmayanın ilim öğren mesinden daha iyidir Bilgi, mal, mevki ve güç kötü karakterlilerin elinde fitne olur (Mesnevî, IV, 1436-1438).” Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2010 “birini sevmeye koyulmak başlı başına bir iş, bir girişimdir. güç ister, yürek ister, körlük ister. hatta başlangıçta öyle bir an vardır ki uçurumun üstünden sıçramak ister; düşünmeye kalkarsan aşamazsın onu.”-Jean Paul Sartre Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2010 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2010 Acı ve acı çekme büyük bir zekaya ve duyarlı bir yüreğe sahip kişiler için her zaman kaçınılmazdır. /Victor Hugo/ Alıntı
Φ delifırtına Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2010 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2010 Dün sabaha karşı kendimle konuştum. Ben hep kendime çıkan bir yokuştum. Yokuşun başında bir düşman vardı. Onu vurmaya gittim ve kendimle vuruştum. [Özdemir Asaf] Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2011 Hırsızlık yapmayın! Hükümet rekabetten hoşlanmaz. Cem Yılmaz Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2011 Aşkım Dedi - Efendim Dedim - Beni Ne Zamana kadar Seveceksin Dedi - Fenerbahçe Türkiye Kupasını Alana Kadar Dedim ...SUSTU... Sımsıkı Sarıldı Ve Öptü ) Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2011 Hαyαt foruma benzemez αrkαndαn yorum yαpαrlαr; bildirim gelmez.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2011 Sabır nedir bilir misin Yeğen? Bilmem Dayı nedir? Git fenerlilere sor yeğen 29 senedir kupa hasreti çeken onlar Alıntı
Φ delifırtına Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 aşk'a inancını yitiren her kadının arkasında, başarılı bir erkek vardır.! Alıntı
Φ yalnızkovboy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 gerçek aşk ne zamandır alışveriş merkezlerinde satılıyor? Alıntı
Φ sevgi-bjk Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Önemli Olan Seni Tamamlayacak Ruhu Bulmandır.. Her Peygamberin Verdiği Öğüt Aynıdır: "Sana Ayna Olacak İnsanı Bul" Hz. Mevlana Alıntı
Φ yalnızkovboy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Önemli Olan Seni Tamamlayacak Ruhu Bulmandır.. Her Peygamberin Verdiği Öğüt Aynıdır: "Sana Ayna Olacak İnsanı Bul" Hz. Mevlana özür dilerim, iletinize müdahale etmekten kendimi alamadım; mevlana peygamber değildi. Peygamber, Kur'an'a göre sadece bir uyarıcı aynı zamanda müjdeleyicidir; din Allah'ın dinidir, peygamberler Allah'ın görevlendirdiği insanlar olarak ona tabidir, Allah ise müminmleri, inananları, iyi insanları, mutlaka bu işin sonuda huzura iyiye ve güzele ve berekete mutlaka kavuşturacaktır, peygamberler de bunu ve bununla beraber bir çok şeyi Allah'ın izniyle kavrayıp, diğer insanlara anlatmışlardır. Alıntı
Φ sevgi-bjk Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 sizden farklı düşünmüyorum bende ancak yazdığım sözün içeriğiyle bağlantı kuramadım doğru insanı bulmanın önemine işaret eden bir cümle siz ne tür bi sakınca gördünüz ki bunda Alıntı
Φ yalnızkovboy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 sizden farklı düşünmüyorum bende ancak yazdığım sözün içeriğiyle bağlantı kuramadım doğru insanı bulmanın önemine işaret eden bir cümle siz ne tür bi sakınca gördünüz ki bunda burada "sakınca gtörmek" gibi bir büyüklük, kibir, benim haddime düşmez; sadece "bulmak" kelimesi, deyimi bana pek de doğru gelmedi doğrusu, yani aramak, çünkü zaten ulaşılacak nokta bu, yani kendi kendine olacak, insana düşen aramak, bulmak değil, sadece doğru , dürüst ve iyi bir insan olmayı başarmak diye düşünüyorum, gerisini Allah halleder. Gerçekten de insanın arayıp bulabileceği birşey değil bu, Allah daha doğrusunu bilir. Alıntı
Φ sevgi-bjk Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 her insan kaderini yaşar dediğim gibi dini açıdan bakınca aynen sizin gibi düşünüyorum ama takdir edersiniz ki herkes aynı düşünmez ve sürekli bir arayış içinde olan insanlar vardır Allah yardımcıları olsun umarım herkes aradığını bulur Alıntı
Φ yalnızkovboy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2011 dini açıdan, iyilik arayan, aslında aramak ta değil, iyi olan insanlara Allah elbette yardım eder. bundan başkası düşünülemez zaten, çünkü Allah yarattığı kulu en iyi bilendir. sadece aramaktan çok sabretmek gerekir, sabretmekse iş ve oluşların şüphesiz en zorlularındandır, ama iyi şeyler için sabretmeye değerdir. Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2011 Ask eski bir yalan Adem ile Havvadan kalan!.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2011 Ufkunuzun neresi olacağını başkalarının kalemine bırakmayın. Siz çizin. Ancak elinizde kurşun kalem de bulunsun. Gerektiğinde silip daha ilerisini çizebilmek için... ve yelkenleriniz için rüzgar beklemeyin, bulutu ve rüzgarı da siz çizin... Üstün Dökmen... Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2011 Nohutu pazara cikartmislar, bundan sonra adim leblebi demis .. Alıntı
Φ delifırtına Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2011 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2011 Bazılarını hayata baktıkları pencereden aşağı atmalı, sonra da 'aaa.. düştü' demeli... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2011 Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.