Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Hayatında bir kez işsiz kalmayan insan Mehmet Altan işsiz günleri için şöyle diyor: “İşsiz kalmanın ne kadar yakıcı bir şey olduğunu bilirim... İnsanın kendi kendisini ezmesine yol açacak kadar çileli ve zor... İşsiz kalan insan hiçbir harcama yapamaz ve yaşayamaz...” Habertürk Gazetesi’nin orta sayfasında ünlülerin işsizlik günlerinin anılarını içeren bir röportaj var... Ercan Karakaş “İkizleri olduğu gün oğlum işsiz kaldı, askere gitmek zorunda kaldı” diyor; “İşsiz kalan kişi kendisini değersiz hissetmeye başlar... Ailesine karşı sorumluluklarını yerine getiremez... Çok yıkıcı bir şey...” diye ekliyor... Gülgün Feyman, “İşsizliğin yarattığı psikilojik tahribat yüzünden evliler boşanıyor” diyor... *** İşsiz misiniz şu anda, ya da hiç işsiz kaldınız mı?.. Bir gelirin olmamasının çaresizliği, insan ruhunu nasıl berbat etkiler bilir misiniz?.. Parasızlığın ötesinde ne olacağım duygusunun endişe verici bekleyişi nasıl bir çaresizliktir düşündünüz mü?.. Bunları da geçtim, “işe yaramama ya da ihtiyaç duyulmama” bir insanda nasıl psikilojik tahribat yaratır farkında mısınız?.. Bu ülke sanki “sanal” bir ülkedir... *** Sanki bu ülkede üç milyondan fazla insan, işe yaramama, ihtiyaç duyulmama, endişe verici çaresizliklerin girdaplarında sürüklenmemektedir?... Sanki böylesi yıkıcı bir tatminsizlik, böylesi endişe verici bir mutsuzluk, böylesi geleceği göremeyen bir umutsuzluk hali mevcut değildir bu insanlarda?.. Politikalar bu kadar mı duyarsız yapılır?.. Tuzu kurular bu kadar mı vurdumduymaz olur?.. *** Psikilojisi bozulmuş, nereden para geleceğini bilmeyen, kendisini işe yaramaz hisseden, ve endişe içinde bekleyen üç milyondan fazla işsizin olduğu ülke, ne darbelerden ne de İran’lı ve Malezya’lı modellerden kurtulamaz... İrticacı örgütler, tarikatlar, şeyhler yakalansa da Ergenekon örgütleri ya da darbe tezgâhları ayyuka çıksa da, bu ülkenin bütün savcıları, mahkemeleri harekete geçse de, bu bataklık bu haliyle kurumaz... Ne acı ki, meydanlar üç milyonu aşkın işsize nasıl iş bulunacağının önerileriyle yankılanmıyor... Oysa yankılanmalı... Eğer yankılanmazsa, başka şeyler yankılanacak çünkü...Reha Muhtar Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 nereden başlasam nasıl anlatsam 50 kuruş yetmez bunu anlatmaya 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 nereden başlasam nasıl anlatsam 50 kuruş yetmez bunu anlatmaya Ah ahhhh ben anlatayım öleyse senin yerine... İnsan çok sevdikleri işsiz kalınca bu acıyı iliklerinde yaşıyor.Bazen bağırasım geliyor hatta avaz avaz bağırasım geliyor! Bakıyorsunuz pırıl pırıl gencecik,zeki,elinde diploması ama yok işte yok! Kadersizlik mi,talihsizlik mi diyorsunuz... Hep bir ümitle uyanılıyorlar yeni güne, ama sabah içlerinde yeşerttikleri ümit solarak, omuzlar çökmüş yürekleri kapkara günü bitiriyor onlar. "Evin içinde geri geri gidip bir hışımla pencereye koşup atlamak istiyorum" gibi korkutucu cümleler kuruyorlar bazen Sizlerin kolay satın alınabilir gördüğü bir çok şey onlar için lüx ne yazık ki! Siz ne kadar öle olmadığına iknaya çalışsanızda her geçen gün daha değersiz görüyorlar kendilerini,bir gelecek umutları taşımamaya başlıyorlar. Çaresizlikleri arttıkça hedef küçültüyorlar ne yazık ki..."ne iş olsa yaparım abi" Onları en fazla ne üzüyor biliyormusunuz? "Karnı tok sırtı pek"lerin duyarsızlığı,içindeki isyanı göremeyen onları gerçekten gülüyor sanan etraflarında ki insanlar! Arıyorlar,bekliyorlar, havalara zıplatacak bir haber bekliyorlar, en çok da dostlardan... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2009 Ne yazık ki meydanlar "o onu dedi bu bunu dedi kavgasında" sokak araları parası büyük bir ihtimalle bu milletin, devletine , ülke gelişsin, yeni iş imkanları, sağlık hizmetleri yaratılsın vs diye vermiş olduğu vergilerin, seçim propogandası altında ona buna dağıtılması ile yankılanıyor. Sayın başbakanımızın da tek tesellisi krizin teğet geçmesi !!!! hamdolsun Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2009 ben hayatımda tam 4 kez işsiz kaldım en kısası 3 ay sürdü... ama hiç umutsuz kalmadım... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Teğet geçecek! Noldu? İnanmadınız mı? İnanın bence, ne var ki böyle söylüyorsunuz? İşsizlikte dünyada kaçıncıyız? İhracat borusu öttüren bakanları melul melul dinliyorsunuz, ithalat ne oldu? Bileniniz? Cari açık nasıl bişey? Dış borç nasıl olur? Cumhuriyet tarihinde 220 milyar dolar olan rakam, son 6 yılda 280 milyar artarak 500 milyar dolar olmuş mudur? Yuh artık heralde, olmamıştır di mi? Ya olmuşsa? Vay anam vay. Sayın Öcalan? Konumuz dışında mı? Peki. Ananı da al git? Bu da konumuz dışında mı? Senin çocuğun da işsiz kalsın? Bu konumuzun ne kadar dışında? Onyüzbinmilyon baloncuk ötesindedir değil mi? Parayı verirken bana mı sordun? Gözünüzü toprak doyursun? Bunları da görmeyelim değil mi? Teğet geçecek hamdolsun, neyi görüp göremeyeceğimizi biz iyi biliriz diyorsun. Haklısın da. Gemi? Pırlanta? Mısır? Likit yumurta? 2B? Bunlar sana ne kadar yabancı kelimler değil mi? Umudunuzu yitirmeyin siz. Yitirmeyin. Bu kafayla devam edin. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 nereden başlasam nasıl anlatsam 50 kuruş yetmez bunu anlatmaya Anlatmak lazım bazen, çözüm en beklenmedik yerden ve zamanda, bir bakarsın çıkmış karşına Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 ben hayatımda tam 4 kez işsiz kaldım en kısası 3 ay sürdü...ama hiç umutsuz kalmadım... hayatımda hiç iş sahibi olmadım ve dolayısıyla da işsiz kalmadım.. ancak bu ortamdan dolayı umutsuz kaldım ki bu daha kötüsü galiba ) Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Bazı başlıklarda muhafazakar olan veya etnik siyaset yapan arkadaşlarımızın iletilerini göremiyorum. Bu başlık da bir örnek. Ama Ergenekon desek 1980 desek CHP desek TSK desek Uçuyoruz, GSMH şöyle böyle oldu desek Allah desek Billah desek Hep bir cevapları var, doğru-yanlış haklı-haksız ama bir cevap verenleri var mutlaka. Ben hiç örneklemeyeyim, sözüme itibar eden olursa Güncel Konular'daki başlıklara göz gezdirsin. Artık iftira mı atıyorum, olanı mı söylüyorum o zaman karar veririz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.