Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
nede yurtdisinda yasayan bizler Nevruz falan kutlamiyoruz.

Ben sizi anlayamadım sevgili dünyahepimiz. Türkiyenin diğer illerini nevruzu kutlamıyor diye örnek gösteriyorsun sonrada yurt dışında yaşayan bizler falanda nevruzu kutlamıyoruz diyorsunuz.Ben Türkiyede yaşadığım halde gördüklerim ve bildiklerimden örnek gösteriyorum .

DUYDUKLARIMDAN DEĞİL.

Diğer illeri ben örnek gösteremezken siz yurt dışında olmanıza rağmen nasıl gösterirsiniz..

Üstelik iletinizin birinde biz türkler bir diğerinde ise biz kürtler diyorsunuz....Artık bir karar verseniz diyorum.

Gönderi tarihi:
Burada senden başka nevruz sadece şunun bayramıdır, bunun bayramıdır diyen var mı ? Nevruz sadece Türk bayramıdır diyen var mı ?

"Tüm türkler, kürtlerin nevruz bayramını kutlamalıdır" diyen sensin, Türkler'i ikibin küsür senedir kutladıkları bayramlarını, "Kürt Bayramı" olarak kutlamaya davet eden de sensin.

Görüldüğü gibi çeşitli halklar tarafından çeşitli anlam yüklenerek çeşitli şekillerde kutlanan bir bayram olduğu yazılmış.

"Dediğim Dedik" ten bahsedene bakın.

Siz önce biz Türk'lerin kendi bayramimiz olmamasina ragmen neden bizim diye inadina sahip ciktigimizin aciklamasi yapin. Newruz Türkiye'de asla Türk'lerin olamdi ve olmayacakta. Istedigimiz kadar baskalarinin elinden almaya calisalim gercekler bu. Neden Edirne'de ve diger sehirlerde Newruz kutlanmasi yapilmiyor? Veya orada yapanlar kim? Bizim en önde gelen özelligimiz sorunlarimizi inkardi, simdide kiskancliktan baskalarinin bayramlarina sahip cikmaktami özelliklerimizin arasina girdi acaba?

Burada benden baskasi söylüyor veya söylemiyor olmasi o kadarda cok önemli degil. önemli olan gercekler. Siz Newruz'un Türk bayrami oldugunu önce 70 milyon üzerinden kanitlamaya calisin. Bir dönemler cogunluk Kürt problemide yok diyordu, ama simdi nedense kabul ediliyor. Kürt'lerin varligini bile cogunluk kabul etmiyordu ama simdi var diyoruz. Demekki illada benim söylemlerim azinlikta kaliyorsa yanlis anlamina gelmez. Size yanlisimi kanitlayarak göstermek düser.

Gönderi tarihi:
Tüm yazılanları takip eden biri olarak. "Arkadaşınız" başka bir tartışmacıyı yalan söylemekle itham ederken değil de, itham edilen kişi cevap verince mi kişiselleştirmenin kötü bir şey olduğunu hatırladınız ?

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum Bize en ufak şeyde sayfalar dolusu cevap yazan birinin kendi yandaşları haksızlık yapınca bunu görmemesi ve saygısızlık olarak addetmemesi çok yanlış bir tutum. Doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi öğrenemediğimiz sürece gelişmenin mümkün olduğuna inanmıyorum. Bu konuda benim gibi düşünen birine rastlamak sevindirici teşekkür ederim sayın Cyrano dikkat edin de yandaşlıkla suçlanmayın sizde :)

Gönderi tarihi:
Ben sizi anlayamadım sevgili dünyahepimiz. Türkiyenin diğer illerini nevruzu kutlamıyor diye örnek gösteriyorsun sonrada yurt dışında yaşayan bizler falanda nevruzu kutlamıyoruz diyorsunuz.Ben Türkiyede yaşadığım halde gördüklerim ve bildiklerimden örnek gösteriyorum .

DUYDUKLARIMDAN DEĞİL.

Diğer illeri ben örnek gösteremezken siz yurt dışında olmanıza rağmen nasıl gösterirsiniz..

Üstelik iletinizin birinde biz türkler bir diğerinde ise biz kürtler diyorsunuz....Artık bir karar verseniz diyorum.

Arkadasim bizler Türkiye'de mesela seker bayramini, kurban bayramini, 23 Nisan ve diger bayramlari kutlarken yok efendim Türkiye'nin su bölgesinde yasiyorum ve ben burada kutlayanlara sahirim veya yok efebdim bende diger bölgede yasiyorum ve ben burada asla kutlandigina sahit olmadim diye bir tartisma yapiyormuyuz? Cevap hayir yapmiyoruz, cünki bizler gercektende bu saydigim bayramlari kutluyoruz. Ama konu Newruz olunca görüyoruzki diger bayramlar gibi bir tutum icerisinde degiliz. Benim yurtdisinda yasamam herhalde ülkemde olan bitenlerden haberim olmayacak sartini beraberinde getirmez. Siz bana mesela Edirne'de Newruz bayraminin Türk'ler tarafindan kutlandigini söyleyebilirmisiniz? Ben sadece örnek olsun diye Edirne dedim. benzeri baska sehirde söylenebilir.

Diger taraftan diyorsunuzki baska bir yorumunuzda Newroz biz Türk'lerin de bayrami ama gecmiste politikacilarimizin basiretsizliginden dolayi kutlamadik. Ne demek yani bu? Newoz o kadar tehlikeli bir bayrammida politikacilarimiz buna cesaret edemediler? Bu konuyu da biraz aciklarsaniz iyi olur. Diger taraftan siz ikinci kez bana bir yorumumda biz Kürt'ler den diger yorumumda biz Türk'lerden bahsettigimi söylüyorsunuz, benim sizden bu iki yorumuda burada göstermenizi rica etmeme ragmen göstermiyorsunuz, sadece ithamda bulunuyorsunuz. Ben Türk oldugumu hic cekinmeden söylüyorum ve beni hicte rahatsiz etmiyor, ama illada Türk oldugum icin kendimi degisikte hissetmiyorum. Önemli olan insan olmak.

Lütfen o ithamlarinizi burada gene benim kendi yazilarimla isbatlayin.

Gönderi tarihi:
Her konuda yalan söylenebilir Mesela profiliniz de de 28 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz. Ben, bilen , kalan 20 kişi içersindeyim. Üstelik ırksal özelliklerime bakarsanız eğer %50 kürt, %25 boşnak, %25 imde arnavut , üstelik yaşadığım bölgeler Türklerin çoğunlukta yaşadığı bölgeler. Ama ırksal özelliklerim gerçeğin ne olduğunu bilmemi engellemiyor. Bazı arkadaşlarımızın dediği gibi bunun kürt bayramı olduğunu idda eden ve ellerinden alındığını söyleyip ırkçılık yapan da sizsiniz.

Siz burada yorumlari sahislarin frofillerinin dogruluguna göremi degerlendiriyorsunuz? Kisisel profil kimseyi ilgilendirmez. bazilari 1 ve bazilarida 100 yasinda gözüküyor. Burasi sanal bir tartisma alani.

Siz yorumlari degerlendirirken önemli olan elinizdeki kanitlara göre dogru veya yanlis dersiniz.

Sizin kisisel profiliniz beni hicmi hic ilgilendirmiyor ve ne kadar dogru olup olmadigida ilgilendirmiyor.

Siz beni göstereceginiz kanitlarla ikna etmeye calisin veya yazdiklarimin yanlis oldugunu gösterin.

Siz benim sorularima cevap vermiyorsunuzki be sizin Newruz hakkinda ne kadar bilgi sahibi oldugunuz kanisina dogru bir sekilde varayim.

sanki mesela Karadeniz veya Trakya bölgesinde Newruz kutlaniyorda biz bunu inkar ediyoruz. Diger bölgelerde de benzeri durumlar var.

Her türlü bayramlarimizi coskuyla 70 milyon olarak kutluyoruz ve hatta okul kitaplarina bile konu ediyoruz ama nedense Türk'ler Newruz bahar bayramini digerleri gibi ne coskuyla kutluyorlar nede herkes kendisine bir görev biliyor. Celiski! Herhalde Newruz Türk'ler icin diger bayramlar gibi degerli degil. madem bayramimiz kutlayalim, hemde 70 milyonla beraber!!!! Yok kutlamiyorsak sebebide kendimizin olmadigindan.

Gönderi tarihi:
Arkadasim bizler Türkiye'de mesela seker bayramini, kurban bayramini, 23 Nisan ve diger bayramlari kutlarken yok efendim Türkiye'nin su bölgesinde yasiyorum ve ben burada kutlayanlara sahirim veya yok efebdim bende diger bölgede yasiyorum ve ben burada asla kutlandigina sahit olmadim diye bir tartisma yapiyormuyuz? Cevap hayir yapmiyoruz, cünki bizler gercektende bu saydigim bayramlari kutluyoruz. Ama konu Newruz olunca görüyoruzki diger bayramlar gibi bir tutum icerisinde degiliz. Benim yurtdisinda yasamam herhalde ülkemde olan bitenlerden haberim olmayacak sartini beraberinde getirmez. Siz bana mesela Edirne'de Newruz bayraminin Türk'ler tarafindan kutlandigini söyleyebilirmisiniz? Ben sadece örnek olsun diye Edirne dedim. benzeri baska sehirde söylenebilir.

Diger taraftan diyorsunuzki baska bir yorumunuzda Newroz biz Türk'lerin de bayrami ama gecmiste politikacilarimizin basiretsizliginden dolayi kutlamadik. Ne demek yani bu? Newoz o kadar tehlikeli bir bayrammida politikacilarimiz buna cesaret edemediler? Bu konuyu da biraz aciklarsaniz iyi olur. Diger taraftan siz ikinci kez bana bir yorumumda biz Kürt'ler den diger yorumumda biz Türk'lerden bahsettigimi söylüyorsunuz, benim sizden bu iki yorumuda burada göstermenizi rica etmeme ragmen göstermiyorsunuz, sadece ithamda bulunuyorsunuz. Ben Türk oldugumu hic cekinmeden söylüyorum ve beni hicte rahatsiz etmiyor, ama illada Türk oldugum icin kendimi degisikte hissetmiyorum. Önemli olan insan olmak.

Şu anda 1668 iletiniz var Sn dünyahepimiz boş bir zamanımda sizin'' biz kürtler '' dediğiniz yazıyı ilk fırsatta bulacağım ve o zaman ne diyeceksiniz çok merak ediyorum...Çünkü bu kelimeniz benimle beraber başka bir arkadaşımızında dikkatini çekmişti.

Ayrıca Türkiyedeki ramazan bayramı ve kurban bayramıyla bir göremesiniz çünkü Türk milleti İslama verdiği değer çok farklıdır.

Nevruz konusunda ise türkiyeninde diğer türk devletleri gibi(Azerbeycan-kırgızistan-özbekistan vs)gibi kutlamaları gerekiyordu ve nevruza resmi olarak sahip çıkmamaları ise yanlıştır diyoruz.

Türk halkı kendi gelenek ,görenek ve kültürlerini yaşatmiştır. Nevruza birileri sahip çıkp kültürünü yaşatırken birileride günümüzün diğer kültürleri yok etmesi gibi nevruz kültürünüde yavaş yavaş unutulmaya başlamıştır..

Nevruzun türkler için ayrı bir anlamı olsada aslında bu bir bahar bayramı olduğundan herkesin bayramıdır.

Türkler kutlamıyordu,bu kürtlerin bayramıydı gibi sözler tamamen iyi niyetten uzak sözlerdir.

Türkiyenin bir çok yerinde nevruz kutlanıyor demekki sizin haberiniz yok...Örn ben tekirdağda,gebzede bulunduğum zamanlarda nevruz kutlanıyordu...Fakat ben kendi memleketimi ve yakın olan yerlerden örnek verdim

Daha önce söyledim yine söylüyorum pkkdan önce 1980 yıllarından öncesine hangi kürt nevruzu kutluyordu? Dürüstçe cevap verin lütfen.

Bakın ben söylüyorum;ben 32 yaşındayım ve ardahanın 3/1 kürt 3/1 azeri kökenli 3/1 ise yerli(ahıska türkleri)den oluşmaktadır, kendimi bildim bileli azeri kökenli komşularımızın nevruzu kutladığını biliyorum,görüyorum...

Onca kürt olmasına rağmen bir ailenin bile kutladığını görmedim.Ne zaman pkk sahip çıktı,ortalığı yağmaladı bu insanlarımızda kutlamaz oldu.BİLMEM ANLATA BİLDİMMİ.

Ayrıca yıllardan beri AZERİ-ÖZBEK-KIRGIZ VS kutluyorlar bunlara ne diyeceksiniz...onlarda kürtmü yoksa .

Gönderi tarihi:
Şu anda 1668 iletiniz var Sn dünyahepimiz boş bir zamanımda sizin'' biz kürtler '' dediğiniz yazıyı ilk fırsatta bulacağım ve o zaman ne diyeceksiniz çok merak ediyorum...Çünkü bu kelimeniz benimle beraber başka bir arkadaşımızında dikkatini çekmişti.

Ayrıca Türkiyedeki ramazan bayramı ve kurban bayramıyla bir göremesiniz çünkü Türk milleti İslama verdiği değer çok farklıdır.

Nevruz konusunda ise türkiyeninde diğer türk devletleri gibi(Azerbeycan-kırgızistan-özbekistan vs)gibi kutlamaları gerekiyordu ve nevruza resmi olarak sahip çıkmamaları ise yanlıştır diyoruz.

Türk halkı kendi gelenek ,görenek ve kültürlerini yaşatmiştır. Nevruza birileri sahip çıkp kültürünü yaşatırken birileride günümüzün diğer kültürleri yok etmesi gibi nevruz kültürünüde yavaş yavaş unutulmaya başlamıştır..

Arayin ama bosuna derim , cünki bulamayacaksiniz. Diger taraftan bana ithamda bulunmadan önce keske arastiripta yazsaydiniz. Olmayan bir sözü kullanmaniz hicte dogru bir sey degil. baskalarinin yazdiklarina güvenerek ithamda bulunmak ne anlama geliyor acaba???

Taaa Ergenekondan beri Türklerin bayrami diyorsunuz ama islama verdikleri degeri Newruza vermemisler anlamina gelen yorum yapiyorsunuz.

Diger taraftan Türkiye'ninde resmi olarak sahip cikmasi gerekir diyorsunuz, ama resmi merciler hicte sizin gibi düsünmüyorlar. Bunun aciklamasi nedir acaba?

madem türk halki gelenek ve göreneklerini yasattiysalar neden 70 milyon Türk vatandasi tümüyle ayni coskuyla kutlamiyor. ben size söyledim, kendi memleketimde ne 80 öncesi nede su an Newroz kutlanmadi ve kutlanmiyorda. Herhalde Corum ahalisi Türk falan degil demekki.

Gönderi tarihi:

Bahsettiginikz arkadasta sadece sizin gibi ithamda bulundu ama lütfen gösterin dedigimde hic bir cevap alamadim. Umarim siz gösterirsiniz, okumus oldugunuza göre herhalde bulursunuz. Yoksa okumadan, yani görmedenmi ithamda bulundunuz? Umarim okuyupta yazmissinizdir!!!!

Gönderi tarihi:

degerli sohbet arkadasim,

ben buraya yeni katilan biriyim.hem memnuniyetle hemde ne yazikki üzüleyerek bir takim düsünceleri okuyorum.kendim kusadasiliyim ve türküm.esim agrili ve kürt.ikimizde türkiye vatandasiyiz.ve bu ülkenin bir parcasi olmaktanda gurur duyuyoruz.ben esimi yillardan beri bu newruz olayindan dolayi anlayamadim taaki newruzun gecmisini ögreneseye kadar,(tabiiki tarihi-kaynak önemli.)sunu bilmeni isterimki newruz hakikatten türklerin yani bizim bayramimiz olamaz.nasil 23 nisan almanlarin bayrami degilse.ama 23 nisani tüm dünyadaki topluluklarin cocuklari ile kutluyorsak,ayni maksatlada newruz mezopotamyada yasayan yani bundan ortalama 1400-1500 yil önce pers imparatorluguna,pers kralligin zülmüne karsi bir kürt olan Demirci Kawa önderliginde ayaklanmis ve bir basariyla sonuclanmis günün ismidir.tabiiki bir kürt önderligi bunu basarmis ama ayni zamandada tüm ezilen topluluklar bunun sayesinde özgürlügüne kavusmus.ates o dönemdede bir haberlesme simgesi oldugu icinde bugün sadece bir bayram simgesi olarak yakiliyor.ve biz türkler kendisine ait olan bir kürt bayramini beraberce kutlariz.ama lütfen herseyi yeri yerine oturtalim.Gök Tanrısi ilk türklerin dinidir,kürtlerle hic bir alakasi yoktur. biz türkler herkesten öne eski özelliklerimize sahip cikar ve yasatiriz.bunu hic kimseden bekleyemeyiz.eski din veya bayramlarimiz bizi bagliyorsa ve yasadigimiz topluluklarla halklarla hic bir ilgisi yoksa,biz yinede kutlariz yasatiriz,eger beraber yasadigimiz halklar bu bayramimizi destek veriyor ,sevincimizi paylasiyorlarsa minnettar olur,tesekkürlerimizi sergileriz.iste 23 nisani örnek verdim.Newruz olayi biz daha mezopotamya topraklarina gelmeden yasanmis ve 21 martta sonuclanmis bir ayaklanmanin ,isyanin tarihidir.öyleyse bize düsen tek mütavazilik kardes diye simgeledigimiz (ismini bile bazen agzimiza almadigimiz) kürtlerle paylasmak,halay cekmek,sevmek ve sevilmektir.

saygilarimla

Gönderi tarihi:

ben buraya yeni katilan biriyim.hem memnuniyetle hemde ne yazikki üzüleyerek bir takim düsünceleri okuyorum.kendim kusadasiliyim ve türküm.esim agrili ve kürt.ikimizde türkiye vatandasiyiz.ve bu ülkenin bir parcasi olmaktanda gurur duyuyoruz.ben esimi yillardan beri bu newruz olayindan dolayi anlayamadim taaki newruzun gecmisini ögreneseye kadar,(tabiiki tarihi-kaynak önemli.)sunu bilmeni isterimki newruz hakikatten türklerin yani bizim bayramimiz olamaz.nasil 23 nisan almanlarin bayrami degilse.ama 23 nisani tüm dünyadaki topluluklarin cocuklari ile kutluyorsak,ayni maksatlada newruz mezopotamyada yasayan yani bundan ortalama 1400-1500 yil önce pers imparatorluguna,pers kralligin zülmüne karsi bir kürt olan Demirci Kawa önderliginde ayaklanmis ve bir basariyla sonuclanmis günün ismidir.tabiiki bir kürt önderligi bunu basarmis ama ayni zamandada tüm ezilen topluluklar bunun sayesinde özgürlügüne kavusmus.ates o dönemdede bir haberlesme simgesi oldugu icinde bugün sadece bir bayram simgesi olarak yakiliyor.ve biz türkler kendisine ait olan bir kürt bayramini beraberce kutlariz.ama lütfen herseyi yeri yerine oturtalim.Gök Tanrısi ilk türklerin dinidir,kürtlerle hic bir alakasi yoktur. biz türkler herkesten öne eski özelliklerimize sahip cikar ve yasatiriz.bunu hic kimseden bekleyemeyiz.eski din veya bayramlarimiz bizi bagliyorsa ve yasadigimiz topluluklarla halklarla hic bir ilgisi yoksa,biz yinede kutlariz yasatiriz,eger beraber yasadigimiz halklar bu bayramimizi destek veriyor ,sevincimizi paylasiyorlarsa minnettar olur,tesekkürlerimizi sergileriz.iste 23 nisani örnek verdim.Newruz olayi biz daha mezopotamya topraklarina gelmeden yasanmis ve 21 martta sonuclanmis bir ayaklanmanin ,isyanin tarihidir.öyleyse bize düsen tek mütavazilik kardes diye simgeledigimiz (ismini bile bazen agzimiza almadigimiz) kürtlerle paylasmak,halay cekmek,sevmek ve sevilmektir.

saygilarimla

Sn neybi, konuya aciklik getiren yorumunuz icin size tesekkür ederim. Diger taraftan siz benim yorumumu yanlis anlamissiniz. Herhalde basindan beri takip etmediginiz icin oldu, cünki siz yeni katildiginizi söylüyorsunuz. Benimde söyledigim Newrozun bizim, yani Türk'lerin olmadigi bilhassa Kürt kökenli vatandaslarimizin bayrami diyorum. Burada bir cok arkadas bana böyle söyledigim icin irkci bile ilan etti. Ama bakin siz ne güzel gercekleri görerek söylüyorsunuz. Bende sizin görüsünüze katiliyorum ve diyorumki kardeslerimiz olan Kürt vatandaslarimizla beraber onlarin Newrozunu kutlayalim ve geregi neyse yapalim.

Umarim simdi beni yanlis anladiginizi görmüssünüzdür. Basliga geri dönüp tüm yorumlarimi okursaniz daha iyi göreceksiniz. Sizin gibi gercekleri carpitmadan yazanlari gördükce umutlarim dahada cogaliyor. Yüreginize saglik.

Gönderi tarihi:

Nevruz

Sümerler´den beri süregelen bir bayramdır.

Nevruz'un Anadolu´dan Orta Asya´ya genis bir cografyada kutlandigini hepimiz biliyoruz..

Bu genis cografyada yasayan halkların ortak bayrami da diyebiliriz.. bu bayrami baskaldiri anlayisina cevirmek isteyen bir takim cevrelerin oldugu da kesindir son dönemde..

Bayramlar birlikte yasamanin coskusudur bu bayramida Bu genis cografyada yasayan halkların ortak bayrami ise bunu bu cografyanin huzurunu bozmak icin tekellestirmeye calismanin anlami nedir..

Bu genis cografyada cok degisik halklarin Bayram gibi kutlarken ülkemizde malesef birileri bunu huzur düzeni bozmak icin bir görüntü yaratma cabasi icinde olduklarini görebiliyoruz..

Gönderi tarihi:
Siz önce biz Türk'lerin kendi bayramimiz olmamasina ragmen neden bizim diye inadina sahip ciktigimizin aciklamasi yapin. Newruz Türkiye'de asla Türk'lerin olamdi ve olmayacakta. Istedigimiz kadar baskalarinin elinden almaya calisalim gercekler bu. Neden Edirne'de ve diger sehirlerde Newruz kutlanmasi yapilmiyor? Veya orada yapanlar kim? Bizim en önde gelen özelligimiz sorunlarimizi inkardi, simdide kiskancliktan baskalarinin bayramlarina sahip cikmaktami özelliklerimizin arasina girdi acaba?

Burada benden baskasi söylüyor veya söylemiyor olmasi o kadarda cok önemli degil. önemli olan gercekler. Siz Newruz'un Türk bayrami oldugunu önce 70 milyon üzerinden kanitlamaya calisin. Bir dönemler cogunluk Kürt problemide yok diyordu, ama simdi nedense kabul ediliyor. Kürt'lerin varligini bile cogunluk kabul etmiyordu ama simdi var diyoruz. Demekki illada benim söylemlerim azinlikta kaliyorsa yanlis anlamina gelmez. Size yanlisimi kanitlayarak göstermek düser.

Pardon o halde yani nevruz sadece DTP'li kürtlerin bayramı mı ? O halde DTP'li olmayan kürtlerin bayramı sayılmıyor mu. DTP ve siyasetinden hoşlanmayan bir kürt vatandaşımızın bayramı olmuyor mu bu ?

Madem kriter meydan kutlamalarıyla kutlanıp kutlanmaması . O zaman bu arkadaşımızın iddialarından vardığımız sonuç şu. Nevruz Türkiye'de sadece DTP'li kürtlerin bayramı. Zira ben henüz doğu illerinde, DTP'nin düzenlemediği bir nevruz kutlaması görmedim.

Yani nevruzun sizin kriterlerinizle aynı zamanda türk bayramı olabilmesi için, bir siyasi partinin organize ettiği mitingler mi olması gerekiyor ?

Şimdi bu arkadaşımız ne diyor bize ? Türkiye'de nevruz aynı zamanda türklerin de bayramı değildir, sadece kürtlerin bayramıdır. Buna gerekçe olarak ortaya ne koyuyor ? Türkler kutlamamaktadır. Bu mantıkla , PKK kurulmadan önce nevruz kürtlerin bayramı değil miydi ? Zira ben PKK kurulupta, Öcalan posterleri ve PKK bayrakları açılan gösteriler öncesinde herhangi bir nevruz kutlaması hatırlamıyorum. 80'ler ve 90'lar boyunca bundan farklı nevruz kutlamaları mı oldu kürtler arasında ? PKK ve siyasal olarak onunla aynı çizgi de olan partilerin taraftarları dışında ki kürtler tarafından meydanlarda mı kutlandı ?

Yani bu arkadaşımız öyle birşey anlatıyor ki. Sanki bu memleket tarihinde nevruz hep kürtler tarafından meydanlarda şölenlerle kutlanmış. Türkler tarafından kutlanmamış. Kürtler tarafından meydanlarda "kutlanması" nın miladı da, PKK'nın kuruluşu ve 80'ler de PKK ve ona yakın siyaset izleyen partilerce PKK yanlısı pankartlar, dövizler, resimlerin taşındığı, PKK yanlısı sloganların atıldığı gösteriler düzenlenmesi. Bundan önce, kürtler tarafından meydanlarda kutlanan bir bayram mıydı ? Aynı zamanda Türk bayramı olabilmesi için Türk'lerinde böyle eylemler mi düzenlemesi gerekiyor ?

Nasıl bir mantık yürütüyorsun arkadaşım sen ? Türkler için Nevruz bahar bayramıdır. Yumurta tokuştururlar, ateşin üstünden atlarlar, pikniğe çıkılır o günlerde. Türkiye'de böyle kutlanmıştır halk arasında. Kürtler tarafından da 80'lere kadar bu şekilde kutlanırken. PKK'nın ortaya çıkışından sonra, PKK yandaşlarının gösteriler düzenlediği bir hale geldi 80'ler ve 90'larda. Her yerde olayların, çatışamların yaşandığı birgün haline geldi 21 Mart. Dolayısıyla insanlar bırakalım bayram kutlamayı. Gerek olaylar ve çatışmalar, gerekse alınan önlemler yüzünden bırakalım pikniğe gitmeyi dışarı bile çıkmaya çekinir oldular.

Yani Türkiye'de türler nevruzu nasıl mı kutladı ? 80'lerin ortalarından sonra PKK yanlısı gösteriler düzenlenmeye başlanana kadar kürtler nasıl kutluyorsa öyle kutladı. ve bugün PKK veya onunla aynı siyasi çizgide olan partilere yakın olmayan kürtler tarafından nasıl kutlanıyorsa öyle kutlandı. Anlatabildim mi ?

Senin "Nevruz Kutlaması" diye bize örnek gösterdiğin mitingler. Bir siyasi partinin kendi ideolojisi doğrultusunda organize ettiği mitinglerdir. Yani Nevruz kürtler tarafındanda meydan gösterileriyle kutlanan bir bayram değildir. Sadece DTP taraftarı olan kürtlerin bu şekilde kutladığı. Diğerlerinin ise tıpkı türkler gibi günlük yaşamına devam ettiği, sokak aralarında ateş yakarak üstünden atladığı bir bayramdır.

Ben bu arkadaşımızın yürüttüğü mantığı gerçekten anlamıyorum. Yani türklerin de bayramı olabilmesi için, illa Edirne'de türklerinde öcalan posterleriyle yürümesi mi gerekiyor ? :)

Gönderi tarihi:

Baharı da Kürtler getiriyor zahir... Bahar doğudan gelir, belki biraz güneydoğudan. Demek Kürtlerle Araplar elbirliği edip getiriyorlar sağolsunlar. Bize de bayramını kutlamak kalıyor...

Gönderi tarihi:
Siz burada yorumlari sahislarin frofillerinin dogruluguna göremi degerlendiriyorsunuz? Kisisel profil kimseyi ilgilendirmez. bazilari 1 ve bazilarida 100 yasinda gözüküyor. Burasi sanal bir tartisma alani.

Siz yorumlari degerlendirirken önemli olan elinizdeki kanitlara göre dogru veya yanlis dersiniz.

Sizin kisisel profiliniz beni hicmi hic ilgilendirmiyor ve ne kadar dogru olup olmadigida ilgilendirmiyor.

Siz beni göstereceginiz kanitlarla ikna etmeye calisin veya yazdiklarimin yanlis oldugunu gösterin.

Siz benim sorularima cevap vermiyorsunuzki be sizin Newruz hakkinda ne kadar bilgi sahibi oldugunuz kanisina dogru bir sekilde varayim.

sanki mesela Karadeniz veya Trakya bölgesinde Newruz kutlaniyorda biz bunu inkar ediyoruz. Diger bölgelerde de benzeri durumlar var.

Her türlü bayramlarimizi coskuyla 70 milyon olarak kutluyoruz ve hatta okul kitaplarina bile konu ediyoruz ama nedense Türk'ler Newruz bahar bayramini digerleri gibi ne coskuyla kutluyorlar nede herkes kendisine bir görev biliyor. Celiski! Herhalde Newruz Türk'ler icin diger bayramlar gibi degerli degil. madem bayramimiz kutlayalim, hemde 70 milyonla beraber!!!! Yok kutlamiyorsak sebebide kendimizin olmadigindan.

Hayır yorumları buna göre yapmıyorum. Ama profilinizde 28 deyip burada 46 yazmanız dikkatimi çekti. Ardından "ben mi yalan söylüyorum" demeniz de açıkçası çelişti. İletilerimden birinde yazdım. Kişisel bilgileri vermek istemeyebilirsiniz bu çok doğal ve mantıklı Buraları doldurulması zorunlu alanlar değil hiç birşey yazmayabilirsiniz. İki farklı söylem en azından benim için o kişinin samimiyeti hakkında kafamda soru işaretleri uyandırır. Çünkü bana göre kişi sanalda ne ise gerçekte de öyle olmak zorundadır aksini yapıyorsa mutlaka bir yerde açık verir. Bu konuyu geçelim. Gelelim diğer meseleye;

Sayfalardır arkadaşlarım ve ben size gördüklerimizden bildiklerimizden bir şeyler anlatmaya çalıştık. Bunları cevap olarak kabul etmiyor olmanız , bizim cevap vermediğimiz anlamınagelmiyor. Eğer kabul etmiyorsanız benim için yapacak bir şey yok artık. Çünkü olay tamamen bir kısır döngüye dönüşmüş durumda , sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor. Diğer arkadaşlarımın devam edip etmemesi de açıkçası onların sabrına kalmış. Benim bu açıdan yapabileceğim başka bir şey yok.

Gönderi tarihi:
Hayır yorumları buna göre yapmıyorum. Ama profilinizde 28 deyip burada 46 yazmanız dikkatimi çekti. Ardından "ben mi yalan söylüyorum" demeniz de açıkçası çelişti. İletilerimden birinde yazdım. Kişisel bilgileri vermek istemeyebilirsiniz bu çok doğal ve mantıklı Buraları doldurulması zorunlu alanlar değil hiç birşey yazmayabilirsiniz. İki farklı söylem en azından benim için o kişinin samimiyeti hakkında kafamda soru işaretleri uyandırır. Çünkü bana göre kişi sanalda ne ise gerçekte de öyle olmak zorundadır aksini yapıyorsa mutlaka bir yerde açık verir. Bu konuyu geçelim. Gelelim diğer meseleye;

Sayfalardır arkadaşlarım ve ben size gördüklerimizden bildiklerimizden bir şeyler anlatmaya çalıştık. Bunları cevap olarak kabul etmiyor olmanız , bizim cevap vermediğimiz anlamınagelmiyor. Eğer kabul etmiyorsanız benim için yapacak bir şey yok artık. Çünkü olay tamamen bir kısır döngüye dönüşmüş durumda , sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor. Diğer arkadaşlarımın devam edip etmemesi de açıkçası onların sabrına kalmış. Benim bu açıdan yapabileceğim başka bir şey yok.

Sn gelincik, sanal alanda profil yapmak nasil olur diye bir baslik acarsiniz bizde kendi düsüncelerimizi yazariz. Simdi yok efendim sanal alanda insan nasilsa gercek hayatta da aynidir mantigiyla konuyu rayindan cikartmaya hicte gerek yok. Sizin yasadiklariniza karsilik bende kendi bulundugum böylegeden yasadiklarimi ve gördüklerimi yazdim. Ama gene söyleyeyim, burada Newroz bayraminin Türk'lere ait olundugu ve ezelden beri kutlanilidigindan bahsediliyor. Is böyle ise tabiiki bunu su böylgede veya bu bölgede kutluoruz diyerek degilde kaynaklara ve resmi mercilerin yaptiklarina göre isbatlamak gerek. Türkiye'de Nisan ayinda gecmiste yumurtalarinda boyanarak Hiristiyan aleminin paskalya bayramina benzer kutlamal yapiliyormus ve ben bunu yaslilarimizin kendi agizlarindan duydum. Bu demek degildirki Paskalya bayrami bizim veya müslümanlarin. Belirli dönemlerde ülkemizde yasayan hiristiyan toplunlarindan alinmis bayramlar olarakta algilayabiliriz. neybi isimli arkadas da kendi acisindan aciklamaya calismis ve o arkadasta Newrozun biz Türk'lere ait olmadigini, bilhassa Kürt#lerin oldugunu vurguluyor.

Dolayisiyla Newroz bizim diyoruz ama gercek anlamda 70 milyon vatandasin tümüyle kutlamadigina sahit oluyoruz. Gazatelerde bile nedense sadece Kürt'lerin önderligindeki Newroz kutlamalarindan bahsedilirken, Türk'lerin de kendilerine özgü kutlamalarindan bahsedilmiyor. Kendimize ait olsaydi zaten milyonlarca Türk vatandalarimiz sahip cikardi ve coskuyla kutlardi. Durum hicte öyle degil. Sizin veya benim inanmama göre bir sey degismez, gerceg her zaman gercektir.

Gönderi tarihi:
Pardon o halde yani nevruz sadece DTP'li kürtlerin bayramı mı ? O halde DTP'li olmayan kürtlerin bayramı sayılmıyor mu. DTP ve siyasetinden hoşlanmayan bir kürt vatandaşımızın bayramı olmuyor mu bu ?

Madem kriter meydan kutlamalarıyla kutlanıp kutlanmaması . O zaman bu arkadaşımızın iddialarından vardığımız sonuç şu. Nevruz Türkiye'de sadece DTP'li kürtlerin bayramı. Zira ben henüz doğu illerinde, DTP'nin düzenlemediği bir nevruz kutlaması görmedim.

.

.

.

Ben bu arkadaşımızın yürüttüğü mantığı gerçekten anlamıyorum. Yani türklerin de bayramı olabilmesi için, illa Edirne'de türklerinde öcalan posterleriyle yürümesi mi gerekiyor ? :)

Arkadasim konuyu baska yönlere götrmemize hic gerek yok. Siz bana bu sene Türkiye'de biz Türk'lerin Newroz bahar bayramini nasil kutladigini bir anlatirmisiniz. Birde siz kutladinizmi bu bayrami ve nasil kutladiniz?

Gönderi tarihi:
Bu forumda en sevilmeyen şeylerden birisi tribün taraftarlığıdır. Artı hiçbir arkadaşımızın kefalete ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Burada tartışan her arkadaşımız başkasının kefaletine ihtiyaç duymadan da bizim için bir tartışmacı olarak değerlidir.

Kaldı ki gelincik arkadaşımızı yalan söylemekle itham ederek tartışmayı "kişiselleştiren" de yine dünyahepimizin arkadaşımız olmuş. Gelincik arkadaşımız da retorik bir cevap vermiş.

..

Sn Cyrano, ben asla gelincik arkadasa yazdiklarindan dolayi yalan söylüyorsun falan demedim, sadece sizinde alinti yaptiginiz gibi "siz dogru söylüyorsunuzda benmi yalöan söylüyorum"diye yazdim. Bununda sebebi arkadasin vermis oldugu örnege karsilik bende kendi bölgemden vedim. Lütfen konuyu baska yönlere cekmeye calismayalim. Ben kisisellestirmiyorum, ama sizinnbiraz daha dikkat etmeniz gerekli diye düsünüyorum. Burada ayni görüste olmamiz gerekmiyor, amabirbirimize saygiyi brakmamaiz gerekli diye düsünüyorum. Ben size deger veren bir yorumcuyum. Bazi konularda benzeri görüslerimizde oluyor, ama her konuda olmasi gerekmez.

Gönderi tarihi:

.

.

.

(ismini bile bazen agzimiza almadigimiz) kürtlerle paylasmak,halay cekmek,sevmek ve sevilmektir.

saygilarimla

Öncelikle Hoş geldiniz.

Eşinize sordunuzmu hiç hangi seneden beri kutluyorsunuz bu bayramı ve nasıl kutluyorsunuz diye.

Ayrıca AZERBEYCAN-ÖZBEKİSTAN-KIRGIZİSTAN gibi devletler asırlardır bu bayramı kutluyorlar,bunlarda demirci kavayımı kutluyor...Yoksa bu ülkelerde kürt ırkından olduğundanmı kutluyor.

Gönderi tarihi:

arkadaşlar çok kısır bir tartışma yaşanıyor burda. nevruz türklerin mi kürtlerin mi diye hesaplaşmak ve birbirimizi yemek çok saçma diye düşünüyorum...

nevruz kelime olarak ne anlama gelirse gelsin hangi nedenle kutlanmaya başlanmış olursa olsun ve kim kutlamaya başlamış olursa olsun aradan geçen bin yıllar içinde bütün dünyaya ve içinde yaşayan halklara "özellikle de orta asya'da yaşayanlara" malolmuş bir bayramdır...

ancak burada daha önemli bir tartışma var... yorumlardan okuduğum kadarıyla herkesin hemfikir olduğu nokta nevruzun barış ve kardeşlik mesajları içerdiğidir... zaten doğrusu da budur ve öyle olmalıdır... nevruz barış ve kardeşlik duygusuyla kutlanması gereken bütün halkları kucaklaştıran bir bayramdır... bu yıl da takip edebildiğim kadarıyla nevruz birkaç provokasyon girişimi dışında bu şekilde kutlanmıştır

ancak maalesef istisnaları vardır... adını şuan hatırlamadığım bir ilimizde nevruz kutlamaları sırasında bir çocuğun eline kaleşnikov tutuşturulması ve bir terörist edasıyla poz verdirilmesi nevruzun amacına ve anlamına tamamen aykırı bir durumdur...

sadece terörist kılığı için değil, nevruz bayramında bir çocuğa asker üniforması bile giydirilip eline g3 tutuşturulsa barış ve kardeşlik için kutlanan bir bayrama militarizmin gölgesi düşer ve bu durum nevruzun ruhuna ters düşer...

artık bu tür bayramlarda kim kutlarsa kutlasın böyle görüntüler olmasın artık...

Gönderi tarihi:

Kendi yorumumdan bir alinti;

"Cumhuriyet döneminin son 80 yilina bakarsak Nevroz diye ne bir bahar bayrami nede kardeslik icin yakilan atesler vardi. Nedense son 5 yildir Nevruzu kesf ettik ve hemde sahiplendik. Neymis efendim Nevruz Türk'lerin bayramiymis, Kürt'ler ve diger ulustan insanlar kutlayincami aklimiz basimiza geldi. 5 yil öncesinde neredeydi aklimiz?

Ben aklim yeteli Nevruzu Kürt'lerin bayrami olarak biliyorum. Bu bayram biz Türk'lerinde olsa üstlenmeye hakkimiz yok derim, cünki yillarca red etmisiz ve kutlayanlari hapislere atmisiz.

Bu bayrami Türkiye'de hep beraber Kürt kardseslerimizin bayrami olarak kutlamamiz gerekli. Dolayisiyla Türk'ler, Kürt'ler ve diger milletten insanlarimiz Kürt'lerin Nevruz bayramlarini beraberce kutlamalidirlar.

Ama benim gene umudum yok cünki, gene türkcüler Nevruzu sadece Türk'lerin deyip gercek sahiplerinin elinden almaya calisacaklar.

Ne yapsin türkcüler, baktilarki Nevruzu yok edemediler ve engelleyemediler, en azindan gercek sahiplerinin ellerinden alip kendimiz kutlayalim diyorlar."

Ben malesef bu alintiyi yapma mecburiyeti hissettim, cünki bir cok arkadas benim bu basliktaki ilk yorumum olan alintiyi okumadan bana bazi ithamlarda bulunuyorlar. Bu yazidanda anlasilacagi gibi ben acikca "Kürt'ler ve diger ulustan insanlar kutlayincami aklimiz basimiza geldi" diyerek Kürt'lerin disinda baskalarininda kutladigina isaret etmisim. Ama Nevruz Türk'lerin bahar bayrami diyen arkadaslar acaba Kürt'leri neden isin iceriseíne almiyorlar bunun cevabi cok önemli. Bana irkcilikla itham edenler önce kendi yazdiklarina dikkatlice okusunlar ve gercek irkcilik neymis görsünler.

Ben aslinda yukaridaki yorumum ile her seyi aciklamisim, ama anlayana tabiiki.

Gönderi tarihi:
Arkadasim konuyu baska yönlere götrmemize hic gerek yok. Siz bana bu sene Türkiye'de biz Türk'lerin Newroz bahar bayramini nasil kutladigini bir anlatirmisiniz. Birde siz kutladinizmi bu bayrami ve nasil kutladiniz?

Konu başka bir yere falan gitmemektedir. Sen bize işte efendim, türkler kutlamıyordu kürtler kutluyordu diyorsun. Ve bize kutlama diye gösterdiklerinin tümü DTP tarafından organize edilen mitingler. Yani senin kutlama kriteri olarak aldığın şeyin bir bayram kutlamasıyla alakası yok.

Senin mantığınla ancak iki sonuca varılır, ya nevruz sadece DTP ve PKK yanlısı kürtlerin bayramıdır. Ya da bütün kürtler dtp ya da pkk yanlısıdır.

ikisi de saçma sonuçlar olacağı için. İddiayı tartışmakta mantıksızdır.

sanliurfa-daki-nevruz-kutlamalari-bolucu-teror_o.jpg

Buyur Şanlıurfa'daki nevruz "kutlama"ları. Nevruz'un aynı zamanda bir türk bayramı olabilmesi için, böyle şeylerin mi yapılması gerekiyor türkler tarafından da ?

Efendim "yıllarca kutlayanları hapislere atmışız". Hapislere atılanlar nevruz kutladıkları için değil. Fotoğrafta görüldüğü gibi, terör örgütü propagandası yaptığı için atılmıştır "hapislere".

Böyle de bir kurnazlık vardır nedense, adam nevruz kutluyorum diye, açar apo resimlerini, atar pkk yanlısı sloganları, açar pkk yanlısı pankartları. Diyelim yakalanıp terör örgütünün propagandasını yapmaktan ceza alır. Ondan sonra "nevruz kutladığı için hapse atıldı"

"Dolayisiyla Türk'ler, Kürt'ler ve diger milletten insanlarimiz Kürt'lerin Nevruz bayramlarini beraberce kutlamalidirlar."

Ne yapmalıdırlar yani ? DTP'nin organize ettiği mitinglere katılıp "biji pkk, biji serok apo" sloganları mı atmalıdırlar ? Bu görüşte olmayan kürtler katılıyor mu o "kutlamalara"

Dediğim gibi bu arkadaşımızın bize "nevruz kutlaması" diye gösterdiği yakın tarihimizdeki eylemlerin. Bir bayram kutlamakla uzaktan yakından alakası yoktur. Belli bir örgütün, taraftarlarının örgüt pankartlarıyla, posterleriyle miting düzenledikleri eylemlerdir.

Bu formattan görece çıkmış, bir bayram kutlamasına görece daha yakınlaşmış mitinglerin tarihi ise şurada 2-3 yıllıktır.

Yurdun çeşitli yerlerinde türklerin ve dtp yanlısı olmayan kütrlerin nevruzu nasıl kutladığını internetten "nevruz kutlamaları" yazarak bulabilirsin.

Gönderi tarihi:

Benim anladığım kadarıyla dünyahepimizin kardeş şunu diyor:

"Bu newroz'u ilk PKK ve onun çeşitli adlarla süregelen siyasi uzantıları bölücü emellere alet etti. Daha önce kutlanıyorduysa da önemli değil. Kullanım patenti artık bu şekilde tescillenmiştir. Başkaları birleştirici, barışa hizmet edici emellerine filan alet edip bu patenti ihlal etmesinler! Newroz bölücü bir etkinlik olarak tescil edilmiştir ve öyle kalmalıdır. Bölücü, katilleri aklayıcı yüceltici sloganlar atılmalı ve düşmanlık, kin tahrik edilmelidir. Newroz budur!"

Gönderi tarihi:
Konu başka bir yere falan gitmemektedir. Sen bize işte efendim, türkler kutlamıyordu kürtler kutluyordu diyorsun. Ve bize kutlama diye gösterdiklerinin tümü DTP tarafından organize edilen mitingler. Yani senin kutlama kriteri olarak aldığın şeyin bir bayram kutlamasıyla alakası yok.

Senin mantığınla ancak iki sonuca varılır, ya nevruz sadece DTP ve PKK yanlısı kürtlerin bayramıdır. Ya da bütün kürtler dtp ya da pkk yanlısıdır.

.

..

Resimde gözüken insanlar Kürt degillermi?

Newrozu kutlarken bunu siyasi amacli olarak kötüye kullaniyorlar diyebilirsin, ama kutlayanlar Kürt vatamdaslari, ister DTP'li olsunlar, ister PKK'li veya baska görüsten. Siyasi amacala kütüye kullanmalari Newrozun onlarin degilde bizim bahar bayrami oldugunu göstermez.

Gönderi tarihi:
Benim anladığım kadarıyla dünyahepimizin kardeş şunu diyor:

"Bu newroz'u ilk PKK ve onun çeşitli adlarla süregelen siyasi uzantıları bölücü emellere alet etti. Daha önce kutlanıyorduysa da önemli değil. Kullanım patenti artık bu şekilde tescillenmiştir. Başkaları birleştirici, barışa hizmet edici emellerine filan alet edip bu patenti ihlal etmesinler! Newroz bölücü bir etkinlik olarak tescil edilmiştir ve öyle kalmalıdır. Bölücü, katilleri aklayıcı yüceltici sloganlar atılmalı ve düşmanlık, kin tahrik edilmelidir. Newroz budur!"

Anlayisiniza hayranim!!!! Bu anlayisla zaten önümüze geleni bölücü ve vatanhaini ilan ede ede neredeyse Türkiye'de fislenmedik kimse kalmayacak.

Siz önce anlayisinizi gözden gecirin daha saglikli olur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.