Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

'Oyum CHP'ye' ilanı

090320091104350608730_2.jpg

Muğla'da yeni bir Fazıl Say vakası yaşanıyor...

DHA

090320091103379740593_3.jpg

MUĞLALI ressam Ali Şenol, yerel seçimlerde AKP'ye tepkisini göstermek için ilginç bir yönteme başvurdu. Yerel gazetelere, `Oyum CHP'ye' başlıklı ilan veren Şenol, belediye seçimlerini AKP'nin kazanması durumunda Muğla'yı terk edeceğini açıkladı.

Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say'ın, AKP'nin zaferle çıktığı 22 Temmuz seçimlerinin ardından ülkeyi terk etme düşüncesinin bir benzeri Muğla'da yaşandı. Muğla'da yaptığı 200'ün üzerinde Atatürk portresiyle ünlenen Ressam Ali Şenol, AKP'ye tepkisini ilginç bir yöntemle gösterdi. Yerel gazetelere `Oyum CHP'ye' başlıklı, "Sivas'ı Kaybettik. Muğla'yı Kaybetmeyelim. Oyum CHP'ye. Oyum CHP Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e" diye ilan veren Ressam Şenol, belediye seçimlerini AKP'nin kazanması durumunda Muğla'yı terk edeceğini açıkladı.

Şenol, Muğlalı'nın oyunun satılık olmadığını belirtirken, "Muğla'daki seçmen iktidar partisine oy vermesi için zorlanıyor. Sivas'ta 12 Eylül öncesinde belediyeyi CHP yönetiyordu. Ardından ANAP ve AKP'ye geçti. Sonra aydınlarımız bir otelde diri diri yakıldı. Muğla'da da böyle bir hataya düşmeyelim. Ben bir sanatçı olarak halkı aydınlatmak istedim. AKP islamın ılımlı görünen ayağıdır. Asıl yüzleri daha sonra ortaya çıkacak" dedi.

Türkiye'de şeriat tehlikesi olduğunu iddia eden Ressam Şenol, "Şu anda Cumhurbaşkanının eşi türbanlı. Gelecekte tüm hanımlar türbanlı olacak. Şu anda şeriatın temeli atılıyor. Laikliği ortadan kaldıracaklar. Ben bu tehlikeyi görüyorum. Eğer Muğla'da belediye başkanlığını AKP kazanırsa ben de Muğla'yı terk ederim" diye konuştu.

1960 yılında Sivas'ta doğan ve hayatını resime adayan Şenol'un 200'ün üzerinde yağlıboya Atatürk portresi bulunuyor. Yaptığı, 100 metrekarelik dev Atatürk posterleri de ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının salonlarını süslüyor.

Gönderi tarihi:

Ressam herhalde Sivas katliami kimin döneminde yapildigini bilmiyor. Ben hatirlatayim ona. Sivas katliami döneminde dönemin basbakan yardimcisi sn Inönüydü ve o bile ya güvenlik güclerine sözünü gecirip olaya müdahale etmesini ve dolayisiyla katlimin engellenmesini beceremedi veya engel olmak istemedi. Kimse beni yanlis anlamaya calismasin, ben burada AKP'yi falan desteklemiyorum. Ama ben CHP'i katliamlari engelleyebilecek bir siyasi akim ve parti olarak görmüyorum, cünki gecmisteki tüm katliamlar tesadüfe bakin devamli CHP'in iktidar oldugu döneme rasliyor. Ve bakiyoruz 1993 de katliam oluyor, ama AKP ne zaman iktidara geliyor? AKP iktidari öncesinde CHP katillerden haesap sormak icin neler yaptiki? Oranin bir kebap salonu olmasini bile engelleyemedi. CHP'ye güvenen gecmiste genelde ezildi, yakildi, iskenceden gecirildi. Gelecekte neden gecmisinden farkli bir tutum izlesin CHP biri bana anlatsin lütfen.

Gönderi tarihi:
Kimse beni yanlis anlamaya calismasin, ben burada AKP'yi falan desteklemiyorum. Ama ben CHP'i katliamlari engelleyebilecek bir siyasi akim ve parti olarak görmüyorum, cünki gecmisteki tüm katliamlar tesadüfe bakin devamli CHP'in iktidar oldugu döneme rasliyor. Ve bakiyoruz 1993 de katliam oluyor, ama AKP ne zaman iktidara geliyor? AKP iktidari öncesinde CHP katillerden haesap sormak icin neler yaptiki? Oranin bir kebap salonu olmasini bile engelleyemedi. CHP'ye güvenen gecmiste genelde ezildi, yakildi, iskenceden gecirildi. Gelecekte neden gecmisinden farkli bir tutum izlesin CHP biri bana anlatsin lütfen.

O dönemde cuma namazindan sonra eylemler vardi.. simdi var mi? Cuma namazindan sonra cikan eylemleri CHP nin durduracak gücü varmiydi.. varsa durdurmaya calissa ne olurdu? bu ülkeyi celiskiler yumagini cevirenleri cevirmek kolay mi zannediyorsun.. farkinda olmaman imkansiz!

Gönderi tarihi:
O dönemde cuma namazindan sonra eylemler vardi.. simdi var mi? Cuma namazindan sonra cikan eylemleri CHP nin durduracak gücü varmiydi.. varsa durdurmaya calissa ne olurdu? bu ülkeyi celiskiler yumagini cevirenleri cevirmek kolay mi zannediyorsun.. farkinda olmaman imkansiz!

Neyi anlatmaya calisiyorsunuz? Biz basliga göre cevap verdik, simdi cuma namazi ile ne alakasi var?

Diger taraftan kendinizde yorumunuzda itiraf ediyorsunuzki CHP'nin ne gecmiste ne de günümüzde herhangi bir gücü yok. Bu demektirki CHP 90 yillik gecmisinde insanlara ak ile karayi anlatamamais.

Gönderi tarihi:
Benim de oyum CHP'ye...

Ülkemi kaybetmek istemiyorum, Cumhuriyetimi kaybetmek istemiyorum, din maskesi altında ülkemi soyanlardan hesap sorulsun istiyorum...

CHP inadına...

Keske CHP cumhuriyetin garantisi olsada herkes versé derim , ama olay malesef öyle degilki. Ülkenin bu günki durumda CHP'nin hicmi payi yok dersiniz? Cumhuriyet bumuda kaybetmek istemiyorsunuz. Sizin bahsettiginiz Cumhuriyet yokki kaybedelim. Evet hesap sorulsun ama sadece din maskesi altinda ülkemi soyanlardan degil tüm soygunculardan hesap sorulsun mesela cumhuriyeti ve Atatürk'ü maske yapipta soyanlardan da hesap sorulsa daha iyi ve dogru olmazmi dersiniz.

Ben kimseyi airmadan her soyguncudan hesap sorulsun derim. CHP'den de umutlarimizi keselim derim cünki CHP gecmisteki ve günümüzdeki yapmis oldugu yanlis politikalarla hem Cumhuriyete hemde Atatürk'e darbe vurmaktatdir. Gercekler istesekte saklanamaz.

Gönderi tarihi:
Benim de oyum CHP'ye...

Ülkemi kaybetmek istemiyorum, Cumhuriyetimi kaybetmek istemiyorum, din maskesi altında ülkemi soyanlardan hesap sorulsun istiyorum...

CHP inadına...

2 Temmuz 1993 de CHP (o dönem ismi SHP) neredeydi dersiniz? Ne yapti CHP o gün?

Böylemi Cumhuriyet'i koruyacak CHP? 1993 de Cumhuriyet elden gitti zaten ve CHP sadece seyretti gidisini.

Gönderi tarihi:

Bu cografyada..

Türkiye’nin büyümesine engellemek isteyenler muhakak var..

Simdi sunu cok acikca anlatalim kürtcüler ve dinciler olmasa Türkiye daha ileri noktalarda olabilirdi öyle mi asil sıkıntı bu degil mi biz Türkler kendimizi bir sıkıntı kaynagı gibi görmeyelim.. Asil sıkıntı isbirlikciler

Kürtcüler ve Dinciler..

CHP bugün en basta Türkiye´yi hasım olarak görmez..

CHP bugün Türkiye’yi batıracak, yerin dibine sokacak metinlerin altina imzasini atmaz..

CHP bugün sevr i dayatanlarin tek hoslanmadigi partidir..

CHP bugün Tarihimize hakaret etmez ..atalarimiza hakaret etmez ettirmez..

CHP bugün En duyarli milli davalarimizi Kıbrıs´ta filan bizim hic kabul edemeyecegimiz ifadelerin altina imzasini atmaz..

CHP bugün Namusu koruyan Askerlerimize hakaret etmez..

Devletimize karsi Halkimiza karsi saygılı olmayan bir dil kullanmaz.

Bunlari anliyabilmek icinde cok iyi okullarda okumak gerekiyor!

Gönderi tarihi:
Bu cografyada..

.

.

.

Bunlari anliyabilmek icinde cok iyi okullarda okumak gerekiyor!

Konuya sunlar olmasaydi bunlar olmasaydiyla yaklasirsak cözüm hayatta olmaz. Ne yani Kürt'leri ve dincileri denizemi atalim dersiniz?

90 yil boyunca Türkiye gercegini görmeden ve kabul etmeden yönetirsen herhalde sorunlari cözemezsin.

Bunlari görebilmek icin ise sadece gözünü acman yetiyor, iyi bir okula gitmene gerek kalmadan.

Gönderi tarihi:
2 Temmuz 1993 de CHP (o dönem ismi SHP) neredeydi dersiniz? Ne yapti CHP o gün?

Böylemi Cumhuriyet'i koruyacak CHP? 1993 de Cumhuriyet elden gitti zaten ve CHP sadece seyretti gidisini.

CHP 1923'te kurulmuş bir partidir, yani o dönem ki ismi SHP olan parti daha önceki CHP değil aksine, CHP'ye alternatif yaratmak isteyen Kürt Solcuları tarafından kurulmuştur...

CHP'nin Kürt Solcuları tarafından sevilmemesinin nedeni ulus devletten yana oluşudur, ve altı okun temsil ettiği ilkelerden rahatsız olanlar bugün demagojü youyla CHP'ye topyekun saldırmaktadırlar...

Cumhuriyeti korumak bu ülkenin bütün kurumlarının ve bütün vatandaşlarının asli görevidir, CHP bu konuda tek sorumlu gösterilemez, TSK bu konuda tek sorumlu gösterilemez, siz vatandaş olarak devletin kurumları ile etnik bir kavga içerisine giriyorsanız, siz Cumhuriyeti korumaktan zaten söz edemezsiniz...

CHP ve onun temsil ettiği Kemalist anlayış bu ülkeninbütün insanlarına özgür, eşit, adil, laik bir anlayışla sahip çıkmasıdır. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz fakat gerçek şudur ki, insanların Turgut Özal'ın bu ülkeye kazandırdığı mantıkla düşünmesi sonucu bu ülkede sosyal demokrasi zayıflatılmıştır oda şudur: "benim memurum işini bilir", "anayasayı bir kere delmekle birşey olmaz", "yiyor ama çalışıyor"... bu yoz ve yobaz kültür bencillik ve kolay yoldan para kazanmacılık kültürünü halkımıza yerleştirmiştir...

Sosyal sorumluluk budur ki, halk için halktan yana tavır almalıdır, önce ben ve önce benim haklarım diyenler haklı olamaz...

Gönderi tarihi:
CHP 1923'te kurulmuş bir partidir, yani o dönem ki ismi SHP olan parti daha önceki CHP değil aksine, CHP'ye alternatif yaratmak isteyen Kürt Solcuları tarafından kurulmuştur...

CHP'nin Kürt Solcuları tarafından sevilmemesinin nedeni ulus devletten yana oluşudur, ve altı okun temsil ettiği ilkelerden rahatsız olanlar bugün demagojü youyla CHP'ye topyekun saldırmaktadırlar...

Cumhuriyeti korumak bu ülkenin bütün kurumlarının ve bütün vatandaşlarının asli görevidir, CHP bu konuda tek sorumlu gösterilemez, TSK bu konuda tek sorumlu gösterilemez, siz vatandaş olarak devletin kurumları ile etnik bir kavga içerisine giriyorsanız, siz Cumhuriyeti korumaktan zaten söz edemezsiniz...

CHP ve onun temsil ettiği Kemalist anlayış bu ülkeninbütün insanlarına özgür, eşit, adil, laik bir anlayışla sahip çıkmasıdır. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz fakat gerçek şudur ki, insanların Turgut Özal'ın bu ülkeye kazandırdığı mantıkla düşünmesi sonucu bu ülkede sosyal demokrasi zayıflatılmıştır oda şudur: "benim memurum işini bilir", "anayasayı bir kere delmekle birşey olmaz", "yiyor ama çalışıyor"... bu yoz ve yobaz kültür bencillik ve kolay yoldan para kazanmacılık kültürünü halkımıza yerleştirmiştir...

Sosyal sorumluluk budur ki, halk için halktan yana tavır almalıdır, önce ben ve önce benim haklarım diyenler haklı olamaz...

Sn sardunyam bakin sizden bir alinti; "Benim de oyum CHP'ye...

CHP inadına..."

Ama diger taraftan yukaridaki yorumunuzda Cumhuriyetin sadece CHP tarafindan korunamayacagini vurguluyorsunuz.

Ben gene sorayim 2 Temmuz 1993 de CHP nereydi? Yani dönemin basbakan yardimcisi InönüyüCHP'den saymiyormusunuz? Parti isimleri degisebilir, ama zihniyet ayni kalir. SHP veya CHP, ikiside ayni siysi cizgiyi temsil eden partilerdi ve sonunda SHP oldu CHP.

2 Temmuz 1993 de vatandas tek basina Cumhuriyeti koruyamadigi gibi, ne CHP'den ne TSK'den nede devletin diger mercilerinden destek aldi. Yoksa yaniliyormuyum?

Cumhuriyeti korumak Atatürk maskesinin arkasina gecerek olmuyor, bilakis cumhuriyet düsmanlarina karsi saf tutarak korunur. Diger taraftan siz hangi korunmasi gereken cumhuriyetten bahsediyorsunuz anlamis degilim dogrusu. Benim bildigim Cumhuriyetin en gec 2 temmuz 1993 te zaten sona erdigi isbatlanmisti. Siz daha neyi koruyacaksiniz? Ha derseniz Cumhuriyeti geri getirmek icin A veya B partisine oy veririm. Orasi baska. Ama benim tanidigim öyle bir parti de yokki. CHP sayesinde zaten kaybettik cumhuriyeti, onlara güvenerek ben bir daha hic bir yere gitmem.

1923 te kurulmus diye kivanc duyarak yazmisisiniz CHP'yi ama neden 15% i bile zor alacak bir duruma düstügünühic arastirmamissiniz galiba. Dedimya bir parti program yapip insanlarin ihityaclarina uygun politika üretmek yerine kendisini Atatürkün mirascisi olarak görüp sadece Atatürk maskesi altinda bos siyaset ürettiyse ve hala da aynisina devam ediyorsa hüsrana ugramaya mecbur.

Bir dönem tüm büyük sehirler CHP'nin kalesiydi ve hatta tüm Alevi vatandaslarin agirlikli olarak yasadigi Anadolu sehirleri de CHP'nin kalesiydi. Ama CHP bu oy potansiyelini kendisine verilmis bir nimet olarak gördü ve insanlara hizmet yerine rüsvet götürdü. Simdi ise sadece Izmir kaldi, Anadolu'da Aleviler bile artik CHP'ye güvenemez duruma geldi.

Bunlarin sorumlusu dami AKP dersiniz?

Yapmayin, eylemeyin gözünüzp acin artik.

Yok efendim Kürt solculari, Türk solculari daha da ötesi Alevi solculari diye sunu bunu dislarsaniz ne Cumhuriyetiniz kalir nede bilmem neyiniz.

CHP Türkiye'nin partisi olmasi gerekli. Yani Türkiye gercegini kabul eden ve o yönde politika üreten. Yoksa bugün yaptigi gibi irkciliga ve hatta dincilige kadar uzanan politikalarla degil. Baksaniza sizin SHP ile bile probleminiz var. Ama diger taraftan vatandas asli varken sahtesine asla oy vermez, yani gercek millietcilik, irkcilik ve seriatcilik yapan partiler MHP ve AKP varken, halk neden sonradan olma CHP'ye oy versinki?

Gönderi tarihi:
Konuya sunlar olmasaydi bunlar olmasaydiyla yaklasirsak cözüm hayatta olmaz. Ne yani Kürt'leri ve dincileri denizemi atalim dersiniz?

90 yil boyunca Türkiye gercegini görmeden ve kabul etmeden yönetirsen herhalde sorunlari cözemezsin.

Bunlari görebilmek icin ise sadece gözünü acman yetiyor, iyi bir okula gitmene gerek kalmadan.

Nasil cözümü bulacagiz? Aponun maskesi altina mi girelim yoksa DTP etnik bir partinin altinda mi toplanalim...

Söyleyin bir Türk olarak bir öneri verin..

Laik Türkiye Cumhuriyeti..

Vatandasina herseyi verdi.. veremeyen sadece vatandas.. demek oluyorki her vatandas hazmedememis..

Bakin hazmedenler Almanyada isyerlerinde 150.bin almana is veriyor..Türk olmanin gururuyla

Yani bu Türkiye devleti nasil kurulmus, nasıl bir kurtulus savasindan gecmis, nereden nereye gelmisiz..

Bir bak bakalim 90.yilda yapilanlar ne kadar cok oldugu cikacak ortaya ama bizlerin bunlarla avunacak vakti yok..

Bu ülkede kimseyi denize dökecek Irkciligi bulamazsin.. kürtcü etnik partiyi icinde barindiracak kadar olgunlasmis..

Türkler iki inanc a sahiptir..

Aleviler ve Sunniler diye birileri bunu bile kullanmaya kalkiyor Alevi vatandas Sunni vatandas diye... bunu adi nedir..

Bunun adini koyun bir zahmet.

Gönderi tarihi:

Yalan yanlis,kulaktan dolma bilgilerle,vur abaliya hesabi CHP'ye karsi bir kampanya yürütülüyor ve ayni zamanda "BEN AKP li falan degilim"vurgulamasi yapiliyor.1993 yilinda olanlari 13 yasinda ki birisinin kesin olarak bilebilmesi olanaksizdir.Duymak ve degerlendirmek farkli olaylardir.13 yasindaki birisi cabuk etki altinda kalabilecegi icin belirli kesimlerde beyin yikama calismalari cocuk yaslarda baslatilir.

Inönü'yü Sivas olaylarini önleyemedi diye elestirip Inönü'ün sirtindan CHP'ye vuranlar her nedense ayni Inönü tarafindan bugünkü DTP'nin meclise girmesinden bahsetmezler.Yani bir yanda CHP'yi ideolojik nedenlerle suclayip diger yanda bölücülerin onun sayesinde meclise girmeleri konusunda susarlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yalan yanlis,kulaktan dolma bilgilerle,vur abaliya hesabi CHP'ye karsi bir kampanya yürütülüyor ve ayni zamanda "BEN AKP li falan degilim"vurgulamasi yapiliyor.1993 yilinda olanlari 13 yasinda ki birisinin kesin olarak bilebilmesi olanaksizdir.Duymak ve degerlendirmek farkli olaylardir.13 yasindaki birisi cabuk etki altinda kalabilecegi icin belirli kesimlerde beyin yikama calismalari cocuk yaslarda baslatilir.

Inönü'yü Sivas olaylarini önleyemedi diye elestirip Inönü'ün sirtindan CHP'ye vuranlar her nedense ayni Inönü tarafindan bugünkü DTP'nin meclise girmesinden bahsetmezler.Yani bir yanda CHP'yi ideolojik nedenlerle suclayip diger yanda bölücülerin onun sayesinde meclise girmeleri konusunda susarlar.

saygilarla

Kim 13 yasindaymis 1993 de? Kisisel bilgilere bakarak kendinizi yaniltmayin, o bilgilere göre mesela arkadasin birisi su an 100 yasinda diegr baskasida en fazla 3 yasinda gözüküyor. Kulaktan dolma bilgi verenleri iyi taniyoruz.

Gönderi tarihi:

Kaldi sunun surasinda 13 gun... dananin kuyrugu 13 gun sonra kopacak.. 13 gun sonra birsey degisecekmi kocaman bir hayir ben 13 gun sonra ne olacagini soyleyim her hangi bir partinin adayi belediye baskani yada buyuk sehir belediye baskani olacak secimlerden en az 1 yil kadar secim afisleri, pankartlar mahallede asili kalmaya devam edecek.. zaten eminimki simdiden herkesin midesi bulanmaktadir afisleri pankartlari gormekten insanlar disari ciktiklarinin dahi farkina varmiyordur hapishaneden farksiz.. AKP olsun MHP olsun CHP olsun yada herhangi diger bir parti olsun adeta ulkeyi cope cevirmekte birbiriyle yarismakta madem halkin icin birseyler yapmayi amacliyorsunuz ozaman buna secim kampanyasinda afislerinizden pankartlarinizdan neden baslamiyorsunuz herkes birbirini israfcilikla suclamakta ama kendi yaptiklari israfin nedense farkinda degil.. Nereden geliyor bu yogurtun bollugu kimsenin sordugu yok.. Secimlerde hangi parti kazanirsa kazansin halk icin birsey yapacagindan pek umutlu degilim acikcasi..

saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.