Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir başka kişiyi seven Allah'a ihanet etmiş mi olur?

Önerilen İletiler

Misafir Domuzbağı
Gönderi tarihi:

BİR DİN TARTIŞMASI: Bir kişi, bir başka kişiyi severse Allah'a ihanet etmiş mi olur? Türbanlı yazar, buna inanıyor...

Türbansız yazar Ayşe Arman ise, 'Allah'ın bu işe karışacağını sanmıyorum' diyor...

İŞTE AYŞE ARMAN'IN BUGÜN HÜRRİYET GAZETESİNDEKİ KÖŞESİNDE YAYINLANAN YAZI:

Allah, aşıklara hadlerini mi bildirir?

Madem bu konulara girdik.

O zaman ben de bir maruzatımı paylaşacağım.

Nihal Bengisu Karaca röportajında yer yok diye kesip attığım bölümlerden biriydi, sonradan fark ettim ki, kafamı en kurcalayan kısımlardan biriymiş, keşke atmasaymışım.

Nihal bir yerde, "Aşk, hidayete ermenin ta kendisidir demedim simülasyonudur dedim" diyor. Ve şöyle devam ediyor: "Nitekim, Allah’ı bırakıp bu simülasyona taparsak, yani ’Aşksız yaşayamam, aşk benim her şeyim, aşka aşığım’ gibi şeyler üzerinden var oluşumuzu tanımlarsak, şirke düşmüş oluruz, O’na ortak koşmuş oluruz. Din, her şeyde olduğu gibi buna da bir ölçü koymuştur. Kur’an, insanın insana aşkını kutsamaz. Hatta kanımca ne zaman bir kişi diğerini çok fazla sevse, büyük aşk olsa, bir sorun mutlaka çıkar. Sanki haddini bildirir sana. Sanki, ’Bir dakika burada ben var iken, sen nasıl olur da bana vermen gerekeni tutup başkasına verirsin, beni o kadar sevmen gerekirken tutup da başkasını o kadar seversin?’ Bu başa gelir, anlayan anlar. Aragon da sezmişti herhalde, ’Mutlu aşk yok’ derken..."

* * *

Sizi bilmem ama...

Tüm bunlar bana fevkalade ters geliyor.

Acaba sorun ben de mi?

Benim Rabbim, sevgilimi/ kocamı çok seviyorum, ona ölüp bitiyorum diye beni cezalandırmaz ki.

Tam tersine beni ödüllendirir.

Sevgilimi çok seviyorum diye onu Allah yerine koymam mümkün değil ki.

Benim Rabbim kıskanç, "Hep beni sev, hep beni sev!" diyen bir tanrı değil ki!

Aksine, anneni de sev, kardeşlerini de sev, çocuklarını da sev diyen, dünya üzerinde sevgiyi teşvik eden bir tanrı benimki... Ve ben halimden çok memnunum.

Müslümanlık’ta nefis problemi

Şöyle bir tespitim var, bilmem katılır mısınız?

Esas sorun, nefis sorunu...

İnsanın kendi nefsi ile arasındaki dalaşma.

O yüzden kendine yasaklar koyuyor.

Bu yasaklar toplumsal da oluyor, ideolojik de, felsefi de...

Nefsine yenilersen, günaha girersin...

Günaha girmemek için, hayalini bile kurma!

Nefisinin önüne duvar çek.

Yasaklar uy.

Bütün dinlerde var bu.

"Birini çok seversen Allah elinden alır" da böyle bir şey.

O yüzden seviyorsan bile belli etme. Çoğumuzu böyle büyütülmedik mi, gizli gizli sevilerek...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Hayır olmaz çünkü Tanrı yoktur diyeceğim ama yetmeyecek size, o halde var diyenlerin bakış açısından cevaplayalım...

İnsana olan aşk, Tanrıya olan aşktır.. Seviyorsanız, Sevdiğiniz kişiyi Allah rızası için seviniz... Hiç bişi olmaz sevdiğinize de size de Allahın izniyle... ,

Oldu mu :D

Gönderi tarihi:
Hayır olmaz çünkü Tanrı yoktur diyeceğim ama yetmeyecek size, o halde var diyenlerin bakış açısından cevaplayalım...

İnsana olan aşk, Tanrıya olan aşktır.. Seviyorsanız, Sevdiğiniz kişiyi Allah rızası için seviniz... Hiç bişi olmaz sevdiğinize de size de Allahın izniyle... ,

Oldu mu :D

:D

Gönderi tarihi:

Allahın dostuda sevgiliside her şeyi İNSAN.. :)

İnsanın İnsanı sevmesi gerçek Allah sevgisi..içimizdeki sevginin adı Allah.. :) Allah ile tek bağımız tek ilişkimiz..SEVGİMİZ.. :)

Bırakın şu dinDARları..Sevin kardeşim hemde sınırsız harcayın Sevginizi..bitmez..çekinmeyin.. :D

Gönderi tarihi:

Allahın dostuda sevgiliside her şeyi İNSAN.. :)

İnsanın İnsanı sevmesi gerçek Allah sevgisi..içimizdeki sevginin adı Allah.. :) Allah ile tek bağımız tek ilişkimiz..SEVGİMİZ.. :)

Bırakın şu dinDARları..Sevin kardeşim hemde sınırsız harcayın Sevginizi..bitmez..çekinmeyin.. :D

Bayılıyorum seni bazı yorumlarına B)

Gönderi tarihi:

Bu dünyada var olan hiçbir kavram, Allah sevgisinden üstün değildir. Allahı sevmek, durmadan Allahı düşünmek, birini sevdiğinizde bile Allah için düşünmek,o kişiyi Allah için değerlendirmek başka kavramlardır. Ne sevgili, ne anne baba ,etrafınızdaki her insan, Allah için değerlendirilir. Allahın emirleriyle üzerinde düşünülür. Evet,Allah bu yüzden, bişeyi çok aşırı sevdiğimizde hayatımıza müdahale edebilir. Sevgilerimiz, beynimizdeki fırtınalar kime, gün içerisinde özlemimiz düşüncelerimiz kime, peki birini sevdiğimizde şükrümüz neye?

Bakara(*) Sûresinin 165 . Ayetinde

İnsanlar arasında Allah’ı bırakıp da ona ortak koşanlar vardır. Onları, Allah’ı severcesine severler. Mü’minlerin Allah’a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir. Zulmedenler azaba uğrayacakları zaman bütün kuvvetin Allah’ın olduğunu ve Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu bir bilselerdi.

Sevdiğim herşeyi Allah yarattıysa, bu sevgiyi, yaratılana duyulan sevgiyle nasıl kıyaslarım ki? Hadi başkasını sevdim, ben yine Yaratandan ötürü seveceksem oranında,Rabbim,"sevgi" diyen Rabbim, "düşmanını bile seveceksin" diyen Rabbim,niye bunu ihanet kabul etsin ki? E yaratılmış bişeyi Rabbim kadar ya da O ndan daha çok düşünüyorsam,niye ihanet etmiş sayılmayım ki?

Gönderi tarihi:

Allah kıskançtır diye işitmiştik :) öyle biliriz..ama tabi bu nasıl bir kıskançlıktır, neyin kıskançlığıdır?

hani denir ya 'tüm benliğimle seviyorum' diye; öz'den sevmek yerine, ben'cil bir sevgi anlayışı ile sevdiğimizi zan'nediyoruz bazen. Bu zanları gönlümüze koyduğumuz zaman gerçektende geçici oluyorlar, yitiriyoruZ sevdiğimizi zannettiklerimizi. Allah?! alıveriyor elimizden :) Öz'den buluşsak fani mekanda' , olmayacak kıskançlık filan, kalıcı olacak sevgimiz.. İnanıyoruz, amin diyoruz bu kalıcılığa..

Gönderi tarihi:
Allah kıskançtır diye işitmiştik :) öyle biliriz..ama tabi bu nasıl bir kıskançlıktır, neyin kıskançlığıdır?

hani denir ya 'tüm benliğimle seviyorum' diye; öz'den sevmek yerine, ben'cil bir sevgi anlayışı ile sevdiğimizi zan'nediyoruz bazen. Bu zanları gönlümüze koyduğumuz zaman gerçektende geçici oluyorlar, yitiriyoruZ sevdiğimizi zannettiklerimizi. Allah?! alıveriyor elimizden :) Öz'den buluşsak fani mekanda' , olmayacak kıskançlık filan, kalıcı olacak sevgimiz.. İnanıyoruz, amin diyoruz bu kalıcılığa..

Sahiplenmeyi Sevmek ZAN,nediyoruz zaman zaman.. :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.