Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TC vatandaşlarının "Ben Türk değilim, kürdüm, lazım, çerkezim...vb. " demesi iyi bir şey mi?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Doğrucudavut,

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.Siz benim ne demek istediğimi anlamışsınız.Soruna bakışımız tam olarak aynı olmasa da kesiştikleri noktalar var.

Kimlik sorunu!

Belki de Kürt Sorunun en büyük nedeni budur.Kargaşa,korku,çıkar...

Çok yazdım,yine yazacağım.

Ulus-Devlet anlayışı,bu anlayıştan öncesi ve sonraı,dayatmalar...çıktığı yeğane kapı,yine kimlik kargaşası.

Şunu açık yazayım,Türk kimliği Kürt'ler için bir etnik kimliktir.Ve çoğu Kürt belki de bu nedenden dolayı bu tanımı red eder.

Ben kendi adıma da şunu diyeyim,ben asla Türk'üm demedim,bunun nedeni de şudur;Türk kavramı benim için de bir etnik kimlik.Bu doğru yada yanlış!

Yanlışlarda ısrar etmek benim harcım değil,varsa düzeltirim.

Yalnız,yaşananlar sadece kimlik kargaşasında değil.Onca ölüm,onca bedel bunu zaten kabul etmez.

Ortada çok daha büyük bir sorun var.

Bu sorun,kavramın kargaşası ile başlayan ama onunla sınırlı olmayan bir veba.

Dediğiniz gibi empati yaptım.

Ve herkesi empatiye davet ediyorum.

Düşünün ki doğdunuz andan itibaren şiddet hemen yanıbaşınız da.Evinizde konuşulan sorun Kürt olma.Bir de tanıklıklarınız,bir de ihlaller.

Buna bir de "hiçbirşey" olamamayı ekleyin :excl:

Ben,Türk olmayı vatandaş olarak değil,dayatma olarak veren bir sistemden mi şikayet edeyim o zaman?

Ya da bu kargaşayı beyinlere empoze eden çıkarlara mı?

İsnat edilenlere mi,isnat edenlere mi?

Söyleyin bana.

Bu konu hakkında yazacaklarım bunlarla sınırlı değil,yazdıklarınıza bir daha dönemediğim için,ayrıca işte olduğum için bunları demekle yetineceğim.

Kimlik dahil olmak üzere tüm tanımlamaları kavram kargaşasında yitirmişsek eğer,etnik kimliğim ve kültürel değerlerim yok sayılmayacaksa eğer...başım üstüme!

Bu ülkede yaşayan herkes benim için candır,Diyarbakır da İstanbul da benim sevdamdır.

Dediğim gibi,dokunulmayacaksa bana eyvallah.

Teşekkür ederim.

• Cevaplar 113
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bazi Kürt kökenli forumdaslarin yazdiklarindan cikardigim kadariyla,onlarin kardeslik iddialari yani kardesce yasayalim iddialari aslinda onlarin dediginin gerceklesmesi ile yani,özerklik ile mümkündür,ne kadar da saga sola cevirseler bunlarin altindan cikan sonuc budur özerklik.

Demokratik hak,kültür,ana dil,kimlik,siyasi cözüm denilen unsurlar,Türkiye Cumhuriyeti anayasasi ve üniter yapisi icersinde ancak sinirli bir program cercevesinde yürütülebileceginden ve bu sinirli programin da Kürt ayrilikcilarinin isteklerini karsilamayacagi icin onlarin söyleyemedigi ama,belirli cevrelerde dile getirilen cözüm özerklikten gecmektedir.Bunu aslinda üstü kapali olarak dile getirenler kelime oyunlari yapmakta fakat bir türlü medeni cesaretlerini gösterememektedirler.

Bugün herkes biliyor ki Imralida yatan karnini kasiyan adam terörist basidir.Eger Türkiye sinirlari icersinde bazi gruplar ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarina göre kurulmus olan bir parti bu karnini kasiyan adama hala Sayin bilmem ne bizim liderimizdir diyorlarsa bunun anlami onlarin gözünde o sayin bilmem nenin terörist olmadigidir,dolayisiyla AB ülkelerinde "ÖZGÜRLÜK SAVASCILARI"denilen terör örgütünün lideridir,yani bölücülerin.Siyasi cözüm,nedir?Siyasi olarak Kürt'lerin yaptigi teröre nasil cözüm üretilebilir,bunun tek adi vardir oda onlarin istedigini yani özerklik uygulamasini getirmektir.Bunu Leyla Zana acik acik söyledi,baska Kürtlerde söyledi,Kürt olmayan ama bölücülere arka cikanlarda söyledi.Simdi tüm gercekler ortada dururken hala burada birilerinin,edebiyati ile neyi tartisip cözümleyebiliriz ki.Bakin acik acik bir düsmanlik sergileniyor ortada.Istanbul benim sevdam diyor bir arkadas,Türk olmayipta Istanbul'a turist olarak gelip Istanbul'a sevdalanan coklarini taniyorum.Ama onlar ya Almandir,ya Ingilizdir,ya baska bir yerli,yani yabanci ülkelerden gelmis olanlar,simdi burada hem Kürtlere siyasi cözümden bahsedip hem de Istanbul benim sevdamdir diyenleri ben ancak dis bir ülkeden birisi olarak görüyorum cünkü öyle yankilaniyor.

Bakin onlarin söylemediklerini,Barzani söylemedi mi?Bizde Diyarbakir'i tartismaya acariz demedi mi?HEMDE acik acik.Bizimkilerde onunla kardes oldular.Simdi de Erdogan beyaz esya dagitip Kürt illerini teslim almaya calisiyor,halbuki asil bölücülügü Erdogan yapmisti.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ermeniler giremez demek yanlistir evet bende sizinlenim peki Türkler giremez diyenlere ve onlari yine bu forumlarda savunanlara hangi tepkiyi koydunuz.

Sn politika, siz bu forumda "Türkler giremez" diyenlere destek verenleri gene kendi yazilariyla gösterin ben sonuna kadar yaninizdayim cünki, bu tür bir söylem ikciligin danikasidir. Lütfen göstermenizi rica ediyorum. Ama gösteremeyeceginizden eminim. Dolayisiyla iddaaniz gercekleri yansitmiyor.

Tekrarliyorum, gösterin öyle bir yorumu ve ben o yorumu yazan arkadasa en büyük tepkiyi göstereyim.

Gönderi tarihi:
Bu da yeni bir sistem heralde,peki bagli oldugu yer neresi olacak?

Sayin Jön kusura bakmayin ama,böyle bir uygulama örnegin nerede var.Yani Türkiye'de dogup büyüycek,kimligi Türkiye Cmhuriyeti kimligi olacak ve ben "ALMANIM"diyecek,öylemi.

saygilarla

almanyada bır ınsan dogdu 2 yasından sonra turkıyeye yerlestı turk toplumunu benımsedı turk orf adeterıne kulturune gore buyudu kendını turk gıbı hıssettı ve ben turkum dedı nasıl olacak

Gönderi tarihi:
nedir bütün bu tartışmalar..

türkmüş, kürtmüş, çerkezmiş, aleviymiş, ermeniymiş, rummuş...

kökenini belirtmek bölücülükmüş, milli bilince tersmiş..

kafamın arkasında bir çıkıntı var ve türküm, ne mutlu bana...

kafatasçılar yine ortada...

ermeniler, rumlar, museviler, gayrimüslimler yine eskiden olduğu gibi ötekileştirilmekteler..

türk kimliği alt-üst diye tartışılıyor..

kardeşim kime ne ben kürdüm..

ben rumum kardeşim inkar mı edeyim..

türk kelimesi bu devleti kuran milletin nitelendirilmesidir sadece fazlası değil..

ilk anayasada(veya ilk mecliste kabul olunduğu üzere)

"kurtuluş savaşını veren türk ve kürt kavimleridir" diyor daha neyi tartışıyorsunuz...

kürt olarak nitelendirmesi kişinin kendini bölücülük mü...

bırakın artık özünde ırkçı olan bu tür tartışmaları..

Ne o? Senin gibi düşünenleri dışlamadık, kendimizden saydık diye mi bu kızgınlığınız ?

"kafamın arkasında bir çıkıntı var ve türküm, ne mutlu bana...

kafatasçılar yine ortada..."

diyorsun. Yani biz böyle mi diyoruz? Böyle konuşanlar, yazanlar kimler ? Sadece , kafatası ve kana göre, ırka göre milliyetin belirleneceğini zannedenler kimler acaba?

Biz diyoruz ki, "Irk hayvanlarda aranır, insanlarda "hars" (kültür) ve terbiye (eğitim) önemlidir. Bir kişi hangi milletin (toplumun) terbiyesini almışsa, o milletin bir ferdi olur." diyen Ziya Gökalp'in anlayışı doğrudur. Bir insan hangi ırktan gelirse gelsin; ister kürt, ister, yörük, ister çerkez, ister laz, ister arap, ister alman, ister ermeni, ister çingene, ister rus, ister ingiliz.... olsun, eğer TC vatandaşı ise o Türktür, eğer bu kişi Almanya'da yaşayan bir Alman vatandaşı ise Almandır, Kuzey Irakta yaşayan Kürdistan vatandaşı ise Kürttür. Irkının, kafatasının şu veya bu olması farketmez. Atatürkün anlayışı da budur.

Ama siz ve sizin gibi düşünenler için her şeyden önemli olan maalesef ırktır, kafatasıdır, renktir... Kendinizin ve başkalarının milliyetini bu gibi ırksal özelliklere göre belirliyorsunuz. Aslında bu anlayışınızla gerçek "IRKÇI" sizler olmuyor musunuz?

"ilk anayasada(veya ilk mecliste kabul olunduğu üzere)

"kurtuluş savaşını veren türk ve kürt kavimleridir" diyor daha neyi tartışıyorsunuz...

kürt olarak nitelendirmesi kişinin kendini bölücülük mü..."diyorsunuz.

Hiçbir TC anayasasında kürt, yörük veya çerkez gibi bir ırk ismi yoktur. Varsa kanıtını belgesini getirin. Ve her duyduğunuza da inanmayın. Mecliste, eskiden de günümüzde kürt kelimesi, de çerkez, laz ve yörük gibi kelimeler de hep kullanılmıştır. Ne var bunda. Tarihin hiçbir döneminde "Türkiye!de kürt yoktur, denmemiştir. Ama "Kürt diye ayrı bir millet yoktur, Kürtler de Türktür." denmiştir. "Ben yörüküm, ben çerkezim" dediğimiz zaman bölücü olunmuyor da, neden "ben kürdüm" dediğimiz zaman bölücü sayılalım. Ben Türk değilim, ama TC vatandaşıyım" demek çok farklı bir şey. Asıl bölücülük ve "anayasa tanımazlık" da odur.

Gönderi tarihi:

sevgili mavi arkadaşım hani diyorsun ya onlarca ölümler onlarca işte asker dayatmaları bilmem ne silahlar v.s.( diğer konularda da hep bu unsur üzerinde duruyorsun) bilirmisin bilmem biz ortada bir Vatan dan söz ediyoruz siz ise haklardan filan (hangi hak yok onuda merak ediyorum) bununda tek çözümünün kürtlere ayrıcalık inadı.

Gelelim silah olaylarına bilirmisin bilmem bir hikaye vardır.Çekirdeğindeki anlam çok önemli.Atatürk bir gün bir avusturya askerinin ters ters ona baktığını görüp nedenini sordurduğunda "askerin dedesi sizin çanakkale savaşında ölmüş paşam " demişler.Atatürk te "sor bakalım ne geziyormuş ta öldürülmüş Çanakkale savaşında " şeklinde bir cevap gelmiştir.Şimdi gelelim senin olayına tahminimce sen "ne alaka" diceksin...Doğuda Türk askeri durduk yere silahlanmadı bunun sebebinin altında heralde kürtlere karşı keyfi bir yaptırım var diyemessin çünkü yok.Ha dersen bizi asimile etmek istediler öyle bir iddiada yok ki bu forumda sürekli bunu dile getiriyorsunuz hatta bir yerde elemanın biri Atatürk asimile edin emri verdi yazmış çok ilginç ....

Sİzi kültürünüzü inkar edin diyen yok, aksine bizim kültürümüzü yok sayıyorlar diyerek sizin aranızdan çıkan fetbazlar var.Ulus devleti evet ulus devleti için tek bir yürek olmak gerekir.parçalanmış olan bir ulus devleti yada özerkliğe bürünmüş bir ulus devleti olmaz.Ha sen dersen ben ulus olmak istemiyorum o zaman ya sömürge olursun yada özerklik ama gene kürt olamassın yada Türk olamassın çünkü senin meşruluğun olmaz.

Haklar tanınmıyor diyorsunuz düğün kültürünüzden tutun, yemek kültürünüze, kız istemeden tutun, sosyal yaşama, okul kültürünüzden tutun ne bilim tarlada yada bahçede özgürlüğünüze yada ne geliyorsa aklına bunlarda hangisinde hakkınız elinizden alındı.Bugün SSK da binlerce kürt olan insan devletin sağlık hakkından faydalanıyor bunları vermek mi hata.Ha benim dilim kürtçe diyorsunuz.Hatta bir arkadaş sanırım ileride ismi ni yazarım çerkezlerin, lazların da dil hakkı var ama onlar başvurmuyor gibisinden bir yazı yazmıştı.Çerkezlerde kürtçe kanal yayınlandığında talepte bulundu arkadşaım ama nedendir ısrarcı olmadılar.Ayrıca belirteyim asimile politikası izlense çerkezlere izlenirdi çünkü TÜrkiye de çerkezler kadar bir kültür bağımlısı bir millet ben doğru düzgün görmedim.Yani düşün adamlar kendi milletinden olmayana kız bile vermiyor...Ama TÜrkiyede yaşıyor Türk vatandaşıyım diyebiliyor.Ama kimse sen Türk vatandaşıyım diceksin diye zorlama yapmıyor.Sizede yapılmadığı gibi...

Dünya hepimiz nikli arkadaşım birisi derse Kürtler kardeştir,Türkler ka....leştir ayakta alkışlıyorsun biri derse eğer Türk vatandaşlığı yasanın getirdiği kimliktir o kişi senin için en kötü insan sonrada sokaklara kavgalara dövüşlere ....ne diyim ki sana...işine gelene buyur abi işine gelmeyene güle güle abi

ne bir adım ileri ne de bir adım geri .....sadece uygun adım yerinde say marş marş ...

Gönderi tarihi:
Sn politika, siz bu forumda "Türkler giremez" diyenlere destek verenleri gene kendi yazilariyla gösterin ben sonuna kadar yaninizdayim cünki, bu tür bir söylem ikciligin danikasidir. Lütfen göstermenizi rica ediyorum. Ama gösteremeyeceginizden eminim. Dolayisiyla iddaaniz gercekleri yansitmiyor.

Tekrarliyorum, gösterin öyle bir yorumu ve ben o yorumu yazan arkadasa en büyük tepkiyi göstereyim.

Madem ki cok meraklandiniz;Gidin Müzik bölümüne,ROCK-HARD ROCK-SYSTEM OF A DOWN sahifesine girin ve okuyun.Size daha baska yazmiyorum,bu kadari kafidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Madem ki cok meraklandiniz;Gidin Müzik bölümüne,ROCK-HARD ROCK-SYSTEM OF A DOWN sahifesine girin ve okuyun.Size daha baska yazmiyorum,bu kadari kafidir.

saygilarla

system of o down grubu zaten Türk düşmanı bir ermeni müzik grubudur.Hatta ben üni 2.sınıfta idim mtv de Türklerden nefret ettiklerini kendileri dile getirdiler ve lafı sürekli söz de soykırıma getiriyorlar hatta eurovizyona da katılacaklardı özelliklede ermeni soykırımı konulu bir parça ile ama izin verilmedi..dipnot olsun diye yazdım ....

Gönderi tarihi:
90 yili askin insanlarimiza inkarciligi ve sadece kendi dogrularimizi empoze etmeye calismisiz. Agzini acan bölücü oluyor, Lozan'i red ediyor, falan filan hikayeleri. Kürt'ler bölücü oluyor, Ermeni vatandaslarimiz düsmanimiz oluyor, üstüne üstelik Ermeni kelimesi sadece negativ ve küfür anlaminda kullaniliyor.

Irkci degiliz diyoruz ama devamli irkci deyimler kullaniyoruz.

Sayın kardeşim,

90 yılı aşkın sizlere "kürdüm demeyin" diyen oldu mu, bu ülkede ?

ABD'nin yaptırdığı artık bugün iyice açığa çıkmış bulunan 1980 darbesinden sonra, yine ABD güdümlü askeri yönetim emrinde ve belli bir plan doğrultusunda, yani siz kürt kökenlileri devlete karşı kışkırtmak ve isyan ettirmek amacıyla, DİYARBAKIR CEZAEVİNDE yapılan, insanlık dışı baskı ve işkenceler esnasında söylenenleri saymazsak...

Ağzını açan bölücü olmuyor. Bazı kürt kökenli insanlarımız var mesela, "Ben kürdüm, etnik kökenim ve ırkım kürt; ama TC vatandaşı olduğum için, anayasaya göre "milletim Türk", yani ben kürt kökenli türküm" diyorlar. Bunlara neden kimse "bölücü" demiyor?

Ama böyle konuşarak birleştirici olup, kürt etnik kimliğini de inkar etmeyenlere sizin gibi düşünenler ne diyor ? "Asimile kürt !" Ve onları dışlıyorsunuz, birleştirici oldular diye.

Ermeni kelimesini küfür anlamında kullanan veya kendi ırkından gelmeyenleri Türk saymayan oğuz kökenliler de, en az PKK kadar bölücülük ve ırkçılık yapıyorlar. Hangi etnik kökenden gelirse gelsin, sadece kürtlerden değil, yörük veya türkmen kökenli de olsa ırka dayalı milliyetçilik yapanlar veya milliyetçi olduğunu iddia edenler de IRKÇIDIRLAR, BÖLÜCÜDÜRLER. Aralarında hiçbir fark yoktur.

"O ırkçı değiliz" deyip de ırkçı deyimler kullananlar, işte onlar, "Kürtlerin ırkı başka olduğu için milleti de başkadır diyen kürtlerle, kürtleri sırf oğuz ırkından değil diye Türk saymayan yörük, türkmen, laz veya çerkezlerdir.

Bize göre her etnik grubun ırkçısı ve bölücüsü vardır, biz onların arasında asla bir ayırım yapamayız.

Gönderi tarihi:
sevgili mavi arkadaşım hani diyorsun ya onlarca ölümler onlarca işte asker dayatmaları bilmem ne silahlar v.s.( diğer konularda da hep bu unsur üzerinde duruyorsun) bilirmisin bilmem biz ortada bir Vatan dan söz ediyoruz siz ise haklardan filan (hangi hak yok onuda merak ediyorum) bununda tek çözümünün kürtlere ayrıcalık inadı.

..............................

ne bir adım ileri ne de bir adım geri .....sadece uygun adım yerinde say marş marş ...

Ortak bir vatan,bakın bu çok güzel işte.

Düşünün ki ortaklığı,verirsinizi sermayeyi,anlaşırsınız akaibinde.Tüm kazançlar da "ortak"sınızdır.

Ortak bir vatan da "diğeri"ni yok saymak da neyin harcı.

Arkadaşım,vatan herkes için özeldir.Sadece sizin için değil.Bu bir.

İkincisi,ortak olan vatanda ortak olan sorunları yazıyorum burda,vatanı vatan yapan halkıdır,toprak değil.

Bu toprakları özel kılan halkım,benim için vatanda ki ölçüttür.

Ortak olan vatanda sermayemiz,vatan uğruna dökülen kanlarımızdır.Anlaşmamız,hep beraber,kendimiz olarak yaşamak.

Nazım der ki Davet'te...

"yaşamak bir ağaç hür ve tek

ve bir orman gibi kardeşçesine"

işte budur tüm yazdıklarımın özeti.

Kürtlere ayrıcalık istediğimi de nerden çıkardınız.TV de dilimi görmek mi,annemle aynı dili korkusuzca konuşmak mı,yaşamak mı bir Kürt olarak...

bunlar mı ayrıcalık.

Sizi duyar gibiyim,"ne hakkı,kim öldürdü sizi,dilinizi kim yok saydı "vs...

Yaşama hakkı diyeceğim,terörist diye öldürülen çocuklar diyeceğim,yaaklanan bir dil diyeceğim,korkulardan mı çıkarlardan mı bilinmez ama "göz göze ölümü reva olan Kürtler" diyeceğim.

ve ekleyeceğim.

bu ülke de sadece Kürtler değil hepimiz bedel ödedik.Kimi zaman İstanbul da patladı bomba kimi zaman Diyarbakırda.Şehit olanlar yine bizlerdik...

kazananlara gelelim mi?

vatanı kurtarıyoruz diye her türlü hukuksuzluğu meşru görenler,silahı ve uyuşturucunun ahkamları...çıkarlar ve dengeler!

yazık,yazık oluyor bu ülkeye.

Gönderi tarihi:

saygilarla

Sn politika

1. bu söylediginiz site bu foruma ait degil

2. arkadasin birisi zaten yazmis, bahsettiginiz grubun irkci bir ermeni müzik gurubu oldugunu

3. bu gruba aramizda destek veren kimde burada yok efendim "Türkler giremez" diyenlere destek veriyorlar diyorsun?

Dolayisiyla Türkiye'de "Ermeni, Kürt veya Yahu'di giremez, sadece köpekler girer" diyen bir levha ile Ermenistan'da veya baska bir ülkede "Türkler giremez" levhasi arasinda hic bir fark yok. Bizlerin birini digerine tercih etmemeiz gerekli. Dolayisiyla ha Hasan ha kel Hasan. Sizin bahsetmis oldugunuz iddaa bizim icin gecerli degil.

Gönderi tarihi:
Sayın kardeşim,

90 yılı aşkın sizlere "kürdüm demeyin" diyen oldu mu, bu ülkede ?

Sayin yazgan, ben Kürt degilimki bana biri yasaklamis olsun. Ama daha yakin zamana kadar birakin Kürt vatandaslarimizin kendilerini Kürt olarak ifade etmelerini, Kürt'lerin varligi devlet tarafindan inkar ediliyordu ve Kürdüm diyenle Kürtce konusanlar dönemin ceza yasalarina göre yargilaniyordu. 12 Eylül'ü cok erken unuttunuz galiba. Biraz hafizanizi zorlarsaniz kendi sorunuzun ne kadar gereksiz oldugunu cabuk anlayacaksiniz. Tabii önce niyete bakmak gerek.

Gönderi tarihi:

Düşünün ki ortaklığı,verirsinizi sermayeyi,anlaşırsınız akaibinde.Tüm kazançlar da "ortak"sınızdır.

Ortak bir vatan da "diğeri"ni yok saymak da neyin harcı.

Arkadaşım,vatan herkes için özeldir.Sadece sizin için değil.Bu bir.

İkincisi,ortak olan vatanda ortak olan sorunları yazıyorum burda,vatanı vatan yapan halkıdır,toprak değil.

Bu toprakları özel kılan halkım,benim için vatanda ki ölçüttür.

Ortak olan vatanda sermayemiz,vatan uğruna dökülen kanlarımızdır.Anlaşmamız,hep beraber,kendimiz olarak yaşamak.

Nazım der ki Davet'te...

"yaşamak bir ağaç hür ve tek

ve bir orman gibi kardeşçesine"

işte budur tüm yazdıklarımın özeti.

Kürtlere ayrıcalık istediğimi de nerden çıkardınız.TV de dilimi görmek mi,annemle aynı dili korkusuzca konuşmak mı,yaşamak mı bir Kürt olarak...

bunlar mı ayrıcalık.

Yaşama hakkı diyeceğim,terörist diye öldürülen çocuklar diyeceğim,yaaklanan bir dil diyeceğim,korkulardan mı çıkarlardan mı bilinmez ama "göz göze ölümü reva olan Kürtler" diyeceğim.

ve ekleyeceğim.

bu ülke de sadece Kürtler değil hepimiz bedel ödedik.Kimi zaman İstanbul da patladı bomba kimi zaman Diyarbakırda.Şehit olanlar yine bizlerdik...

kazananlara gelelim mi?

vatanı kurtarıyoruz diye her türlü hukuksuzluğu meşru görenler,silahı ve uyuşturucunun ahkamları...çıkarlar ve dengeler!

senin halkını burdan ayırt eden yok.zaten biz ayrıyız diyerek çıkan sizlersiniz.Hatta bir arkadaş öyle bir yorum yazdı ki bu vatan bizimdi siz işgal ettiniz dercesine...

tamam düşünelim ki ortağız da nedemek zaten ortak değilmiyiz söylermisiniz.....

ortak olmayan bir vatan iddia eden biz değiliz ki...

vatan sadece size özel değil diyorsun madem ki özel vatana sahip çıkarsın o zaman vatanı bölmeye çalışmassın en bölüyorsun demiyorum yalnız dikkatini çekeyim bölmek isteyenlere destek vermessin yada bölücülere karşı direnen Türk askerine katliamcı demessin sen dedin demiyrum zaten diyemessin ama diyen çok kürt olup kürdistancı var...

ne senin halkını inkar eden oldu nede senin halkını bu vatanın bir parçası değilsiniz diyerek dışlayan oldu aksinebizim dışlamamaız için zemin yaratıldı

dağdaki terörist çocuklar ile askeri bir tutamassınız cümlelere dikkat şehitlik mertebesi bir terörist için söylenemez

yasaklanan bir dil korkulan ifadesi sizden korkulduğu için değil bunu suistimal etmeyeceğinize karşı bir güven vermemenizden dolayıdır, hiç bir komutan göz göre göre bir kürdü öldür demez hatta çok ilginçtir gündüz askerle kahvede oturup çay içen adam gece dağda terörist oluyor... kim diyor onlara çık dağlara diye vatan için mi çıkıyorlar yapmayın buna çocuklar bile gülmez

Türkiyenin uyuşturucu ağını ören en büyük kaçakçılık döngüsü doğudadır özellikle kürt aşiretlerde yaygındır hatta devletin veridği al tarlana ekim yap diye verilen sübvansiyona uyuşturucunun ham maddesi olan haş haş eken doğunun kendsidir

evet tek ortak noktamız ....yazık oluyor bu ülkeye yazık insanlara

Gönderi tarihi:

Taypa,

dediğiniz zemin,herşeyden önce yanlış uygulanan politikaların ürünüdür.

bakın,siz de anadile;verin güveni sonra diyorsunuz...sistemin korkuları diye özetleyeceğim bunu.

ben Kürt halkı melektir demedim :)

ama istiyorsunuz bu halkı da burada yazarım...

uyuşturucu vardır,doğrudur....

yitirilmiş değerler vardır,doğrudur....

gündüz devletçi olup akşam terörist olan da vardır,doğrudur...

benim ırkdaşlarım melek değil,ama sadece suçlu olan da benim ırkdaşlarım değil.

aynı ırkdaşlarım,taraf olmaya zorlanırken evi yakılan,toprağından edilen,PKK diye öldürülendir aynı zamanda!Bunlar yeter mi bir halkı anlamaya...yetmiyorsa yine de eklerim...saygılar!

Gönderi tarihi:
Ulus-Devlet anlayışı,bu anlayıştan öncesi ve sonraı,dayatmalar...çıktığı yeğane kapı,yine kimlik kargaşası.

Şunu açık yazayım,Türk kimliği Kürt'ler için bir etnik kimliktir.Ve çoğu Kürt belki de bu nedenden dolayı bu tanımı red eder.

Ben kendi adıma da şunu diyeyim,ben asla Türk'üm demedim,bunun nedeni de şudur;Türk kavramı benim için de bir etnik kimlik.Bu doğru yada yanlış!

Diyalog kurabileceğimizi biliyordum. :) Dediklerimi anladığınız için ben teşekkür ederim. Yalnız, bu sefer de 'Türk' üst kimliğinin doğruluğunun ölçütü olarak, dayatmaları ( ki bu konuda sizinle aynı görüşte değilim ) ve bir çok Kürt'ün algılamasını göstermişsiniz. Oysa, Türklerin ( Türkiye halkının ) çoğu, 'Türk' kimliğini etnik algılamıyor. Suimisal, misal olmaz demiş atalarımız :)

Yalnız,yaşananlar sadece kimlik kargaşasında değil.Onca ölüm,onca bedel bunu zaten kabul etmez.

Ortada çok daha büyük bir sorun var.

Bu sorun,kavramın kargaşası ile başlayan ama onunla sınırlı olmayan bir veba.

Dediğiniz gibi empati yaptım.

Ve herkesi empatiye davet ediyorum.

Düşünün ki doğdunuz andan itibaren şiddet hemen yanıbaşınız da.Evinizde konuşulan sorun Kürt olma.Bir de tanıklıklarınız,bir de ihlaller.

Buna bir de "hiçbirşey" olamamayı ekleyin :excl:

Ben,Türk olmayı vatandaş olarak değil,dayatma olarak veren bir sistemden mi şikayet edeyim o zaman?

Ya da bu kargaşayı beyinlere empoze eden çıkarlara mı?

İsnat edilenlere mi,isnat edenlere mi?

Söyleyin bana.

Suimisal, misal olmaz dedik değil mi ? Size şöyle söyleyeyim;

Kürt olmayan birisi size 'sen Türk değilsin, Kürtsün' derse, savcılığa başvurup suç duyurusunda bulunabilirsiniz, sanırım. Ve dava sonucu o kişiyi "Ayrımcılık" yapmaktan dolayı mahkum ettirebilirsiniz.

Sorun haklarını ve hak aramayı bilmekte galiba. Sizi suçluyorum gibi bir anlam çıkmasın sakın, hepimizin başına gelmiştir buna benzer durumlar. Bunun yolu da ancak, bilgilenme ile, hakların bilinmesi, legal zeminde savunulması ile olur. Kan davası mantığı çözüm değildir. Bunları bilen Kürt kökenli avukatlar yok mudur acaba ?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kanunlarında Irkçılıkla İlgili Yasalar :

Türkiye'de anayasada geçen 10. Kanun önünde eşitlik ilkesi gereğince kanun önünde yasaklanmıştır.

Madde 10 - Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Hiç bir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

Bunun yanı sıra 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 122.maddesi "Ayrımcılık" başlığı altında şu düzenlemeyi getirmiştir; "Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak;

a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hâllerden birine bağlayan,

B) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,

c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,

Kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.”

Kimlik dahil olmak üzere tüm tanımlamaları kavram kargaşasında yitirmişsek eğer,etnik kimliğim ve kültürel değerlerim yok sayılmayacaksa eğer...başım üstüme!

Bu ülkede yaşayan herkes benim için candır,Diyarbakır da İstanbul da benim sevdamdır.

Teşekkür ederim.

Rica ederim. Bence, Milletvekili olmak için kolları sıvayın :) Seçilirseniz kimse dokunamaz. Şaka bir yana, bu tür çekişme ve ayrılıkların olmadığı daha güzel günler görmek istiyoruz hepimiz. :)

Gönderi tarihi:

bunlar mı ayrıcalık.

ve ekleyeceğim.

kazananlara gelelim mi?

Daha nasıl ayrıcalık isteyeceksiniz anlamıyorum Sn mavi bir ara başbakan çıkladı ,şu nda akp de 75 millet vekili var .

En önemli bakanlıkları bildiğim kadarı ile düne kadar iç işleri,milli eğitim gibi önemli bakanlıklar bile kürt kökenli olanların elindeydi.

Mit te istihbarat bşknlığı ve mit müstaşarlığı yapmış oln Emre TANER diyarbakırlı.

Başbknın baş danışmanı,sağ kolu oln zapsu'da kürt kökenlidir...hemde güney doğuya kürdistan diyen zihniyetli bir danışman.

Orduda ,emniyette,üniversite ve bir çok önemli noktlrda kürt vatandaşlarımız var,dha ne istiyorsunuz?

Kürtçe tv dediniz(bende istiyordum,sakıncad görmüyordum.Hatta geç bile kalınmış diyorum)işte oldu.

Tv nin durumundn haberiniz varmı?Benim çevremden biliyorum ve soruyorum ....hangi bölgeler izliyor haberiniz varmı ?hatta aynı bölgede bir köy izlediğini anlıyor, diğer bir köy ne olduğunu anlmıyor bile .Bu durumda zazaları ve diğerlerini saymıyorum bile .

hem bu ülke hepimizin diyorsun hemde pkk nın yaptıları fili meçhulleri devlet yaptı yatı olrak nitelendiriyorsun,bir gün olsun bu terör olylrını kınamıyorsun,dtp lilerin yaptıkları tahrikleri görmezden geliyorsun....

İşinize gelince dtp-pkk dan örnek veriyorsunuz,onların birer millet vekili,belediye başkanı olduğunu unutuyorsunuz,onların çocukları,kadınları alet etmelerini,kendilerine kalkan yapmalarını görmüyor onlara müdahale eden güvenlik güçlerine ise her fırsatta saldırıyorsunuz ve yanlış,tarflı davranıyorsunuz.

işinize gelmeyince benim muhattabım devlet diyorsunuz !

Gönderi tarihi:
Kimlik sorunu!

Teşekkür ederim.

Şimdi dımızı değiştirip örneğin ortak bir '' türkür'' koysak nasıl olur.?

O zaman mutlu olurmusunuz?

O zaman kabul edermisiniz? Türklüğü sizde bu kadar iten şey nedir acaba anlamış değilim.

Yani benim bir çok sevdiğim değer verdiğim arkadaşım abim kürt olduğundan üstelik benimde doğulu olmamdan dolayı bir çok yerde sorulduğunda kürt olmadığım halde kürdüm demişimdir.Çünkü benim kürtlerle bir problemim yok kendim gibi görüyorum çünkü.

Benim problemim pkk zihniyetli dtp gibi teröristlerin çnakçılarıyla sorunum...

Ana yasanın bile ''TC'ye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese, din ve ırk farkı gözetilmeksizin Türk denir" demesine rağmen sizin ''ben asla türküm demedim''sözünüz sizdeki art niyeti ortaya koymaktadır.

Hani işinize gelince anayasayı hukuku tanıyordunuz, işinize gelmediği zamanda böyle ana yasaanın söylediği türklük kavramını tnımıyor içinize sindiremiyorsunuz.

her zaman söylediğim gibi zihniyet farkı işte...Her kürt sizin gibi düşünmüş olsaydı bendde o art zihniyet olurdu,kendimi sizin gibi farklı görürdüm.

Gönderi tarihi:

Kaplan,

Ben hiçbir zaman PKK adam öldürmedi demedim,PKK'nın yaptıklarını haklı kılmadım.

Sadece sordum neden PKK,neden hala PKK?

Bu mu sizi rahatsız ediyor?

Kürt Sorunu nedir biliyor musunuz Kaplan?

Kürt olduğunuzu söylemeniz.Sadece budur.

O saydığınız isimler için Kürt olduğunu söylemeyenler!

Gönderi tarihi:
Kaplan,

Ben hiçbir zaman PKK adam öldürmedi demedim,PKK'nın yaptıklarını haklı kılmadım.

Sadece sordum neden PKK,neden hala PKK?

Bu mu sizi rahatsız ediyor?

Kürt Sorunu nedir biliyor musunuz Kaplan?

Kürt olduğunuzu söylemeniz.Sadece budur.

O saydığınız isimler için Kürt olduğunu söylemeyenler!

Bu sizin kendinizle olan çelişkinizdir...

Yine politik cevap.

O saydığımız isimlere gidin sorun kendinizi ne olarak görüyorsunuz...

Kürt olmak için ne yapmaları lazım sizce...dtplimi olmalı.

Gönderi tarihi:
Bu sizin kendinizle olan çelişkinizdir...

Yine politik cevap.

O saydığımız isimlere gidin sorun kendinizi ne olarak görüyorsunuz...

Kürt olmak için ne yapmaları lazım sizce...dtplimi olmalı.

DTP'li olmak mı,ben de değilim.Kürt'üm ama,ne olacak şimdi.

Arkadaşım,siz benim demek istediğimi anlamadınız.

Birilerin kalkıp ben Kürt'üm demesi ile "Kürt milliyetçiliği" yapması arasında ki farkı belirlemek gerek.

Sevgili Kaplan,

emin olun ki benim için Kürt-Türk yoktur,ama konuşulması gerekenler vardır,sistemin çarkları çıkar üzerine kurulu,bu çıkarın hesap edilmesi lazım.

sistem size dayatılanı kabul ettiğinizde,sizindir.

AKP de ki Kürt kökenli vekiller...sistemin neresinde durdukları apaçık ortada.

Gönderi tarihi:

arkasından sayın mavi dikkatimi çeken bir durum var sizinle ilgili ; neden sürekli sizin göstermiş olduğunuz iddialara bir antitez çıktığı zaman hemen beni anlamamışsınız diyorsunuz anlaşıldığı çok açık bir şekilde ortada olmasına rağmen ve bir şey daha sizinle ilgili sadece olumsuz tarafları görmek istiyorsunuz ve sanki özellikle onları devlet yapmış gibi bahsediyorsunuz devletin size bir kastı var gibisinden söylemleriniz var yapmayın lütfen dönüp dolaşıp dil olayına getirecekseniz olayı bu tartışma boşuna çünkü hep aynı cevapları alacaksnız ...

bu durum aynı biz üniverstede iken yökü protesto eden arkadaşlarıma benziyor. Her yıl dönümde kantine gelir bildiri dağıtırlardı sonra ne olurdu hiç birşey ...peki ne değişirdi....hiç bir şey....bir ütopya yaratmak güzel bir şeydir ama mantıklı olanından olsun lütfen ...

Gönderi tarihi:
DTP'li olmak mı,ben de değilim.Kürt'üm ama,ne olacak şimdi.

Arkadaşım,siz benim demek istediğimi anlamadınız.

Birilerin kalkıp ben Kürt'üm demesi ile "Kürt milliyetçiliği" yapması arasında ki farkı belirlemek gerek.

Sevgili Kaplan,

emin olun ki benim için Kürt-Türk yoktur,ama konuşulması gerekenler vardır,sistemin çarkları çıkar üzerine kurulu,bu çıkarın hesap edilmesi lazım.

sistem size dayatılanı kabul ettiğinizde,sizindir.

AKP de ki Kürt kökenli vekiller...sistemin neresinde durdukları apaçık ortada.

Sizin için kürt-türk önemli değil diye söylüyorsunuzda, söylmeniz gerekenler nedense bir çoğu kürt milliyeçilirin anlttıklrı propgndlarla beraber bir gün olsun şehitlerin,gazilerin hatta sıradan vatandaşların haklarını yazdığınızı görmedik.

Yaptığınız alıntıları nereden alıyorsanız genlelde gündem-roj ve onların şeffeflaştırılmışı taraf ve evrensel gibi Hiç bir dayanağı olmayan iddalarile haber yapn bölücülerin haberleri üzerine yazılar yazıyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Şimdi dımızı değiştirip örneğin ortak bir '' türkür'' koysak nasıl olur.?

O zaman mutlu olurmusunuz?

O zaman kabul edermisiniz? Türklüğü sizde bu kadar iten şey nedir acaba anlamış değilim.

Okadar isimler uretmeye ve turetmeye gerek yok kafanizi bosun yormayin biraz dikkatli bakarsaniz zaten hersey gun yuzu gibi ortada:

TURK +KURT = TURKIYE daha anlamadiysaniz suna bakin

TURK = KURT dahada baska benzerlik ise bas harfler son harf degisince ne cikiyor ortaya

TURK = KURT

Saygilar

Gönderi tarihi:
Okadar isimler uretmeye ve turetmeye gerek yok kafanizi bosun yormayin biraz dikkatli bakarsaniz zaten hersey gun yuzu gibi ortada:

TURK +KURT = TURKIYE daha anlamadiysaniz suna bakin

TURK = KURT dahada baska benzerlik ise bas harfler son harf degisince ne cikiyor ortaya

TURK = KURT

Saygilar

Ben kafamı yormuyorum arkdaşım.

Benim bir problemim yok türk kelimesinden ben gurur duyuyorum.

Sorunu olanlara söyleyin siz onu!

Gönderi tarihi:

Ne anlam cikiyor degil de bu iki kelimeden nasil ayni kelimelér cikiyor o dur bence önemli ve bu kadar rastlanti ancak ismarlama olur diyorum.

KÜRT kelimesiní deforme edersek TÜRK kelimesine ulasiriz ayni sekilde Türk kelimesini deforme ederseniz KÜRT kelimesine ulasirsiniz,isterseniz bir deneyin.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.