Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 peki basit bir örnek o zaman Deniz Gezmiş te banka soymuştu sanırsam bildiğim kadarı ile hırsızlıkta bir suçtur...gerçi ben de sende o tarihte yaşamıyorduk ...okuduklarımız ve duyduklarımız... evet suç. Deniz Gezmiş Türkiye'deki rejime muhalif olan, "Türkiye rejimini amerikan mandası olarak gördüğü için, bir devrimle "tam bağımsız" Türkiye kurmak, Atatürk devrimlerini tamamlamak, Atatürk Devrimlerinin tamamlanmasından sonra sosyalizmin kurulacağını savunan bu amaçla silahlı mücadele veren" bir örgütün lideri. Örgüt faaliyetlerini , silahlanmasını vs finanse etmek için banka soygunları gerçekleştiren bir kişi. Bİr örgüt lideri. Abdullah Çatlı ? O yıllarda Devlet tarafından Asala'ya karşı faaliyet yürütmeleri için görevlendirilen, finanse edilen, korunan. Asala'ya karşı bir kaç eylem gerçekleştirip. Devletin sağladığı bu imkanlarla , uyuşturucu kaçakçılığı, silah kaçakçılığı işlerine giren. Bu suçlardan yakalanıp, sorgularında MİT'in Avrupa'da bildikleri tüm ajanlarını deşifre eden. Türkiye'ye karşı savaşan terör örgütlerinin uyuşturucu işini yürüten yöneticileriyle ortak uyuşturucu ticareti yapan, devletin başına sonraki yıllarda bela olan bir organizasyonun üyesi. Bu ülkede uyuşturucu ve silah ticareti ; Bu ülkede silah kaçakçılarının en büyük müşterisi kimlerdir ? Terör örgütleri. Bu ülkede uyuşturucu ticareti kimlerle ortak yapılır ? Terör örgütleriyle. Abdullah Çatlı Fransa'da eroinle yakalanmış ve hapis yatmıştır. Diğer arkadaşları ? İsimlerinin başına bugün gelen ünvanlar ya silah kaçakçısıdır, ya uyuşturucu kaçakçısı. Devletin sağladığı imkanlar ve kollamasını, uyuşturucu silah kaçakçılığı için kullanan adamları "kahraman" lar olarak sunmak. Kahramanlara hakarettir. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 evet suç. . . . Devletin sağladığı imkanlar ve kollamasını, uyuşturucu silah kaçakçılığı için kullanan adamları "kahraman" lar olarak sunmak. Kahramanlara hakarettir. bak şimdi eğer Deniz Gezmiş yapınca vatan için millet için oluyor Abdullah Çatlı yapınca mı suç oluyor....arkadaşım birazdaha objektif ve tam bir bilgi ile yaklaş istersen. Bİr kere Abdullah Çatlının eroin kaçakçılığı yaptığı ile ilgili olarak müştekiden gelen bir iddianame doğru düzgün hiç bir yerde yoktur.Olay vardır ancak her konunun mantığını kendi siyasi çerçevesinde değerlendirmiştir.Zaten kalkıpta bir hukukçu ile bu konuyu konuşsan hemde en tecrübelisinden olsun kafan öyle bir bulanır ki kanatt gelmeyince suçludur kardeşim der çıkarsın...sen yaptın diyerek söylemiyorum genel manada çatlının eroinle yakalandığı doğrudur.Fakat bununla ilgili hangi iddiaya inanmak gerekir onu düşünmek lazım.Bir iddia çatlının yurt dşında ayakta kalmak amacı ile ve diğer kendisine güvenipte operasyonlara dahil ettiği kişilere destek mali krizlerini ortadan kaldırmak için yapmış oldukları ve işin içerisinde ne fikren ne zikren Çatlının bulunmadığı öncelikle Oral Çeliğin bulunduğu sonra mecburiyetten Çatlının karıştığı iddiadır.Zaten eroini pazarlarken yakalanan şahıs ben Oral Çeliği tanırım Çatlının kim olduğunu sonra öğrendim demiştir. İkinci iddia ise adı nevzat mıydı öle bir isim sanırım onunda mitten olduğu söyleniyor sürekli ama bilemem tabiki ...çatlının o sıralarda devletten bir kaç kişi ile (Türkiyeden yani ) ters düştüğü için bir iki olay hazırlanarak uyuşturucu olayı çatlıya iftira atıldığı söylenmiş en son geçerli iddia da senin adına üzgünüm bu iddiadır.Hatta bu kişi eroin işini Oral çelik ile yaptığını iddia etmiş sanırım ve bu iddiayı ben attım diyerek çıkmıştır. İtalyada yakalnması ise pasaport işlemi için bir zencinin evinde yakalanması ve evde eroin bulunmasından dolayıdır bununla bir ilgisi olmadığı anlaşıldığından serbest bırakılmıştır. Yani arkadaşım diceğim olay birileri yazıyor üzerini biraz boyuyor sizlere ve bizlerede inanmak kalıyor.Bir kaç gündür takip ediyorumda öyle yorumlar yazanlarınız var ki çok şaşırdım.Bazılarınız yazarların yazdığını kendi görüşü gibi yazıyor bazılarınız cevap olsun diye ordan burdan aldığı alıntıyı "al oku" diyerek veriyor yani kendi bişe bilmiyor ordan okuduğunu veriyor, hele hele çok şaşırdığım sanki olaylar bizzat bir metre ötesinde gerçekleşmiş gibi anlatanlar var.Ya yapmayın ben hukukçuyum ben bu kadar kolay iddia atamıyorum .....ha siz bu işleri çok iyi biliyorsanız harcanıyorsunuz demektir.... ha bu arada dikkatimi çeken olayda çözüme ulaşmak için yorumlar yazılıyor kesin bir şey ortaya verebilen yok.Yani kesinden kastım biri diyor ki bayrak kırmızı öteki diyor hayır Al ..sonra nuh demiyor ....çözüm sabaha kadar tartışın .... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Deniz Gezmiş ve Abdullah Çatlı mı? Aman Allah'ım...Gezmiş,kaç kişi öldürdü,ne zaman yasadışı yolların adamı oldu. Gezmiş,daracağında can verdi.Kimseyi öldürmedi,vatanım dedi. Çatlı,kendi kanında. Yapmayın,yapmayın...haksızlığın hesabıı verilmez. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Biz burada eroin satarken yakalanıp, 4,5 yıl hapis yatan bir adamdan bahsediyoruz. çatlı hangi ülkede ve hangi koşullar atında eroin satarken yakalanmıştır bana söyleyebilirmisin 22 Ekim 1984'te Paris'te 450 gram eroinle yakalandı. Aynı zamanda İsviçre tarafındanda Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan aranıyordu. Bu suç yüzünden 1990'da hapisten kaçana kadar cezaevinde kaldı. yani bu bir suç değil mi sana göre Suç, arkadaşım sen ne anlatmaya çalışıyorsun onu bir yazsan ? peki basit bir örnek o zaman Deniz Gezmiş te banka soymuştu sanırsam bildiğim kadarı ile hırsızlıkta bir suçtur...gerçi ben de sende o tarihte yaşamıyorduk ...okuduklarımız ve duyduklarımız... ......................................! Okunan ve duyulan... ".....lakin koyun kimin ise,kuzu dahi onundur"(Pir Efendi) Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 bak şimdi eğer Deniz Gezmiş yapınca vatan için millet için oluyor Abdullah Çatlı yapınca mı suç oluyor....arkadaşım birazdaha objektif ve tam bir bilgi ile yaklaş istersen. objektif ve tam bilgi mi ? aşağıdaki gibi mi ? Bİr kere Abdullah Çatlının eroin kaçakçılığı yaptığı ile ilgili olarak müştekiden gelen bir iddianame doğru düzgün hiç bir yerde yoktur.Olay vardır ancak her konunun mantığını kendi siyasi çerçevesinde değerlendirmiştir.Zaten kalkıpta bir hukukçu ile bu konuyu konuşsan hemde en tecrübelisinden olsun kafan öyle bir bulanır ki kanatt gelmeyince suçludur kardeşim der çıkarsın...sen yaptın diyerek söylemiyorum genel manada Arkadaşım bir kez daha soruyorum sen ne anlatıyorsun ? Birde "ben hukukçuyum" demiş arkadaş Eroin Kaçakçılığı ile ilgili açılan bir davada ne müştekisi ya ? Sen müşteki nedir ? Hangi davalarda müşteki olur ? İddianameyi kim hazırlar ? bunları biliyor musun ? Gel yine ben sana hukuk fakültelerinde birinci sınıfta öğretilen bir iki bilgi vereyim. belki başka bir yerde ben hukukçuyum dedikten sonra işine yarayabilir. Ceza davalarında ; Gerçek veya tüzel kişilere karşı işlenen ve ceza davası gerektiren suçlarda. Savcılığa suç duyurusunda bulunan kimselere müşteki denir. Müştekiler işlenen suçtan direk olarak etkilenen mağdur olan kimselerdir. Uyuşturucu ticareti gibi özel olarak gerçek veya tüzel bir kişiye karşı değil, kamuya karşı işlenen suçlarda "müşteki" konumunda kimse yoktur. çatlının eroinle yakalandığı doğrudur.Fakat bununla ilgili hangi iddiaya inanmak gerekir onu düşünmek lazım.Bir iddia çatlının yurt dşında ayakta kalmak amacı ile ve diğer kendisine güvenipte operasyonlara dahil ettiği kişilere destek mali krizlerini ortadan kaldırmak için yapmış oldukları ve işin içerisinde ne fikren ne zikren Çatlının bulunmadığı öncelikle Oral Çeliğin bulunduğu sonra mecburiyetten Çatlının karıştığı iddiadır.Zaten eroini pazarlarken yakalanan şahıs ben Oral Çeliği tanırım Çatlının kim olduğunu sonra öğrendim demişti Eee, iki ülkede birden hakkında uyuşturucu ticareti suçuyla dava açılan, iki ülkede birden bu suçtan ceza alan, üstünde 450 gram eroinle yakalanan bir kimseyi aklamak için bu yazdıklarının ne gibi bir işlevi var ? Yani arkadaşım diceğim olay birileri yazıyor üzerini biraz boyuyor sizlere ve bizlerede inanmak kalıyor.Bir kaç gündür takip ediyorumda öyle yorumlar yazanlarınız var ki çok şaşırdım.Bazılarınız yazarların yazdığını kendi görüşü gibi yazıyor bazılarınız cevap olsun diye ordan burdan aldığı alıntıyı "al oku" diyerek veriyor yani kendi bişe bilmiyor ordan okuduğunu veriyor, hele hele çok şaşırdığım sanki olaylar bizzat bir metre ötesinde gerçekleşmiş gibi anlatanlar var.Ya yapmayın ben hukukçuyum ben bu kadar kolay iddia atamıyorum .....ha siz bu işleri çok iyi biliyorsanız harcanıyorsunuz demektir.. Ne iddiası ? Bir adam üstünde eroinle yakalanmış, iki ülkede birden uyuşturucu ticareti yaptığı için mahkum olmuş, hapis yatmış. Bu adama uyuşturucu taciri demek, "iddia" mı oluyor ? Abdullah Çatlı ve ekibinin uyuşturucu ticareti yaptığı, İnterpol, Türk Polisi, Mit, Başbakanlık teftiş kurulu, Fransa ve İsviçre mahkemeleri tarafından tespit edilen bir gerçektir. Ki Abdullah Çatlı öldüğünde, İnterpol tarafından Uyuşturucu Kaçakçılığı sebebiyle aranıyordu. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 objektif ve tam bilgi mi ? aşağıdaki gibi mi ? . . . Abdullah Çatlı ve ekibinin uyuşturucu ticareti yaptığı, İnterpol, Türk Polisi, Mit, Başbakanlık teftiş kurulu, Fransa ve İsviçre mahkemeleri tarafından tespit edilen bir gerçektir. Ki Abdullah Çatlı öldüğünde, İnterpol tarafından Uyuşturucu Kaçakçılığı sebebiyle aranıyordu. öğrendiğin iki tane hukuk terimi var sanırım onlarla bana akıl veriyorsun.Müşteki olarak Türkiyeden abdullah çatlıya açılmış bir uyuşturucu davası var mı ??? yani birinin direk çatlı üzerine açtığı bu durumunda zarar gördüm diyerek açtığı dava var mı yok...İşlediği işlediğini iddia ettiğin suç Türkiye sınırları dahilinde işlenmemiştir haliylen TÜrkiye cephesinden olayın muhatabı yoktur.müşteki bir kişinin işlediği bir suçtan birine karşı ceza talebinde bulunan kişidir mağduriyetinin giderilmesini isteyen kişidir.ÇAtlının Türkiyeden böyle bir davası var mı Davacı dersen o farklı bir kavramdır.Davacı hukuk davaları için kullanılır. müşteki ise ceza davalarında suçtan zarar gören ve failin cezalandırılmasını talep eden kişidir. ceza davalarının davacısı ise kamu hukukudur. müşteki değildir.BUrda bahsedilen kaçakçılık davası ise bu kamu hukukumu yoksa ceza hukuku mu güldürme Allah aşkına 4 sene aldığım eğitimime güvenecem sana mı senin bu bahsettiğin terimlerin sayfalar dolusu kitaplarını okuduk arkadaşım olaylara o kadar kesin gözü ile bakıyorsun ki adam senin için direk suçlu ya insasfa gel iddianameyi sen mi hazırladın yada bir kopyasımı var elinde sen de bende basında duyduğumuz ikili şekilde yazılan iddianameler...ha inkar etmiyorum adamda eroin üzerine bir tutuklama olayı oldu ... Türkiyeden bu suçu üzerine açılan bir dava var mı yok mu ....bana onu söyle ha bu arada dev-sol ,dew-yol gibi militancı görüşteki sistemcilerin yaptıkları tam bağımsızlık savaşı ise Çatlının vermiş olduğu savaşta bağımsızlık savaşıdır doğruyu kabullenmek zordur.Şimdi diceksin ki sen çatlı le onları bir tutamassın ...arkadaşım Sağcı ne kadar astı kesti ise solcu da o kadar astı kesti o devrde bunun bir ölçütü yoktur.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2009 öğrendiğin iki tane hukuk terimi var sanırım onlarla bana akıl veriyorsun.Müşteki olarak Türkiyeden abdullah çatlıya açılmış bir uyuşturucu davası var mı ??? yani birinin direk çatlı üzerine açtığı bu durumunda zarar gördüm diyerek açtığı dava var mı yok...İşlediği işlediğini iddia ettiğin suç Türkiye sınırları dahilinde işlenmemiştir haliylen TÜrkiye cephesinden olayın muhatabı yoktur.müşteki bir kişinin işlediği bir suçtan birine karşı ceza talebinde bulunan kişidir mağduriyetinin giderilmesini isteyen kişidir.ÇAtlının Türkiyeden böyle bir davası var mı Çatlı'nın ceza aldığı uyuşturucu kaçakçılığı suçunda müşteki olmaz. Uyuşturucu kaçakçılığı özel olarak bir kimseye karşı işlenmiş suç değildir. Kamuya karşı işlenmiş suçtur. Türkiye Cumhuriyeti bir ülkedir,Türkiye Cumhuriyeti kendi sınırları içerisinde kendi vatandaşları tarafından işlenen bir suç için başka ülkede açılan bir davaya müşteki olarak katılmaz. Kendisi dava açar. Davacı dersen o farklı bir kavramdır.Davacı hukuk davaları için kullanılır. müşteki ise ceza davalarında suçtan zarar gören ve failin cezalandırılmasını talep eden kişidir. ceza davalarının davacısı ise kamu hukukudur. müşteki değildir.BUrda bahsedilen kaçakçılık davası ise bu kamu hukukumu yoksa ceza hukuku mu güldürme Allah aşkına 4 sene aldığım eğitimime güvenecem sana mı senin bu bahsettiğin terimlerin sayfalar dolusu kitaplarını okuduk arkadaşım Arkadaşım sen gerçekten hangi üniversitenin "hukuk" bölümünde okudun. Kaçakçılık davası "kamu hukuku mu yoksa ceza hukuku mu " böyle bir cümle mi olur ? Ceza Hukuku , Kamu Hukuku'nun alt başlığıdır. Kamu Hukuku'nun bir parçasıdır. Arkadaşım lafı uzatmadan bana "müştekiden gelen iddianame" terimini bir açıklasana. olaylara o kadar kesin gözü ile bakıyorsun ki adam senin için direk suçlu ya insasfa gel iddianameyi sen mi hazırladın yada bir kopyasımı var elinde sen de bende basında duyduğumuz ikili şekilde yazılan iddianameler...ha inkar etmiyorum adamda eroin üzerine bir tutuklama olayı oldu ... Arkadaşım ne iddianamesi ne iddiası. Adam bu suçtan yargılanmış ve ceza almış. Ne tutuklama olayı ? Hüküm giydi hapis yattı. Adam iki ülkede uyuşturucu ticaretinden yargılanmış, ceza almış, hapis yatmış. Suçlu demiyeceğizde ne diyeceğiz Adamın tutuklama olayı olmadı. Adam uyuşturucuyla yakalandı, adama iki ülkede uyuşturucu kaçakçılığından dava açıldı. hüküm giydi, hapis yattı. Yok bu bir kimsenin suçlu olmasına yetmiyorsa. O zaman dünyadaki bütün cezaevlerinde masumlar yatmaktadır. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Öncelikle rahatsız olduğum için cevabı geç yazdım malum grip mevsimi naneyi yuttuk bizde....Cevabını okuyuncada çok şaşırdım bu şekilde bir cevap beklemiyordum şahsen ... Sayın CYRANO nikli arkadaşım...Sanırım sende hukukçusun... Müşteki; şikayetçi, yakınan kişi anlamındadır ve ''ceza'' davalarında kullanılan bir kavramdır. ceza mahkemelerindeki (Sulh ceza mahk.- Asliye ceza mahk. - Ağır ceza mahk.) davalarda şikayetçilere yani mağdura ya da mağdurlara müşteki denir.Hukuk mahkemelerinde ise ki bunlar Sulh hukuk mahk. - Asliye hukuk mahk.- Aile mahk. - idare, iş, vergi mahkemeleri şikayetçiye davacı, aynı konumdaki kişiye ceza davasında ''müşteki'' denir.Sadece zarar gören kişi değil zarar görenin yakını da zarar gören ölürse müşteki olabilir. Bir kere bu konuda mutabik olalım.İkincisi gelelim kaçakçılık davasına.Kaçakçılık davaları Ceza Hukukunda görülür.Türk hukuku iki daldır. KAMU hukuku ve ÖZEL hukuk. Ceza hukuku ise kamu hukukunun içinde yer alır. yani kamu hukukuyla ceza hukuku farklı şeyler değildir. ceza hukuku-anayasa hukuku-idare hukuku-vergi hukuku KAMU HUKUKUNUN alt dallarıdır. Uyuşturucu kaçakçılığı Türk Ceza Kanununda sayılan suçlardan birisidir dolayısıyla ceza hukuku kapsamına girer.Ancak belirtmek gerekir ki inca bir nüans vardır.yargılama açısından ceza kapsam açısından ise kamudur.Çünkü her suçta kamu zarar görür.O yüzden kamu geneldir.İçinde ayrışma vardır.KOnunun o tarafları zaten Derya denizdir .... Kamu- Şahsi dava ayrımı vardır.Şahsi davalarda müşteki olur kamu davasında müdavildir.şikayete baglı suclarda sahsı dava soz konusudur.uyusturucu kacakcılıgında suctan zarar goren kısı mudahıl olur müşteki kamu hukuku olur. Ancak hukuk davasında ''davacının'' muhakkak olması gerekirken, ceza davalarında her zaman ''müşteki'' olmaz. Çünkü dediğim gibi müşteki şikayetçi olan kişidir. ama bazı ceza davalarında şikayetçi yoktur. gene de hakim isterse ve aklına uygun bulursa davaya kabul edebilir.Savunmada ona göre değişir.kısacası suçtan zarar gören herkes müşteki olabilir Gelelim seninle aramızdaki olaya. Brincisi Çatlı yurt dışında yakalandı.Türkiye sınırlarında değil.Yani ilk bakımdan bu dava birincis dereceden Türkiye yi müteselsilen bağlamaz.Eğer ki Çatlı uyuşturucuyu Türkiyeye sokarken yakalansa idi yada TÜrkiyeden birine satarken yakalansa idi yada bu uyuşturucuyu satmak isterken Türkiyeden birinin ölümüne sebep verse idi ...v.s. İki türlü adli süreç başlardı.ANcak bu şekilde bir durumda yok.Yani Çatlının uyuşturucu satması olayında TÜrkiyeden bir şekilde zarar gören bir kanun dışı durum yok.Sadece yurt dışında kaçak olması ve olayın içinde olmasundan kaynaklanan bir fiil var. Eğer ki Türkiyeden o olay çıktığı tarhite bir şekilde adli süreç başlatılsa idi yani bir zarar söz konusu diyerek (uyuşturucu satması için söylüyorum) onun cezalandırılmasını isteyen Türk milleti adına savcı olurdu. Yani sen, ben X kişi veya Y kişi mahkemeye gidipte bu kişi için ceza davası açamayız. sadece SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA (İHBAR) bulunabiliriz. burada da tabiki müşteki yoktur.Ancak nasıl vardır bu dava başlar Savcı yargı sürecini başlatır olaydan dolayı yakalanan şahısın işlemiş olduğu suçtan dolayı zarar gören kişiler davaya müşteki katılırlar.E gene TÜrkiyeden böyle bir durumda yok. Gelelim benim sana anlatmak istediğime Çatlı Avrupa da bu suçla yakalandığında olayda Türkiye ile alakalı bir bağlantı durumu yoktur.Ayrıca kaçaktır.Kaçakçılığın gerçekleştiği ülkeler arasında da TÜrkiye zaten yoktur.Bİr kaç tane kaçak olan Türk vardır.Oral Çelik gibi... Dediğiniz gibi interpol tarafından aranan biri doğru.Ancak eğer bu adam uyuşturucu kaçakçılığından dolayı Türkiye de de yargılaması olsa idi o bahsettiğiniz dönemler içerisinde savcı tarafından aile ikametine dava açıldığı bildirilirdi fakat böyle bir dava bildirimi olmadığı da kamuoyuna bildirildi ve üstelik interpol tarafından aranan bu adam aranma dönemi içinde Türkiyede istanbulda ithalat ihrcat kurslarında eğitim almıştır.Sadece isim değişmesi yapılmış ancak değişen isim Türkiyeye girmesi değil hapishaneden kaçtığı zaman Fransadan italyaya gelebilmesi içindir.Sonra zaten elini kolunu sallaya sallaya adam TÜrkiyeye girmiştir.Şahsın isim değişikliği anlaşılmayacak kadar zor bir durum değil üstelik yasanın bu durumlarda tedbiri vardır.Çünkü uluslar arası hukuk gereğince bir şahıs yurt dışında yakalanırsa eğer; Kendi ülkesindeki durumu gözden geçirilir ve suçuna göre iadesi varsa iade süreci başlar yoksa yakalndığı ülkede yargılama süreci başlar.Türkiyenin herhangi bir şekilde iade talebide olmamıştır.Çünkü uyuşturucu kaçakçılığını yaparken fiil içinde Türkiyenin müteselsilen bir bağı yoktur.Zaten daha sonraki yakalanan şahısların ifadelerinde Çatlının uyuşturucu kaçakçılığınde değil mecburiyetten ve Oral çeliğin vasıtası ile dahil olduğu iddiası vardır.Olayın gerçekliğini iddia eden farklı gruplardır.Fakat ortada bir suç var o zaman infaz gerçekleşir.Haliylende Çatlı hapis yatar. Diyelim ki bu adam için bir suç duyurusunda bulunuldu.Savcı tarafından ki bir savcı bu durumda dava açmaz.Çünkü suç yurt dışında işlenmiştir.Diyelim ki budurumdan zarar gören müşteki biri suç duyursunda bulunur o zaman gene savcının cevabı red olur çünkü suç yurt dışındadır bizi bağlamaz der.Bizim le müteselsilen bir bağı yok der.Şahsın Türk olması dışında. BU neyi değiştirir.EĞer şahsın Türkiyedede süren bir davası var ise mesela darbe döneminde işlenen suçlardan dolayı ...Savcı yakalndığı ülke ile irtibata geçer ve yakaldığınız şahıs bende de bu davalardan yargılanmaktadır der ve kamu adına müşteki olur. tekrar yinelemek isterim ceza davasından her zaman müşteki yada müdavi vardır.Artık bunu heralde ceza mı kamumu diye artalandırmassın Umarım biraz daha seni aydınlatmış ve rahatlatmışımdır.YOrumlara cevap yazarken ithamlarında biraz daha dikkat etmeni bekliyorum özelliklede muallak olan konularda kesinleşmiş olan yargılarınla saygı sınırlarını sırf bana karşı değil kimseye karşı aşmassan daha sevnirim. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Çatlı'nın ceza aldığı uyuşturucu kaçakçılığı suçunda müşteki olmaz. Uyuşturucu kaçakçılığı özel olarak bir kimseye karşı işlenmiş suç değildir. Kamuya karşı işlenmiş suçtur. Türkiye Cumhuriyeti bir ülkedir,Türkiye Cumhuriyeti kendi sınırları içerisinde kendi vatandaşları tarafından işlenen bir suç için başka ülkede açılan bir davaya müşteki olarak katılmaz. Kendisi dava açar. Arkadaşım sen gerçekten hangi üniversitenin "hukuk" bölümünde okudun. Kaçakçılık davası "kamu hukuku mu yoksa ceza hukuku mu " böyle bir cümle mi olur ? Ceza Hukuku , Kamu Hukuku'nun alt başlığıdır. Kamu Hukuku'nun bir parçasıdır. Arkadaşım lafı uzatmadan bana "müştekiden gelen iddianame" terimini bir açıklasana. Arkadaşım ne iddianamesi ne iddiası. Adam bu suçtan yargılanmış ve ceza almış. Ne tutuklama olayı ? Hüküm giydi hapis yattı. Adam iki ülkede uyuşturucu ticaretinden yargılanmış, ceza almış, hapis yatmış. Suçlu demiyeceğizde ne diyeceğiz Adamın tutuklama olayı olmadı. Adam uyuşturucuyla yakalandı, adama iki ülkede uyuşturucu kaçakçılığından dava açıldı. hüküm giydi, hapis yattı. Yok bu bir kimsenin suçlu olmasına yetmiyorsa. O zaman dünyadaki bütün cezaevlerinde masumlar yatmaktadır. Bu gün kendi fikir adamlarınız ergenekondan tutuklanınca koplodur,kasıtlıdır diye söylenip duruyorsunuz .Bakın sn CYRANO Abdullah çatlı'nın yolu belli,davası belli Kendisine bu işler teklif edildiğinde hiç bir karşılık beklemeden kabul etmiştir.. ve yaptıkları faliyetler ise kendisine yapılanların bir kopmplo olduğu ap açık ortadadır. 03 Temmuz 1983: Fransa/Paris( ASALA lideri ) Ara Toranyan'ın babasının emlak dükkanına bomba konulması (bomba patlamadı) 07 Temmuz 1983: Holanda/Hengelo Suriz,Asla örgütünün toplantı yaptığı, Ermeni Kahvesi'nin taranması. 08 Temmuz 1983: Hollanda Enschede, Ermeni Gençlik Örgütü ve lojmanlarının kundaklanması. 27 Temmuz 1983: Fransa/Alfortville, Ermeni Kültürevi ve ASALA'nın basın bürosunun bombalanması, 28 Temmuz 1983: Fransa/Paris, Ermeni Kültürevi Radyoevi ve basın bürosunun bombalanması, 06 Aralık 1983 : Fransa/Paris, Ara Tornayan'ın( ASALA lideri )otosuna ikinci bombanın konulması, 17 Mart 1984: Fransa/Marsilya Ermeni Gençlik örgütü binasının bombalanması. 01 Mayıs 1984: Fransa/Paris, Henry Papazyanın otosuna bomba konulması (bomba patlamadı) 04 Mayıs 1984: Fransa/alfortville, Ermeni Anıtı, Ermeni Gençlik Örgütü binası, spor salonu ve Karakol ile itfaiye binasının bombalanması, 24 Haziran 1984: Fransa/Paris, Ermeni Gençlik Yurdu'nun bombalanması. 25 Kasım 1984 Fransa/Salle Pleyel, 16 Ermeni örgütünün yaptığı konser salonunun bombalanması 05 Aralık 1985: Ermeni bir şahsın öldürülmesi. 15 Aralık 1985: Fransa Lyon, Hayk Değirmencioğlu'nun öldürülmesi. Yaptıkları kimine göre doğru kimine göre yanlış. Bir fransa için elbette yanlıştır,fransa kendi üklesinin huzuru için ve ermenilerle ortak noktları çok olduğundan Abdullah çatlıyı harcamaları onlra göre normaldir. geçtiğimiz günlerde Ermeni soykırım iddialarını desteklemek için Almanya’nın Köln kentinde bir panel yapıldı. Panel PKK’lılar ve 24 Nisan İnisiyatifi adlı bir hareket tarafından düzenlenmişti. 24 Nisan İnisiyatifi Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını iddia edenlerin kurdukları örgütlerden sadece bir tanesi. Zaten 24 Nisan da sözde Ermeni soykırımının başladığı kabul edilen tarih. Frasanın ise ezelinden beri türkeyeye bakış açısını sanırım hepimiz biliyoruz. Özellikle Ermeni diasporasının soykırım iddiasını yıllardır sürekli gündemde tutmaya ve bu iddiayı başka ülkelere de kabul ettirmeye çalışıyor. Aynı Fransa, aynı meselede soykırım inkarı`yla ilgili bir yasa tasarısı çıkartarak bu tasarıya göre, Türklerin 1915`te Ermenilere karşı soykırım yaptığını inkar edene ağır ceza hükümleri uygulanacağını söylemiştir. İşte, bu noktada durup düşünmek lazım ''Abdullah çatlı fransa'da eronle yakalanmış'' bizde yedik bu numurayı! Biz yemedik aslında bu numarayı ,diğerleride yemedi. onlarda biliyor aslında bu komployu fakat bunu kabul etmek onların işine gelmez.... Çatlıyı iyi tanımk gerek ,eğer olya objektif bakcakasınız tanımalısınız yoksa yalan yanlış iftiralrla birşeye varmasınız.Yanlışları olmamışmıdır ? olmuştur fakat .. Bu zihniyetler çeteci-mafya gördükçe, yanlışlarına rağmen o kahraman kalacaktır. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2009 Bu gün kendi fikir adamlarınız ergenekondan tutuklanınca koplodur,kasıtlıdır diye söylenip duruyorsunuz .Bakın sn CYRANO Abdullah çatlı'nın yolu belli,davası belli Kendisine bu işler teklif edildiğinde hiç bir karşılık beklemeden kabul etmiştir.. ve yaptıkları faliyetler ise kendisine yapılanların bir kopmplo olduğu ap açık ortadadır. 03 Temmuz 1983: Fransa/Paris( ASALA lideri ) Ara Toranyan'ın babasının emlak dükkanına bomba konulması (bomba patlamadı) . . ...... Abdullah Catli'nin yaptiklarini siralamissiniz ve inaninki onun yaptigini aynen para karsiligi bir Rus evya bska bir mafya üyeside yapabilirdi. O insanlar cikarlari dogrultusunda kendilerine verilen görevi yaparlar. Catli devletin kendisine verdigi imtiyazi kendi mafya cikarlari dogrultisinda kullandigi icin benim gözümde vatanperver degil, sadece normal bir mafya üyesinin yamis olacagi görevi yerine getirmistir. Catli gibileri para karsiligi kendi devletini bile satar. Onu kahraman yapanlari da taniyoruz. Tümü ayni mafya zihniyetli irkci katillerdir. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Abdullah Catli'nin yaptiklarini siralamissiniz ve inaninki onun yaptigini aynen para karsiligi bir Rus evya bska bir mafya üyeside yapabilirdi. O insanlar cikarlari dogrultusunda kendilerine verilen görevi yaparlar. Catli devletin kendisine verdigi imtiyazi kendi mafya cikarlari dogrultisinda kullandigi icin benim gözümde vatanperver degil, sadece normal bir mafya üyesinin yamis olacagi görevi yerine getirmistir. Catli gibileri para karsiligi kendi devletini bile satar. Onu kahraman yapanlari da taniyoruz. Tümü ayni mafya zihniyetli irkci katillerdir. arkdaşım eğer sen çatlıyı katlettiği insanlardan dolayı yagılarsan sol görüşlü kominizm işte devrimci gençlik dediğin insanların da öldürdüklerinden dolayı yargılaycaksın.şimdi de dersin onlar devrimci onları dahil etmem bende o zaman onlar milliyetçi bende onları dahil etmem derim sana Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 arkdaşım eğer sen çatlıyı katlettiği insanlardan dolayı yagılarsan sol görüşlü kominizm işte devrimci gençlik dediğin insanların da öldürdüklerinden dolayı yargılaycaksın.şimdi de dersin onlar devrimci onları dahil etmem bende o zaman onlar milliyetçi bende onları dahil etmem derim sana Sn taypa, anlamadan yorum yapiyorsunuz deyince aliniyorsunuz ve "evet sadecece biz yanlis anliyoruz" diyorsunuz. Benim yazimdan siz benim Catli'yi devlet adina öldürdügü Ermeni insanlarindan dolayimi yargiladimi anlyorsunuz? Ben böyle bir sey yazmadim ve konumuz bu da degil. Baska bir baslik altinda yapilanlar ne kadar dogru veya yanlis tartisilabilinir. Ama benim söyledigim Catli'nin Ermeni'leri devlet adina cikar karsiligi öldürmesi onun kahraman ve vatansever oldugunu göstermeyecegini, cünki ayni görevi Türk bile olmayan baska bir mafya mensubunun da yapabilecegini ve hatta Catli gibileri gene cikar karsiligi kendi ülkesine bile karsi eylemler yapacagi. Diger taraftan Catli devletin kendisine vermis oldugu imtiyazi gene kendi mafya cikarlari dogrultusunda kötüye kullanmistir. Benim söyledikjlerim buyken, siz ne manalar cikartmissiniz anlasilir gibi degil. Evet malesef gene anlamadan cevap vermissiniz demek zorundayim. Baska secenegim yok malesef. Catli gibilerini Milliyetci görüp savunuyorsak diyecek bir sözümde yok ve o halde milliytciligin mafya ile özdeger oldugu elestirisinede katlanmak zorundasiniz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Sn taypa, anlamadan yorum yapiyorsunuz deyince aliniyorsunuz ve "evet sadecece biz yanlis anliyoruz" diyorsunuz. Benim yazimdan siz benim Catli'yi devlet adina öldürdügü Ermeni insanlarindan dolayimi yargiladimi anlyorsunuz? Ben böyle bir sey yazmadim ve konumuz bu da degil. Baska bir baslik altinda yapilanlar ne kadar dogru veya yanlis tartisilabilinir. Ama benim söyledigim Catli'nin Ermeni'leri devlet adina cikar karsiligi öldürmesi onun kahraman ve vatansever oldugunu göstermeyecegini, cünki ayni görevi Türk bile olmayan baska bir mafya mensubunun da yapabilecegini ve hatta Catli gibileri gene cikar karsiligi kendi ülkesine bile karsi eylemler yapacagi. Diger taraftan Catli devletin kendisine vermis oldugu imtiyazi gene kendi mafya cikarlari dogrultusunda kötüye kullanmistir. Benim söyledikjlerim buyken, siz ne manalar cikartmissiniz anlasilir gibi degil. Evet malesef gene anlamadan cevap vermissiniz demek zorundayim. Baska secenegim yok malesef.Catli gibilerini Milliyetci görüp savunuyorsak diyecek bir sözümde yok ve o halde milliytciligin mafya ile özdeger oldugu elestirisinede katlanmak zorundasiniz. Siz yazdığınızın ne anlama geldiğini bilmiyormusunuz,daha öncede söyledim yadıklarınızı sonradan bir okuyun. başkasının gözüyle okuyun bakın ne göreceksiniz. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Siz yazdığınızın ne anlama geldiğini bilmiyormusunuz,daha öncede söyledim yadıklarınızı sonradan bir okuyun. başkasının gözüyle okuyun bakın ne göreceksiniz. ?????????? Isimize gelmeyince karsidaki ne yazdiginin anlamini bilmiyor oluyor. *** Mafya cetesi mensubunu ve katili kahraman ilan edecegiz ve karsi gelenlerede ne yazdiklarindan haberi yok diyecegiz. Güzel bir bakis acisi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Bu ülke de madem ki demokasi var deniliyor ve madem ki Ermeni taraftarlari dünkü Ermeni cetelerine arka cikmaya calisiyorsa,birilerinin de Catli ve arkadaslarina arka cikmasi neden elestiriliyor. saygilala Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Bu ülke de madem ki demokasi var deniliyor ve madem ki Ermeni taraftarlari dünkü Ermeni cetelerine arka cikmaya calisiyorsa,birilerinin de Catli ve arkadaslarina arka cikmasi neden elestiriliyor. saygilala Bizler burada ceteler arasi secim yapmiyoruzki sn politika. Ha Ermeni cetesi ha Türk cetesi. Biri digerinden dahami iyi dersiniz? Bu forumda Ermeni cetelerini destekleyen veya öven tek bir yorum görmedim, varsa gösterin. yoksa varsayimlarla veya hayal gücümüzle sunla veya bunlar söyleniyor diyemeyiz. Catli ve mensup oldugu ceteyi savunan ve hatta kahraman gösterenlar var bu forumda. Bir taraftan AKP ve hukukusuzlugu elestirirken diger taraftan hukuk disi isler yapanlari elestirenlere neden elestiriyorsunuz diye sormak gercekten bayagi düsündürücü. Demekki bizler herhalde sadece AKP'nin hukuksuzluguna karsiyiz, ama kendi hukuk disi eylemlerimizi ise elestirenlere kiziyoruz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Ermeni cetelerinden özür dileme kampanyasi acanlar ve onlari alkislayanlar oldugu kadar,en azindan dün bu ülke icin calismis olmalarinin hatirina Catli ve arkadaslarinida alkislayanlar olacaktir. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2009 Ermeni cetelerinden özür dileme kampanyasi acanlar ve onlari alkislayanlar oldugu kadar,en azindan dün bu ülke icin calismis olmalarinin hatirina Catli ve arkadaslarinida alkislayanlar olacaktir. saygilarla Ermeni cetelerinden özür dileme kampanyasi acanlar ve onlari alkislayanlar???? Herhalde ben baska bir seyler okuyorum burada. Demekki gercekten de bazen önümüzdeki yazilari istedigimiz gibi okumak varmis. Lütfen birisi bana Ermeni cetelerinden özür dilendigini göstersin. Evet bazilarimiz Ermeni cetelerine karsi Türk cetelerini, Catli ve arkadaslari gibilerini, tercih ediyoruz ve bunuda hukuk ve demokrasi adina yapiyoruz. Ama ben buradan diyorumki, hukukun üstünlügünü savunan kisi asla iki cete arasinda bir secim yapmaz, yapamaz. Yapanlarinda hukuka karsi sayginligi sorgulanir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Dün Fransizlarin önünde Türk insanlarini,yine dün Ruslarin himayesinde Azerileri katledenler cete olmaktan öte gecemezler.Ne Türkler'in katledilmesinde ne de Azerilerin katledilmesinde saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Ermeni cetelerinden özür dileme kampanyasi acanlar ve onlari alkislayanlar oldugu kadar,en azindan dün bu ülke icin calismis olmalarinin hatirina Catli ve arkadaslarinida alkislayanlar olacaktir. saygilarla Demekki Susurluk'tan sonra milyonlarca vatandasin bir dakika karanlik eylemleri Ermeni cetelerini destek olarak algilalamiz gerekli. O insanlar Catli ve arkadaslarinin Türkiye icin bir kahraman degil utanc sembolü oldugunu söylüyorlardi ve cetelere karsi mücadele ediyorlardi. Catli'yi savunmak demek Susurlugu savunmak demektir ve bir de kalkip AKP hukuku yok etti demeye hakki olamaz cünki, kendisi aslinda hukuka karsi ve hukuk disi eylemleri yüceltiyor. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Yazilanlari anlamáyanlar hep ayni kavgayi yapiyorlar,hukuk insan haklari cete,mafia diyerek hep kendilerinden olmayanlari bu tanimlamanin icine oturtuyorlar. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Yazilanlari anlamáyanlar hep ayni kavgayi yapiyorlar,hukuk insan haklari cete,mafia diyerek hep kendilerinden olmayanlari bu tanimlamanin icine oturtuyorlar. saygilarla "en azindan dün bu ülke icin calismis olmalarinin hatirina Catli ve arkadaslarinida alkislayanlar olacaktir" Sn politika, bu alinti sizden. Ne anlama geliyor yaziniz? Catli'nin yanlisini kabul ediyorsunuz ama ülke icin calismis olmalarinin hatirina aonu ve arkadaslarini alkislayanlar olacak diyorsunuz. Lütfen, hem bunlari yaziyorsunuz, sonrada bize yazilanlari anlamayanlar diye gercek disi sözler söylüyorsunuz. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2009 Dün Fransizlarin önünde Türk insanlarini,yine dün Ruslarin himayesinde Azerileri katledenler cete olmaktan öte gecemezler.Ne Türkler'in katledilmesinde ne de Azerilerin katledilmesinde saygilarla Bu sözlerinize hayir diyenmi var? Diger taraftan konumuzun basligi Türkiye'de derin devlete karsiyim veya destekliyorum. Sizin bu yorumunuz ile baslik arasindaki iliskiyi hala cözemedim. Gene anlamak istemedik galiba. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Soner yalçınıda iyi tanırız. Tarafını'da biliriz,sözde araştırmacı ama belge olarak o öyle dedi,ölmüş insanları kast derek görüştüm bana böyle dedi miş-mış vs. M akif ersoydan bile bahs ederken onun, almanları öven sözlerini kitabında yazarak baş örtüsü rahatsızlığını anlatırken,m akifin gösterildiği gibi dindar olmadığını ifade etmeye açlışıyor. bizde inandık tabiki ! Oysa bunun en güzel örneği olan ''medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvan bizdende medeni''sözlerini ve buna benzer bir çok sözlerini bilmezden gelerek,kendi zihniyetinde kendi zihniyetinin kaynağından başka kaynak okumayan zihniyetlere m.akifi böyle anlatmaya çalışıyor. Tabiki kendi zihniyetindekilerde buna alkış tutuyor.Birçok Sn.Kaplan, Soner Yalçın’a inanmayacaksak, o dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın Başbakanlık müsteşarı Kutlu Savaş’a hazırlattığı ‘Susurluk Raporu’ na da mı inanmayalım ? Ayrıca, Soner Yalçın o kitabında, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un dindar olmadığını değil, Atatürk devrimlerine karşı olmadığını ifade ediyor. Çünkü, onun Mısır'a gidişini Atatürk'e karşı olduğu içinmiş gibi gösterenler var. Biz de onları çok iyi biliriz. Siz de Atatürk'ün medenileşme hedefini hayvan gibi beden açmak olarak anlıyorsanız size diyecek bir lafım yok. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Dün demokrasinin işlerliğini sorgulamaynalr bugün birer demokrasi havarisi...Vatan-Millet-Sakarya...buyrun aldatmacaya (IMG:http://www.turkish-media.com/forum/style_emoticons/default/excl.gif) Adalet herkese....değil başına taş gelene. Sn.Mavi, şimdi hukuktan bahsedenler, eskiden Susurluk olayından sonra ‘Aydınlık için bir dakika Karanlık’ eylemini yapan ve o zaman da hukuktan bahsedenlerdi. Derin devlet her ülkede vardır. Önemli olan derin devletin başka ülkelerin güdümüne girip ülke çıkarlarına aykırı eylemler yapmaması gerektiğidir. Ayrıca, bu eylemlerin devlet otoritesine bağlı bir şekilde olması esastır. Bu otoriteyi kabul etmeyip, kendi otoritelerini ve uyuşturucu işi gibi kendi finans kaynaklarını kuranların, işi keyfi ve çıkar amaçlı adam öldürmelere kadar götürüp çeteleşenlerin derin devlette yeri olamaz. Bu işi laubaliliğe götürüp aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle, en sonunda her şeyin deşifre olmasına yol açanlar ve bu yüzden dolaylı olarak Türk devletine zarar verenler kahraman olamazlar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.