Φ bursercan Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 İnsan beyni hakkında ilginç iddia ABD?de yapılan ve New Scientist yayımlanan bir araştırma, insan beyninin, Tanrı?ya inanmaya programlanmış bir yapıya sahip olduğu iddiasını gündeme getirdi. Bebekler ve çocuklar üzerinde yapılan araştırmalar, insanın doğumdan itibaren beden ile zihninin ayrı ayrı yapılandığını koydu. Bu durumun da Tanrı başta olmak üzere muhtelif metafizik inançlara yol açtığı belirtildi. "KANITLAR BULDUK" Yale Üniversitesi psikologlarından Prof. Paul Bloom, araştırmayla ilgili olarak şöyle konuştu: "Bizim dini inançlarımızın güçlü ve değiştirilemez olduğuna dair birçok kanıt bulduk. Yaşlandıkça, inanışın metafizik yanından çok, ahlaki boyutuna odaklanıyoruz." ÜNLÜ PROFESÖR "TANRI YANILGISI" KİTABIYLA İDDİAYA KARŞI ÇIKIYOR İngiltere?nin önde gelen ateistlerinden ve Oxford Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Richard Dawkins bu tür savlara, yazdığı "Tanrı Yanılgısı" adlı kitapla karşı çıkıyor. Dawkins, dinin özellikle çocuklara yönelik olarak beyin yıkama yoluyla propagandasının yapıldığını savunuyor. Dawkins?e göre çocuklar, büyüklerinin söylediklerini kabul ediyor ve böylece Tanrı?ya inanmaya yatkın hale geliyor. kaynak :Hurrıyet Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 insan beyninin, Tanrı’ya inanmaya programlanmış bir yapıya sahip olduğu iddiasını gündeme getirdi. Tanrı’ya inanmaya programlanmış bir beyin! Beyin ´e ne gönderirsen ister benimsesin ister benimsemesin programlar.. bunun Tanrı’yla ne alkasi var anlamadim.. Cinsellik olabilirde! Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Bu durumda şu mu demek oluyor? Tanrı olgusuna inanmayanların beyninde doğuştan bir hasar var (ben demiyorum) Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 aslında bu tartısılması gereken bır konu gercekten ıslam dınınde her dogan cocuk musluman dogar ıbaresı gecer. o zaman her ıkı prof. un dedıgı de dogru cıkmaz:) o zaman ınsan buyudukce bu olgudan uzaklasıp dını zayıflıyormus oyle dıyo (radya nın dedıgı gıbı ben demıyorum ) Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 konya çöktü ben o başlığa beyinle ilgili yazdım burayada konya ile ilgili yazayım tam olsun ironi :D Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2009 konya çöktü ben o başlığa beyinle ilgili yazdım burayada konya ile ilgili yazayım tam olsun ironi :D Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Anladigim kadariyla bir tarafta dinciler ve diger tarafta ateistler her ikiside kendilerini hakli cikarma yolunda calismalar yapmislar, peki henuz daha gunluk bir bebek iken o bebegin beyninin nelere programli oldugunu ve neler dusundugunu nasil anlamislar ?!.. Daha aciktigini dahi aglayarak ifade eden bir cocugun beyninin tanriya inanmaya veyahut inanmamaya programlandigini nasil soyleyebilirlerki kelin ilaci olsa once kendi basina surermis oyle degilmi bu durumda bana kalirsa her iki calismaninda asli yoktur .. Saygilar Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 İnsan beynindeki müthiş sır İnsan beyni üzerine yapılan bir araştırma dikkat çekici. Saygın bilim dergisi New Scientist'ta yayınlandı. Dünyanın en saygın üniversitelerinden Yale Üniversitesi tarafından yapılan ve dünyanın en saygın bilim dergisi New Scientist'ta yayınlanan bir araştırmaya göre insan beyni "tanrı'ya inanmak için programlanmış"... Bebekler ve çocuklar arasında yapılan araştırmaya göre, insan beyninin doğasında tanrıya ya da bir yaratıcıya inanmak var. Beyin "neden ve sonuçla" çalışıyor. Beyin, "beyin ile ruhun" birbirinden ayrı olduğunu düşünmek için programlı.. Bu da "hayali arkadaşlar" edinmeye veya "tanrıya ve dinlere inanmamıza" neden oluyor... Araştırmaya göre, hiçbir din eğitimi almamış 6-7 yaşında çocuklar bile dünyadaki herşeyin bir nedeni olduğuna inanıyor. Taşların, nehirlerin veya kuşların yaratılmasının bir nedeni olduğunu düşünüyor. Darwinci uzmanlara göre bunun nedeni de yine "doğal seleksiyonda" saklı. İnsanlar tarih boyunca belirli bir tanrı inancına sahip oldu. Bu inanca sahip olan atalarımız da, kendi inançlarına inanan insanlarla bir araya gelerek grup kuruyordu. Böylece avlanmak, beslenmek ve korunmak daha kolay oluyordu. Yani inanmak hayatta kalma olasılığını artırıyordu. Böylece "inanmaya ihtiyaç duymak veya inanmak" genlerimize işlemiş ya da içgüdüsel olabiliyor. Saygılar... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Evet..programlı..fakat bazı programlar çalışmıyor nedense..programcı bu işe bir göz atmalımı.. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Beyin "neden ve sonuçla" çalışıyor. Beyin, "beyin ile ruhun" birbirinden ayrı olduğunu düşünmek için programlı.. Bu da "hayali arkadaşlar" edinmeye veya "tanrıya ve dinlere inanmamıza" neden oluyor... Bildiğim kadarıyla Sayın demirefe hem neden-sonuç ilişkisine (determinizme), hem de tanrıya inanıyor. Sanırım bu araştırma Sayın demirefe'nin düşünce tarzına ışık tutabilir. Saygılar... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Sonuçlara bakarak nedenleri görmeye çalışıyoruz..incelediğimiz sonuç sayısı bizi daha fazla nedene götürüyor..nedenlerin işleyiş mantığına yaklaştıkça(hangi neden ve sonucu), doğru tercihlerde bulunup, kesin ve güzel sonuçlara varıyoruz..deneyimlenmiş sonuçlanmış nedenimiz ne kadar çoksa o kadar tecrübeli oluyoruz yaşam sürecinde.. Birde bizim yaptığımız sadece tercih etmek..her şey var zaten..bizim birşey yaptığımız pek söylenemez..mesela camiyi tercih edene camide imamda cemaatte var..meyhaneyi tercih edene meyde var meyhanecide var.. evde bilgisayar başında oturmayı sevenede internet var makina var..çay sigara kahve var.. İncelediğimiz gözlemleyip gözetlediğimiz adını kafamıza göre koyup aha bu budur işte dediğimiz,mesela su H2O dur.. dediklerimizin tümü gibi yani.. bildiklerimiz BİLİM..henüz bilemediklerimiz İLİM..Allahın İLMİ.. ne dersiniz olurmu böylede.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2009 Bu tartışmalar bir gün bitecek. Herkes için zamanın farklı bir anında bitiyor zaten. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Beynimiz iyi ki çözemekte yatarsiz bilgiye sahip olduğunda, din gibi bir tür savunma mekanizması ortaya çıkarmış. Yoksa bilimin gerçekleri bulma çabasına kadar ne yapardık bilemem. Neyse ki artık din devrini kapatıyor, yerini kesin kanıtlara bırakıyor.Böylece bilimsel prensiplere göre çalışan yeni nesil beyinlerimiz, dogma-masal yerine kesin kanıtlara inanmayı öğreniyor. Saygılar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.