Φ Radya Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2009 Bay Evet Yönetmen: Peyton Reed Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Sasha Alexander Senaryo: Danny Wallace (Kitap), David Iserson, Andrew Mogel Tür: Komedi Konusu: Carl Allen (Jim Carrey) bir rutin içindedir. Çalıştığı bankada kredi başvurularını geri çevirmediği zamanlarda, arkadaşlarının davetlerini geri çevirmekte, evde koltuğuna gömülüp tek başına televizyon seyretmektedir. Etkin şekilde bir ‘Bay Hayır’ olmuştur. Carl’ın yaşamı isteksizce katıldığı kendi kendine yardım semineriyle beklenmedik ve köklü bir şekilde değişir. Seminerin lideri, katılımcıları daha çok ‘evet’ diyerek hayatlarını değiştirmeleri konusunda yüreklendiren bir ‘evet’ gurusudur. Başta şüpheci yaklaşan Carl, her şeye ‘evet’ diyerek kendini anın akışına bırakır. Benim gözümün önünden halen daha filmin sahneleri geçiyor ve gülüyorum.Ama bir yandan da düşünüyorum.Hayatı boyunca bir türlü "hayır" demeyi beceremeyen "ben"i düşünüyorum.Evet demenin hayatı ne kadar renklendirdiğini,hayatı bir şölene dönüştürdüğünü (zor durumlara düşülen anlar olsa da) bir de dışarıdan izledim.Diyebilirim ki ben kendimi izledim bugün Ne kadar "evet" ne kadar "hayır" izleyin, düşünün ve gülün... Azönce gloria ile konuştum harika bir tesadüf ki bugün ikimizde sinamaya gitmişiz ve evet evet Bay Evet izlemişiz.Farklı yerlerde ama aynı anlarda Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Eveeet, Bay Evet.... Radyacımm seninle bi zıt yonumuzu sonunda buldum... Hani telefonda konusurken dedin ya "AYNI BEN" diye ben de sana "EVET AYNI BEN" dedim, şimdi yorumunu okuyunca farkettim ki aslında biz "AYNI BEN" derken farklı şeylerden bahsediyormuşuz. Ben genel olarak "HAYIRCI"yımdır, sen de EVETÇİsin... hani filmin başında surekli herşeye hayır diyen ve surekli bahaneler bulup, işim var diyen tip var ya işte ben, o' yum Bu sabah yataktan saat 9:00 da çalan bir telefonla uyandım... "Hadi kalk sinemaya gidiyoruz" diyodu ses "Yok, ben daha uyuyorum, geç yattım" Telefondaki ses ısrarlı; "Bak işte uyandın, hadii gidelim" "Olmaaaaaz, kalkamam, uyanamadım daha" "Gitmeyelim mi?" "Hayır, Uyuyalım, öğleden sonra giderizzzzz" "Yaaaa offffffff, kalk hadiii, kalk, uyaaaaaaaaan, bak hazırlanıyorum ben, saat 11:00 de Fitaş'ın önünde ol, bekletme beni haa" dedi ve telefonu şakk diye suratıma kapadı.... Ondan sonra ne kadar arasam da açmadı, tabii ben bu sefer mecbur kaldım ve inanılmaz bir üşengeçlikle hazırlanıp, çıktım dışarı... Aslında benim için hayat artık hep boyle, evden cıkmayı hiç istemiyorum ama çıkınca da eve giresim gelmiyor... Neyse işte sonra sinemaya geldik, Fitaşta değil ama başka bir sinemada bu filmi gorduk, girelim mi, girmeyelim mi derken girmeye karar verdik... Bu arada, bu sinema cok ragbet goren bir sinema olmadığından biz filmde toplam 6 kişiydik... Diğer iki çift sevgiliydi bu arada... Biz Esmoşla film boyu deli gibi gulduk, ne hikmetse bizden başka kimse gulmedi Sanırım onların filmle pek ilgileri yoktu Ayyyyy gelelim filme Muthiştiiiiiii... Çok eğlendimmmmmmmm.... Ve film bitip de dışarı çıktıgımızda ben artık bir YES WOMAN olmuştum Esmoş bana ne dese, YESSSSSSSSSSSSS diyen bir tip şeklinde butun gun Beyoğlu sokaklarını arşınladım En son Esmoş, "BANA BİR KAHVE ISMARLAR MISIN" dedi ve doğal olarak YESSSSSSSSSSSS cevabıyla Starbuck sefamızı da surup, sonra guzel guzel evlerimize donduk İşte bir gunun ozeti yarın hala bir YES WOMAN olur muyum bilmiyorum ama bu film gerçekten de çok eğlenceli Hele bir de Jim Carrey severlerdenseniz, kesinlikle kaçırmayın derim... Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 flım anlattıklarınıza gore guzele benzıyo glorıa sende kesınlıkle kacırmayın dıyon o zamann pekııı ben flımı ızleyecem ya begenmezsem ne olcak bılet paramı sız verecek mısınız :D Radya sen de bana bılıyon ne yapacagını salcasız olsun yogurt olmasada olur pek kullanmıyorum cunku Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 flım anlattıklarınıza gore guzele benzıyo glorıa sende kesınlıkle kacırmayın dıyon o zamann pekııı ben flımı ızleyecem ya begenmezsem ne olcak bılet paramı sız verecek mısınız Radya sen de bana bılıyon ne yapacagını salcasız olsun yogurt olmasada olur pek kullanmıyorum cunku Evetttttttttt Mantımıydı Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2009 Evetttttttttt Mantımıydı Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Bu arada, bu sinema cok ragbet goren bir sinema olmadığından biz filmde toplam 6 kişiydik... Diğer iki çift sevgiliydi bu arada... Biz Esmoşla film boyu deli gibi gulduk, ne hikmetse bizden başka kimse gulmedi Sanırım onların filmle pek ilgileri yoktu bir keresinde bizde arkadaşla Garez'i izlemeye gittik film vizyondan kalkmak üzere koca salonda 4 kişiyiz diğer ikisi sevgili benim korku filimlerinden ne kadar çok korktuğumu bilmeyen yoktur herhalde,arkadaşım soğunkanlı gözünü ekrandan ayırmadan izliyor bense koltuktan kaymış montumu çıkarıp elime almışım bazı sahnelerde çaktırmadan yüzüme çekiyorum hatta arkadaşlar benimle bu yüzden dalga geçerler "hiç bir korku filmini kaçırmaz ama gözünü kapadığı için filmin yarısını ya izler ya izlemez yazık ödediği bilet parasına"diye neyse bir ara arkadakiler ne yapıyor diye bir baktım yanımdaki arkadaşa fısıldadım"Asya filmi yalnızca sen izliyorsun ona göre" Şimdi bunca şeyi yazdım film hakkında yorum yapmamı bekliyorsunuz değilmi çok beklersiniz çünkü izlemedim Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Admin Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Bugün izledim... Gerçektende Jim Carrey bu filmde iyi oynamış... Özellikle Yes oturumunda kendinden geçiş sahnesini çok doğal oynadığı ve gerçekten inanan bir insan yüzünü ortaya koymuş... Ayrıca hastaneden motorla çıktığında kamerının popusuna yavaşça yaklaşma sahnesi çok komikti... Film oldukça güzel kaçırmayın... Ayrıca Zooey Deschanel rock grubu bittim onlara ya... Şarkıları kendine göre yazmak ve en önemlisi popüler olmayı istememek ve bildiğini yapmak... Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2009 Bende daha 15 gün olmadı izleyeli.Her flimden bir ders çıkaran ben bu flimden de bir ders çıkarmayı ihmal etmedim. Evet demenin bu zamanda pek doğru gelmiyor maalesef. Tabiki bunu flimin sonunda güzel bir şekilde "herşeye de evet demeyin"anlamınıda çıkarmayı unutmuyor yönetmen.Aslında Jim Carreyin bir komedi oyuncusu olduğunu biliyoruz.Lakin Komedinin altında yatan sır -verilmeye çalışılan nasihat- ile bağdaştırılmış bir şekilde bize sunuluyor. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Alıntı
Φ bagetyiyenayı Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2011 Günlük hayatta ne kadarda sıkıntılı,stresli olduğumuzun farkında mısınız? Sürekli bir yerden patlak veren irili ufaklı sorunlar,kargaşalar,tartışmalar,kavgalar... Kırılan kalpler,sonu gelmeyen düşünceler... Şu kısa hayatta değer mi bu kadar üzülmeye? Lafı uzatmayacağım. Biraz rahatlamaya ihtiyacı olanlara 'Bay Evet' adlı filmi tavsiye ediyorum... Biraz olsun keyiflenmeniz dileğiyle... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.