Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Davos - Erdoğan - Peres


Misafir Domuzbağı

Önerilen İletiler

Ama ne yazık ki, her platformda olduğu gibi heyecanlı ve gelişmeleri duygusal tepkilerle algılamaya çalışan bu konuda kültürel birikimi ve deneyimi orta seviyelere bile çıkamamış orta doğu kültürünün etkisi ülke insanımızın düşünce yapısında da oldukça etkili...

***

"Askeri işbirliği anlaşmalarının hangi şartlarda neden imzalandığını bilmek lazım..." ifadesi gelişmelerin olumsuz sonuçlarının [/size][/font][/i]açıklaması ve savunması olamaz...

 

Doğrusu, ülkeyi yönetenlerin yapılan anlaşmaların yaratacağı olumsuz sonuçlarını önceden ön görerek, sonradan bağırıp çağırmaya neden olmayacak tutarlı ve doğru çözümlemeleri yapıyor olmalarını istemek duyarlı yurttaş yaklaşımıdır...

Bunları bilmek ve gereğini istemek daha önemlidir, bu anlamda doğru işlerin yapılması için başbakanlarını yönlendirmek ve popülist yaklaşımlara pirim vermemek ülke yurttaşlarının önde gelen sorumluluğudur...

 

*tna

 

 

Aslında sayın gece kuşu (Ama ne yazık ki, her platformda olduğu gibi heyecanlı ve gelişmeleri duygusal tepkilerle algılamaya çalışan bu konuda kültürel birikimi ve deneyimi orta seviyelere bile çıkamamış orta doğu kültürünün etkisi ülke insanımızın düşünce yapısında da oldukça etkili...) yazmış ve çıktığı kabuğu beğenmeyen kestane durumu gibi bu Türklerde nedirki kültürel birikimi ve deneyimi bile yok ardından karşında İsrail ve ABD,AB var haddini bil demeye getiriyor ve eski Şam vilayetine bağlı Kudüs bölgesini bir çavuş'la 400 yıl yönettiğimizi unutur üstelik İsrail'in ortadoğulu olduğunu unutarak Şimdi eğer bu güne kadar yaşanmış olan şamar oğlanı tavrı bazılarınca kabul görüyorsa yaşasınlar ve Türk milletine yönelecek herhangi bir tavır,düşünce,yaptırım zaten batının ve İsrailin her zamanki duruşudur olacak olan gizli olarak yaptıklarını daha bir endirek daha bir düşmanca açık olarak sergileyecek olmalarıdır,aslında bunu yapacaklarınıda zannetmiyorum işi getirecekleri nokta bizim çocuklar işi becerdi ******

Öbür yazılanlar nisbeten doğru ve DEMOKRASİ de zaten budur herkes fikrini,zikrini yansıtacak ve Ülkemiz özgürce tartışacak,yarışacak bu yarış sonucunda İnsanımız kazanacak.

Olay bu...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 180
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Cunku bana gore PKK ile Hamas arasinda hic bir fark yoktur olamazda ikiside teror orgutudur.. Bir tarafin yaptiklarini dogru bulurken diger tarafi teror orgutu olarak gostermek bence celiskiden baska birsey degildir...

 

:clover:

 

Başkasının teröristine sahip çıkarsan, öncelikle kendi teröristini meşrulaştırmış olursun, ayrıca başkalarına da senin teröristini destekleme hakkı verirsin.

 

Nihayet bugün ilk örneği çıktı.

 

-http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Gorevi_askerlige_ozendirmek&tarih=31.01.2009&Newsid=220864&Categoryid=30-

 

DTP'li mine Ayna, "Sen çorı öldürürken, o sözü Peres'e söyleme hakkın yok, söylersem ben söylerim" dedi.

 

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Davos'ta düzenlenen Gazze panelinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e ?Çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyorum. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz? diyen ve paneli terkeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, ?Siz de çocukları öldürmesini iyi bilirsiniz? dedi.

 

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde DTP seçim bürosunun açılışında konuşan Emine Ayna, Kürt halkının Filistin halkı ile aynı acıları yaşadığını iddia etti. 2006 yılı Mart ayındaki Nevruz gösterilerinde Diyarbakır'da 4'ü çocuk 11 kişinin öldüğünu söyleyerek 3 gün süren olayları hatırlatan Emine Ayna, Başbakan Erdoğan'ın o zaman ?Çocuk da olsa, kadın da olsa gereği yapılır? dediğini öne sürdü. Emine Ayna sözlerini şöyle sürdürdü:

 

?AKP'ye diyoruz ki; çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz. Siz değil miydiniz kadın da, çocuk da olsa muhalif de olsa ?özgürlük talebi olana gereğini yaparız' diyen siz değil miydiniz? Bugün hangi yüzle İsrail'e döner ?Çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz? dersiniz. İsrail'e bunu söyleme hakkı olan tek halk Kürt halkıdır. Çünkü bugün dünyada Filistin ile aynı acıları çeken halk Kürt halkıdır. O yüzden yüreğimizden ciğerimizden hissediyoruz çektikleri acıyı. Aynı acıları bu halk burada çekiyor. Aynı bombalarla ölüyor. Bu yüzden diyoruz ki; Başkasına akıl vereceğine önce kendi evindeki pisliği temizle.?

 

Daha arkası da gelecek bunun...

Eylem şeklinde gelecek...

PKK Başbakan'ın Peres'e söylediği lafın arkasına saklanıp, istanbul'u da bombalayacak, Ankara'yı da, Diyarbakır'ı da.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haklılık-haksızlık ve üslupla ilgili bir kolaj yaptım. Bu konu ile ilgili bazı yorumları atlamışsam özür dilerim, dikkatimi çekenleri aldım:

 

Şimdi Erdoğan haklı olmaya haklı... Peres sana dönüp yüksek sesle seni suçlayan açıklamalar yapar ve sözü hiç kesilmeden rahatça konuşur, sıra sana gelip yanıt verirken sözün kesilirse, başka yapacağın iş kalmaz. Olayı Davos toplantısı olarak ele alırsan konu basit: Erdoğan yapması gerekeni yaptı, yapmasa küçük düşürülmüş olurdu.

 

Ha bir ayrıntı sessiz mi kalsa idi??? Tabi ki hayır .Ancak diplomasinin olduğu bir ortamda bu şekildeki uslüp puan kazandırmaz.Bu söze şu deyimi uygun görürüm "delikanlılıktan para kazanamassın ama siyasetten kazanırsın" yani dostlar orda peres yada moderatör her kimse protestosunnu daha farklı bir dille dile getirebilirdi.

 

Erdogan bir devlet adami olarak degilde, sokak cocugu gibi konustu

 

"BEN ÖYLE EMEKLI DIPLOMATLARIN DILIYLE KONUSMASINI BILMEM,"

"BEN MONSERLER GIBI KONUSAMAM"

Bu sözlerin anlami cok agirdir ve bizi yöneten kisilerin karakter yapilarini ortaya koyar.Ben kabile baskani degilim derken kabile baskanlari gibi tamtam calanlar yönetici olamaz.Olursa Erdogan gibi olur ancak.

 

diplomaside diplomatik sözlerle karsindakini mat edebilirsin. Türkiye'de kürsüye cikip muhalafete verip veristirmeye benzemiyor diplomasi,

 

Rahmetli Ecevit'in AB görüsmelerini yarida kesip Türkiye'ye döndügünü hatirliyorum,birgün sonra Fransa Cumhurbaskani özel ucagini gönderip Ecevit'i davdet etti.O zaman cok gururlanmistim.

 

Bana,gurur duymam icin bir neden verilsin de ben de gurur duyayim.

"BEN TÜRKIYE CUMHURIYETININ BASBAKANIYIM"diyen adam Türkiye Cumhuriyetine yakisir tarzda olmaliydi.

 

Karşısındakini hiç dinlemeyen, sadece kendi ğrularında ısrar eden, kendi doğpruları eleştirilince de kızan köpüren fanatiklerin yapacağı şeyi yapmıştır başbakan.

 

Başbakan madem moderatöre kızmışmış, "Sayın Peres, Sayın Ban ki Mon, Sayın Amr Musa, bu modaratörün tartışmayı yönetme biçimini protesto ediyorum. Benim için tartışma burda bitmiştir" desin, bir iki de "çocuklar ölmesin, kelebekler uçsun, çiçekler açsın" nakaratı okusun, sadece Amr Musa'yı öpeceğine, diğer katılımcıların elini de sıksın, ben de durayım arkasında. Ben de aferim diyeyim, Türkiye'nin masaya yumruğu vurması gereken yerlerde susmuştu (çuval olayı, Türkiye'nin son Kuzey Irak harekatını ABD'nin höt demesiyle yarım kesmesi vs) ama, en azından bir başlangıçtır diyeyim, ben de başbakanı tebrik edeyim.

Ama Başbakan cevap veremediği sorularla karşılaşıp panikleyince, çareyi masayı dağıtmakta buldu.

 

Başbakan'ın kahve kabadayısı edasıyla konuşma hakkı yoktur.

Eğer amaç Filistinlilere yardım etmekse, bunu İsrail ile ilişkilerini kullanarak gizlice yapar.

 

"Sayın Perez, bütün dünyada yüzyıllarca anti-semitizm varken, biz her zaman size kucak açyık. Ancak son harekat Türk halkını çok rahatsız etti. Hamas terörist, Mahmud Abbas da sizi destekliyor, ama, çocukların ölmesi nihayetinde iyi birşey değil. Buna bir çare bulalım..."

 

Muhakkak ki birisinin birseyler demesi gerekiyordu,bunda karsi itirazi olan yok.Ama yemek yemenin bir adabi vardir.Eger vatandas Erdogan olarak tepki koyacaksa bu onun en tabii hakkidir.Ama bir ülkenin basbakani olarak bazi prosedürlere uymasi gereklidir.Bence Erdogan bu tepki ile ilerde Türkiye aleyhinde gerceklestirilecek olan bazi kararlara bilerek zemin hazirlamistir ki buna hakki yoktur.Devlet yönetiyoruz diyerek saga sola caka satan bir basbakan uluslararasi arenada nasil davranilmasi gerektiginide bilmelidir.Eger konusmasini bilmiyorsa konusabuilecek birisini gönderir,basbakanlik makami Kasimpasa'daki herhangi bir kahve degildir.Kahve kültürüyle yetismis olanlarda basbakanliga soyunmasin.

 

Evet, rahmetli Ecevit'in diplomatik üslupla zamanında AB görüşmeleri sırasındaki tepkisi iyi bir örnektir. Üstelik, arkasında ne ABD ne de AB vardır tam destekleyen. Erdoğanın yaptığı ise, AB'yi, ABD'yi arkasına alıp, sahte kabadayılık yapmaktır, yalancı pehlivanlıktır, kolpa efeliktir, sonucunu bildiği bir konuda yaptığı/yaptırıldığı bir davranıştır.

 

Peres'e sert cikmak neyi degistirdi bilmiyorum,

 

Peres bile Erdoğan'ın sözünün kesilmesini hakkaniyetli bulmamış ki telefon açmış, üzüntü bildirmiş.

 

Ha, ekleyeyim, sanmayın Avrupalılar bu çıkış karşısında şaşkınlığa uğradılar, tam tersine ellerini oğuşturduklarından emin olabilirsiniz. Son derece memnun olmuşlardır bu çıkıştan, emin olun...

 

Erdogan'in kabarmasinda cok farkli nedenler var,en son nedense Davos'daki moderatörtür.yani en son demekle diger nedenlerin moderatörle disari vurmasi demek istedim.Moderatör Ermeni lobiciymis,olabilir,futbol macina Ermenistan'a gidilebiliyorsa Ermeni lobici moderatörde olabilir.Ayrica o moderatör calistigi gazetede Türkiye'nin yakindogu politikasini olumlu buluyordu.Her neyse.

 

Bakin AKP'nin biyiksiz Fehmi'si ne diyor bugün:"Davos'da Basbakan Erdogan'a komplo hazirlanmis,onu kizdirip salonu terketmesi önceden planlanmisti!!"

 

Ne diyelim,Allah akil dagitirken demek ki bazilarina cok akil vermis!

 

Bıyıksız Fehmi doğru söylüyor Sn.Politika, ortada sonucu bilinen, sonucundan emin olunan bir komplo vardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Dogrucudavut

 

Demekki sizin verdiginiz cevaplari yeterli ve mantikli bulmadigim icin israrla ayni soruyu yoneltiyorum ama siz her defasinda ayni seyleri tekrarliyorsunuz.. :) merak etmeyin siz ayni seyleri yazdikca bende ayni soruyu tekrarliyacagim... :) Cunku bana gore PKK ile Hamas arasinda hic bir fark yoktur olamazda ikiside teror orgutudur.. Bir tarafin yaptiklarini dogru bulurken diger tarafi teror orgutu olarak gostermek bence celiskiden baska birsey degildir...

Saygilar

 

:) Kim bir tarafın yaptıklarını doğru bulmuş ? Ben olmadığına göre Başbakandan bahsediyorsunuz ? Ona gelince, daha önce İsrailin el altından Haması destekleyip büyüttüğünü de söylemiştik. Neticede, Hamas teröründen de İsrail sorumlu...

 

Başbakanın orda yaptığı hareket, sadece Ortadoğu halklarına bir gösteri. Asıl baklayı buraya gelince çıkardı ağzından zaten. Mitingte üzerine basa basa ''aşırılıklara izin vermeyeceğiz, aşırılıklara asla destek olmayız, biz İsrail politikalarına karşıyız, Yahudilere değil '' diye slogan atanları susturdu.

 

Burda Hamasın PKK'dan farkı, terör örgütü olmaları ortak paydasından başka, o bölgede bir işgale karşı terör yapmalarıdır. PKK bir işgele karşı direnmiyor. Siz ne açıdan aynılık gördüğünüzü de söylememişsiniz hala ? Söyleyin ona göre cevap verelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:clover:

 

Başkasının teröristine sahip çıkarsan, öncelikle kendi teröristini meşrulaştırmış olursun, ayrıca başkalarına da senin teröristini destekleme hakkı verirsin.

 

Nihayet bugün ilk örneği çıktı.

 

 

 

Daha arkası da gelecek bunun...

Eylem şeklinde gelecek...

PKK Başbakan'ın Peres'e söylediği lafın arkasına saklanıp, istanbul'u da bombalayacak, Ankara'yı da, Diyarbakır'ı da.

 

Saygılar.

 

Sayin BrainSlapper

 

Yazdiginiza kesinlikle katiliyorum, Simdi PKK'nin ve DTPnin ellerine cok iyi koz verdik Alintinizdada yazildigi gibi PKK kendisini Hamas ile ayni gormekte.. Ama bizler Nedense Hamasi Israile karsi savunucu olarak gorurken PKKyi teror orgutu olarak goruyoruz.. Ikiside kayitsiz sartsiz Teror orgutudur.. ikiside cocuklari kadinlari kullanarak mucadelerini devam ettirmekteler ama birisinin yaptiklarini alkisliyoruz digerini lanetliyoruz.. Daha oncede yazdim yine yaziyorum demek PKK teror orgutu Turkiye degilde Ermenistan veyahut Yunanistana karsi bir savas surdurmus olsaydi, Halkimiz ozaman PKK'yida kahraman ilan edecekti gorunen budur..

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:clover:

 

Başkasının teröristine sahip çıkarsan, öncelikle kendi teröristini meşrulaştırmış olursun, ayrıca başkalarına da senin teröristini destekleme hakkı verirsin.

 

Nihayet bugün ilk örneği çıktı.

 

 

 

Daha arkası da gelecek bunun...

Eylem şeklinde gelecek...

PKK Başbakan'ın Peres'e söylediği lafın arkasına saklanıp, istanbul'u da bombalayacak, Ankara'yı da, Diyarbakır'ı da.

 

Saygılar.

 

Buraya pkk ve Haması ortak gösterme çabaları için ileti yazanların ETÖ soruşturması ve Güneydoğu jitem operasyonlarının barzani,talabani versiyonunu birde arzı mevud'u hesap etmesi gerekir.

Emine ayna hanımefendi Türkiye Cumhuriyeti parlementosunda milletvekili ve şeçimle geldi hangi zihniyeti temsil ettiğide ortada ve bu hanımefendiyi kimse sözlerinden dolayı içeri atmayacak...

Bu yazılanlar eğer beklenti ise ( Daha arkası da gelecek bunun...

Eylem şeklinde gelecek...

PKK Başbakan'ın Peres'e söylediği lafın arkasına saklanıp, istanbul'u da bombalayacak, Ankara'yı da, Diyarbakır'ı da.) Ne yazayım merdi kıpti sirkatini söylerken şecaatını arzedermiş ama değil pkk bütün Dünya teröristleri gelse havasını alır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:) Kim bir tarafın yaptıklarını doğru bulmuş ? Ben olmadığına göre Başbakandan bahsediyorsunuz ? Ona gelince, daha önce İsrailin el altından Haması destekleyip büyüttüğünü de söylemiştik. Neticede, Hamas teröründen de İsrail sorumlu...

 

Başbakanın orda yaptığı hareket, sadece Ortadoğu halklarına bir gösteri. Asıl baklayı buraya gelince çıkardı ağzından zaten. Mitingte üzerine basa basa ''aşırılıklara izin vermeyeceğiz, aşırılıklara asla destek olmayız, biz İsrail politikalarına karşıyız, Yahudilere değil '' diye slogan atanları susturdu.

 

Burda Hamasın PKK'dan farkı, terör örgütü olmaları ortak paydasından başka, o bölgede bir işgale karşı terör yapmalarıdır. PKK bir işgele karşı direnmiyor. Siz ne açıdan aynılık gördüğünüzü de söylememişsiniz hala ? Söyleyin ona göre cevap verelim.

 

Sayin Dogrucudavut

 

Daha once bende yazmistim, Hamas ne amacla ne nicin kuruldugunu hamas ilk kuruldugunda israil devleti tarafindan butun ihtiyaclari karsilaniyordu ve PLOya karsi kurulmustu yani buradanda goruluyorki teror orgutu yani bir tarafta PLO israile karsi Savasirken diger taraftan hamas PLOyu yok etmeye ve yonetimi ele gecirmeye calisiyordu.. isgale karsi teror peki cozum yolumudur ?! ozaman her onune gelen teror uygulasin bugun PKKda demiyormu Turkiye Cumhuriyeti kurt topraklarini isgal etti cocuklari katlediyor diye ?! Bugun El-Fethiye filistinde ne ise yariyor ?! soylermisin ?!

Bugun Gazede yasananlarin nedeni peki Hamasmi Israilmi ?! Hamasin kurucusu israil diyorsunuz bende aynisini soyluyorum ozaman nasil hamas isgal edilen topraklari savunuyor soylermisin filistin halkinin olmesine neden olarakmi bugun 10 gunluk bir savasta kactane hamasli olmustur acaba ?! birde kactane cocuk kadin olmustur ona bakalim .. bu savas sadece hamasin ve israilin anlasmali oyunudur baska bir sey degildir.. Egerki Hamas gercekten filistin halkinin hakkini savunmus olsaydi bugun okadar cocugun olumune neden olmazdi baska aciklamasi yoktur bunun.. Teror orgutu herzaman icin teror orgutudur ne isgal edilen topraklarin savunucusudur nede halk kahramani bunu unutmayin...:)

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn.Yakışıklı, Sn. BrainSlapper, siz de Emine Ayna gibi mi düşünüyorsunuz yani ? Güneydoğu Türkiyenin işgali altında mı ? Onun çarpıtmasını neden haklı olarak görüp kendi tezinizi destekleme yoluna gidiyorsunuz ? Haması İsrail destekliyor diyoruz üstelik...

 

Evet, Çeçenler, Rusyaya karşı bir varolma mücadelesi veriyor örneğin, biz de bir zamanlar el altından desteklemiştik. Şimdi, bu aynı şey mi ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn.Yakışıklı, Sn. BrainSlapper, siz de Emine Ayna gibi mi düşünüyorsunuz yani ? Güneydoğu Türkiyenin işgali altında mı ? Onun çarpıtmasını neden haklı olarak görüp kendi tezinizi destekleme yoluna gidiyorsunuz ? Haması İsrail destekliyor diyoruz üstelik...

 

Evet, Çeçenler, Rusyaya karşı bir varolma mücadelesi veriyor örneğin, biz de bir zamanlar el altından desteklemiştik. Şimdi, bu aynı şey mi ?

 

 

Sayin Dogrucudavut

 

Ben Emine Ayna gibi dusunuyorum demedim ama Davosta olup bitenler Emine Ayna ve onun gibilerin ekmegine bal calmasina neden olmustur.. Ben Bugune kadar hic bir yazimda guneydogu Turkiyenin isgal altinda oldugunu soylemedim.. Benim soyledigim Turkiye Cumhuriyeti 7 Bolgesiyle bir butundur.. Hamasi Israilin destekledigini bende soyledim ayrica bunu soylerkende tezimin dogrulugunu hakli cikarmak gibi bir dusuncemde yoktur.. Bugun filistin halkini Elfethimi yoksa hamasmi savunuyor?! El-fethi yasal yollardan filistin halkini ararken hamas gayrimesru yollardan ariyor ve bu gayrimesru yollardan aramayida cogu kimse dogru buluyor yalanmi ?!...

Evet Cecenler rusyaya karsi bir varolma savasi veriyorlar ama ayni sey degildir cecenler elfethi ve hamas gibi ulkeyi bolerekmi Rusyaya karsi savas veriyor lutfen bu iki olayi birbirine karistirmayalim..

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugun Gazede yasananlarin nedeni peki Hamasmi Israilmi ?! Hamasin kurucusu israil diyorsunuz bende aynisini soyluyorum ozaman nasil hamas isgal edilen topraklari savunuyor soylermisin filistin halkinin olmesine neden olarakmi bugun 10 gunluk bir savasta kactane hamasli olmustur acaba ?! birde kactane cocuk kadin olmustur ona bakalim .. bu savas sadece hamasin ve israilin anlasmali oyunudur baska bir sey degildir.. Egerki Hamas gercekten filistin halkinin hakkini savunmus olsaydi bugun okadar cocugun olumune neden olmazdi baska aciklamasi yoktur bunun.. Teror orgutu herzaman icin teror orgutudur ne isgal edilen topraklarin savunucusudur nede halk kahramani bunu unutmayin...:)

saygilar

 

Siz PKK'nın nasıl gördüğüne göre mi karar vereceksiniz iki olayın farklı olup olmadığına ? Gazze İsrail devletinin 1000 yıllık toprağıydı da Hamas ayrılmak için teröre başladı ? Önce, her iki olaya da objektif bakmak lazım. Birine BM gözlüğüyle, öbürüne PKK gözlüğüyle bakarsak Emine Ayna gibi yanılırız.

 

Bakın, Hamas, terör örgütü değildir diyen yok zaten :) Haması büyüten İsrail, El-Fetihin barış çözümlerini yok saymak için, savaşıp etnik temizlik yapmak için Hamas terörünü bahane olarak kullanıyor ? PKK ile ne tür bir paralellik görüyorsunuz bu durumda.

 

Hamas teör yapar, İsrail saldırır, ondan sonra İsrailin sivilleri öldürmesi Hamas ile açıklanamaz hale gelir ve bu aşamadan sonra Hamas topraklarını savunuyor denebilir. İşgal eden İsraildir, toprağı savunan Hamastır, bu aşamadan sonra. Türkiye şimdi, Dohuku bombalayıp fosforlu bombalarla kadınları, çocukları öldürse PKK bir nevi meşruluk kazanır. Ama olan bu değildir. Türkiyenin bombaladığı PKK kamplarının olduğu Kandil dağıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, Çeçenler, Rusya Federasyonundan ayrılmak için savaş veriyor :)

 

Sayin Dogrucudavut

 

Ben Cecenler elfethi ve hamas gibi ulkeyi bolerekmi rusyaya karsi savas veriyor derken kendi aralarinda yani cecenistani ikiye bolerek varolma savasi vermiyorlar diyorum... Bugun Rusya kominizimin yikilmasiyla parcalandi ve Eski sovyetler birliginde ayrilmis bir cok ulke gibi cecenlerde bir ulke kurma hayalindeler .. Ama Filistin gibi el-fethi ve israilin kurdugu hamas gibi yaparak degil ..

Arkadasim ben PKKyi ve Hamasi nasil gordugumu acik ve net bir bicimde yazdim.. Siz kalkmis bana BMnin gozuyle ve Emine Ayna gozuyle yaklasimdan soz ediyorsunuz.. simdi yarin birgun BM pkkyada ayni hakki tanirsa sizin icin simdi PKKda Hamasla ayni durumami dusecek bunumu soylemeye calisiyorsunuz ?!! Peki Hamas filistinin kurtaricisiysa El-Fethi necisi soylermisiniz ?!!

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

simdi yarin birgun BM pkkyada ayni hakki tanirsa sizin icin simdi PKKda Hamasla ayni durumami dusecek bunumu soylemeye calisiyorsunuz ?!! Peki Hamas filistinin kurtaricisiysa El-Fethi necisi soylermisiniz ?!

 

Arkadaşım, BM, Türkiyenin PKK'ya yaptıklarına '' İnsanlık Suçu'' diye rapor vermesi mümkün mü ? Neye dayanarak verecek faili mechullere göre mi ?

 

Anlatamadığım şey; savaşı isteyen İsrail ve onun desteklediği Hamas, barışı isteyen El-Fetih ti. Yani, bugünkü El-Fetih değil . El-Fetihin bugünkü yöneticisinin halktan desteği yoktur, İsrailin kuklasıdır.

 

Bu durumda halkın destekleyip iktidara getirdiği Hamastan başka bir seçenek var mı, katliama direnecek ? Yöntemleri şöyledir, böyledir o ayrı konu ama neticede bir işgalci var ve bir de direnen...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşım, BM, Türkiyenin PKK'ya yaptıklarına '' İnsanlık Suçu'' diye rapor vermesi mümkün mü ? Neye dayanarak verecek faili mechullere göre mi ?

 

Anlatamadığım şey; savaşı isteyen İsrail ve onun desteklediği Hamas, barışı isteyen El-Fetih ti. Yani, bugünkü El-Fetih değil . El-Fetihin bugünkü yöneticisinin halktan desteği yoktur, İsrailin kuklasıdır.

 

Bu durumda halkın destekleyip iktidara getirdiği Hamastan başka bir seçenek var mı, katliama direnecek ? Yöntemleri şöyledir, böyledir o ayrı konu ama neticede bir işgalci var ve bir de direnen...

 

 

Sayin Dogrucudavut

 

Israil savas istiyor diye Hamas bir kurtarici gormek yanlistir ozaman.. cunku zamaninda Yaser Arafata engel olan bir orgut ve yandaslari ve halk yanlis saffadalardir.. Bakin Davosta Basbakanimiz dahi hangi ulkeyi temsil ettigini unutmus durumda Turkiye Cumhuriyetinimi yoksa Hamas Cumhuriyetinimi..:) Hamasin yaptigi tipki Saddam Huseyinin ABDye bas kaldirmasi ve resmen ulkeye isgal davetiyesi gondermesiyle es anlamdadir.. Hamastan baska secenek varmidir nedemek oluyor arkadasim :) olacak ismi bu sizin yazdiginiz.. Istenildikten sonra elbetteki bir secenek bulunur.. Hamas israilden destek goruyor kim bilir ABD ve avrupadanda destek goruyordur tipki PKK gibi PKK kimden destek goruyor israil, ABD, avrupadan destek gormuyormu teroristler nerede yetistiriliyor..

Ayrica BM kilifina birseyler uydurur boyle bir rapor vermesi icin merak etmeyin... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Emine Ayna gibi dusunuyorum demedim ama Davosta olup bitenler Emine Ayna ve onun gibilerin ekmegine bal calmasina neden olmustur..

 

Sayın Dogrucudavut,

 

Sayın yakışıklı açıklamış zaten :clover:

 

Biz Emine Ayna gibi düşünmüyoruz, sadece Başbakan'ın Davos şovunun kimin ekmeğine yağ sürdüğüne işaret etmek istiyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Zira ne kadar Türkiye düşmanı varsa, Başbakan'ın şovu onları sevindirmiştir.

 

Başbakan'ın şovu kime yaramıştır?

 

Türkiye'nin AB'ye üye olma hedefini istemeyen bazı Avrupalılara.

Türkiye'nin AB'ye üye olma hedefini istemeyen bazı Türklere.

Hamas'a.

PKK'ya.

BOP'çulara. (George Bush politikalarına.)

 

Bu şovdan kim zarar görmüştür?

Sadece Türk halkı.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn. BrainSlapper,

 

Bu sonuçlarda hem fikiriz. Ancak, bu söylemin bunlara hizmet etmesi, söylemin yanlış olduğu anlamına gelmez.

 

Ben de Erdoğan'ın bu söyleminin tutarsızlığının ve samimiyetsizliğinin farkındayım ama söyledikleri yanlış değil.

 

Hamas burda önemsiz bir ayrıntı. Önemli olan İsrailin, Haması da kullanarak yaptıkları...

 

Erdoğan zaten BOP'un yolcusu...Türkiyeyi sürüklemek istediği yer de bu planda yazılı...

 

Türk halkının yararına mı zararına mı bu da bakış açısına, ideolojiye göre değişir, tartışılır.

 

Bana göre iyi değil ama İslam karşıtı da değilim. Ben devrimci Kemalist pencereden bakıyorum olaya, Ilımlı İslama dinsiz olduğum için karşı değilim, bilakis müslüman olarak karşı çıkıyorum.

 

Erdoğanın söylediklerine katılmam onun ideolojisini kabul ediyorum anlamına gelmez. Doğru her zaman doğrudur.

 

Üsluba gelince tabii ki ben de tasvip etmiyorum. İç politikaya malzeme yapması da kabul edilir değil. Onun için Sn.Politikanın Ecevit hatırlatmasına yorum yapmıştım.

 

Rahmetli Ecevit'in AB görüsmelerini yarida kesip Türkiye'ye döndügünü hatirliyorum,birgün sonra Fransa Cumhurbaskani özel ucagini gönderip Ecevit'i davdet etti.O zaman cok gururlanmistim.

 

Evet, rahmetli Ecevit'in diplomatik üslupla zamanında AB görüşmeleri sırasındaki tepkisi iyi bir örnektir. Üstelik, arkasında ne ABD ne de AB vardır tam destekleyen. Erdoğanın yaptığı ise, AB'yi, ABD'yi arkasına alıp, sahte kabadayılık yapmaktır, yalancı pehlivanlıktır, kolpa efeliktir, sonucunu bildiği bir konuda yaptığı/yaptırıldığı bir davranıştır.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hamastan baska secenek varmidir nedemek oluyor arkadasim :) olacak ismi bu sizin yazdiginiz.. Istenildikten sonra elbetteki bir secenek bulunur..

 

Siz hiç merak etmeyin işgal tam anlamıyla tamamlanınca bir seçenek bulunacak BOP teorisyenleri tarafından...

 

Hamas israilden destek goruyor kim bilir ABD ve avrupadanda destek goruyordur tipki PKK gibi PKK kimden destek goruyor israil, ABD, avrupadan destek gormuyormu teroristler nerede yetistiriliyor..

 

Burdaki fark, Güneydoğu Türkiye tarafından işgal altında değildir. Ayrıca, Türkiye, İsrail gibi davranmıyor Kürt halkına. Emine Ayna ne derse desin. Doğru değişmez. O da planın parçası zaten.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Cyrano,

Başbakn'ın oradaki tavrını Türk halkıın benimsediğinden kuşkuluyum.

Nitekim elektronik-gazetelerde haber yorumlarını okuduğumda bu tavrın benzerinin neden PKK ya da Kuzey Irak'ta gösterilmediğini sorgulayanlar hiç de az değil. Böylesi bir hareket spontane olsa da diplomatik değildi. Bu hareket tutarlı da değildi. Eğer ki başbakanın bu tavrı hem diplomatik çerçevede sürdürülen hem de tutarlı bir duruş olsa idi işte o zaman Türk halkının görüşünü yansıtırdı. Yine de bu hareketten memnun olanların sayısı da az değil. Ama sorgulayınca farklı şeyler çıkıyor. Merak ettiğim ise bu hareketi destekleyenlerin şu röportaja vereceği tepkidir:

 

-http://www.haberturk.com/haber.asp?id=125095&cat=110&dt=2009/01/31-

 

Şimdi dostum, biz Erdoğan'ın siyasi çizgisi, kişiliği, tutarlılığı vs den bahsetmiyoruz. Bunlar başka birşeydir. Orada söyledikleri ve gösterdiği tavrın niteliği başka birşeydir.

 

Diplomatik olup olmaması. Dostum, Erdoğan'ı arayıp özür dileyen Şimon Peres değil mi. Zira diplomatik olmayan onun tavrıydı. Erdoğan'ın yaptığı Peres'in hem diplomatik hem etik olmayan davranışına bir tepkiydi.

 

Söylenen sözlerin, ve gösterilen tavrın doğru olup olmaması, sözleri söyleyen ve tavrı gösterenin tutarlı olup olmaması, ne amaçla söylediğine göre değişmez. Anlatmak istediğim o.

 

Ben daha öncede Erdoğan'ın bir yandan İsrail'i sürekli eleştirip bir yandan, hiçbir şey yapmamasını eleştirmiştim. Yine eleştiriyorum. Fakat bu sözlerinin ve tavrının yanlış olduğu anlamına gelmez.

 

Söylediği sözler Türk halkının görüşleri midir ? Evet öyledir. Türk halkının neredeyse tamamının görüşü bu konuda budur. Seninde bu olduğunu biliyorum, benimde bu. İkimiz gazze tartışmasında Erdoğan'ın orada söylediklerinden farklı şeyler mi söyledik ?

 

Evet İsrail kasıtlı ve bilinçli olarak sivilleri katletmektedir. Orada yaptığı katliamdır ? Sende bende aynı şeyi söylüyoruz. Türk halkının neredeyse tamamı aynı şeyi söylüyor.

 

Bunda hemfikir miyiz ?

 

Erdoğan bunu seçim yatırımı için mi yapmıştır? Yoksa samimi midir ? Tutarlı mıdır? Tutarsız mıdır ?

 

Bu farklı birşeydir. Söylenen sözlerin, ve gösterilen tavrın doğru olup olmaması ise farklıdır. Zaten bu forumda da diğer internet ortamlarındada getirilen eleştirilerin neredeyse tamamı. Tutarsız olması, yetersiz olması, icraat olmaması vs. Söyledikleri yanlıştı, tavrı yanlıştı değil.

 

Bunlara bende katılıyorum. Bir devlet başkanı başka bir devletin yaptıklarından gerçekten rahatsızsa hiçbirşey yapmadan sadece konuşmaz. İcraat yapar. En azından Rusya gibi yapar. Gürcistan meselesindeki tavrından rahatsızsa çıkıp sürekli konuşacağına domates kamyonlarını sınırda bekletir. Gaz nakliyatını aksatır. Teknik örnek veriyorum bunlar icraattır.

 

Ama orada söyledikleri ve gösterdiği tavırsa konu, evet doğrudur söyledikleride gösterdiği tavırda. Moderatör olarak, fanatik ermeni ve fanatik israil yanlısı ABD'li bir gazetecinin olması. Bu gazetecinin tartışmayı, Peres'in şov yapması, ve diğer konukların Peres'in yapacağı siyasi şova malzeme olacak şekilde konumlandırması. Peres'in gerek diplomatik gerekse etik olmayan yarım saatlik konuşmasına, Erdoğan'ın cevap vermesini dahi elle müdahele edecek kadar ileriye giderek engellemeye çalışmasına karşı tabiki tartşmayı terkederek tepki göstermesi gerekir.

 

Bu Erdoğan'ın siyasi çizgisi veya kişiliğinden bağımsız birşeydir.

 

Şöyle örnek vereyim. İşkencede öldürülen bir gencin ailesinden özür dileyen Mehmet Ali Şahin'in, önlem almaması, işkencecileri cezalandırma konusunda isteksiz davranması, işkenceyi ilelebet önleyecek hiçbir adım atmaması, eleştirilebilir ve eleştirilmelidir. Ama bir bakan olarak işkenceyle öldürülen bir gencin ailesinden özür dilemesi doğrudur. Diğer sebeplerle bunu yanlış görmek gibi olur bu konuda.

 

Sanırım anlatabildim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimon Peres özür filan dilemedi. Üzgün olduğunu söyledi. Konuya böyle yaklaşmak zaten başlı başına konuyu saptırma amacının göstergesi. Ermenilerden özür konusunda, özür dilemekle üzgün olmanın farkı konusunda linguist kesilenler aynı uzmanlığı bu alanda niye gösteremiyorlar? Çünkü kabileci zihniyetleri, kabile şeflerinden diğer kabile şefinin özür dilemesinden gurur duyuyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Desteklediğinizi ifade ettiğiniz başbakanın o toplantıda ifade ettiği şu cümleleri hatırlıyor olmalısınız...

_"Plajlarda öldürdüğünüz filistinli çocukların nasıl öldürüldüğünü çok iyi biliyorum"...

 

Peki siz değerli arkadaşım başbakanın "çok iyi biliyorum" dediği...

"filistinli çocukların nasıl öldürüldüğünü" siz biliyor musunuz?...

_Uçaklarla bombalanarak öldürüldüler öyle değil mi?

 

Peki o bombaları atan uçakların ve pilotların bu tür eğitim uçuşlarını nerede yapıyor biliyor musunuz?

Başbakanın "filistinli çocukların nasıl öldürüldüğünü çok iyi biliyorum"... dediği o uçaklar...

Onun başbakanlık yaptığı Türkiye Cumhuryetinde eğitim uçuşları yapıyorlar...

 

Siz "O" masum çocukları öldüren pilotları ülkenizde eğitim görmelerine engel olmayacaksınız...

Sonrada o masum bebelerin hamiliğine soyunarak, bu tür popilist yaklaşımlar sergileyeceksiniz...

Peki desteklediğiniz "Tayip Erdoğanın" döneminde yapılan ikili anlaşmalarla bu tür eğitim uçuşlarının ülkede yapılıyor olmasını sizde destekliyor musunuz?

 

"24" Tv kanalını izlediyseniz eğer, başbakanın "filistinli çocukların nasıl öldürüldüğünü çok iyi biliyorum"...ifadesinin sürekli ekrana getirildiğini görmüşsünüzdür... Ama onları öldürenlerin bu ülkede bu hükümetin yaptığı ikili anlaşmalarla eğitildiği gerçeğinin o kanalda dile getirildiğini gördünüz mü hiç?...

 

Ama onların yayın amaçları belli... Ülkede damarlarındaki kanın ateşiyle hemen heyecanlananlara bu popilist yayınlarla "sonuna kadar destekliyorum recep tayyip erdoğan'ı bunun için" diye onun popilist yaklaşımlarını onaylatmak...

Siz popülist yaklaşımlara onay verip, bu tür yaklaşımlarla heyacanlanarak yorumlar üretebilirsiniz...

Ama gelişmelere sizin yaklaşımlarınızla onay vermeyenleri "utanç duymamakla" suçlayamazsınız...

 

Bu tür popilist yaklaşımlarla insani değerlerin aynı şeyler olmadığını anlayabilmiş bir kişi olarak...

Bu konudaki düşüncelerimi aşağıya alıntılıyorum...

 

 

 

 

*tna

 

Sevgili Gecekuşu...bu konuda okuduğum en güzel yorumdu,teşekkürler.

 

 

*******

 

 

 

Başbakan madem moderatöre kızmışmış, "Sayın Peres, Sayın Ban ki Mon, Sayın Amr Musa, bu modaratörün tartışmayı yönetme biçimini protesto ediyorum. Benim için tartışma burda bitmiştir" desin, bir iki de "çocuklar ölmesin, kelebekler uçsun, çiçekler açsın" nakaratı okusun, sadece Amr Musa'yı öpeceğine, diğer katılımcıların elini de sıksın, ben de durayım arkasında. Ben de aferim diyeyim, Türkiye'nin masaya yumruğu vurması gereken yerlerde susmuştu (çuval olayı, Türkiye'nin son Kuzey Irak harekatını ABD'nin höt demesiyle yarım kesmesi vs) ama, en azından bir başlangıçtır diyeyim, ben de başbakanı tebrik edeyim.

Ama Başbakan cevap veremediği sorularla karşılaşıp panikleyince, çareyi masayı dağıtmakta buldu.

 

 

 

Evet, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'dır, Gazze'nin Başbakanı değildir, Hamas'ın sözcüsü değidir.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı gibi davransın.

 

 

 

Saygılar.

 

Öncelikle değerli forumdaşım,Hamas ve Filistin halkını brbirinden ayırt edelim.Orada Hamas'ın adı bile geçmedi.Bana sorarsanız,dile getirilenler(samimiyeti sorgulamıyorum) yüksek sesle ifade edilmesi gerekenlerdir.Hamas gerekçe olsada yapılanlar sivil halka zarar vermiş,yüzlerce sivilin hayatına mal olmuştur.

 

Bu ne ilk ne de sondur.

 

Öte yandan Hamas,terördür.PKK ile karşılaştırılma yoluna baya gidilmiş.Şunu bilmeliyiz ki,terörün kaynağı bataklıktır,çözümü bataklığı kurutmaktan geçer.Gelinen noktayı değerlendirirken,geçmişi,hataları ve doğruları beraber okumak lazım.

 

Neden Hamas,nerede Hamas,nasıl bir Hamas...işte bu soruların cevaplarında sorgulanacak gerçekler yığını.

 

Bakın,ben kesinlikle orada yaşananları din savaşı olarak algılamıyorum,dengeler ve çıkarlar neyi gerektiriyorsa,halkar o şekilde kurban olarak sunuluyor.

 

Çok uzatmaya gerek yok,bu işgaldir,sistemlerin çarkıdır,eleştiri getireceğimiz halklar değil,sistemin kendisidir.Başbakan!ın uslübü konusunda diyecek birşey yok,moderatöre olan tepkisini dile getiriş biçimi de tartışılır.Yalnız,gözlemlediğim moderatörün tavrı ile orayı terketmesi,tabi gözden kaçırdıklarım olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben bu konuyla ilgili dün yazdigim bir yazida Davos'ta Erdogan'i nelerin tetikledigini sirasi ile yazdim.Moderatörün Erdogan'i engelleme cabasi Erdogan'in parlamasi icin en son ama belkide bekledigi neden olmustur.

 

Muhakkak ki birisinin birseyler demesi gerekiyordu,bunda karsi itirazi olan yok.Ama yemek yemenin bir adabi vardir.Eger vatandas Erdogan olarak tepki koyacaksa bu onun en tabii hakkidir.Ama bir ülkenin basbakani olarak bazi prosedürlere uymasi gereklidir.Bence Erdogan bu tepki ile ilerde Türkiye aleyhinde gerceklestirilecek olan bazi kararlara bilerek zemin hazirlamistir ki buna hakki yoktur.Devlet yönetiyoruz diyerek saga sola caka satan bir basbakan uluslararasi arenada nasil davranilmasi gerektiginide bilmelidir.Eger konusmasini bilmiyorsa konusabuilecek birisini gönderir,basbakanlik makami Kasimpasa'daki herhangi bir kahve degildir.Kahve kültürüyle yetismis olanlarda basbakanliga soyunmasin.

 

 

saygilarla

 

Uslüp konusunda size katılıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Erdoğan'ın eleştirilen tavrı, moderatörün gerçekten haksız müdahalesine tepki göstermesi değil. Öyle bir müdahaleye tepki vermek tabii ki bir onur konusudur. Eleştirilen, o tepki değil, işi oralara getiren Hamas sözcülüğüdür. Tribünlere oynayıp sarı kart görmeyeceksin yoksa! Gördükten sonra karta da itiraz edip oyunu terketmek ucuz şov...

 

İsrail işgalinin tamamlanmasından bahsedenleri ise hayretle karşılıyorum. İsrail'in işgal amacı filan yoktur. Olsa başta Sina yarımadasını bırakmazdı. Gazze şeridi ve Batı Şeria'da bir İsrail işgali olanak dışıdır, düşünülemez. Irak işgalinin sona ermesi kesin olduğu gibi, İsrail'in Gazze'den çekilmesi de daha harekat başladığında kesindi zaten. İsrail varlığının tanınmasını ve terör saldırılarının durmasını istemektedir. Filistin devletinin var olmasına karşı yapabileceği hiç bir şey de yoktur. Hamaslılar üreme gücüne dayalı bir üstünlük peşindeler. Canlarının kendilerince hiç önemi olmadığı, canlı kalkan olarak yetiştirdikleri çocuk cesetlerinin üzerinde yükselen bir direniş, hareket tarzlarının bel kemiğidir. Amaçları nüfus baskısıyla İsrail'in varlığına son vermek. Ölen çocuklar nasılsa cennet gidiyor, sorun yok onlar için... Bu düşünce tarzı, bu dogmatizm dünyayı en çok tehdit eden gelişmedir. Alabildiğine, sınırsız nüfus artırımı, nüfus baskısı oluşturma ve ölümüne fedai yetiştirme, cenneti kendi adamlarıyla, cehennemi düşmanlarıyla doldurma stratejisi. Çocukların beynine günde elli vakit bunu empoze ediyor Hamaslılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimon Peres özür filan dilemedi. Üzgün olduğunu söyledi. Konuya böyle yaklaşmak zaten başlı başına konuyu saptırma amacının göstergesi. Ermenilerden özür konusunda, özür dilemekle üzgün olmanın farkı konusunda linguist kesilenler aynı uzmanlığı bu alanda niye gösteremiyorlar? Çünkü kabileci zihniyetleri, kabile şeflerinden diğer kabile şefinin özür dilemesinden gurur duyuyor...

 

:clover:

 

Erdoğan'ın eleştirilen tavrı, moderatörün gerçekten haksız müdahalesine tepki göstermesi değil. Öyle bir müdahaleye tepki vermek tabii ki bir onur konusudur. Eleştirilen, o tepki değil, işi oralara getiren Hamas sözcülüğüdür. Tribünlere oynayıp sarı kart görmeyeceksin yoksa! Gördükten sonra karta da itiraz edip oyunu terketmek ucuz şov...

 

İsrail işgalinin tamamlanmasından bahsedenleri ise hayretle karşılıyorum. İsrail'in işgal amacı filan yoktur. Olsa başta Sina yarımadasını bırakmazdı. Gazze şeridi ve Batı Şeria'da bir İsrail işgali olanak dışıdır, düşünülemez. Irak işgalinin sona ermesi kesin olduğu gibi, İsrail'in Gazze'den çekilmesi de daha harekat başladığında kesindi zaten. İsrail varlığının tanınmasını ve terör saldırılarının durmasını istemektedir. Filistin devletinin var olmasına karşı yapabileceği hiç bir şey de yoktur. Hamaslılar üreme gücüne dayalı bir üstünlük peşindeler. Canlarının kendilerince hiç önemi olmadığı, canlı kalkan olarak yetiştirdikleri çocuk cesetlerinin üzerinde yükselen bir direniş, hareket tarzlarının bel kemiğidir. Amaçları nüfus baskısıyla İsrail'in varlığına son vermek. Ölen çocuklar nasılsa cennet gidiyor, sorun yok onlar için... Bu düşünce tarzı, bu dogmatizm dünyayı en çok tehdit eden gelişmedir. Alabildiğine, sınırsız nüfus artırımı, nüfus baskısı oluşturma ve ölümüne fedai yetiştirme, cenneti kendi adamlarıyla, cehennemi düşmanlarıyla doldurma stratejisi. Çocukların beynine günde elli vakit bunu empoze ediyor Hamaslılar...

 

:clover:

 

Tamamıyla katılıyorum, her iki yazının da her cümlesine.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

''Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın!''

MEHMET AKİF ERSOY

 

Bir daha İstiklal Marşı yazdırılacak bir durumun içinde bulursak kendimizi 1915'teki İngiliz, Amerikan severlerin daha tehlikelilerini,daha renklililerini bugün fazlasıyla görmek mümkün.Onlar nasıl sevmişlerdi İngilizleri, ABD'yi?Kendi memleketinde begenmediği zihniyetin ortadan kalkması için düşmandan medet uman onlara destek veren insanlardı.Onların dindarlığına vuruluyordu ya bugün o anlayışın tersindeki bir anlayışın aynı haller içinde olmasına ne demeli?Erdoğan'ı üslubu yönünden,tutarsızlığı yönünden eleştirin eleştirelim ama Erdoğan'a kızgınlığından dolayı İsrail sözcülüğü yapmak, tamamen Erdoğan'a yüklenmek de neyin göstergesi?Ordaki tavrın tersi olsaydı, sussaydı, diplamatik tavır sergileseydi acaba sahip mi çıkacaktı bugün onu üslubu dolasıyla eleştirenler ya da bunu da malzeme yapıp belden aşağı vurmaya devam mı edecekti?Siz biz eleştirdiğimiz insandandan ne kadar farklıyız Allah aşkına bir söyleyin biz ne kadar tutarlıyız, biz ne kadar vatanımızı seviyoruz da, bizim görüşlerimiz ne kadar siyasi değil?İsrail'e kızgınlık duyarız İsrail ürünleriyle karnımızı doyurur, giydiğimiz giysilerde yabancı yazılar yazar, kendi ürettiğimiz ürüne dahi yabancı marka vurup rahatlarız, onların filmiyle büyür onların dizisiyle his dünyamızı oluştururuz ve hala milliyetçiyiz, vatanseveriz,fedekarız ülkemiz için çalışıyoruz zannederiz kendimizi.Biz vatanseveriz, vatanımızı çok severiz bir de konuşmayı çok severiz iş yapmaktan, iş yapmaya çalışana da köstek olmaktan çok...

 

MUHABBETLE...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.