Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 112
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Yalcin Kücük serbest birakildi ve sunu söyledi:"BU BIR CUMHURIYET SAVASIDIR VE BEN DE BU SAVASIN ICINDEYIM"Evet,Cumhuriyete yöneltilmis bir komplo var ortada,bu komplonun icinde yukarda saydigim kesimler var.

Neden kimse burada Yalcin Kücük'ün Apo'nun yanibasinda gezdigi günleri sormuyor? Ne yapiyordu o dönemler Kücük Apo'nun yaninda? Yoksa o dami Perincek gibi yanina gidip Apo'yu Amerikanciliktan yana olmamasi icin ikna etmeye gitmisti. Ben bir yazimda söylemistim, Yalcin Kücük'ü 90 li yillarda canli olarak Berlin'de bir Nevruz kutlamasinda aciktan Apo icin "sayin baskanim ve Kürtlerin dogal lideri" diye överek bahsettigini.

anlasilöir gibi degil dogrusu, itirafci eski PKK'nin sözlerini ciddiye almamiz gerektigini söylüyorsunuz, ama diger taraftanda Yalcin Kücük'ü en büyük CUMHURIYET SAVUNUCUSU olarak gösteriyoruz. Aslinda Yalcin Kücük'te itirafcilardan bana göre. O da subayi ele veren eski PKK'li gibi su an JITEM ve diger derindevlet organlariyla ortak calisiyor, ama ne zamana kadar? Onu zaman gösterecek.

Yalcin Kücük'ü bugün savunanlar yarinda savunmak zorundalar, cünki o da yarin her an diger eski PKK'lilar gibi derindevlet hakkinda bülbül gibi konusabilir, hic sasmayalim.

Evet biri bana aciklasin lütfen, nasil Apo'nun en yakinsiyasi danismani Yalcin Kücük cumhuriyetin en keskin savunucusu olabiliyor ve bizler onun dürüstlügüne inanabiliyoruz, ama gene PKK'nin baska bir elemani itirafci olarak JITEME giriyor ve sayesinde onlarca insan yargilanmadan linc ediliyor ve bu linclere kimseden cit cikmiyor ama gene ayni sahis simdi JITEM'de yapilanlari itiraf ettigi zaman sözleri güvenilirsiz oluyor?

Gönderi tarihi:
Off gerçekten sıkılıyorum artık . güneydoğu'da görev yapan personel, katıldıkları operasyonlara göre , görev tazminatı tarzı ödemeler alırlar. Özellikle astsubay ve uzman çavuşlar, katıldıkları operasyon ve görevlerin uzunluğuna, yoğunluğuna göre ek ödemeler alırlar.

 

“Olagahüstü Halö ve “Mücavir Alan Bölgeö tazminatlari olarak isimlendirdigi tazminatlarin ise; 17.6.1987 gün ve 19490 mükerrer sayili Resmi Gazetede yayinlanan 281 sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin 6 nci maddesinin 2 nci fikrasinda, sikiyönetim veya olaganüstü hal bölgesinde veya Içisleri Bakaninin belirleyecegi benzeri kritik yörelerde özel harekat veya operasyon timi olarak fiilen görev yapan, subay, astsubay ve erbaslarla emniyet hizmetleri sinifi kadrolarinda çalisanlara verilmesi öngörülen “aylik ek tazminat (operasyon Tazminati” ile; 14.7.1987 gün ve 19517 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 285 sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin 27.7.1987 gün ve 19530 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 287 sayili KHK. ile 28.7.1987 tarih 19531 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 87/11989 sayili Bakanlar Kurulu Kararinda düzenlenen, olaganüstü hal bölgesine dahil iller ile mücavir illerde bulunan sürekli kamu görevlilerine, en yüksek devlet memuru ayligi esas alinmak suretiyle tesbit edilip ödenecek “aylik ek tazminat (OHAL Tazminati)” oldugu anlasilmaktadir.

 

 

Öğrendin mi arkadaşım şimdi ?

.

.

 

 

 

Ya harbiden pes yani...Bak arkadaşım askeri personeller 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinde yazmış olduğu

 

Madde 28 - (Değişik:2/12/1993-3920/1 md.)

 

A) Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgeler veya Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca müştereken belirlenecek kritik yörelerde özel harekat ve operasyon timi olarak görev yapan;Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunanlar ile sözleşmeli uçuş personeline,subay,astsubay,uzman jandarma ve uzman erbaşlara ve operasyonları fiilen sevk ve idare eden karargah ve bürolardan bu fıkra uyarınca alınacak Başbakan onayında belirtilenlerde görevlendirilen personele 9000, erbaş ve erlere 4500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere, fiilen görev yapıldığı sürece ve bu süre ile orantılı olarak ek tazminatı ödenir diyor.

 

 

Buradan anlayacağın bu bölgelerde görev alan erinden subayına kadar bu tazminatı alır.

 

Daha basit anlatayım;Yani, örneğin güneydoğu bölgesinde herhangi biryerde görev yapan ister kademede olsun,ister idarişlerde(masa başında)olsun,isterse 3-6 aylık uzun operasyonlarda evine gitmesin fark etmez.

hepsi bu tazminatı alır.

 

Sizin ''gönüllü operasyonlara gidiyorlar fazla para alıyor'' demeniz tamamen yanlış.

 

O bölgede görev yapan batı maaşından ortalama 200-250 tl fazla tazminat alırlar buda yanlız asker için geçerli değil bunuda biliyorsunuz sanırım.

 

 

Arkadaşım yine alakasız iddalarda bulunuyorsun hiçbir sözleşmede yada yönetmelikte şu kadar zaman arazide kalacaksın diye birşey yoktur.

 

Asker 24 saat esasına göre çalışır. gideceği görev 1 günde 6 ayda olsa farketmez.

 

3269-ve 3466 uzman çavuş kanunu ve yönetmeliğini okuyun.

 

Hiçbir personel isteğine göre göreve gidemez, bu ne kanunda var,nede yönetmeliklerde.operasyon planlanır ve birlikte gitmesi gereken kim varsa hepsi gider .

 

Operasyon kaç gün olursa olsun fark etmez,fala uzun görevlerde ise dönüşüm planlanarak yapılır.

 

Şimdi siz öğrendinizmi?

 

Burada olmayan şeyleri varmış gibi ,birde kanun maddesini gösterek anlatmaya çalışıyorsunuz.

 

Vallahi pes... :)

Gönderi tarihi:
En azindan Türkiye karsiti alevi degildi.

 

 

saygilarla

?????

Alevilikle ne alakasi var simdi? Ne demek istediginizi neden acikca söylemiyorsunuz? Burada anlasilan Alevilerin Türkiye karsiti oldugu oluyor ve sizin Alevilere bakis aciniz da bu sayede belli olmus oluyor. Bu kadar da olmaz yani derim. Nelere göre kiyaslama ypiliyor anlasilir degil. Bu bizim demokrasi anlayisimiz.

Sira herhalde Alevi düsmanligi yapmaya ve onlari hedef göstermeye geldi galiba. Nasil olsa her dönem bazilarini düsman ve hedef gösteriyoruz. Demekki bu tip davranis icimize iyice yerlesmiski, aciktan bile söyleyebiliyoruz artik.

Gönderi tarihi:

Türkiye'de, gelinen nokta odur ki; artık bir kısım gazeteler ve bir kısım adamlar istedikleri gibi, istedikleri insanı hedef gösterebiliyor, bakınız. Vakit, Zaman, Tuncay Güney, Şamil Tayyar, v.b. gibi... Ve hiç kimse bu adamlara ve gazetelere insan haklarına saldırdıkları ve henüz mahkemece suçlulukları kanıtlanmamış insanları hedef gösterdikleri için bir hesap sormuyor!

 

Sonra birileride kalkıp film izler gibi bütün bu olup biteni seyirci mantığı ile izliyor!

 

İşte böyle bür durumda, bir gazi bunlara dayanamayıp ölümü seçiyor, bu adalete güveni ve inancı kalmamış insanların bir kısım medya adamlarınca açıkça suçlu gösterilmelerine gösterdikleri en onurlu tepkidir! Bir nevi, sizin adaletiniz ve ithamlarınızla yaşamaktansa, onurumla ölürüm daha iyi demektir...

 

Saygılar

Gönderi tarihi:
Türkiye'de, gelinen nokta odur ki; artık bir kısım gazeteler ve bir kısım adamlar istedikleri gibi, istedikleri insanı hedef gösterebiliyor, bakınız. Vakit, Zaman, Tuncay Güney, Şamil Tayyar, v.b. gibi... Ve hiç kimse bu adamlara ve gazetelere insan haklarına saldırdıkları ve henüz mahkemece suçlulukları kanıtlanmamış insanları hedef gösterdikleri için bir hesap sormuyor!

 

Sonra birileride kalkıp film izler gibi bütün bu olup biteni seyirci mantığı ile izliyor!

 

İşte böyle bür durumda, bir gazi bunlara dayanamayıp ölümü seçiyor, bu adalete güveni ve inancı kalmamış insanların bir kısım medya adamlarınca açıkça suçlu gösterilmelerine gösterdikleri en onurlu tepkidir! Bir nevi, sizin adaletiniz ve ithamlarınızla yaşamaktansa, onurumla ölürüm daha iyi demektir...

 

Saygılar

Hirant Dink'i ve öldürülen hiristiyanlari kimlerin hedef gösterdiginide lütfen yazarmisiniz.

Balon laflara karnimiz tok, tek tarafli olarak hedef gölsterilmeye karsi olunmaz. Ben hic bir insanin hedef gösterilmesini dogru bulmuyorum ve derhal son bulmasini istiyorum. Ama diger taraftan Ali'nin hedef gösterilmesini elestirirken Hasan'in hedef gösterilmesine göz yummam benim ne kadar samimi oldugumu gösterir.

Gönderi tarihi:
Pardon bu komutanı yargılayan Askeri Mahkeme değil mi 8 yıldır ? O "apayrı bir konu olan" Jitem'de görevli olduğu için Jitem'i de tartışıyoruz.

 

O beş paralık terörist, madem beş paralık terörist. Abdulkerim Kırca ila nasıl silah arkadaşı oluyor ? Aynı kurumda görevli oluyor ?

 

 

 

:)

 

Şimdi Abdulkadir Aygan terörist mi? Devlet görevlisi mi ?

 

Arkadaşım gerçekten bilmiyor musun ? İşine mi öyle geliyor ?

 

Abdulkadir Aygan eski terörist bir devlet görevlisidir. 1991 yılında devlet memurluğa alınmış, maaş bağlanmış. Eline devletin silahı verilmiş. Jitem'de görevlendirilmiş bir devlet memurudur. İntihar eden Abdulkerim Kırca ile aynı teşkilatta görev yapan silah arkadaşıdır aynı zamanda. Abdulkerim Kırca ile aynı davadan yargılanmaya başladıklarında, mahkemenin talebi üzerine gönderilen resmi evrakta. Abdulkerim Aygan'ın

 

81417.jpg

 

Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı'na bağlı bir devlet görevlisi olduğu belirtilmiştir.

 

Abdulkadir Aygan kaçıp sığınmıştır başka bir ülkeye ? Peki neden kaçmıştır ? Abdulkerim Kırca ile beraber yargılandıkları dava yüzünden. Yani Abdulkadir Aygan'ın aranmasına sebep olan davada diğer sanıklardan birisi Abdulkerim Kırca'dır.

 

Bunları delil olarak kabul eden kim ? Askeri Mahkeme. Abdulkerim Kırca'ya yeni dava falan açılmış değil. Askeri Mahkeme'de 8 yıldır süren davası var. Davasının Ergenekon davası ile birleştirileceğini öğrenince intihar ettiği söyleniyor.

 

:)

sanki ben adamın devlet bünyesinde çalıştığını inkar etmişim,peki devlet kadrosunda çalışmak terörist olmaya engelmidir?

Aygan gibi yüzlerce örnek var,peki devlet bu adamı neden korumuştur itirafçı olduğu için ama adam aslında iftiracı tescilli pkklı ...

Gönderi tarihi:
:)

sanki ben adamın devlet bünyesinde çalıştığını inkar etmişim,peki devlet kadrosunda çalışmak terörist olmaya engelmidir?

Aygan gibi yüzlerce örnek var,peki devlet bu adamı neden korumuştur itirafçı olduğu için ama adam aslında iftiracı tescilli pkklı ...

 

Bir yerin zabıtası, aski memuru, tedaş denetçisi öğremen vs değildir bu adam. Jitem görevlisidir. Jitem görevlisi olmak terörist olmaya engel mi ? Evet engel. Yok değilse tek bir tanesi terörist olmaz. Onu göreve alanlarda, yıllarca beraber operasyon yapanlarda, komutanlarıda terörist olur. Bu şahıs , Abdulkerim Kırca'nın emrinde çalışırken vatansever ve kahramandıda. Yargılandığı davayla ilgili itiraflarda bulununca terörist mi oldu ?

 

Askeri mahkeme bir askeri iftira üzerine mi 8 yıldır yargılıyordu. Adamın şurada şu cinayet işlendi, şuraya gömüldü dediği yerden, gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan şahısın kafatasında mermi deliğiyle kemikleri çıkmadı mı ?

 

Bu adam nediyor ? Benim şahsen katıldığım operasyonlar şunlar şunlar. Bu operasyonlarda şunları şunları yaptık. Ayrıntılarıyla, cesetlerin gömüldüğü yerlerle eylemleri anlatıyor. Komutanımızda Kırca idi ve onun emriyle yaptık diyor.

 

Şimdi bu adam Jitem görevlisi olduğu konusunda mı yalan söylüyor ?

 

Komutanının Kırca olduğu konusunda mı yalan söylüyor ?

 

Yaptıkları eylemler konusunda mı yalan söylüyor ?

 

Evet bu adam Jitem görevlisi, komutanı Kırca. Ve söylediği yerden ceset, anlattığı şekilde öldürülmüş şekilde çıkıyor.

 

Biz bunları ilk defa bu adamın ağzından mı duyuyoruz ? Yıllarca suikaste uğrayan yazarlar yazmadı mı bunları ? Kutlu Savaş başbakanlık için gizli olarak hazırlanan daha sonra yayınlanan susurluk raporunda anlatmadı mı ? Jitem'in tüm yetkililerin inkar etmesine rağmen var olduğu bilinmiyor muydu ? Jitem'in eylemleri ve yaptıkları bilinmiyor muydu ?

 

Yeni olan ne ; İlk defa bir Jitem görevlisi kimliğini deşifre etti ve yaptıklarını anlattı. Bunu niçin yaptı ? Para için mi ? Tehdit edildiği için mi ? Ceza almayacağı konusunda teşvik edildiği için mi ya da başka bir sebeple mi bunu bilemeyiz. Ama bu anlattıklarının yalan ve iftira olduğu anlamına gelmiyor ? İtiraf ettiği eylemlerden birisi olan Murat Aslan'ın infaz edilmesini televizyonda şurada şu şekilde öldürdük, şuraya gömdük diyor. Savcılık söylediği yerde, söylediği şekilde öldürülmüş şahsın kemiklerini buluyor. Adli Tıp'ta yapılan Dna testinde kemiklerin Murat Aslan'a ait olduğu ortaya çıkıyor.

 

İftira, İftira. böyle söyleyince halloluyor mu ?

 

Bana bu intihar. Hakkında dava açılmasını kendi yediremediği için intihar etme şeklinde bir intiharmış gibi gelmiyor. Zira Kırca zaten 8 yıldır bu sebepten askeri mahkemede yargılanıyor. Yeni birşey değil bu. . Bana bu intihar. Kendi adamlarından birisinin itiraf etmeye başladığını öğrenince hiç umut kalmadığı kanısına kapılıp depresyon sonucu gerçekleşen bir intihar gibi geliyor.

 

Umutki bu Jitem elemanın itiraflarıyla genişletilecek soruşturmada Türkiye yakın tarihinin en kanlı karanlık noktalarının aydınlatılması şansı yakalanır. "Bütün faili meçhulleri PKK işledi" demek belki kişinin kendi kendisini tatmin etmesini sağlar ama. Bu argümanın modası geçmiştir. Alayın ortasında bir generali de tek kurşunla PKK mı vurdu ? Ersever'i ağzını bantlayıp kafasına bir kurşun sıkıp kireç kuyusuna da PKK mı attı ? Bitlis'in uçağınıda PKK mı düşürdü ? Öldürüldükten sonra, PKK ile hiçbir ilgi ve alakalarının olmadığı soruşturmalar neticesinde ortaya çıkan bir sürü faili meçhul cinayetin hepsini PKK mı işledi ?

 

Bunlara "evet" demek, Jitem için "öyle bir kuruluş yoktur, yalandır" demekten farklı değil. Artık Jitem'in varolduğu ve neleri yaptığı bile değil. Hangi elemanlarının yaptığı tartışılırken hala tek bir ağız olarak "Ne Jitem'i, o da ne ?" diyen devlet görevlilerin yaptığı gibi.

 

Her gelişkin ülke kendi yakın tarihiyle yüzleşmek zorundadır. Bir çoğuda yapmıştır. Türkiye'nin vakti ise çoktan gelip geçti. Yok bunla yüzleşmeseniz. Bu Ergenekon davasında olduğu gibi istismar edilir. Ve gerçek failler ortaya çıkarılmadığı için, gerçek faillerle beraber, alakasız adamlarda kamuoyunun karşısına fail olarak çıkartılabilir.

Gönderi tarihi:

O zaman neden hala tartisiyoruz ki,yüzleselim gitsin;hazir baslamisken yüzlesmeye Atatürk ve arkadaslarinida sorgulayalim,cünkü onlar isgale karsi savas vermislerdi.Ermenilere katlettigimizi kabul edebiliriz,rumlari katlettigimizi,süryanileri,PKK lilari bunlarin hepsini katlettigimiz icin tarihimizle yüzlesmemiz gerekiyor,madem öyle yüzleselim ve gelismis ülkelerin sirasina girelim.

 

Demek ki bu ülkede,teröre karsi gizli veya acik yapilmis olan mücadele dogru degilmis.Demek ki biz Sevr'i bosu bosuna yirtip atmisiz.Halbuki o günlerde Kürtlere Ermenilere toprak verilmisti,biz bunu önledik hata yaptik demek ki.O zaman ikinci Cumhuriyetci Ahmet Altan'in etrafinda birleselim,PKK ile de anlasiriz,nasil olsa JITEM desifre ediliyor,adamlar intihar etmeye basladi foyalari ortaya cikinca,hatta Cumhurbaskani Sezer bile jitemciydi galiba zaten adamin yüzü hic gülmüyordu.

 

 

saygilarla

Gönderi tarihi:
Hirant Dink'i ve öldürülen hiristiyanlari kimlerin hedef gösterdiginide lütfen yazarmisiniz.

Balon laflara karnimiz tok, tek tarafli olarak hedef gölsterilmeye karsi olunmaz. Ben hic bir insanin hedef gösterilmesini dogru bulmuyorum ve derhal son bulmasini istiyorum. Ama diger taraftan Ali'nin hedef gösterilmesini elestirirken Hasan'in hedef gösterilmesine göz yummam benim ne kadar samimi oldugumu gösterir.

 

Hrant Dink'i ve öldürülen hristiyanları hedef gösteren Ermeni diasporasınca danışıklı kışkırtılan ırkçı faşistlerdir...

Ermeniler bu işi elbette kiralık katillere yaptırdılar!

 

Derin devleti yanlış yerde arıyorsunuz, hatırlatmak isterim...

 

Sizin hangi laflara karnınız tok ben bilemem, herkes eteğindeki taşı döküyor, gün o gün...

Herkes rengini belli ediyor, gün o gün, Türkiye yaralı bir aslan durumunda ve insanlar fırsatı değerlendiriyor...

 

Asıl hedef gösterilen Türkiye'nin bütünlüğüdür ve göz göre göre bütün orduları dağıtılıyor parçalanması için gün sayılıyor!

 

Benimde bu saatten sonra sahte insan hakları sözcülerine, halkların kardeşliği derken tek anladığı Kürtlerin kardeşliği olanların sözlerine, kendi ülkesinin misakı milli sınırlarını dinamitleyenlerin vatan perverliğine karnım tok, gün o gündür, fırsat bu fırsat, hali hazırda yıllarca nefret beslenmiş bir ordu, bir cumhuriyet ve onun kurumları var, *******...

 

Taraf Gazetesi mantığı ile sözde demokrasi narası atanların cesetler arasında bile ayrımcılık yaptığına tanık oluyoruz!

Gönderi tarihi:
Hrant Dink'i ve öldürülen hristiyanları hedef gösteren Ermeni diasporasınca danışıklı kışkırtılan ırkçı faşistlerdir...

Ermeniler bu işi elbette kiralık katillere yaptırdılar!

Madem bu iste Ermeni diasporasinin parmagi var neden hala gercek katiller ve arkalarindakiler yargilanmiyor? Neden hala bazi kesimler katilleri savunuyorlar?

Ayni durum Ugur Mumcu icinde gecerli, yok efendim ya islamci terörüstler, yada PKK yada dis istihbarat tarafindan suikast düzenlenmis. Onun icinmi kendi polisimiz ve diger sorumlular gercek katillerin yargi önüne ciklamarini engelliyorlar?

Siz kendiniz söyleyip kendiniz inanabilirsiniz ama biz asla, taaki faili mechullerin tümü aydinlatilana kadar. Bizler lafla yurtsever degil özde yurtseveriz ve özde faili mechullerin aydinlatilmasini istiyoruz. Hikaye ve senaryo yazarak degil.

Diger taraftan ben TARAF gazetesini ne okurum nede tanirim, ama sayenizde ismini duyuyorum, cünki bayagi reklamini yapiyorsunuz buradan.

Gönderi tarihi:
Bir yerin zabıtası, aski memuru, tedaş denetçisi öğremen vs değildir bu adam. Jitem görevlisidir. Jitem görevlisi olmak terörist olmaya engel mi ? Evet engel. Yok değilse tek bir tanesi terörist olmaz. Onu göreve alanlarda, yıllarca beraber operasyon yapanlarda, komutanlarıda terörist olur. Bu şahıs , Abdulkerim Kırca'nın emrinde çalışırken vatansever ve kahramandıda. Yargılandığı davayla ilgili itiraflarda bulununca terörist mi oldu ?

 

Askeri mahkeme bir askeri iftira üzerine mi 8 yıldır yargılıyordu. Adamın şurada şu cinayet işlendi, şuraya gömüldü dediği yerden, gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan şahısın kafatasında mermi deliğiyle kemikleri çıkmadı mı ?

 

Bu adam nediyor ? Benim şahsen katıldığım operasyonlar şunlar şunlar. Bu operasyonlarda şunları şunları yaptık. Ayrıntılarıyla, cesetlerin gömüldüğü yerlerle eylemleri anlatıyor. Komutanımızda Kırca idi ve onun emriyle yaptık diyor.

 

Şimdi bu adam Jitem görevlisi olduğu konusunda mı yalan söylüyor ?

 

Komutanının Kırca olduğu konusunda mı yalan söylüyor ?

 

Yaptıkları eylemler konusunda mı yalan söylüyor ?

 

Evet bu adam Jitem görevlisi, komutanı Kırca. Ve söylediği yerden ceset, anlattığı şekilde öldürülmüş şekilde çıkıyor.

 

Biz bunları ilk defa bu adamın ağzından mı duyuyoruz ? Yıllarca suikaste uğrayan yazarlar yazmadı mı bunları ? Kutlu Savaş başbakanlık için gizli olarak hazırlanan daha sonra yayınlanan susurluk raporunda anlatmadı mı ? Jitem'in tüm yetkililerin inkar etmesine rağmen var olduğu bilinmiyor muydu ? Jitem'in eylemleri ve yaptıkları bilinmiyor muydu ?

Askerin her gittiği operasyonda ayrı bir para almadığını öğrendinizmi?umarım yine yanlış bilgilerinizin üzerinde ısrarcı olmasınız.

 

Konuya dönecek olursak

 

Adam pkk'ya yardım yataklık ediyor, finanse ediyor, dağa adam çıkmasına kaynak sağlıyor ve sen bu adamı yakalıyorsun mahkeme serbest bırakıyor...Üstelik bu dönek gibi sözde topluma kazandırmak adına devlet dairelerinde iş-aş veriyorsun bu devletin yanlışıdır bence .

 

Eğer bu teröristin söyledikleri gerçek olsaydı ,pkkya yakın olanları ve şüphelendiklerini öldürmüş olsalardı kendiside pkk itirafçı teröristten faydalandıktan sonra neden öldürmediler?

 

Bu itirafçıdan faydalanaraklar elbette bir çok operasyonlarda'da kullanacaklardı.

 

Terörle mücadele eden insanların bir itirafçıya güvendiklerimi sanıyorsunuz ?

 

Bu kadar basit düşüneceğinizi tahmin etmiyorum o nedenle bu teröristin gösterdikleri cesetlerin pkk ya ait olduğunu düşünmek ve bu itirafçının pkk'ya hizmeti süresinde pkk'ya yardım etmeyen insanlara karşı kendi yaptıkları infazlar olduğu düşünülemiyormu!

 

o nedenle olaya nasıl bakmak istersen öyle görürsün.

 

Sonuçte bu adam bir terörist ve kendi davasına ihanet etmiş,satılmıiın biri kendi davasına ihanet etmiş birinede askerin inanacağı düşünülemez.

 

Öyle bir durum olmuş olsaydı o teröristten faydalandıktan sonra onuda öldürürlerdi...doğru olanda buydu zaten.

Gönderi tarihi:

Ben de bu pişmanlık, eve dönüş gibi yasalar çıkarılmasına karşıyım. Devletine karşı eline silah alan, bunu yaparken eni konu iyice düşünüp tartmak, öyle bu işin içine girmek zorundadır. Geri dönüşü olmayan bir yola girdiğinin bilincinde olmalıdır. Pişman olduysa gitsin Kuzey Irak'ta çiftçilik yapsın.

 

Bunlar pişman olduk deyip geliyorlar, sonra bunlarla işbirliği içinde çalışan bazı güvenlik mensupları "devletin verdiği üç kuruş maaş için bu kahır, bu tehlikeler çekilir mi?" deyip şeytana uyuyorlar. Amerikan filmlerinde hep işlendiği gibi. "Yıllarca kelle koltukta ülkemin düşmanları ile savaştım. Karımla beraber huzurlu bir zaman geçiremedim. Çocuklarım benden şüpheliymişim, katilmişim gibi kaçıyor. Devlet bana ne verdi? Tenekeden bir övünç madalyası ve hadi git artık kumda oyna tavsiyesi..."

 

Böyle düşününce ne yapıyorlar? İtirafçının gösterdiği kişileri bir bir infaz ediyorlar. Sonra itirafçı onların yasa dışı işleri, kaçakçılığı filan nasıl yaptıklarını anlatıyor. Bu işlerin raconlarını öğretiyor. Bağlantılarını gösteriyor. Sonra o infaz edilen kişilerden boşalan işleri birlikte üstleniyorlar.

 

Böyle işler oluyor, bunu hepimiz biliyoruz. Fakat bu rutindir, bu işlerle her zaman mücadele edilmelidir. Alnının akıyla ülkesi için savaşan kahramanlar bu işe bulaştırılmadan çürük yumurtalar ayıklanmalıdır. Yapılan tabii ki bu değil. Zaten bilinen ve şimdiye kadar işlem yapılmayan bu işleri bahane ederek ulusalcıların üzerine gitmek, sindirmek, susturmak... Derin devlete format atıp yeni yazılım yüklemek... Bunu sağır sultan bile duymanın ötesinde duya duya ezberledi...

Gönderi tarihi:
Askerin her gittiği operasyonda ayrı bir para almadığını öğrendinizmi?umarım yine yanlış bilgilerinizin üzerinde ısrarcı olmasınız.

 

Konuya dönecek olursak

 

Adam pkk'ya yardım yataklık ediyor, finanse ediyor, dağa adam çıkmasına kaynak sağlıyor ve sen bu adamı yakalıyorsun mahkeme serbest bırakıyor...Üstelik bu dönek gibi sözde topluma kazandırmak adına devlet dairelerinde iş-aş veriyorsun bu devletin yanlışıdır bence .

 

Eğer bu teröristin söyledikleri gerçek olsaydı ,pkkya yakın olanları ve şüphelendiklerini öldürmüş olsalardı kendiside pkk itirafçı teröristten faydalandıktan sonra neden öldürmediler?

 

Bu itirafçıdan faydalanaraklar elbette bir çok operasyonlarda'da kullanacaklardı.

 

Terörle mücadele eden insanların bir itirafçıya güvendiklerimi sanıyorsunuz ?

 

Bu kadar basit düşüneceğinizi tahmin etmiyorum o nedenle bu teröristin gösterdikleri cesetlerin pkk ya ait olduğunu düşünmek ve bu itirafçının pkk'ya hizmeti süresinde pkk'ya yardım etmeyen insanlara karşı kendi yaptıkları infazlar olduğu düşünülemiyormu!

 

o nedenle olaya nasıl bakmak istersen öyle görürsün.

 

Sonuçte bu adam bir terörist ve kendi davasına ihanet etmiş,satılmıiın biri kendi davasına ihanet etmiş birinede askerin inanacağı düşünülemez.

 

Öyle bir durum olmuş olsaydı o teröristten faydalandıktan sonra onuda öldürürlerdi...doğru olanda buydu zaten.

Devlet icin güvenilir ve önemli biuri olmasaydi, onu resmi olarak sehit gösterip baska bir iisim altinda hayatini sürdürmesine izin verirmiydiler dersiniz? Birde bu pencereden bakin olaya ve bakalim ne görüyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Ben de bu pişmanlık, eve dönüş gibi yasalar çıkarılmasına karşıyım. Devletine karşı eline silah alan, bunu yaparken eni konu iyice düşünüp tartmak, öyle bu işin içine girmek zorundadır. Geri dönüşü olmayan bir yola girdiğinin bilincinde olmalıdır. Pişman olduysa gitsin Kuzey Irak'ta çiftçilik yapsın.

 

Bunlar pişman olduk deyip geliyorlar, sonra bunlarla işbirliği içinde çalışan bazı güvenlik mensupları "devletin verdiği üç kuruş maaş için bu kahır, bu tehlikeler çekilir mi?" deyip şeytana uyuyorlar. Amerikan filmlerinde hep işlendiği gibi. "Yıllarca kelle koltukta ülkemin düşmanları ile savaştım. Karımla beraber huzurlu bir zaman geçiremedim. Çocuklarım benden şüpheliymişim, katilmişim gibi kaçıyor. Devlet bana ne verdi? Tenekeden bir övünç madalyası ve hadi git artık kumda oyna tavsiyesi..."

 

Böyle düşününce ne yapıyorlar? İtirafçının gösterdiği kişileri bir bir infaz ediyorlar. Sonra itirafçı onların yasa dışı işleri, kaçakçılığı filan nasıl yaptıklarını anlatıyor. Bu işlerin raconlarını öğretiyor. Bağlantılarını gösteriyor. Sonra o infaz edilen kişilerden boşalan işleri birlikte üstleniyorlar.

 

Böyle işler oluyor, bunu hepimiz biliyoruz. Fakat bu rutindir, bu işlerle her zaman mücadele edilmelidir. Alnının akıyla ülkesi için savaşan kahramanlar bu işe bulaştırılmadan çürük yumurtalar ayıklanmalıdır. Yapılan tabii ki bu değil. Zaten bilinen ve şimdiye kadar işlem yapılmayan bu işleri bahane ederek ulusalcıların üzerine gitmek, sindirmek, susturmak... Derin devlete format atıp yeni yazılım yüklemek... Bunu sağır sultan bile duymanın ötesinde duya duya ezberledi...

 

Tüm uygulamalar gösteriyor ki hangi savasta olursa olsun ele gecirilen esirler veya kendiliginden teslim olanlardan bilgi alinmasi konusunda faydalanilir,bu tatbikatta olan dogal taktiklerdir.Bir esirin veya kendiliginden teslim olanin,inandirici olmasi icin her neden vardir elinde,cünkü hayati söz konusudur,hayatini korumak icin dogru söylemek zorundadir aksi halde yine bunu hayatiyla öder ödemezse cezasini ceker.Ama bir esirin veya kendiliginden teslim olan bir teröristin kendinden faydalanildigi birim tarafindan güvenilir bir eleman olarak tutulmasi mümkün degildir.Onun hayatini kendi adamlarindan korumak icin tabii ki önleyici tedbirler alinir bunun güvenilirlikle bir ilgisi yoktur.Terörist teröristtir ve onunla calisanlarin hepsi bu gercege vakiftir.Demek istedigim bir PKK itirafcisi diye onca faili mechul cinayeti terörle savasmis insanlarin omuzlarina yüklemek ancak teröristlerin marifeti olabilir.Itirafci denilen terörist aslinda itiraf etmiyor iftira ediyor,bunu akli basinda olan herkes böyle kabul eder,böyle bir düzene inanmak ancak devletle,askerle sorunlari olanlarin yani kirli karanlik isler pesinde olanlarin isidir,Ha Inanmak isterseniz inanirsiniz.

Varsa cürük yumurtalar ayiklanmalidir,ama terörle mücadele konusunda serefli insanlara iftiralar atanlari bastaci ederek onlarin hedef gösterdigi insanlari suclamak haysiyetli insanlarin basvuracagi bir yol olmamalidir.

 

Hedef bellidir,bu hedefte Atatürkcüler ve Laikler vardir.Irticanin oldugu her dönemde ilericiler tutuklanmistir.

 

 

saygilarla

Gönderi tarihi:
Tüm uygulamalar gösteriyor ki hangi savasta olursa olsun ele gecirilen esirler veya kendiliginden teslim olanlardan bilgi alinmasi konusunda faydalanilir,bu tatbikatta olan dogal taktiklerdir.Bir esirin veya kendiliginden teslim olanin,inandirici olmasi icin her neden vardir elinde,cünkü hayati söz konusudur,hayatini korumak icin dogru söylemek zorundadir aksi halde yine bunu hayatiyla öder ödemezse cezasini ceker.Ama bir esirin veya kendiliginden teslim olan bir teröristin kendinden faydalanildigi birim tarafindan güvenilir bir eleman olarak tutulmasi mümkün degildir.Onun hayatini kendi adamlarindan korumak icin tabii ki önleyici tedbirler alinir bunun güvenilirlikle bir ilgisi yoktur.Terörist teröristtir ve onunla calisanlarin hepsi bu gercege vakiftir.Demek istedigim bir PKK itirafcisi diye onca faili mechul cinayeti terörle savasmis insanlarin omuzlarina yüklemek ancak teröristlerin marifeti olabilir.Itirafci denilen terörist aslinda itiraf etmiyor iftira ediyor,bunu akli basinda olan herkes böyle kabul eder,böyle bir düzene inanmak ancak devletle,askerle sorunlari olanlarin yani kirli karanlik isler pesinde olanlarin isidir,Ha Inanmak isterseniz inanirsiniz.

Varsa cürük yumurtalar ayiklanmalidir,ama terörle mücadele konusunda serefli insanlara iftiralar atanlari bastaci ederek onlarin hedef gösterdigi insanlari suclamak haysiyetli insanlarin basvuracagi bir yol olmamalidir.

 

Hedef bellidir,bu hedefte Atatürkcüler ve Laikler vardir.Irticanin oldugu her dönemde ilericiler tutuklanmistir.

 

 

saygilarla

Burada söz konusu olan itirafci terörüstün, sonradan JITEM'in resmi elamani oldugudami yalan? Gene o terörüstün sehit gösterildigi ve ona baska bir isim verildigidemi yalan? Neden hala ezbere sözler kullaniyoruz? Bunun kime faydasi var? Neden o terörüst ile ortak calisanlari ve onu sehit gösterenleri arastirmiyoruz? Amac ne burada? Kirli savas ancak bu yöntemlerle yürütülür. Umarim sorularima kafa yorarsiniz.

Gönderi tarihi:
Ya harbiden pes yani...Bak arkadaşım askeri personeller 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinde yazmış olduğu

 

Madde 28 - (Değişik:2/12/1993-3920/1 md.)

 

A) Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgeler veya Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca müştereken belirlenecek kritik yörelerde özel harekat ve operasyon timi olarak görev yapan;Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunanlar ile sözleşmeli uçuş personeline,subay,astsubay,uzman jandarma ve uzman erbaşlara ve operasyonları fiilen sevk ve idare eden karargah ve bürolardan bu fıkra uyarınca alınacak Başbakan onayında belirtilenlerde görevlendirilen personele 9000, erbaş ve erlere 4500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere, fiilen görev yapıldığı sürece ve bu süre ile orantılı olarak ek tazminatı ödenir diyor.

 

 

Buradan anlayacağın bu bölgelerde görev alan erinden subayına kadar bu tazminatı alır.

 

Daha basit anlatayım;Yani, örneğin güneydoğu bölgesinde herhangi biryerde görev yapan ister kademede olsun,ister idarişlerde(masa başında)olsun,isterse 3-6 aylık uzun operasyonlarda evine gitmesin fark etmez.

hepsi bu tazminatı alır.

 

 

 

Sizin ''gönüllü operasyonlara gidiyorlar fazla para alıyor'' demeniz tamamen yanlış.

 

O bölgede görev yapan batı maaşından ortalama 200-250 tl fazla tazminat alırlar buda yanlız asker için geçerli değil bunuda biliyorsunuz sanırım.

 

 

Arkadaşım yine alakasız iddalarda bulunuyorsun hiçbir sözleşmede yada yönetmelikte şu kadar zaman arazide kalacaksın diye birşey yoktur.

 

Asker 24 saat esasına göre çalışır. gideceği görev 1 günde 6 ayda olsa farketmez.

 

3269-ve 3466 uzman çavuş kanunu ve yönetmeliğini okuyun.

 

Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan Uzman çavuşların maaşları 2000 ile 2800 ytl arasında değişir. Batı illerinde görev yapanların maaşı ise 1300-1400 ytl arasındadır.

 

Arkadaşım bak bilmiyorsun sürekli ısrar ediyorsun .

 

İster masa başında oturan, ister araziye çıkana aynı tazminatlar ve ek ödemeler verilmez.

 

Uzman Çavuşların maaşlarına yansıyan operasyon tazminatları vardır. Bu tazminatı alabilmenin şartı, "hayati tehlike arz eden sıcak çatışmaya" katılmaktır.

3. Operasyonlara katılması mümkün olmayan ve bürolarda görev yapan güvenlik personeline bölgede görev yapmanın şartlarından dolayı, öğretmen, hemşire, doktor gibi diğer kamu görevlileri ile birlikte "ek tazminat" ödenmektedir. Bunlara ayrıca "özel harekât ve operasyon tazminatı" ödenmesi Kanunun amacına uygun değildir.

 

4. Bölgede terörle mücadele amacıyla yapılan operasyonlara katılan emniyet personeli, subay, astsubay, uzman çavuş, uzman jandarma çavuş, erbaş ve erlere "Özel harekât ve operasyon tazminatı" emniyet personeli, subay, astsubay, uzman jandarma çavuş, uzman çavuş ile diğer tüm sivil personele ise "ek tazminat" ödenmektedir

 

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak...23&page2=23

 

Gördüğün gibi bu tazminatı almanın şartı, hayati tehlike eden operasyonlara katılmaktır. Yani masa başında oturanada , operasyona katılanada aynı tazminatı ödemek gibi bir durum yoktur.

 

"Ek görev tazminatı" vardır. Bu tazminatta, asli görevinin dışında ek görevlere yani ek operasyonlara gönderildiğinde ödenir. Mesela, Diyarbakır ergani jandarma komando taburunda görevli bir uzman çavuş, ek görev olarak lice'de bir operasyona gönderilebilir. O zaman kendisine ek görev tazminatı ödenir.

 

Aynı bölgede , aynı rütbe ile görev yapan personelin arasındaki maaş farklarında en çok belirleyici olan ek görev tazminatlarıdır.

 

 

 

 

Hiçbir personel isteğine göre göreve gidemez, bu ne kanunda var,nede yönetmeliklerde.operasyon planlanır ve birlikte gitmesi gereken kim varsa hepsi gider .

 

Operasyon kaç gün olursa olsun fark etmez,fala uzun görevlerde ise dönüşüm planlanarak yapılır.

 

Şimdi siz öğrendinizmi?

 

Burada olmayan şeyleri varmış gibi ,birde kanun maddesini gösterek anlatmaya çalışıyorsunuz.

 

Vallahi pes... :)

 

Ek görevlere katılmak isteyen uzman çavuşlar, gider komutana bildirir , ek görev için personel istendiğinde komutan onun adını yazar.

Gönderi tarihi:
Söylenenlerin yalan olduğunu öğreninirsen eğer vicdanen rahat olabilecekmisin?O zaman kendini af edebilecekmisin?

...............

 

....................

 

 

Aslında yazacak çok şey var fakat zamanım yok saat 03: 44 yazdığımı tekrar okuyamıyorum aklımdan geçenleri yazıyorum o nedenle cümle düşüklüğü vb durumlar oluyor,düzeltme imkanımda olamıyor...neyse.

 

Bende sizi ve sizin zihniyetleri af etmeyeceğim.

 

Affetmeyin beni,çünkü bende bu zihniyetleri yok sayanların torunuyum,bilinen gerçeklere rağmen susturulmuş,yine de susmuş halkın kendisiyim.

 

Söylenenler ya doğru ise,siz vicdan azabı duyacak mısınız?

 

Aygan,şimdi değil yıllar önce İTİRAFÇI adlı kitabında,belgelerle yapılanları ortaya koydu.

 

Bırakın Aygan'ı,kardeşim JİTEM bir hayal ürünü mü?

 

Bölge de yaşanan faili meçhul cinayetler,patlayan bombalar vs bunlar sadece PKK mı?

 

Yanılıyorsunuz dostum,o şanlı vatanseverlerimiz o itirafçıları kucakladı,kimlik verdi,ev verdi,aş verdi...üstüne de silah.

 

Al dedi,vur dedi...demekle kalmadı,kendisi de katletti,kendisi de katledildi.

 

Musa Anter cinayeti,açık açık,aşama aşama yazılıyor,nerde fail?

 

PKK değildi öldürülenler,aydındı,yazardı,gazeteciydi...

 

Şunun farkındayım ki;bölgede yaşananlarda PKK suçlu olduğu kadar bu zihniyetlerde suçlu.

 

Yanlış yapıldı,otorite kimliğinden saptı.

 

Devlet yoktu burada,Jitem vardı,PKK vardı.

 

Çıkarlar vardı,nedense bir türlü bitmeyen savaş vardı.

 

Halk,neden devlete güvenmez?

 

Cevabı,bu yapılanlarda saklı.

 

Ayrıca,ben devleti muhattap alıyorum,illegal bir örgütü nasıl alabilirim ki?

 

PKK'yı lanetledim,daha fazlasını yazında göreyim.

 

DTP'ye gelince;tamam,anlaştık dostum...temizlesinler meclisi...DTP'nin yanında çetelerin partisi olan MHP'yi de arada çıkarsınlar...diğerleri...onları yazmaya gerek yok!

 

Ben bu bölgenin halkı olarak,ben bu ülkenin vatandaşı olarak...affetmiyorum...Allah kavramını da en çok,hesap soracağımı düşünerek seviyorum.

 

Hesabını soracağız.

Gönderi tarihi:

****

 

Bir teröristin yalanlariyla kendi davalarinda hakli olmaya calisan,terörü savunarak askeri karalayan,Türk devletini yaftalamayi görev bilenleri affetmiyorum.

 

Türkiye'nin ic ve dis düsmanlariyla birlikte hareket eden söz ve eylem birliginde bulunan kim varsa affetmiyorum.

 

Ermeni ve Kürt cetelerinin Türk milletinin varligina kastetmesini savunan,bunlarin sirtindan demokratik haklar cigirtkanligi yapanlari af etmiyorum.

 

 

saygilarla

Gönderi tarihi:
********

 

Bir teröristin yalanlariyla kendi davalarinda hakli olmaya calisan,terörü savunarak askeri karalayan,Türk devletini yaftalamayi görev bilenleri affetmiyorum.

 

Türkiye'nin ic ve dis düsmanlariyla birlikte hareket eden söz ve eylem birliginde bulunan kim varsa affetmiyorum.

 

Ermeni ve Kürt cetelerinin Türk milletinin varligina kastetmesini savunan,bunlarin sirtindan demokratik haklar cigirtkanligi yapanlari af etmiyorum.

 

 

saygilarla

Cok haklisiniz sn politika, gercekten de askere ve devlete iftiralarla dil uzatanlar af edilmemeli!!! Ama ya öyle degilse ve devlet terörüst ile is birligi yaparak insanlari yargisiz infazla öldürüyorsa ve gene bir cok askerimizin ve polisimizin ölümüne sebeb oluyorsa, af edecegizmi bunlari? Türkiye'ye ve halkimiza karsi yapilan tüm iftiralar ve cinayetleri de kiniyorum, sadece terörüstleri degil, devletin yanlis polotikalarini (kirli savas, derindevlet, cetelerle ve iftiracilarla isbirligi) da kiniyorum.

Gönderi tarihi:
Cok haklisiniz sn politika, gercekten de askere ve devlete iftiralarla dil uzatanlar af edilmemeli!!! Ama ya öyle degilse ve devlet terörüst ile is birligi yaparak insanlari yargisiz infazla öldürüyorsa ve gene bir cok askerimizin ve polisimizin ölümüne sebeb oluyorsa, af edecegizmi bunlari? Türkiye'ye ve halkimiza karsi yapilan tüm iftiralar ve cinayetleri de kiniyorum, sadece terörüstleri degil, devletin yanlis polotikalarini (kirli savas, derindevlet, cetelerle ve iftiracilarla isbirligi) da kiniyorum.

 

işte,madalyonun iki yüzünü görebilmek ;)

Gönderi tarihi:
Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan Uzman çavuşların maaşları 2000 ile 2800 ytl arasında değişir. Batı illerinde görev yapanların maaşı ise 1300-1400 ytl arasındadır.

 

Arkadaşım bak bilmiyorsun sürekli ısrar ediyorsun .

 

İster masa başında oturan, ister araziye çıkana aynı tazminatlar ve ek ödemeler verilmez.

 

Uzman Çavuşların maaşlarına yansıyan operasyon tazminatları vardır. Bu tazminatı alabilmenin şartı, "hayati tehlike arz eden sıcak çatışmaya" katılmaktır.

.

.

Ek görevlere katılmak isteyen uzman çavuşlar, gider komutana bildirir , ek görev için personel istendiğinde komutan onun adını yazar.

 

Yine ısrarınızda devam ediyorsunuz.Bak arkadaşım

 

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinde belirtilen ek tazminatlar ile 14.7.1964 tarihli ve 500 sayılı Kanuna göre ödenen tazminat ve lojman tazminatı ile yabancı dil tazminatları batıda görev yapan personelden ayrı olarak aldığı tazminattır.

 

 

Yani bu personellerin batıda aldığı maaştan farklı olarak 375 sayılı kanunun 28. maddesi ek olarak veriliyor.

 

Bu personellerin batı görevlerinde'de maaş farklılıkları bulunuyor örn:batıdaki komando birlikleri diğerlerinen 100-150 tl fazladan alırlar.

 

Bu gün doğuda ise bölge olarak bu fark 238 tl ile 350 tl arasında değişiyor, batıda görev yapanlardan fazla aldıklarıda bu mebladır.

 

 

Madde 28 - (Değişik:2/12/1993-3920/1 md.)

 

A) Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgeler veya Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca müştereken belirlenecek kritik yörelerde özel harekat ve operasyon timi olarak görev yapan;Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunanlar ile sözleşmeli uçuş personeline,subay,astsubay,uzman jandarma ve uzman erbaşlara ve operasyonları fiilen sevk ve idare eden karargah ve bürolardan bu fıkra uyarınca alınacak Başbakan onayında belirtilenlerde görevlendirilen personele 9000, erbaş ve erlere 4500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere, fiilen görev yapıldığı sürece ve bu süre ile orantılı olarak ek tazminatı ödenir diyor.

 

Ayrıca sizin örnek verdiğiniz diyarbakır ergani ve lice örneğiniz Operasyona katılacak komando birlikleri ve özel harekat birlikleri için geçerli değildir.

 

teknik görevlerde kullandırılmak istenen yani tankçı-topçu-ağır vasıta şöförü gibi personeli dış göreve gönerebilirler buda isteğe bağlı değildir.

Dış görev için 2 personel istenmişse ve birlikte 2 personel varsa ikiside gitmek zorundadır,eğer istenen personel 1 ise komutanın insiyatifindedir.

 

gönderilen bu personel ise garnizon dışı olduğundan ayrı ek tazminatı alırlar,paraşut ,dalgıçlık gibi .

 

Bu bölgelere ataması yapılan personelin,rütbe ve kıdemine göre aynı parayı alırlar.

 

 

''Bu tazminatı alabilmenin şartı, "hayati tehlike arz eden sıcak çatışmaya" katılmaktır.'' diyorsunuz ve bana meclise sunulan suruların tutanağını kaynak olarak göstreriyorsunuz.Mecliste ağızdan çıkan her söz olduğu gibi tutanaklara geçer biliyorsunuz.

 

mecliste konuşulanları değil bama kanundan örnek göster....bakın okuyun 375 sayılı anun 28.maddesi açıkça yazıyor.

 

 

Bakın ben size 375 sayılı kanunun 23. maddesini gösteriyorum

 

-http://www.hukuki.net/kanun/375.45.text.asp-

 

 

ve bu konuyu ilgilendiren yerleride kırmızı ile yazdım.

Gönderi tarihi:
Devlet icin güvenilir ve önemli biuri olmasaydi, onu resmi olarak sehit gösterip baska bir iisim altinda hayatini sürdürmesine izin verirmiydiler dersiniz? Birde bu pencereden bakin olaya ve bakalim ne görüyorsunuz?

Devlet için elbette önemli biri olacak...kim bilir kaç pkk teröristin öldürülmesine sebep olmuştur. adam bülbülgibi ötürmenin yoludur yanlız bilgiyi aldıktan sonra onuda yok etmeleri gerekirdi.

 

o pencereden de baktık siz yazılanları okumuyorsunuz sanırım.

Gönderi tarihi:
**********

 

Bir teröristin yalanlariyla kendi davalarinda hakli olmaya calisan,terörü savunarak askeri karalayan,Türk devletini yaftalamayi görev bilenleri affetmiyorum.

 

Türkiye'nin ic ve dis düsmanlariyla birlikte hareket eden söz ve eylem birliginde bulunan kim varsa affetmiyorum.

 

Ermeni ve Kürt cetelerinin Türk milletinin varligina kastetmesini savunan,bunlarin sirtindan demokratik haklar cigirtkanligi yapanlari af etmiyorum.

 

 

saygilarla

Umarim 33 sehidimizin sorumlulari gercekten bulunurda devlete ve askere kim iftirada bulunuyormus hepimiz görürüz. Ezbere ve slogan laflara karnimiz tok bizim.

 

"33 şehidin dosyası da Ergenekon savcısında

 

pkk şehit dosya terörist Ergnenekon

Elazığ-Bingöl Karayolu?nda 24 Mayıs 1993?te PKK?lı teröristlerce şehit edilen silahsız 33?ü askerle üç öğretmen ve iki kişinin öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyası da Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı?na gönderildi

 

Gönderilen evrak arasında PKK?nın bir dönem önde gelen isimlerinden olan Şemdin Sakık?a yönelik iddianame, gerekçeli karar, savunma ve ifadelerinin de birer örneği bulunuyor. Halen Diyarbakır?da cezasını çeken Sakık hakkında hazırlanan 72 sayfalık gerekçeli kararda, Sakık 33 asker olayından doğrudan sorumlu tutulmuyordu."

 

Alinti: -http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=guncel&KategoriID=&ArticleID=1052471&Date=28.01.2009&b=33%20sehidin%20dosyasi%20da%20Ergenekon%20savcisinda&ver=91-

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.