Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 24 bin kişiyi sorguladım Güney gibisini görmedim Tuncay Güney’i emniyette ilk sorgulayan ekibin başı, Organize Suçlar Şubesi Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu ilginç bir talepte bulundu. Güney’in sorgusunu anlatmak için Ergenekon soruşturması yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na üç ay önce dilekçeyle başvurduğunu söyleyen İhtiyaroğlu, "Ancak, beni çağıran olmadı" dedi. İhtiyaroğlu, Güney’le ilgili de şöyle konuştu: "Sorguladığım 24 bin kişi arasında, her konuyu bilen tek kişi oydu. Nasıl eğittiler bilmiyorum." ERGENEKON soruşturmasının esrarengiz ismi Tuncay Güney’i Emniyet’te ilk sorgulayan grubun başı olan, dönemin Organize Suçlar Şubesi Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu, "Savcı Bey çağırırsa, Tuncay Güney’in sorgusunu A’dan Z’ye yapan birisi olarak neler yaşadığımızı anlatırım. Ancak, 3 ay önce dilekçe vermeme rağmen beni çağıran olmadı" dedi. Sorgu sırasında Güney’in anlattıklarına iki meslektaşının başta inandığını, kendisinin inanmadığını kaydeden Ahmet İhtiyaroğlu’nun, ifadesine başvurulması için verdiği dilekçenin de mahkeme dosyasında bulunmadığı anlaşıldı. ’Her şeyi bilen’ tek kişi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz’in başvurusu üzerine, İhtiyaroğlu’nun dilekçesi mahkeme dosyasına girdi. Meslek hayatında yaklaşık 24 bin kişiyi sorgulamasına rağmen, hemen her konuyu bilen bir kişinin sadece Tuncay Güney olduğunu kaydeden Ahmet İhtiylaroğlu, istenirse Savcıya da, mahkemeye de ifade vermeye hazır olduğunu tekrarladı. Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçenin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen henüz ifadesi alınmayan Ahmet İhtiyaroğlu’nun dinlenmesi için sanık avukatlarından bazılarının da mahkemeye başvuracakları öğrenildi. Kendi yaşadığı, sorgularını yaptığı olayları bile Tuncay Güney’in farklı bir biçimde anlattığını ifade eden İhtiyaroğlu, "Güney’in bunları söylemesi için nasıl eğitildiğini bilmiyorum. Yaşı ve olayların oluş biçimiyle ilgili olarak bilmesi mümkün olmayan olayları bile anlatıyor. Tabi bu anlatımları bizleri de şaşırtmıştı. Şimdi, tüm Türkiye şaşırıyor" dedi. ’Saçan sorguda yoktu’ Mahkemenin, Tuncay Güney ile ilgili ifadesinin alınması için dilekçe veren sorgucu Ahmet İhtiyaroğlu’nu dinlemeye karar vermesi halinde, aynı sorguda bulunan emniyet mensupları Hakan Ünsal Yalçın, Kemal Karademir’in de bilgisine başvuracak. Tuncay Güney’in, sorgusunun dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan tarafından yapıldığını öne sürmesine rağmen, Ahmet İhtiyaroğlu ise dilekçesinde sorguda Saçan’ın bulunmadığını belirtti. ’Sanki bir anlaşma üzerine bu bilgileri veriyordu’ TUNCAY Güney’in sorgusunda bulunan bir Emniyet mensubu da izlenimlerini Hürriyet’e şöyle anlattı: "Yaşı itibariyle anlattığı olayları bilmesi mümkün değil. Birileri bunu almış, aylarca-yıllarca kurmuş kanaati oluştu. Zaten bize getirilişi de hayli şüpheli. Bildiğimiz, operasyonuna, sorgusuna katıldığımız olayları bile bize farklı anlatıyordu. Sanki bu adam bizi sorguluyordu. Yaşadıklarımızdan bile bu anlatımlarından sonra şüphelenmeye başladık. Söylemek istediklerini ’Şimdi aklıma geldi’ deyip biz sormadan anlatıyordu. Bu hali normal suçlu psikolojisine uymuyor. Fazlasını veriyor, üstelik rahat veriyor. Ses tonu son derece yumuşak. En küçük tedirginlik yok. Hali-tavrı ’Bunları veriyorum ama bana bir şey olmayacak’ gibiydi. Sanki bir anlaşma üzerine bunları söylüyordu." Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 24 bin kişiyi sorguladım Güney gibisini görmedim. . Tuncay Güney’i emniyette ilk sorgulayan ekibin başı, Organize Suçlar Şubesi Emniyet Amiri Ahmet İhtiyaroğlu ilginç bir talepte bulundu. ’Her şeyi bilen’ tek kişi . . . ’Saçan sorguda yoktu’[/b] . . . En küçük tedirginlik yok. Hali-tavrı ’Bunları veriyorum ama bana bir şey olmayacak’ gibiydi. Sanki bir anlaşma üzerine bunları söylüyordu." Nasil sorgulandigini ve ne cevap verdigini tümüyle kasete aldiklarina göre, Ihtiyaroglu o kaseti sansürsüz yayinlasin, zaten bir örnegi savcilikta var ve sansürlü yayinlandi. Önemli olan aanlatilanlarin dogruluk derecesini arastirmak. Güney kendisine iskence yapildigini söylüyor, herhalde bu ssuclamayi da Ihtiyaroglu yalanlayacak ve Türkiye'de kimsenin polis tarafindan iskenceye ugramadigini söyleyecek. Ama hepimiz bunu adimiz gibi biliyoruzki Türkiye'de polise gidipte iskence görmeden cikani az taniriz. Diger taraftan Ihtiyaroglu Güney'in bahsettigi cuvallar dolusu evraklardan neden bahsetmiyor? ne yapmislar o cuvallari, keske onuda söylese sn Ihtiyaroglu. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Nasil sorgulandigini ve ne cevap verdigini tümüyle kasete aldiklarina göre, Ihtiyaroglu o kaseti sansürsüz yayinlasin, zaten bir örnegi savcilikta var ve sansürlü yayinlandi. Önemli olan aanlatilanlarin dogruluk derecesini arastirmak. Güney kendisine iskence yapildigini söylüyor, herhalde bu ssuclamayi da Ihtiyaroglu yalanlayacak ve Türkiye'de kimsenin polis tarafindan iskenceye ugramadigini söyleyecek. Ama hepimiz bunu adimiz gibi biliyoruzki Türkiye'de polise gidipte iskence görmeden cikani az taniriz. Diger taraftan Ihtiyaroglu Güney'in bahsettigi cuvallar dolusu evraklardan neden bahsetmiyor? ne yapmislar o cuvallari, keske onuda söylese sn Ihtiyaroglu. Görmüyormusunuz adam işkencen ne hale gelmişti! İşkence altında konuştuğuda her halinden belliydi!!!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 24 bin kişiyi sorguladım Güney gibisini görmedim. . ’Sanki bir anlaşma üzerine bu bilgileri veriyordu’ TUNCAY Güney’in sorgusunda bulunan bir Emniyet mensubu da izlenimlerini Hürriyet’e şöyle anlattı: "Yaşı itibariyle anlattığı olayları bilmesi mümkün değil. Birileri bunu almış, aylarca-yıllarca kurmuş kanaati oluştu. Zaten bize getirilişi de hayli şüpheli. Bildiğimiz, operasyonuna, sorgusuna katıldığımız olayları bile bize farklı anlatıyordu. Sanki bu adam bizi sorguluyordu. Yaşadıklarımızdan bile bu anlatımlarından sonra şüphelenmeye başladık. Söylemek istediklerini ’Şimdi aklıma geldi’ deyip biz sormadan anlatıyordu. Bu hali normal suçlu psikolojisine uymuyor. Fazlasını veriyor, üstelik rahat veriyor. Ses tonu son derece yumuşak. En küçük tedirginlik yok. Hali-tavrı ’Bunları veriyorum ama bana bir şey olmayacak’ gibiydi. Sanki bir anlaşma üzerine bunları söylüyordu." Adam Türkiye'yi salliyormu sallamiyormu ,bravo kim yetistirdiyse.Biliyordu inanacak birilerinin cikacagini. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2009 Görmüyormusunuz adam işkencen ne hale gelmişti! İşkence altında konuştuğuda her halinden belliydi!!!! Vallahi onu o kadar bilemem, ama sorgulayanlar iyi bilir, o yüzden bende sorgulayanlara sordum. Ama sizin ima etmeye calistiginiz galiba Türkiye'de iskencenin olmadigi galiba, yoksa yaniliyormuyum? Hukuk devletini ve hukukun üstünlügünü savunuyoruz derken acaba bunu bilerekmi yoksa sadece isimize geldigi icinmi savunuyoruz? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 “Tuncay Güney’i niye çıkarıyorlar” Sibel Can’ın, TRT’nin kendisine kapılarını kapatmasına kızgınlığı sürüyor Sibel Can ve TRT arasındaki sular durulmuyor. Her şey yılbaşı öncesi başladı. İddialara göre, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Sibel Can’dan yılbaşı gecesi ücret almadan ekrana çıkmasını istedi. Ünlü şarkıcı, bu isteği kabul etti ancak sazcıların 30 bin YTL’yi bulan ücretini istedi. İbrahim Şahin bu parayı ödemeyeceklerini söyleyince Sibel Can da “Kendi cebimden mi vereyim” diyerek tavır koydu. Ergenekon kozu Bunun üzerine Şahin iddiaya göre, “Ben varken bir daha Sibel Can TRT’den içeri giremez” diyerek sanatçıya yasak koydu. Bu olayı içine sindiremeyen Can şunları söyledi: “Ben profesyonel bir sanatçıyım sözleşmem gereği TRT’ye 2 program daha yapacağım. TRT’ciler bana karşı gönül kırıklığı yaşıyorlarmış. Bu hiç profesyonel değil. Beni yasaklılar listesine alıyorlar ama Ergenekon soruşturmasının esrarengiz ismi Tuncay Güney’i 2,5 saat canlı yayına çıkarıyorlar. O gün TRT’yi dehşet ve şok içinde izledim. Beni bir daha TRT’den içeriye sokmayacağını söyleyenlerin Tuncay Güney’e kapısının açık olmasına şaşırdım. TRT önce bunun hesabını vermeli. Bence TRT’nin gündemindeki konu bu olmalı, ben değil.”VATAN Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Güney'in sorgulandığı yıllarda, Mel Gibson'un oynadığı Komplo Teorisi diye bir film vardı. Tuncay Güney'in durumunu o filme çok benzetiyorum. Hatta Türkiye'de de Komplo Teorileri yaygınlaşmıştı. Orkun Uçar'ın Türkiye'deki gizli askeri örgütlenmelerden ve bu hücrelerin Amerika'ya karşı kullanılışından bahsettiği Metal Fırtına kitap serileri de çok meşhurdu. Onlar da kitaplarında pek çok isim yer ve bağlantıdan bahsediyordu. Kasetlerde Tuncay Güney hiç bir konuda detaylı ayrıntıya giremiyor. Hatta bir yerde duyduklarımı birleştirmek zor olmadı, olaylar üstünde düşündükçe her şeyin farkına vardım diyor, olayların çoğunu basından öğrenip bir araya getirdiğini söylüyor. Bu yönüyle bana olaylara angaje olup, çok kafa yorduğunu ve kendi Komplo Teorisini ürettiğini, giderek kendi ürettikleri üzerine yeni fikirler bina ettiği kanaatindeyim. Ufak bilgi kırıntıları merakını uyandırmış, kurduğu dünyanın esiri olmuş, paranoid şizofren olduğunu düşündüğüm birisi haline gelmiş. Bence Güney'in çok iyi bir psikiyatrik incelemeden geçmesi gerekir. Saygılar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Sayin Domuzbagi,yalanci sahitler vardir,mahkemelerin etrafinda durup beklesirler,birileri bikac kurus verip onlari sahit olarak yazdirir.Bu yeni bir olay degildir ve Türkiyede özellikle Dogu Güneydogu ve Bati'da yaygin bir durumdur. Yalanci sahitligin veya itirafin egitimi verilmektedir,bu bir taktikdir,düsmana karsi sahitlik veya itiraf ta bulunarak para kazanmaktan ziyade,kendileriyle mücadele edenleri suclu duruma düsürmek amaclidir.Yani Tuncay Güney ve PKK itirafcilarini bu anlamda degerlendirmek gerekir.Düsünün ki Tuncay Güney bir HAHAM yardimcisidir,adamin zaten suratina bakildiginda ne oldugu anlasilmaktadir.Terörist askerin eline düstügünde kendisini kurtarmak icin arkadaslarina ihanet etmekten geri kalmaz.Arkadaslarina ihanet edenlerin sözlerine inanmak bence en büyük gaflettir. saygilarla Alıntı
Φ MelHaMe Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2009 Türkiye'de Tuncay Güney gibiler konuşanlar... Ama dışarıdan konuşan ! Türkiyedeki Tüm gazeteciler bu olayları yakından bilir...! Çoook iyi bilir... Ama konuşamazlar ! Konuşmazlar ! Konuşanlar var ise Tarihe bir bakın ! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.