Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

herkez israilin filistine yaptuığı katliamı konuşuyor ama türkiyedeki katliamı kimse umursamıyor.işete israil katliamının eşelri

İRAİL FİLİSTİNLİLERİ SONSİSTEM SİLAKLARLA VURUYOR..=TÜRKİYEDE BANKALAR YÜKSEK FAİZLE HALKI VURUYOR

İSRAİL EVLERA BASKINLAR YAPIYOR..= BANKALARDA İCRALARLA EVLERA BASKIN YAPIYOR

İRAİL MİSKET BOMBASI KULLANIYOR..=BANKALAR MİSKET BONBASINDAN DAHA KÖTÜ FAİZLER SİZTEMİ UYGULUYOR

İSRAİL BİRÇOK YUVALARI YIKIYOR..= TÜRKİYEDE BANKALAR HACİZLERLE YUVALAR YIKIYOR

İSRAİLYÜZLERCE KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUYOR.=TÜRKİYEDE BANKALARMİLYONLARCA KİŞİNİN HAYATINI ÖLMDEN BETER EDİYOR

İSRAİL BİRGÜN BARIŞ İMZALAYIPHERŞEY YOLUNA GİRECAK AMA.= TÜRKİYEDEKİ BANKALARIN MİLYONLARA YAPTIĞI KATLİAMIKİMSE ENGELLİYEMİYECEK

TÜRKİYEDEKİ BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK

Gönderi tarihi:
herkez israilin filistine yaptuığı katliamı konuşuyor ama türkiyedeki katliamı kimse umursamıyor.işete israil katliamının eşelri

İRAİL FİLİSTİNLİLERİ SONSİSTEM SİLAKLARLA VURUYOR..=TÜRKİYEDE BANKALAR YÜKSEK FAİZLE HALKI VURUYOR

İSRAİL EVLERA BASKINLAR YAPIYOR..= BANKALARDA İCRALARLA EVLERA BASKIN YAPIYOR

İRAİL MİSKET BOMBASI KULLANIYOR..=BANKALAR MİSKET BONBASINDAN DAHA KÖTÜ FAİZLER SİZTEMİ UYGULUYOR

İSRAİL BİRÇOK YUVALARI YIKIYOR..= TÜRKİYEDE BANKALAR HACİZLERLE YUVALAR YIKIYOR

İSRAİLYÜZLERCE KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUYOR.=TÜRKİYEDE BANKALARMİLYONLARCA KİŞİNİN HAYATINI ÖLMDEN BETER EDİYOR

İSRAİL BİRGÜN BARIŞ İMZALAYIPHERŞEY YOLUNA GİRECAK AMA.= TÜRKİYEDEKİ BANKALARIN MİLYONLARA YAPTIĞI KATLİAMIKİMSE ENGELLİYEMİYECEK

TÜRKİYEDEKİ BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK

benim sahsi görüsüm, herkes ayagini yorganina göre uzatmali. Kazanci kadar kredi almali ve kredikarti kullanmali. issiz bir sahis en azindan 10 tane kredi karti kullaniyorsa demekki o sahis bastan beri geri veremiyecegi krediyi almis oluyor. Bankalar hic bir zamen halkin ve fakirin yaninda olmamislardir, ama bizler de ne yaptigimiza dikkat etmeliyiz. Hic bir banka illada benden kredi al veya kredi kartimi kullan diye zorlamiyor. Demin söyledigim gibi, önce neden kazanci az veya hic yok olan sahislarin en azindan degisik bankalarin kredi kartlarini kullanarak borc altina giriyorlar, bunun cevabini aramaliyiz.

Gönderi tarihi:
benim sahsi görüsüm, herkes ayagini yorganina göre uzatmali. Kazanci kadar kredi almali ve kredikarti kullanmali. issiz bir sahis en azindan 10 tane kredi karti kullaniyorsa demekki o sahis bastan beri geri veremiyecegi krediyi almis oluyor. Bankalar hic bir zamen halkin ve fakirin yaninda olmamislardir, ama bizler de ne yaptigimiza dikkat etmeliyiz. Hic bir banka illada benden kredi al veya kredi kartimi kullan diye zorlamiyor. Demin söyledigim gibi, önce neden kazanci az veya hic yok olan sahislarin en azindan degisik bankalarin kredi kartlarini kullanarak borc altina giriyorlar, bunun cevabini aramaliyiz.

Sevgili Forumdaşım,bu konuda haklısınız.Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı.Yalnız;yorgan çok kısaysa ne olacak?

Bakınız,ben bir kamu görevlisiyim.İstanbul'da iki yıl çalıştım.Evimin kirası 700,aldığım maaş 1,400...gerisini siz düşünün.Maaşın yarısı zaten otomatik olarak eve gidiyordu;nakit olmayınca kredi kartlarına yönelmek zorunda kalıyorsunuz.

Çok sevdiğim bir abim vardı orada;Mehmet abi(ona da kocaman sevgiler).Hep bana şunu söylerdi;Ev kirası,çocukların servisi parası,hanımın kurs parası....ooo derdim,abi İstanbulda evlenilmez :D

Kredi kullanımı,ülkemizde patlama yaşamakta.Nitekim ben bir kamu görevlisi olarak şunu derim;yoksulluk sınırının hemen üstünde maaş verirse devlet,ben de kendime çıkış olarak krediyi görürüm.

Kredi kartı vermek için,işgüzarlık yapan bankalarımız,ceplerini doldurmak için çok iyi çalışıyor maşallah.

Misafir Domuzbağı
Gönderi tarihi:

Katılıyorum herkes ayağını yorganına göre uzatmayıp, cebinde olmayan parayı harcayıp, sonra da hacizin niye geldiğine şaşırmamalı.

Gönderi tarihi:
Katılıyorum herkes ayağını yorganına göre uzatmayıp, cebinde olmayan parayı harcayıp, sonra da hacizin niye geldiğine şaşırmamalı.

avruda herkez kart kullanıyor işyerleri nakit para yerine kredi kartını tercih ediyorlar ama kart faizi bizim ülkemizdeki gibi değil .bizde aldıkları faiz ****** tefecilerin aldığı faizden daha fazla sorun buradan kaynaklanıyor. ayak yorgan meselesi değil ama buna anlıyabilen ve karşı çıkabilen yok .artık türkiyede kızdığın birine bela okuyacacagına kart faizine yakan demk en büyük beddua olur.bende ayğını yorganına göre uzt diyenlere inşallah sende bu faiz batağına düşersin diyorum hiçbirşey almadan .alışveriş yapmadan nasıl borcunun bitmediğini anlarsın.bugün türkiyede bu faiz batağına düşenlerin yüzde doksan dokuzu .dürüst yaşayan.alnının teriyle para kazanmaya çalışanlardır.kart kullanıpta faiz batağına düşmeyen ya haram para kazanıyor yada çalıp kazanıyordur. bunu kim inkar ederse çıksın ortaya

Misafir Domuzbağı
Gönderi tarihi:
avruda herkez kart kullanıyor işyerleri nakit para yerine kredi kartını tercih ediyorlar ama kart faizi bizim ülkemizdeki gibi değil .bizde aldıkları faiz ****** tefecilerin aldığı faizden daha fazla sorun buradan kaynaklanıyor. ayak yorgan meselesi değil ama buna anlıyabilen ve karşı çıkabilen yok .artık türkiyede kızdığın birine bela okuyacacagına kart faizine yakan demk en büyük beddua olur.bende ayğını yorganına göre uzt diyenlere inşallah sende bu faiz batağına düşersin diyorum hiçbirşey almadan .alışveriş yapmadan nasıl borcunun bitmediğini anlarsın.bugün türkiyede bu faiz batağına düşenlerin yüzde doksan dokuzu .dürüst yaşayan.alnının teriyle para kazanmaya çalışanlardır.kart kullanıpta faiz batağına düşmeyen ya haram para kazanıyor yada çalıp kazanıyordur. bunu kim inkar ederse çıksın ortaya

Sayın qwerasdf

Kartların ekstrelerinde bütün bu faiz oranları açıkça yazıyor. Kredi kartı son ödeme gününde yatırılmazsa olacaklar gayet açıkça belirtilmiş. Sanırım çok yokluk yaşamış insanlarımız, kredi kartını kendilerine verilmiş tanrıdan gelen bir armağan gibi görüyorlar. Aslında hiç alamayacakları pek çok şeyi, sonunu düşünmeden nasılsa öderim diye düşünüp alıveriyorlar. Benim görüşüm insanımızın genel bilinçsizliği. İnsanımızın diğer bir özelliği ise; suçu asla kendimizde görmeyip başka yerde aramayı sevmemiz.

Eğer kredi kartı faizi çok geliyorsa ödeyemeyecekseniz daha ucuz kredi imkanları var onları kullanırsınız. Ama cebinde hem parası olmayan bu insanlar, hem de 3-5 gün beklemeye dahi tahammül edemiyor.

Avrupa ülkelerinden enflasyonumuz nasıl yüksekse, faizler de o oranda yüksek olacaktır. Herhalde bankaların vakıf gibi sırf iyilik olsun diye herkese, üstelik bir sürü çalışanının parasını da cebinden ödeyip imarethane şeklinde çalışmasını beklemiyorsunuz. Faizsiz parayı ancak çok samimi bir yakınınız size borç verebilir.

Batağa düşenlere gelince, kimse onların dürüst çalışmadığını söylemiyor. Ama herkes aklını kullanıyor demek te değil. Para duygularımıza göre harcanmaz, mantığa göre harcanır.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Yaniliyorsunuz. Avrupa ülkelerinde bile bir cok insan, hatta en fazla 18 yasi kücükler bile kredi karti ve cep telefonu yüzünden borclular ve ödeyecek durumda degiller. Bankalar ve diger sirketler bu borctan kazanc sagliyorlar ve onlar icin insanlarin durumu cok ta önemli degil. Ama insanlar neden bu sirketlere bu firsati veriyorlar. kredi karti kullanmanin fakirlikle falan bir alakasi yok. sadece insanlarin kendi sinirlarini tanimamalariyla alakasi var. Parasi ve kazanci iyi olanlarinda ödeyemeyecek kadar kredi borclari var, neden cünki onlarda kazanclarinij cok cok üzerinde kredi karti kullanarak gereksiz harcamalar yapiyorlar. Bu hepimiz iicn gecerli. Ben asla bankamdaki paramin ay sonunda eksi olmasina müsaade etmiyorum. Yani bazen gereksiz harcamalardan kaciniyorum veya hesaplyip aliyorum. Bu tür davranista bulundugum sürece sizin söylediginiz gibi kimse insallahla massallahla kredi karti faiz batagina düsmez. Herkes cep telefonuyla yasamak zorunda degil, olsa bile her dakika telefon acmak zorunda da degil. Birde alirken en pahali cep telefonlari aliniyor, cünki nasil olsa kredi karti kullaniliyor ve banka ödüyor. Biraz kendimizi egitmemiz gerekli diye düsünüyorum.

Gönderi tarihi:

Atatürk ve Yahudiler

1935 senesinde idi. Atatürk'ün Çanakkale'ye geleceği rivayetleri dolaşıyordu. O zamanlar dünyanın bazı yerlerinde olduğu gibi, memleketimizin de bazı bölgelerinde Yahudiler aleyhinde bir hareket ve ayaklanma başgöstermişti. Bu hal karşısında bütün Museviler mallarını, mülklerini satarak yolculuğa hazırlanıyorlardı. Bunlar, o zaman rivayet olduğuna göre Filistin'e gitmek istiyorlardı. Bunlar, o zaman rivayet olunduğuna göre Filistin'e gitmek istiyorlardı. İşte bu sıralarda "Atatürk Çanakkale'ye geliyor!" dediler. Çok sevindim. Çünkü Atatürk'ü daha önce hiç görmemiştim. Heyecanla Atatürk'ün geleceği Balıkesir Caddesi'ne koşarak gittim. Bütün Çanakkale halkı orada toplanmıştı. Ben de bir kenara dikildim. Bu esnada yanımda tesadüfen bulunan birkaç Yahudi'nin fısıltı ile pek hararetli olarak konuştuklarını gördüm. Alakadar olmaya vakit kalmadan karşıdan birkaç otomobil göründü. "Atatürk geliyor!" sözü yeniden ağızdan ağıza dolaştı.

Halkın "Yaşa, varol!" nidaları arasında Atatürk otomobilinden indi. Alkışlar devam ediyor, o da halkın ortasında ilerliyordu. Garip bir tesadüf ve talih eseri olarak Atatürk bizim önümüze gelince hafif bir duraklama yaptı. Halka bakıyor ve kalabalığı selamlıyordu. Tam bu esnada yanımad bulunan ve biraz evvel fısıltı halinde, fakat hararetli konuşan Yahudilerden biri, ileriye doğru yürüdü ve Atanın önüne atıldı. Muhafızlar mani olmak istediler. Atatürk:

- Bırakın, gelsin! dedi.

Bu Musevi vatandaş, Atatürk'ün önünde ellerini açtı, omuzlarını yukarıya kaldırarak:

- Paşam bizi kovuyorlar. Biz ne yapacağız? dedi.

Atatürk, bu şekilde önüne atılan bu adamın ne demek istediğini ve kim olduğunu derhal anlamıştı. Buna rağmen sordu::

- Sen kimsin?

- Ben Paşam, Çanakkale Musevilerinden Avram Palto.

- Sizi kim kovuyor? Hükümet mi Kanun mu? Polis mi? Jandarma mı? Bana söyle? dedi.

Bu Musevi vatandaş durakladı, şaşaladı. Biraz sonra kendini toparlayarak cevap verdi:

- Hayır Paşam, halk kovuyor.

Atatürk, bu adamın yüzüne dikkatle baktı, gülümsedi ve:

- Halk isterse beni de kovar, dedi ve yürüdü.

Gönderi tarihi:
Atatürk ve Yahudiler

1935 senesinde idi. Atatürk'ün Çanakkale'ye geleceği rivayetleri dolaşıyordu. O zamanlar dünyanın bazı yerlerinde olduğu gibi, memleketimizin de bazı bölgelerinde Yahudiler aleyhinde bir hareket ve ayaklanma başgöstermişti. Bu hal karşısında bütün Museviler mallarını, mülklerini satarak yolculuğa hazırlanıyorlardı. .

.

.

.

Halkın "Yaşa, varol!" nidaları arasında Atatürk otomobilinden indi. Alkışlar devam ediyor, o da halkın ortasında ilerliyordu. Garip bir tesadüf ve talih eseri olarak Atatürk bizim önümüze gelince hafif bir duraklama yaptı. Halka bakıyor ve kalabalığı selamlıyordu. Tam bu esnada yanımad bulunan ve biraz evvel fısıltı halinde, fakat hararetli konuşan Yahudilerden biri, ileriye doğru yürüdü ve Atanın önüne atıldı. Muhafızlar mani olmak istediler. Atatürk:

- Bırakın, gelsin! dedi.

Bu Musevi vatandaş, Atatürk'ün önünde ellerini açtı, omuzlarını yukarıya kaldırarak:

- Paşam bizi kovuyorlar. Biz ne yapacağız? dedi.

.

.

.

- Sizi kim kovuyor? Hükümet mi Kanun mu? Polis mi? Jandarma mı? Bana söyle? dedi.

Bu Musevi vatandaş durakladı, şaşaladı. Biraz sonra kendini toparlayarak cevap verdi:

- Hayır Paşam, halk kovuyor.

Atatürk, bu adamın yüzüne dikkatle baktı, gülümsedi ve:

- Halk isterse beni de kovar, dedi ve yürüdü.

Tam olarak neyi aciklamak istediniz, lütfen aciklarmisiniz? Kusura bakmayin anlayamadimda.

Gönderi tarihi:
Tam olarak neyi aciklamak istediniz, lütfen aciklarmisiniz? Kusura bakmayin anlayamadimda.

Sayın dünyahepimizin

Türkiye'deki İsrail konusunu araştırınca tarihte böyle bir olayla karşılaştım. Yahudilere karşı ayaklanıp, onları göçe zorlamamız ve hatta Atatürk'ün de halk istiyorsa bir şey yapamam şeklinde bu olaya göz yumması ilginç geldi. Sonuçta yahudiler bizim vatandaşlarımızdı. Rumların halk ayaklanmaları ile Yunanistan'a göçü bilinen bir konu ama yahudi göçü konusunu ilk kez duydum ve paylaşmak istedim.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sayın qwerasdf

Hiç bir kar ya da menfaat beklentisi olmadan, herkese para dağıtan bir sistem biliyorsunuz anlaşılan, bu sistemden bizleri de haberdar ederseniz memnuniyetle oradan para alabiliriz.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sayın dünyahepimizin

Türkiye'deki İsrail konusunu araştırınca tarihte böyle bir olayla karşılaştım. Yahudilere karşı ayaklanıp, onları göçe zorlamamız ve hatta Atatürk'ün de halk istiyorsa bir şey yapamam şeklinde bu olaya göz yumması ilginç geldi. Sonuçta yahudiler bizim vatandaşlarımızdı. Rumların halk ayaklanmaları ile Yunanistan'a göçü bilinen bir konu ama yahudi göçü konusunu ilk kez duydum ve paylaşmak istedim.

Saygılar...

Tesekkür ederim yorumunuz anlasilmistir. Bu durumda sonuc olarak durumumuzun cok vahim oldugunu söyleyebiliriz. Koskoca devlet baskani bile derse, halk isterse herkesi kovar falan. Aslinda halktan bahsediln bana göre cogunlugun tutumu degil, sadece bazilarinin irkci tutumlarini ön plana cikartip insanlara korku salarak kovmalari anlasiliyor. Biliyorsunuz, herkes her yaptigini halk adina yapiyorya.

Gönderi tarihi:

Yıl 1935. Yahudiler Lozan'la kabul edilen üç azınlıktan biri ve bu durumdan dolayı Filistin'e göç ediyorlar. Ülkemiz aleyhine bir durum olduğunda, örneğin Yunanistan Lozan'ı ihlal ediyor diye hemen sesimizi yükseltiyoruz. Ama Lozan'a önce kendimiz uymalıyız. Hrat Dink cinayetinde bile devlet ihmali ortada. Bu başlı başına suç olmasının yanında, azınlıklara tavır açısından ülke güvencemiz Lozan'ı da tehlikeye atıyor. Kendi bindiğimiz ağacın dalını kesmeye bir an önce son versek iyi olacak.

Gönderi tarihi:

Atatürk'ün,Halk isterse sözünü alip carpitarak,ona irkcilik imasinda bulunmak aslinda demokratim diyipte neye hizmet ettiginin bile farkinda olmayanlarin gercek yüzlerini ortaya koymaktadir.Ideolojisi ugruna, Türkiyede Kürtcü olmayan, pkk li olmayan,Özürcü olmayan herkese Irkci Türkcü damgasi vurarak devrimcilik yaptiklarini sananlar aslinda egolarini tatmin etmis olmaktan öte hicbirsey degillerdir.

Bugün Ergenekon bahanesiyle,her önüne gelene "Iste bakin Türkcüler,milliyetciler,Atatürkcüler bu ülkede kan döktürüyor"diyerek yillardan beri bölücü ve taseron terör örgütü PKK ya karsi verilen mücadelenin kinini kusmaktadirlar.PKK ya karsi kim mücadele ediyorsa,Türkiyenin birlik ve bütünlügünü kim savunuyorsa,PKK ve AB isbirlikcilerine kim karsi cikiyorsa bunlarin gözünde irkcidir,Türkcüdür ve Ergenekoncudur.PKK yandasligini baska türlü ifade edemezler ki..

saygilarla

Gönderi tarihi:
Atatürk'ün,Halk isterse sözünü alip carpitarak,ona irkcilik imasinda bulunmak aslinda demokratim diyipte neye hizmet ettiginin bile farkinda olmayanlarin gercek yüzlerini ortaya koymaktadir.Ideolojisi ugruna, Türkiyede Kürtcü olmayan, pkk li olmayan,Özürcü olmayan herkese Irkci Türkcü damgasi vurarak devrimcilik yaptiklarini sananlar aslinda egolarini tatmin etmis olmaktan öte hicbirsey degillerdir.

Bugün Ergenekon bahanesiyle,her önüne gelene "Iste bakin Türkcüler,milliyetciler,Atatürkcüler bu ülkede kan döktürüyor"diyerek yillardan beri bölücü ve taseron terör örgütü PKK ya karsi verilen mücadelenin kinini kusmaktadirlar.PKK ya karsi kim mücadele ediyorsa,Türkiyenin birlik ve bütünlügünü kim savunuyorsa,PKK ve AB isbirlikcilerine kim karsi cikiyorsa bunlarin gözünde irkcidir,Türkcüdür ve Ergenekoncudur.PKK yandasligini baska türlü ifade edemezler ki..

saygilarla

Sayın politika

Bu olayda Atatürk'ü ırkçılıkla asla suçlamadım. 1935 senesinde Atatürk, Türkiye'de kimsenin önünde duramayacağı saygınlıkta, takdir gören bir liderken, bu konuda yardım talebinde bulunan, Yahudi olmaları sebebiyle halk tarafından istenmeyen kendi vatandaşlarımıza yardımcı olarak, bölge halkına bu tutumun yanlış olduğunu anlatmasını ve yardımcı olmasını beklerdim. Yani cevabı yetersiz buldum. Elbette halkın ne istediği önemlidir. Ama Atatürk halka her zaman doğru olduğuna inandığı değerleri benimsetmeyi bilmiştir. Burada daha etkin bir tavır izlemesi daha yerinde olurdu bence. Dediğim gibi Yahudiler haklarını Lozan'la kabul ettiğimiz bir azınlık üstelik.

Ergenekon konusunda dediğinize katılıyorum. Ortada dönen bazı illegal durumlar var ama dava, hükümete karşı tavrı olan herkesin dahil edildiği bir infaza dönüştü.

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.