Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

BM yetkilisinden İsrail’in savaş suçları

BM özel raportörü Richard Falk, İsrail katliamlarını kınamanın artık fayda vermediğini bunun yerine Filistinlileri koruyacak acil bir yöntemin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / TİMETURK

Geçtiğimiz haftalarda İsrail’e alınmayan BM özel raportörü Richard Falk’ın Gazze katliamını sonrası “İsrail’in savaş suçları”nı kaleme aldı. Falk, uluslararası kurumların İsrail’i acilen kınamalarının artık fayda vermediğini bunun yerine Filistin halkını fiilen saldırılardan ve katliamlardan koruyacak bir yaklaşımın bulunması gerektiğini yazdı. Richard Falk’ın aşağıdaki makalesini Timeturk okuyucuları için tercüme ettik:

İsrail’in Savaş Suçları

Richard Falk*

İsrail’in Gazze şeridindeki hava saldırıları, Genova Uluslararası Anlaşmaları’nda tanımlanan, hem İşgalci Gücün yerine getirmek zorunda olduğu sorumluluklar, hem de savaş kanunları açısından uluslararası insan haklarının ciddi ve toplu bir şekilde ihlal edilmesine bir örnek teşkil ediyor.

En saf Amerikalı seçmenin bile, Bush yönetiminin kanunsuz Irak işgalinde bir kilometre taşı olan Saddan Hüseyin’e idam cezası verilmesini ahlaki, kanuni ve politik açıdan uygun görmesi beklenemez. Kilometre taşları yığıldıkça cesetler de yığılıyor.

Bu ihlaller şunları kapsıyor:

• Kolektif ceza: Bir kaç militanın yaptığı hareketlerden dolayı 1.5 milyonluk kalabalık nüfusun yaşadığı Gazze Şeridi toplu olarak cezalandırılıyor.

• Siviller hedef alınıyor: Dünyanın en kalabalık topraklarından birinde, Ortadoğu’nun kesinlikle en kalabalık alanında hava saldırıları sivil bölgeleri hedefliyor.

• Orantısız askeri kuvvet: Hava saldırıları, sadece Gazze’nin seçilmiş hükümetine ait her polis ve güvenlik bürosunu yıkmakla kalmadı, aynı zamanda yüzlerce sivili öldürdü ve yaraladı, en azından saldırılardan birinin üniversiteden evlerine gitmekte olan bir grup üniversiteli genci hedef aldığı bildirildi.

Daha önceki İsrail hareketlerinde, özellikle Gazze Şeridine giriş ve çıkışların kapatılması ciddi ilaç ve yakıt yokluğuna sebep oldu, yaralılara ambülansların ulaşamamasına, hastanelerin yaralılara ilaç veya gerekli tıbbi yardımı sağlayamamaları ve Gazze’nin kuşatılmış doktorlarının ve diğer sağlık personelinin kurbanlara yeterince yardımcı olamamalarına sebep oldu.

Kesinlikle İsrail’deki sivil hedeflere yönelik roket saldırıları da kanunsuz. Ama bu kanunsuzluk İsrail’e ne İşgalci Kuvvet olarak, ne de bağımsız bir devlet olarak uluslararası insani hukuk ihlali ya da insanlık suçu işlemesi hakkını verir. İsrail’in artarak devam eden askeri saldırılarının İsrailli sivillerin daha da güvende olmasını sağlayamadığına işaret etmek istiyorum, aksine, İsrail vahşetinin artmasından sonra bugün öldürülen İsrailli bir yılı aşkın sürede bir ilktir.

26 Aralık tarihinden itibaren ateşkesin tekrar sağlanması için Hamas’ın diplomatik çabalarını da İsrail görmemezlikten gelmiştir.

Bugünkü İsrail hava saldırıları ve sebep verdiği insan kıyımı, direkt veya dolaylı olarak İsrail’in uluslararası hukuk ihlallerinde suç ortağı olan ülkelere bir meydan okuyuştur. Bu suç ortaklığı, kanun dışı saldırılarda kullanılan askeri teçhizatı, savaş uçaklarını ve roketleri sağlayan ülkeler gibi insanlık kıyımına sebep olan Gazze’nin işgalini destekleyen ya da bu işgalde yer alan ülkeleri de kapsar

Birleşmiş Milletlerin tüm üye ülkelerine, Birleşmiş Milletlerinin, bu ihlallerden hangi ülke sorumlu olursa olsun, uluslararası insan hakları ihlallerine karşı sivil toplumları korumak için bağımsız bir mecburiyetinin olmasının devam ettiğini hatırlatırım.

Tüm üye ülkelerine, yetkililere ve Birleşmiş Milletler sisteminde yer alan tüm ilgili organlara İsrail’in ciddi ihlallerine karşı sadece acilen kınamanın dışında Filistin halkını gerçekten korumak için yeni yaklaşımlar geliştirmeleri için çağrıda bulunuyorum.

*Richard Falk,Princeton Üniversitesinde uluslararası hukuk profesörü ve Filistin topraklarında Birleşmiş Milletler özel rapörtörü..

.....

Yukarıdaki satırları biz söylersek "Yahudi düşmanı" , Hamas yandaşı diye karalamaya çalışırlar. Ama Birleşmiş Milletler'in görevlendirdiği yetkili söylerse ?

Merak etmeyin, İsrail Birleşmiş Milletler görevlilerinide terörist olmakla suçlamıştır. Rapor hazırlayan birleşmiş milletler görevlisi İsrail'de taşlanmıştır.

Gönderi tarihi:

Gazze'deki katliamın, insanlık dışı olayların nedenleri yeterince açık bir biçmde ortaya konmuşken, olayın haklı ve haksız yanları eleştirilip kınanmışken şu anda birilerinin faşizanca söylemlerle işi ırkçılığa taşımış olması gerçekten düşündürücü!

Hamas'ın son ateşkes çağrısına hayır demesi bir bakıma yüzlerce sivilin ölümüne neden olmuştur ve olacaktır, ve hatta Hamas bunu medyatik olarak kullanmaktadır, bu ayrı ve doğru bir tespit.

İsrail'in ise kutsal saydıkları toprakları için bu mücadeleden vazgeçmeyeceği de çok açık, bu da ayrı.

Bu kavga, kutsallar için yapılan bir kavgadır. Ne terör örgütünü haklı çıkarır ne de kutsalı için kan döken işgalcileri.

Bu nedenle, Cyrano'nun da dediği gibi, özellikle islamiyetin kutsal değerleri eleştirilirken (örneğin kurban gibi) en hararetli ve en insancıl cümlelerle tartışan arkadaşları yine bir kutsal adına yapılan savaşta daha insancıl düşünmeye davet ediyorum!

Ortada tartışılan bir katliam, bir savaş var, ölen çocuklar masum insanlar var, ve tartışlıan şeylere bak ya! Müslümanların şu kadar nobeli bilmem kimin bu kadar... İslamiyeti tartışırkenki bilimselliğiniz şimdi faşizme mi dönüştü???

Gönderi tarihi:
KKK partisi Amerikada çok hor gorulen, saygi gosterilmiyen bir gruptur. Amerikan toplumu tarafindan kücük düsürülmüs bir insan, David Duke... KKK liderlerinden biri ... yalniz Islam Ulkesi Cumhurbaskani Ahmedinejat tarafindan degerlendirilmis ve onu Yahudiler hakkindaki konferensa davet etmistir. Buyrun ...

David Duke - solda. Tehrandaki toplantida. Niye cok seviyorlar onu bu kadar?

Arkadaşım bu ırkçı örgüt ABD'de yasal mıdır? Değil midir ?

Gönderi tarihi:
Beslan'da okul basan Çeçen Milisler terörist oluyorda. Filistin'de okul bombalayan İsrail haklı mı oluyor ?

çocuklari "esir" alip ve 186 tanesini öldurenler Ceçen terroristirler. Bunu anlamak zor degil. Yalniz kabileciler icin zor olur.

Hamas, diger taraftan cocuklarin okullarinda, hastahanelerde, sivil merkezlerde kendi cephelerini alirlar. Cocuklarin arkasinda saklanip Israile savas atarlar. Bu Hamas. Bu islam Dini. Iki seneryodada onlarin olumlerine sebep olanlar kendilerine Radikal Muslumanlardir. Iki gruptada intihar saldirlari vardir. Iki gruptada Cennet yalanlarina inanip, bakire kizlara kavusmak hevesleriyle canlarini veren, ve masumlarin canlarini alan bunlardir.

Not: Bir Israil Askerin yazisini okudum bugun... "Filistin Arap cocuklarinin olmesine cok uzulurum dedi. Ama eger secim ya benim cocugum olecek yada Filistinli Arap cocugu, ben her gun Filistinli Arap cocugunun olmesini secerim" dedi.

Gönderi tarihi:
Hamas, diger taraftan cocuklarin okullarinda, hastahanelerde, sivil merkezlerde kendi cephelerini alirlar. Cocuklarin arkasinda saklanip Israile savas atarlar.

Gerçekçi şeyler yazın ki inandırıcılığınız olsun. Aksi taktirde sayfada anlamsız kalabalık yaratıyor bu gibi sözler; amacınıza hizmet etmez! bunu bilesiniz.

Hamas, çocukları cephesine almaz almıyorda. İsrail, sivil yerleşimleri vuruyor, hastaneleri, okulları vuruyor... Bunu 5 yaşındaki çocuk TV deki gerçek görüntüleri izleyip görebiliyor...

Gönderi tarihi:
Gerçekçi şeyler yazın ki inandırıcılığınız olsun. Aksi taktirde sayfada anlamsız kalabalık yaratıyor bu gibi sözler; amacınıza hizmet etmez! bunu bilesiniz.

Bunu bir HAMAS TV den alinmis olan videoda, HAMAS sozcusunun sozlerine dayarak... soyluyorum. Onun videosunu ben onceki sayfalarda ekledim ve onu tercume ettim. Bunu tekrar etmiyecegim sizlere. Ustelik, bu konu hakkinda cok kaynaklar var. Ben sizin gibi tek kaynaklar okumuyorum

Hastahaneleri vuruyor? dediniz... onceki sayfalarda ben kaynak verdim size. Hamas Kumanda Merkezini Hastahanede kurmus. Sizin onunla savas ediyorsaniz, ne yaparsiniz?

Gönderi tarihi:
çocuklari "esir" alip ve 186 tanesini öldurenler Ceçen terroristirler. Bunu anlamak zor degil. Yalniz kabileciler icin zor olur.

Hamas, diger taraftan cocuklarin okullarinda, hastahanelerde, sivil merkezlerde kendi cephelerini alirlar. Cocuklarin arkasinda saklanip Israile savas atarlar. Bu Hamas. Bu islam Dini. Iki seneryodada onlarin olumlerine sebep olanlar kendilerine Radikal Muslumanlardir. Iki gruptada intihar saldirlari vardir. Iki gruptada Cennet yalanlarina inanip, bakire kizlara kavusmak hevesleriyle canlarini veren, ve masumlarin canlarini alan bunlardir.

Not: Bir Israil Askerin yazisini okudum bugun... "Filistin Arap cocuklarinin olmesine cok uzulurum dedi. Ama eger secim ya benim cocugum olecek yada Filistinli Arap cocugu, ben her gun Filistinli Arap cocugunun olmesini secerim" dedi.

Arkadaşım Birleşmiş Milletler'e ait okullar Hamas karargahı mıdır ?

Gerçektende inanılır şeyler söyleyin.

Gönderi tarihi:
Gazze'deki katliamın, insanlık dışı olayların nedenleri yeterince açık bir biçmde ortaya konmuşken, olayın haklı ve haksız yanları eleştirilip kınanmışken şu anda birilerinin faşizanca söylemlerle işi ırkçılığa taşımış olması gerçekten düşündürücü!

Hamas'ın son ateşkes çağrısına hayır demesi bir bakıma yüzlerce sivilin ölümüne neden olmuştur ve olacaktır, ve hatta Hamas bunu medyatik olarak kullanmaktadır, bu ayrı ve doğru bir tespit.

İsrail'in ise kutsal saydıkları toprakları için bu mücadeleden vazgeçmeyeceği de çok açık, bu da ayrı.

Bu kavga, kutsallar için yapılan bir kavgadır. Ne terör örgütünü haklı çıkarır ne de kutsalı için kan döken işgalcileri.

Bu nedenle, Cyrano'nun da dediği gibi, özellikle islamiyetin kutsal değerleri eleştirilirken (örneğin kurban gibi) en hararetli ve en insancıl cümlelerle tartışan arkadaşları yine bir kutsal adına yapılan savaşta daha insancıl düşünmeye davet ediyorum!

Ortada tartışılan bir katliam, bir savaş var, ölen çocuklar masum insanlar var, ve tartışlıan şeylere bak ya! Müslümanların şu kadar nobeli bilmem kimin bu kadar... İslamiyeti tartışırkenki bilimselliğiniz şimdi faşizme mi dönüştü???

Oldukça yerinde tespitler. Biz burada dünyada gerekçesi ve mazereti olmayan bir suçtan bahsediyoruz. İnsanlık Suçu.

Saddam'ın halepçe katliamına gerçekleştirmesine , Kuzey Irak'lı kürt aşiret liderleri ve onların ayrılıkçı hareketleri bir bahane midir ?

srebrenitsa katliamına UÇK bir bahane midir ?

Sudan'ın Darfur'da yaptığı katliama, Silahlı Hristiyan milisler bahane midir ?

Filistinli'lere göre değil sadece, bana göre değil sadece. Birleşmiş Milletler'e göre İsrail'in yaptığı budur. Bilinçli ve kasıtlı olarak sivilleri katletmektedir. Bunun herhangi bir haklı gerekçesi olabilir mi ?

Terör? 2008 yılında Hamas'ın İsrail' fırlattığı roketlerden ölen insan sayısı "5". İsrail'in Filistin'e attığı füzelerle ölen insan sayısı 910. Son operasyondan bahsetmiyorum öncesinin rakamları. İsrail'in yapılan ateşkes anlaşması süresince öldürdüğü Filistin'li sayısı 49, 7'si çocuk.

Evet bazı arkadaşlarımızın İsrail'in varlığını tehdit eden, İsrail'i yok olma tehlikesinin eşiğine getirdiği söylenen Hamas'ın 2008 yılı boyunca İsrail'e yaptığı saldırıların neticesi bu 5 insanın ölümüş. Ben 5 insanın ölmüş olmasını önemsiz mi görüyorum? Hayır her can tek tek değerlidir. Fakat, bu güçte bir örgütün İsrail'in varlığını, geleceğini tehdit ettiğini, İsrail'i yok edeceğini söylemek ? İnsanlık Suçunu bunla gerekçelendirmek ? Nereye gitti o bilimsellik.

İsrail'in ateşkesten anladığı şudur. İstediği zaman Filistin'i havadan veya karadan fırlatılan roketlerle vurması, Gazze'ye en temel insani yaşam malzemelerinde dahi ambargo uygulaması. Gazze'lilerin buna karşı hiçbir misillemede bulunmaması.

Hamas'ın siyasal ideolojisi neyse, İsrail'de iktidarda bulunan partilerin ideolojileri ondan farklı mıdır ?

Kadima, Likud. Irkçı, faşist partilerdir.

Gönderi tarihi:
Arkadaşım Birleşmiş Milletler'e ait okullar Hamas karargahı mıdır ?

Gerçektende inanılır şeyler söyleyin.

Demekki Hastahaneleri kabul ediyorsun... bu bir gelismedir.. Tesekkurler.

Daha evvel yaptigim yaniti tekrar edecegim siz ve Sayin Yarasa icin.

Biraz evvel Youtube da bir HAMAS video seyrettim: Buyrun benim curuk Turkcemle olan tercume

----------------

Fathi Hamad

Hamas, Filistin

Al-Aksa TV(Hamas), 29 Subat, 2008

Filistin Halki icin, ölüm bir endüstri olmustur

Bu alanda Kadinlar ileride, butun Filistin Halki oldugu gibi:

Yaslilar ileride, Cihad savaşçılarida ustundur

Ve çocuklarda ustundur

Dolayisiyle, (Filistinliler) Kadinlar ve çocuklara dayanarak bir insan kalkani yapmislardir

Yaslilar ve Cihad savaşçılari Siyonist bombalarina

Sanki Siyonist Dusmanlarina diyorlarki:

“Siz hayati istediginiz kadar biz de ölümü isteriz”

----------------

Iste kardesim, bu cesit zihniyette olan bu filistinli Araplar, benim kanaatimde çılgındır. Akillarini kaçırmıs, cocuklarini, kadinlarini, yaslilarini bilerek kullanmakla onlari ölümlerine gondermeyi bile bile yapan insanlardir. Hayata kiymet vermezler. Bu Hamasdir. Iste bu zihniyeti siz savunuyorsunuz!

(

)
Gönderi tarihi:
Hastahaneleri vuruyor? dediniz... onceki sayfalarda ben kaynak verdim size.

Bunları arayacak kadar vaktim yok üzgünüm.

Hamas Kumanda Merkezini Hastahanede kurmus. Sizin onunla savas ediyorsaniz, ne yaparsiniz?

Duyan da hamasın uzaktan kumandalı füzeleri, nükleer silahları tankları topları olduğunu sanır!

Ben bilmiyorum. Bilen varsa söylesin hamasın b tip silahları mı var? Bir hastaneyi yerlebir etmeyi meşru kılacak kadar bir güç???

Yapmayın gözünüzü seveyim... İnsanlık suçunai katliama katliam demek bu kadar zor değil yahu!

Aynı olayı müslüman bir ülke yapmış olsa burda bütün vaktinizi harcayıp yerin dibine sokardınız o ülkeyi.

Daha önce de sormuştum kimseden cevap gelmedi. Tekrar soruyorum:

İsrail'in yerine müslüman bir ülkeyi kabul edin. Filistinlileri de yahudi. Bu olayı nasıl yorumlar nasıl taraf alırdınız?

Gönderi tarihi:
Demekki Hastahaneleri kabul ediyorsun... bu bir gelismedir.. Tesekkurler.

Dünyanın gördüğü, izlediği, okuduğu bir gerçekdaha nasıl çarpıtılabilir.

Biz burada tarafsız uluslararası kuruluşlar tarafından net, somut olarak tespit edilmiş., vakalardan. İsrail'in dahi kabul ettiği olaylardan bahsediyoruz.

Arkadaşımız net gerçekleri varsayımlarla yok saymaya çalışıyor. Sen herkesi Amerikan kamuoyu gibi mi sanıyorsun ?

Yahu arkadaşım Birleşmiş Milletler de mi yalan söylüyor ?

Kısaca şunu söyle "Birleşmiş Milletler yalan söylüyor, İsrail Gazze'de insanlık suçu işlemiyor"

Ne gerek var kelime oyunlarına, varsayımlara. Yahu gözümüzün önünde bir katliam yaşanıyor. Birleşmiş Milletler yetkilisi "İsrail'i kınamak faydasız Filistin'lileri korumak için acil önlem alalım" diyor raporunda.

Bu arkadaşımız yok 1941 yılında şu olmuş. Yok hamas geçen sene şunu demiş. İsrail Ordusunu hamas mı komuta ediyor ?

Gönderi tarihi:
[

Duyan da hamasın uzaktan kumandalı füzeleri, nükleer silahları tankları topları olduğunu sanır!

Ben bilmiyorum. Bilen varsa söylesin hamasın b tip silahları mı var? Bir hastaneyi yerlebir etmeyi meşru kılacak kadar bir güç???

Hamas militanlarının elindeki silahlar ilkel gerilla silahlarıdır.

Yapmayın gözünüzü seveyim... İnsanlık suçunai katliama katliam demek bu kadar zor değil yahu!

Aynı olayı müslüman bir ülke yapmış olsa burda bütün vaktinizi harcayıp yerin dibine sokardınız o ülkeyi.

Daha önce de sormuştum kimseden cevap gelmedi. Tekrar soruyorum:

İsrail'in yerine müslüman bir ülkeyi kabul edin. Filistinlileri de yahudi. Bu olayı nasıl yorumlar nasıl taraf alırdınız?

Ben bu konuda daha önce bir örnek vermiştim. Bunun dürüst ve açıkça Türkiye siyasi tarihinde bir zikri vardır. Çorum Katliamıyla ilgili soru soran gazetecilere Süleyman Demirel şunu söylemiştir;

"Boşuna uğraşmayın. Bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz"

Gönderi tarihi:

Burada Hamasın bir terör örgütü olduğunu yazın, savaşın nedenleri tarihsel, dini ve sosyal olgulara göre irdeleyin, iki tarafın amaçlarını yazın, anlarız.

Bunları tartışırız.

Ama işi ırkçılığa kadar getirdiniz yahu! israilin sözcülüğünü mü yapıyorsunuz anlamadım ki???

Bu nedir ya? Neyin kavgasıdır?

Boşuna uğraşmayın! Bütün dünyanın katliam olarak gördüğü ve kabul ettiği bu olayı çarpıtamazsınız, kafaları karıştıramazsınız burada...

Gönderi tarihi:

Burada Hamasın bir terör örgütü olduğunu yazın, savaşın nedenleri tarihsel, dini ve sosyal olgulara göre irdeleyin, iki tarafın amaçlarını yazın, anlarız.

Bunları tartışırız.

Ama işi ırkçılığa kadar getirdiniz yahu! israilin sözcülüğünü mü yapıyorsunuz anlamadım ki???

Bu nedir ya? Neyin kavgasıdır?

Boşuna uğraşmayın! Bütün dünyanın katliam olarak gördüğü ve kabul ettiği bu olayı çarpıtamazsınız, kafaları karıştıramazsınız burada...

Kardesim, genelde mantik kullanarak yazdiginiz yorumlari niye terkediyorsunuz? Bu sayfadaki gosterdigim HAMAS TV den gelen konusmadakine ne dersiniz? HAMAS size devamli ates acarsa... siz ne yapabilirsinizki? Merak ederim, o HAMAS TV deki sozlere ne dersiniz?

PKK gelip devamli sizin dogudaki sehirlere saldirirsa Turk Halki ne ister Hukumetten?

Gönderi tarihi:
Kardesim, genelde mantik kullanarak yazdiginiz yorumlari niye terkediyorsunuz? Bu sayfadaki gosterdigim HAMAS TV den gelen konusmadakine ne dersiniz? HAMAS size devamli ates acarsa... siz ne yapabilirsinizki? Merak ederim, o HAMAS TV deki sozlere ne dersiniz?

PKK gelip devamli sizin dogudaki sehirlere saldirirsa Turk Halki ne ister Hukumetten?

PKK sürekli eylem yapmaktadır. Ama Türk halkı, devletten gidip Kuzey Irak'ta sivilleri bilinçli ve sistemli olarak katletmesini, insanlık suçu işlemesini istememektedir. Türkiye'de böyle birşey yapmamaktadır. Sizin savunduğunuz mantıkla, ve Hamas ile PKK'nın yaptığı saldırıları kıyaslayınca. Türkiye'nin Kuzey Irak'ta tavukları bile sağ bırakmaması gerekir. Sizin savunduğunuz mantıkla hareket eden kişi ise Saddam Hüseyin'dir. Neticeside Halepçe.

Gönderi tarihi:
Kardesim, genelde mantik kullanarak yazdiginiz yorumlari niye terkediyorsunuz?

Daha mantıklı şeyler arıyor ve düşünüyorum da ondan kardeşim...

Bu sayfadaki gosterdigim HAMAS TV den gelen konusmadakine ne dersiniz? HAMAS size devamli ates acarsa... siz ne yapabilirsinizki? Merak ederim, o HAMAS TV deki sozlere ne dersiniz?

Peki gelelim şu sözlere. Bu sözlerin doğru ve gerçek olduğunu varsayarak yorumlayalım:

Filistin Halki icin, ölüm bir endüstri olmustur

Bu alanda Kadinlar ileride, butun Filistin Halki oldugu gibi:

Yaslilar ileride, Cihad savaşçılarida ustundur

Ve çocuklarda ustundur

Dolayisiyle, (Filistinliler) Kadinlar ve çocuklara dayanarak bir insan kalkani yapmislardir

Yaslilar ve Cihad savaşçılari Siyonist bombalarina

Sanki Siyonist Dusmanlarina diyorlarki:

“Siz hayati istediginiz kadar biz de ölümü isteriz”

Bu gibi sözler PKK gibi yada başka isimde herhengi bir terör örgüt tarafından farklı ajitatif cümlelele de dile getirilir ve getirilmektedir.

Bu sözlersadece ve sadece hamas örgütünün insanları cihad uğruna savaşa çağırır.

Ben bunları onaylıyor muyum? HAYIR!

Bu savaşı ne olarak yorumladım? Kutsallar adına bir kavga...

Şimdi bunu bir kenarda tutalım.

Hamas örgütü katliam gerçekleştirebilmiş mi? Kaç tane öldürmüş? Yok denecek kadar az...Elinde silahları olsaydı bunu yapar mıydı? Bana sorarsanız EVET!

Şimdi bunu da bir kenara bırakalım...

Gelelim insanlık suçuna. Masum insanların ölmesi hangi dil, din yada ırktan olursa olsun doğru mu? HAYIR...

Peki hamasın bu kavgada yer alması, hem de en ilkel silahlarla yer alması ve dini inançları gereği hareket etmesi İsrailin bu yaptıklarını meşru kılar mı? HAYIR!

tekrar söylüyorum: Bugün hamas, elinde gelişmiş silahlar ile, aynı dava için İsrail topraklarına girse ve katliam gerçekleştirse bu insanlık suçu olur mu? OLUR!

Ha o zaman Amerika başta olmak üzere bir çok gücü karşısında bulur, o ayrı.

Çünkü olayın bir de getirisi/götürüsü var diğer ülkeler için!

Bunun ayrımını yapmak bu kadar zor mu?

Bu olayları bir araya getirmek İsrail'i ve katliamını haklı çıkarır mı?

Burada savaş felsefesini tartışın anlayayım... Demirefenin ve Brainslapper ın bir kaç yazısı bu yöndeydi ve güzel tespitlerdi.

Bunlara lafımız var mı? YOK!

ama kalkıp burda işi faşizan sloganlara kadar getiriyorsanız ve yanlı davranıyorsanız burada MANTIĞI BEN SORARIM. NEREDE KALDI O BİLİMSEL MANTIK?

Tekrar soruyorum: Aynı olayı Filistin gerçekleştirmiş olsa idi tavrınız ne olurdu?

Gönderi tarihi:
Tekrar soruyorum: Aynı olayı Filistin gerçekleştirmiş olsa idi tavrınız ne olurdu?

Peki... Yanıt alamayacağız herhalde bu soruya. Öyleyse ben sizin adınıza cevap vereyim (tavırlarınızdan çıkarsayabildiğim kadarı ile):

"Aynı olayı Filistin gerçekleştirmiş olsa idi, ilkel silahlar ile savaşan İsrail'e karşı böyle bir katliamı yapsa idi hep bir ağızdan şunu diyecektik: "Bu müslümanlar işte böyleler". Tarih boyunca böyle katliamlar yapmışlardır, masum insanları öldürmüşlerdir, yağmacıdırlar, işgalcidirler, insanlık suçu işlerler, bunlar öcüler, canavarlar, vs.vs.vs.vs.vs.vs."

:) Değil mi? Yanlış mıyım?

Peki şimdi değişen ne?

Mağdur kesim müslüman. E zaten burada bazılarının hedefi sadece ve sadece müslümanlık olunca karaya kara dermi?

Cyrano'nun örneğini verdiği gibi, "Bana İsrail adam öldürmüş katliam yapmış, insanlık suçu işlemiş dedirtemezsiniz!"

Gönderi tarihi:
Peki... Yanıt alamayacağız herhalde bu soruya. Öyleyse ben sizin adınıza cevap vereyim (tavırlarınızdan çıkarsayabildiğim kadarı ile):

"Aynı olayı Filistin gerçekleştirmiş olsa idi, ilkel silahlar ile savaşan İsrail'e karşı böyle bir katliamı yapsa idi hep bir ağızdan şunu diyecektik: "Bu müslümanlar işte böyleler". Tarih boyunca böyle katliamlar yapmışlardır, masum insanları öldürmüşlerdir, yağmacıdırlar, işgalcidirler, insanlık suçu işlerler, bunlar öcüler, canavarlar, vs.vs.vs.vs.vs.vs."

:) Değil mi? Yanlış mıyım?

Peki şimdi değişen ne?

Mağdur kesim müslüman. E zaten burada bazılarının hedefi sadece ve sadece müslümanlık olunca karaya kara dermi?

Cyrano'nun örneğini verdiği gibi, "Bana İsrail adam öldürmüş katliam yapmış, insanlık suçu işlemiş dedirtemezsiniz!"

:) ya zaten yazdıklarının içinde cevap var.

Hamas'ın 2008 yılında toplam 5 kişinin ölümüne sebep olan roket saldırıları. İsrail'e insanlık suçu işleme hakkı verecek kadar büyük bir vahşet arkadaşlarımıza göre.

Aynı süre boyunca İsrail'in roket atışlarıyla öldürdüğü 910 kişi ise sadece rakam.

Nasıl bir mantıktır ?

Vahşet, faillerin ve mağdurların kimliğine, dinine, kültürüne, etnik kökenine göre mi anlamı olan bir kelimedir ?

Bu bazı ırkçı liderler için böyledir . Mesela, Fransız ordusu destekli Hutu milislerinin milyonlarca Tutsi'yi katletmesini dönemin Fransa başbakanı "o ülkelerde katliam olması o kadarda önemli birşey değil" diyerek yorumlamıştı uzatılan mikrofonlara.

Aynı mantık karşımızda, bir sene boyunca toplam 5 israil'linin ölmesi vahşet. 910 Filistin'linin kadın, erkek, çoluk çocuk ölmesi ise sadece rakam.

Gerçekten Filistin'liler İsraile girip bu katliamları yapsa ne tepki verirlerdi ?

Aynen dediklerin söylenirdi.

Gönderi tarihi:

konu başında aynı soruyu ben sana yöneltmiştim,pkk bir terör örgütü bu bize bütün kürtleri öldürme hakkını verirmi diye...

Gönderi tarihi:
Gerçekten anlamıyorum, insanlar İnsanlık Suçunu savunmak ile tarafsız olmayı nasıl bir araya getirebiliyorlar. Anlamakda imkansız zaten.

Sayın CYRANO, bu foruma yaklaşık 5-6 aydır yazı yazmıyorum, bu konu dolayısı ile yazdım.

Yazmamın nedeni, "bir savaş çıktı ve bu savaşta ooh ne güzel bebekler ölüyor" demek değil.

Burada İnsanlık Suçunu savunan yok. İnsanları katliamları savunmakla itham etmeyin.

Bu konuda yazı yazmamın nedeni, savaşan taraflardan biri acımasızca eleştirilirken, diğer tarafa toz kondurulmaması.

Bu konuda yazı yazmamın nedeni, Başbakanımızın mahalle kahvesi müdavimi gibi laflarla tarafgirlik yaparak Filistin'de ölen bebekleri iç politikada oya dönüştürme çabasına girmesi.

Bu konuda yazı yazmamın nedeni, konunun göründüğü kadar basit olmadığını, yani "Vahşi İsrail, durup duruken mazlum Filistinlileri katlediyor gibi bir durumun olmadığını" göstermek.

Bu konuda yazı yazmamın nedeni, terörist bir güç tarafından sürekli taciz edilen bir ülkenin, eninde sonunda orantısız güç kullanmak zorunda kalacağını göstermek.

El Fetih'i ve politikalarını sevmeyen ve tanımayan Hamas, İsrail'e bir savaş açmış ve sonuçta bu savaşı kazanmıştır. İsrail de bu tuzağa düşmüştür. Türkiye'de insanlarımızın sandıkları gibi Hamas bebek ölümlerine üzülmemektedir, aksine daha çok bebek öldükçe sevinmektedir. Zira, İsrail'i yenebileceği tek yol budur: İsrail'i orantısız güç kullanmaya zorlayarak, insanlık suçu işletmek. Hamas istediğini elde etmiş ve savaşı kazanmıştır.

Bütün terör örgütlerinin stratejilerinden biridir bu.

Geçmişte Taşnak kullanmıştır.

UÇK kullanmıştır.

PKK kullanmak için çok teşebbüste bulunmuştur.

Hamas kullanmaktadır.

Benim uzun bir aradan sonra bu başlığa yazmamın nedeni, Türk Halkının Hamas tarafından nasıl kullanıldığını görmesine katkıda bulunmaktır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Türkiye için Kandil dağı neyse, İsrail için Gazze odur. Başka bir ülkenin egemenlik alanıdır. Oraya gidip tek tek terörist arama ve sivilleri ayırma imkanın yoktur.

Türk Halkı umarım nasıl kullanıldığını ve kullanılmakta olduğunu görür.[/b]

Saygılar.

bunları senmi söylüyorsun pes artık,bari sen yapma diyeceğim ama daha öncede ifade ettiğim bir tespitle tekrar yüzleştim..

Bu düşmanımın düşmanı benim dostumdur mantığı başka bir şey değil..

Kandil'de okulları,hastaneleri,evleri yaralı taşıyan ambulasları erzak depolarını vuruyor değilmi Türkiye ve orada yaşayanlara ambargo uygulayıp açlığa susuzluğa mahkum edip ölmelerini izliyor bu nasıl bir benzetmedir?

İsraili savunabilmek için burada her türlü taklayı atanlarla seni aynı safta birleştiren şey yalnızca Hamas terör örgütü olmasımıdır?

bunlar sana hiç yakışmayan yanlış bir o kadar düşündürücü ifadeler.

Gönderi tarihi:
Bu konuda yazı yazmamın nedeni, savaşan taraflardan biri acımasızca eleştirilirken, diğer tarafa toz kondurulmaması.

Bu konuda yazı yazmamın nedeni, Başbakanımızın mahalle kahvesi müdavimi gibi laflarla tarafgirlik yaparak Filistin'de ölen bebekleri iç politikada oya dönüştürme çabasına girmesi.

Bu konuda yazı yazmamın nedeni, konunun göründüğü kadar basit olmadığını, yani "Vahşi İsrail, durup duruken mazlum Filistinlileri katlediyor gibi bir durumun olmadığını" göstermek.

Bu konuda yazı yazmamın nedeni, terörist bir güç tarafından sürekli taciz edilen bir ülkenin, eninde sonunda orantısız güç kullanmak zorunda kalacağını göstermek.

Bu tarafsız yorum öyle mi ?

Cici İsrail kendi halinde uslu uslu yaşarken, Hamas gelmiş onu sürekli taciz etmiş. Ve oda tuzağa düşüp Gazze'ye saldırıp orantısız güç kullanmış. vah zavallı İsrail vah.

Vahşi İsrail yıllardır Gazze'yi ambargo altında tutmaktadır. Gazze'ye en temel insanı ihtiyaç maddelerinin girişine dahi izin vermemektedir. Yıllardır Gazze'ye hava saldırıları düzenleyip sivil militan ayırt etmeden vurmaktadır. Yahu rakamlarıda okumuyor musunuz ?

Bu operasyon öncesinde Hamas'ın bir yılda gerçekleştirdiği roket saldırılarında ölen İsrail'li sayısı "5". İsrail'in bir yılda gerçekleştirdiği roket saldırılarında ölen Filistin'li sayısı 910. Kim kimi taciz ediyor ?

Bir şehri kuşatmışsınız. İçeriye ilaç dahi girmesine izin vermiyorsunuz. Yakıt popmalanmasına ayda bir izin veriyorsunuz. Canınız isteyince Elektirik akışın durduruyorsunuz. Haftanın üç günü hava saldırıları düzenleyip plajda ailesiyle denize giren çocuklardan, evinde oturan sivillere kadar herkesi vuruyorsunuz.

ondan sonra o taraftan atılan roketlerle 5 kişi ölünce. Hamas tarafından "orantısız güç kullanmaya" teşvik edilmiş oluyorsunuz.

İsrail mi Gazze'yi sürekli taciz ediyordu. Gazze mi İsrail'i ? Kuşatma, en temel ihtiyaç malzemelerine, ilaca kadar ambargo, hava saldırıları, İsrail yıllardır Gazze'de bunu yapmıyor mu ? Gazze'yi yıllardır açık hava toplama kampına çevirmedi mi ?

Ateşkes anlaşması yapıldı. Hamas bir tane bile füze attı mı İsrail'e ? İsrail ateşkes anlaşması boyunca 145 kez ateşkes anlaşmasını ihlal etmedi mi ? Yine 7'si çocuk onlarca filistin'liyi öldürmedi mi ? Ateşkes anlaşması süresince Gazze'ye yapılacak bu büyük operasyonu planlamadı mı ?

Kim kimi taciz ediyor ?

Yıllarca Gazze'lileri toplama kampındakilerden beter hale getirdiler. Doktorlar çarşafları kesip ameliyat yaptı. Elektirik yok, benzin yok, ilaç yok, gıda yok. Haftanın üç günü hava saldırısı.

Şunu desen mantıklı olur. İsrail Hamas'ın roket atması için herşeyi yapmıştır. Gazzeyi kuşatmış, savaş anlarında görülen seviyede ambargo uygulamış. elektiriğini kesmiş, benzin akışını kesmiş. Sürekli hava saldırıları düzenlemiş. Hamas misilleme yapıncada . bahanesini bulup saldırmıştır. Bu en azından bir teori olur.

Hamas kim ya ? 2000 tane omuzu tüfekli militanı olan bir örgüt. 2008 yılında toplam 5 İsrail'linin ölümüne sebep olmuş bir örgüt. Bu mu İsrail'i tehdit eden güç ? İsrail ? Ortadoğunun en güçlü ordusuna sahip, nükleer güç olan bir ülke.

El Fetih'i ve politikalarını sevmeyen ve tanımayan Hamas, İsrail'e bir savaş açmış ve sonuçta bu savaşı kazanmıştır. İsrail de bu tuzağa düşmüştür. Türkiye'de insanlarımızın sandıkları gibi Hamas bebek ölümlerine üzülmemektedir, aksine daha çok bebek öldükçe sevinmektedir. Zira, İsrail'i yenebileceği tek yol budur: İsrail'i orantısız güç kullanmaya zorlayarak, insanlık suçu işletmek. Hamas istediğini elde etmiş ve savaşı kazanmıştır.

Arkadaşım rakamlar ortada. olan biten ortada. Siz İnsanlık suçunu Hamas'ı öne sürerek mi aklayacaksınız ? Bak sana yukarıda olan biteni yazdım bu operasyon öncesinde. Deki Cyrano yalan söylüyorsun böyle olmadı. Bunu söyliyebiliyorsan söyle. Yok söyleyemiyorsan oku bakalım kim kimi taciz etmiş ?

Şuraya bak ya. hepsini bırak bir yıl boyunda 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir "terör" yüzünden İnsanlık Suçu işlemeye meşruiyet aramak.

Bak ne diyor birleşmiş milletler rapörtörü "bir kaç militanın gerçekleştirdiği saldırıyı bahane ederek 1,5 milyon insanı cezalandırmak"

Senin söylediğin sebep değil rapörtörün dediği gibi bahanedir.

İsrail'de öyle hamas tahrik edecek, tuzağa düşecek devlet değildir.

Bu topic boyunca sadece ve sadece uluslararası kuruluşlar ve birleşmiş milletlerin raporları, rakamları , tespitlerini kullandım. Senaryolarla tartışmamak için. Vayefendim bunlar Filistin'lilerin iddiaları denmesin diye. Ama henüz karşımda maddi ve somut bir veri göremedim.

Gönderi tarihi:

Filistin sizin için Hamas,İslam dini sizin için terör!

Tüm yaşananlar bu iki genellemeden ibaret yine sizin için.

Bu kadar mı basit!

Gönderi tarihi:
Bu tarafsız yorum öyle mi ?

....

Bu kadar laf söylüyorsun, tek bir kez Hamas'a laf ettiğini görmedik.

Hamas 5 öldürmüş, İsrail 1000 öldürmüş.

Demek ki Hamas'ın kapasitesi o kadar öldürmeye elveriyormuş.

Niyet ile yetenek farkından dolayı o kadar öldürebilmiş.

Daha neyin istatistiğini çıkarıyorsun ki?

İsrail sınırı açsa, ambargoyu kaldırsa, Hamasçılar rahat rahat İsrail'e girip çıksa, Hamas senin gurur duyacağın sayıda İsrailli öldürmeyi başarır.

Yukarıda kaç kere sordum sana, Abbas idaresindeki Filistin Yönetimi neden destekliyor İsrail Harekatını?

Neden Batı Şeria'da İsrail karşıtı gösteri olmadı son harekat sırasında?

Bir cevabın var mı?

Neden İsrail Hamas kontrolündeki Gazze'ye ambargo uyguluyor da, Batı Şeria'ya uygulamıyor, bir fikrin var mı?

Buraya gelmiş, bebek cenazelerini kullanarak Hamas savunuculuğu, terör savunuculuğu yapıyorsun.

Taşnakçılar da senin gibi sayıları kullanıyorlar, "Taşnak örtününe mensup 3-5 Kişinin Anadoluda 3-5 köyü basması yüzünden bir toplumu tamamen Anadoludan Suriye çöllerine sürmek zorunda mıydı Osmanlı Devleti?" diyorlar.

Osmanlı Devleti, taşnakların öldürdüğü adam sayısına bakarak hareket etmedi, Osmanlı Devleti Taşnakların yarattığı potansiyel tehlike ve tehdite bakarak hareket etti.

İnsani bir çözümü yok muydu, vardı elbet, zor bir çözümdü. Bugün Türkiye'nin yaptığını yapıp, zor yoşu seçebilir Taşnakçılarla Taşnakçı olmayanları ayırabilir ve masum insanları cezanlandırmayabilirdi.

Yapamadı, büyük bir insanlık dramına sebeb oldu.

Terörün istatistiği olmaz, kiloyla mı tartacaksın korkuyu, metreyle mi ölçeceksin, yoksa ölen adam sayısıyla mı?

Hamas o kadar cici ki, hiç kusuru yok.

Acaba bugün gittiğim kafeye Hamasçı girecek mi, bomba patlatacak mı, yoksa hamas bugün füze fırlatmayı başarabilecek mi, füze beni vuracak mı, vurmayacak mı?

Yazı mı, tura mı?

Birileri sürekli halkınızı bu şekilde terörize edecek siz de seyredeceksiniz, ne güzel!

PKK İstanbulun birkaç yerinde bomba patlatsa, ama hiç can kaybı olmasa, ölü yok, istatistik yok, rakam yok diye bunu terörden saymayacak mısınız?

Hamas'ın hedefini bulmayan ve can kaybına sebeb olmayan füzelerini, havai fişek kategorisine koyma gibi bir yönteminiz var da, o nedenle sordum.

Terörün tanımını iyi oku.

Yeniden oku, bir daha oku.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Demek ki Hamas'ın kapasitesi o kadar öldürmeye elveriyormuş.

Niyet ile yetenek farkından dolayı o kadar öldürebilmiş.

Daha neyin istatistiğini çıkarıyorsun ki?

Sayin BrainSlapper

Topraklarin cogu isgal edilen filistinliler ellerinde kalan bir avuc toprakda bu topraklarin icinde. Emperyal güclerin desteginde en güclü silahlara sahip israil tarafindan yapilan katliamin adina ben sahsen ad bulmakda zorlaniyorum..

Benim gördügüm kadar filistinde hamas´da dahil sembolik direnisten öteye gidemiyor ne yapiyorlar ellerindeki soba borulariyla sembolik direnis.. Bunun baska adi olamaz.. verdikleri zayiat ortada bir mahalenin kacak yapilarini yikmaya gitsen bundan fazla zayiat olur!!! bumudur direnis.. Bunlarin yaptiklari isgal altinda dahi olsak topraklarimizdan vaz gecmeyecegiz diyerek dünyaya mesaj göndermekten öteye gitmemektedir. Filistinde sikistirildiklari, iki toprak parcasinda ortada hedef tahtasi gibi durmaktadirlar.. iste bu noktada israil istedigi zaman geliyor hedef tahtasina yönelerek katliamini yapiyor. Dünyanin tepkilerine ragmen Birlesmis Milletler, Avrupa Birligi, Arap Birligi ve Müslüman ülkelerin vede uluslararası baris kuruluslarin tepkisine ragmen hicbir caydirici yani olmadi. Neden tüm insanlık, sokaklara döküldü neden olmuyor? sebem ne? nerde tikaniyor sorun soba borulariyla mi tikaniyor o zaman cikacaksin isgal ettigin yerden..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.