Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hayır sinirlenmek yok..

Kızmak yok..

Arkadaşımız gerçekten bilmek istiyor..

Alah var mıdır..?

Evet vardır..

Nereden biliyorsun dersen..

Bırakın kainatı dünyayı ve yaşadığımız bölgeyi...

Örneğin ben tek başıma yaşıyorum ve bir evim var çölün ortasında..

Birgün çıkıyorum evden etrafı bir kolaçan ediyorum..

Biraz ilerliyorum ve bir kule görüyorum..

Ve diyorum yav buralarda benden başka kisme yoktu..

Demekki varmış..

Evet şimdide etrafıma bakıyorum, eşsiz sanatlar, eşsiz sistemler..

Hele işin biraz daha derinine iniyorum.

Mikroskop altında bazı maddeleri inceliyorum inanılmaz simetriler, inanılmaz şekiller..

Sonra kendime dönüyorum, acaba bu maddelerde akıl mı varki böyle olmuşlar yada böyle olmayı murad etmişler..

Cevabı hayır çıkıyor..

Geriye tek bir seçenek kalıyor, bütün bunların ilkini biri yaratmış ve bir sisteme bağlayarak devam etmelerini üremelerini sağlamış..

Evet işte o, Azze ve celle olan Allahtır..

İkinci soru Allah nerededir..

Dünya fizikiyle Allah'ı görmek mümkün değildir..

Hatta melekleri ve cinleride göremezsiniz..

Gözlerimiz Allah'ı görebilecek yapıda ve güçte değildir..

Gerçi havayıda göremiyoruz..

Allah'a bir mekan isnad edemeyiz, çünkü var olan bütün mekanları kendisi yaratmıştır..

Aslında iş bu kadar basit değil..

Çok uzun mesele..

Saygılar..

• Cevaplar 343
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ben de diyorum ki, "Hayır Allah diye bir şey yoktur. Gökyüzünü Dünya'ya bir tavan zanneden, yıldızlarla şeytan taşladığını iddia eden, gökyüzünü Dünya'nın üstüne düşmemesi için tuttuğu gibi iddialarla ortaya çıkan bir "şey", kurgusu yapıldığı gibi bir tanrı olamaz. Bunlar astronomi bilgisi fi tarihinden kalan birinin abes iddialarından öte bir şey değildir."

Gönderi tarihi:
Ben de diyorum ki, "Hayır Allah diye bir şey yoktur. Gökyüzünü Dünya'ya bir tavan zanneden, yıldızlarla şeytan taşladığını iddia eden, gökyüzünü Dünya'nın üstüne düşmemesi için tuttuğu gibi iddialarla ortaya çıkan bir "şey", kurgusu yapıldığı gibi bir tanrı olamaz. Bunlar astronomi bilgisi fi tarihinden kalan birinin abes iddialarından öte bir şey değildir."

Sayın Yamyam Kur'an astronomi kitabı değildir..

Bu bahsettiğin olaylar birer tasvirdir, zira o dönemim insanlarının astronomiden haberleri bile yoktu, onlara son derece teknik bilgiler gönderilecek değildi heralde..

Kısa ve öz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

:) Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında

okuduktan sonra vatanına

ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç

kimse cevap veremediğinden dolayı

canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni

oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük

ilim sahibi olan köyün hocasına

götürürler. Hoca ve delikanlının arasında

geçen dialog şöyle devam eder.

Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma

cevap verebilecek misin?

Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve

Onun izniyle sorularına cevap

verebileceğim.

Delikanlı: Emin misin? Proferserler

bile cevap veremedi bana.

Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım

Delikanlı: 3 sorum var

1. Allah yaşıyor mu? öyle ise,

şeklini bana göster

2. Takdir (kader) nedir?

3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa

neden cehenneme yollanıyor, cehennemde

ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl

yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?

Bu arada, aniden bizim hocamız

delikanlının başı üzerinde bir saksı

kırar.

Delikanlı canı yana yana sorar; Neden

sinirlendin ki?

Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç

soruna bir cevabım der.

Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.

Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı

başında kırınca

Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.

Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?

Delikanlı:

Evet

Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman!

Delikanlı: Gösteremem.

Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes

Allah'ın varlığını hisseder ama

Allah'ı göremez.

Hoca: Dün gece rüyanda benim

başında saksı kırdığımı gördün mü?

Delikanlı: Hayır.

Hoca: Bugün böyle birşey ile

karşılaşacağını hiç düşündün mü?

aklından geçti mi?

Delikanlı: Hayır

Hoca: Bu işte takdir dir (kader)

Hoca: Biz neyden yaratıldık?

topraktan yaratılmış değil miyiz ?

Delikanlı: Evet böyle denir.

Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan

yapılmadı mı? Allah isterse ateşten

yaratılan şeytanı ateşin içinde

cezalandıramaz mı?

Egosal klasik bi tartışma.. Ne olacağını sanıyorsanız artık.. :)

Gönderi tarihi:

Allah YOKTUR!!!!

Bu kadar basit ve acik!!!

Anlatilan hikayelerle cocuklari inandirirlar

sonra buyuduklerinde bu hikayelere kendileride inanmis olarak cocuklarina anlatirlar...

Insanlari oldurmesini emreden

siddeti savasi on goren

Evrenselinde dedigi gibi icindeki siddeti cikartirsan hic bir anlami kalmiycak kitabi gonderdigi varsayilan

Ve dahada onemlisi yarattigini iddia edip kendinin nasil yaratildigi bilinmeyen

Bir tanriyi ben kabul etmem!!!

ya warya hayatta senin kadar (yanlış anlama ama) acıdığım din konusu yönünden kimse olmadı... :(

keşke....inansan.....

hayattaki en büyük isteğimden vazgeçmeye rağzı olurdum....

ama naparsın başka bi şey solemicem inan için elvermiyo.... :( hayal et veya la boheme

Gönderi tarihi:

Ya niye çoğu insan göster şeklini anlat vs. diye çok basit sorular sorup duruyor acaba?

gerçi birçok arkadaşımız gayet güzel yanıtamış bu soruları ama bende başka bir açıdan olayı ele alıyorum aslında.

Şimdi birçok arkadaş diyor ki allah yok var olan şey maddedir. ezeli ve ebedi olan değişimdir devinimdir maddedir. doğa vardır vs. vs.

Bir müslümana Allahı göster dersen o da (ki ben böyle gösteriyorum) bütün bilimselci maddeci arkadaşlar gibi doğayı bilimi evreni gösterir(im)

Allah doğadadır, maddededir, evrendedir, yaratılıştadır, oluşumda değişimdedir,

madde kendi başına bir anlam ifade etmez (ben raslantıya inanmıyorum) onu bir değişime bir devinime iten bir kuvvet vardır. Gerekli şartlar oluştuğunda raslantısal olarak herşey oluşabilir diyen zihniyet o gerekli şartların oluşumu için bir tetikleyici niye aramazlar.

Allah çok geniş bir parantezdir aklımızda olan ve olmayan herşeyi içine alan bir parantez.

Gönderi tarihi:

Allah varsa nerdedir diye bir soru olamaz, bu yalnızca demogojidir. Ben şüpheci biri olarak diyorum ki bir yaratan varsa bunu görmemiz tabii ki mümkün değil. Bir bilgisayar oyunundaki bir karakter oyunun yaratıcısını bilebilir mi? bu konu onun dışındaki bir boyuttadır. Nasıl ki iki boyutlu bir ortamda örneğin kağıt üzerinde 3 boyutlu bir cismi örneğin bir dörtgen piramiti göstermek imkansızsa bizden tümüyle farklı bir ortamda var olan bir yaratıcıyı da bizim görmemiz imkansız olabilir.

"Bir müslümana Allahı göster dersen o da (ki ben böyle gösteriyorum) bütün bilimselci maddeci arkadaşlar gibi doğayı bilimi evreni gösterir(im)" diyorsunuz ama doğa bili ve evren nasıl bir kanıt olabiliyor? ya da ben niye ikna olamıyorum??????

Gönderi tarihi:

İkna olmamanızın sebebi eğer ön yargı değilse, mutlaka yeterince doyurucu bilgiye yada mantığa ulaşamamış yada rastlamamış olmanızdan kaynaklanır..

Fakat Allah'a inanmama gibi bir kati kararınız varsa zaten bir arayış içinde değilsinizdir..

Bakın az önce DNA dan bahsettik..

Şimdi kompleks yapılardan geriye değilde..

Sıfırdan kopleks yapılara gidelim..

Daha açık anlaşılması için bir örnek..

Bir ev yapacağız..

Ev için gereken malzeme, tuğla, çimento, harç, kiremit diyelim..

Eğer sen bütün bunları bulursan ve bunlarla ev yapmaya başlarsan ev yapmış olursun..

Fakat bu malzemeleri kendi haline bırakırsanız..

Ne ev yapmaya karar verebilirler nede bir arya gelebilirler..

Lütfen iyi düşünün..

Maddede akıl yoktuur..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

''İnsan,hayvan ile üstinsan arasında gerili duran bir iptir,bir uçurumun üzerine gerilmiş bir ip.''

nietzsche

her fırsatta yinelediğiniz şiddet insanın özünde var zaten.dinleri ortadan kaldırsanız bile yok olmayacak bir duygu.neden bizlerde bir beyin olduğunu düşündünüzmü hiç,irade ve nefis mücadelesini biliyormusunuz...

bu sorular çoğalır ama sizlerde bunlara cevap vermekte zorlanırsınız...

yarattığı varlığın özünü herkesten iyi bilen yaradanında kitabında öğütler yada emirler vermesini yadırgamamak lazım..sadece sevgi ve barıştan bahsedilseydi inanacakmıydınız sayın la_boheme.

allah vardır. buna inanırsınız,yada inanmazsınız.düşünmesini azıcık becerebilen herkes insan denen varlığın öyle tesadüfi oluşmadığını anlayabilir...

görünmeyen bir varlığı ispat etmemizi istemenizin mantığı olsa olsa boş bir sıkıştırma çabasıdır.bir şey öğrenme amaçlı olduğunu sanmıyorum..

sorunuza iyiniyetle kendi cevabımı yinede vermek istiyorum...

Allah varsa nerdedir demişsin bunun cevabınıda allah vermiş zaten secde suresi/9''sonra ona bir biçim verdi ve ONUN İÇİNE KENDİ RUHUNDAN ÜFLEDİ.sizin için,işitme gücü verdi,gözler ve gönüller vücuda getirdi.ne kadarda az şükrediyorsunuz.''

umarım nerde olduğunu anlatabilmişimdir.....

saygılar.

Gönderi tarihi:

"Bir müslümana Allahı göster dersen o da (ki ben böyle gösteriyorum) bütün bilimselci maddeci arkadaşlar gibi doğayı bilimi evreni gösterir(im)" diyorsunuz ama doğa bili ve evren nasıl bir kanıt olabiliyor? ya da ben niye ikna olamıyorum??????

belki yaratılışcı düşünceyle evrimci düşünce arasında tam olarak kesin bir yargıya varamamış olmanızdan kaynaklanıyor olabilir bu.

Bende kendimden emin bir şekilde söyleyebilirim ki bazı şeyler beni de tatmin etmiyor. bu hem yaratılışçılıkta var hem de evrimcilikte.

o yüzden bu konulara bu kadar yoğun ilgi duyuyorum ve her iki tarafı da savunan ya da her iki taraf hakkında araştırma yapan herkesi her şeyi okuma öğrenme gayretindeyim.

Ama şuanki görüşümü sorarsanız ben bir müslümanım yaratılışçı bir düşünceye sahibim. Aklımla şuanki düşüncelerimle içinde bulunduğum zamanın, mekanın, hayatın raslantısal olarak oluşabileceğine aklım ermiyor. Bunu yapılan bilimsel deneyler çalışmalarda destekliyor (bana göre)

Beyinlerimizi allah din sacmaligiyla doldurup sonra inanmamizi bekliyorlar!!

Dusunen beyinler bunu red eder!!

Ve biz ne kadar cabalasak yada ugrassak bunu anlayamazsiniz...

Yani size göre yaratılışçılar islami görüşü ya da herhangi bir dini savunan insanlar düşünmüyor ya da düşünemiyor öyle mi?

eğer sizin savunduğunuz fikir doğru olsaydı şuan yer yüzünde sadece o fikir hakim olurdu. eğer sizin karşıt fikriniz doğru olsaydı sadece o fikir yer yüzünde olurdu. demekki hala bu konuda kesin bir yargıya varılabilmiş değil. bu da gösteriyor ki sizin savunduğunuz görüşlerin aksini savunan insanlarda en az sizin kadar düşünebiliyor sevgili la_bohéme

ve burada olmamızdaki gaye delilleriyle örnekleriyle fikirlerimizin doğruluğunu ya da yanlışlığını göstermek.

saygılar,

Gönderi tarihi:

Sevgili E-Manyatik inan cok iyi niyetlisin ve seni uzucek bir sey yazmak istemem!!!!

Ancak insanlari var eden dusunceleri fikirleridir

Dusunen toplum dusunen insan..

Ben bana dusunuyorsan bunu tanri verdi diyenlere inanmam

Ozaman tanri delileri sevmiyor derim!!!

Birer beynimiz var!!

Ve bunu gelistirmek icini doldurmak bizim elimizde inandiginiz tanrinin degil!!!

Yada sole dusun!!

Dogdugunda ailen sana dinden hep kotu bahsetseydi simdi bole olurmuydun!!!

%70 IHTIMAL olmazdin!!!

Beyinlerimizi allah din sacmaligiyla doldurup sonra inanmamizi bekliyorlar!!

Dusunen beyinler bunu red eder!!

Ve biz ne kadar cabalasak yada ugrassak bunu anlayamazsiniz...

Din bilim emreder deniliyor

Ama din bilimi yok ediyor!!

Din baris emreder deniliyor

Ama din OLDUR diyor!!!!

Ozaman ben bundan cikartarimki

Ateist olarak ben dindarlardan daha Muslumanim!!!

saol..

beynin var...

neden var bir düşün seni yaratanı sana bu kadar nimeti sana verenin kim olduğunu düşünüp unutma diye.

evet dinden kotu olarak bahsetselerdi boyle olmasdım.

ama en azından şimdi bile kendimi herzaman yoklarım.düşünürüm bu konularda.sırf doğru olduğunu bildiğim yolda olduğum halde ALLAH ın bizden düşünmemizi istediği için.

din saçmalık değil sen bu dünyaya ölmek için mi geldin.bir düşün.amacın ne....niye geldin dünyaya?

din bilimi emrediyor.

peygamberimizin sozu. beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.

din barışı emreder.ama her din emirleri doğru deil.bozuldu müslümanlık dışında.

sen ataist olarak gerçek müslümanlığı yaşayan bir insan gördün mü?çevrende.müslümanım deyip müslümanlığı kirleten yanlış tanıtan insanlar görmüşsündür hep belki de.

bi de şunu düşün.

hiç kimse hayatındaki tüm idaallerinden sadece 1 kişinin inanması için vazgeçecek kadar müslüman gördün mü.bir bildiğim var.gerçek müslümanlık fedakarlığı gerektirir.

inan eğer inanırsan istediğini yapardım ama çok uzaktasın ve bu sözlerin tesiri olurmu bilmem...

ama keşke inansan........

Gönderi tarihi:

Sayin kral bana yazdiginizi dusunerek cevap verecegim umarim bir hata yapmam....

DNA konusunun inanin sizden iyi biliyorum....Okulda optionum biyoloji....

Sonra allaha inanmamyi bence kucumsemeyin cunku allahi red eden biri en azda olsa biraz fikir sahibidir....

Ben 12 yasimda dini red ettim...Cocuk yasta denilebilir...dEmek oluyor ki sizin doyurucu bilgi anlayisiniz bana pek inandirici gelmedi!!!!

surekli ornek veriyorsunuz bende vereyim....

Kardesim biraz once yanima geldi...

Samanyolundaki din programini izliyorlardi ve asla engelde olmam tipki ailemin beni ozgur kildigi gibi....

Yaklasik 1 yildan beri devamli izliyorlar....

ve bekledigim an sonunda biraz once gerceklesti ikizler ve 12 yasindalr ve bana

"Bu kadar hikayeyi nasil uyduruyolar"

"Surekli dinciler kazaniyor"

Bilmiyorum belki ilginizi cekmez ama alin size cocuk beyni....Benim zeki kardeslerim

Bir aylik samanyolu sonunda sikinti verdi cocuklara!!!!

vE ben gurur duyuyorum....Dusunen beyin dusundugunu ozgurce anlatan beyin!!!

la boheme ben sana ne diyorum

şu zamanda gerçek müslümanların sayısı ne kadar azaldı biliyormusun.................

sadece bu kadar

......

Gönderi tarihi:

Sayın Yamyam Kur'an astronomi kitabı değildir..

Bu bahsettiğin olaylar birer tasvirdir, zira o dönemim insanlarının astronomiden haberleri bile yoktu, onlara son derece teknik bilgiler gönderilecek değildi heralde..

Kısa ve öz..

Saygılar..

Sevgili Kral güldürdün beni aristotales,gallen,pluto ve daha nicelerin den haberin yok galiba ayrıca mısır,maya,aztek siz galiba dünyayı arabistandan ibaret zannediyorsunuz.Ayrıca da bu insanlar peygamberinizden binlerce yıl önce.

Gönderi tarihi:
Sayin kral bana yazdiginizi dusunerek cevap verecegim umarim bir hata yapmam....

DNA konusunun inanin sizden iyi biliyorum....Okulda optionum biyoloji....

Sonra allaha inanmamyi bence kucumsemeyin cunku allahi red eden biri en azda olsa biraz fikir sahibidir....

Ben 12 yasimda dini red ettim...Cocuk yasta denilebilir...dEmek oluyor ki sizin doyurucu bilgi anlayisiniz bana pek inandirici gelmedi!!!!

surekli ornek veriyorsunuz bende vereyim....

Kardesim biraz once yanima geldi...

Samanyolundaki din programini izliyorlardi ve asla engelde olmam tipki ailemin beni ozgur kildigi gibi....

Yaklasik 1 yildan beri devamli izliyorlar....

ve bekledigim an sonunda biraz once gerceklesti ikizler ve 12 yasindalr ve bana

"Bu kadar hikayeyi nasil uyduruyolar"

"Surekli dinciler kazaniyor"

Bilmiyorum belki ilginizi cekmez ama alin size cocuk beyni....Benim zeki kardeslerim

Bir aylik samanyolu sonunda sikinti verdi cocuklara!!!!

vE ben gurur duyuyorum....Dusunen beyin dusundugunu ozgurce anlatan beyin!!!

Konumuzla uzaktan yakından alakası yok..

Kardeşlerinin ne izlediklerini bilmiyorum ve bilsemde onların inancı onları bağlar..

Konuya dönelim..

İlk canlı hücre nasıl oluşmuştur..?

Buyrun gayet somut bir soru ve lütfen somut bir cevap verin..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Konumuzla uzaktan yakından alakası yok..

Kardeşlerinin ne izlediklerini bilmiyorum ve bilsemde onların inancı onları bağlar..

Konuya dönelim..

İlk canlı hücre nasıl oluşmuştur..?

Buyrun gayet somut bir soru ve lütfen somut bir cevap verin..

Saygılar..

:lol:;):clover:

Gönderi tarihi:
Sevgili Kral güldürdün beni aristotales,gallen,pluto ve daha nicelerin den haberin yok galiba ayrıca mısır,maya,aztek siz galiba dünyayı arabistandan ibaret zannediyorsunuz.Ayrıca da bu insanlar peygamberinizden binlerce yıl önce

Bana bu verdiğin düşünürlerden bir tanesinin dünyanın ve güneşin bir yörüngede döndüğünü söyledikleri bir söz getirebilir misin..?

Hani Tales yada Gelilo falan desen tamam dicem..

Herneyse..

Gerçi birde Beyruni var Galile’den 600 sene önce eserlerinde dünyanın döndüğünü yazmıştı.. :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Bu cevabinizdan cok iyi oldugunuzu dusundum din konusunda...Aslainda guzel aarsira oyunlardan vakit ayirip gelmek...Ben bana sorulanlari kuskusuz cevapliycam ama bende size bi sey sorcam tanrinin DNA'yi Molekulleri, Tanri nasil olusturmus??

Cevabı çok basit..

Bugün kendisi yaratılmış olan bir insan bile bir PC yapımı için gerekli parça ve teknik bilgisiyle birlikte bir proje bir plan yapıp donuç olarak bir pc yapabiliyorsa..

Allah neden yapamasın..

Unutma her eserin bir ustası vardır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
ilk canli olusmasi aslinda hicde zor degil bunu biraz bilimle ve birazda biyolojiyle aciklamak bence cok basit!!!

daha oncede yazdim ama sanirim size 100 defada yazsam bir faydasi yok yinede siz anlayana kadar bende yazacagim.....

Eger ilik bir ortam cok miktarda su gerekli atom kaynaklari ve nerji kaynagi varsa canlida vardir...

Sizce olusumda bunlardan hangisi yoktu???

Cevabı bu değil..

İlk ortam çok miktarda su ve atomların olması bir canlının olmasını gerektirmez...

Evet ilk canlı nasıl oluşmuştur..

Somut ve bilimsel bir cevap arıyorum..

Lütfen cavaplayın.. belki bende evrime inanırım ikna edebilirseniz..

Ama birbiriyle ilintisiz su atom vs demeyin..

Saniye saniye anlatın..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Saydigim maddeler canlinin olusmasina yeterlidir saniye saniyede anlatirim!!!!

Tmm kabul bende anlatacam..

Hadi başla..

Ama kısa kısa lütfen..

Konuyu boğmamak açısından yani..

Yaz, arkasından tekrar yazarsın..

Buyrun..

Gönderi tarihi:

La bohame..

Benim amatör olarak ilgi alanım olan fizik, biyolojiyi ve astronomiyi bana hiç anlatma..

Biyoloji bilenlerin DNA için bir zaman verilemez bilgisi sorduğum sorunun cevabını bulamamak demektir.

Çünkü zaten canlılık için DNA ya ihtiyaç vardır..

Bu DNA ne zaman nerede ve nasıl oluştu..?

Bunun cevabı yoksa bana cevap vermiş sayılmazsın..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
eger tekrar ve dikkatli okursaniz sordugunuzu yazdim

ve sizden kendi soruma cevap alamiyorum

yoksa anlatamiycakmisiniz????

Dört satır yazıyı tekrar tekrar okuyayım ok..:)

Fakat DNA hakkında neden bilgi veremedin..?

Gönderi tarihi:

la boheme

Her insanın ayrı ayrı parmak izinin bir birine benzememesi

göz yapısının ayrı bir birine benzememesi

her şeyin ilki nasıl oluştu

Gönderi tarihi:
Bu kadar ******** içinde kendimi ..... hissetmeye başladım. Biri beni aydınlatsın da bakarsınız ben de müslüman olurum(!)

1) Allah var mıdır? varsa nerdedir, niye görünmüyor?

2) Bazılarınız diyorsunuz ki "Allah hem her yerdedir hemde hiçbir yerde değildir" Bu çelişkinin açıklamasını istiyorum.

Acaba siz,

Kendi yaşadığınız evrenin neresine kadar gidebildiniz?

Siz kendi konumunuza dair bir yer belirleyin,

sonra bunu sorun bence...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.