Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Onlar sadece söyletinleri söylüyorlar.tarafsiz olamazlar.onlar insan haklarindan bahsederken sadece Kürtleri insan olarak görürler,gerisi ise sadece laf kalabaligidir.Edebiyattir.Ben Kürt'üm tabii ki Kürtlerden bahsedecegim diyen birisinin objektif olabilmesi hele de Türk devletine saygi ve sevgi dolu olmasi zaten sasirtici olur.Kürdistan diyemeyip Demokratik haklar diye ayricalik beklemek ancak kendini o devletten soyutlayanlarin siyasetleridir. Avrupa ülkelerinde Türkiyeden kacip iltica talebinde bulunanlarin yüzde 99'u Kürt kökenlidir,ve bunlarin hepside calismak icin oraya kacar fakat oraya vardiginda hayatim tehlikede siyasi iltica istiyorum der.Avrupalilar bu yalani ilk baslarda hep yuttular veya yutmus göründüler cünkü hedefte Türkiye vardi.Ama ilticaci sayisi hergecen gün artip,artik tüm asiret olarak iltica istenmeye baslaninca Avrupalilar bunu frenlediler,ve cogusunu geri gönderdiler,gönderilmeyenler pkk'li Kürtlerdir,onlarida siyasi amacli Türkiyeye karsi kullanmaktadirlar,iste Kürtce yayin olayi bu siyasi amaclardan birinin gerceklesmis olmasidir.Avrupalilarin gözünde Türkler Kürtleri Ermenileri katleden olarak görülüyor,bunun sebebi sadece Orhan Pamuk degildir.Bunun sebebi yillardir Avrupa ülkelerinde para kazanmak icin Türkiyeden kacip politik siginma hakki almaya calismak ve bu hakki alabilmek icinde türlü iki yalanlarla Avrupa makamlarini kandirmak ve Türkiyeye karsi gercek disi iddialari gündeme tasiyanlardir.Alman diyince havalara ziplayanlara bakiyorumda,ellerinden gelse,Türkiyeyide iraka benzetmek icin mümkün olan her yola basvuracaklar.Avrupada, solcu örgütlerin catisi altinda bulunduklari ülkelerin resmi makamlarinca maddi olarak beslenenlerin Türkiyede katliam yapiliyor demeleri cok dogaldir. saygilarla Söylenti mi,babamla üstüme kurşun sıkanları da mı başkası bana söyledi? Lütfen,kandırmayalım kendimizi Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Evet,hem gördüğümü hem duyduğumu... Şöyle ki;ben daha 8-9 yaşlarında iken,yaylacılık yapan amcalarıma tatile gitmiştim.Bir gece,asker hepimizi uyandırıp,dışarıya çıkarttı.Sonra çadırları yıkıp,çekip gitti. İkinci olarak, Doğubeyazıt ile Ağrı arasında kalan bir köy;o köyde öğretmenlik yapan bir arkadaşıma gittim.Orada sadece 20 hane vardı,evlerin çoğu yakılmıştı.Tüm köy sakinleri,1995 yılında yakılıdığını ifade etti. Yalan dolanın olmadığı bu insanlar,yani bunu ifade edenler;PKK'dan nefret eden insanlardı ve şunu da eklemişlerdi;PKK gelip zorla bizden yemek isterdi,yemeğimiz yok iken zorbalık yapardı.Asker geldi,siz bunları besliyorsunuz deyip evlerimizi yaktı.Yıllar sonra geri gelebildik... evet,Kaplan...yemin ediyorum... Sizin gördüğünüz Çadırın yıkılması.Tabiki burada sizin olaya bakınış açınızda önemli. Yani adamlar geldi Siz kürt olduğunuzdan dolayı sizin yattığınız çadırı yıktı siz dışarıda mağdur oldunuz öylemi ?(yanlış anlamayın, siz devamlı politik cevaplar veriyorsunuzya o nedenle yanlış anlaşılmasın diye soruyorum.) yani arama sırasdında, istemeyerek yıkılmış gibi bir durum falan yoktu yani ! Ayrıca gittiğiniz köyde ise, sizinde söylediğiniz gibi, köylüler yardım etmediğinden dolayı teröristler Asker kıyafeti giyerek gelip yapmış olamazmı? Yada böyle bir durumun olabileceğini düşünememişlermi?yada söylemedinizmi? Bizimde anlatmak istediğimiz bu zaten, ben onca köy aramasına gittim ve böyle bir olaya şahit olmadım. Sizde yakıldığına şahit olmadığınızı söylüyorsunuz,fakat duyduğunuzu gerçekmiş gibi anlatıyorsunuz...Anlatmak istediğim budur işte. Şahit olduğunuz olayları yazın... Amcanızın çadırını yıktıklarına şahit olduğunuzu söylüyorsunuz o zaman bu konuyu yazın bunu tartışalım. Ordan, burdan duyduğunuz propagandaları gerçekmiş gibi göstermeyin. Size yakışan objektiflikte ancak böyle olur sevgili hemşom. Bugün diyarbakır belediye başkanı yine tahrik dolu sözler sarfetmiş; Bu halkın dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmeyenler, 20 yıldır verilen mücadele sonucu bunu kabul ettiler. Yakında bu toprakların da adını kabulleneceklerdiye açıklama yaptı. Şimdi bu sözler karşı diğer konularda olduğu gibi aynı samimiyetle cevap verebilecekmisiniz. Onca araştırma yapıyorsunuz,Asker yakmış,polis vurmuş,devlet yanlış yapmış,her zaman devlet suçlu asker suçlu diye. birazda baydemir gibi büyükşehir belediye başkanı olan ve emine ayna-sırrı sakık gibi tbmm nin vekili saydığınız bölücülerin yaptıklarını araştırıp burada başlık altında bizimle paylaşsanız diyorum. Hani siz hep gördüğünüz(duyduğunuz) yanlışları yazıyorsunuzya! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Söylenti mi,babamla üstüme kurşun sıkanları da mı başkası bana söyledi? Lütfen,kandırmayalım kendimizi Sayin mavi kusura bakmayin ama siz gercekleri söylemiyor sadece davaniz icin fantazi üretiyorsunuz. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Sayin mavi kusura bakmayin ama siz gercekleri söylemiyor sadece davaniz icin fantazi üretiyorsunuz. saygilarla Bencede ...Çünkü aynı yörenin aynı coğrafyanın insanıyız bu yaşıma kadar kimse bize kurşun falan yağdırmadı..ne bize nede diğerlerine. kendilarinin kan davaları haricinde. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Kimin halkiyla sorunu yok sn mavi? Sadece hakkini aramayan halkla sorunlari olamaz. Ülkemizde kardeslikten ve dostluktan anlasilan, devamli cogunlugun dedigi olur ve azinliklar var olan haklarina razi olmalari gerek. Bu kural sorgulanmadigi sürece hepimiz kardesiz ve kimseyle sorunumuz olmaz. Ismini su an getirtemedigim ünlü bir din profesörü var. Hepimiz onu iyi taniyoruz tv lerden, kendisi keskin Atatürkcü oldugunu iddaa eder. O hocanin ünlü bir konusmasina tv de sahit olmustum, konu Alevilik ve Sunnilikti. Konusmasinda sunu söylemisti: Alevi Sunni kardestir ama hepimiz Sunniyiz. Evet kardeslikten anladigimiz bu. O hoca öyle bir şey söylemedi. Sünnetullah ( Allahın sünneti ) manasında bir birlikten bahsetti. Dinlediğinizi de mi yanlış anlıyorsunuz ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 O hoca öyle bir şey söylemedi. Sünnetullah ( Allahın sünneti ) manasında bir birlikten bahsetti. Dinlediğinizi de mi yanlış anlıyorsunuz ? Evet biz genelde hep duydugumuzu yanlis anlariz, okudugumuzu yanlis anlariz, ama herhalde siz dogru anliyorsunuz. Arkadasim siz öyle yorumluyorsaniz herkes sizin gibimi yorumlamak zorunda. O hoca Aleviler hakkinda konusuyor, o zaman dikkatli olmasi ve herkesin anlayacagi dilde konusmasi gerekir. Herkes onun gibi dini yorumcu degil. Diger taraftan Alevi kuruluslari bile hocanin konusmasinin benim gibi anliyorlar, herhalde onlarda duyduklarini anlamiyorlar mi desem???? Neden bizler suna buna akil vermeyi birakmiyoruzki? Biz öyle bir duruma gelmisizki, Alevilere bile aleviligi ögretmeye kalkiyoruz. Olacak is degil. illada biz cogunluguz deiye her konuda dogru bilgiye sahibiz diye bir sart yok. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Evet biz genelde hep duydugumuzu yanlis anlariz, okudugumuzu yanlis anlariz, ama herhalde siz dogru anliyorsunuz. Arkadasim siz öyle yorumluyorsaniz herkes sizin gibimi yorumlamak zorunda. O hoca Aleviler hakkinda konusuyor, o zaman dikkatli olmasi ve herkesin anlayacagi dilde konusmasi gerekir. Herkes onun gibi dini yorumcu degil. Diger taraftan Alevi kuruluslari bile hocanin konusmasinin benim gibi anliyorlar, herhalde onlarda duyduklarini anlamiyorlar mi desem????Neden bizler suna buna akil vermeyi birakmiyoruzki? Biz öyle bir duruma gelmisizki, Alevilere bile aleviligi ögretmeye kalkiyoruz. Olacak is degil. illada biz cogunluguz deiye her konuda dogru bilgiye sahibiz diye bir sart yok. Siz hangi hocadan bahsediyorsunuz ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Siz hangi hocadan bahsediyorsunuz ? Zekerya Beyaz hocadan. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Sayin dogrucu davut,insanin bilmeyeninden sakinmak gerekir,bilmeyen insan bilmediginide bilmedigi icin sakincalidir.Her yalana kanar,ne tarafa sürerseniz o tarafa gider,kendi düsünceleri yeterli olmadigi icin kim kendisi gibi düsünüyorsa ona meyleder,onu savunur,onun icin baska hicbir dogru yoktur.Bunu cevremize baktigimizda örnekleriyle görebilmekteyiz.Eger bir insan yazilan her yaziya muhalefet ediyorsa durup düsünmek gerekir,eger karsiliginda bilimsel bir veri gösteremiyorsa ve bilimsel verileri reddediyorsa maksatlidir. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Sayin dogrucu davut,insanin bilmeyeninden sakinmak gerekir,bilmeyen insan bilmediginide bilmedigi icin sakincalidir.Her yalana kanar,ne tarafa sürerseniz o tarafa gider,kendi düsünceleri yeterli olmadigi icin kim kendisi gibi düsünüyorsa ona meyleder,onu savunur,onun icin baska hicbir dogru yoktur.Bunu cevremize baktigimizda örnekleriyle görebilmekteyiz.Eger bir insan yazilan her yaziya muhalefet ediyorsa durup düsünmek gerekir,eger karsiliginda bilimsel bir veri gösteremiyorsa ve bilimsel verileri reddediyorsa maksatlidir. saygilarla Bilimsel veri verenleride görüyoruz, ortada bilimselligi bile tartisilir bir aciklama olmamasina ragmen ve hatta bir kac kez bilimsel verilerin kaynagini göster denilmesine ragmen o sözüm ona bilimsel verileri yapanlar nedense ne kaynak gösterebiliyor nede elestirileri dikkate aliyorlar. Lafla bilimsel veri olmuyor malesef. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Kaplan ve Politika, Ben fantazi üretmiyorum.Siyaset hiç yapmıyorum.Siz bana yemin dediniz,onu bile yaptım.Şuna emin olun ki;hayat sadece sizin pencerenizden ibaret değil.Başka pencerelerin olabileceğini de düşünmeliyiz. Dinlemeyeceksiniz yazacak tek kelimem yok. Bu iletileri okurken,ilk defa bu kadar rahatsız oldum.Benim yazdıklarıma bir nebze başka bir bakışla bakmayı bırakın,beni yalan ifadeler ile suçladınız. Çok teşekkür ederim...saygılar! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Kimin halkiyla sorunu yok sn mavi? Sadece hakkini aramayan halkla sorunlari olamaz. Ülkemizde kardeslikten ve dostluktan anlasilan, devamli cogunlugun dedigi olur ve azinliklar var olan haklarina razi olmalari gerek. Bu kural sorgulanmadigi sürece hepimiz kardesiz ve kimseyle sorunumuz olmaz. Ismini su an getirtemedigim ünlü bir din profesörü var. Hepimiz onu iyi taniyoruz tv lerden, kendisi keskin Atatürkcü oldugunu iddaa eder. O hocanin ünlü bir konusmasina tv de sahit olmustum, konu Alevilik ve Sunnilikti. Konusmasinda sunu söylemisti: Alevi Sunni kardestir ama hepimiz Sunniyiz. Evet kardeslikten anladigimiz bu. Geçen gün çok güzel bir köşe yazısı okumuştum.İbrahim Tatlıses ile Şiwan Perver arasında ki farkı tercih olarak göstermişti.İbrahim Tatlıses,Kürt olduğunu söylemediği için imparator iken Şiwan Perver,Kürt olduğunu haykırdığı için yasaklı olmuştu. Evet,sevgili dostum.Olay budur;sünni,az biraz Laik ve Türk olacaksınız.Bakın o zaman sorun morun kalmaz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Duygu sömürüleri ile gercekler anlatilamaz,yillardir hep ayni hikayeleri dinledik,Pkk yapti, devlet yapti dendi,pkk öldürdü,devlet silahi biraksin dendi,pkk sehirlerde terör estirdi, ergenekon dendi.Yani bütün olanlarin sucunu devlete yüklerken hep ayni amac vardi ortada,Türkiye Cumhuriyetini kücük düsürmek,Kürtlerin hakkini gaspetmis göstermek,Kürdistani isgal etmis havasi vermek.Avrupalarda bu calismalar yapilmaktadir,belgeler yalan söylemiyor. Biz devletin görevi teröre boyun egmek degildir,dedikce karsi taraf,demokratik haklardan bahsetti hep.Terör mesrulastirildi,terörün nedeni askere yüklendi,Amac Türk askerinin degerini sevgisini yok etmekti.Asker yakti asker yikti,dediler ama hicbirisi kalkipta asker kiyafetine girmis teröristlerin yaptiklarini dile getiremedi.Halkin askere olan sevgisi propaganda olarak nitelendirildi. terör sanki asker silahla karsi ciktigi icin varmis gibi bir hava estirildi,yani dendi ki teröristler ne istiyorsa verilsin ve kan dökülmesin.Askerin Kuzey Irak'a operasyon yapmasi encok Kürtcüleri gocundurdu,cünkü Kuzey Iraktaki hempalarinin hesaplari tersine dönecekti.Kuzey Kürdistan planlari suya düsecekti,o nedenle DTP gercek yüzünü gösterdi. Yine Ergenekona gelecegim,Ergenekon Kürtcü ve isbirlikcilerin senaryolarindan ibarettir,amac Atatürk'ün izinden gidenleri,Türkiye'nin satisa getirilmesine karsi cikanlari ortadan kaldirmakti.Gün olur devran döner,bugün senaryo yazanlarin hakkinda da senaryolar yazacak olanlar cikarsa kimse bundan gocunmasin. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Duygu sömürüleri ile gercekler anlatilamaz,yillardir hep ayni hikayeleri dinledik,Pkk yapti, devlet yapti dendi,pkk öldürdü,devlet silahi biraksin dendi,pkk sehirlerde terör estirdi, ergenekon dendi.Yani bütün olanlarin sucunu devlete yüklerken hep ayni amac vardi ortada,Türkiye Cumhuriyetini kücük düsürmek,Kürtlerin hakkini gaspetmis göstermek,Kürdistani isgal etmis havasi vermek.Avrupalarda bu calismalar yapilmaktadir,belgeler yalan söylemiyor. Biz devletin görevi teröre boyun egmek degildir,dedikce karsi taraf,demokratik haklardan bahsetti hep.Terör mesrulastirildi,terörün nedeni askere yüklendi,Amac Türk askerinin degerini sevgisini yok etmekti.Asker yakti asker yikti,dediler ama hicbirisi kalkipta asker kiyafetine girmis teröristlerin yaptiklarini dile getiremedi.Halkin askere olan sevgisi propaganda olarak nitelendirildi. terör sanki asker silahla karsi ciktigi icin varmis gibi bir hava estirildi,yani dendi ki teröristler ne istiyorsa verilsin ve kan dökülmesin.Askerin Kuzey Irak'a operasyon yapmasi encok Kürtcüleri gocundurdu,cünkü Kuzey Iraktaki hempalarinin hesaplari tersine dönecekti.Kuzey Kürdistan planlari suya düsecekti,o nedenle DTP gercek yüzünü gösterdi. Yine Ergenekona gelecegim,Ergenekon Kürtcü ve isbirlikcilerin senaryolarindan ibarettir,amac Atatürk'ün izinden gidenleri,Türkiye'nin satisa getirilmesine karsi cikanlari ortadan kaldirmakti.Gün olur devran döner,bugün senaryo yazanlarin hakkinda da senaryolar yazacak olanlar cikarsa kimse bundan gocunmasin. saygilarla Yaniliyorsunuz sn politika. Ergenekon ve Susurluk devlet icerisindeki bir temizlikten ibarettir. Ise yaramayanlar ve hala kontur gerillada inat ederek ülkeyi demokrasiden uzak tutmaya calisanlar tasviye ediliyor. Türkiye artik yolunu cizdi. Yol demokrasi ve cogulculuk. Bunlar da sadece kanun cikartmakla ve sözle olmuyor. Dogru olan nedir, demokrasinin önündeki engelleri birer birer yok etmektir. Bu anlamda Susurluk, Ergenekon ve Apo'nun yakalanip Imrali'ya izine gönderilmesindeki tek mantikli aciklama ömrü gecmis eski cete ve faili mechullerin sorumlulari olan devlet icerisindeki kontur gerillanin temizlenisidir. Görecegiz devlet ne kadar temiz bir toplum istiyor. Birde bu arada su faili mechullerin gercek faillerinin isimlerini bildirirlerse herkesin yüregine bir su serpilmis olacak. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Kaplan ve Politika, Ben fantazi üretmiyorum.Siyaset hiç yapmıyorum.Siz bana yemin dediniz,onu bile yaptım.Şuna emin olun ki;hayat sadece sizin pencerenizden ibaret değil.Başka pencerelerin olabileceğini de düşünmeliyiz. Dinlemeyeceksiniz yazacak tek kelimem yok. Bu iletileri okurken,ilk defa bu kadar rahatsız oldum.Benim yazdıklarıma bir nebze başka bir bakışla bakmayı bırakın,beni yalan ifadeler ile suçladınız. Çok teşekkür ederim...saygılar! hemşom bu kadar duygusal konuşmayın ve bizide üzmeyin...sizin düşüncelerinize karşı yalamı söyleyelim,kendimizimi kandırsak dahamı iyi olacak... Bakın doğruyu söylediniz,teşekkür ederim. Askerin köyleri yaktığına şahit olmadınız ve başkalarının sözünü yazdığınızı açıkladınız. çünkü asker yakmış,yıkmış diyerek ısrarla konuyu açtığınız olaylardaki ifadelerinizin hiçbirine şahit olmadığınızı söylediniz.. Artık gördüğünüz,şahit olduğunuz olayları yazacağınızı düşünüyorum .yani mışlar,mişler propagandadan ibarettir lütfen sizde biraz bizim taraftan bakın. İnanın Ben sizin taraftan çok baktım,yinede bakıyorum çünkü aynı toprağın insanıyız.Fakat ben o propagandalara inanmıyorum,o propagandaları yapanları iyi tanıdım,içlerindeki o şeytan formüllerini çok iyi bilirim. Baba gibi görünüp,yüzüne baktığın zaman insana benzettiğin,sempatik ve babacan görünen, gençleri zehirleyen,kendi çocukları akrabaları barlarda pavyonlarda sefa sürerken,gariban ailelerin çocuklarını zehirleyip onlara pkk sempatizanlığını aşılayanları tanıdım. Bu örneklerden biri size çok yakın ,tanırmısınız bilmem ama,kendisinin ve kars kürtlerinin ermeni olduğunu öne süren mahmut alınak.gibi. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 hemşom bu kadar duygusal konuşmayın ve bizide üzmeyin...sizin düşüncelerinize karşı yalamı söyleyelim,kendimizimi kandırsak dahamı iyi olacak... Bakın doğruyu söylediniz,teşekkür ederim. Askerin köyleri yaktığına şahit olmadınız ve başkalarının sözünü yazdığınızı açıkladınız. çünkü asker yakmış,yıkmış diyerek ısrarla konuyu açtığınız olaylardaki ifadelerinizin hiçbirine şahit olmadığınızı söylediniz.. Artık gördüğünüz,şahit olduğunuz olayları yazacağınızı düşünüyorum .yani mışlar,mişler propagandadan ibarettir lütfen sizde biraz bizim taraftan bakın. İnanın Ben sizin taraftan çok baktım,yinede bakıyorum çünkü aynı toprağın insanıyız.Fakat ben o propagandalara inanmıyorum,o propagandaları yapanları iyi tanıdım,içlerindeki o şeytan formüllerini çok iyi bilirim. Baba gibi görünüp,yüzüne baktığın zaman insana benzettiğin,sempatik ve babacan görünen, gençleri zehirleyen,kendi çocukları akrabaları barlarda pavyonlarda sefa sürerken,gariban ailelerin çocuklarını zehirleyip onlara pkk sempatizanlığını aşılayanları tanıdım. Bu örneklerden biri size çok yakın ,tanırmısınız bilmem ama,kendisinin ve kars kürtlerinin ermeni olduğunu öne süren mahmut alınak.gibi. Kaplan,aynı toprağın insanlarıyız ama birbirimize çok yabancıyız.Çünkü,ne demek istediğimi hiç anlamamış kimse. Arkadaşım,sabahlara kadar pencerenin önünde kulaklarını tıkadınız mı? Sabah kalkıp uluorta çatışmalardan kalan artıkları oyuncak edindiniz mi? Babanızın üzerine silah sıkıldı mı? ...sadece bunları yaşadıysanız da evet deyin bana.Bu duygu sömürüsü değil,bunlar gerçeğin ta kendisi. Siz,o PKK sempatizyanı yetiştirenlere bakarak mı benim yazdıklarımı okuyorsunuz. Kaplan ben de çok iyi tanırım kan emicileri,emin olun buna.Saygılar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Zekerya Beyaz hocadan. Yahu, bu adam nedense hep yanlış anlaşılıyor Zekeriya Beyaz, 'Zorunlu din dersini' savundu İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz, zorunlu din dersinin kaldırılmasının yanlış olacağını söyledi. Prof. Dr. Beyaz, “Din dersleri zorunlu olmalı ancak Hanefi Mezhebi’nin yanında Alevilik de öğretilmeli. Din dersi, din bilgisi doğru öğretilmeli ki gençlerimiz sapkın tarikatların pençesinden kurtulsunlar” dedi. Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı’nın din dersine yönelik yargı kararını eleştiren açıklamalarını okuduğunda üzüldüğünü belirterek, “Burada bir yanlış anlaşılma var. Danıştay kararında din dersleri zorunlu olmasın denilmiyor. Bu içerikle hukuka aykırı olduğu belirtiliyor. İçerik değiştirilmeli” dedi. Prof. Dr. Beyaz, Danıştay’ın görüşüne katıldığını söyleyerek, Türkiye’deki din dersi müfredatının Hanefi Mezhebi’ne bağlı bir anlayış içinde anlatıldığını ve Alevi çocuklara da Sünni Hanefi din okutulduğunu ifade etti. ALEVİLİK İNANCI DA MÜFREDAT İÇİNDE OLMALI, OKUTULMALI Din dersi zorunlu olmasın demenin son derece sakıncalı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Beyaz, “Asıl önemli olan bugün çok sayıda üniversite bitirmiş gençlerimiz son derece sapkın tarikatların pençesinde kıvranıyorlar. Siz gençlerinize, çocuklarınıza doğru din dersini öğretmez, doğru bilgileri vermezseniz çocuklarımızı tarikatların oyuncağı haline getirirsiniz” dedi. Sünnilerin de Alevilerin de inancının müfredat içinde yer alarak doğru bir biçimde öğretilmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Beyaz, “Din dersi zorunlu olmasın demek doğru bir yaklaşım değildir ve son derece sakıncalıdır. Din dersleri zorunlu olmalı, ama içeriği Alevileri de kapsamalı” dedi. DOĞRU DİN BİLGİSİ MİSYONERLİK FAALİYETLERİNİ DE ENGELLER Prof. Dr. Beyaz din dersleri içinde Hristiyanlık, Yahudilik gibi başka dinlerin de öğretilmesi gerektiğini ifade ederek “Çünkü yaygın hale gelen misyonerlik faaliyetlerine karşı çocuklarımızı gençlerimizi korumamız gerekiyor. Din dersinde Türk örf adetlerine, milli değerlere aykırı olan unsurlar da ayırt edilerek öğretilmeli. Hristiyanlık’ın, Yahudilik’in sakıncaları gösterilmeli ve gençlerimiz misyonerlik faaliyetlerine karşı bilinçlendirilmeli” diye konuştu ( Alevi Haber Ajansı ) Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Yaniliyorsunuz sn politika. Ergenekon ve Susurluk devlet icerisindeki bir temizlikten ibarettir. Ise yaramayanlar ve hala kontur gerillada inat ederek ülkeyi demokrasiden uzak tutmaya calisanlar tasviye ediliyor. Türkiye artik yolunu cizdi. Yol demokrasi ve cogulculuk. Bunlar da sadece kanun cikartmakla ve sözle olmuyor. Dogru olan nedir, demokrasinin önündeki engelleri birer birer yok etmektir. Bu anlamda Susurluk, Ergenekon ve Apo'nun yakalanip Imrali'ya izine gönderilmesindeki tek mantikli aciklama ömrü gecmis eski cete ve faili mechullerin sorumlulari olan devlet icerisindeki kontur gerillanin temizlenisidir. Görecegiz devlet ne kadar temiz bir toplum istiyor. Birde bu arada su faili mechullerin gercek faillerinin isimlerini bildirirlerse herkesin yüregine bir su serpilmis olacak. Sizce, Apo da mı Kontrgerilla ? Bundan sonra Kontrgerilla diye bir şey kalmayacak mı ? Buna inanıyormusunuz gerçekten ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Geçen gün çok güzel bir köşe yazısı okumuştum.İbrahim Tatlıses ile Şiwan Perver arasında ki farkı tercih olarak göstermişti.İbrahim Tatlıses,Kürt olduğunu söylemediği için imparator iken Şiwan Perver,Kürt olduğunu haykırdığı için yasaklı olmuştu. Evet,sevgili dostum.Olay budur;sünni,az biraz Laik ve Türk olacaksınız.Bakın o zaman sorun morun kalmaz. Asıl o zaman sorun var galiba. Bakın, o dedikleriniz Ergenekonla ilişkilendirilip içeri alındı. Ayrıca, benim bildiğim kadarıyla, İbo da Kürdüm demişti. Ayrıca, hem Kürtçe hem de Arapça Türküler de söylemişti ve halen de söylüyor. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Sizce, Apo da mı Kontrgerilla ? Bundan sonra Kontrgerilla diye bir şey kalmayacak mı ? Buna inanıyormusunuz gerçekten ? Ben Apo'nun da Kontur gerillanin bir parcasi olduguna inaniyorum, cünki gelismeler ve yasananlar malesef onu göstermektedir. Umarim devlet gercekten bu kontur gerillayi yani bir dönem karsimiza Susurluk cetesi ve su an Ergenekon cetesi olarak cikan devletin kendi illagel örgütünü saf disi birakirlar. Bu konuda fazla bir ümidim yok dogrusu, gelismeler ve yakalananlardan ortaya cikan durum sadece kendi iclerinde artik ise yaramayan ve kedilerine desifreleri sonucu zarar getiren sahislarin temizlenmesini gösteriyor. Temiz toplum isteyen devlet önce faili mechulleri aydinlatir ki, bu da dogal olarak devletin kendisini desifre etmesi demektir. genel temizlik yerine göz boyamasi misali ömrü gecmisleri yem olarak kullaniyorlar. Zaman bize gösterecek. Bu konuda bugünlerden eski bakan Fikri Caglar tv lerde güzel aciklamalar yapiyor, takip etmek gerek derim. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Ben Apo'nun da Kontur gerillanin bir parcasi olduguna inaniyorum, cünki gelismeler ve yasananlar malesef onu göstermektedir. Umarim devlet gercekten bu kontur gerillayi yani bir dönem karsimiza Susurluk cetesi ve su an Ergenekon cetesi olarak cikan devletin kendi illagel örgütünü saf disi birakirlar. Bu konuda fazla bir ümidim yok dogrusu, gelismeler ve yakalananlardan ortaya cikan durum sadece kendi iclerinde artik ise yaramayan ve kedilerine desifreleri sonucu zarar getiren sahislarin temizlenmesini gösteriyor. Temiz toplum isteyen devlet önce faili mechulleri aydinlatir ki, bu da dogal olarak devletin kendisini desifre etmesi demektir. genel temizlik yerine göz boyamasi misali ömrü gecmisleri yem olarak kullaniyorlar. Zaman bize gösterecek. Bu konuda bugünlerden eski bakan Fikri Caglar tv lerde güzel aciklamalar yapiyor, takip etmek gerek derim. Birçok Avrupa ülkesinde, Gladyo diye tabir ettiğimiz kontrgerilla sözde deşifre olmuş aslında artık işlevini yitirmişlerin tasviye edildiği süreçler yaşanmıştır. Bildiğiniz gibi İtalyada Gladyo diye tabir edilen, diğer ülkelerde farklı isimleri olan bu oluşumlar, yani, ABD güdümlü Nato'nun kurdurduğu Süper Nato, temel olarak anti komünist karakterli ve ABD çıkarlarına aykırı unsurları tasviye eden oluşumlardır. Sovyetlerin çökmesiyle dediğim gibi birçok Avrupa ülkesinde safra atma işlemi yapılmıştır. Peki, bu ülkelerde ve ülkemizde ABDnin çıkarlarına uygun politikaların hayata geçirilmesi yönünde eylemleri olan SüperNatonun şu an ki işlevi nedir, dolayısıyla Natonun devamının gerekçesi nedir, Sovyetlar yıkıldığına göre yeni düşman nedir ? Ayrıca, APOnun Ergenekon bağlantısını neye dayandırdığınızı sorabilirmiyim ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Birçok Avrupa ülkesinde, Gladyo diye tabir ettiğimiz kontrgerilla sözde deşifre olmuş aslında artık işlevini yitirmişlerin tasviye edildiği süreçler yaşanmıştır. Bildiğiniz gibi İtalyada Gladyo diye tabir edilen, diğer ülkelerde farklı isimleri olan bu oluşumlar, yani, ABD güdümlü Nato'nun kurdurduğu Süper Nato, temel olarak anti komünist karakterli ve ABD çıkarlarına aykırı unsurları tasviye eden oluşumlardır. Sovyetlerin çökmesiyle dediğim gibi birçok Avrupa ülkesinde safra atma işlemi yapılmıştır. Peki, bu ülkelerde ve ülkemizde ABDnin çıkarlarına uygun politikaların hayata geçirilmesi yönünde eylemleri olan SüperNatonun şu an ki işlevi nedir, dolayısıyla Natonun devamının gerekçesi nedir, Sovyetlar yıkıldığına göre yeni düşman nedir ? Ayrıca, APOnun Ergenekon bağlantısını neye dayandırdığınızı sorabilirmiyim ? Apo'nun Ergenekon baglantisi zaten bir cok haberlerde verildi ve hatta PKK icerisinden olupta bu konuda demec verenler vardi. Baglantisi Perincek ve Yalcin hocanin PKK ile iliskileri ile de ortaya cikiyor. Diger taraftan Apo'nun yakalanis sekli, zamani ve sonrasi gelismeler bende bu kaniyi uyandiriyor. Ben sade bir vatandas olarak Türkiye'nin demokratiklesmesi ve devlet icindeki tüm yasadisi faaliyetlerin son bulmasi ve sorumlularin hesap vermesi taraftarayim. Sonuna kadar, ipin ucu kime giderse gitsin, her olayin aydinlatilmasi taraftariyim. baska türlü seffakligimiz inandirici olmaz. Daha hala aramizda devlet adam öldürmez ve öldürtmez diyenlerimiz cok, onlarin yanisira öldürebilir ve öldürtmesi de gerekli diyenler de cok. Bu arkadaslar tüm bu iddaalarini vatanperverlik adina yaptiklarini iddaa ediyorlar. Bu davranis bizi daima karanlika götürdü ve böyle devam ederse dahada karanliklara gidecegiz. Sunun bunun aleti olacagimiza kendimize kardesce sarilarak güzel bir hayat sürdürebiliriz, ama bu kötü emelli devlet icerisindeki yasal olmayan calismalar ve örgütler yillardan beri bizlere hayati zehir zembelek ettiler ve birbirimize düsürdüler. Gecmiste ve halaa günümüzde neler yasadigimizi cok iyi biliyoruz. Ben her seyi bilecek durumda degilim. Görüslerim sahsi siyasi görüsüm, yasadiklarim ve haber yayinlarindan. Ama en azindan benim icin bugün itibariyla süphelerim dogrulaniyor. Türkcüler (kontur gerilla ve onun destekcileri) bizi karanliga dogru götürüyorlar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Apo'nun Ergenekon baglantisi zaten bir cok haberlerde verildi ve hatta PKK icerisinden olupta bu konuda demec verenler vardi. Baglantisi Perincek ve Yalcin hocanin PKK ile iliskileri ile de ortaya cikiyor. Diger taraftan Apo'nun yakalanis sekli, zamani ve sonrasi gelismeler bende bu kaniyi uyandiriyor. PKKlı itirafçıları geçin de, anladığım kadarıyla, sadece Perinçek ve Yalçın Küçük gibişüpheli şahısların tavrıyla bu bağlantıyı kuruyorsunuz. Peki, bunların APO ile görüşmeleri kendi adlarına olamaz mı ? Bu bir örgüt bağlantısının kanıtı olabilir mi ? Ben sade bir vatandas olarak Türkiye'nin demokratiklesmesi ve devlet icindeki tüm yasadisi faaliyetlerin son bulmasi ve sorumlularin hesap vermesi taraftarayim. Sonuna kadar, ipin ucu kime giderse gitsin, her olayin aydinlatilmasi taraftariyim. baska türlü seffakligimiz inandirici olmaz. Daha hala aramizda devlet adam öldürmez ve öldürtmez diyenlerimiz cok, onlarin yanisira öldürebilir ve öldürtmesi de gerekli diyenler de cok. Bu arkadaslar tüm bu iddaalarini vatanperverlik adina yaptiklarini iddaa ediyorlar. Bu davranis bizi daima karanlika götürdü ve böyle devam ederse dahada karanliklara gidecegiz. Sunun bunun aleti olacagimiza kendimize kardesce sarilarak güzel bir hayat sürdürebiliriz, ama bu kötü emelli devlet icerisindeki yasal olmayan calismalar ve örgütler yillardan beri bizlere hayati zehir zembelek ettiler ve birbirimize düsürdüler. Gecmiste ve halaa günümüzde neler yasadigimizi cok iyi biliyoruz. Ben her seyi bilecek durumda degilim. Görüslerim sahsi siyasi görüsüm, yasadiklarim ve haber yayinlarindan. Ama en azindan benim icin bugün itibariyla süphelerim dogrulaniyor. Türkcüler (kontur gerilla ve onun destekcileri) bizi karanliga dogru götürüyorlar. Her ülkenin derin devleti vardır. Önemli olan, bu derin devletin ülke çıkarlarına hizmet edip etmediğidir. PKK bir terör örgütü kabul ediyorsanız eğer, devletin, el altından gayri nizami harp usülleriyle bu örgüte karşı örgüt kurup mücadele etmesini de mübah görmeniz gerekir. Nitekim 90'ların sonunda PKK çökme noktasına gelmiştir. Çünkü, terör örgütünü finans kaynağı olan uyuşturucu ticaretine de darbe vurulmuştu. Fakat, sonradan bu insanların çeteleşip uyuşturucu işlerine karışma olayı ayrı sorgulanması gereken bir durumdur. Şu anda da derin devlet vardır. Sadece yapısı değişmiştir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 PKKlı itirafçıları geçin de, anladığım kadarıyla, sadece Perinçek ve Yalçın Küçük gibişüpheli şahısların tavrıyla bu bağlantıyı kuruyorsunuz. Peki, bunların APO ile görüşmeleri kendi adlarına olamaz mı ? Bu bir örgüt bağlantısının kanıtı olabilir mi ? Her ülkenin derin devleti vardır. Önemli olan, bu derin devletin ülke çıkarlarına hizmet edip etmediğidir. PKK bir terör örgütü kabul ediyorsanız eğer, devletin, el altından gayri nizami harp usülleriyle bu örgüte karşı örgüt kurup mücadele etmesini de mübah görmeniz gerekir. Nitekim 90'ların sonunda PKK çökme noktasına gelmiştir. Çünkü, terör örgütünü finans kaynağı olan uyuşturucu ticaretine de darbe vurulmuştu. Fakat, sonradan bu insanların çeteleşip uyuşturucu işlerine karışma olayı ayrı sorgulanması gereken bir durumdur. Şu anda da derin devlet vardır. Sadece yapısı değişmiştir. PKK ile devletin ne kadar iliskide oldugu umarim ilerki günlerde daha da isiga cikar. Gecmiste yapilan operasyonlarda bile bazen insan kendisine sormak zorunda kaliyordu, bu kadar gizli operasyonu PKK nasil ögrendi diye. Veya bir cok ölümleri PKK araciligiyla yapilmasi falan. Susurluk davasinda bunlar apacik ortaya cikmisti. Simdi gene bir yerden patladi teker ve görecegiz nereye kadar aydinlatilmak isteniyor. Kontur gerilla ülkemizde devamli demokrasiye darbe vurmustur ve faili mechulleri yaratmistir. Size soruyorum, neden ülkemizde o kadar faili mechuller var? Ugur Mumcu bile PKK ile Kontur gerilla arasindaki baglantiyi cikarttigi iicn öldürüldü. PKK öldürseydi hemen bulunurdu, ama derin devlet yaptigi iicn, mahkemelerde de görüldügü gibi bir cok deliller ya yok edildi yada bilerek mahkemeye sunulmuyor. Ve hatta bazi görevliler mahkemeye bile cikmiyorlar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Asıl o zaman sorun var galiba. Bakın, o dedikleriniz Ergenekonla ilişkilendirilip içeri alındı. Ayrıca, benim bildiğim kadarıyla, İbo da Kürdüm demişti. Ayrıca, hem Kürtçe hem de Arapça Türküler de söylemişti ve halen de söylüyor. Pardon,Ergenekon ile ilişkilendirilip içeriye alınan kimler? İbrahim Tatlıses,Kürt olmadığını iddia edemezdi zaten,sorun ne biliyor musunuz? Siz ben kalkıp Kürt'üm diyemezdiniz,ama başkaları söyleyebilirdi. Ya da korkularınız da ki Kürt,istenilen Kürt imajı ile verilirse sorun olmazdı. Şiwan Pever,Kürtçe söyledi o yıllarda İbrahim Tatlıses Türkçe...sorun,seçtikleri dil değil,seçilen dile göre değişen yaklaşımlar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.