Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Bana PKK demeyin,kendi Kürt vatandaşlarımızdan konuşuyorum.Lütfen bir kez olsun PKK demeden cevap verin;madem halkınızla sorununuz yok....! Kimin halkiyla sorunu yok sn mavi? Sadece hakkini aramayan halkla sorunlari olamaz. Ülkemizde kardeslikten ve dostluktan anlasilan, devamli cogunlugun dedigi olur ve azinliklar var olan haklarina razi olmalari gerek. Bu kural sorgulanmadigi sürece hepimiz kardesiz ve kimseyle sorunumuz olmaz. Ismini su an getirtemedigim ünlü bir din profesörü var. Hepimiz onu iyi taniyoruz tv lerden, kendisi keskin Atatürkcü oldugunu iddaa eder. O hocanin ünlü bir konusmasina tv de sahit olmustum, konu Alevilik ve Sunnilikti. Konusmasinda sunu söylemisti: Alevi Sunni kardestir ama hepimiz Sunniyiz. Evet kardeslikten anladigimiz bu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Politika,bu da edebiyat mı? "-------------------------------------------------------------------------------- Elleri bir ağaca arkadan bağlanan hamile bir kadının başına dikilmiş olan iki Ermeni yazı tura atıyordu. Bu kanlı kumarı yaklaşık 100 yıl önce Anadolu toprağında Kars'ta Ağrı'da Van'da Erzurum'da da ataları oynamıştı.Onlardan duymuşlardı. . . Sayin Mavi,bunu bana neden yazdiniz,yoksa benim tezlerimle beni mat etmeyemi calisiyorsunuz,yapmayin lütfen. Ben onca ileti yazdim ve hemen her iletimde Hocali katliamini dile getirdim,Ermenilerin 1915 de yaptigi zulmü dile getirdim ve de dedimki "ÖNCE ERMENILER TÜRK MILLETINDEN ÖZÜR DILEYIP TAZMINAT ÖDEDIKTEN SONRA , KOMSU OLMAYA KARAR VERIP TOPRAKLARIMIZDA GÖZÜ OLMADIGINI KESINKES ACIKLADIKTAN SONRA ERMENISTANLA DOSTLUK KURULABILIR"Ben dün ne yazdimsa yine aynisini yaziyorum. Tehcir sirasinda belki olaylar yasanmistir,ama yazili arsivlere baktigimizda o günlerde yanlislarda sorumluluklari olanlar yargilanmis ve idama mahkum edilmislerdir.Hemde fazlasiyla,bu Ermenilere devletin kasten hicbir zarar vermemis oldugunu,asil incelenmesi gerekn noktanin da tehcire kadar olan sürec oldugunu yazdim,magdur olan masum Türk halkiydi bunu vicdan sahibi her tarihci aynen böyle yazmistir,yerli veya yabanci farketmeden.Ingiliz propagandalari,Hincak ve Tasnak uydurmalari ile yazilmis olan tek yanli tarihler gercekleri anlatmaktan uzaktir.Özür dilemesi gerekenler varsa Ermenilerdir Türkler degil. Birtakim isbirlikci Ermeni yandasinin kalkistigi özür kampanyasi Türk milletine,Ermeniler tarafindan katledilen yarim milyon Türk insaninin anisina hakarettir ihanettir. Hocali!Hocali de Ermeninin gercek yüzü tüm dünya tarafindan görülmüstür,ama ne var ki Türklere karsi girisilmis olan bu katliama bütün dünya seyirci kalmistir,aynen Kibrista Kibrisli Türkleri katledip bugün Türkleri suclayan Rumlar gibi Ermenilerde Türkleri suclamaktadirlar,yavuz hirsiz derler buna. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Hocali Katliami;(THE ECONOMIST) "Helikopterden bakildiginda bazi Azeri mültecilerin kacmak istedikleri,ancak buna ragmen yakalanip öldürüldükleri acikca görülebiliyor.Kasaba Ermenilerce 25 Subatta le gecirilmisti.Bir hafta sonra erkek,kadin ve cocuklarin cesetleri Nagorno Karabag'in karli yamaclarina sacilmis bir vaziyette...Surasi acik ki bircogu keskin nisancilar tarafindan öldürülmüsler.Hayatta kalanlardan bir tanesi Ermeniler'in yerde yatanlari dahi nasil öldürdügünü anlatti.Iki adamin derileri yüzülmüs,bir kadinin ise parmaklari kesilmis." Yukarda ki yazi hristiyan olmasina ragmen gördügü katliami hazmedemeyen bir gazetecinin ifadesidir.O yazinin onlarca degisik olanlari var.Intikam ve nefretin insan kalbinde bu kadar kazinmis olmasi ancak genlerinde vahset olan bir millete ait özelliklerdir. Ermenilerin Türk düsmanligi,onlara destek olan isbirlikcilerle daha da siddetlenmektedir.onbinlerce insan diri diri camilere doldurulup Ermeniler tarafindan yakilirken bugünkü özürcülerin dedeleri acaba hangi taraftaydi?Bu kadar aci gercek ortada dururken sirf üzerlerine aldiklari Türk miletini suclu gösterme görevini yerine getirirken insan olanlarin bence yüzü kizarmalidir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Bana PKK demeyin,kendi Kürt vatandaşlarımızdan konuşuyorum.Lütfen bir kez olsun PKK demeden cevap verin;madem halkınızla sorununuz yok....! PKK dan bahseden sizsiniz,neden beni pkk demekle itham ediyorsunuz,siz pkk derken ben baska birseymi demem gerekiyor. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Sayin Mavi,bunu bana neden yazdiniz,yoksa benim tezlerimle beni mat etmeyemi calisiyorsunuz,yapmayin lütfen. Ben onca ileti yazdim ve hemen her iletimde Hocali katliamini dile getirdim,Ermenilerin 1915 de yaptigi zulmü dile getirdim ve de dedimki "ÖNCE ERMENILER TÜRK MILLETINDEN ÖZÜR DILEYIP TAZMINAT ÖDEDIKTEN SONRA , KOMSU OLMAYA KARAR VERIP TOPRAKLARIMIZDA GÖZÜ OLMADIGINI KESINKES ACIKLADIKTAN SONRA ERMENISTANLA DOSTLUK KURULABILIR"Ben dün ne yazdimsa yine aynisini yaziyorum. Tehcir sirasinda belki olaylar yasanmistir,ama yazili arsivlere baktigimizda o günlerde yanlislarda sorumluluklari olanlar yargilanmis ve idama mahkum edilmislerdir.Hemde fazlasiyla,bu Ermenilere devletin kasten hicbir zarar vermemis oldugunu,asil incelenmesi gerekn noktanin da tehcire kadar olan sürec oldugunu yazdim,magdur olan masum Türk halkiydi bunu vicdan sahibi her tarihci aynen böyle yazmistir,yerli veya yabanci farketmeden.Ingiliz propagandalari,Hincak ve Tasnak uydurmalari ile yazilmis olan tek yanli tarihler gercekleri anlatmaktan uzaktir.Özür dilemesi gerekenler varsa Ermenilerdir Türkler degil. Birtakim isbirlikci Ermeni yandasinin kalkistigi özür kampanyasi Türk milletine,Ermeniler tarafindan katledilen yarim milyon Türk insaninin anisina hakarettir ihanettir. Hocali!Hocali de Ermeninin gercek yüzü tüm dünya tarafindan görülmüstür,ama ne var ki Türklere karsi girisilmis olan bu katliama bütün dünya seyirci kalmistir,aynen Kibrista Kibrisli Türkleri katledip bugün Türkleri suclayan Rumlar gibi Ermenilerde Türkleri suclamaktadirlar,yavuz hirsiz derler buna. saygilarla Sizi kendi tezlerinizle mat etmek mi?Birilerini mat etmek gibi bir derdim yok,birilerine birşey kabul ettirmek gibi bir derdim de yok.Sadece görmek,sadece farklı olan yaşadıklarımızla aynı yaşantılara ortaklık etmek.Yoksa burada yazan arkadaşlarımızbirilerinin düşüncesini değiştirme iddiasındalar mı? Ben size acı dedim;siz edebiyet dediniz.İnsanların yaşadığı acıya edebiyat yaklaşımı ile çok büyük haksızlık ettiniz.Bende size bu ne dedim?Çünkü size göre benim bu yazdıklarım edebiyat iken diğer birilerine göre de sizinle paylaşılan bu katliam da edebiyat olabilir. Ki,yazdığım diğer bir sitede de sizin sürekli anlattığınız katliama da edebiyat yaftası yapıştırıldı.Sadece empati Politika.Sanıyor musun ki,biz Ermenilerin yaptıklarını görmemezlikten geliyoruz,onlar hiç mi öldürmediler?Hayır,Politika onlarda dediğiniz katliamlara imzalarını attılar.Onlarda öldürdüler. "ÖNCE ERMENILER TÜRK MILLETINDEN ÖZÜR DILEYIP TAZMINAT ÖDEDIKTEN SONRA , KOMSU OLMAYA KARAR VERIP TOPRAKLARIMIZDA GÖZÜ OLMADIGINI KESINKES ACIKLADIKTAN SONRA ERMENISTANLA DOSTLUK KURULABILIR" diyırsunuz ya,onlarda sizden bunu bekliyorlar.Ne olacak şimdi? Bakınız,ben de diyorum yaşananlar yaşanmış,felaketlere tanıklık etmiş bu coğrafyada.Bunu siz de kabul etmişssiniz,ama Politika nedense bazen biz yada Türk toplumu sizin için sütten çıkmış ak kaşığı olabiliyor.Ki geçmişten ben sorumlu değilim. Sadece empati...o zaman edebiyatı konuşalım! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 PKK dan bahseden sizsiniz,neden beni pkk demekle itham ediyorsunuz,siz pkk derken ben baska birseymi demem gerekiyor. saygilarla Her iletime DTP ve PKK ile yanıt veriliyor;sanki PKK benim kalkanımmışım gibi özür dilerim,buna izin vermem. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2008 Sizi kendi tezlerinizle mat etmek mi?Birilerini mat etmek gibi bir derdim yok,birilerine birşey kabul ettirmek gibi bir derdim de yok.Sadece görmek,sadece farklı olan yaşadıklarımızla aynı yaşantılara ortaklık etmek.Yoksa burada yazan arkadaşlarımızbirilerinin düşüncesini değiştirme iddiasındalar mı? Ben size acı dedim;siz edebiyet dediniz.İnsanların yaşadığı acıya edebiyat yaklaşımı ile çok büyük haksızlık ettiniz.Bende size bu ne dedim?Çünkü size göre benim bu yazdıklarım edebiyat iken diğer birilerine göre de sizinle paylaşılan bu katliam da edebiyat olabilir. Ki,yazdığım diğer bir sitede de sizin sürekli anlattığınız katliama da edebiyat yaftası yapıştırıldı.Sadece empati Politika.Sanıyor musun ki,biz Ermenilerin yaptıklarını görmemezlikten geliyoruz,onlar hiç mi öldürmediler?Hayır,Politika onlarda dediğiniz katliamlara imzalarını attılar.Onlarda öldürdüler. "ÖNCE ERMENILER TÜRK MILLETINDEN ÖZÜR DILEYIP TAZMINAT ÖDEDIKTEN SONRA , KOMSU OLMAYA KARAR VERIP TOPRAKLARIMIZDA GÖZÜ OLMADIGINI KESINKES ACIKLADIKTAN SONRA ERMENISTANLA DOSTLUK KURULABILIR" diyırsunuz ya,onlarda sizden bunu bekliyorlar.Ne olacak şimdi? Bakınız,ben de diyorum yaşananlar yaşanmış,felaketlere tanıklık etmiş bu coğrafyada.Bunu siz de kabul etmişssiniz,ama Politika nedense bazen biz yada Türk toplumu sizin için sütten çıkmış ak kaşığı olabiliyor.Ki geçmişten ben sorumlu değilim. Sadece empati...o zaman edebiyatı konuşalım! Ermenilerin ne istedigi degil neye haklari oldugudur önemli olan,Ermeniler ne olduklarini ögrenmek istiyorlarsa hele de bizdeki yandaslar Ovannes Kacasnuni'yi okusunlar o yeter herseye.Hatta sizde okuyun,bu arada Ovannes Kacasnuni Ermenistanin ilk basbakanidir yani üniversite ögretim üyesi veya gazete yazari degil. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Ermenilerin ne istedigi degil neye haklari oldugudur önemli olan,Ermeniler ne olduklarini ögrenmek istiyorlarsa hele de bizdeki yandaslar Ovannes Kacasnuni'yi okusunlar o yeter herseye.Hatta sizde okuyun,bu arada Ovannes Kacasnuni Ermenistanin ilk basbakanidir yani üniversite ögretim üyesi veya gazete yazari degil. saygilarla Ermeni yandaşı olmak da ne demek Politika,bu konuda yazdıklarıma bir daha dönelim isterseniz.Ben burada Ermeni'leri yakıp yıkan bizleriz demedim.Bakın sadece şunu söylüyorum;1915'te felaketler yaşandı.Bu felaketler sadece bizim değil,bu coğrafyada ki tüm halkları kurban olarak sunmuştur.Ermeniler de öldü,Türkler de öldü,Kürtler de öldü.Bu ölen tüm halklar aynı zamanda öldürendi. Kusura bakmayın ama,kendimizi melek olarak gösterip,onlar şunu yaptı demenin hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur.Uluslararası arenada yaptığımız sadece bu olduğu için;kaybeden biz oluyoruz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Hayir sayin Mavi,öyle degil,uluslararasi arenada sizin iddia ettiginiz nedenlerle kaybetmiyoruz,bu sadece belirli bir kesimin yani Bati'yi hersey görüp Bati'nin dediklerinin en dogru olduguna Allah ayeti gibi inananlarin tezidir,"Bati gibi medeni olmadigimiz icin hep kaybediyoruz"tezi aslinda haksiz ve maksatli cikarilmis yalanlardir.Biz kendi kendimize hicbir sey yapamayiz tarzi sözler,kendini Batiya adamis olan isbirlikcilerin iddialaridir.Türk tarihini nasil inkar ediyorlarsa bugünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinede öyle önem vermiyorlar-mi acaba? Ermeniler'in soykirim yalanlarinin asil nedeni Siyasi belgelerinde oldugu gibi Bati daha dogrusu Büyük Ermenistan hayalleridir.Tek bir Ermeni dahi kasten bir Türk tarafindan öldürülmemistir.Biz melek degiliz diyorsunuz,evet biz melek degiliz ama Ermeni kasabi da degiliz,Türk'e bunu yakistiranlarin Ermeniler olmasi degildir sorunumuz,adi Türk adi olan Ermenilerin yakistirmalaridir bizim sorunumuz,ve bunlar hala Türkiye'de özgürlükleri sorgulayabiliyorlar MAALESEF!! muhale Uluslararasi arenada bizim kaybetmemizin nedenlerinden birisi basiretli iktidar sahiplerine sahip olamamis olmamizdir sayin Mavi. Inönü hükümeti ABD'nin dümen suyunda gitmedigi icin 1965 yili baslarinda düsürülmüs ve yeni kosullar ile AP'nin etkin oldugu bir hükümet kurulmustur.AP nin tek basina iktidar olmasiyla tarihe "DICKSON RAPORU"olarak gececek olan bir raporla Emperyalizmin AP ile ortak hedefleri saptanmistir.Iktidarin karsisinda büyük bir mücadele veren Inönü muhalefetine karsi "DICKSON RAPORU"nun 1.maddesinin ikinci paragrafinda söyle denmistir;"CETIN CEVIZ(yani Ismet Inönü)BEKLENDIGI ÜZERE,ESKIDnüEN YAPTIGI GIBI,'ATATÜRK'ÜN MILLI POLITIKASI,IKILI ANLASMALAR,ÜSLER VESAIRE GIBI RAHATSIZ EDEN SORUNLARI'TEKRAR ORTAYA ATMAYA CALISARAK,HÜKÜMETE KARSI TECAVÜZLERINI ARTTIRMAKTADIR" Inönü kimse begenmez,aynen Atatürk'e atilan camurlar gibi ona da camur atilir,dinsizlikle suclanir vs vs,ama yukarida ki madde Inönü'nün bagimsizligimiz icin verdigi mücadeleden kimlerin rahatsizlik duydugunu acik acik ortaya koymaktadir.Kimlerin ABD'nin vekili gibi Türkiye'de yönettigini de aciklamaktadir.Iste uluslararasi arenada kaybetmemizin nedeni,haysiyete yakismayan ülkemizin cikarlariyla catisan siyasetlerin takip edilmesidir.Haysiyetsizligin zirve yaptigi su son 6 yilda bizim ne durumlara düsürüldügümüzü eger hala anliyamadiysak bundan sonra zaten anliyamayiz,cünkü anlamak icin bir neden kalmayacak yakinda. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 ............... Biz melek degiliz diyorsunuz,evet biz melek degiliz ama Ermeni kasabi da degiliz, Uluslararasi arenada bizim kaybetmemizin nedenlerinden birisi basiretli iktidar sahiplerine sahip olamamis olmamizdir sayin Mavi. ............. Politika,benim anlatmak istediğim bu;melek değiliz...tabi ki insan kasabı da değiliz. Altını çizdiğim cümlelerinize katıldığımı belirteyim önce Bu da çok açık bir neden;kaybeden bizler iken nedenleri konuşmak çok güzel. Bizler,gerçekten çok ilginç bir siyasi geleneğe sahibiz.Dengeler ile açıklanamayacak kadar karmaşık bir uluslararası siyaset anlayışımız var.Nerede durduğumuz belli değil,neyi savunduğumuz belli değil. Çok daha ilginç olan,dün AB iken bugün ABD olan dış politikamız.AB ve ABD arasındaki çatışmalarda savrulmak.BOP'a hizmet etmek,dünya barışı için çabalamak...çelişki üstüne çelişki. Ayrıca AB kimse için kusursuz değildir;ama şunu da üzülerek belirteyim;Türkiye'nin AB rotası olmasaydı biz hala düne takılı kalmış olurduk.AB kusursuz değil,alternatif. Siyasi hesapların ben de farkındayım,onun için sağlam adımlarla "yaptıklarını ve geçmişini sahiplenen bir ülke" diyorum.Bu olmadığı sürece tökezlemeye devam edeceğiz.Kozlar varsa kullanılacak,bize düşen o kozları sahiplerine iade etmek,ama tarihle ama bilimle ama sağduyu ile...özür dilemeyelim ama ne için özür dileyemeyeceğimizi de bileleim.Yoksa "yok efendim,siz de bunu yaptınız" demenin manası yok,kaybederiz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2008 Edebiyat ha işin aslı ben şu an işimi yapamıyor olsam da bir Türkçe Öğretmeniyim(kadın olmaya bağlamayalım). Aslında sorun bu ülkemizde,insana dair herşey edebiyat ile açıklanır. İnsana değer vermeyen bir toplumdan başka ne beklenir? Adamı biri kafasına göre cezalandırmış,acısı...bırakın bu edebiyat. Küçücük bir çocuk öldürülmüş,acısı...bırakın bu edebiyat. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor!Yanmayanlara edebiyat! Düşünün;PKK evlerinizi talan ediyor,siz devlete sığınıyorsunuz.Sonra devlet de sana "PKK'sın sen" diyor;buyrun trajediye... Sığınırken,sığıntı olmak...tabi bu da edebiyat. 11 yaşında ki bir çocuğa 13 mermi sıkılır,sığınırsın devletinin yüksek adaletine;terörist oluverirsin;buyrun komediye... Devlet neydi? Mücadale mi,Politika neyin mücadalesi,kime karşı...?PKK ile mücadalenin yeri kürt asıllı vatandaşlarınıza PKK ile yanıt vermekten mi geçer? 11 Yaşındaki çocuğu kalkan olarak kullanalara hesap sormayı düşünüyormusunuz,Yda aklınıza geliyormu? üstelik, devlete sığınaların son çaresi olduğunu,Bunun mükafattı para ve iş ortamının sağlanadığını biliyormusunuz yada duydunuzmu? Sıradan bir kürt vatandaşımızın devletle bir sorunu yok sorun kendisiyle olanların sorunudur,Sorun refahı ,huzuru bol gelenlerin sorunlerin sorunudur. Ardahanda Teröre lanet mitingine ve dtpye verilen tepkiye bakın en saflarda kürt kökenki vatandaşlarımız yer alıyor. Bunların neden devletle bir sorunu yok.....?Bakın küçük bir ilimiz ardahanda bile sorunu olan 3-5 pkk lı, onlarında eşi yada akrabası kandırılıp dağa çıkarılmış,yada otellerinde fuhuşa izin verilmeyen 3-5 otelci. Bunların dışında 3/1 kürt kökenli olan insanların neden devletile sorunları yok? Yanlız pkk ve dtp yi eleştirmeyelelim diyorsun diğerlerinide,çatlı-yeşil gibilerinide görün diyorsun sevgili hemşom onlarıda görüyoruz fakat sen bizim çerçeveden bakmadığın için göremiyorsun.o gün asla-pkk ve bu tür örgütler olmasaydı çatlıda olmayacaktı-o gün pkk olmasaydı yeşillerde olmayacaktı... Daha öncede söyledim yine söylüyorum Benim bababam kadar değer verdiğim,sevdiğim,saydığım ,abim,manevi babam kürt kökenlidir onu çok seviyorum. onunla beraber en yakın arkadaşlarım,dostlarımda kürt kökenlidir. onlar en az benimkadar vatanını seviyor,mlletini seviyor onlarda benim kadar kürt-türk-laz-azeri ayrımı yapmıyor...onlarda benimkadar terör örgütü pkk ve yoldaşı dtp ye karşı geliyorlar. işte ''onlar ne kadar kürt ise bende o kadar kürdüm''diyebiliyorum.Onlarda benimkadar türktürler.işte bizim anlayışımız bu! o nedenle benim bu topraklarda yaşayan hiç bir unsurla sorunum yok,kökeni ne olursa olsun insan olması(insan özellikleri taşıması) yeterli . yeterki bu vatana ihanaet etmesin,insanları bölmesin. Biz Ardahan olarak yıllardan beri bunu başardık,bizi bölmeye çalışmasınlar,aramıza nifak sokmasınlar ne halleri varsa görsünler. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2008 11 Yaşındaki çocuğu kalkan olarak kullanalara hesap sormayı düşünüyormusunuz,Yda aklınıza geliyormu? üstelik, devlete sığınaların son çaresi olduğunu,Bunun mükafattı para ve iş ortamının sağlanadığını biliyormusunuz yada duydunuzmu? Sıradan bir kürt vatandaşımızın devletle bir sorunu yok sorun kendisiyle olanların sorunudur,Sorun refahı ,huzuru bol gelenlerin sorunlerin sorunudur. Ardahanda Teröre lanet mitingine ve dtpye verilen tepkiye bakın en saflarda kürt kökenki vatandaşlarımız yer alıyor. Bunların neden devletle bir sorunu yok.....?Bakın küçük bir ilimiz ardahanda bile sorunu olan 3-5 pkk lı, onlarında eşi yada akrabası kandırılıp dağa çıkarılmış,yada otellerinde fuhuşa izin verilmeyen 3-5 otelci. Bunların dışında 3/1 kürt kökenli olan insanların neden devletile sorunları yok? Yanlız pkk ve dtp yi eleştirmeyelelim diyorsun diğerlerinide,çatlı-yeşil gibilerinide görün diyorsun sevgili hemşom onlarıda görüyoruz fakat sen bizim çerçeveden bakmadığın için göremiyorsun.o gün asla-pkk ve bu tür örgütler olmasaydı çatlıda olmayacaktı-o gün pkk olmasaydı yeşillerde olmayacaktı... Daha öncede söyledim yine söylüyorum Benim bababam kadar değer verdiğim,sevdiğim,saydığım ,abim,manevi babam kürt kökenlidir onu çok seviyorum. onunla beraber en yakın arkadaşlarım,dostlarımda kürt kökenlidir. onlar en az benimkadar vatanını seviyor,mlletini seviyor onlarda benim kadar kürt-türk-laz-azeri ayrımı yapmıyor...onlarda benimkadar terör örgütü pkk ve yoldaşı dtp ye karşı geliyorlar. işte ''onlar ne kadar kürt ise bende o kadar kürdüm''diyebiliyorum.Onlarda benimkadar türktürler.işte bizim anlayışımız bu! o nedenle benim bu topraklarda yaşayan hiç bir unsurla sorunum yok,kökeni ne olursa olsun insan olması(insan özellikleri taşıması) yeterli . yeterki bu vatana ihanaet etmesin,insanları bölmesin. Biz Ardahan olarak yıllardan beri bunu başardık,bizi bölmeye çalışmasınlar,aramıza nifak sokmasınlar ne halleri varsa görsünler. Sorunlu Kürtler kimlerdir? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2008 Sorunlu Kürtler kimlerdir? Yazımı birdaha okuyun sorunlu olanları görürsünüz. Burada sorunlu kürtler dedirterekte ucuz politik oyunlar oynamayın. Size ardahan'dan örnek gösterdim pkk lı akrabası olanlarla beraber otellerinde fuhuşa izin verilmeyenlerin sorun yaptığıdır, dolaylı yönden devlete bu şekilde kaşı geliyorlar yoksa nasıl diyebilirler otelimde fuhuşu serbest bırakın diye?dtp mitingindede gördüğümüz gibi bütün kötü otelciler oradaydı, dtp mitingi değil sanki rus otelcileri mitingi....! Diğer Sorunlu olanlar Vatanı bölmek isteyen kendilerini dev aynasında , terörist başı öcalanı ve barzaniyi kendine lider gören zihniyetlerdir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Yazımı birdaha okuyun sorunlu olanları görürsünüz. Burada sorunlu kürtler dedirterekte ucuz politik oyunlar oynamayın. Size ardahan'dan örnek gösterdim pkk lı akrabası olanlarla beraber otellerinde fuhuşa izin verilmeyenlerin sorun yaptığıdır, dolaylı yönden devlete bu şekilde kaşı geliyorlar yoksa nasıl diyebilirler otelimde fuhuşu serbest bırakın diye?dtp mitingindede gördüğümüz gibi bütün kötü otelciler oradaydı, dtp mitingi değil sanki rus otelcileri mitingi....! Diğer Sorunlu olanlar Vatanı bölmek isteyen kendilerini dev aynasında , terörist başı öcalanı ve barzaniyi kendine lider gören zihniyetlerdir. Politik yazmıyorum,yazsaydım her yazdığımda ideoloji zırhını görürdünüz. Sorunlu Kürt diye gösterdikleriniz mi sadece sizin için sorunlu olan. Bizler hala Kürt Sorunu ile PKK'yı karıştırıyoruz. Sorunlu Kürt;dayatılanı kabul etmeyendir.Bakın,çok açık konuştum. Daha açık olayım;"sorun değil sorun yarattığınız Kürtler" bunlar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Politik yazmıyorum,yazsaydım her yazdığımda ideoloji zırhını görürdünüz. Sorunlu Kürt diye gösterdikleriniz mi sadece sizin için sorunlu olan. Bizler hala Kürt Sorunu ile PKK'yı karıştırıyoruz. Sorunlu Kürt;dayatılanı kabul etmeyendir.Bakın,çok açık konuştum. Daha açık olayım;"sorun değil sorun yarattığınız Kürtler" bunlar. İdeoloji zırhını görünmeden kullandığınız için politik oluyor ,görünseydi ona göre cevap verirdik zaten. Biz kürt sourunu ile pkk yı karıştırmıyoruz, politik cümlelerle pkk ve dtp yi konumuza davet ediyorsunuz Sn mavi.''Sorunlu kürt'' nerden çıktı şimdi,okuyun yazımı sorunlu kürt diye birşey yazdımmı? Siz sorunlu kürler kim derseniz pkk ve dtp yi konuya davet etmiş olursunuz çünkü sorunlu olanlar pkk ve dtp zihniyetidir. Sorunlu kürt,dayatılanı kabul etmeyen değil pkk ,dtp ve barzanici zihniyetlerdir.bunların haricinde kimseye bir dayatma olmuyor. Bu zihniyetler haricinde kimseye sen devlet görevlis olamasın,bakan olamasın,asker olamasın diye dayatma yapan yok,yada sen o 'sun ,bu 'sun diyende yok. Bir laz , bir çerkez ne ise sorunsuz bir kürt'te odur. Kendinde dayatma görenler kendini pkk-dtp yada peşmerge başı barzaniye yakın görenlerdir....Benim tanıdığım bir çok kürt arkadaşım,akrabam var onlar kendinde bir dayatma görmüyor,çevremizde ise kendinde dayatma görenler kötü amaçlı kullanılan otelciler ve dediğim gibi pkk-dtp -yi kendine yakın görenler. Yaptıkları pis işlerde bile kürtçülüğün arkasına sığınırlar,o temiz insanları bile lekelemeye çalışırlar .söze gelince ise kendini kürt olarak tanımlar ve yaptıkları pis işlerde kendilerine engel olmaya çalışan polisleri kürt iş yerlerine(otellere)baskın yapıyorlar diye propaganda yapıyorlar. İşte sevgili hemşom sorunu olanlar bunlardır,yoksa ne bir dayatma söz konusudur nede bizim diğer kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunu vardır. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 İdeoloji zırhını görünmeden kullandığınız için politik oluyor ,görünseydi ona göre cevap verirdik zaten. Biz kürt sourunu ile pkk yı karıştırmıyoruz, politik cümlelerle pkk ve dtp yi konumuza davet ediyorsunuz Sn mavi.''Sorunlu kürt'' nerden çıktı şimdi,okuyun yazımı sorunlu kürt diye birşey yazdımmı? Siz sorunlu kürler kim derseniz pkk ve dtp yi konuya davet etmiş olursunuz çünkü sorunlu olanlar pkk ve dtp zihniyetidir. Sorunlu kürt,dayatılanı kabul etmeyen değil pkk ,dtp ve barzanici zihniyetlerdir.bunların haricinde kimseye bir dayatma olmuyor. Bu zihniyetler haricinde kimseye sen devlet görevlis olamasın,bakan olamasın,asker olamasın diye dayatma yapan yok,yada sen o 'sun ,bu 'sun diyende yok. Bir laz , bir çerkez ne ise sorunsuz bir kürt'te odur. Kendinde dayatma görenler kendini pkk-dtp yada peşmerge başı barzaniye yakın görenlerdir....Benim tanıdığım bir çok kürt arkadaşım,akrabam var onlar kendinde bir dayatma görmüyor,çevremizde ise kendinde dayatma görenler kötü amaçlı kullanılan otelciler ve dediğim gibi pkk-dtp -yi kendine yakın görenler. Yaptıkları pis işlerde bile kürtçülüğün arkasına sığınırlar,o temiz insanları bile lekelemeye çalışırlar .söze gelince ise kendini kürt olarak tanımlar ve yaptıkları pis işlerde kendilerine engel olmaya çalışan polisleri kürt iş yerlerine(otellere)baskın yapıyorlar diye propaganda yapıyorlar. İşte sevgili hemşom sorunu olanlar bunlardır,yoksa ne bir dayatma söz konusudur nede bizim diğer kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunu vardır. Kaplan, Sorunlu Kürt kelimesini kullanan ilk sizdiniz;açıklamanızda PKK ile DTP zihniyeti diyen sizdiniz. Öncelikle belirteyim ki;kimsenin devletle bir derdi yok. Benim hiç yok. Benim derdim geçmişte yaşananlarda değil,benim derdim bugün yaşananlar ve yarına bırakılacaklar.Yani yaşananlar... Ben de sizin için sorunlu bir Kürt olabilirim. Çünkü ben şikayetçiyim. Şikayetçi olmanın nedeni birileri ile derdimin olması değil,PKK zihniyeti değil sadece tanıklığım. Burada,yaşadığım yerde yanlış giden birşeyler var. Bombalar patlıyor,hergün şehit haberleri geliyor. Bakın geçmişi konuşmadım,bugünü konuştum. Çünkü geçmiş çok daha karanlık. Allahaşkına burada Jitem öldürdü,Hizbullah öldürdü,PKK öldürdü...devlet hiç mi bunun farkında değil,yaptığı ne bunu önlemek için? Kaplan,askerin eline silah verip de ona git öldür demek çözüm değil;çözüm halk. İdeolojiye gelince,benim herhangi bir ideolojim yok. Bazı şeyleri yazıp çizmek için bir zırha gerek yok. Ülkemi de severim,insanlarımı da...yanlış olanı da yetebildiğim kadar anlatmaya çalışırım. Benim en özel dostalrım Türk kökenli,onlar benim canımdan can.Hiçbir zihniyete uşaklık edip de canlarımnı bir tarafa atmam. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Kaplan,. . . Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır Yine aynı şeyleri anlatmak zorunda kalacağım malesef . Çünkü siz şikayetçisiniz,biliyoruz hep şikayet ettiniz, her zaman devlet suçlu,her zaman asker suçlu,her zaman polis suçlu oldu bakın iletilerinize. Başka suçlu yok. tanıklığınazada tanıklık yaptık sevgili mavi,enişteniz yada onun zihniyetindeki insanların yanlışları devlete mal oldu. Oysa her kurumda ve her yerde bu tip insaların olduğu olacağı bilinmektedir,her zaman yapılan yanlışları örnek göstermek ve başkalarına mal etmek ne hakka ne adalete nede tarafsısızlığa uyar. Yine söylüyorum devletin hatası yok demiyorum,yanlış politikalar uygulamadı demiyorum elbette bunlarıda konuşacağız,paylaşacağız fakat devletimizi ve canını ortaya koyan güvenlik görevlilerimizi insafzızca iftiraya varacak kadar yargılayamayız. Devletin yanlışlarıyla beraber, devleti yanlışa götüren sebepleri sorgulayın. Devletin bir çok yanlışlarını söylerken, Terörist başı öcalan için çıkartılan özel yasayı hiç konuşmadınız. Son çaresi teslim olmak olan teröristlere ve topluma kazanılmayacağını bile bile,bu ekonomide ve işsizlikte birçok imkan tanı***********, diğerler insanlara haksızlık yapılmadığını görmüyorsunuz. Terör bölgelerindeki köyler elektirik parası ödemezken,Erzurumda Elektirik parasını ödemediği için yaşlı kadına hapis cezası verilirken devletin bu yanlışlarını görmediniz ve aynı hararetle bu yanlışları görmediniz. terör bölgelerine çocuk-doğum-tarla- gibi yardım yaparken diğer bölgelere yapılanın haksızlık olduğunu görmediniz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Peki siz yardım yapılan bu bölgelerin diğer bölgelerden farkını görebildiniz mi? Örneğin yakılan köyler...var mı bu batıda? Varsa ben susayım! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Peki siz yardım yapılan bu bölgelerin diğer bölgelerden farkını görebildiniz mi? Örneğin yakılan köyler...var mı bu batıda? Varsa ben susayım! yine aynı yoldan politik sorular! bakın hemşom ben batı demem gerekirken demedim , elbette normal şartlarda hiç bir farkı yoktur .ben teröre destek vermeyen yörelere bu yardımlar yapılmıyor diyorum,yani ardahan-kars-ığdır-erzurum gibi. Bu bölgelerle diğerlerinin arasında dağlar kadar fark görüyorum. aynı şeyleri tekrar yazmama gerek yok sanırım.çocuk parası-doğum parası-tarla parası vs terör bölgesine verilirken diğerine verilmiyor bundan başka nasıl fark arıyorsun? Ardahanın yollarından geçtinizmi bilmiyorum ,yıl 2009 çift şerit olmayan yol kalmadı türkiyede, Ardahan haricinde. Bilmediğimi düşünmeyin çünkü işim gereği van-hakkari-ağrı-elazığ-diyarbakır-muş yollarından geçtim.Bu illerin ilöeleri,nerdeyse köylerin yolu bile ardahandan daha iyi. Suçlu Elbette benim hemşerilerimde, pkk nın uzantısı dtpye tepki göstermeyecekti o tepkiyi akp ye gösterecekti,şehirde terör estirecektiki görecektiniz o zaman . (desemde inanmyın....çünkü bir sitemdir.Ben bu haliyle daha çok seviyorum memleketimi)fakiriz,sahipsiziz ama onurluyuz çok şükür. yollarda onların olsun,vereceği yardımlarda .inşallah birgün bu insanların(sınır bekçileri hemşerilerimin)değerini anlayacaklardır. (özellikle Doğuda demiyorum) ,terör bölgelerinde yakılan evler teröristler tarafından yakılmıştır ister inanın ister inanmayın. Siz yine duyduğunuz propagandaları gerekçe göstereceksiniz fakat ben Arkadaşlarımın anlattıklarının haricinde askerliğimden biliyorum. Alacağı tazminatın hesabını yaparak evini terk edenlerede şahit olduk. pkk nın yaktığı evleri asker yaptı diye propaganda yapanlarada şahit olduk...insan inanmak istediğine inanır. Devlet daha ne yapsın size(bu zihniyetler için)allah rızasına birazda şükür edin.size verdiği ayrıcalığı anlayın. Devlete faydası olmadığı gibi kambur olurlar,vergi vermezler,elektirik parası vermezler,su parası vermezler yinede ağlarlar......(genel olarak)şükür etmezler.. yapılan bir yanlışı milyon yaparlar,onca yapılan iyliği görmezler..... Böyle bu vatan hırsız siyasetçilrle beraber, bu zihniyelerle nasıl kalkınsın. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 yine aynı yoldan politik sorular! bakın hemşom ben batı demem gerekirken demedim , elbette normal şartlarda hiç bir farkı yoktur .ben teröre destek vermeyen yörelere bu yardımlar yapılmıyor diyorum,yani ardahan-kars-ığdır-erzurum gibi. Bu bölgelerle diğerlerinin arasında dağlar kadar fark görüyorum. aynı şeyleri tekrar yazmama gerek yok sanırım.çocuk parası-doğum parası-tarla parası vs terör bölgesine verilirken diğerine verilmiyor bundan başka nasıl fark arıyorsun? Ardahanın yollarından geçtinizmi bilmiyorum ,yıl 2009 çift şerit olmayan yol kalmadı türkiyede, Ardahan haricinde. Bilmediğimi düşünmeyin çünkü işim gereği van-hakkari-ağrı-elazığ-diyarbakır-muş yollarından geçtim.Bu illerin ilöeleri,nerdeyse köylerin yolu bile ardahandan daha iyi. Suçlu Elbette benim hemşerilerimde, pkk nın uzantısı dtpye tepki göstermeyecekti o tepkiyi akp ye gösterecekti,şehirde terör estirecektiki görecektiniz o zaman . (desemde inanmyın....çünkü bir sitemdir.Ben bu haliyle daha çok seviyorum memleketimi)fakiriz,sahipsiziz ama onurluyuz çok şükür. yollarda onların olsun,vereceği yardımlarda .inşallah birgün bu insanların(sınır bekçileri hemşerilerimin)değerini anlayacaklardır. (özellikle Doğuda demiyorum) ,terör bölgelerinde yakılan evler teröristler tarafından yakılmıştır ister inanın ister inanmayın. Siz yine duyduğunuz propagandaları gerekçe göstereceksiniz fakat ben Arkadaşlarımın anlattıklarının haricinde askerliğimden biliyorum. Alacağı tazminatın hesabını yaparak evini terk edenlerede şahit olduk. pkk nın yaktığı evleri asker yaptı diye propaganda yapanlarada şahit olduk...insan inanmak istediğine inanır. Devlet daha ne yapsın size(bu zihniyetler için)allah rızasına birazda şükür edin.size verdiği ayrıcalığı anlayın. Devlete faydası olmadığı gibi kambur olurlar,vergi vermezler,elektirik parası vermezler,su parası vermezler yinede ağlarlar......(genel olarak)şükür etmezler.. yapılan bir yanlışı milyon yaparlar,onca yapılan iyliği görmezler..... Böyle bu vatan hırsız siyasetçilrle beraber, bu zihniyelerle nasıl kalkınsın. Politik soruların cevabında ülkemiz var Kaplan,politik sorular dediğiniz soruların cevabında yıkımlar var,gerçekler var...Yakılmadı mı köyler? PKK da yaktı,askerim de yaktı. Yakmadı mı? Bıraktım kardeşim,PKK dedik,yaktık...ya sonrası? İnsanlar göçe zorlandı,açlığa mahkum bırakıldı.Elinde ki toprağı işlemeye çalışan Mehmet ağa,yakılan evini,toprağını bırakıp şehre geldi.Ne oldu peki Kaplan? Aç kaldı,çocuklarına sokağa saldı. Bu trajedi değil mi? Ardahan yolarını bilirim Kaplan,Diyarbakır yolarını da.Bakınız;Bitlis'ten geçen var mı?O yolları gören var mı?Ben orada her geçişimde korkuya kapılırım.2002'den beri bu yollardan gidip gelen ben,2009'da hala o korkuyu yaşıyorum. Benim ülkem,sosyal eşitsizliğin en bariz yaşandığı,açlığın,işsizliğin en can yaktığı coğrafyalardan biri. Üçünçü sayfa haberlerinde midemin kaldıramadığı ahlaki yozlaşmaların yaşandığı coğrafyalardan biri. Köylerimizde yoksulluk var,bu ülkenin yolları olmayan köyleri var daha. Ama burada ki köyler;yoksulluğun yanında taraf olamamanın acısını yaşamaktadır. Ve yine soruyorum,politik değil vicdani bir soru... "Peki siz yardım yapılan bu bölgelerin diğer bölgelerden farkını görebildiniz mi? Örneğin yakılan köyler...var mı bu batıda? Varsa ben susayım!" PKK dan bahseden sizsiniz,neden beni pkk demekle itham ediyorsunuz,siz pkk derken ben baska birseymi demem gerekiyor. saygilarla Hayır,sizler her yanıtınızda bana PKK ile cevap veriyorsunuz.PKK değil benim muhattabım;sizlersiniz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2009 "Peki siz yardım yapılan bu bölgelerin diğer bölgelerden farkını görebildiniz mi? Örneğin yakılan köyler...var mı bu batıda? Varsa ben susayım!" Hayır,sizler her yanıtınızda bana PKK ile cevap veriyorsunuz.PKK değil benim muhattabım;sizlersiniz. Yukarıdaki yazımda yazmıştım aradaki farkı, okumadınız sanırım,önemli değil yine kısaca şunu söyleyim; arada dünyalar kadar fark var devlet terörün olduğu bölgelere daha fazla yardım yapıtor,diğerlerini görmezden geliyor. Bunun dışında hiç bir fark yok.. yakılan köyleri devlet yapmış gibi göstermeniz propagandandan başka birşey değildir. Sosyal , ekonomik ve iklim yönünden bile aynı olan bölgelerin bir çok yerinde evler yakılmazken, neden diğer yerlerde yakılıyor?bu propagandaların yapanların haricinde gerçeği anlatanlarla hiçmi görüşemediniz? pkk yakıp yıkar öldürürür asker yaptı diye propaganda yapar.Bu gerçeği birçok vatandaşımız bilselerde kimseye anlatamazlar çünkü onları dinleyecek ne ihd'ciler var nede medyaları. Zamanında teröre yardım yapıp çıkarlerı çatışınca ters düşen ,yada Para lamak için köyünü terk eden birçok insanın gerçek amaçları bilinmektedir. Asker yaktı propagansaının gerçeği ise ,sınıra yakın boşaltılmış köylerin pkk tarafından kullanıldığı tesbit edilen köylerdir. Aslında bu durumu hiç uzatmadan bütün samimiyetimizle buradan yemin edelim varmısın? gözümüzle gördüğümüz olayları anlatacağımıza dair....duyduklarımızı ve mişleri,mışları anlatmadan.. Örn:En değerli varlığımın adına yenin ederimki hakkari gibi bölgede askerlik yaptım hemde 1996 yılında,bir çok operasyona ve birçok köy aramalarına katıldım ne ev yakıldığına şahit oldum nede köylülere sözde yapılan kötü muameleye... Tam aksi o insanları kazanmak için kırk takla atıyordu devlet.Doktoru sınır köyüne varana kadar götürüyordu,Çocukların aşılarını her ay gidip evinde yapıyordu. Ama bir çok nankör insan ise propaganda yaparak, köylüye aşı olmayın,ilaç almayın devlet sizi kısırlaştırmak istiyor diye propaganda lara alet oluyordu....Böyle bir şeyin olmadığını anlatmak için yine kırk takla atıyordular..... Ya inanın bunlar aklıma geldikçe insaf demekten başka birşey diyemiyorum. benim görmeyip te sizin gördüğünüz ne? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Yukarıdaki yazımda yazmıştım aradaki farkı, okumadınız sanırım,önemli değil yine kısaca şunu söyleyim; arada dünyalar kadar fark var devlet terörün olduğu bölgelere daha fazla yardım yapıtor,diğerlerini görmezden geliyor.Bunun dışında hiç bir fark yok.. . . . benim görmeyip te sizin gördüğünüz ne? Kaplan, şerefim ve namusum üzerine,sadece şahit olduklarımı yazmaya varım kendimi mahkemede sandım bir ara Buyrun,Sevgili hemşom Ayrıca, ben PKK'nın propagandasını yapmıyorum,PKK benim muhattabım değil.Terör örgütü diyorsak;onun doğru ve yanlışlarını yazmak mantıklı olmaz. PKK da yaktı asker de askerin yaktığı köye;devlet sahip çıkamadı ben bir insan dahi olsa,haksızlığa uğrayan,sadece ama sadece onun için de olsa...insaf derim! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Kaplan, askerin yaktığı köye;devlet sahip çıkamadı ben bir insan dahi olsa,haksızlığa uğrayan,sadece ama sadece onun için de olsa...insaf derim! yaktı derken neye dayanarak söylüyorsunuz?Siz gördüğünüzümü yoksa duyduğunuzumu söylüyorsunuz. Askerin yaktığı köy derken yemin edebilecekmisiniz.? K bakmayın haddime değil ama mecbur kaldım. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Onlar sadece söyletinleri söylüyorlar.tarafsiz olamazlar.onlar insan haklarindan bahsederken sadece Kürtleri insan olarak görürler,gerisi ise sadece laf kalabaligidir.Edebiyattir.Ben Kürt'üm tabii ki Kürtlerden bahsedecegim diyen birisinin objektif olabilmesi hele de Türk devletine saygi ve sevgi dolu olmasi zaten sasirtici olur.Kürdistan diyemeyip Demokratik haklar diye ayricalik beklemek ancak kendini o devletten soyutlayanlarin siyasetleridir. Avrupa ülkelerinde Türkiyeden kacip iltica talebinde bulunanlarin yüzde 99'u Kürt kökenlidir,ve bunlarin hepside calismak icin oraya kacar fakat oraya vardiginda hayatim tehlikede siyasi iltica istiyorum der.Avrupalilar bu yalani ilk baslarda hep yuttular veya yutmus göründüler cünkü hedefte Türkiye vardi.Ama ilticaci sayisi hergecen gün artip,artik tüm asiret olarak iltica istenmeye baslaninca Avrupalilar bunu frenlediler,ve cogusunu geri gönderdiler,gönderilmeyenler pkk'li Kürtlerdir,onlarida siyasi amacli Türkiyeye karsi kullanmaktadirlar,iste Kürtce yayin olayi bu siyasi amaclardan birinin gerceklesmis olmasidir.Avrupalilarin gözünde Türkler Kürtleri Ermenileri katleden olarak görülüyor,bunun sebebi sadece Orhan Pamuk degildir.Bunun sebebi yillardir Avrupa ülkelerinde para kazanmak icin Türkiyeden kacip politik siginma hakki almaya calismak ve bu hakki alabilmek icinde türlü iki yalanlarla Avrupa makamlarini kandirmak ve Türkiyeye karsi gercek disi iddialari gündeme tasiyanlardir.Alman diyince havalara ziplayanlara bakiyorumda,ellerinden gelse,Türkiyeyide iraka benzetmek icin mümkün olan her yola basvuracaklar.Avrupada, solcu örgütlerin catisi altinda bulunduklari ülkelerin resmi makamlarinca maddi olarak beslenenlerin Türkiyede katliam yapiliyor demeleri cok dogaldir. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 yaktı derken neye dayanarak söylüyorsunuz?Siz gördüğünüzümü yoksa duyduğunuzumu söylüyorsunuz. Askerin yaktığı köy derken yemin edebilecekmisiniz.? K bakmayın haddime değil ama mecbur kaldım. Evet,hem gördüğümü hem duyduğumu... Şöyle ki;ben daha 8-9 yaşlarında iken,yaylacılık yapan amcalarıma tatile gitmiştim.Bir gece,asker hepimizi uyandırıp,dışarıya çıkarttı.Sonra çadırları yıkıp,çekip gitti. İkinci olarak, Doğubeyazıt ile Ağrı arasında kalan bir köy;o köyde öğretmenlik yapan bir arkadaşıma gittim.Orada sadece 20 hane vardı,evlerin çoğu yakılmıştı.Tüm köy sakinleri,1995 yılında yakılıdığını ifade etti. Yalan dolanın olmadığı bu insanlar,yani bunu ifade edenler;PKK'dan nefret eden insanlardı ve şunu da eklemişlerdi;PKK gelip zorla bizden yemek isterdi,yemeğimiz yok iken zorbalık yapardı.Asker geldi,siz bunları besliyorsunuz deyip evlerimizi yaktı.Yıllar sonra geri gelebildik... evet,Kaplan...yemin ediyorum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.