Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 dün yazmıştım silinmiş tekrar edeyim arkadaşımızın yaptığı "düşmanım düşmanı benim dostumdur"mantığı başka hiç bir şey değil... yanlış bir tespit "düşmanımınm düşmanı dostumdur" için. İki özne gerekir, iki farklı düşünce, iki farklı odak fakat düşman olunan tek odak. Oysa bu vakada karşımızda katillerle aynı ideolaji var. Yani katillerin "dost" olarak görülmesinin sebebi, "düşmanın düşmanı" olması değil. Aksine "düşman" olarak görülenlerin, "düşman" olarak görülmesinin sebebi. Katillerin "dost" olması. Karışık oldu ama sanırım anlatabildim. Alıntı
Φ MeRVe58 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 yanlış bir tespit "düşmanımınm düşmanı dostumdur" için. İki özne gerekir, iki farklı düşünce, iki farklı odak fakat düşman olunan tek odak. Oysa bu vakada karşımızda katillerle aynı ideolaji var. Yani katillerin "dost" olarak görülmesinin sebebi, "düşmanın düşmanı" olması değil. Aksine "düşman" olarak görülenlerin, "düşman" olarak görülmesinin sebebi. Katillerin "dost" olması. Karışık oldu ama sanırım anlatabildim. arapsacina dondermisin :)ayikla simdi pirincin tasini nasil cikacaz simdi senin bu yazdiklarinin icindenkine Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 yaw karışmiim karışmiim diyorum gene kendime mani olamıyorum ki ben... bu nefs ne garip şey anne... bakınız 1.sırf tartışma forumunda kelam ediyorum diye 2.sırf sürü psikolojisi atfında bulunabilmek için 3.sır insaniyet nerde ? sözde duyarlılığı şovu için 4.sırf bi kaç özneye muhalif görünmek için, 5.ya da şimdi burda sayamayacağım diğer nedenlerden ötürü dünyanın şimdiye kadar gördüğü 2.büyük kitlesel katliamına doğrudan ya da dolaylı sebep olan amcaya yapılan tırnak kadar AKTİVİST ve bence gayet yaratıcı bir protesto eylemi hakkında böyle ucubucağı olmayan ve bi türlü hiç bi yere bağlanamayan şeyler söylemek abesle iştigaldir. Okuyana zuldür. geri kalan sözleri de zati De Bergerac abimiz yukarıdaki iletisinde söylemiş e zaten kafasının üztüne oturmayanlar dışında çoğumuz anlamışız... Özet: Bir kalem,bir pergel,bir de çikolata alacağım. Alla hepinize aşk bana daha çok versin... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 dur iki satır da ben yazayım bu resimde ne diyor buşş " VURAMADI Kİ VURAMADI Kİ" ya müthiş refleks varmış tebrik ediyorum bushu Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 yanlış bir tespit "düşmanımınm düşmanı dostumdur" için. İki özne gerekir, iki farklı düşünce, iki farklı odak fakat düşman olunan tek odak. Oysa bu vakada karşımızda katillerle aynı ideolaji var. Yani katillerin "dost" olarak görülmesinin sebebi, "düşmanın düşmanı" olması değil. Aksine "düşman" olarak görülenlerin, "düşman" olarak görülmesinin sebebi. Katillerin "dost" olması. Karışık oldu ama sanırım anlatabildim. anlatamadım galiba,arkadaşımızın yazdıklarına göre hissiyatını anlamak zor değil,tam anlamıyla müslüman ve müslümanların bağlı bulunduğu dine islama savaş açmış, o fikir olarak bir diğeri eylem olarak bundan büyük daha ortak payda varmı? Yoksa tüm dünyada tek seveni olmayan birini kalkıpta burda bize muhalefetlik olsun diye savunmuyordur. düşmanımın düşmanı benim dostumdur mantığı işte buradan geliyor... dur iki satır da ben yazayım bu resimde ne diyor buşş " VURAMADI Kİ VURAMADI Kİ" ya müthiş refleks varmış tebrik ediyorum bushu godziciğim o ayakkabı isabet etseydide değişen bir şey olmayacaktı,bu sefer şöyle diyecekti "ACIMADI Kİ ACIMADI Kİ" Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 anlatamadım galiba,arkadaşımızın yazdıklarına göre hissiyatını anlamak zor değil,tam anlamıyla müslüman ve müslümanların bağlı bulunduğu dine islama savaş açmış, o fikir olarak bir diğeri eylem olarak bundan büyük daha ortak payda varmı? Yoksa tüm dünyada tek seveni olmayan birini kalkıpta burda bize muhalefetlik olsun diye savunmuyordur. düşmanımın düşmanı benim dostumdur mantığı işte buradan geliyor... ben anlatamadım. Senin tezin şu ; müslüman ve müslümanların bağlı bulunduğu dine savaş açmış. O yüzden Bush ve ideolojisinide onlarla savaştığı için dost görüyor. Benim tezim ise şu ; Bush ve ideolojisini sahiplendiği ve dost olarak gördüğü için. Ortadoğu ve ortadoğu halklarının kimlikleri, dinleri, kültürlerine düşmanlık var. Yani, beyaz ırkçılığa olan dostluğun sebebi, ortadoğululara duyulan düşmanlık değil. Ortadoğululara duyulan düşmanlığın sebebi. Beyaz ırkçılığa duyulan sevgi. Komiktir bir yandan aslında. bir yanıyla elim bir sosyolojik vakadır. Beyaz ırkçılığın kişi üzerindeki aşağılamasını, onlardan daha çok onların değerlerine sarılarak gidermeye çalışmak. Öyle olacağını sanmak. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Hedefini bile bulamamış ve ustaca bir refleksle savuşturulmuş, üstelik ardından alaycı küçümseyici bir bakış atılmış bir (pardon iki) ayakkabı hamlesi ile iç ferahlama, sevinme durumunda kalmak... Bana çok acı geldi. Ben hiç ferahlama filan duyamadım. Hasan Tahsin Yunan bayraktarını yere devirerek sembolik anlamda büyük bir iş yapmıştı. İnsanları harekete geçirecek, ateşleyici, kahraman bir eylemdi onunki. Bu, sıradan ve cılız bir protesto. Bir anlam yükleyemiyorum. Harcanmış, hiçe çevrilmiş koca bir ülkenin potansiyeli ve fırlatılan bir çift ayakkabı... Alaka mı dediniz? O ayakkabıyı Fao yarımadası İran ile aralarında yok yere el değiştirirken ve sonunda ABD desteği ile geri alıp sıfıra sıfır, elde var sıfır kalırlarken ona değil babasına fırlatsalar, daha anlamlı olurdu... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Dünyada sembolik protestoların ne kadar etkili olduğunu en iyi Amerikalılar bilir. Bu gazeteci protestosuyla, tüm dünyanın ilgisini Irak'a çekmiş. Bush'un zaten kendi ülkesinde bile kötü olan imajının yerlerde sürünmesini sağlamış. Tüm dünyada Bush'la alay eden, aşağılayan gazete haberleri (ABD'de dahil) karikatürler, flash oyunlar, videolara malzeme olmuş. Bush'un devlet başkanı olarak belkide yaptığı son dış geziyi bir fiyaskoya çevirmiş. Tüm dünya gazetelerinde manşetten yayınlanan söyleriyle Irak'lıların işgal ve ABD hakkında ne düşündüğünü göstermiştir. Irak içinde hem sunniler hem şiilerin aynı tepkiyi verdiği bir protesto dalgası başlatmıştır. Protestonun gerçekleştirildiği günden beri. Iraklılar evlerinin önündeki direklere göndere bayrak çeker gibi ayakkabılar asmış, amerikan konvoylarına devriyelerine ayakkabılar fırlatmışlardır. Bush'un siyasi kariyerinin kapanışının nasıl olacağını göstermiştir. Bu görüntü onlarca yıl gösterilecektir. İster Bush'la ilgili, İster Irak işgaliyle ilgili, İster Amerikan sağı ile ilgili olsun, her türlü haberde, belgeselde bu görüntüler kullanılacaktır. Oldukça başarılı ve etkili bir protesto olmuştur. Firdevs meydanına, ellerine yüzer dolar tutuşturarak anca 100-200 kişi toplayabildikleri propaganda yapımında, saddamın heykelini ayakkabılarla dövdürüp. Ayakkabıyla dövmenin Irak'lılar için ne kadar büyük bir hakaret olduğunu falan kullanan ve bunun propagandasını yapan ABD için ters köşeden yenilen bir gol olmuştur. Heykeli ayakkabılarla dövülen Saddam'ın iktidardan inişi gibi, Bush'un da devlet başkanlığının sonu, Ayakkabıyla saldırıya uğramak olmuştur. Bu ironi başta ABD medyası olmak üzere tüm dünya medya tarafından kullanılmıştır. "Özgürlük ve demokrasi getiren adam" olarak Irak'ta coşkuyla karşılanma planının sonu. İşgalden 6 yıl sonra, kürsünün arkasında fırlatılan ayakkabılardan korunmak için maymun gibi zıplamak olmuştur. Birde anlıyoruzki. Bush tan daha fazla Bush taraftarı olan özentilerinde canını baya yakmıştır. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 "Urdun’de “Siyah Eylul” diye bilinen ayda 10.000 filistinli araplar insan degilmiydi? Subat, 1982 de Suriye Silahli kuvvetlerinin katliam ettigi 25.000 (25 bin kisiyi) insan degilmiydi? Cezayir’de , 1990 yillarinda .. sayisi 100.000 kisi olen insan degilmiydi? 1991'de Kuveyt hukumetinin mahvettigi 250.000 (250 bin) civarinda, filistin köklü araplar insan degilmiydi? Son yillarda, Darfur, Sudan’da, Arap hukumeti tarafindan mahvedilen 1000.000 (bir Milyon) zenciler insan degillermi?" Bu insanlarin cocuklari, aileleri yokmuydu? Benim sorum, niye Turkiyede ve Musluman ulkelerinde, bunlari hergun gazetelerde, TV'de, diger yayinlarda, kahvelerdeki sohbetlerde duymadiniz? Fakat bir yahudi bir filistinli arabi oldurunce, kiyamet kopuyor gibi herkes insanligini keşfediyor, Turkiyede! Bu nedeni bana acikliyabilirmisin? Son defa... Suheyla, şunu belirteyim;sizin sorduğunuz bu sorularda ki insani yaklaşımda ki samimiyetiniz kafamda soru işaretleri oluşturdu. Kim,burada,orada yaşananları meşrulaştırdı,kim bu verdiğiniz zulümleri bayraklaştırdı;ben göremedim.Varsa öyle bir ifade,bana gösterin. Türkiye ve diğer müslüman ülkelerinde yaşananlar,dünyada yaşananlar...özetleyeyim size;sadece insanlıktan nasibini alamayanlar,sadece buna seyirci kalanlar... Sorunuzun cevabını vermiştim; bugün Irak'ta yaşananların verdiği suskunlukta saklı tüm bu yaşananlar;yani dün Nazi'ye göz yumanlar kimse bugün de Irak'ı görmeyen onlar. İnsan diyen siz;neden Irakta'ki insanları "insan" olarak görmüyorsunuz;merak ettim? Ve arkadaşım;aynı soruyu sormakla kendini haklı çıkarmaya çalışma;dsüşünceleriniz sizindir;özelinizdir.Yalnız,çok ilginç bir çıkış sizin ki;neyi anlatmak istediğinizi anladım;ama ne ile açıkladığınızı anlamadım. Ayrıca...Darfur,Sudan,Irak,Afganistan da kimler var? Bugün dediğiniz kıyımları yapanlar,kimin uşağı...? Suheyla,inanın size ne yazacağımı bilmiyorum;neyi eleştireceğimi de bilmiyorum;çünkü ne dediğinizi anlayamadım.Şimdi derseniz;tüm hak ihlallerine susan halklar var;ben de buna imzamı atarım.Yalnız eleştiri getirdiğiniz suskunluk;ABD'nin savunması olacaksa...kusura bakmayın;katiller melek olamaz! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 Amerikan toplumu eleştiriye açık, özgür bir toplumdur. Ayakkabı fırlatmanın ancak fırlatanlar açısından bir anlamı vardır. Amerikalı için başkanının bu hamleyi ustaca bir refleksle savuşturması ve gülerek karşılık vermesi sadece komik bir olaydır. Açıkçası bana da komik geldi. Bush kendini tiye alan bir video da çekmişti Beyazsarayda ve yeni bulunan bir böcek türüne adı verilmişti, hem de ABD li bir bilimci tarafından. Bush böceğe adı verilmesinden gurur duyduğunu söylese en ufak şaşırma belirtisi göstermem. Böyle şeyler orada olağandır, kimse tınlamaz. ABD zamanı gelince Irak batağından tabii ki çıkacak. Ayakkabı bunu ne erteler, ne çabuklaştırır. Saddam zamanında ona bu eylem yapılsa akibeti ne olurdu, hangi işkenceler altında ölmek için dua ederdi, herhangi bir İslam ülkesinde ne olur, onu düşünüp ona yanalım. Bu gazeteciye kötü muamele yapılıyorsa emin olun Amerikalılar değil, Iraklılar yapıyordur şu anda. Irak'ta bir kişi tutuklandığında götürenler Amerikalı ise yakınları şükrediyormuş, Irak polisi ise ağıtını tutmaya hemen başlıyorlarmış. Ama tabii Türkiye'ye gelen Alman turist otoyolda zigzaglar çizerken polis durdurup "Almanya'da bunu yapabiliyor musun?" diye azarlamak isteyince Alman pişkin: "Zaten o yüzden burada yapıyorum" demiş. O hesap da var tabii... Kutsallarını görüntülemeye dahi izin vermeyen, haram sayan bir anlayış hegemonyasını tüm ağırlığıyla çöktürmüş, gevşetmeye de hiç niyeti yok bu esaretler coğrafyasında, yanıp dönüp ona yanmak lazım... Alıntı
Φ nizamoğlu Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 Gerçektende uzun zamandır, forumda yazı yazmama kararımı uyguluyordum. Hatta bir aya yakın süredir, forumla tamamen ilişkimi kesmiştim. Ancak, son dönemdeki açılan bu konu ve altında konuşulanların kulağıma gelmesi neticesinde göz atma isteği içimde bir alev haline geldi. Özellikle konu hakkında beni bilgilendiren dostumun, suheda isimli forumdaşımızın kendine has mantığıyla yapmış olduğu çıkışlarının ilginçliği konusundanda sözetmişti. Konunun genel hatlarıyla, ayakkabının fırlatılmasının haklılığı noktasında ilgileniyorum. Bu mesajımdan önce çokşey konuşulmuş, niyetler ortaya konmuş ve düşünen insanların alabilecekleri mesajlar verilmiştir. Bu noktadaki değerli görüşlerinden ve foruma sayısız mesajlarıyla destek veren cyrano arkadaşımıza ise katılmamak benim açımdan mümkün değildir. Üzerine eklenebilecek olan tespitler olmakla birlikte, konuyla alakalı görüşlerimin bir kere daha dile getirilmesi, tekrara düşmek olacağından, cyrano'nun görüşlerini desteklediğimi belirterek geçmek istiyorum. Suheda isimli forumdaşımızın ise, içinde bulunmuş olduğu görüş açısının ne kadar yanlışlarla dolu olduğunu ve ne yazıkki, kendisinin amerikan enformasyon sisteminden beslendiğinden dolayı, olaylara ne kadar yanlı baktığını görerek üzülüyorum. İnsanların, özellikle de burada bahsedilen biz Türk Milleti'nin, duyarlılığının sınanması adına yapmış olduğu çıkışların ne kadar yanlış ve yanlı olduğunu görerek hayretler içinde kalıyorum. Bahsetmiş olduğunuz katliam olayları esnasında, gerek basınımız, gerekse de bu tip sosyal paylaşım platformlarında, dost sohbetlerinde, toplantılarda, hatta kahvehanelerde, bu konular konuşulmuş, gerekli olan tepkiler verilmiştir. Konuyla direkt olarak alakası dahi olmayan bu tip bir örneklemenin ise, tamamen yanlış yönlendirme çabası olarak algılandığı aşikardır. Bizler hiçbir zaman, evet tekrar ediyorum hiçbir zaman, zulmü alkışlamadık, zalimi asla sevmedik. Tarihlerinde bu tür ayıplarla yaşayan toplumların doğrudan veya dolaylı yollarla, kendilerini temize çıkarmak için çabalamaları ise, komiklik mertebesinde kalmakta ve ancak karikatür malzemesi olabilecek hale gelmektedir. Bu toplumun sözde liderleri ise, bilgisayar oyunlarına konu olmaktadır. Gazecinin ortaya koymuş olduğu eylem, tarihe bir insanın tepkisi olarak değil, bir toplumun o gazetecide vücut bulan tepkisi olarak işlenecektir. Çünkü ezilen onun halkıdır, onların çocukları yetim, öksüz kalmıştır, açlıkla, sefaletle onlar başetmek zorundadır ve tepkiyi de kendileri vermiştir. Destek ise bize düşer. Bu konuyu farklı mecralara çekmek isteyen arkadaşlara ise, amerika'nın bu tür bir savaşa girmek için ellerinde hangi geçerli argumanlarının olduğunu sormak gerekir. Sevgili suheda, bir toplum hakkında topyekün karar vermen için, ilk önce o topluma hakim olman lazım. Şu anda ikamet ettiğin memleketinde takip ettiğin bir gazetecinin gözünden, konuşmuş olduğun akrabalarından yahut mailleştiğin arkadaşlarından aldığın bilgiler yetersiz olacaktır. Ben şuna inanıyorum. Bu kadar eksik bilgiyle dahi, Türk toplumuna bu kadar düşmanca saldırabildiğine göre, acaba söylediklerinin senin söylediğin gibi olmadığını farkettiğinde nasıl bir tepki vereceksin? Ya da ömrün boyunca böyle bir farkedebilme girişiminde bulunacak mısın? Saygılar... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gerçektende uzun zamandır, forumda yazı yazmama kararımı uyguluyordum. Hatta bir aya yakın süredir, forumla tamamen ilişkimi kesmiştim. Ancak, son dönemdeki açılan bu konu ve altında konuşulanların kulağıma gelmesi neticesinde göz atma isteği içimde bir alev haline geldi. . . . Saygılar... Oncelikle, siz "Suheyla" demek istiyorsunuz. "Suheda" degil. Yani beni kast ediyorsunuz. 1- Bir tarafta ben varim. Kisisel ozgurlugu anlayan, kisisel ozgurluge saygi duyan (hem fikirde olmasaniz bile). 2- Diger taraftan Kabilecilik dusuncelerin kisisel dusuncelerden daha ustun oldugu olarak kabul edinmis gelenekler, dogruluklar var. Ben bu konuya girmeden evvel farkindaydim, bu konulari ayni acidan goremezdik ve ayni acidan bunlari tartisamazdik. Bunu biliyordum. Ben bir basit soru sordum. Bir kac kisiye. Defalarca ... Bana ne cevap geldi? Cevap Gelmedi. Yalniz bana sorular geldi! Birisi der: "kimi tartışıyoruz,neyi anlatıyoruz ki bize ısrarla başka zulümler ile kıyaslama yoluna giderek cevap veriyorsunuz ?" Digeri der: "sen nereden biliyorsun. Bu ülkede bu saydıklarının yazılıp çizilmediğini?" Diger biri der: "Bu kadar eksik bilgiyle dahi, Türk toplumuna bu kadar düşmanca saldırabildiğine göre, acaba söylediklerinin senin söylediğin gibi olmadığını farkettiğinde nasıl bir tepki vereceksin? Ya da ömrün boyunca böyle bir farkedebilme girişiminde bulunacak mısın?" Yani sorulara koruyucu, milliyetci bir sekilde cevap verip, sanki Turklere saldiriyormusum gibi davranirlar. Soruyu anlamaya bile calismazlar. Onlara Turkiyede ayni konuda gazetede bir Turk Yazar tarafindan yayinlanmis fikirleri gosterdim, ornegin " ... Türkiye'de söz eden yok gibi ... ama nedense Türkiye'de çok az insan çıkıp da buna karşı bir şey söyledi .... bizde bundan pek söz edilmemesi garibime gidiyor ... " Yine kimse buna aldiris etmeyip, halan bana Turk dusmani gibi Muamele ediyorlar. Niye bana cevap vermek isteyen bir kisi sordugum soruyu "anlamak" bile istemedi? Benim icin cevap cok kolay. Siz kisisel ozgurluge sahip degilsiniz. Grup, toplum , kabileci olarak dusunuyorsunuz. Yani, bir spor konusuna donderirsem bunu hangi takimi tutuyorsaniz onu alkisliyorsunuz? Diger takim sizin takimi yenerse ona kiziyorsunuz. O takimi takdir etmeyi bilmiyorsunuz. Bana olan saldirilara gelince ... benim hakkimda hic bir sey bildiginiz yok. Turk Cemiyetlerinde olan faailiyetlerimden hic bir bilginiz yok. Turkiyeye olan yardim sever cemiyetlerindeki calismalarimdan hic bir bilginiz yok. Turk-Ermeni konusundaki kendimi bilgilendirip, Ermeni Iddialarinda benim Turkiyeyi ve Turkleri savundugumdan hic bir bilginiz yok .... yani hic bir bilginiz yok. Oysa siz beni Turk Dusmani ilan ettiniz. Cunku ben "aykiri sorulari" soruyorum. Siz bu cesit sorulara alisik degilsiniz. Siz yalniz dusunmeye degilde, saldirmaya alismissiniz! Neyse, okurlardan yalniz bir kisi bile bunu anlarsa ... yeterli olur. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Sevgili suheda, bir toplum hakkında topyekün karar vermen için, ilk önce o topluma hakim olman lazım. Şu anda ikamet ettiğin memleketinde takip ettiğin bir gazetecinin gözünden, konuşmuş olduğun akrabalarından yahut mailleştiğin arkadaşlarından aldığın bilgiler yetersiz olacaktır. Ben şuna inanıyorum. Bu kadar eksik bilgiyle dahi, Türk toplumuna bu kadar düşmanca saldırabildiğine göre, acaba söylediklerinin senin söylediğin gibi olmadığını farkettiğinde nasıl bir tepki vereceksin? Ya da ömrün boyunca böyle bir farkedebilme girişiminde bulunacak mısın? Saygılar... Oncelikle, siz "Suheyla" demek istiyorsunuz. "Suheda" degil. Yani beni kast ediyorsunuz. Bende ne oluyoruz dedim bir an Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Oncelikle, siz "Suheyla" demek istiyorsunuz. "Suheda" degil. Yani beni kast ediyorsunuz. 1- Bir tarafta ben varim. Kisisel ozgurlugu anlayan, kisisel ozgurluge saygi duyan (hem fikirde olmasaniz bile). 2- Diger taraftan Kabilecilik dusuncelerin kisisel dusuncelerden daha ustun oldugu olarak kabul edinmis gelenekler, dogruluklar var. Ben bu konuya girmeden evvel farkindaydim, bu konulari ayni acidan goremezdik ve ayni acidan bunlari tartisamazdik. Bunu biliyordum. Sayin Suheyla' farkindaysan sürekli Kabilecilik kelimesini kullaniyorsun bunuda birseyleri vurgulamak acisindan yani Türklerin Türkiyenin Kabilecilik anlayisindan kurtulamadigini bu hislerinle bizleri sürekli tartaklamaya calisiyorsun.. ama ben sana söyleyeyim bizler kabile Devlet degiliz cemaat öksürdümü hepimiz birden öksürmüyoruz.. Ermenilerden özürdilensin dedimi baskomutan herkes birden özürdilesin demiyor? Evet sayin Suheyla" Bugün gelismis Bati toplumlarinda cemaat öksürdümü hepsi birden öksürür.. BASIN Ermeniler katil dedimi hepsi birden ayni borazandan katildir diye bagirir.. basin yurt disinda tecavüzcü genclerini bizim tecavüzcümüz iyidir onu kurtaralim dedimi hep birlikte bizim tecavüzcümüz mükemmel tecavüz eder diye hep birlikte haykirir.. bizde artik yazmaya baslamayalim Kabilecilik nerden geliyor en büyük kabileler dünyanin neresine cöreklenmis hangi cadirlar üzerine kurulmus onlari bizleri yazdirma onun icin ikide birde su kabileni kaldir yazmaktan vaz gec bizde olsa olsa kisisel yetenekli kabilecilik anlayisini gelistirmeye yurt disina gidenler vardir fettul örnegi.. ülkemize sizin gibi Kabilecilik anlayisini dayatmak icin ben derim vaz gecin bu sevdadan. bugünlerde cemaat bagiriyor? somalide gemiler kaciriliyor bu bagiranlar hangi kabileyete dayaniyor Kabilecilik e mi yoksa sömürgecilige mi? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Suheyla, ilk defa bu forumda birileri benim yaklaşımımı Türk milliyetçiliği olarak algıladı "hey forumdaşlar,baken bakeyim buraya" diyesim geldi sabah sabah. İnanın ki Suheyla,ben hala dediklerini anlayan ama bunu neden burada söylediğini anlamayan bir forumdaşınım sadece.Seni şucu bucu ilan etmek mi?Haddime düşmez. Yalnız,arkadaşım;çok ilginç bir çıkışınız var;bunu bize açıklama yerine "sorularıma cevap veremedeniz" demeye devam ediyorsunuz. Sizin cevabınızı verecek kişi;en azından herhangi bir ifadesinde;"efendim,dünyada olup biten herşeyinin tek sorumlusu şu kişidir,bunu yapan ..... düşmanıdır." bakınız bu bile sizin yaklaşım ve sorularınızı oturtmaya yetmeyecektir. anlamaya çalışıyorum sizi;Suheyla toplumdan,tepkisizlikten şikayetçi diyorum çoğu zaman;ama şimdi nerden çıktı bu sorular;ya siz derdinizi anlatamadınız;ya biz anlatamadık ya da ... Suheyla ben yanıtımı verdim;duymak istediğin yanıt olmayabilir;ki bunu duymayınca bizi kavimci ilan etmişssiniz(beni bu ilan ettiğiniz şeklinde ki ifadenizi bizi ilan ettiğiniz ile açıklamaya çalışmanız;kusura bakmayın ama hoş değil) ben bu sorunun yanıtını gerçekten çok merak ettim. "kimi tartışıyoruz,neyi anlatıyoruz ki bize ısrarla başka zulümler ile kıyaslama yoluna giderek cevap veriyorsunuz ?" emin olun ki vereceğiniz yanıt;birbirimizi anlamamız açısından çok önemli. Suheyla,eğer yanıtınız yine aynı olacaksa;ben noktayı koyayım. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Sayin Suheyla' farkindaysan sürekli Kabilecilik kelimesini kullaniyorsun bunuda birseyleri vurgulamak acisindan yani Türklerin Türkiyenin Kabilecilik anlayisindan kurtulamadigini bu hislerinle bizleri sürekli tartaklamaya calisiyorsun.. ama ben sana söyleyeyim bizler kabile Devlet degiliz cemaat öksürdümü hepimiz birden öksürmüyoruz.. Ermenilerden özürdilensin dedimi baskomutan herkes birden özürdilesin demiyor? Evet sayin Suheyla" Bugün gelismis Bati toplumlarinda cemaat öksürdümü hepsi birden öksürür.. BASIN Ermeniler katil dedimi hepsi birden ayni borazandan katildir diye bagirir.. basin yurt disinda tecavüzcü genclerini bizim tecavüzcümüz iyidir onu kurtaralim dedimi hep birlikte bizim tecavüzcümüz mükemmel tecavüz eder diye hep birlikte haykirir.. bizde artik yazmaya baslamayalim Kabilecilik nerden geliyor en büyük kabileler dünyanin neresine cöreklenmis hangi cadirlar üzerine kurulmus onlari bizleri yazdirma onun icin ikide birde su kabileni kaldir yazmaktan vaz gec bizde olsa olsa kisisel yetenekli kabilecilik anlayisini gelistirmeye yurt disina gidenler vardir fettul örnegi.. ülkemize sizin gibi Kabilecilik anlayisini dayatmak icin ben derim vaz gecin bu sevdadan. Sayin Efendi, Sizi tebrik ederim. Siz yeni bir acidan elestirdiniz beni. Yani benim "editor" oldunuz. Kimse cevap vermedi dogrudan dogruya. Herkes dagitmak icin sorularima, sorularla cevap verdiler. Siz yeni bir yol buldunuz. Alıntı
Φ nizamoğlu Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Öncelikle, isim benzerliğinden kaynaklı, yapmış olduğum hatadan dolayı özür dilerim. Sayin Suheyla, görüş açınızdaki farkı bir nebze olsun, içinde yaşamış olduğunuz toplumda yanlış enformasyona tabi tutulduğunuzdan dolayı oluşmuş olduğunu düşünerek açıklamaya çalışmış olmakla birlikte, bazı sabit fikirlerinizle ve aslında gerçeği yansıtmayan Türk Toplumunun kabileci bir davranış biçiminde hareket ettiğinin sizin tarafınızdan dile getirilmesinde bir art niyet arıyorum. Kabilecilik zihniyeti, başka toplumlarda var olabilir ancak, Türk Toplumunda, ortak bir "bağ" vardır. Bu bağ, insanları bir arada tutan yegane kopmaz manevi unsurlardır. Bizi bir kabile olmaktan çok, bireylerin oluşturduğu bir topluluk halinde tanımlamanız gerekmektedir. Zira, kabile zihniyeti, bu manada örnek vermek gerekirse, japon toplumunda, çin toplumunda ve arap toplumunda görülen özelliklerdir. Biz buradan hareketle Türk Toplumunun tanımını yaparken, aynı ırktan insanların bir araya getirmiş olduğu topluluktan değil, Türklük şuuruna vakıf, Türkiye'nin maddi ve "manevi" sınırları içerisindeki insanlardan behsetmekteyiz. Türklük bu noktada bir ırka bağlı olmamakla birlikte, bir yüksek kültürün, bir yüksek sanatın, bir yüksek dünya insanlığının adıdır. Bu şuurda olan bu Toplumun insanları, yüzyıllar boyunca ortak hareket edebilmesini bilmişler, zaman zaman, ayrımlara düşmüşler, bölünmüşler, tekrar birleşmiş, devletleşmiş ama her zaman var olmuşlardır. Bu yüksek kültürün "bireylerinin" kabilecilik davranışı içinde hareket ettiğini söylemek, ya da örneklemelerin eksik olmasıyla birlikte, bu tür bir suçlamada bulunmak, konuya oldukça sığ yaklaşıldığını ve bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olunmadığını gösterir. Sizin bahsetmiş olduğunuz kabilecilik davranışını modellediğiniz örneklerdeki sorularda, ısrarla tartışmayı kendi istediğiniz noktaya çekmeye çalışarak, asıl amaçtan uzaklaştırmaya çalışmanız ve bu tartışmanın sonucu olarak da Türk Toplumunun kötülenmesi amacına hizmet etmeye çalıştığınız benim tarafımdan aşikardır. Bu yapmaya çalıştığınız, bilerek veya bilmeyerek (ki benim kanımca bilerek) kötüleme çalışmalarının üzerini örtmek için kullanmış olduğunuz, sizin bulunduğunuz toplumdaki insanlarla Türkiye adına yaptığınızı söylediğiniz çalışmaları ise, bir maske olarak kullandığınızı düşünmekteyim. Sizi konunun özünden ayrılmadan, binlerce insanın kendi yurtlarında evsiz, aşsız, işsiz, öksüz ve yetim kalmasının arkasında yatan nedenleri tartışmadan, bu nedenlerin, ne kadar vicdana sığan, ne kadar hukuka sığan yönleri olduğunu analiz etmeden, yüzeysel bir devlet başkanı ziyaretine yapılan ayakkıbılı saldırı şeklinde çözümleme yapmaya çalışmanız, abesle iştigalden ibaret olacaktır. Saygılar... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Türklük bu noktada bir ırka bağlı olmamakla birlikte, bir yüksek kültürün, bir yüksek sanatın, bir yüksek dünya insanlığının adıdır. Bu şuurda olan bu Toplumun insanları, yüzyıllar boyunca ortak hareket edebilmesini bilmişler, zaman zaman, ayrımlara düşmüşler, bölünmüşler, tekrar birleşmiş, devletleşmiş ama her zaman var olmuşlardır. Bu yüksek kültürün "bireylerinin" kabilecilik davranışı içinde hareket ettiğini söylemek, ya da örneklemelerin eksik olmasıyla birlikte, bu tür bir suçlamada bulunmak, konuya oldukça sığ yaklaşıldığını ve bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olunmadığını gösterir. Sizin bahsetmiş olduğunuz kabilecilik davranışını modellediğiniz örneklerdeki sorularda, ısrarla tartışmayı kendi istediğiniz noktaya çekmeye çalışarak, asıl amaçtan uzaklaştırmaya çalışmanız ve bu tartışmanın sonucu olarak da Türk Toplumunun kötülenmesi amacına hizmet etmeye çalıştığınız benim tarafımdan aşikardır. Bu yapmaya çalıştığınız, bilerek veya bilmeyerek (ki benim kanımca bilerek) kötüleme çalışmalarının üzerini örtmek için kullanmış olduğunuz, sizin bulunduğunuz toplumdaki insanlarla Türkiye adına yaptığınızı söylediğiniz çalışmaları ise, bir maske olarak kullandığınızı düşünmekteyim. Sizi konunun özünden ayrılmadan, binlerce insanın kendi yurtlarında evsiz, aşsız, işsiz, öksüz ve yetim kalmasının arkasında yatan nedenleri tartışmadan, bu nedenlerin, ne kadar vicdana sığan, ne kadar hukuka sığan yönleri olduğunu analiz etmeden, yüzeysel bir devlet başkanı ziyaretine yapılan ayakkıbılı saldırı şeklinde çözümleme yapmaya çalışmanız, abesle iştigalden ibaret olacaktır. Saygılar... Iste yukarda tekrar beni "kendimin bilerek Turk toplumunu kötülemeye çalişmamla suçlamaya" devam ederken, sizin kabileci olmadiginizi ispat etmek istiyorsunuz. Ayni sekilde, ben Dini konular altinda, Islam dinini elestrirken burdaki ayni arkadaslardan biri beni "Muslumanlari" sevmemekle sucladi. George Busha verilen Tepki için ben basit bir sordum niye bu kadar ofke var George Busha karsi? Sebepleri nedir? Bir çok diger "insanlarin zulum gordugu" ornekler verdim, ayni derecede Turkiyede boyle tepkiler olmadigindan dolayi. Bu ornekleri tekrar etmek faydasiz! Ben iddia yaparken bir cok orneklerle destekleyebilirim. Bu forumlardaki tartismalarim, ilk tartismalar degil. Yillardir devam eden bir seydir. Ben Türk/Kürt meselesinde Kürtleri savunabilecek bir şey soylersem/yazarsam, bana sorarlar "Kürtlerin hakkını savunduğunuza göre siz de Kürt olmalısınız”. Ben bir Islam dinini eleştrince "Sen Hristiyanmisin, misyonermisin?" gibi sozler supriz olmaz. Oysa, ben ne Kürtüm ne de Hristiyan. Bu gibi sozlerin, alakasiz olmasi bir yana, zihniyetin "Kabilecilik" oldugunu gosterir. Yani eger siz şu veya bu grubun haklarini savunuyorsaniz "Siz kürt olmalisiniz veya Hristiyan, Yahudi olmalisiniz". Bu zihniyetin, ifade etmek istedigi sey, ben o grubtan biri degilsem onlarin haklari beni ilgilendirmez. Kabilecilik "sizden" saymadığınız insanlarin hakkını göz ardı etmektir. Bunu anlamak isterseniz, yalniz duşunmek gerekir. Ornegin, Türkiyede dini özgürlük sadece Sünni Müslümanlar içinmi yoksa Aleviler, Şiiler, Hıristiyanlar ve diğer azınlıklar için de olabilirmi? Turkiye'de kalkip bir alevilerin hakkini savunursaniz ne olur? Ne gibi suçlamalar olur size? Ben bunu demek istiyorum "Kabilecilik" kelimesiyle. George Bush'a olan tepki, bilhassa kabilecilikten dogan tepkidir. Insanliktan degil. Ben Turkiye'de olan olaylari cok iyi takip ediyorum. Cok çirkin olaylari. Insanlarin baska bir grup'tan oldugu icin , Sivas sehrinde diri , diri yanan masumlar olaylari, ve butun sehir halkinin seyrettigi olaylari; Malatya'da insanlarin yollara cikip onune gelen masum insanlari, bir sopayla zorla "kelime-i- Sahadet" getirme olaylari gibi.... Yani ya bizdensin, ya degilsin zihniyeti ... Sayin Nizamoglu siz yazilariniza bakin. Beni Turk dusmani ilan ettiniz ve sahte bir maske giydigimi iddia ettiniz. Sanki, ben boyle şeyleri daha evvel duymamişim gibi ... sanki ben ilk defa bu suclamalari duymus gibi ... Sizin yazilariniz o kadar celişkideki, farkinda bile degilsiniz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Yukardaki yazida Türkiye'de oldugu iddia edilen olaylarin hemen hepsi dünyanin en gelismis ülkelerinde de olmaktadir,bu demektir ki sadece Türkler veya Araplar degil en gelismis ülkelerde bile kabilecilik zihniyeti vardir. Bilmiyorum,isgal edilmis bir ülkede,kan gölüne döndürülmüs bir ülkede kabileci olmamak icin örnegin neler yapilabilir; A-Isgalcilerle iyi gecinmek gerekir, B-Isgalcilere saygi gösterilmesi ve onlarin güclü oldugunu kabul etmek gerekir. C-Isgalcilere ayakkabi atilmaz,onlarla kabileci olmayan bir lisanla görüsmek gerekir. Amerika Irak'a tecavüz etmistir,kadinlarin irzlarina tecavüz edilmis,müslümanlara ait en kutsal yerler AMerikan askerlerinin camurlu ve kanli cizmeleri ile cignenmistir. Amerikan filimlerini izlerken Amerika'lilarin veya o kitaya göc etmis olan kim varsa beyaz adi altinda Kizilderililere neler yaptiklarini görüyorduk,aslinda gerceklerin film edilmis bir versiyonuydu o filimler.Gercek neydi?Gercek medeni (Kabileci olmayan)dünyadan insanlar o kitaya göc etmis altin bulma,arsa sahibi olma,umutlariyla oralara yerlesmeye calisirken,o kitaya ilk ayak basan kasifle baslayan bir soykirimada basladilar.Koca koca araziler onlara dar geldigi icin o kitanin yerlkileri olan Kizilderilileri ezmeye basladilar,Kizil derililerin oklari baltalari vardi sadece,karsilarindaki güc ise toplu tüfekli idi.Ama filimlerde hep Kizilderililer vahsi gösterildiler,hep kafa derisi yüzüyorlardi,masum beyazlar yani kabileci omayan beyazlar ise hayatlarini korumak icin onlarla savasdmak zorundaydilar. Asirlar önce o kitaya giderek Kizilderililerin yasam haklarini ortadan kaldiranlar bugünde Irak halkinin yasam hakkini ortadan kaldirmaya calismislardir,yakip yikmislar,katletmisler,bombalamislar ve bunlarin basi olan elebasi yüzü kizarmadan gelmis suc ortagi ile basin toplantisi yaparken bir gazeteci(tabiiki kabileci)aska gelmis ve sen bana kursun attin al bende sana ayakkabilarimi atiyorum diyerek ayakkabilarini atmistir.ALKISLANACAK BIR EYLEMDIR BU. Türkiye'da olanlari görüyorum diyor bir iletinin sahibi.Acaba Türkiye'de olanlar mi daha vahim yoksa Irak'ta yasanan can pazarimi.Türkiye'de olanlari hep kiniyoruz,Türkiye'nin birlik ve bütünlügüne karsi olmayan hicbir haksizligi savunan olmadi bugüne kadar,Türkiye'nin birlik ve bütünlügüne karsi olan olaylari bile elestirme hakkini neredeyse elimizden almaya calismaktadirlar. Kabilecilik ülke cikarlarina aykiri calisanlarla mücadele etmekse evet Türkiyede kabilecilik vardir,o zaman Bush yani Amerikalilar ise en büyük kabilecidirler,cünkü 11 Eylülden sonra döktükleri kanin orani 11 Eylülde dökülen Amerikan kanini cook gerilerce birakti,dolayisiyla Türkler degil aslinda Amerikalilar kabilecidir. Türkiye sinirlari icersinde asirlardir birlikte yasayan unsurlar vardir,bunlarin malum bir kesimi disinda kalan hepsi de Türkiye'nin birlik ve bütünlügü icin ellerinden gelen vatandaslik görevlerini yerine getirirler.Müslim gayri müslim farketmiyor.Türkiye'de art niyetliler disinda kalan Agop veya Mehmet'in birbiriyle sorunu zaten yok,bunu varmis gibi göstermekde art niyettir aslinda. Bilmiyorum Almanya hakkinda kabileci arkadasimiz ne düsünüyor ama bence en büyük kabilecilik olayi Almamyada yasanmis ve milyonlarca insan gaz odalarinda yakilmis ve icinde bulundugumuz zaman diliminde de Türklere karsi ayni faaliyetler belki ayni oranda olmasa bile hala mevcuttur.Tüm Avrupa'yi kapsar bu kabilecilik.Yabanci karsitligi,asirlardan beri genlerine islemistir Avrupalilarin.Iste Güney Afrika buna en canli ve taze örnektir. Türkiye ve Türk halkini tanimayan o topluma yabanci olan tabii ki Türkiyede kabilecilik iddiasinda bulunacaktir,hangi cevrede yetisirse bir insan o cevrenin rengine bürünür. Türkiye devlet gelenegine sahip bir ülkedir,hemde öyle basit 40-50 yillik bir devlet gelenegi degil asirlar boyu devam eden ve hala yasayan bir devlet gelenegi.Türk halkinin tarihini bilmeden yapilan her degerlendirme iste kabileci arkadasin yaptigi gibi yanlisliklarla dolu olmaktan öte gidemez. Türkiye'de toplumsal denecek bicimde bir kesimin bir kesime karsi eylemi yoktur,bazi gruplarin veya kisilerin yapmis oldugu insanlik disi olaylari tüm Türk halkina mal ederek bir milleti kabileci zihniyet diye suclayabilmek gercekten o millete duyulmayan bir sayginin ürünüdür. Ideolojik yaklasimlarla bir ulusu töhmet altinda birakmak,bir ulusu kabileci diye tanimlamak o ulusa karsi bir hakarettir elestiri degil. Milli hassasiyetleri hissedemeyenlerin,hicbir inanca bagli olmayanlarin, bu özellikleri tasiyanlara karsi duyarli olmalarini bekleme hakkimiz yok,ama saygi cercevesinde kalmalari insanin insana saygisi geregidir. Ülkesi düsman isgaline ugramis insanlarin verdigi mücadeleyi terörle bagdastirmak ise saygi kelimesinin bu kisilere ne kadar yabanci oldugunu gösterir. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Değerli Süheyla, burada size yapılmak istenen, "Aslan ABD, kötü Arapları/müslümanları nasıl da benzetiyor" demeniz. Bush'a ayakkabı atılınca "vuramadı ki, vuramadı ki" diye sevinmeniz. Çünkü eminim "tüh, ayakkabı suratına yapışacaktı ki" diye hayıflanıyorlar. Çünkü çok doğal olan kendisine doğru gelen bir cisimden korunma refleksini bile küçültücü biçimde ele alma eğilimi gösteriliyor. İşler semboller üzerinden götürülmeye alışılmış, Her yerde işler birtakım semboller üzerinden yürür ama, bu kutsal semboller artık ruhlara, genetiklere işlemiş. Sembolik bir hareket, büyük yankı getirebiliyor. Unutmayalım, bu insanlar toplanıp şeytan diye bir kaya parçasını taşlıyor, bir taşı öpmek için birbirlerini eziyorlar. Sembollerin bu kadar değer kazanması akıl almaz ama gerçek... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Değerli Süheyla, burada size yapılmak istenen, "Aslan ABD, kötü Arapları/müslümanları nasıl da benzetiyor" demeniz. Bush'a ayakkabı atılınca "vuramadı ki, vuramadı ki" diye sevinmeniz. Çünkü eminim "tüh, ayakkabı suratına yapışacaktı ki" diye hayıflanıyorlar. Çünkü çok doğal olan kendisine doğru gelen bir cisimden korunma refleksini bile küçültücü biçimde ele alma eğilimi gösteriliyor. İşler semboller üzerinden götürülmeye alışılmış, Her yerde işler birtakım semboller üzerinden yürür ama, bu kutsal semboller artık ruhlara, genetiklere işlemiş. Sembolik bir hareket, büyük yankı getirebiliyor. Unutmayalım, bu insanlar toplanıp şeytan diye bir kaya parçasını taşlıyor, bir taşı öpmek için birbirlerini eziyorlar. Sembollerin bu kadar değer kazanması akıl almaz ama gerçek... Gerçek olan akıl almaz olan değildir;akıl almaz olan gerçekleşemeyenlerdir.Burada denilmek istenen;kutsamak adıyla birilerini alçaltma değil;sadece alçalana verilen tepkidir. Alıntı
Φ nizamoğlu Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Sayın Suheyla, Ne yazık ki, okumuş olduğum kelimelerinizden kendinizi tam anlamıyla ifade edememenin vermiş olduğu sıkıntıyı görebiliyorum. Devamlı şekilde yanlış anlaşıldığınızı ve insanların sizi yanlış anlamasından dolayı, yargılamalarını dile getiriyorsunuz. Yani siz bana diyorsunuz ki, ben bu dünyaya kendimi ve fikirlerimi, istediğim gibi anlatırım, sizler benim söylemek istediklerimi benim anlattığım şekilde anlamak zorundasınız. Siz kendinizi anlatmayı veyahut savunduğunuz değeri yeteri kadar kapsamlı ve inandırıcı bir şekilde anlatamıyorsanız, bu sizi anlamayanların problemi değildir. İşin ikinci boyutu da şudur, insanlar sizi anlamak zorunda değildir. O yüzden, fikirlerinizi lütfen doğruymuş edasıyla dile getirmekten vazgeçin. Biz bir fikri, size aitse saygıyla karşılar ve tartışmaya değer buluruz, ancak lütfen bize yakıştırmalarda bulunmayın. George Bush hakkındaki tepkimizi, ısrarcı şekilde dile getirmemizden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz. İnsanların inançlarının, değerlerinin sizin için bir önemi yok mu? Bizler kişisel olarak da olsa, her hangi bir kişi hakkındaki hoşnutsuzluğumuzu, saygı çerçevesinde kalmak kaydıyla dile getirebileceğimiz bir zihniyetle yetiştirildik ve bunu ömrümüzün sonuna kadar da kullanacağız. Bu gün adı şudur, yarın budur, farketmez. Ayrıca içinde bulunduğunuz ve kendinizi bir hayat görüşünde sabitleyemediğiniz ruh halinizle, desteksiz ve köksüz bir şekilde konulara yaklaşmanız ise gerçekten çok esef verici. Biz isterdik ki, siz hümanist olun, hümanizm açısından sizinle tartışalım, biz isterdik ki, siz komunist olun, sizinle komunizm bakış açısına göre tartışalım, biz isterdik ki, siz anarşist olun, anirşizm kurallarına ve kaidelerine göre sizinle konuşalım. Ama ne mümkün! Siz bize hangi Dünya görüşüne göre sorular soruyorsunuz, kimi, neyi, hangi fikri savunuyorsunuz. Emin olun, bana direkt olarak ben amerikancıyım ve amerikanın çıkarlarına binaen hayat felsefemi oluşturmuş ve düşünce sistemimi buna oturtmuş biriyim deseniz, ben size daha fazla saygı göstereceğim ve en azından, sizin fikirlerinizin tabanı hakkındaki görüşlerimizi, gerçekten o tabanı kullanarak fikirlerini savunduğuna inandığım bir insanla tartışmış olacağım. Şu anki tavrınızla, ve kendi ağzınızla açıkladığınız insanların sizi yargılamaları ve bu noktadaki sıkıntılarınızın kaynağı, kendinizi bir görüş çerçevesinde sabitleyememenizdir. Pencerenin bu tarafından böyle görünmektedir. Ben bir tanımlama gerçekleştirdim bundan önceki yazımda. Bizler, mekan zaman kavramlarında düşünmüyoruz. Ortada bir zulm ve zalim varsa, karşısında durabilecek dirayette ve kararlılıkta bir milletiz. Siz bize nasıl, tarihinde bir kere bile olsun, hiçbir milleti sömürmemiş, hiç bir milletin onurunu ayaklar altına almamış, hiç bir milletin savaştan çıktıktan sonra bile dinine, ırkına, diline göre muamele etmemiş, yüksek kültür sahibi bir toplumu, kabilecilikle ve "bizden olmayanlara farklı muamele etmekle" yargılayabilirsiniz. Hem de bunun dik alasını yapan bir memleketin, devlet başkanı üzerinden! Saygılarımla... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Değerli Süheyla, burada size yapılmak istenen, "Aslan ABD, kötü Arapları/müslümanları nasıl da benzetiyor" demeniz. Bush'a ayakkabı atılınca "vuramadı ki, vuramadı ki" diye sevinmeniz. Çünkü eminim "tüh, ayakkabı suratına yapışacaktı ki" diye hayıflanıyorlar. Çünkü çok doğal olan kendisine doğru gelen bir cisimden korunma refleksini bile küçültücü biçimde ele alma eğilimi gösteriliyor. İşler semboller üzerinden götürülmeye alışılmış, Her yerde işler birtakım semboller üzerinden yürür ama, bu kutsal semboller artık ruhlara, genetiklere işlemiş. Sembolik bir hareket, büyük yankı getirebiliyor. Unutmayalım, bu insanlar toplanıp şeytan diye bir kaya parçasını taşlıyor, bir taşı öpmek için birbirlerini eziyorlar. Sembollerin bu kadar değer kazanması akıl almaz ama gerçek... Sayın Demirefe, bana olan tepkiye aldırmam. Benim maksadım bu çesit muameleleri ortaya çikarmak, tartısabilmek, Insanlara dusunmeleri için bir neden olabilmektir. Fikir ozgurlugunun cok kısıtlı oldugu bir ulke oldugunu biliyorum. Nitekim, ben bu konuda çok ornekler hatırlarım. mesala, Prof Atilla Yayla'ya yapılan tepkiler, gibi ... O yuzden, hic supriz olmuyor benim icin. çeliski olan şey, Ataturkun Turklere verdigi hurriyeti(fikir ozgurlugu) kullanan Professor Atilla Yayla'ya vatan hayini dediler. Musluman Ulkelerinin Islami elestirenlere karşi verdikleri tepkileride unutmak mümkün degil. Avrupada, "Islam Dini Sulh dini" olmadigini duyup, ofkelenen insanlarin, bu iddiayi yapanlara tepki olarak, dukkanlari, magazalari yakip, insanlari oldürenleri unutmakta mümkün degil. Bu çelişkileri gormeyenlere onu açiklamakda mümkün degil. Tepkiler bir yana, ama yinede denemek lazım! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 George Bush'a olan tepki, bilhassa kabilecilikten dogan tepkidir. Insanliktan degil. Tüm dünya kabileci demek ki. tüm dünyada nefret uyandıran, hatta nefret duyulma bakımından Usame Bin Ladin'i bile geçen bir adama duyulan tepki burada kabilecelikten öyle mi ? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Tüm dünya kabileci demek ki. tüm dünyada nefret uyandıran, hatta nefret duyulma bakımından Usame Bin Ladin'i bile geçen bir adama duyulan tepki burada kabilecelikten öyle mi ? Sayin Cyrano, siz cimbiz kullanip bunumu buldunuz? .. Maşallah size! Biz Turkiyeki tepkiden bahsediyorduk. Arada bir fark. Evet, Amerikada'da muazzam bir tepki var George Bush'a. Ben dahil onu sevmezler. Amerika'da Bushu destekleyenler %30 civarinda. Yani en az desteklenen Cumhurbaşkanlarindan biri. Ama konu o degildi. Konu Turkiyedeki tepki ve sebepleri. Bunu anlayabilmek icin; 1- Milliyetci olmamak lazim 2- Kabileci olmamak lazim 3- Dinci olmamak lazim Siz halan bunu anlamaya çabaliyorsunuz! Iyi sanşlar! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.