Φ jeune Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2008 sizce istiklal marsimizda aksayan taraflar varmi mesela dini terimler.. aklima su soruyu getiriyo benim turk olmanin yolu musluman olmaktan mi geciyor diye her turk istiklal marsini kabul eder ama inanci olmayan veya baska bir dine inanan turkler nasil olacak istiklal marsinda gecen dini terimleri nasil kabul edecekler akifin inancina cok buyuk saygimiz var ama herkez onun inandigi seylere inanmak zorundami bagimsizligimiz adina ozgurluk ve hurriyet adina cok guzel dizeler var ama keske dini terimler olmasaydi istiklal marsimizda nazimin dizelerini de eklemek isterim bizim istiklal marsinda aksayan bir taraf var bilmem nasil anlatsam akif buyuk sair inanmis adam fakat onun ben inandiklarinin hepsine inanmiyorum beni burda tutan sey sehit olmak vecdimi sanmiyorum mesela bakin gelecektir vaadettigi gunler sana hakkin hayir, gelecek gunler icin gokten ayet inmedi bize onu biz kendimiz vaadettik kendimize.. amacim asla karalamak degil kac zamandir aklimda sizilerin yorumunu almak istedim.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2008 Istiklal marsi,öyle hayal aleminde ilhama gelip yazilmis bir destan degildir,Istiklal marsi o günün sartlarini dile getiren ve Türk ulusunun yurduna göz dikenlerle yapilan savasin izlerini tasiyan bir destandir,Dünyanin tüm Milli marslarinda dini kavramlar az veya cok gecer,bu birazda insanlarin inanclariyla baglantilidir.Istiklal marsi yazildiginda ve kabul edildiginde sadece müslümanlar veya müslüman Türkler yoktu,diger unsurlarda vardi ve bunlar el birligi ile bu marsin yazilmasina vesile olan tarihi yazdilar.Kimse dini terimlerden rahatsiz olmadi,simdi olunuyorsa bunda baska bir neden aramak gerekir. Hrant Dink icin Istiklal marsi irkci bir marsti.Hrant Dink Istiklal marsi icin 'bölücülük yapiyor'diyebilecek kadar Istiklal marsi karsitiydi.Bu nedenlede Hrant Dink kendini Türk degil Türkiyede yasayan bir Ermeni olarak nitelemisti. ***** saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2008 sizce istiklal marsimizda aksayan taraflar varmimesela dini terimler.. aklima su soruyu getiriyo benim turk olmanin yolu musluman olmaktan mi geciyor diye her turk istiklal marsini kabul eder ama inanci olmayan veya baska bir dine inanan turkler nasil olacak istiklal marsinda gecen dini terimleri nasil kabul edecekler akifin inancina cok buyuk saygimiz var ama herkez onun inandigi seylere inanmak zorundami bagimsizligimiz adina ozgurluk ve hurriyet adina cok guzel dizeler var ama keske dini terimler olmasaydi istiklal marsimizda nazimin dizelerini de eklemek isterim bizim istiklal marsinda aksayan bir taraf var bilmem nasil anlatsam akif buyuk sair inanmis adam fakat onun ben inandiklarinin hepsine inanmiyorum beni burda tutan sey sehit olmak vecdimi sanmiyorum mesela bakin gelecektir vaadettigi gunler sana hakkin hayir, gelecek gunler icin gokten ayet inmedi bize onu biz kendimiz vaadettik kendimize.. amacim asla karalamak degil kac zamandir aklimda sizilerin yorumunu almak istedim.. İstiklal marşımızda''Kahraman ırkıma bir gül'' dediği için Hrand dink istiklal marşının ırkçılık yaptığını savunmuştu....birileri ırkçılık yapıyor diyerek, birileri dinciliyor diyerek bbu değerimizi yok etmeye çalışıyorlar...ne yapmalı yani çağımıza uygun bir istiklal marşımı hazırlayalım? Biz tükenip yok olmadıkça ne bayrağımız nede istiklal marşımız değişebilir... bu yoklamaların sonu yoktur.... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2008 Insanlarin Istiklal Marsini okurken nasil aldigiladigi onemli degilse kahraman irkima ne bir sozunde hangi irki on plana cikardigi yer almiyorki herkes kendi irki olarak bunu ustune alabilir bunun irkcilikla alakasi nerede anlamadim.. Amac gundem yaratmak yada ayrimcilik yapmaksa zaten bunu her sekilde beceriyorlar bir mars kalmisti el atmadiklari onuda yaptilar Ayrica sayin Jon istiklal marsinin ilk okunan kitasina bakarsaniz dini hic bir terim bulunmamaktadir toplumun butun kesmine hitap etmektedir Sairler bir siir yazarken senin inancini one cikarmazlar daha cok kendi duygularini on plana cikarirlar buda buyuk bir kesim tarafindan kendi uzerine alinir bugun sair Mehmet Akif Ersoy istiklal marsinda kendi dusuncelerini duygularini kaleme dokmustur ve siiri secen komitede bunu halk adina secmis ve daha uygun bulmuslardir bugun sen inanirsin yada inanmazsin bu senin secimindir.. saygilar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Daha önce çok sevdiğim dinsiz bir arkadaşıma söylemiştim ,sırf dine inadınınızdan yakında İstiklal Marşına da karşı çıkarsınız falan gibi bir anlamla.. Ben Türküm ,son dönemlerde ki olaylar ve gidişat yüzünden resmen ırkçı olacağım neredeyse, Müslümanım ve müslümanlığımla, ırkçılığımla, Atatürk severliğimle,Ezan sesine hassasiyetimle,ben ölürüm arkadaş.. ******** Türkiye yi seven Tarihinden değerinden kopmasın .. Unutmasın, unutturmasın.. Dedelerimizde iman olgusu olmasaydı,görürdünüz cesaretin ne hale geliverdiğini. Ölümlü dünyada toprak için,menfaat için mi savaşacaksınız, namusunuz için,Allah için, dininizi rahat yaşamak için mi savaşacaksınız?Toprak olmak mı cesaret verici, şehit olmak mı?Ateistseniz ateist olarak bakın hayatınıza,işte sisteminiz güzel,yiyin için gezin dolanın çalışın ,var mı alnınıza silah dayayan.. milletin diniyle uğraşmayın,insanlara dinlerini tehditteymiş gibi hissettirmeyin,hissettire hissettire güçlü olmaya çalışan yığınlarca Tarikatı patlattınız.. Hala gidişatı anlamıyor, hala dinle uğraşıp dine pirim kazandırıyorsunuz.halaa Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 İstiklal marşımızda''Kahraman ırkıma bir gül'' dediği için Hrand dink istiklal marşının ırkçılık yaptığını savunmuştu....birileri ırkçılık yapıyor diyerek, birileri dinciliyor diyerek bbu değerimizi yok etmeye çalışıyorlar...ne yapmalı yani çağımıza uygun bir istiklal marşımı hazırlayalım?Biz tükenip yok olmadıkça ne bayrağımız nede istiklal marşımız değişebilir...bu yoklamaların sonu yoktur.... Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. Bu cümle iyi anlaşılamamış anlaşılan yıllardır. Cesarete bakar mısınız... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Haaa, şimdi geldik din konusunun en hassas noktasına... Ben de çok sevdiğim bir dindar arkadaşıma eğer sırası gelirse İstiklal Marşımız neden değişmesin? konusunu açıklayacağıma söz vermiştim. İşte sırası geldi. Açıkça söylüyorum: Ben dogma karşıtı bir insanım. Dogmalara asla prim vermem. Fakat sembolik anlamda dinsel bağlamımı tıpkı doğduğum coğrafya, anadilim, ten ve göz rengim gibi, nedenselliğimin bir parçası olarak algılıyorum ve reddetme gereği duymuyorum. Ben bu coğrafyanın, bu bölgenin nedenselliklerinin doğurduğu, emzirdiği büyüttüğü çocuğuyum. Nasıl anneme dönüp "sen mi beni doğurdun?" diye küçümseyerek bakamazsam, o benim hayatta sahip olabildiğim yegane, biricik anneciğim, ona edilecek en küçük sözün beni de hedef aldığını varsaydığım kutsalımsa, beni ortaya getiren, düşüncemi, kültürümü yoğuran nedenselliklerin hiç birine hor bakamam. Bayrağım da öyledir. O benim bağımsızlığımın, ulusal onurumun ve dik başımın, kabarık göğsümün kutsal sembolü. O dalgalanırken benim göğsüm kabarır, onun nazlı nazlı dalgalanmaya devam etmesi için canımı düşünmeden veririm. Atatürk'üm de öyledir. O benim bağımsızlık savaşımın, onurlu direnişimin, baş kaldırışımın ve var olma mücadelemin sembolü, kutsalım. Ona laf edenin dilini tersine döndürmek boynumun borcudur. Dini semboller de böyledir. Ben dinin dogmatik yönünü kıyasıya eleştiririm. Bana kimse dogma kabul ettiremez. Ama sembolik anlamda din sembolleri, kutsal sembollerdir. Ezan bin yıldır bu topraklar üzerinde çınlamış, evet çınlayacaktır. Buna sussun artık çınlamasın demek benim içimi kanatır, razı olamam. O artık bir sembol olmuş. Sen de bin yıldır sembol olmayı başarsaydın, sen çınlatsaydın arkadaş, yok öyle yağma! Kutsallıkları tanımamanın bir sınırı vardır. Kurân yapraklarını huni yapıp çerez çekirdek dolduramazsınız, bu beni de yaralar. İstediğim kadar dogmaları yerden yere vurayım. İstediği kadar içeriği dogmatik olsun, içeriğine, empoze ettiklerine karşı olayım. O artık kutsal bir sembol olmuştur, ona saygısızlık yapamam. İsterse Muhammed kendi yazmış olsun, farketmez. Yine aynı şey geçerli: Sen yazsaydın bir kitap da bindörtyüz yıldır milyonlarca kişi ezberleseydi, senin kitabın kutsal olaydı. Sembolik anlamda kutsallık daima vardır. Anam kutsaldır, kızkardeşim kutsaldır, bayrağım, vatanım kutsaldır, kültürüm ve dinim de kutsaldır. Eleştirmekse anamı da, babamı da, vatanımı da dinimi de eleştiririm. Eleştiriden muaf hiç kimse ve hiç bir şey yoktur. Ama hakaret etmem, ettirmem. Bu saatten sonra "bırakın ya, hadi hepimiz toptan dinsiz olalım millet!" diyecek halimiz de yok. Dogmatik ele almayalım, sembolik ele alalım, yeter. Sembolik anlamda kutsallığın bir zararı yok, faydası vardır. Bazen öyle abuk haberler okuyoruz ki, "babası ve amcasının tacizine uğrayan genç kız!!!" Hoppala! Bu ne ya? Bu haber mi yalan, böyle omurgasız sürüngenlerle gerçekten paylaşıyor muyuz bu gezegeni, bu atmosferi ve bu suyu? Ne kadar dogma karşıtı olsam da dilimin ucuna gelmesin mi şimdi: "Yahu hiç mi Allahtan korkmadın, biiiiiiiiiiip!" denmez mi buna? Böyle sürüngen yumuşakçalarla paylaşıyoruz diye nasıl vatan toprağını kutsal tanımaktan vaz geçmeyeceksek, bayrak bunlara da gölge yapıyor diye kutsal tanımaktan vaz geçmeyeceksek, kutsalı yok edemeyiz arkadaşlar! Bu böyle biline... Kutsal sembolik anlamda varlığını daima koruyacaktır, koruması gerekir. Biz şimdilik bunu böyle bilelim de, bir bin yıl daha sonra ne olur hiç bilemeyiz. Bakın orasını hiç bilemeyiz. Kutsallar da görecelidir tabii ki. Dünyanın son gününe kadar aynen geçerli kalacak hiç bir şey yoktur, bu da böyle bilinmeli, o ayrı konu... İstiklal Marşı da değişmez dogma değildir elbette... Ama ben naçiz ömrüm boyunca bu marş bu bayrak dalgalanırken okunsun istiyorum. Bu uğurda canımı da veririm yani... Gerisini torunlarımız düşünür... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 İstiklal Marşı'mız bu ulusun destanını anlatan ve her dizesinde bu ulusun ayrı bir değerine methiye içeren bir şaheserdir..O rengine kurban olduğum şanlı albayrağım altında bulunan ve bulunmaktan gocunmayan hiçkimse İstiklal Marşı'mızı sorgulamamalı bence.. Hrant Dink'in adı geçti diye söylüyorum..İlla sorgulanacak bir marş arıyorsanız buyrun Mer Hayrenik'te (Ermenistan Ulusal Marşı) geçen: ''Topraklarımız işgal altında, bu toprakları azat etmek için ölün,öldürün'' Ne anlama geliyor,onu sorgulayın.. Saygılar.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Sadece İstiklal Marşı değil. Askerde söylemeyi ve söyletmeyi en çok sevdiğim marş "İstiklal Savaşı Marşı" idi. Daha: "İstiklal Savaşı gençleriyiz biz!" diye postalları yere var güçle vurarak yürümeye başladığımız anda yer yerinden oynuyor sanırdım. "İstiklal savaşı tipide karda..." derken iliklerime kadar ürperirdim. Ayağı çarıksız, mermisi bitmiş süngü takmış yiğitlerin coşkusunu içimde duyardım. Tabii, Kurtuluş savaşı coşkusundan çok şey kaybettik. Son İstiklal savaşı tanığımızı da toprağa vereli artık bilmiyorum, sanki öyle çok şey değişti ki, bilmiyorum. Siz de gördünüz mü o üstü başı yırtık pırtık, açlıktan zayıflamış, yüzü güneşten yanmış ama omuzları dik, başı dik Mehmetçik fotoğraflarını? Mutlaka görmüşsünüzdür. Onların bakışları karşısında can borcum varmış, ödeyememişim gibi ezilip büzülüyorum... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Sadece İstiklal Marşı değil. Askerde söylemeyi ve söyletmeyi en çok sevdiğim marş "İstiklal Savaşı Marşı" idi. Daha: "İstiklal Savaşı gençleriyiz biz!" diye postalları yere var güçle vurarak yürümeye başladığımız anda yer yerinden oynuyor sanırdım. "İstiklal savaşı tipide karda..." derken iliklerime kadar ürperirdim. Ayağı çarıksız, mermisi bitmiş süngü takmış yiğitlerin coşkusunu içimde duyardım. Tabii, Kurtuluş savaşı coşkusundan çok şey kaybettik. Son İstiklal savaşı tanığımızı da toprağa vereli artık bilmiyorum, sanki öyle çok şey değişti ki, bilmiyorum. Siz de gördünüz mü o üstü başı yırtık pırtık, açlıktan zayıflamış, yüzü güneşten yanmış ama omuzları dik, başı dik Mehmetçik fotoğraflarını? Mutlaka görmüşsünüzdür. Onların bakışları karşısında can borcum varmış, ödeyememişim gibi ezilip büzülüyorum... Siz de gördünüz mü o üstü başı yırtık pırtık, açlıktan zayıflamış, yüzü güneşten yanmış ama omuzları dik, başı dik Mehmetçik fotoğraflarını? Mutlaka görmüşsünüzdür. Onların bakışları karşısında can borcum varmış, ödeyememişim gibi ezilip büzülüyorum... Ama can borcu olmayanlarda var.. 1915.de Türk ordusunu arkadan vuranlara bir avuc intikam timinin ABD nin emriyle, onlarin ayagina gidenler den anlasiliyor böyle vatan severlik olmaz.. biraksalar AKP bunlarin soykirimini da taniyacakti bu kadar baskiya ragmen ayagina gidip özür dileyenlerden baska cosku beklenemez bunun adı istiklal marsi coskusu dur..Istiklal Marşında aksayan taraflar yoktur aksayan kafalardir. Istiklal Marşında renk din siyaset aranmaz aranan coskudur o coskuda bize yakisan türde yazilmis.. Siz de gördünüz mü o üstü başı yırtık pırtık, açlıktan zayıflamış, yüzü güneşten yanmış ama omuzları dik, başı dik Mehmetçik fotoğraflarını? iste bu fotoğrafları yaninda yer alabilmektir.. herkesin bu fotoğrafların yaninda yer alamayacagi kesindir.. bugün Avrupada askere alinanlar sinavdan gecirilir sinavi kazanamayanlar askere alinmazlar onlar biliyorki herkes bu ülkenin vatandasi olabilir ama herkes istklal coskusuyla bu vatani savunamaz.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 güneşten yanmış ama omuzları dik, başı dik Mehmetçik fotoğraflarını? iste bu fotoğrafları yaninda yer alabilmektir.. Evet ben o fotoğrafın yanında ve omuz omuzayım, bundan da gurur duyarım. Ulusal savunma söz konusu oldu mu söz biter, tartışma biter, anlaşmazlık biter. Hepimiz omuz omuza veririz. Çünkü ulusal onurumuz olmadan hiç ama hiç bir şeyimiz olamaz... Ne dinimiz olur ki tartışalım, ne haysiyetimiz olur ki savunalım, ne şerefimiz olur ki koruyalım... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Istiklal marsi,sadece bir destan degildir,o ayni zaman da ulusa genclige bir uyaridir.Örnegin; Bastigin yerleri "toprak"diyerek gecme,tani! Düsün altinda binlerce kefensiz yatani. Sen sehid oglusun,incitme yaziktir atani, Verme,dünyalari alsan da bu cennet vatani. misralarinda bizlere bir ögüt bir uyari bir hatirlatma vardir.Vatan topragini öyle bilmem ne amaclarla baskalarina verilsin diyerek IH arayanlara bir ihtar vardir. Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda? Süheda fiskiracak topragi sıksan süheda! derken Mehmet Akif,TÜrkiye'nin her karis topragindan bahsetmis ve her karis toprakta bu vatan icin kanini dökmüs insnalrin yattigini dile getirmistir,ayirim yapmamistir,Türk veya Kürt veya Cerkez dinli veya dinsiz demeden o tarihi misralarla beynimize kazimaya calismistir.Bugün ülkeyi bölmek isteyenlere gecit verilmemesini bize anlatmaya calismistir.Bayrak Türkiye üzerinde yasayan herkesin bayragidir,ondan mi gocunuluyor yoksa. Mehmet Akif Ersoy,ölümünden kisa bir süre önce kendisini hasta yataginda ziyarete gelenlerden birisinin, -Acaba Istiklal marsi yeniden yazilsa daha iyi omaz mi?diye sordugunda,Mehmet Akif hasta yatagindan dogrulup; -Allah bir daha bu millete bir Istiklal marsi yazdirmasin demistir. Evet,Allah bir daha bu memleketin,bu milletin bagimsizligini tehlikeye düsürmesin ve bir daha onu bir Istiklal marsi yazmaya mecbur etmesin! saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Evet ben o fotoğrafın yanında ve omuz omuzayım, bundan da gurur duyarım. Ulusal savunma söz konusu oldu mu söz biter, tartışma biter, anlaşmazlık biter. Hepimiz omuz omuza veririz. Çünkü ulusal onurumuz olmadan hiç ama hiç bir şeyimiz olamaz... Ne dinimiz olur ki tartışalım, ne haysiyetimiz olur ki savunalım, ne şerefimiz olur ki koruyalım... Iste sayin Demirefe,biz bizi yönetenlere diyoruz ki;bizi,serefimizi,haysiyetimizi,dinimizi ve BAGIMSIZLIGIMIZI kaybettirmeden tehlikeye atmadan AB ne sokacaksaniz sokun.Birileri öyle istiyor diye siyaset yapmayin, AB kapilarinda bizi paspas yaptirmayin. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Malatya'nın merkeze bağlı Battalgazi ilçesi Battalgazi Milli Eğitim Turgut Özal İlköğretim okulu ders giriş saati 12:00 haftabaşı pazartesi günleri okunması gereken İstiklal Marşı şu ana kadar bir defa senenin başında okundu, başka okunmadı. Bu okulda yaşanan İstiklal Marşı alerjisinin yönetim kadrosunun tutumundan gerçekleştiği halkın arasında konuşulan konudur. AKP ve AKP çizgisindeki cemaatlere yakın olduğu söylenen Milli Eğitim yöneticileri zihniyetleri gereği bu konu sürekli gündemde olduğu halde halen soruşturma başlatmamışlardır. AKP iktidarında bu gibi alerjilere sık sık rastlanmaktadır. Milli hassasiyeti olan yöneticileri, müfettişleri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Alıntı. mekanım.de Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Malatya'nın merkeze bağlı Battalgazi ilçesi Battalgazi Milli Eğitim Turgut Özal İlköğretim okulu ders giriş saati 12:00 haftabaşı pazartesi günleri okunması gereken İstiklal Marşı şu ana kadar bir defa senenin başında okundu, başka okunmadı. Bu okulda yaşanan İstiklal Marşı alerjisinin yönetim kadrosunun tutumundan gerçekleştiği halkın arasında konuşulan konudur. AKP ve AKP çizgisindeki cemaatlere yakın olduğu söylenen Milli Eğitim yöneticileri zihniyetleri gereği bu konu sürekli gündemde olduğu halde halen soruşturma başlatmamışlardır. AKP iktidarında bu gibi alerjilere sık sık rastlanmaktadır. Milli hassasiyeti olan yöneticileri, müfettişleri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Alıntı. mekanım.de Malatya nın her yerinde, tören esnasında İstiklal Marşını duyar duymaz insanların olduğu yerde çakılı kalıp ayakta eşlik ettiği ortamda ,merak ettim bu okulu doğrusu.. Malatya ki DTP li lerin gösterisine bile geçit vermeyenler.. Varsa böyle bir değişim, böyle bir gidişat, elbette gereği yapılmalı... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Malatya nın her yerinde, tören esnasında İstiklal Marşını duyar duymaz insanların olduğu yerde çakılı kalıp ayakta eşlik ettiği ortamda ,merak ettim bu okulu doğrusu.. Malatya ki DTP li lerin gösterisine bile geçit vermeyenler.. Varsa böyle bir değişim, böyle bir gidişat, elbette gereği yapılmalı... Sevgili ftoyd internette haberleri gezinirken dikkatimi çekti bu haberi malatyalı bir arkadaş yapmış ne kadar doğrudur bilemeyiz fakat okulun zihniyeti bunu yaparsa halk nerden bilecek,eğer öyle birşey varsa ,anlaşılan hala kimsen dikkatini çekmemiştir. Malatya milli duyguları güçlü olan bir ilimizdir ,herkes istediği gibi at koşturamaz orada. eminim böyle birşey varsa hesabını soracaklardır. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Saat 12de derse giren bir ogretmen ogrencilere nasil Istiklal marsini okutacak.. En guzel ornek Aktutun ilkokulu Sayin Ugur Dundar haberini yapmisti okulda ders yapilmiyor ogrenciler okula gitmiyordu ama Ogretmen ve Kaymakama gore ise okulda egitim suruyordu simdi Bu haber yapilmadan once yabanci birisi Aktutune gitmis olsaydi ve okulun kapali oldugunu gorseydi ne dusunurdu ?? Bugun sizin sozunu etmis oldugunuz ilcedeki okulda Istiklal Marsi okunmuyorsa bu ogrencilerin veya ilce sakinlerinin hatasi degildir bu yetkililerin hatasidir ve bu tarz olaylar dogu bolgelerinde daha kolay yapilmaktadir cunku o bolgelerde denetimler daha az veya uzak oldugu icin dikkatini cekmiyor kimsenin.. Ama konu dini simgelere gelmisken bende bir olayi anlatayim bu olay ne doguda ne karadenizde nede akdeniz bolgesinde olmustur bu Turkiyenin metropolitan sehri Istanbulda oldu ve gercektir.. Kuzenim Hukuk egitimi aliyor ve staj icin Turkiyedeki yabanci bir ulkenin konsoloslugunda staj yapti bir yil ve oradan geldikten sonra yasadigi bir olayi anlatti.. Is yerindeki arkadasi ezan okunurken kufur etmis ve devam etmis bu ezanin okunmamasi icin kac defa sikayet dilekcesinde bulunduk ama halen bir sonuca ulasilmadi diye kuzenime anlatmis.. Dini sembollerinize boyle sahip cikiyorsaniz kusura bakmayin ama Milli Sembollerinizede ayni sekilde sahip cikarsiniz... Saygilar Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Sevgili ftoyd internette haberleri gezinirken dikkatimi çekti bu haberi malatyalı bir arkadaş yapmış ne kadar doğrudur bilemeyiz fakat okulun zihniyeti bunu yaparsa halk nerden bilecek,eğer öyle birşey varsa ,anlaşılan hala kimsen dikkatini çekmemiştir. Malatya milli duyguları güçlü olan bir ilimizdir ,herkes istediği gibi at koşturamaz orada. eminim böyle birşey varsa hesabını soracaklardır. Bence de soracaklardır Sevgili Kaplan, ben de ordanım öyle ya da böyle, ruhumuzda yer etmiş bir kere milli kavramlar. Aileme minnetim sonsuz bu konuda. Ve ve Yakışıklı arkadaşımızda haklı aktarımında.. Değerlerinden git gide uzaklaşan ve hatta utanan insanlar artarken bu ülkede, neye ne derece sahip çıkılabilir. İşte bu noktada o değerlere sımsıkı, daha da sıkı tutunmak için tepkimiz var. Olmayan tehditten tepki doğar mı? Ancak olan tehditten tepki doğar... O tepki de hep güçlü olmamız dileğiyle.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2008 İstiklal marşının bestesinde bazı müzikal hatalar vardır. Yani beste ile güftenin senkronunda. Hepimiz ilk ve ortaöğrenimde istiklal marşı okurken o kısımda zorlanırdık o kısımda marşın sözleri hızlı hızlı yutularak söylenirdi. birde marşın yazıldığı yıllarda, henüz ırk kelimesi literatürde ve siyasal alanda, 1930'larda kullanıldığı şekliyle kullanılmadığı için "kahraman ırkım" ifadesi o tür bir anlam içermemektedir. Marşın söz yazarı Mehmed Akif Ersoy gibi ümmetçi dünyagörüşüne sahip bir insanın zaten bu tür bir anlamda kullanmış olması imkansızdır. Fakat marşın yazımından onlarca yıl sonra dünyada olup bitenler yüzünden, "kahraman ırkım" ifadesi soğuk durabilmektedir. Benim eskiden beri merak ettiğim bir konu , daha doğrusu dikkatimi hep çeken bir konuda. İstilal Marşımızda , Türk ve Türkiye kelimelerinin hiç geçmiyor oluşudur. Ne bileyim şeklen biraz tufah duruyor. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 İstiklal marşının bestesinde bazı müzikal hatalar vardır. Yani beste ile güftenin senkronunda. Hepimiz ilk ve ortaöğrenimde istiklal marşı okurken o kısımda zorlanırdık o kısımda marşın sözleri hızlı hızlı yutularak söylenirdi. birde marşın yazıldığı yıllarda, henüz ırk kelimesi literatürde ve siyasal alanda, 1930'larda kullanıldığı şekliyle kullanılmadığı için "kahraman ırkım" ifadesi o tür bir anlam içermemektedir. Marşın söz yazarı Mehmed Akif Ersoy gibi ümmetçi dünyagörüşüne sahip bir insanın zaten bu tür bir anlamda kullanmış olması imkansızdır. Fakat marşın yazımından onlarca yıl sonra dünyada olup bitenler yüzünden, "kahraman ırkım" ifadesi soğuk durabilmektedir. Benim eskiden beri merak ettiğim bir konu , daha doğrusu dikkatimi hep çeken bir konuda. İstilal Marşımızda , Türk ve Türkiye kelimelerinin hiç geçmiyor oluşudur. Ne bileyim şeklen biraz tufah duruyor. Sayin Cyrano Istiklal Marsi Turkiye Cumhuriyeti topraklarinda yasayan butun kesime hitap etmektedir illaki toplumun bir kesimine hitap etmesi icin icinde Turk, Turkiye kelimelerinin gecmesi gerekmiyor.. Istiklal marsinin yazildigi donemde irk milliyetciliginden daha cok Din milliyetciligi vardir ve buda Milli marsimizin misralarinda yer almaktadir.. Bir Digeri ise mars Daha cok Bayragimiz icin yazilmistir Al yildizli bayragi goklerde dalgalanmasi bir dakika tereddut etmeden ugruna canini dusunmeden verecek vatanseverlerin bulundugunu anlatmistirki bunun icinde illaki turk olmasi gerekmiyor.. Zira o savasta milyonlarca insan omuz omuza carpisip ay yildizli bayragin dalgalanmasinda sehit oldular ve irk ayrimi yapilmadi.. Eger bugun milli marsimizi yeniden duzenlemek isteyenler eminimki kendi menfaatleri dogrultusunda yeni bir mars yazarlar o mars onlarin olsun benim milli marsimla bir sorunum yoktur.. her dinledigimde tuylerim diken diken olur.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Sayin Cyrano Istiklal Marsi Turkiye Cumhuriyeti topraklarinda yasayan butun kesime hitap etmektedir illaki toplumun bir kesimine hitap etmesi icin icinde Turk, Turkiye kelimelerinin gecmesi gerekmiyor.. Istiklal marsinin yazildigi donemde irk milliyetciliginden daha cok Din milliyetciligi vardir ve buda Milli marsimizin misralarinda yer almaktadir.. Bir Digeri ise mars Daha cok Bayragimiz icin yazilmistir Al yildizli bayragi goklerde dalgalanmasi bir dakika tereddut etmeden ugruna canini dusunmeden verecek vatanseverlerin bulundugunu anlatmistirki bunun icinde illaki turk olmasi gerekmiyor.. Zira o savasta milyonlarca insan omuz omuza carpisip ay yildizli bayragin dalgalanmasinda sehit oldular ve irk ayrimi yapilmadi.. Eger bugun milli marsimizi yeniden duzenlemek isteyenler eminimki kendi menfaatleri dogrultusunda yeni bir mars yazarlar o mars onlarin olsun benim milli marsimla bir sorunum yoktur.. her dinledigimde tuylerim diken diken olur.. içinde Türk veya Türkiye kelimesi geçince ırkçı mı oluyor ? Türk ve Türkiye kelimesi geçince toplumun bir kesimine mi hitap etmiş oluyor ? Yoksa sizin bu kelimelerle mi bir sorununuz var ? Birde nasıl bir çelişki. Uğruna vatanseverlerin canını düşünmeden verdiği bayrağın adıda Türk Bayrağı, adı böyle olduğu için herkese hitap etmiyor mu ? Bak "bayrağımız" diyorsun. Demekki adı Türk Bayrağı olması sana hitap etmesine engel değil. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Sayin Cyrano Ben yazimda icinde Turk yada Turkiye kelimesi veyahut Turk Bayragi sozcugu geciyor diye bir rahatsizlik duydugumu belirtmedim ayrica Bu Turk yada Turkiye kelimesinin gecmemesini tuhaf bulan sizsiniz ben degilim bende aciklamasini yaptim Milli marsimizin yazildigi donemde Irk uzerine dayali bir milliyetcilik yoktu ve askerleri motive amacli yazilmis ve daha sonrada milli mars olarak kabul edilmistir Sirf icerisinde Turk yada Turkiye sozu gecmiyor diyede Milli marsimizin degistirilmeside gerekilmiyor.. Ve yine carpitiyorsunuzki ugrunda bu vatan icin can veren sehitler hic bir zaman sen turksun ben degilim sen savas ben savas dememislerdir ve aslada demezler onlar herzaman tek yurek ve tek bilek olarak savasmislardir dini dili irki her ne olursa olsun.. Egerki icinde Turk veyahut Turkiye sozu gecmiyor diye siz bir sorun yasamaktaysaniz oda sizin sorununuz .. Ben her zaman icin Turk oldugum icin gurur duymusumdur ve boyle ufak tefek kelime oyunlariylada kafami yormam saygilar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Sayin Cyrano Ben yazimda icinde Turk yada Turkiye kelimesi veyahut Turk Bayragi sozcugu geciyor diye bir rahatsizlik duydugumu belirtmedim ayrica Bu Turk yada Turkiye kelimesinin gecmemesini tuhaf bulan sizsiniz ben degilim bende aciklamasini yaptim Milli marsimizin yazildigi donemde Irk uzerine dayali bir milliyetcilik yoktu ve askerleri motive amacli yazilmis ve daha sonrada milli mars olarak kabul edilmistir Sirf icerisinde Turk yada Turkiye sozu gecmiyor diyede Milli marsimizin degistirilmeside gerekilmiyor.. Ve yine carpitiyorsunuzki ugrunda bu vatan icin can veren sehitler hic bir zaman sen turksun ben degilim sen savas ben savas dememislerdir ve aslada demezler onlar herzaman tek yurek ve tek bilek olarak savasmislardir dini dili irki her ne olursa olsun.. Egerki icinde Turk veyahut Turkiye sozu gecmiyor diye siz bir sorun yasamaktaysaniz oda sizin sorununuz .. Ben her zaman icin Turk oldugum icin gurur duymusumdur ve boyle ufak tefek kelime oyunlariylada kafami yormam saygilar Benim yazımda istiklal marşı değiştirilmelidir gibi bir önerim bir ifadem mi var ? Bir ülkenin milli marşının içinde ülkenin veya milletin adının geçmemesi elbette tuhaftır. Bende bunun tuhaf olduğunu dikkatimi çektiğini belirtmişim. Bunun üzerinden marşla ilgili olumsuz bir görüş mü bildirmişim ? "Tespit" diye birşey duymadın mı hiç ? Buna karşı türk ve türkiye kelimesi geçse sanki ırkçılık olacakmış gibi tepki veren sensin... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 "Deutschland,Deutschland, über alles," Türkcesi:"Almanya,Almanya Herseyin üstünde" Almanlar simdi Irkcimi yoksa ülkelerini sevdikleri icin adını mi kullanmislar bu Milli marslarinda.. saygilarla Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2008 Sayin Cyrano Ben sizin tespitlerinize birsey dedigim yok ayrica ben Turk yada Turkiye kelimesi gecince irkcilik olacakmis diye bir sozde kullanmadim benim kullandigim soz Istiklal marsinin yazildigi donemde din milliyetciligi vardi bugunki gibi irka dayali bir milliyetcilik yoktu ve marstada din milliyetciligi zaten goruluyor dedim.. Yazilanlari iyi okuyun lutfen sonra yorum yapin saygilar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.