Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Edindigim bilgiye göre,Ankarada'ki kavga esnaf ögrenci kavgasi degil,sol görüslü ögrencilerin acmis oldugu standa sag görüslü ögrencilerin saldirisi seklinde baslamis ve büyümüs.Ülkemizde oldu bitti bu sag sol cekismeleri vardir.Bu nedenle bir tarafa kucak acip diger tarafi tehlikeli göstermek bence en yakisiksiz bir yaklasimdir.Ayni kavga sag görüslü ögrencilerin actigi standa sol görüslülerin saldirisi seklinde olsaydi acaba bu nasil yorumlanacakti?Eminim ki o zaman söyle denecekti:

Fasistlerin standina devrimci tepkisi!....

saygilarla

:D

sevgili politika, bu yönde tek bir örnek dahi yok. senin bildiğin bir olay varsa bizimle de paylaş.

ve eğer sağ görüşlülerin açtığı bir standa sol görüşlüler nedensiz yere bu şekilde saldırsaydı onları en çok ben eleştirirdim. kendi adıma da yanıtı mı vermiş olayım :)

belli bir kesimi tehlikeli göstermek kötüdür evet; ama ben ne yapayım ki bu ülkenin sağı enerjisini sömürgecilerinden alıyor.

Gönderi tarihi:
Edindigim bilgiye göre,Ankarada'ki kavga esnaf ögrenci kavgasi degil,sol görüslü ögrencilerin acmis oldugu standa sag görüslü ögrencilerin saldirisi seklinde baslamis ve büyümüs.Ülkemizde oldu bitti bu sag sol cekismeleri vardir.Bu nedenle bir tarafa kucak acip diger tarafi tehlikeli göstermek bence en yakisiksiz bir yaklasimdir.Ayni kavga sag görüslü ögrencilerin actigi standa sol görüslülerin saldirisi seklinde olsaydi acaba bu nasil yorumlanacakti?Eminim ki o zaman söyle denecekti:

Fasistlerin standina devrimci tepkisi!....

saygilarla

Malesef varsayimlarla sonuca varilmiyor. Devrimciler asla saldirmaz, sadece nefsi müdaafa yaparlar. Durduk yere saldiran bir devrimci eylem biliyorsaniz gösterin en basta ben buradan kinayayim.

Olay burada sag sol kavgasi degil, gercek yurtseverlerle taseronculuk yapan kendi halkinin haklarini savunmayan zihniyet arasindaki bir kavgadir.

Gönderi tarihi:

Durup dururken saldirmazmis devrimciler,evet durup dururken saldirmaz sadece bir evi cephanelik yapar ve masum insanlari katlederler. Mahir Cayan ve Abdullah Öcalan'da bir zamanlarin devrimcileriydiler.

Komünizm cökmesine,SSCB dagilmasina,Rus desteginin kalkmasina ragmen "sol terör"Türkiye'de hep devam etmistir.Komünizm'in bu yetimleri hala devrim ümidindedirler.

Devrimci gecinen DHKP-C Terör örgütünün cinayetlerinden biride Özdemir Sabanci'nin öldürülmesidir.Eski Adalet Bakani Mehmet Topac'in öldürülmeside devrimcilerin cinayetlerinden biridir.Law silahlari ile saldirilar yapanlar da devrimcilerdir.

Bu örnekler cogaltilabilir.

Sol diyince devrimci sag diyince fasist yaftasi devrimci gecinmenin bir taktigidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Durup dururken saldirmazmis devrimciler,evet durup dururken saldirmaz sadece bir evi cephanelik yapar ve masum insanlari katlederler. Mahir Cayan ve Abdullah Öcalan'da bir zamanlarin devrimcileriydiler.

Komünizm cökmesine,SSCB dagilmasina,Rus desteginin kalkmasina ragmen "sol terör"Türkiye'de hep devam etmistir.Komünizm'in bu yetimleri hala devrim ümidindedirler.

Devrimci gecinen DHKP-C Terör örgütünün cinayetlerinden biride Özdemir Sabanci'nin öldürülmesidir.Eski Adalet Bakani Mehmet Topac'in öldürülmeside devrimcilerin cinayetlerinden biridir.Law silahlari ile saldirilar yapanlar da devrimcilerdir.

Bu örnekler cogaltilabilir.

Sol diyince devrimci sag diyince fasist yaftasi devrimci gecinmenin bir taktigidir.

saygilarla

Malesef gene bu konuda da Elma ile Armutu birbirine karistirmisiz, hele hele Mahir Cayan gibi gerecek bir devrimciyi Apo gibi MIT destekli Ergenekon kokulu bir bölücüyü ayni saflarda tutmaniz ve gene Özdemir Sabanci olayindaki ergenekon parmaginin, yani devrimci olmayan , kendilerini sadece öyle lanse eden halktan kopuk eylemler yapan, MIT ve Ergenekoncularla ortak is yaparak kaos ve Cunta ortami yaratmak icin yapilan ortak eylemleri devrimcilerin üzerine yikmaniz. Gercekten cok ilginc. Bularin tümü tek tek ortaya cikacak, er veya gec. Catli'larin ve o bahsettigin sözde devrimcilerin nasil Ergenekoncular tarafindan ayni ortak eylemlerde kullanildigini bilmeyen yok.

Gönderi tarihi:

.

.

.

saygilarla

sağcılar tarafından saldırıya uğrayan bu gençleri terörist mi ilan ediyorsun sevgili kardeşim?

Gönderi tarihi:
sağcılar tarafından saldırıya uğrayan bu gençleri terörist mi ilan ediyorsun sevgili kardeşim?

Ne zannetmistiniz sn Rua? Mafya, cete ve taseron kuruluslarin mensuplari devamli vatanperver olurlar, cünki onlar devleti asla elestirmezler cünki her türlü gecimlerini ve yollarini bulduklari bir kurum, ama söz konusu devrimciler olunca, tabiiki vatanhaini ve teröröst olurlar, cünki onlar kardeslikten, esit vatandasliktan ve ezilenlerden yanadirlar. Dogal olarak devlet ile kavgali duruma düsüyorlar, cünki devletin her yaptigina amen demiyorlar ve devamli sorguluyorlar. Onlar terörist olmasinda benmi olayim be dostum?

Gönderi tarihi:
Onlar terörist olmasinda benmi olayim be dostum?

birilerini terörist ilan etmeden önce, yaşanan bazı şeyleri sorgulamakta fayda var. sol kavramının akıllara hemen bölücü-terörist imgesini getirmesi, doğru değildir ve geçmişten bugüne devam eden sağcı politikaların ürünüdür.

ben sevgili politika arkadaşımın, düşünen, sorgulayan, aklı başında biri olduğunu gayet iyi biliyorum.

bu açıdan sağcı yaklaşımın bu ülkeye ne zaman birlik, beraberlik, huzur ve refah getirdiği sorusunu cevaplamasını isterim. sağ her zaman bölmüştür ve sömürüye hizmet etmiştir; bunu birilerinin söylemesi gerekiyor.

yukarıdaki haberde sağcıların solculara saldırmasının neresinde haklı bir gerekçe var,şuna mantıklı bir cevap verilebilir mi?

Gönderi tarihi:

birilerini terörist ilan etmeden önce, yaşanan bazı şeyleri sorgulamakta fayda var. sol kavramının akıllara hemen bölücü-terörist imgesini getirmesi, doğru değildir ve geçmişten bugüne devam eden sağcı politikaların ürünüdür.

ben sevgili politika arkadaşımın, düşünen, sorgulayan, aklı başında biri olduğunu gayet iyi biliyorum.

bu açıdan sağcı yaklaşımın bu ülkeye ne zaman birlik, beraberlik, huzur ve refah getirdiği sorusunu cevaplamasını isterim. sağ her zaman bölmüştür ve sömürüye hizmet etmiştir; bunu birilerinin söylemesi gerekiyor.

yukarıdaki haberde sağcıların solculara saldırmasının neresinde haklı bir gerekçe var,şuna mantıklı bir cevap verilebilir mi?

sevgili Rua,ben sagcilarin solculara saldirmasinda bir haklilik gerekcesi vermemistim ki!..Sadece bir düzeltme yaparak olayin nasil gerceklesmis oldugundan bahsettim.Ve yanlis carpitilmis haberler verilmesinin dogru olmadigini aksi bir durumda ne söylenebileceginin varsayimini yaptim.Konuyu farkli bir alana cekek isteyen ve de ceken ben olmadim.Benimle ilgili görüsleriniz icin tesekkürler.

Ben hicbir iletimde sagci yaklasimin bu ülkeye birlik ve beraberlik getirmis oldugundan bahsetmedim,varsa lütfen gösterinde utanayim.Benim bütün kavgam yillardir bu ülkede hep sag sol kavgalarinin verilmesidir.

Sol'dan bahsederken tabii ki hemen bölücü terör denmesi dogru degildir ama,lütfen herseyi acik acik itiraf edebilmeliyiz.Deniz Gezmis'i savunalim ama dün bugünkü terörist basinin en yakin eylem arkadasi olan ama hala devrimci diye kutsananlari da gerektigi kategoriye koymasini bilelim.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sol'dan bahsederken tabii ki hemen bölücü terör denmesi dogru degildir ama,lütfen herseyi acik acik itiraf edebilmeliyiz.Deniz Gezmis'i savunalim ama dün bugünkü terörist basinin en yakin eylem arkadasi olan ama hala devrimci diye kutsananlari da gerektigi kategoriye koymasini bilelim.

Sn politika kendi deyimlerinizle celisiyorsunuz ama. hemen hemen tüm yorumlarinizda devrimcuilerden bahsederken Mahir Cayan olsun Deniz Gezmis ve diger devrimciler olsun siz onlari devamli bölücü terör basi Apo ile ayni fikir arkadaslari gibi gösterdiniz. Türkiye'de ne gecmiste ne de günümüzde hic bir devrimci terörüst Apo'yu devrimci saflarda görmüstür. Öyle lanse edenleri taniyoruz, onlar devrim karsitlari.

Devrimciler her zaman ezilenden ve isci sinifinin yaninda olmuslardir. Bazi bölücüler devrimci liderleri kendi kötü emellerine alet etmerye calisiyorlarsa bizim yapacagimiz kendimizi onlardan soyutlamaktir. Bu aynen her Atatürkcüyüm diyenin de gercek Atatürkcü olmadigina benziyor. Dolayisiyla kendisini devrimci olarak lanse eden Apo'da hayatta devrimci olmamistir ve olamazda. O katil terörüst Deniz Gezmis ve Mahir Cayan'lar gibi asla olamaz.

Sahte devrimcilerin nasil cetelerle ortak calistiklarini Susurluk ve Ergenekon olaylarinda yasadik. Dolayisiyla Sabanci olayi bile hic bir devrimcinin onaylamadigi bir olaydir. O sadece Ergenekon cetesinin ülkede kaos ortami ve Cunta oartami yaratmak icin ülkücü ve sözde devrimci katilleri bir araya getirerek gerceklestirilen bir tezgahtan baska bir olay degil. catli ve Dev-Sol liderinin bir araya getirildigini ve bunu yapanlarinda Ergenekon cetesi mensublari oldugunuda bilmeyen yok.

Gönderi tarihi:

Korku Cumhuriyetiymişmişmiş! Başlığa bak. Sanki MHP gibi bir parti tek başına iktidar oldu da, aşırı milliyetçi, en azından kürtçüler kadar milliyetçi bir hükümet oldu da karşı duranları (karşı duranlar derken, farklı milliyetten olanları) kesip biçti... Dünyada bunun örnekleri varken bu ülkenin kıymetini hala bilemezsiniz ya ona yanarım! Tabii ki aşırı milliyetçi ve tasvip etmediğimiz görüşler vardır bu ülkede, tabii ki tasvip etmediğimiz onca hükümet yanlış politikalarıyla ülkeyi bu hale getirmiştir... Değiştirmek için önce parçası olmayı bilin derim, karşıtı değil.

Gönderi tarihi:
Amerika?

İnsani değerlerin yüceltildiği süper güç!?

Emin misin?]

Evet,insani değerlerin yüceltildiği bir süper güç.İnsana ait değerlerin başında yaşama hakkı gelirki,ABD halkı bunu çok iyi özümsemiş durumda.İnsan yaşamı gerçekten çok özel orada.Tabi şimdi hemen birileri ABD tarafından işlenen insanlık suçlarını bana gösterebilir,bir Irak işgalinde yaşanan örneğin yapılan işkenceler veya ABD sınırlarında ki yanlış uygulamalar.Hatta bu örnekleri isterseniz ben sıralarım;ama sıralanacak örneklere rağmen şurası muhakkak ki benim yaşadığım coğrafyadan çok daha güzel insana yaraşan bir dünya var orada.

Benim devrimci olmam sizin için olması gereken Sevgili Boşig,

Evet değilim.Sağcı da değilim solcu da.İnacın da inançlısızlığında radikallliğini yerle bir ettim kendimde.Sadece Müslüman bir Kürt kızıyım.Onun da ötesin de İNSANım.Bu kafamın karışıklığından değil,ya da kavramların beni karşılamaması ile ilgili bir durum değil,ben insan olmayı seçtim.Sadece bu.

Tabi ki benim de insanlara,yaşananlara dair bir bakışım var.Ama bu bakışımda yine insan ve insana ait değerler var.Aslında bu bakışınız benim için çok da yabancı değil,etrafımda yer alan insanlar en çok kendimi kavramlarla tanımlamadığımda karşımda yer aldılar.Sağ yada sol görüşlü,inançlı yada inançsız olabilir;hakkı gaspedilen kim olursa olsun,ben onun yanındayım.

Neyse benim ne olup olmadığımı bir tarafa bırakalım,bizim ne olup olmadığımızı yazalım.

Kimse kimse gibi düşünmek zorunda değil demiştim,siz de buna iletiniz yoluyla evet demiştiniz.Eklemişsiniz;ama temelde tüm insanlar aynı haklara sahiptir diye.Çok doğru,nerede doğdukları,neleri yaşadıkları hiç öenmli değil.Tüm insanlar aynı haklara sahiptir.İnsanın sahip olduğu en temel haklardan biri yaşama hakkıdır;ülkemizde şu veya bu nedenden dolayı insanlarımızın elinden yaşama hakkı alındı.Örnek vereyim;Uğur Kaymaz,Engin Ceber...İnsanın sahip olduğu diğer en temel haklardan biri de;din ve vicdan özgürlüğüdür.Birilerin dayattığı ideal vatandaş profili dışında hareket edenler,hemen organize kanlı hesaplarla ortadan kaldırıldı.Örnek vereyim;Sivas Katliamı,başötüsünden dolayı okuldan atılan genç kızlar...

Değerli forumdaşım,sadece iki örnek.İyi okuyun bu örnekleri.Herkes benim doğrum ile yaşamak zorunda değil(aynı düşünemezi geçtik sanırım)Ben nasılsa kendime ait olan değerlerle varolmanın mücadalesini veriyorsam,diğeri de bu mücadaleyi kendisiyle verecektir.

Bu verdiğim örnekler yok saymaktır.Bunun adı faşizanlıktır.Bakınız,halk ile başlayan,devlet ile devam eden gasplardan,yanlışlar yığınından bahsetmiyorum,bizzzat devlet ile başlayan,devlet tarafından desteklenen,sisteme dönüşen ve halklara enjekte edilen gasplar,hatalardan bahsediyorum.

Sınırsız özgürlük demişsiniz,tabi ki sınırsız özgürlük diye bir özgürlükten bahsedilemez.Ben,kalkın verin o sınırsızlığı demiyorum.Sadece herkese hakkettiği özgürlüğü verin.

Bıraktım özgürlüğü,bakın tarihe...Darbeler,işkenceler,yakmalar,yıkmalar,kimliktenve inançtan dolayı yok saymalar...Şimdi bakın yaşadığımız topluma,insanlarımız birer suç makinası.Öldürene,kesene.Tüm değerleri ile tükenen bir toplum olduk;çünkü uygulanan sistem bize değersizliği öğretti.

1999 seçimlerden sonra Times gazetesi,şöyle bir yorumda bulunmuştu.Türkiye siyasetinde artık ideoloji yok.Bakın,korku bize nasıl bir psikoloji ile yanıt verdi.Bizler sadece güdülenen,sadece sloganlarlarla değersizlik üreten bir toplum olduk.

Ve PKK ile mücadalenin yolunu,Kürtleri inkar etmekle asfaltlayan,teröre yine terör ile yanıt veren(Jitem,Hizbullah),Bahçelievler,Susurluk...'ta kendi silahlarıyla olan bir devlet var karşımızda.Arkadaşım,hangi zihniyet bütün bunlara rağmen devleti meşrulaştırabilir.O zaman devlette terörün diğer adı olmazmı.

Devlete yüz çevirirsen,devlette sana yüz çevirir diyorsunuz da ,bunu çıkarımınızı neye dayanarak yaptınız?Devlet,halkına sahip çıkacak,halk devletine sırt çevirecek ha,affedersiniz oldukça gülünç!

Siz yakın köyleri,bırakın insanları ortada;sonrada devlet baba deyin;var mı mantığı?

.......

Benim çok sevdiğim bir Alevi arkadaşım bana şunu demişti;

"ama bak biz de çok ezildik,Sivas'ta,Maraş'ta katledildik.Ama biz dağa çıkmadık."

kısmen doğru bir düşünce.Kimse,şiddeti meşrulaştıramaz.Ben de böyle bir hataya düşmeyeceğim,sadece neden diyeceğim;arkadaşıma da sordum acaba neden diye...söyleyeyim mi neden;yine izlenen politika.

Etnik milliyetçilik,Ulusalcılık hakkında da oldukça fazla eleştiriniz var.Zamanım olmadığında sadece bunları yanıtladım.En kısa zamanda diğer eleştirilerinize de yanıt vereceğim,şimdilik hoşçakalın.

Bu arada Kaplan,ben Iğdır'lıyım.MHP'nin Iğdırda'ki yerini siz de çok iyi biliyorsunuz.MHP'nin kongrelerine de gittim,alanlarda tabanının da gözlemledim.Bahçelinin kim olduğunu da çok iyi bilirim,MHP'nin ne yapmak istediğini de.Bence MHP konusunda ısrarcı olmayınız.

Yarasa...KORKUNUN İMPARATORLUĞU diyorum,başka birşey eklemiyorum.

Herkese sevgiler.

Gönderi tarihi:
Korku Cumhuriyetiymişmişmiş! Başlığa bak. Sanki MHP gibi bir parti tek başına iktidar oldu da, aşırı milliyetçi, en azından kürtçüler kadar milliyetçi bir hükümet oldu da karşı duranları (karşı duranlar derken, farklı milliyetten olanları) kesip biçti... Dünyada bunun örnekleri varken bu ülkenin kıymetini hala bilemezsiniz ya ona yanarım! Tabii ki aşırı milliyetçi ve tasvip etmediğimiz görüşler vardır bu ülkede, tabii ki tasvip etmediğimiz onca hükümet yanlış politikalarıyla ülkeyi bu hale getirmiştir... Değiştirmek için önce parçası olmayı bilin derim, karşıtı değil.

Türkiye karsiti degil kimse burada sn YARASA. Bunu öyle bilin, isimize geldigi gibi insanlari yargilamayalim. Türkiye'de uygulanan yanlisliklara dikkat cekiyoruz. O yanlislari düzeltmek icin illada ne pahasina olursa olsun devletin birimlarine sarilmak diye bir sart yoktur. "Ya sev ya terk et" mantigi ve bi zihniyet malesef yilardan beri ülkemize hakim olduguna göre, önce bu zihniyetin yok olmasi icin mücadele etmemiz gerekli. Yuvarklak sözlerle ülkemizdeki yanlisliklar üzerine gidilemez. Tasvip etmedigimiz görüsler ve politikalar derken mesela neler den bahsediyorsunuz belli degil. Önce sizin neleri tasvip etmediginizi anlayalim.

Gönderi tarihi:
"ama bak biz de çok ezildik,Sivas'ta,Maraş'ta katledildik.Ama biz dağa çıkmadık."

Bunu, ayrılıkçı Kürtler dışında her kes söylüyor Türkiye'de, değil mi?

Açlık çeken onca insan var bu ülkede. Çok az Türkçe bilen ve bunun zorluğunu yaşayan bir çok akrabam var mesela... Neden herkes dağa çıkmıyor? Neden herkes sözde "demokrasi" naralarıyla bölücülük yapmıyor? Neden bu insanlar kendilerine özgü bir politika olarak görmüyor? Ya artık bu konuda yazılan ezber cümleleri okumaktan ve bunlara aynı cevapları, aynı soruları vermekten. Yapmayın gözünüzü seveyim :) Bunu anlamak bu kadar zor değil yahu :) Görebilmek o kadar da zor değil. Bunu kabul etmek sizi "devrimciliğinizden", "solculuğunuzdan" demokratikliğinizden mahrum kılmaz! Bu mücadelenin demokrasi değil ayrımcı olduğunu görmek, hali hazırdaki demokrasi kılıfınını da kullandıklarını söyleyebilmek bu kadar zor değil...

Korkunun imparatorluğu... Sen imparatorluğa bir tehdit oluşturursan tabii ki senin için korkulu rüya haline gelir! Bu en demokratik rejimlerde de böyledir. Örneğin sizin kafanızda canlandırdığınız bir ülkede yaşadığınız düşünün. O ülke için tehdit oluşturanlara hoşgörüde bulunur musunuz? Demokratik hakları çerçevesinde düşüncelerini dile getirenler ile, tehdit oluşturanları ayrımak gerekmez mi? Neden bizim ülkemizdeki okumuş, akıllı ve zeki (!) insanlarımız bu ayrımı yapma zahmetine giremiyor?

Bu ülkede sorun yok mu diyorum? Her seferinde de vardır diyorum. Hep de sorun olmuştur. Olacaktır da... Sen bu sorunları, söz konusu ülkenin üniter yapısına, değişmez kılınan değerlerine tehdit oluşturacak şekilde eline silah alıp değiştirmeye çalışırsan, her ülke senin için korkulu olacaktır. Olmak zorundadır da... oturup bir kere şu -size de belirtilen- soruyu sorun, kendinize ve çevrenizdekilere: Neden başkaları aynı hakları için aynı bölücü mücadeleye girmiyor?? Memleketteki tek akıllı insanlar bunlar mı? Sorunları aşmak için bölücülük mü gerekir? Ayrıca sorun nedir? Bu insanlar hor mu görülmüştür???

Geçen bir arkadaşımla konuşuyorum. Aynı konuda bana düşüncesini özetledi. hak vermeden edemedim. Kürtlere, doğuda belli bir toprak verilse, yani emellerine ulaşsalar, ve ülkedeki bütün kürt vatandaşlar, sırf kürt oldukları için sınırdışı edilse, edilmeyenlere de hep o ağızlarından düşürmedikleri ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılsa, beğenmiyorsan git ülkene denilse, şu ana kadar yaptıkları eleştirilerinin, politikalarının altı doldurulmuş olmaz mı? Bu durum bana nankörlüğü ve art niyetin varlığını gösteriyor işte...

Bu konuda artık yazmayacağım. Gerçekten sıktı artık. Okumak bile istemiyorum. Yok şöyle yapılmış yok böyle yapılmış... Sütten çıkmış ak kaşıktı bu insanlar da çok çekmişler...

Şimdi oturup tekrar düşünün derim. Doğrusuyla, yanlışıyla, hatalarıyla, eksikleriyle, fazlalıklarıyla bu ülke, ülke üzerinde yaşayan ve sırf bu yüzden Ne mutlu Türküm Diye'bilen herkese yeter de artar. Ama nerdeee? Bu cümleyi söyleyemezler. İşlerine gelmez, çarpıtırlar. Çerkez olan, Laz olan, hatta bazı Kürt olanlar söyler ama onlar söyleyemez. Söyleyemeyenlerin de amaçları ortadadır. Bu cümlenin içeriğini, anlamını bilmelerine rağmen çarpıtır dururlar. Bu konuda bir şeyler daha söylemek isterdim ama, bunları anlatamadığım insanlar o düşünceleri okuyunca nasıl anlasınlar bilemem...

Gönderi tarihi:
Bunu, ayrılıkçı Kürtler dışında her kes söylüyor Türkiye'de, değil mi?

Açlık çeken onca insan var bu ülkede. Çok az Türkçe bilen ve bunun zorluğunu yaşayan bir çok akrabam var mesela... Neden herkes dağa çıkmıyor? Neden herkes sözde "demokrasi" naralarıyla bölücülük yapmıyor? Neden bu insanlar kendilerine özgü bir politika olarak görmüyor? Ya artık bu konuda yazılan ezber cümleleri okumaktan ve bunlara aynı cevapları, aynı soruları vermekten. Yapmayın gözünüzü seveyim :) Bunu anlamak bu kadar zor değil yahu :) Görebilmek o kadar da zor değil. Bunu kabul etmek sizi "devrimciliğinizden", "solculuğunuzdan" demokratikliğinizden mahrum kılmaz! Bu mücadelenin demokrasi değil ayrımcı olduğunu görmek, hali hazırdaki demokrasi kılıfınını da kullandıklarını söyleyebilmek bu kadar zor değil...

.

.

...

Kusura bakmayin ama sizin söylemleriniz hep duyduklarimiz ve gercekleri yansitmayan sözler. Türkiye'de yasayan Kürt vatandaslari toprak falan istemiyorki, kendi kendinize onlara toprak veriyorsunuz, bazilarini sinir disi yapiyorsunuz falan filan. Bu topraklar sadece biz Türk'lerin degil, bilakis hepimizin. Istenilen ne toprak nede da baska bir devlet falan filan. Bir kac etnik -Kürt milliyetciligi yapan sahislari herhalde siz tüm Kürt'lerin sözcüsü olarak kabul ediyorsunuz.

Sizin icin "Ne mutlu Türküm diyene" veya "Ya sev ya terk et" irkcilik anlamina gelmiyor diye herkesin öylemi görmesi gerekli? Ülkemizde milyonlarca insan var, hemde cogunlugu Türk olan, bu deyimleri kabul etmeyen, cünki icerigi irkcilikla dolu. Isimize gelmeyen aciklamalari carpitiyorlar diyerek teget geceriz.

Gönderi tarihi:
Devrimciler asla saldirmaz, sadece nefsi müdaafa yaparlar. Durduk yere saldiran bir devrimci eylem biliyorsaniz gösterin en basta ben buradan kinayayim.

Pardon, daha önce aşağıdaki yorumu siz yapmamışmıydınız ? O zaman neden kınamamıştınız ? Yoksa, o olay nefs-i müdafa mıydı ?

Sosyal demokratligi da basaramadigi icin tabiiki CHP sol düsünen insanlar tarafindan da dislaniyor. Gazi'de saldiriya ugramasi gayet normal, cünki CHP Gazi halki icin bir dost degil düsman partidir.
Gönderi tarihi:
Pardon, daha önce aşağıdaki yorumu siz yapmamışmıydınız ? O zaman neden kınamamıştınız ? Yoksa, o olay nefs-i müdafa mıydı ?

Pardona gerek yok, ben söylediklerimin arkasindayim. Siz lütfen önce yazilan yorumlari iyi irdeleyin. Gazi halki demisim, yani bir semtte yasayan halktan bahsediyorum ve bu halk büyük cogunluguyla sosyal demokrasiye oy veren vatandaslarimiz ve onlar CHP'yi taslamislar. Konuyu saptirmamiza hic gerek yok. Gazi olaylarinda bahsetmistim, CHP vatandaslara kizacagi yerde neden kendisine oy verenlerin bu sefer tasladigini irdelemsi gerekir diye. öyle bir irdeleme asla yapilmadigi gibi bir de simdi tüm olaylari herhangi bir cevreye atilmak isteniyor. Ama diger taraftan kendilerini her dönem aldatan siyasetcileri taslayan halka neden o kadar kiziyoruzki?

Gönderi tarihi:
Bunu kabul etmek sizi "devrimciliğinizden", "solculuğunuzdan" demokratikliğinizden mahrum kılmaz! Bu mücadelenin demokrasi değil ayrımcı olduğunu görmek, hali hazırdaki demokrasi kılıfınını da kullandıklarını söyleyebilmek bu kadar zor değil...

Sn mavi gercek devrimci, demoktar ve solcularin zaten öyle bir sorunlari yok. Dolayisiyla onlar hic cekinmeden ezilen halklarin yaninda olmuslardir ve olacaklarda. Bazi arkadaslar Deniz gezmis ve arkadaslarindan övünerek bahsederler ama diger taraftanda kendi inkar politikalarina onlari alet etmeye calisiyorlar. Inkar edin ama asla Deniz Gezmis'i kendi emellerinize alet etmeyin. Deniz Gezmis ve arkadaslari her dönem ezilen halklarin yaninda olmustur, oblar asla Kürt halkini inkar etmemislerdir.

Gönderi tarihi:
Sn politika kendi deyimlerinizle celisiyorsunuz ama. hemen hemen tüm yorumlarinizda devrimcuilerden bahsederken Mahir Cayan olsun Deniz Gezmis ve diger devrimciler olsun siz onlari devamli bölücü terör basi Apo ile ayni fikir arkadaslari gibi gösterdiniz. Türkiye'de ne gecmiste ne de günümüzde hic bir devrimci terörüst Apo'yu devrimci saflarda görmüstür. Öyle lanse edenleri taniyoruz, onlar devrim karsitlari.

Devrimciler her zaman ezilenden ve isci sinifinin yaninda olmuslardir. Bazi bölücüler devrimci liderleri kendi kötü emellerine alet etmerye calisiyorlarsa bizim yapacagimiz kendimizi onlardan soyutlamaktir. Bu aynen her Atatürkcüyüm diyenin de gercek Atatürkcü olmadigina benziyor. Dolayisiyla kendisini devrimci olarak lanse eden Apo'da hayatta devrimci olmamistir ve olamazda. O katil terörüst Deniz Gezmis ve Mahir Cayan'lar gibi asla olamaz.

Sahte devrimcilerin nasil cetelerle ortak calistiklarini Susurluk ve Ergenekon olaylarinda yasadik. Dolayisiyla Sabanci olayi bile hic bir devrimcinin onaylamadigi bir olaydir. O sadece Ergenekon cetesinin ülkede kaos ortami ve Cunta oartami yaratmak icin ülkücü ve sözde devrimci katilleri bir araya getirerek gerceklestirilen bir tezgahtan baska bir olay degil. catli ve Dev-Sol liderinin bir araya getirildigini ve bunu yapanlarinda Ergenekon cetesi mensublari oldugunuda bilmeyen yok.

Demek ki DHKP-c Ergenekoncu bir örgüt öylemi? Demekki Sabancinin katili olan kiz bir ergenekoncu öylemi,ve siz iste böyle kendi kenidinizi inkar edersiniz, Isin icinden cikamayinca sizin icin herkes ergenekoncudur. Benim yazmadigim seyleri bana isnat etme huyunuzdan vazgecin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sn mavi gercek devrimci, demoktar ve solcularin zaten öyle bir sorunlari yok. Dolayisiyla onlar hic cekinmeden ezilen halklarin yaninda olmuslardir ve olacaklarda. Bazi arkadaslar Deniz gezmis ve arkadaslarindan övünerek bahsederler ama diger taraftanda kendi inkar politikalarina onlari alet etmeye calisiyorlar. Inkar edin ama asla Deniz Gezmis'i kendi emellerinize alet etmeyin. Deniz Gezmis ve arkadaslari her dönem ezilen halklarin yaninda olmustur, oblar asla Kürt halkini inkar etmemislerdir.

Türkiye de tek bir halk vardir o da Türk halkidir,halklar diyerek ayirimcilik yapmayin ve Deniz Gezmis'i kendinize alet etmeyin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Demek ki DHKP-c Ergenekoncu bir örgüt öylemi? Demekki Sabancinin katili olan kiz bir ergenekoncu öylemi,ve siz iste böyle kendi kenidinizi inkar edersiniz, Isin icinden cikamayinca sizin icin herkes ergenekoncudur. Benim yazmadigim seyleri bana isnat etme huyunuzdan vazgecin.

saygilarla

Sizin yazmadiginiz seyleri size isnat etme huyumdan vazgecmemi söylüyorsunuz, neler yazmamissiniz söyle bir bakalim

Asagidaki alinti sizden sn politika.

Mahir Cayan ve Abdullah Öcalan'da bir zamanlarin devrimcileriydiler.

Deniz Gezmis'i kendimize alet ediyormusuz, sebebi ne acaba? Deniz Gezmis ölüme giderken bile "yasasin Kürt ve Türk halkinin kardesligi" diye haykirmistir. Bunun arkasinda olmakmi Deniz Gezmis'i alet etmek oluyor?

Deniz Gezmis ve diger tüm devrimcilerin sonuna kadar savunucusuyuz ve istedigimiz zaman terörüst ve terörüstlerle ayni saflarda bazande devrimci gibi celiskili sözlerde bulunmuyoruz.

Ergenekon, catli ve DHKP-C iliskilerine bakalim, bir örnek vereyim, ama isterseniz onlarcasinida bulabilirsiniz, yok degil cokkkk.

PKK'yi Kürtlerin lideri gördügümüz gibi DHPP-C yide devrimcilerin lideri görüyoruz herhalde. Ne PKK Kürt'lerin savunucusudur ne de DHKP-C devrimci bir örgüttür, halktan kopuk, bireysel ve cetelerin hesabina calisan büyük bir ihtimalle MIT ile bile iliskileri olan örgütler.

"RAHMİ KOÇ’UN ERGENEKON İLİŞKİSİ

Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan belgelerdeki şok iddialar bitmiyor. Delil belgelerinde geçen bir iddia da şöyle: “Koç, Sabancı suikastından haberdardı ancak haber vermedi. Koç, Fehriye Erdal’ı adasında sakladı.” Ergenekon sanıkları ile ilişki içinde olduğu ortaya çıkan Koç’lar, sanıklara da sahip çıkmıştı.

“ÇATLI İLE CIA’Cİ SUBAYLAR ORGANİZE ETTİ”

İşçi Partisi’nde yapılan aramalarda ortaya çıkan ve Ergenekon iddianamesinin 416 numaralı delil klasöründe yer alan 10 sayfalık belgede, Özdemir Sabancı suikastını Susurluk’taki kazada ölen Abdullah Çatlı ile Özel Harp Dairesi ve Özel Kuvvetler Komutanlığı içindeki CIA’ci subayların organize ettiği iddia ediliyor. Cinayetin Dev-Sol’un üzerine kalacak şekilde düzenlendiği kaydediliyor. DHKP-C örgütünün lideri Dursun Karataş’ın para karşılığında olayı üstlendiği anlatılan belgede, Rahmi Koç’un yanı sıra eski Başbakanlar Mesut Yılmaz ile Tansu Çiller ve Çiller’in eşi Özer Çiller’in de adı sıkça geçiyor. Belgede aynen şu ifadeler geçiyor:

CİNAYETİN ASKER AYAĞINDA KİMLER VAR?

“Başta Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın adamı Hüseyin P. Hüseyin P., Karataş’a parayı bizzat götürdü, verdi. Karataş’a, Yunanistan’da Muhaberat elemanı olarak görev yapan, Atina’daki Arap Öğrenciler Birliği Başkanı olan Suriyeli ile birlikte gitti. Para Hollanda Guldeni olarak verildi. Yunanistan’dan Fransa’ya geçerek parayı verdiler. Karataş’ın parayı Gulden olarak istemesi üzerine küçük çaplı bir kriz çıktı. Türkiye’de o kadar Gulden bulunamadı. Hollanda’dan bir şirket aracılığıyla City Bank üzerinden Yunanistan’a parayı transfer ettiler. Hüseyin P. o sıra Atina’da idi.”

TETİĞİ P. ÇEKTİ

“Sabancı’ya karşı suikastın organizasyonu Abdullah Çatlı’ya verildi. Çatlı bunun yanı sıra silahları içeriye sokacak ve işi Dev Sol’cuların üzerine kalacak şekilde tertipleyecekti. Cinayet günü Çatlı ile Özel Harpçi esrarengiz yüzbaşı Hüseyin P. ve 3 adamıyla Baltalimanı’nda Oba Restoran’ta buluştular. Çay içtikten sonra arabaya binip Sabancı Center’in karşısındaki İETT garajına girdiler.

Çatlı önceden İETT garajının müdürünü ayarlamıştı. Hüseyin P. ve adamları cep telefonlarını, özel bir kanaldan haberleştikleri telsizleri arabada bırakıp binaya girdiler. Tetiği Hüseyin P. çekti. Suikastı gerçekleştirdikten sonra garaja tekrar gelen 5 kişi, Sarıyer’e araçla gittikten sonra dağıldı.”

ÇİLLER KİMİN YAPTIĞINI BİLİYOR

“Çiller’in ve kocasının cinayetten haberi vardı. Ya onlar istedi ya da göz yumdular. Sabancı suikastının amacını ve çok ayrıntılı olmasa da kimin yaptığını biliyor.”

“SABANCI ÇİLLER’İ REDDETTİ”

“Sabancı, silah fabrikası kurup orduya mal satmak için hazırlık yapıyordu. Koç’a bu alanda da rakip olmak için. Özer Çiller, Sabancı’ya ortak olma önerisi götürdü. İsrail patentiyle yapmayı teklif etti. Montajı Türkiye’de olacaktı. Sabancı, Özer Çiller’in bu kadar güçlenmesinin kendini rahatsız edeceğini gördü ve istemedi. Mesut Yılmaz da Sabancı’nın Çiller’le ortak olmasını istemedi. Sabancı, Çiller’in bu teklifine karşı durdu ve ANAP’la birlikte davrandı. Işın Çelebi’yi yönetime aldı.”

RAHMİ KOÇ’UN ERGENEKON İLİŞKİSİ

İddianamede Rahmi Koç’un isminin geçtiği de biliniyor. İddianamede, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un Ergenekon Terör Örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmeler yer alıyor. Rahmi Koç, Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile buluşmak istemiş, Ergenekon zanlısı Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’la holding binasında görüşmüş.

KOÇ’UN ERGENEKON TAVRI

Koç Holding yetkililerinin Ergenekon sanıklarına sahip çıkmış olmaları da dikkat çekiyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ATO Başkanı Sinan Aygün’ü, Yönetim Kurulu Üyesi İnan Kıraç da İlhan Selçuk’u serbest bırakılır bırakılmaz ziyaret ederek, soruşturmaya karşı bir duruş sergilemişti. Koç’un bu tavrı kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

“KOÇ, FEHRİYE ERDAL’I ADASINDA SAKLADI”

“Rahmi Koç’un Sabancı suikastınden haberi var. Haber vermedi. Çatlı, Fehriye ve diğer iki kişinin saklanması için Koç’un adasını kullandı. Çünkü Koç’un adasına polis de asker de operasyon yapamaz. Koç, Çatlı’nın burayı kullandığını biliyor. Ada Marmara’da. Rahmi Koç’un izni olmadan kimse giremez. Adaya rıhtım yapanlar bile malikanenin olduğu bölgeye sokulmuyor. Tel örgüyle çevrilmiş bir alanın içinden dışına çıkamıyorlar. Koç, bildirmedi, çünkü ÖKK’nın operasyonu olduğunu öğrendi.” "

Alinti: -http://kocgiremez.wordpress.com/2008/08/12/rahmi-koc%E2%80%99un-ergenekon-iliskisi/-

Gönderi tarihi:
Pardona gerek yok, ben söylediklerimin arkasindayim. Siz lütfen önce yazilan yorumlari iyi irdeleyin. Gazi halki demisim, yani bir semtte yasayan halktan bahsediyorum ve bu halk büyük cogunluguyla sosyal demokrasiye oy veren vatandaslarimiz ve onlar CHP'yi taslamislar. Konuyu saptirmamiza hic gerek yok.

Sizin gibi düşünmeyenlere molotof kokteylleriyle linç girişimi şeklinde yapılan saldırıyı "vatandaş tepkisi" "halk tepkisi" diye sevimlileştirip. Sizin gibi düşünenlere yapılan saldırıya gelince iş "faşizm" .

Eleştirdiğiniz mantıkla, sahip olduğunuz mantık arasında zerre kadar fark olduğunu düşünmüyorum.

Gönderi tarihi:
gercek devrimci, demoktar ve solcularin zaten öyle bir sorunlari yok. Dolayisiyla onlar hic cekinmeden ezilen halklarin yaninda olmuslardir ve olacaklarda.

Durmak yok yola devam... :)

Eleştirdiğiniz mantıkla, sahip olduğunuz mantık arasında zerre kadar fark olduğunu düşünmüyorum.

Olayın özü bu...

Bir de bu hareketleri "halk" diye nitelemezler mi :)

Halk yaa, tabii halk :D

Gönderi tarihi:
Durmak yok yola devam... :)

Olayın özü bu...

Bir de bu hareketleri "halk" diye nitelemezler mi :)

Halk yaa, tabii halk :D

Elma ile Armutu karistirmaya devam! Ülke sorunlarina göz yummaya ve inkar etmeyede devam!

Olaylara sirtimizi dönerek ve inkar ederek geldigimiz nokta belli.

Isimize gelen halk gelmeyen terörüst oluyor.

Sorunlu ülke olarak yasamaya devam!!!!

Gönderi tarihi:
Sizin gibi düşünmeyenlere molotof kokteylleriyle linç girişimi şeklinde yapılan saldırıyı "vatandaş tepkisi" "halk tepkisi" diye sevimlileştirip. Sizin gibi düşünenlere yapılan saldırıya gelince iş "faşizm" .

Cyrano bence haklı çıkabilmek adına bu çelişkiler işlerine göre yani :)

Gönderi tarihi:
Elma ile Armutu karistirmaya devam! Ülke sorunlarina göz yummaya ve inkar etmeyede devam!

Olaylara sirtimizi dönerek ve inkar ederek geldigimiz nokta belli.

Isimize gelen halk gelmeyen terörüst oluyor.

Sorunlu ülke olarak yasamaya devam!!!!

Bu ülkede sadece doğuda yaşayan insanlar mı mağdur ? Birtek onlar mı eziyetler içerisinde yaşıyor ? Birtek onların mı sorunları var?

Diğer insanlar o kadar çok problem içerisinde yaşıyor ki ...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.