Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

türkler din olarak yahudiliği veya hıristiyanlığı kabul etseydi?


shankara

Önerilen İletiler

bu başlığı açarak bazı önyargılarla karşılaşmak istemem. bu bölümde sadece ve sadece biraz fantazi yapalım ve eğerli bir soru ile sizlere göre cevapları alalım.

 

sizce ne olurdu. iyimi yoksa kötümü olurdu.konuyu dini,siyasi ve tarihsel olarak ele alalım.

lütfen yorumlarını zı yazın.

 

ilk olarak ben bazı düşüncelerimii paylaşayım. kadim türk inançları mitoloji ve pagan inançlara daha yatkıın olduğu için muhtemelen temellerinde pagan inançlara yakın olan hırıstiyan inancına daha yakındır. eğer türkler bu dini kaabul etselerdi hem karşılaştıkları haçlı seferleri ile karşılaşmayacaklar hemde avrupa ilerlemeleri başka niteliklerde sürdürülecekti. ancak müslüman akınları türkler için büyük bir tehtit oluşturacaktı bu noktada osmanlı veya daha eski olarak selçuklularda islam seçimi hayatta kalmaları açısından zorunlu idi. daha fazla uzatmadan sizlerinde görüşlerini almak isterim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Osmanlının başlarında türkler zaten şamanizdi. Osmanlı türk milleti deyilki velihat selçuk dersen bir millet bu karışıklık devam ediyor hağla.

osmanlı devleti başlangıçta müslüman olmadığı gibi şamanda değildi. ayrıca osmanlının kuruluşundan fatih dönemine kadar türk olduğu aşikardır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yukarıdaki başlıklara birkaç ekleme yapmak istiyorum hazarlar yahudiliği kabul etmiş bir türk devleti idi ancak hazarların yönetiminde yer alan hakimler kurulu yasaya göre 2 yahudi 2 putperest 2 hıristiyan ve 1 mecusiden oluşmakta idi. ayrıca annesi hazar prensesi olan bir imparator bizansı yaklasık 30 yıl idare etmiştir. bundan başka bulgarlarla ilgili olarak bulgarlar ve diğer avrupaya göç etmiş türk topluluklarının hepsi hıristiyanlık sonrası türklüklerini kaybetmemişlerdir aksine türklüklerini kaybetmeerinden sonra yine türk lerden kendilerini sakınmak için koruyucu olarak hıristiyanlığı kabul etmişlerdir. büyük hun imparatorundan kacan birçok türk boyu hıristiyan olunca attila onları öldürmek için bizanstan vergi yerine istemiştir.

türkler baştada söylediğim gibi tüm dinleri kabul etmişbir kültürden gelmektedir ve müthiş bir uyum kabiliyetleri vardır anadolu ile orta asya bağı hiçbirzaman fiziksel olarak kopmamıştır. bu sebepten islamiyet türklerde bir asimilasyona neden olmamıştır bulgarlar için aynı durumdan bahsedemeyiz. bugün bulgaristan nüfusunun büyük çoğunluğunu slavlar oluşturur ancak yinede bulgaristan seçimlerinde bir türk partisi başarı ile çıkmıştır...

soru şu anadoluda yaşayan türk halkı topluca bir din seçse ne gibi değişikliklerle karşı karşıya kalırız

bunun yanında halen orta asyada birçok türk hıristiyan yaşamaktadır bazı bölgelerde sayıca çok fazla kilise bulunur ancak türklüklerini kaybetmemişerdir konuya lütfen türkiye için yaklaşınız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

nereden bilelim ne olurdu. Türkler hristiyanlığı seçselerdi müslüman doğunca inye müslüman oalbilirdide. Türklere hristiyan elçiler yüzlerce yıl gelmiş, ama gagavuzlar dışında seçen türk boyu olmamış

 

habeşiler önce hristiyanlığı seçtiler, islam doğduktan sorna islamiyeti seçtiler.

 

islam doğmadan önce seçseler ne olackatı ki oda Allah'ın dini.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yukarıdaki başlıklara birkaç ekleme yapmak istiyorum hazarlar yahudiliği kabul etmiş bir türk devleti idi ancak hazarların yönetiminde yer alan hakimler kurulu yasaya göre 2 yahudi 2 putperest 2 hıristiyan ve 1 mecusiden oluşmakta idi.

 

Hazarları, gagavuzları, göktürkleri bilmem ama, şu an sayıları milyarları aştığı tahmin edilen "ben müslümanım" diyenlerin, tamamına yakınının, aslında "karma dininin" mensupları olduğunu söyleyebilirim. Yani, biraz Yahudiyiz, biraz hristiyanız, biraz mecusiyiz, biraz budistiz ... Her dinden biraz bir şeyler aşırmışız. En çok da Yahudilerden aşırmışız. Örneğin erkeklerin sünnet ettirilmesi "Yahudiliğin olmazsa olmazlarındandır", kadınların "Hristiyan rahibeleri gibi giyinmesi", budistler gibi ahlaka önem veriyor gibi görünmesi (ama nedense bunu başaramıyorlar) ... Bu liste uzar! Dünya üzerinde "çok dinli" tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğuna inanıyorum! Ya Hindistan diyenler olabilir. Hindistanda yaşayan halklar "kendi dinlerinin gereklerine göre hareket ederler", yani herkesin dini farklı ise-amelleri de ona göre farklılık arzeder, oysa bu ülkede "herkes müslüman olduğunu iddia eder" ama aslında her dinin karışımı amellere göre hareket ettiğini bilemez! Çünkü kendi öz dininin kitabını okumamıştır. Duvara asmıştır! Kendi dininin kitabı olan Kuran'dan bir şey sorsan "bana atalarım şöyle-böyle öğretti, sen onlardan daha mı iyi bileceksin?" der! Laf anlatamazsın! Anlamaz! Ama eğer "SALT KURANA DAYALI, SALT BİR İSLAM'I SAVUNAN MÜSLÜMANLARDAN OLSAYDI", yani tek dinli olsaydı, anlardı. Çünkü sonuçta o dine yabancı olmayan hükümlerle amel etmektedir ve o dinin inceliklerini bilmektedir.

 

Sözün özü, türkler tarih boyunca her inançtan etkilenmişlerdir. Bunu kimse inkar edemez! Sonuç itibarı ile bugün, "bir zamanlar etkilendiği dinlerin sentezi bir karma dine inanıyorlar".

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sözün özü, türkler tarih boyunca her inançtan etkilenmişlerdir. Bunu kimse inkar edemez! Sonuç itibarı ile bugün, "bir zamanlar etkilendiği dinlerin sentezi bir karma dine inanıyorlar".

 

çok doğru bir yaklaşım arkadaşım.

göçebe ruhumuz bizii bütün inançlarla tanıştırdı ve biz türkler bir inancı herzaman çabuk tükettik.

 

bundan 1500 sene evvel budizmin savaşçıları olarak savaştık budizmi yaymak için kanlar döküldü. sonra islamiyet için türkler islamın kılıcıdır denilerek savaştık ama görülen o ki amaç bir din dusturu nu yerine getirmek değl sadeec savaşmaktı. insanlar bunun için hep bir neden bulurlar. iki ordu birbirine saldırıyor ve iki ordu askerleri başka dillerden barış iin bağırarak savaşıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.