Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Fransa yeni göçmen politikalarını yürürlüğe koymak için hazırlıklara başladı. Devlet Başkanı Nicholas Sarkozy tarafından kurulan Göç, Entegrasyon, Ulusal Kimlik ve Dayanışma Bakanlığı'nın başında bulunan Brice Hortefeux, Fransız dilini konuşuyor olmayı, göç talebi için ön koşul haline getireceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek yeni uygulamaya göre, Fransa'ya göç başvurusunda bulunacak olan yabancılar, henüz kendi ülkelerindeyken Fransızca testine tabi tutulacak ve bu testi geçemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. Göçmen adayları, dil testinin yanı sıra kültür ve uygarlık testine de girerek, Bakan Hortefeux, dün ‘France 2' kanalına yaptığı açıklamada, Fransa'da bulunan, ancak göçmenliğini henüz yeterli resmi belgelerle kanıtlayamayan yabancılar arasında ‘Eve dönüş' kararı alanların oranının, son 1 yılda arttığını söyledi. Hortefeux, bu durumda bulunan göçmenlerin yüzde 33- 35'inin, ülkelerine dönmeye gönüllü olduklarını söyledi. Aynı oranın, geçen yıl yüzde 7 olduğu hatırlatıldı. Hortefeux, geçen Ocak-Ağustos ayları arasında toplam 7 bin 456 kayıtsız göçmenin gönüllü olarak dönüş başvurusunda bulunduğunu ve geçen yıl aynı dönemdeki başvuru sayısının 913'te kaldığına dikkat çekti. Alıntı
Φ MeRVe58 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2008 fransanin isi zormus kolaymi gelsin bilmiyorum ama kim giderki pasakli fransaya dunyanin en pasakli insanlari fransislar hele erkekleri yokmu insanin midelerini bulandiriyorlar gocmen olarak fasli cezayirliler gider ancak kendilerine benzedikleri icin dilleride ayni nasilsa Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 fransanin isi zormus kolaymi gelsin bilmiyorum ama kim giderki pasakli fransaya dunyanin en pasakli insanlari fransislar hele erkekleri yokmu insanin midelerini bulandiriyorlar gocmen olarak fasli cezayirliler gider ancak kendilerine benzedikleri icin dilleride ayni nasilsa Yanlislar varsa dogal olarak elestirecegiz, ama elestirdigimiz ülkelerden dahada beterini kendimizin yapma hakkini nereden aliyoruz acaba? Fransiz ve Cezayir'lileri bu derecede asagilayici bir elestiri ne anlama geliyor acaba??? Irkciliga karsiymis gibi olupta aynen onlar gibi davranirsak hicte inandirici olamayiz. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Yanlislar varsa dogal olarak elestirecegiz, ama elestirdigimiz ülkelerden dahada beterini kendimizin yapma hakkini nereden aliyoruz acaba? Fransiz ve Cezayir'lileri bu derecede asagilayici bir elestiri ne anlama geliyor acaba??? Irkciliga karsiymis gibi olupta aynen onlar gibi davranirsak hicte inandirici olamayiz. Irkciliga karsiymis gibi olupta aynen onlar gibi davranirsak hicte inandirici olamayiz. böyle davrananlar a bizleri sikayet edenler kim? ilkbasta ermeniler onu biliyoruz! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 böyle davrananlar a bizleri sikayet edenler kim? ilkbasta ermeniler onu biliyoruz! Siz beni gene anlamamissiniz, ama neyse, yapacak bir sey yok galiba. Ben diger arkadasa söyledim, onunda Firansiz ve Cezayir insanlari icin söyledigi asalayici söyzlerini. Fransiz'larin sana veya bana kötü davranmis olmalari bizimde onlara kaveya Cezayir'lilere karsi ayni yöntemle yanlis davranmamiza hicte gerek yok. Yazilanlari lütfen önce iyi okuyalim. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Siz beni gene anlamamissiniz, ama neyse, yapacak bir sey yok galiba. Ben diger arkadasa söyledim, onunda Firansiz ve Cezayir insanlari icin söyledigi asalayici söyzlerini. Fransiz'larin sana veya bana kötü davranmis olmalari bizimde onlara kaveya Cezayir'lilere karsi ayni yöntemle yanlis davranmamiza hicte gerek yok. Yazilanlari lütfen önce iyi okuyalim. ben yazilanlari iyi okuyorum bana gercekten üzerime düsmeyecek cevaplarida yazmiyorum burasi paylasim yeri herseyi paylasabilirim fakat koas ortami yazi kirliligi icinde bulunmakda istemem onun icin yazilari elimden geldigince okuyarak takip ediyorum.. Sayin MeRVe58 yazmis olduklarini hergün bati dünyasinda kendi dünyalarinin disindaki insanlar icin hergün agizlarinda geveledikleri laflarinin yaninda.. MeRVe nin söyledikleri cerez kalir.. birakin halkimizda kendini onlarin kelimeleriyle biraz savunmaya gecsin.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 ben yazilanlari iyi okuyorum bana gercekten üzerime düsmeyecek cevaplarida yazmiyorum burasi paylasim yeri herseyi paylasabilirim fakat koas ortami yazi kirliligi icinde bulunmakda istemem onun icin yazilari elimden geldigince okuyarak takip ediyorum.. Sayin MeRVe58 yazmis olduklarini hergün bati dünyasinda kendi dünyalarinin disindaki insanlar icin hergün agizlarinda geveledikleri laflarinin yaninda.. MeRVe nin söyledikleri cerez kalir.. birakin halkimizda kendini onlarin kelimeleriyle biraz savunmaya gecsin.. Evet bunada pes derim dogrusu. Kendin icin iyi görmedigini baskasina iyi görmen dogal olarak beni cok düsündürdü. Bu görüsle bizler daha cokkk ayakta bekleyecegiz gibi geliyor bana. Siz devam edin, ama ben genede elimden geldigince her türlü irkciliga karsi gelecegim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Irkciliga karsi olmakla benim dedigimiz milleti alasagi edip biz böyleyiz baskalarina laf etme hakkimiz yoktur demek baskadir.Avrupalilarla ilgili yazilan her iletiye sahin gibi atlamak bence irkciliga karsi olmak anlamina gelmiyor,o yaziya atlamanin kendi milletine karsi duyulan antipatinin bir disa vurusu oldugunu anlamak icin kahin olmayada gerek yoktur.Haksizliga karsi olmak tabiiki insan olmanin bir yönüdür,insan olacagim diye kendi milletine olmadik yakistirmalari yapipta baskalarinin kusurlarini bizdede var onlara söyleme hakkimiz yok diye örtbas etmeye calismak veya onlara avukat olmak bence cok derinden incelenmesi gereken bir durumdur.Sadece derin devlet yoktur derin insanda vardir bence. saygilarla Alıntı
Φ MeRVe58 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Efendi Turklere beni savundu icin tesekur ederim.. ben irkci deyilim fransislara soylenenleri ben soylemiyorum butun avrupa isvec norvec danimarka finlandiya island ... soyluyor onlardami ircci oluyorlar ozaman hem fransanin yaptigi ircilik olmuyrmu hem gocmen iste hem sart kos hic isteme osaman manavdan patlicanmi seciyolar.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Efendi Turklere beni savundu icin tesekur ederim.. ben irkci deyilim fransislara soylenenleri ben soylemiyorum butun avrupa isvec norvec danimarka finlandiya island ... soyluyor onlardami ircci oluyorlar ozaman hem fransanin yaptigi ircilik olmuyrmu hem gocmen iste hem sart kos hic isteme osaman manavdan patlicanmi seciyolar.. 1. Ben sizden okudum ve ona göre yorum yaptim. 2. Birisi ne söylüyorsa bendemi aynisini söyleyecegim 3. Kimki bska ülkeler hakkinda bu tür irkci sözler söylüyor , söyleyenlerin tümü irkcidir 4. isine gelmiyorsa gitmezsin o ülkeye veya geri dönersin ülkene, ama olmuyor cünki ülkende ekmek parasi kazanacak bir gelecegin yok Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2008 Irkciliga karsi olmakla benim dedigimiz milleti alasagi edip biz böyleyiz baskalarina laf etme hakkimiz yoktur demek baskadir.Avrupalilarla ilgili yazilan her iletiye sahin gibi atlamak bence irkciliga karsi olmak anlamina gelmiyor,o yaziya atlamanin kendi milletine karsi duyulan antipatinin bir disa vurusu oldugunu anlamak icin kahin olmayada gerek yoktur.Haksizliga karsi olmak tabiiki insan olmanin bir yönüdür,insan olacagim diye kendi milletine olmadik yakistirmalari yapipta baskalarinin kusurlarini bizdede var onlara söyleme hakkimiz yok diye örtbas etmeye calismak veya onlara avukat olmak bence cok derinden incelenmesi gereken bir durumdur.Sadece derin devlet yoktur derin insanda vardir bence. saygilarla Evet malesef derin insanda var ve bunlari yavas yavas iyi tanimaya basladik. Kimin yanlisini ve kusurunu görüyorsan tabiiki söyleyeceksin, ama kendine yakistiramadigini ve yanlis kabul ettigini de baskasina syölemeyeceksin. Bu kadar basit. Ben kendi acimdan yanlis yazilan her türlü yaziya karsi gelirim. Alman, Fransiz veya baska milletten birileride baskalari hakkinda yalan, yanlis ve asalayici sözler söylerse ve yazarsa onlarada ayni cevabi veririm. Ama bir seyi yapmam, illada kendi milletim diye yanlisini ne kabul ederim nede kapatmam. Aramizdaki en önemli farkta bu galiba. Fransiz'lari elestirirken onlardan farkim yoksa o elestiri hicbir zaman kabul görmez. Kabul edenler kendiniz gibi düysünenler olur. Kendi aranizda pisirip yersiniz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.