Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hikaye bu işte..gören biri bir kasabaya giriyor..bir bakıyor ki herkes kör..alıyor almadım diyor..yapıyor yapmadım diyor..herkes bir birini kandırıyor..işletiyor..bizim gören adamda ya hu diyor..bir birinizi kandırıyorsunuz,,alıyorsunuz almadım diyorsunuz..yapıyorsunuz yapmadım diyorsunuz..sizin gözleriniz kör bir birinizi göremiyor ne yapıp ettiğinizide hiç bilemiyorsunuz..vs..vs..

Yaaa diyorlar..yakalıyorlar gören adamı..bakıyorlar gözlerinde bir acaiplik var..kendi gözlerine benzemiyor..el yordamıyla muayene ediyorlar..ve karar veriliyor..ameliyatla KÖR edilecek.. :D:D :D

Gönderi tarihi:

Göz görmeyince gönüller katlanıyor mu yani Dayı :D

Eğer öyleyse

Allahımmmm kör et beniiiiiiii :D (töbe :unsure::blush: )

Gönderi tarihi:

...............

körle sağır birbirini ağırlar değil;tüm kör,sağır ve düşünmekten yoksun olanlar birbirine kul köle olur -_-

"körle sağır birbirini ağırlar" ile "kör,sağır ve düşünmekten yoksun olanlar birbirine kul köle olur" bu iki cümle de zaten anlam olarak aynı. Aradaki "değil" neden kullanıldı?

Katıldığım nokta ise; duyu organları algılar, beyin değerlendirir. Bunun dışındaki değerlendirmeler, dayının köyündeki körler gibi yalan uyduruyorlardır.

Gönderi tarihi:

Evet..dayının köyündeki körler gözleri açık BAKAR KÖR,ler.. :D Kırmızıyı görmez..bakar lambaya yürür gider kırmızı ışıkta.. :D çöp kutusunu görmez atar sigara paketini yere.. :D güzel bir bayan gördümüde çarpar önündeki direğe..işte bizim köyün körleri böyle bişe.. :D

Gönderi tarihi:

Sevgili dayı....Körlerin nasıl yemek yediğini anlayabılmek için bir otelde bir restorant açmışlar .....isteyen oraya gidip bir baksın, anlarlar nasıl bir zor hayatlarının olduğunu.....Adam&Eve..Otelin adı her yer karanlık hiç bir ışık yok çatalı, bıçağı bile garsonlar önüze el yordamıyla getiriyor yanınızdakinin kim olduğunu bile görmüyorsunuz ...Keşke bizde bazı şeyleri görmesekte diyemeyeceğim çünkü YÜCE RABBİM bize bu duyumuzu vermiş ve bizde görebiliyoruz......

Gönderi tarihi:
"körle sağır birbirini ağırlar" ile "kör,sağır ve düşünmekten yoksun olanlar birbirine kul köle olur" bu iki cümle de zaten anlam olarak aynı. Aradaki "değil" neden kullanıldı?

Katıldığım nokta ise; duyu organları algılar, beyin değerlendirir. Bunun dışındaki değerlendirmeler, dayının köyündeki körler gibi yalan uyduruyorlardır.

''Körler ve sağırlar,birbirini ağırlar'', birbirini tamamlayan,birbirini idare edenler anlamında kullanılırken,diğer cümlede tamamlamak veya idare etmekten daha çok; tamamiyle birbirine tabi olan,birbirine benzeyen,düşünemeyen,algılayamayan,duyamayanların birlikteliğidir.

benim için en azından;kaldı ki ''ağırlamak'' ve ''kul köle olmak'' aynı anlamlara gelmemektedir.

''Siyah renk sizin için kusursuzdur;içinde beyazı göremediğiniz sürece''...

nasıl anlatılırsa anlatılsın,demek istediğimiz aynı galiba :)

az önce işimle ilgili öğrendiğim bir gelişme de bu kör,sağır ve anlamadan yaşayan beyinlere bir defa daha lanet okuttu...ben hemen ameliyata girsem -_- Saygılar.

Gönderi tarihi:
''Körler ve sağırlar,birbirini ağırlar'', birbirini tamamlayan,birbirini idare edenler anlamında kullanılırken,diğer cümlede tamamlamak veya idare etmekten daha çok; tamamiyle birbirine tabi olan,birbirine benzeyen,düşünemeyen,algılayamayan,duyamayanların birlikteliğidir.

benim için en azından;kaldı ki ''ağırlamak'' ve ''kul köle olmak'' aynı anlamlara gelmemektedir.

''Siyah renk sizin için kusursuzdur;içinde beyazı göremediğiniz sürece''...

nasıl anlatılırsa anlatılsın,demek istediğimiz aynı galiba :)

az önce işimle ilgili öğrendiğim bir gelişme de bu kör,sağır ve anlamadan yaşayan beyinlere bir defa daha lanet okuttu...ben hemen ameliyata girsem -_- Saygılar.

Kolay gelsin..aç gözünü insanların..kaşına kirpiğine bakmadan.. :)

Gönderi tarihi:

konu pek dini gelmediği için yazıyorum.

Şöyle çoookk hümanist bir biçimde "Gözler kör olabilir ama gönüller kör olmasın efendim..." deyip geçmek var ama olmazz :D

Halk tarafından kör edilen adam daha sonra başbakan mı oluyor :laughing:

Kafka nın bir sözü var : "Renkten söz açan bir kör gibi..." benim de bu konudaki görüşüm öyle galiba :D

ayy saçmaladım dimi değil mi :w00t:

Gönderi tarihi:

Kolay gelsin..aç gözünü insanların..kaşına kirpiğine bakmadan.. :)

açmak için değil Sevgili Dayı...onlara benzemek için gireceğim;ben artık çok yoruldum...haklılığa rağmen haksızlığa...insanların kendi kişiliklerine bile bezedikleri körlüğe,sağırlığa olan tutkularından çok yoruldum...önce onlara benzemeliyim;sonra küçük olan yürekleri de kendime benzetmeliyim...yoksa acı çekiyormuş insan...saygılar!

Gönderi tarihi:

Görmek var, görmek var

Veysel gibi görmek var.

Göz açık olup,

Gönlü kör olmak var.

Gördüğümüzle görünen bir mi; her gördüğümüz görünen kendisi mi?Görüneni görmezlikten gelmek görmek mi,göremediğimizde görmediğimiz görünmeyen mi?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Her baktığın yerde mutluluk görmek istiyorsan mutluluk gözlüğü tak.(Mutluluk gözlüğü:Camında mutluluk yazan gözlük.) :stuart:

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Her baktığın yerde mutluluk görmek istiyorsan mutluluk gözlüğü tak.(Mutluluk gözlüğü:Camında mutluluk yazan gözlük.) :stuart:

MUHABBETLE...

yanında koşan atlardan rahatsız olmak istemiyorsan kapalı gözlük kulaklık tak....tek olursun geçilmezsin :stuart:

fuzuli kardeşim yanlış anlaşılmasın sen öyle yazınca beniimde aklıma bu geldi.

Gönderi tarihi:
yanında koşan atlardan rahatsız olmak istemiyorsan kapalı gözlük kulaklık tak....tek olursun geçilmezsin :stuart:

fuzuli kardeşim yanlış anlaşılmasın sen öyle yazınca beniimde aklıma bu geldi.

GÖRDÜM!

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Körler ülkesinde göz ameliyatı yapılırsa ne olur?

A)Gözünüz,gönlünüz açılır.

B )Gözünüz açılır,gönlünüz kapanır.

C)Ahireti görme imkanınız olur.

D)Gördüklerinize inanamazsınız.

:online2long:

MUHABBETLE...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.