Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

söz gelimi birbirinizle atışmak sadece oturduğunuz yerde gürültü çıkartıyor

sayın politika ne diyor sayın mavi ne cevap veriyor

sayıın dünya hepimizin olayı nasıl yorumluyor

bir yerden taş benim başıma da geliyor....

öncelikle sayın mavi bir kere o sizin baksettiğiniz medya imiş bilmem ne imiş bunlar sana sadece oyuncaktır.Hem sana hem bana.Bugün Türkiyede ortak olan sorun nedir sistem.Bunu şuanda değiştirme şansın var mı !!!! malesef yok

ha sistemin değişmesi için ne gerek darbe ha o zaman af buyurursanız tümcemi tekrarlayım

bir hukuk lafı vardır bunu diğer konularda da yazdım

"En iyi askeri müdahale en kötü demokrasiden bin kat daha iyidir" bakın darbeydi ergenekondu şuydu buydu diyelimki darbe oldu neler olur....

birinci ne siz kalırsınız ne ben onu söyliyeyim.Çünkü darbe demek bir ülkenin gerek ekonomiksel gereksede sosyolojik anlamda 20 yıl geriye gitmesi demektir yani öyle bir hale geleceksniz ki artık çözüm için kaçınılmaz olacak ki zaten az kaldı da denebilir.Ancak faciada olabilir iyi bir düzende olabilir

bir kere Türkiyenin ekonomik anlamda değerlendirin geriye gidecek bir 20 yılı kalmadı.Şuanda bir ordunun üzerine tambır tambır giden bir hükümet var kaşımızda ve kanımca bu hükümete ortak çerçevede herkes karşı ...e peki ordunun üzerine daha fazla ne kadar gidebilir bu ülke.Siz kos koca generalleri sokaktaki kap kaççcı alı koyar gibi hapse atacaksınız sonrada ordudan tepki görmeyeceksiniz ordunun şuanda yayınlayacağı bir muhtıra bile sallar Türkiyeyi.Ecevit dönemini hatırlayın adam öksürse piyasa ne oluyordu daha beter duruma geliriz.

Gazetede okuduğunuz tv de izlediğiniz haberlere göre şu darbeci bu failci diyerek kesin yorum yapmayın.Hatta açıp gazeteleri okuyun daha düne kadar failleri burda jitem yapmıştır diyerek jiteme veryansın eden dünyahepimiz di bunun kesin kanıtı var mı ??? e itirafçının söyledikleri e iki gün önce diğer itirafçı da diyarbakırdaki bütün faili meçhulleri PKK yapmıştır dedi.Hangisi doğru biranda jitem kelimesi kalktı medyadan buna yoğunlaştı herkes...

bende takip ediyorum gazeteleri okuyorum fikir yazılarını takip ediyorum dikkat etmeniz gereken en önemli husus şudur bütün yazılarda iddiasına göre kelimesi vardır.Hukukta kesinleşen bir yargıya şerh denir.Şerhin düştüğü bir dava yok henüz.Ayrıca o kadar bilgiyi medya değilde nerden alacaz arkadaşım izlediğiniz olay sıradan bir olay değil ulu orta her yere bilgi dağatacak olursa seni seven ülkede var düşman ülke de var salak mı bu devlet kendini kadavra gibi önlerine mi atsın biraz gerçekçi olun

ayrıca herşey mdeyadan duyduklarınız dan ibaret madem ki Hurşit Tolon neden serbest bırakıldı??? Adam için silah kaçakçılığı iddiası atıldı arkasından jitem ile alakası dendi adamın sınıfı farklı nasıl jitem olsun o da ayrı bir konu zaten aynı gün çöktü bu iddia arkasından darbe girişimi iddiası dendi eee ne oldu adam şimdi serbeest???

benim serbest olmasında tek yaklaşımım şudur karşınıza aldığınız kurum ordu !!!! içeri aldığınız adam bir general bir ülkenin ordu komutanı yüzbaşıdan teğmen den bahsetmiyorum onları dolmuş durağında bile görürsünüz ordular komutanı olan bir pozisyondan bahsediyorum

Gönderi tarihi:

Ordusu,Devleti,Cumhuriyeti,Atatürk'ü ve Laikligi ile sorunlari olmayanlarin bu Ergenekon senaryosundaki tutumlari bilinmektedir.Bu kavramlarla sorunlari olan;bölücüler,Ermeni yandaslari,PKK sempatizanlari,AB ve ABD'ler,yandas medya ve tarikatci kesim(FETULAH GÜLEN VE NUR TARIKATI-DIALOGCULAR)bir yildir vatandasin kafasinda devletine,ordusuna ve Atatürk'e karsi öyle bir kampanyaya giristiler ki,bunun adina IC SAVAS denir.Evet Türkiye'de bir ic savas vardir.Bu savasta basta iktidar olmak üzere siyaset,onlarin pesindeki AB-ABD'ci-Ermeni diasporaci.PKK'ci yani bölücü medya-Dinci kesim ayni cephededir,yani Türkiye Cumhuriyetine karsi olan cephedir bu cephe.Bu cephe yeni degildir,eger AB ile baslamadi daha öncesine kadar gider.

Ergenekon davasi henüz baslamadan AB-ABD ve AKP iktidari yandas medya Ergenekonu biliyordu,yani bu hazirlanmis bir senaryoydu.Tahliyelerden kimler rahatsiz oluyorsa Ergenekon senaryosunu yazanlarda ayni kesimlerdir.Internette dolasan ve herkesin ulasabilecegi yazilardan yola cikarak TSK'ya yillarca hizmet vermis serefli bir General göz altina aliniyor ve tutuklaniyor.aylarca icerde tutuluyor ve sonunda 12.Agir Ceza Mahkemesi baskani tarafindan "DELIL YETERSIZLIGI"nedeniyle serbest birakiliyor.Tutuklayan ise 13.Agir Ceza mahkemesi.Hakimler hakkinda yazmak bana düsmez ama siyasi emirlerle tutuklamalar yapan hakimler bu milletin helede Cumhuriyetin hakimleri olamazlar.Emniyette yuvalanmis Fetulahci güclerin hazirladiklari sahte raporlarla,insanlar tutuklanmistir.

Bütün bunlarin yanisira asil ilginc olan sey ise,AB'nin yaklasimidir.Orhan Pamuk davasinda,ve baska davalarda mahkemelere heyetler gönderen AB her nedense Ergenekon olayinda tek bir kisiyi dahi Türkiyeye gönderip inceleme yaptirmadi ve yüzleri bile kizarmadan "Ergenekon davasinda insan haklari ihlali yok"diye rapor tutmus "AB INSAN HAKLARI KOMISYON BASKANI"yani hicbir inceleme yapmadan bu karara varmak ancak AKP-AB isbirliginin hangi safhada oldugunu gösterir.Atatürk'ün resimlerini indirin diyende saniyorum AB'den sorumlu bir yetkiliydi,Ergenekon'un arkasindayiz diyende AB olduguna göre olayin SIYASI BOYUTunu görmekte zorlanmiyoruz.

Ergenekon'un savcisiyim diyen Erdogan Ergenekon'un siyasi bir dava oldugunu ispat etmemismiydi.

Savci ve Hakimler hakkinda verilmis onlarca suc duyurusu Adalét bakanliginda bekliyor.Adalet bakaninin suskunlugu,neyi anlatiyor acaba?

Gün gectikce bu senaryoyu yazanlarin komiklestigini görmek insana haz veriyor.Asil zevk ise yarin bu savci ve hakimlerin sanik sandalyesinde kimler hesabina görev yaptiklarinin hesabini vermeleri olacak,ve bugün ayaklar altina aldiklari hukuku kendileri arayacaklar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bakın anlamsız bir dava, en kötü Amerikan senaryosundan daha berbat bir CIA senaryosu ile içeri alınan insanlar tek tek salınıyor ve gerekçe ne deliller yetersiz!!!

Oysa Türkiye'nin he yanını kazmıyorlar mı bunlar, sizce ne topluyorlar?

Ve hukuku sindirmiş olan bizim gibi Cumhuriyetçiler ve içeri alınanların suçsuzluğuna inananlar, sükunetle mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz... Demokrasiye inanmıyorum artık, demokrasi boş bir çuval olmuş içine ne istersen dolduruluyor, ne istersen çıkarılıyor... Yani kimin elindeyse onun demokrasis oluyor...

Oysa DTP'li bazı vekillerin söylemleri ortada, pkk ortada, içeri alınan paşalarımızın geçmişi ortada... Hayatlarını bu uğurda feda edenler şimdi birer suçlu ilan ediliyor, itirazlar edilince söylenen söz : "Yahu ne sinirleniyorsunuz savcılar Cumhuriyetin Savcıları" yok yaww...

Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanıp savcı olabilirler peki ya Cumhuriyetçi mi aynı savcılar? siyasi görüşleri var mı, yok mu? İşte önemli olan bu...

Atatürk bugünleri öngörüp tek tek not etmiş, şimdi bize düşen bu izi iyi takip etmek... Bu yol mutlaka aydınlığa çıkacak... Bundan kuşkumuz yok...

Gönderi tarihi:
Bakın anlamsız bir dava, en kötü Amerikan senaryosundan daha berbat bir CIA senaryosu ile içeri alınan insanlar tek tek salınıyor ve gerekçe ne deliller yetersiz!!!

Ve hukuku sindirmiş olan bizim gibi Cumhuriyetçiler ve içeri alınanların suçsuzluğuna inananlar, sükunetle mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz... Demokrasiye inanmıyorum artık, demokrasi boş bir çuval olmuş içine ne istersen dolduruluyor, ne istersen çıkarılıyor... Yani kimin elindeyse onun demokrasis oluyor...

Oysa DTP'li bazı vekillerin söylemleri ortada, pkk ortada, içeri alınan paşalarımızın geçmişi ortada... Hayatlarını bu uğurda feda edenler şimdi birer suçlu ilan ediliyor, itirazlar edilince söylenen söz : "Yahu ne sinirleniyorsunuz savcılar Cumhuriyetin Savcıları" yok yaww...

Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanıp savcı olabilirler peki ya Cumhuriyetçi mi aynı savcılar? siyasi görüşleri var mı, yok mu? İşte önemli olan bu...

Atatürk bugünleri öngörüp tek tek not etmiş, şimdi bize düşen bu izi iyi takip etmek... Bu yol mutlaka aydınlığa çıkacak... Bundan kuşkumuz yok...

Sn. Sardunya sizce bu durumdan kurtulmanın yolu ne?Ne yapmayı salık verirsiniz?Desteklediğiniz bir siyasi parti var mı, örneğin şu parti şu başkanla iktidar olursa bu ülke de demokrasi de, hukuk da özlediğimiz geçmişteki nezih haline kavuşur?

Sizce ne yapılmalı Sn. Sardunya.Çarşaf açılımı yetmez başörtüsü açılımı da yapılmalı mı Atatürkçü düşünen kardeşlerimiz tarafından örneğin.Ya da ne bileyim tam tersi yapılmalı AKP'yi destekleyen onun gibi düşünenlerin hepsi vatan haini ilan edilip yurt dışına gönderilmeli mi?Ya da zaten gideceğimiz kadar geriye gittik tesbiti yapılıp en önemli ve etkin araç ordumuz devreye mi girmeli?

Milleti aydınlatmayı düşünüyor musunuz bu arada?Bu işi millet temizlemeli, her şeyin farkına varmalı örneğin, artık farkına varılması gereken gerçekten de herkes sizin farkettiğiniz gerçeği mi anlamalı acaba?

Şu bana komik geiyor Sn. Sardunya:AKP'ye kadar bu ülkede tartışılmaz demokrasi, bir gücün tekelinde olmayan bir hukuk vardı AKP geldi bütün bu güzellikleri yok etti.İşte bu bana hakikaten ilginç geliyor.Ne değişti biliyor musunuz?Güç dengeleri.Daha dün faili meçhulleri büyük oranda dinciler yapmıştır diye düşünülüyordu, düşündürttürülüyordu bugün de faili meçhulleri Atatürkçüler, ulusalcılar yaptı şeklinde düşünülüyor düşündürttürülüyor.Dün hukuk vardı bugün yok.Dün hukuk yoktu bugün var.Sizce bu ülkede olan faili meçhuller, milleti istenilen fikir yönünde galeyana getirmeler kim tarafından yapıldı?Bunu kim çözecek Sn. Sardunya?Sizin düşündüğünüz biri var mı bunları çözebileceğini bildiğiniz?

Bu ülkeye zarar hangi düşünceden geliyor söyler misiniz?Hangi düşünce bu ülkede ve nasıl yok edilmeli sizce yöntem ne?Bu yöntem içinde demokrasi var mı?Varsa kimin demokrasisi kimin hukuğu?AKP'yi suçlu bulup kapatabilen bir hukuk mu, yoksa AKP yi demokratik çerçevede bir parti gören hukuk mu bu ülkede gerçek hukuk hangisi?

Hangi savcı sizce bu ülkeye hukuk vicdanıyla hizmet ediyor Sn. Sardunyam?AKP'yekapatma davası açan savcı mı, ERgenekon davasını yürüten savcı mı?Hangisi hukuk sevdalısı sizce?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Ordusu,Devleti,Cumhuriyeti,Atatürk'ü ve Laikligi ile sorunlari olmayanlarin bu Ergenekon senaryosundaki tutumlari bilinmektedir.Bu kavramlarla sorunlari olan;bölücüler,Ermeni yandaslari,PKK sempatizanlari,AB ve ABD'ler,yandas medya ve tarikatci kesim(FETULAH GÜLEN VE NUR TARIKATI-DIALOGCULAR)bir yildir vatandasin kafasinda devletine,ordusuna ve Atatürk'e karsi öyle bir kampanyaya giristiler ki,bunun adina IC SAVAS denir.Evet Türkiye'de bir ic savas vardir.Bu savasta basta iktidar olmak üzere siyaset,onlarin pesindeki AB-ABD'ci-Ermeni diasporaci.PKK'ci yani bölücü medya-Dinci kesim ayni cephededir,yani Türkiye Cumhuriyetine karsi olan cephedir bu cephe.Bu cephe yeni degildir,eger AB ile baslamadi daha öncesine kadar gider.

Ergenekon davasi henüz baslamadan AB-ABD ve AKP iktidari yandas medya Ergenekonu biliyordu,yani bu hazirlanmis bir senaryoydu.Tahliyelerden kimler rahatsiz oluyorsa Ergenekon senaryosunu yazanlarda ayni kesimlerdir.Internette dolasan ve herkesin ulasabilecegi yazilardan yola cikarak TSK'ya yillarca hizmet vermis serefli bir General göz altina aliniyor ve tutuklaniyor.aylarca icerde tutuluyor ve sonunda 12.Agir Ceza Mahkemesi baskani tarafindan "DELIL YETERSIZLIGI"nedeniyle serbest birakiliyor.Tutuklayan ise 13.Agir Ceza mahkemesi.Hakimler hakkinda yazmak bana düsmez ama siyasi emirlerle tutuklamalar yapan hakimler bu milletin helede Cumhuriyetin hakimleri olamazlar.Emniyette yuvalanmis Fetulahci güclerin hazirladiklari sahte raporlarla,insanlar tutuklanmistir.

Bütün bunlarin yanisira asil ilginc olan sey ise,AB'nin yaklasimidir.Orhan Pamuk davasinda,ve baska davalarda mahkemelere heyetler gönderen AB her nedense Ergenekon olayinda tek bir kisiyi dahi Türkiyeye gönderip inceleme yaptirmadi ve yüzleri bile kizarmadan "Ergenekon davasinda insan haklari ihlali yok"diye rapor tutmus "AB INSAN HAKLARI KOMISYON BASKANI"yani hicbir inceleme yapmadan bu karara varmak ancak AKP-AB isbirliginin hangi safhada oldugunu gösterir.Atatürk'ün resimlerini indirin diyende saniyorum AB'den sorumlu bir yetkiliydi,Ergenekon'un arkasindayiz diyende AB olduguna göre olayin SIYASI BOYUTunu görmekte zorlanmiyoruz.

Ergenekon'un savcisiyim diyen Erdogan Ergenekon'un siyasi bir dava oldugunu ispat etmemismiydi.

Savci ve Hakimler hakkinda verilmis onlarca suc duyurusu Adalét bakanliginda bekliyor.Adalet bakaninin suskunlugu,neyi anlatiyor acaba?

Gün gectikce bu senaryoyu yazanlarin komiklestigini görmek insana haz veriyor.Asil zevk ise yarin bu savci ve hakimlerin sanik sandalyesinde kimler hesabina görev yaptiklarinin hesabini vermeleri olacak,ve bugün ayaklar altina aldiklari hukuku kendileri arayacaklar.

saygilarla

Bakin sn politika, ben ülkemdeki derin devletin bitirilmesi taraftaríyim ve onlarin yapmis oldugu tüm pisliklerin aydinlatilmasini arzuluyorum. Eger ben bunlari isterken siz beni Atatürk düsmani, teröre destekleyicisi ve birde seriatci olarak nitelendiriyorsaniz beni bu hic rahatsiz etmez. Demokrasi istemek, esitlikten yana olmak, irkciligi red etmek size göre Atatürk düsmanligi ve bölücülük oluyorsa ben o bahsettiklerinizden olmaya coktan raziyim.

Ben Atatürk'ü ve sözde vatanseverligi kendime kalkan yaparak kendi kötü emellerime erismek hayatta istemem ve kimseyide alet etmem.

Gönderi tarihi:

Peki hala diyelimki söyledikleriniz dogru. Soruyorum size, ülkemizde derindevlet varmi yokmu? Eger var diyorsaniz bu örgütün varligi legalmidir ve gereklimidir? Diger taraftan ülkemizde binlerce insan faili mechullerle katledildi ve kayip, bunlari arastirmak cumhuriyet rejiminin görevi degilmi? Eger göreviyse neredeydi bugüne kadar bu cumhuriyet?

Gönderi tarihi:
Peki hala diyelimki söyledikleriniz dogru. Soruyorum size, ülkemizde derindevlet varmi yokmu? Eger var diyorsaniz bu örgütün varligi legalmidir ve gereklimidir? Diger taraftan ülkemizde binlerce insan faili mechullerle katledildi ve kayip, bunlari arastirmak cumhuriyet rejiminin görevi degilmi? Eger göreviyse neredeydi bugüne kadar bu cumhuriyet?

bir kere şöyle bir şey var derin devlet dediğiniz olguyu ne kadar biliyorsunuz derin devletten anladığınız direk çatlılar yada faşist zihniyetteki insanlar yada ne bilim aşırı milliyetçiler....

faili meçhul diyorsunuz ama henüz faili meçhul dediğiniz ölümlerin kimler tarafından yapıldığı kesin değil kimbilir belkide o derin devlet dediğiniz olgu aslında o faili meçhullerin peşinde dir...

karmaşanın çözülmesini herkes istiyor sonuçta bir karmaşıklık bir karamboıl bir çıkmaz söz konusu ve bu hayatada yansıyor ve rahatsız edyor anca çözüme giderken ırkçıydı Atatürkçüydü solcuydu yok efendim kürtçüydü Türkçüydü gibi yaklaşırsanız sadece gürültü çıkartırsnız....

Unutmayalım ister kaptan olun ister tayfa gemi batarsa hepimiz batarız....

Gönderi tarihi:

Derin devlet eskiden de vardı, şimdi de var. 1999 yılına kadar ABD'nin emrinde çalışan gizli güçlerden oluşuyordu, faili meçhulleri işleyenler de onlar, darbelerin ardındaki ve içindeki güçler de onlardı. 1999'dan sonra ise, ABD ülkemizdeki siyasi otorite ile kendi emelleri doğrultusunda stratejik bir ittifak oluşturarak, eski kontr-gerilla güçlerini desteksiz bıraktı. Onlar da bunun üzerine kendi aralarında yeni bir yol çizme gereğini duyarak, artık Atatürkçü - milliyetçi ve bağımsızlıkçı bir anlayış etrafında sivil güçlerin de katılacağı geniş bir platform oluşturmaya çalıştılar.

İşte ABD bundan çok rahatsız olduğu içindir ki, artık onları kendi başlarına ve desteksiz bırakmanın yetmeyeceğini, özellikle onların içindeki ulusalcıların sindirilmesi, ezilmesi gerektiğini düşünüp, malum operasyonlara start verdi. Böylece ABD'de yaşayan "TÜRKİYE'Lİ DİNİ LİDERLE" de işbirliği yapılarak CİA'nın, TSK'ya ve tüm Atatürkçü Türk milliyetçilerine-ulusalcılara yönelik, onları Ergenekon dağları ardına mahkûm etme amacını güden operasyonları başladı.

Tarihte Ergenekon'dan 400 yıl sonra çıkıp düşmanlara dünyayı dar eden bu millet, artık 400 yıl beklemeden gerekeni yapacak güçtedir. Bunu tüm Türk düşmanlarının iyi bilmesi gerekiyor.

Gönderi tarihi:

Hakikaten merak ediyorum biz ne zaman hukuk devletiydik ve ne zaman hukuğumuz birilerinin güdümünde, istenilen kararları vermiyordu?Hakikaten merak ediyorum Ergenekon denilen yapılanma şu ana kadar bize gösterildiği gibi mi ve bize gösterildiği gibiyse bu işi AKP iktidarı dönemindeki bir hukuk anlayışı(!) halledemezse, halletmemeliyse, hangi hukuk bunun üstüne gitmeli, bu zamana kadar niçin gidilmeli?Varsa bir örgüt bu örgüt de devletin derin yapılanmasıysa ve kendi düşüncleri doğrultusunda, hukukları dogrultusunda çalıştılarsa bunlar gerçekten vatansever, hukuğun, rejimin koruyucusu olan insanlar mı böyle mi algılanmalı?

Velevki bir şekilde ulusalcı,Kemalist olanlar derin devletle işbirliği içindeyse, bunun bir yerindeyse bunun anlamı ne olabilir, bilen var mı?

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
bir kere şöyle bir şey var derin devlet dediğiniz olguyu ne kadar biliyorsunuz derin devletten anladığınız direk çatlılar yada faşist zihniyetteki insanlar yada ne bilim aşırı milliyetçiler....

faili meçhul diyorsunuz ama henüz faili meçhul dediğiniz ölümlerin kimler tarafından yapıldığı kesin değil kimbilir belkide o derin devlet dediğiniz olgu aslında o faili meçhullerin peşinde dir...

karmaşanın çözülmesini herkes istiyor sonuçta bir karmaşıklık bir karamboıl bir çıkmaz söz konusu ve bu hayatada yansıyor ve rahatsız edyor anca çözüme giderken ırkçıydı Atatürkçüydü solcuydu yok efendim kürtçüydü Türkçüydü gibi yaklaşırsanız sadece gürültü çıkartırsnız....

Unutmayalım ister kaptan olun ister tayfa gemi batarsa hepimiz batarız....

Sn taypa biz bu forumda defalarca derindevletten ne anladigimizi yazdik. Catli'lar, fasist zihniyetliler ve dönenm dönem degisik ideolijiden insanlar derindevletin masalari olmuslardir ve verilen görevi yapmaya calismislardir.

Ben de buradan sizin derin devlet olgusunu ne kadar anladiginizi ve kimlerden olustunu sormak isterim. Gene faili mechuller sizinde dediginiz gibi henüz faili belli olmadigi icin öyl nitelendiriliyor. Yüzlerce iddaa ve süpheler var, devletin elinde tüm imkanlar var olmasina ragmen her ne sebebse failleri bulunmuyor, gene yüzlerce insan resmi olarak tutuklanmalarina ragmen bir bakiyorsun kaybolmuslar. Size göre acaba bu faili mechulleri ve kaybolan insanlari nasil bulacagiz?

Siz lütfen dogru olan yöntemle, yani söylediginiz gibi gürültü cikartmadan, umarim sorularima cevap verirsiniz ve bizde bazi konularda aydinlatilmis oluruz.

Gönderi tarihi:
Hakikaten merak ediyorum biz ne zaman hukuk devletiydik ve ne zaman hukuğumuz birilerinin güdümünde, istenilen kararları vermiyordu?Hakikaten merak ediyorum Ergenekon denilen yapılanma şu ana kadar bize gösterildiği gibi mi ve bize gösterildiği gibiyse bu işi AKP iktidarı dönemindeki bir hukuk anlayışı(!) halledemezse, halletmemeliyse, hangi hukuk bunun üstüne gitmeli, bu zamana kadar niçin gidilmeli?Varsa bir örgüt bu örgüt de devletin derin yapılanmasıysa ve kendi düşüncleri doğrultusunda, hukukları dogrultusunda çalıştılarsa bunlar gerçekten vatansever, hukuğun, rejimin koruyucusu olan insanlar mı böyle mi algılanmalı?

Velevki bir şekilde ulusalcı,Kemalist olanlar derin devletle işbirliği içindeyse, bunun bir yerindeyse bunun anlamı ne olabilir, bilen var mı?

Muhabbetle...

Artık derin devletle işbirliği içinde olanlar, Kemalistler, ulusalcılar değil. Biliyorsunuz derin devlet hiç bir zaman ABD'siz olamaz, CİA'sız olamaz.

Şimdi onlarla işbirliğinde olanlar F-Tipi emniyetçiler, F-tipi sözde hukuk görevlileri ve ülkedeki yandaş medya. En arka plandaki güç ise İSRAİL. Ergenekon operasyonlarının arkasındaki güçler onlar. Operasyonlarda içeri atılanların %1'i eski katil derin devletçilerden ise, geri kalan %99'u da suçsuz -fakat- Kemalist Türk milliyetçileri maalesef.

Gönderi tarihi:
Artık derin devletle işbirliği içinde olanlar, Kemalistler, ulusalcılar değil.

"Artik derin devletle isbirligi icinde olanlar, Kemalistler, ulusalcilar degil" derken aslinda gecmiste Kemalislerin ve ulusalcilarin derin devletle isbirligi icinde oldugunu itiraf etmis oluyorsunuz. O halde hangi dönemlerde ve neden isbirligi icinde olduklarini ve neden simdi beraber olmadiklarini da söylerseniz daha aydinlatici olacak.

Gönderi tarihi:
Artık derin devletle işbirliği içinde olanlar, Kemalistler, ulusalcılar değil. Biliyorsunuz derin devlet hiç bir zaman ABD'siz olamaz, CİA'sız olamaz.

Şimdi onlarla işbirliğinde olanlar F-Tipi emniyetçiler, F-tipi sözde hukuk görevlileri ve ülkedeki yandaş medya. En arka plandaki güç ise İSRAİL. Ergenekon operasyonlarının arkasındaki güçler onlar. Operasyonlarda içeri atılanların %1'i eski katil derin devletçilerden ise, geri kalan %99'u da suçsuz -fakat- Kemalist Türk milliyetçileri maalesef.

Sizce kimin derin devleti bu ülke için hizmet eder Sn. Yazgan?Ulusalcı, Kemalistlerin derin devleti mi, bunun tasviyesinden sonra kurulacağı söylenen AKP derin devleti mi?Yine ABD'siz yapamıyoruz daha doğrusu ABD'siz hiçbir şey yapamıyoruz?

Çok derin bir konu vallaha?Daldıkça derine gidiyor uzay kadar sonsuz olmamalı bir sonu olmalı değil mi?

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
Operasyonlarda içeri atılanların %1'i eski katil derin devletçilerden ise, geri kalan %99'u da suçsuz -fakat- Kemalist Türk milliyetçileri maalesef.

Nereden biliyorsunuz saniklarin 99% unun sucsuz ama dieger 1% inin suclu oldugunu? Siz onlarla berabermiydiniz yoksa?

Herhalde tüm yaptiklarini ya size anlattilar yada sizin haberiniz dogrultusunda yaptilar.

Gönderi tarihi:

taypa,

bakınız,siz devlete olan düşmanlık olarak algıladınız tüm yazdıklarımı.Hatta yaptığım işi bile,bana nankörlük olarak gösterdiniz.Sadece siz mi?Hayır,burada yazan arkadaşlarımızın çoğunun hoşuna gitmedi yazdıklarım.

Bana PKK ile verilen yanıtlarda bana mensup olduğum etnik ile ilgili verilen yanıtlarda,ben,kimin ne demek istediğini çok iyi anladım.

Birilerinin hoşuna gidecek diye,düşüncelerimden ödün vermedim,vermeyeceğim de.Sadece varsa yanlışım,düzelteceğim.

Varsa yanlışım düzeltin ve lütfen yazdıklarıma biraz olsun tarafsız bakarak bana yanıt veriniz.

Osmanlı İmparatorluğu son dönemlerinden bugüne uzanan devletimizi,kendimizi bir daha beraber gözden geçirelim.

Bakalım,neredeydik,nereye geldik...

Önce bir imparatorluk vardı,sonrasında değişen dünya ile değişen dengeler ve çıkmazlar.

Osmanlı Devleti,her gün kaybeder hale gelir.Bir taraftan milliyetçilik dalgaları diğer taraftan ülke içinde ki çıkar çatışmalar,otorite de ki boşluklar ve yanıt vermeyen çözüm önerileri.

Ordu kendi içerinde otorite hesapları güder,imparatorluk egemenliğinde ki azınlıklar dünya ile tehdit eder.

Birinci Dünya Savaşı,sonrasında yapılan antlaşmalar...

Öncesinde imparatorluğun kendi içinde ki dalgalanmaları...ıslahat,meşrutiyet,meclisi mebusan,yetkiler ve azınlıklar...

tüm bunların ardından başlayan bir kurtuluş...ve Cumhuriyet!

Cumhuriyet ilan edilir,kim olduğumuzun kavgası verilir.

Çok partili rejim için düğmeye basılır,evdeki hesap çarşıya uymaz,yine tek partili döneme geçilir.

Cumhuriyet,ilk kanını kaybetmiştir.

Sonra mı?

Sonrası daha da karanlık.Partiler kurulur,otorite hala ne olduğunun kavgasında iken,ülkemin insanları,birbirini boğazlar.

Anayasalarımız vardır,öyle anayasalar ki,her yazılışında bir darbe vardır.

Hala bu darbelerin anayasaları vardır benim ülkemde.

Tarihi,burada yazmayacağım.Geçmişi biraz da olsa hatırlayalım dedim,çünkü;

bugün geçmişten farklı değil,dün yaşananlar bugün aynı hızla yaşanmaya devam ediyor.

demokrasi dediğimize bakmayın,biliyoruz ki böylesi bir ülkede böylesi bir tarihte demokrasi sadece hayaldir.

dün,padişah vardı tüm hesapları yürüten bugün ise adı verilemeyen dengeler.

dün,padişah Jön Türkler'i sürerdi,bugün ise adı verilemeyen dengeler.

hep derim,bizler hala Osmanlı vesayetini taşıyoruz.

Ergenekon,sistem,demokrasi,dengeler...

Benim,ciddi anlamda sistemle sorunum var,çünkü beni sorun olarak sunan bir sistem var.

Ergenekon,davası var olduğundan beri taraf olarak sunulan,iktidarın savcılığında muhalefetin avukatlığında...

Sistem,yine işlemesi gerektiği gibi işliyor.

Ergenekon,ne hayal ürünü nede vatanseverlere işlenen suçların toplamı.

Bu ülke de herkes hesabını işlemiyor mu kardeşim,herkes kafasına göre tarih yazmıyor mu,ülkede faili meçhuller yok mu?

Tamam,diyoruz ki kurunun yanında yaşlar da yanmasın,biz bunları derken neden insanlar ölürken,o yaşları bugün kendine zırh edinenler,neler oluyor be kardeşim diyemedi.

Adalatte hangi tarafı kolluyoruz bizler?

Medya ile değil,başbakanınızın söylemi ile değil,gördüklerimizle,bildiklerimizle yazıyoruz.

Soruyoruz,siz dün bize karanlığı sunanlar,nasıl aydınlığı konuşursunuz?

Ayganları,dün yetkilendirilenler,bugün nasıl Aygan yalancı diyorsunuz?

Bölge de her daim bombalar patlarken,bizler öldürülürken,susan sizler nasıl olurda bugün vatan vatan diye haykırırsınız?

Nedir vatan?

Ben farkındayım,dünden bugüne hala aynı yerdeyiz.Daha Osmanlıyız,kaderimiz darbeler ve kafa karışıklığı.

Ben farkındayım,medyamın,insanlarımın işe göre değişen kimliklerinin.

Ben farkındayım,kimin ne olduğunun?Siz hala farkında değilseniz diyorsanız,farkında olmadıklarımızı yazın bana!

Gönderi tarihi:

Sayin Yazgan,90 yildir bu savas var Atatürkcülere ve Atatürk miliyetcilerine karsi,yani bu 6 yildir ve son bir yildir baslamadi.Ülkemizde Atatürkcülere yanui ulusalcilara karsi olanlar 1-Kürtcüler,2-dincilerdir.Bugün zaten bu iki kesimin nasil isbirligi halinde olduklarini görmekteyiz.Yurt disinda bazi odaklarda bunun calismalari yapilir,yani Türkiye'nin bölünme calismalari.AKP ile bu calismalar daha ümitvar bir hale dönüstü,cünkü AKP'nin kökeni dincidir.Dikkat ederseniz,Türkiye karsiti calismalar "DEMOKRASI,ÖZGÜRLÜK,INSAN HAKLARI"cercevesinde yapilmaktadir.Kürtler özgürlük ve demokratik haklar diyenlerin amaclari ülkenin bölünmesidir.Milliyetcilere karsi dil uzatanlar beyinleri sartlanmis olanlar ve kendilerini inkar ederek asil kimliklerini saklayanlardir.Bir insanin vatanini,bayragini, ulusunu sevmesi kadar dogal hicbirsey yoktur,özellikle bu cevreler bu sevgiden rahatsiz olmaktalar,cünkü cok iyi biliyorlarki bu sevgi var oldugu sürece onlar amaclarina ulasamayacaklardir.Aydinlariyla,medyasiyla,ne yaparsa yapsinlar bu sevgiyi yok edemiyeceklerini bilenler iste böyle karanlik yollara basvurmakta,ordunun serefli insanlarini,cetecilikle,katillikle suclamaktadirlar.Ne ilginc degil mi,Ergenekon zanlilarina her yaftayi yapistiranlar,onlarin sucsuz oldugunu söyleyenlere nereden biliyorsunuz diye sorabilmekteler.Peki onlar nereden biliyorlar onlarin suclu oldugunu,yoksa berabermiydiler?

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sizce kimin derin devleti bu ülke için hizmet eder Sn. Yazgan?Ulusalcı, Kemalistlerin derin devleti mi, bunun tasviyesinden sonra kurulacağı söylenen AKP derin devleti mi?Yine ABD'siz yapamıyoruz daha doğrusu ABD'siz hiçbir şey yapamıyoruz?

Çok derin bir konu vallaha?Daldıkça derine gidiyor uzay kadar sonsuz olmamalı bir sonu olmalı değil mi?

Muhabbetle...

Derin devlet oluşturanlar nasıl eskiden kemalist geçinenler idiyse, bugün de ABD işbirlikçisi İslamcı-şeriatçı (bazen liberal demokrat) gözükenler. Bunların tabiiki hiçbiri ülkeye hizmet edemez, sadece ABD'ye ve İsrail'e hizmet ederler. Dünkü derin devletçiler de öyleydi, bugünküler de öyle. ABD'nin BOP prejisinde Türkiye'ye Ilımlı Şeriat İmparatorluğu rölü verileceğine inanıyorlar.

Ülkeye hizmet edecek olan güçler; ister kemalist, laik, ulusalcı veya milliyetçi olsun; ister dindar, dinci veya şeriatçı olsun; isterse liberal, batıcı-marksist olsun; diğer gruptaki güçlerle irtibata geçip kimseyi dışlamadan, Türkiyenin bütünleşmesini sağlamaya çalışanlardır.

Mahkemelerin varlığını kanıtlamadığı , aksine "polisin ETÖ diye isimlendirdiği" dediği bir Ergenekon Terör Örgütü var kabul edip, onun üyesi diye bazı insanları suçlamak ülkemizi iki cepheye bölmektedir.

Gönderi tarihi:

Ne yaparsınız,dün güpegündüz başına silah sıkılanlar için susan adalet bugünde sizin için sussuyor.

Demokrasi dediniz değil mi?

Cümlelerinizde ki demokrasiden,demokrasiye olan bakışınız bile bana;vay be demokrasi dedirtti.

saygılar.

Gönderi tarihi:
Nereden biliyorsunuz saniklarin 99% unun sucsuz ama dieger 1% inin suclu oldugunu? Siz onlarla berabermiydiniz yoksa?

Herhalde tüm yaptiklarini ya size anlattilar yada sizin haberiniz dogrultusunda yaptilar.

İki yıla yakın bir zaman geçti, içeri atılasnların kaçta kaçı mahkumiyet aldı? Kaç tanesi delil yetersizliğinden tahliye edildi?

Henüz %0, yalnız eskiden mahkumiyet almış İbrahim Şahin ve Alpaslan Aslan var, benim bildiğim. Onların suçlu olduğu belli, ama mahkumiyet almamış olanlar aylar sonra niçin salıveriliyor, eğer suçluysalar?

Ben onlarla beraber değildim, o yüzden iki kişi hariç diğerlerinin suç işlediğini bilmediğim için onların peşin suçlu addedilmesini hukuka olduğu kadar, insafa, iz'ana ve İslam'a da uygun bulmuyorum.

Acaba siz onlarla beraber miydiniz ki onların suçlu olduğundan o kadar eminsiniz?

Gönderi tarihi:

Amaclarin ne oldugunu bilmeyen insanlar bu karanlikta bir dakika eylemine katilmislardi,ama sonunda bu eylemin amacinin aslinda bazi karanlik amacli odaklarin ideolojik cikarlari oldugu anlasilmistir.Aynen "Hepimiz Ermeniyiz"sloganlari ile Devlete meydan okuyanlarin amaclarini anlamayip o yürüyüse sadece insanlik adina katilanlarin kullanildigi gibi.

Ergenekon Atatürk milliyetciligin karsisndaki güclerin elbirligi ile yürüttükleri bir komplodur.Bu komplonun perde arkasinda Türkiye'nin bölünme planlari yatmaktadir.Ermeni davasinin kabulü yatmaktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
İki yıla yakın bir zaman geçti, içeri atılasnların kaçta kaçı mahkumiyet aldı? Kaç tanesi delil yetersizliğinden tahliye edildi?

Henüz %0, yalnız eskiden mahkumiyet almış İbrahim Şahin ve Alpaslan Aslan var, benim bildiğim. Onların suçlu olduğu belli, ama mahkumiyet almamış olanlar aylar sonra niçin salıveriliyor, eğer suçluysalar?

Ben onlarla beraber değildim, o yüzden iki kişi hariç diğerlerinin suç işlediğini bilmediğim için onların peşin suçlu addedilmesini hukuka olduğu kadar, insafa, iz'ana ve İslam'a da uygun bulmuyorum.

Acaba siz onlarla beraber miydiniz ki onların suçlu olduğundan o kadar eminsiniz?

Mahkeme daha bitmediki sucsuz diyelim. Kimse beraat ta etmedi, sadece bir kac kisinin tutukluluk haline son verildi, ama onlarda yargilaniyorlar. Hukuk sisteminde suclular disaridan da yargilanabiliyorlar. O bahsettiginiz insanlar ergenekon olayindan degil susurluk davasindan yargilandilar. Simdi ise Ergenekon davasinda yargilaniyorlar, ama sizin icin mahkeme sonuclanmamasina ragmen onlarin suclulugu sabit ve kalkiyorsunuz bize soruyorsunuz digerleri nasil suclu oluyorlarmis diye.

Gönderi tarihi:
"Artik derin devletle isbirligi icinde olanlar, Kemalistler, ulusalcilar degil" derken aslinda gecmiste Kemalislerin ve ulusalcilarin derin devletle isbirligi icinde oldugunu itiraf etmis oluyorsunuz. O halde hangi dönemlerde ve neden isbirligi icinde olduklarini ve neden simdi beraber olmadiklarini da söylerseniz daha aydinlatici olacak.

Derin devletin 1949'dan sonraki tarihini üç bölüme ayırmak mümkün: 1949-1999 arası ABD emrinde faili meçhul cinayetlerin işlendiği, darbelerin yapıldığı Kontrgerilla dönemi, 1999-2004 arası ABD desteğinden koptuğu için Kemalizme ve bağımsızlıkçı, ulusalcı sivil-sosyal çalışmalar dönemi, 2004'ten bugüne kadar devam eden İsrail yönlendirmesi, ABD emrinde F-tipi emniyetçiler ve yandaş medya destekçileri dönemi.

Şu anda derin devlet yeni yapılanmasıyla işbaşında ve orta dönemdeki bağımsızlıkçı-ulusalcı-kemalist bir anlayışa yönelmeye çalışanlarla onları destekleyen aydınları tasfiye edip sindirmekle meşgul.

Gönderi tarihi:
Derin devletin 1949'dan sonraki tarihini üç bölüme ayırmak mümkün: 1949-1999 arası ABD emrinde faili meçhul cinayetlerin işlendiği, darbelerin yapıldığı Kontrgerilla dönemi, 1999-2004 arası ABD desteğinden koptuğu için Kemalizme ve bağımsızlıkçı, ulusalcı sivil-sosyal çalışmalar dönemi, 2004'ten bugüne kadar devam eden İsrail yönlendirmesi, ABD emrinde F-tipi emniyetçiler ve yandaş medya destekçileri dönemi.

Şu anda derin devlet yeni yapılanmasıyla işbaşında ve orta dönemdeki bağımsızlıkçı-ulusalcı-kemalist bir anlayışa yönelmeye çalışanlarla onları destekleyen aydınları tasfiye edip sindirmekle meşgul.

peki devletin kendisi nerede?

Gönderi tarihi:
Derin devlet oluşturanlar nasıl eskiden kemalist geçinenler idiyse, bugün de ABD işbirlikçisi İslamcı-şeriatçı (bazen liberal demokrat) gözükenler. Bunların tabiiki hiçbiri ülkeye hizmet edemez, sadece ABD'ye ve İsrail'e hizmet ederler. Dünkü derin devletçiler de öyleydi, bugünküler de öyle. ABD'nin BOP prejisinde Türkiye'ye Ilımlı Şeriat İmparatorluğu rölü verileceğine inanıyorlar.

Ülkeye hizmet edecek olan güçler; ister kemalist, laik, ulusalcı veya milliyetçi olsun; ister dindar, dinci veya şeriatçı olsun; isterse liberal, batıcı-marksist olsun; diğer gruptaki güçlerle irtibata geçip kimseyi dışlamadan, Türkiyenin bütünleşmesini sağlamaya çalışanlardır.Mahkemelerin varlığını kanıtlamadığı , aksine "polisin ETÖ diye isimlendirdiği" dediği bir Ergenekon Terör Örgütü var kabul edip, onun üyesi diye bazı insanları suçlamak ülkemizi iki cepheye bölmektedir.

Sence senin zikrettiğin anlayışa sahip bir güç var mı ülkede?Kim düzeltecek bu ülkeyi yahu?

Ayrıca sayın Yazgan ülkede mevcut cephelerin olduğunun yaşadıklarımızla ortaya çıkmaması için ne yapmalıyız gözümüzü mü kapatalım, farklı fikirlerin söylendiği her konuyu cepheleştirme oluşturuyor diye köşeye mi atalım nedir ne değildir bu bunun hikmeti nedir bize zarar veriyor mu, gerçekliği var mı, sorunsa düzeltmek için ne yapılmalı kısmını tartışmayalım mı?

İtibarlı insandır ne büyük saygısızlık ne işi var o mukaddes insanın mahkemede mantığıyla örneğin haklı bir dava savunulduğunda bu bakış ta ''Bunların hepsi suçludur...'' mantığından ne kadar farksız ne kadar hukuki?

Hukuk sana dokunana kadar hukuk sana dokunduğunda mı hukuksuzluk olur.Yazık ''Hukuk herkese lazım.'' herkesin güç sahibi olduğunda silah gibi kullanması gereken bir hukuk sistemi oluşturursan o silah başka bir zaman başkalarının eline geçer, seni ezer sonra da kalkıp da hukuksuzluktan bahsedersen

kendin ettin kendin buldun derler ve gülerler.

Muhabbetle...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.