Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Şeriat Sınır Tanımaz


BrainSlapper

Önerilen İletiler

Daha önceki benzer başlıklarda, şeriatin sınırları nasıl zorlayacağını, insanlara yaşamı nasıl zehir edeceğini, güncel örneklerle sunmuştuk.

 

Hatırlayalım:

 

İran:

İran, devlet televizyonunda yayımlanan ve İran'da çekilmiş olan tüm TV dizisi ile filmlere "namaz kılma sahnesi" koyma zorunluluğu getirildi. Karakterleri namaz kılarken gösterilmeyen dizi ya da filmlerin yayından kaldırılacağı bildirildi.

 

AFP'nin haberine göre, İran'ın dini lideri Ali Hamaney tarafından atanmış olan İran'daki devlet televizyonlarının Başkanı Ezatollah Zarghami, içeriğinde namaz sahneleri olmayan televizyon prodüksiyonlarının yayımlanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Zarghami, çocuk programlarında da çocuklara "namaz kılınmasını öğreten sahnelerin bulunması gerektiğini" söyledi.

 

İran'daki popüler bir dizi filmdeki katil zanlısının namaz kılarken gösterildiği sahneyi örnek olarak veren Zarghami, "Namaz sahneleri sadece pozitif karakterlerle, yaşlılarla, temiz bir hayat yaşayanlarla ve başrollerdeki karakterlerle sınırlanmamalı" dedi.

 

Yönetmeliğin drama dizilerine ve filmlere de uygulanacağı ancak oyun-eğlence programları ile sit-com'ları kapsayıp kapsamadığının bilinmediği belirtiliyor. İran'da tüm kanallar devlet tarafından işletiliyor. Namaz saatlerinde programlar kesiliyor, haber bülteninden önce spikerler dua ediyor.

 

Türkiye:

'Kızlar 9'unda evlenebilir 'İlahiyat Prof.'u Mustafa Yurtkuran aile ilmihali kitabında ki düşüncelerinden dolayı şimdi YÖK'e ihracı için başvuruluyor

 

İstanbul Tuzla Belediyesi'nin yeni evli çiftlere dağıttığı, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren'in yazdığı 'Delilleriyle Aile İlmihali' adlı kitap tepkilere neden olmuştu. 'Kızlar dokuz yaşında evlenebilir', 'Eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz' gibi önerilerin bulunduğu kitap hakkında CHP Tuzla İlçe Örgütü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ise yaptığı yazılı açıklamada, 'Döndüren'in mensubumuz olmasından utanç duyuyoruz' demişti. CHP Tuzla İlçe örgütünün suç duyurusu talebine ise C.Savcılığı, Prof. Dr. Döndüren'in devlet memuru olması ve hakkında 'lüzumu muhakeme' kararı bulunmaması nedeniyle görevsizlik kararı verdi.

 

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nün üç öğretim üyesi tarafından sürdürülen soruşturma, kanıtların toplanıp, Prof. Dr. Döndüren'in ifadesinin alınmasından sonra tamamlandı. Soruşturma sonunda Prof. Dr. Döndüren'in kamu görevinden çıkartılması için YÖK'e öneride bulunulurken, Tuzla Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlatması için de lüzumu muhakeme kararı çıkartıldı. Çıkartılan bu kararı içeren dosyalardan biri Tuzla Cumhuriyet Savcılığı'na diğeri ise Danıştay'a gönderildi.

 

YÖK'ün soruşturma sonucunu kabul etmesi halinde, Prof. Dr. Hamdi Döndüren'in kamu görevine son verilip üniversiteden çıkartılacak.

 

Şeriatin sınırtanımazlığı konusunda yeni gelişmeler var.

 

İsrail:

Lütfen mahallemizden dar elbiseyle geçmeyin.

 

"Bu mahalleden geçen kadınların dikkatine. Tüm kalbimizle yalvarıyoruz. Lütfen ahlaksız giysilerle mahallemizden geçmeyin. Ahlaklı giysiler: Uzun kollu ve kapalı bluz, uzun etek. Pantolon ve streç elbise ahlaksızdır."

 

İSRAİL’de aşırı dinci Yahudi cemaatinin oluşturduğu gönüllü ahlak zabıtası, son haftalarda dehşet saçıyor.

 

Kudüs’ün bazı mahallelerine özellikle kadınları ahlaklı olmaya davet eden levhalar konuyor. Bu mahallelerde kırmızı bluz giymek bile, kadınların taşlanması için yeterli. Son haftalarda bazı ahlak zaptiyeleri, işi haneye tecavüze kadar vardırdı. Kudüs’te birkaç erkekle birlikte görülen bir kadın, evi basılarak dövüldü. Sokakta erkek arkadaşlarıyla yürüyen bir genç kız, "Cehennemde yanacaksın" diyen bir grubun biber gazlı saldırısına uğradı. İnternet erişimi olan teknoloji ürünleri satan dükkanlar da, po*nografiyi özendirdikleri gerekçesiyle ateşe veriliyor.

 

Birçok Yahudi, gayriresmi ahlak zabıtasını onaylamıyor. Ancak bazı hahamlar, yobaz terörüne sessizce destek veriyor, bazıları kınamaktan korkuyor. Dindar bir Yahudi olan Amerikalı romancı Naomi Ragen, "Her yerde gözleri ve kulakları var. İran gibi ülkelerde duyduklarınıza çok benzeyen şeyler oluyor" diyor.

 

İsrail’de, halkın çoğunluğu din konusunda ılımlı olsa da, haredim (Tanrı’ndan korkan) adı verilen 600 bin kişilik aşırı dinci bir kitle de var. Bu kitle mensuplarının laik bölgelere yönelik tehditleri bitse de, muhafazakar mahallelerde yaptırım güçleri artıyor.

 

Suudi Arabistan:

Suudi kadına ‘göz hapsi’

 

Suudi Arabistan’ın önde gelen din adamı Şeyh Habadan, “İki göz erkekleri baştan çıkarıyor” diyerek kadınların sadece tek gözlerini açıkta bırakmalarını istedi

 

Katı şeriat kurallarıyla yönetilen Suudi Arabistan’da kadınlara hayatı zindan eden aşırı muhafazakârlar, yasak getirmekte dur durak tanımıyor. Kadınların tepeden tırnağa örtünmeden sokağa çıkamadığı, kamuya açık yerlerde akrabası ya da eşi olmayan erkeklerle birarada bulunamadığı, hatta otomobil kullanamadığı ülkede üst düzey bir din adamı, kadınların sadece bir gözleri açık kalacak şekilde örtünmelerinin şart koşulmasını önerdi. Aşırı muhafazakâr Suudiler arasında büyük saygınlığı olan Şeyh Muhammed el Habadan’a geçen hafta katıldığı bir televizyon programında “Müslüman kadınların yüzlerinin hangi bölümlerini örtmeleri gerektiği” sorusu yöneltildi. Kadınların sadece saçlarını kapatan örtüler takmasının yanlış olduğunu savunan Habadan şöyle konuştu: “Kadınların yalnız gözlerini açıkta bırakması da sakıncalı. İki gözün açıkta kalması, kadınları makyaj yaparak baştan çıkarıcı bir hale gelmeye özendiriyor. Kadınlar ya yüzlerini tamamen kapatmalı ya da tek gözü açıkta bırakan çarşaflar giymeli.”

 

Kadınlarımıza duyurulur.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 66
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorsunuz . başka açılımlara davet ediyorum sizleri .

 

Sayın uzak, bazı kişiler uzak kaldığı için bu konulara ne kadar çok ısıtılsa da azdır. İdrak edebilmeleri için gerekli bu 'ısıtılıp ısıtılıp' öne konulması.

 

Ne dersiniz, yukarıda yazılı olan ipe sapa gelmez örneklerle gurur duyuyor musunuz? Kız çocuklarınızı 9 yaşında iken babaları, hatta dedeleri yaşta adamlarla evlendirmek hoşunuza gider mi? 9 yaşın daha da aşağılara çekilmeyeceğini garanti edebiliyor musunuz? Olur ya bir gün gelir, daha körpe olsunlar diyen bir akıllı çıkar mı çıkar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hangi aklı selim insan böylesine bir şey kabul eder söyler misiniz ?

biz müslümanları ***** zannediyorsunuz.

sizler düşünen tek varlıklar mısınız ?

 

Sayın uzak,

 

Din gelince, "aklı selim" tedavülden kalkar.

 

Ahzab Suresi 36: Allah ve resulü bir işte hüküm verdiklerinde, inanmış bir erkekle inanmış bir kadının, işlerini kendi isteklerine göre belirleme hakları yoktur. Allah'a ve resulüne isyan eden, açık bir sapıklığa batıp gitmiş demektir.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kur an tak diye emir verir. mü min şak diye yapar mı diyeceksiniz. Eğer ki iş böyleyse ,Kur an üzerinde düşünme emri neyin nesiydi ? belliki iş böyle değil

 

"gerçek şu ki o kur an elbette bir öğüttür.Artık kim dilerse ,öğüt alıp düşünür

müddesir süresi 54-55

Yanlışınız var sayın uzak, Kuran üzerimde düşün derken yalanımı, yanlışımı ortaya çıkar demez. Ayetlerin okunmasını ve üzerinde düşünülüp kıssalarından (ders alınması gereken hikaye) ibret alınmasını emreder. Yani kısacası oku ve sorgulamadan itaat et, itaat etmezsen derilerini değiştire değiştire yakarız seni der.

 

Kuran'ın Allah'ı neyin üzerinde düşünmeyi emreder ya da öğütler? Kendi sonsuz gücünün, aklının, ilmini, sanatının...

 

Maide 38. Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

 

Mesela bu surenin üzerinde düşünülecek ne var? Açık ve net diyor işte ellerini kesin diye. Bu insanların ellerini kesme işini üstlenir misiniz? Yoksa yok bir başakası kessin kesecekse mi dersiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın uzak,

 

Din gelince, "aklı selim" tedavülden kalkar.

 

Ahzab Suresi 36: Allah ve resulü bir işte hüküm verdiklerinde, inanmış bir erkekle inanmış bir kadının, işlerini kendi isteklerine göre belirleme hakları yoktur. Allah'a ve resulüne isyan eden, açık bir sapıklığa batıp gitmiş demektir.

 

Saygılar.

 

aklı selım ancak dın ıle bırlıkte gelebılır.

 

Allah ayetlerini düşünesiniz diye böylece açıklamaktadır.

 

De ki: «Gelin size Rabbinizin haram kıldığı şeyleri söyleyeyim: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, anaya babaya iyilik yapın, yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin ve onların rızkını veren Biziz, gizli ve açık kötülüklere yaklaşmayın, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymayın. Allah bunları size düşünesiniz diye buyurmaktadır.»

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayır efendim sizin yanlışınız var . neden mi ? almışsınız bir kaç konuyu döndürüp döndürüp duruyorsunuz ..hırsızın eli . aişenin yaşı.peygamberin suikast yaptığı iddaanız .vesaire halbuki hırsız meselesi gayet açıktır .yaş mevzusuda .diğer konularda .ki sizin amacınız başka .******

 

Allah ı şehvet düşkünü ,acımasız ,intikamcı olarak lanse ettirmeye gayret ediyorsunuz.halbuki bizler biliyoruz ki bu söylediklerinizden Allah münezzehtir.Allah yaratandır .yaratılan değil.umarım anlamışsınızdır .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah ı şehvet düşkünü ,acımasız ,intikamcı olarak lanse ettirmeye gayret ediyorsunuz.halbuki bizler biliyoruz ki bu söylediklerinizden Allah münezzehtir.Allah yaratandır .yaratılan değil.umarım anlamışsınızdır .

 

 

Siz dininizi bildiğinizden emin misiniz?

 

 

Maide 95: Ey iman edenler! İhramlı iken (karada) av hayvanı öldürmeyin. Kim (ihramlı iken) onu kasten öldürürse (kendisine) bir ceza vardır. (Bu ceza), Kâ’be’ye ulaştırılmak üzere, öldürdüğünün dengi olup, içinizden iki âdil kimsenin takdir edeceği bir kurbanlık hayvan; veya yoksulları yedirmek suretiyle keffaret; yahut onun dengi oruç tutmaktır. (Bu) yaptığı işin kötü sonucunu tatması içindir. Allah, geçmiştekileri affetmiştir. Fakat kim bir daha böyle yaparsa, Allah ondan intikam alır. Allah, mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir.

 

A’râf 136: Biz de ayetlerimizi yalanlamaları ve onlardan ****** kalmaları sebebiyle kendilerinden intikam aldık ve onları denizde boğduk.

 

Hicr 79: Biz onlardan da intikam aldık. İkisi de (Eyke ve Medyen) açık bir yol üzerindedir.

 

Zümer 37: Allah kime de hidayet ederse, artık onu saptıracak yoktur. Allah, mutlak güç sahibi ve intikam alıcı değil midir?

 

Zuhruf 25: Biz de onlardan intikam aldık. Bak, yalanlayanların sonu nasıl oldu?

 

Zuhruf 41: Biz seni onlardan alıp götürsek de yine onlardan intikam alırız.

 

Zuhruf 55: Böylece bizi öfkelendirince onlardan intikam aldık, hepsini suda boğduk.

 

Duhân 16: Fakat biz büyük bir şiddetle yakalayacağımız gün, kesinlikle intikamımızı alırız.

 

 

Saygılar......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayır efendim sizin yanlışınız var . neden mi ? almışsınız bir kaç konuyu döndürüp döndürüp duruyorsunuz ..hırsızın eli . aişenin yaşı.peygamberin suikast yaptığı iddaanız .vesaire halbuki hırsız meselesi gayet açıktır .yaş mevzusuda .diğer konularda .ki sizin amacınız başka .******

 

Allah ı şehvet düşkünü ,acımasız ,intikamcı olarak lanse ettirmeye gayret ediyorsunuz.halbuki bizler biliyoruz ki bu söylediklerinizden Allah münezzehtir.Allah yaratandır .yaratılan değil.umarım anlamışsınızdır .

 

 

Allah'ı şehvet düşkünü, acımasız, intikamcı olarak lanse eden Muhammed ve ekibinin işi, bizimle yakından uzaktan alakası yok. Suçlayacaksanız ekibi suçlayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yine cımbızlama yapılmış .

a'raf 134- bu musibetlerin başlarına geldiği her zaman şu vaadde bulunurlardı:"ey musa ,seninle yaptığı peygamberlik ahdi hürmetine bizim için rabbine dua et !bu musibeti bizden uzak tutmayı sağlarsan ,söz,sana inanacak ve israiloğullarının seninle gitmesine izin vereceğiz.

 

135-fakat ne zaman sözlerini gerçekleştirmeye yetecek bir süre musibeti kaldırsak ,her seferinde gerisin geri sözlerinden dönerlerdi .

 

136-en sonunda bizde bunun acısını onlardan çıkardık:Ayetlerimizi yalanladıkları ve onlara karşı kayıtsız kaldıkları için onları suda boğduk.

 

137-vaktiyle hor görülüp ezilen insanları ,toprağını bereketli kıldığımız ,ülkenin en doğusundan en batısına kadar tamamına hakim kıldık.ve rabbinin israiloğullarına verdiği güzel bir gelecek vaadi onların sabırlarına karşılık işte böyle gerçekleşti .firavun ve avanesinin yapıp yücelttikleri kibir uygarlığını tarihe gömdük.

 

bu ayetleri belki bir daha düşünmek istersiniz .fikirlerinizi çürütmek için değil . düşünmeniz için yazdım. düşünmek .doğru düşünmek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanlışınız var sayın uzak, Kuran üzerimde düşün derken yalanımı, yanlışımı ortaya çıkar demez. Ayetlerin okunmasını ve üzerinde düşünülüp kıssalarından (ders alınması gereken hikaye) ibret alınmasını emreder. Yani kısacası oku ve sorgulamadan itaat et, itaat etmezsen derilerini değiştire değiştire yakarız seni der.

 

Kuran'ın Allah'ı neyin üzerinde düşünmeyi emreder ya da öğütler? Kendi sonsuz gücünün, aklının, ilmini, sanatının...

 

Maide 38. Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

 

Mesela bu surenin üzerinde düşünülecek ne var? Açık ve net diyor işte ellerini kesin diye. Bu insanların ellerini kesme işini üstlenir misiniz? Yoksa yok bir başakası kessin kesecekse mi dersiniz?

 

dayıca :D bir yorum..

 

Hırsızlık yapanın elini Hırsızlık yapmaktan KESELİM..iş verelim..eğitim verelim..bilgi verelim..olurmu bu şekilde acaba..kan dökmeden.. :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu konulara demeyelimde sizin gibi kalbi dilinde olanlardan uzak diyelim .

sizlerin amacı yermek olduğu için ne söylesen kar etmez.

yaz yaz aynı terane .

hangi aklı selim insan böylesine bir şey kabul eder söyler misiniz ?

biz müslümanları ***** zannediyorsunuz.

sizler düşünen tek varlıklar mısınız ?

 

Sizlerin düşünmenize gerek yok ki. Sizin için düşünen bir ekip var. Ayrıca; sizin gibi kalbi dilinde olanlardan uzak demişsiniz. Kalbi dilinde olan sizlersiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizlerin düşünmenize gerek yok ki. Sizin için düşünen bir ekip var. Ayrıca; sizin gibi kalbi dilinde olanlardan uzak demişsiniz. Kalbi dilinde olan sizlersiniz.

 

bır saat tefekkurun bın sene nafıle ıbadetten hayırlı oldugu ogretısıne sahıp muslumanlar dusunmesınde ne yapsın.

 

dusunecek sız kendı cızdıgınız musluman profılıne yakıstırmasanızda dusunecek, cunku musluman sızın kafanızdakı cızgıde degıldır, olamaz, olmamalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bır saat tefekkurun bın sene nafıle ıbadetten hayırlı oldugu ogretısıne sahıp muslumanlar dusunmesınde ne yapsın.

 

dusunecek sız kendı cızdıgınız musluman profılıne yakıstırmasanızda dusunecek, cunku musluman sızın kafanızdakı cızgıde degıldır, olamaz, olmamalıdır.

 

Sizler için tefekkür Kuran'ın Allah'ının yarattıkları üzerine düşünmek ve isyan etmemektir. Başka türlü düşünür de isyan ederseniz derileriniz soyula soyula yanarsınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

merhaba

 

kısaca aktarayım

 

DİNİN OLDUĞU YERDE DÜŞÜNCE VE YAŞAM ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ

 

DİN DÜŞÜNMEYİ KENDİ SINIRLARININ DIŞINDAKİ ALANLARDA YASAKLAR

 

DİN YAŞAMAYI KENDİ SINIRLARININ DIŞINDAKİ ALANLARDA YASAKLAR

 

DİN=KISITLI YAŞAM+KISITLI DÜŞÜNCE

 

DİNİNİ TEMEL ARGÜMANI KİTABINDA BARINDIRDIĞI EMİRLER VE YASAKLARDIR

 

 

BUNUN DIŞINDA DÜŞÜNEMEZ YAŞAYAMAZSINIZ

 

SAYGILAR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizler için tefekkür Kuran'ın Allah'ının yarattıkları üzerine düşünmek ve isyan etmemektir. Başka türlü düşünür de isyan ederseniz derileriniz soyula soyula yanarsınız.

 

 

sorgulamak adına her sekılde dusunuyorum ben. her dusuncemın kaynagına ulasamasamda bundan vaz gecmıyorum. asıl sız hıc dusunmuyorsunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

merhaba

 

kısaca aktarayım

 

DİNİN OLDUĞU YERDE DÜŞÜNCE VE YAŞAM ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ

 

DİN DÜŞÜNMEYİ KENDİ SINIRLARININ DIŞINDAKİ ALANLARDA YASAKLAR

 

DİN YAŞAMAYI KENDİ SINIRLARININ DIŞINDAKİ ALANLARDA YASAKLAR

 

DİN=KISITLI YAŞAM+KISITLI DÜŞÜNCE

 

DİNİNİ TEMEL ARGÜMANI KİTABINDA BARINDIRDIĞI EMİRLER VE YASAKLARDIR

 

 

BUNUN DIŞINDA DÜŞÜNEMEZ YAŞAYAMAZSINIZ

 

SAYGILAR

 

onun sınırları senın asla ulasamayacagın noktalarda ıse tıpkı evren gıbı, evrendekı dunya gıbı, dunyadakı sen gıbı.

 

kaınatın sonu neptunden bıle otelerde ıken sen kalkmıs efendım ben aya bıle gıdemıyorsan dıyorsan bu senın sucun.

 

kaınatta ortada.

 

neptunun yerıde bellı.

 

aklında var.

 

gereklı malzemelerın hepsıde dunyanın ıcıne konulmus.

 

buyur gıt.

 

senın o dedıklerın buna benzer. kendı yapamadıkların yahut anlayamadıkların ıcın tamda ınsanın yapacagı davranısı sergılemek, baskasını suclamak kolaycılıktır.

 

en hafıf tabırı ıle kolaycılıktır. nefsın sana bunu hos gosterır. seytan kucuk dusmeyı sevmedıgı gıbı senın ıcınde sevmez. o ısterkı hep en buyuk olsun, hep kıbırlensın. senınde aynı yola sevketmeye calısır.

 

''beynın %5 ıla 10 unu ancak kullanabılen ınsan kalan %90 ı hıc harekete gecırmeyı basaramamısken sınırların darlıgından soz edemez. sen once kendı sınırlarını bı as o zaman bak kım kımı ıhata edıyo, kım kımı sınırlandırıyo.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sorgulamak adına her sekılde dusunuyorum ben. her dusuncemın kaynagına ulasamasamda bundan vaz gecmıyorum. asıl sız hıc dusunmuyorsunuz.

 

********

 

Biz doğduğumuzdan beri müslüman olmamış olsa idik, sizin dini araştırıp öğrenmemekle itham edebilirdin, ama biz, zamamında çok iyi birer müslüman olduğumuz ve derinleşmek istediğimiz için, araştırdık, araştırdık ve buralara geldik.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

araştımak sorgulamak düşünmek . bu üçlüyü doğru yapabilmek .herkes yapamaz .farkımız bu .

 

en yakın bir arkadaşınız size yalan söylese .hemen bana yalan söyledin deyip defteren siler misiniz ? yoksa sen yalan söylemezdin bana yalan söylemene neden olan nedir ?diye sorar mısınız ?

 

bizler bizi yaratanı tanıyoruz ve kendisi hakkında söylenilenlere inanmıyoruz çünkü onu tanıyor ve seviyoruz.

 

ve her şeyin bir açıklaması olduğunu da biliyoruz .cımbızlama yapmıyoruz !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

araştımak sorgulamak düşünmek . bu üçlüyü doğru yapabilmek .herkes yapamaz .farkımız bu .

 

en yakın bir arkadaşınız size yalan söylese .hemen bana yalan söyledin deyip defteren siler misiniz ? yoksa sen yalan söylemezdin bana yalan söylemene neden olan nedir ?diye sorar mısınız ?

 

bizler bizi yaratanı tanıyoruz ve kendisi hakkında söylenilenlere inanmıyoruz çünkü onu tanıyor ve seviyoruz.

 

ve her şeyin bir açıklaması olduğunu da biliyoruz .cımbızlama yapmıyoruz !

 

evet bu durum daha oncede dıle getırılmıs ıdı.

 

hatta arkadasınızın agzından kendı kulagınızla duysanız bıle yok canım ben yanlıs anlamısımdır dıye dusunursunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.