Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Madem olasiliklardan bahsediyorsunuz, bir de ters olasiligi düsünün ve o zaman kendinizin verecegi cevabi söyleyin lütfen. Siz kac kat yerin dibine gireceksiniz acaba???? Türkiye'de cetelerin ve mafyanin her alanda aktiv oldugunu bilmeyen ve bundan rahatsiz olmayan yok. Temiz toplum ugruna sonuna kadar cetelerle mücadele edecegiz, iste güzel günler o zaman gelecek. Ülkemi pis bir kanser gibi sarmis olan bu mafya ce cete ****** kurtarmanin zameni geldide gecti bile. Biz daha tarihimizi bile tartışamazken çetelere mi son vereceğiz...umudum yok! Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Madem Ergenekon yok demiyorsunuz, herhalde kimler oldugunu da biliyorsunuz veya tahmin ediyorsunuzdur. Lütfen söyleyinde bizde gercek Ergenekonculari görelim ve yanlis sahislari bosuna suclamayalim. Sizin ithamlariniza benzerini halaa Susurluk cetesi yok diyenlerden de duyuyoruz. Biz alisigiz bu tip ithamlara. Buyurun devam edin. Kaçan ipin ucunu gelin beraber tutalım.Ergenakon,Susurluk ha bilemedik efendim Jitemciler bunların PKK dan ne farkı var.Evet kurunun yanında yaş yanmamalı,kim neyi,ne için suçladığını çok iyi bilmeli.Bunlarla gerekçelendirirken haklılıklarımızı Veli Küçükleri,Perinçikleri,Sisileri de sadece masum yada iş olsun diye gözaltına alınanlar olarak görmemelyiz.Bakın bugün Ergenakon karanlıın en dibi;gözaltına alınanlar ise sadece artık o sistem içerisinde işlerliği olmayan yada tehlikeli olanlardır.Ergenakon sadece bu gözaltına alınanlar değil;gözaltına alınanlarla kapanacak eksik bir tarihin anlaşılmayanı olmaya mahkum karanlığıdır. Okuduklarınız, duyduklarınızdan öylesine etkileniyorsunuz ki gözünüz başka hiçbirşey görmez oluyor. Size mantıklı gibi gelen, sizin frekansınızdan yayın yapan bir yer bulduğunuzda kapısında hikayeler yazıp, birbirinize anlatıp, beraberce inanıyorsunuz. İnandığınız düşüncelerin haklılığını savunabilmek için yeni iftiralar atıp onlara da ayrıca inanıyorsunuz. Şıracı ve bozacıyı kıskandıran hareketler bunlar. Susurlukçuları yargıladınız, etiketlediniz, astınız. Ergenekoncuları da elden geçirip, etiketleyip astınız. Sizin gibi düşünmediğimiz için biz de mimliyiz, hakkımızda çoktan karar verdiniz. Ama hiç burasının bir hukuk devleti olup olmadığını, bu yakıştırmaların doğru olup olmadığını etraflıca düşünmediniz. Ergenekon sizsiniz aslında, aşağı mahallede masal uydurup yukarı mahallede kendiniz gerçekliğine inanıyorsunuz. Ondan sonra makarna tarifleri, topitoplar, plates resimleri, incik boncuk bir sürü detay. İnanmak parayla değil ki, uydur uydur geç karşısına seyret. Onlarca insan hakkında şöyledir,böyledir, şunu yapmış bunu etmiş diyerek suçlamalarda bulunuyorsunuz. Bu insanlar daha yargılanmadı, avukatları çıkıp (hani olmaz ama oldu diyelim) kişilik haklarına saldırıdan dolayı size dava açsa ne cevabınız var? "Bana öyle gelmişti, bence şöyledir böyledir"den başka sözünüz var mı? Peki sorarım bu cevabınızın anayasada destek alacak yeri var mı? Yaptığınız kişisel terördür, paslaştığınız insanlar da örgütünüzün üyeleridir. Dedim ya Ergenekon sizsiniz işte. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Okuduklarınız, duyduklarınızdan öylesine etkileniyorsunuz ki gözünüz başka hiçbirşey görmez oluyor. Size mantıklı gibi gelen, sizin frekansınızdan yayın yapan bir yer bulduğunuzda kapısında hikayeler yazıp, birbirinize anlatıp, beraberce inanıyorsunuz.İnandığınız düşüncelerin haklılığını savunabilmek için yeni iftiralar atıp onlara da ayrıca inanıyorsunuz. Şıracı ve bozacıyı kıskandıran hareketler bunlar. Susurlukçuları yargıladınız, etiketlediniz, astınız. Ergenekoncuları da elden geçirip, etiketleyip astınız. Sizin gibi düşünmediğimiz için biz de mimliyiz, hakkımızda çoktan karar verdiniz. Ama hiç burasının bir hukuk devleti olup olmadığını, bu yakıştırmaların doğru olup olmadığını etraflıca düşünmediniz. Ergenekon sizsiniz aslında, aşağı mahallede masal uydurup yukarı mahallede kendiniz gerçekliğine inanıyorsunuz. Ondan sonra makarna tarifleri, topitoplar, plates resimleri, incik boncuk bir sürü detay. İnanmak parayla değil ki, uydur uydur geç karşısına seyret. Onlarca insan hakkında şöyledir,böyledir, şunu yapmış bunu etmiş diyerek suçlamalarda bulunuyorsunuz. Bu insanlar daha yargılanmadı, avukatları çıkıp (hani olmaz ama oldu diyelim) kişilik haklarına saldırıdan dolayı size dava açsa ne cevabınız var? "Bana öyle gelmişti, bence şöyledir böyledir"den başka sözünüz var mı? Peki sorarım bu cevabınızın anayasada destek alacak yeri var mı? Yaptığınız kişisel terördür, paslaştığınız insanlar da örgütünüzün üyeleridir. Dedim ya Ergenekon sizsiniz işte. Tesekkür ederim beni bana tanittigin icin. Vallahi ben kendimi baska biri zannediyordum, ama Ergenekonumusum. Allah ne muradiniz varsa versin, cünki gercekten beni uyandisrdiniz ve artik ben benim kim oldugumu biliyorum. Ben Ergenekonum, bunu artik herkes bile!!!!!!! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Okuduklarınız, duyduklarınızdan öylesine etkileniyorsunuz ki gözünüz başka hiçbirşey görmez oluyor. Size mantıklı gibi gelen, sizin frekansınızdan yayın yapan bir yer bulduğunuzda kapısında hikayeler yazıp, birbirinize anlatıp, beraberce inanıyorsunuz.İnandığınız düşüncelerin haklılığını savunabilmek için yeni iftiralar atıp onlara da ayrıca inanıyorsunuz. Şıracı ve bozacıyı kıskandıran hareketler bunlar. Susurlukçuları yargıladınız, etiketlediniz, astınız. Ergenekoncuları da elden geçirip, etiketleyip astınız. Sizin gibi düşünmediğimiz için biz de mimliyiz, hakkımızda çoktan karar verdiniz. Ama hiç burasının bir hukuk devleti olup olmadığını, bu yakıştırmaların doğru olup olmadığını etraflıca düşünmediniz. Ergenekon sizsiniz aslında, aşağı mahallede masal uydurup yukarı mahallede kendiniz gerçekliğine inanıyorsunuz. Ondan sonra makarna tarifleri, topitoplar, plates resimleri, incik boncuk bir sürü detay. İnanmak parayla değil ki, uydur uydur geç karşısına seyret. Onlarca insan hakkında şöyledir,böyledir, şunu yapmış bunu etmiş diyerek suçlamalarda bulunuyorsunuz. Bu insanlar daha yargılanmadı, avukatları çıkıp (hani olmaz ama oldu diyelim) kişilik haklarına saldırıdan dolayı size dava açsa ne cevabınız var? "Bana öyle gelmişti, bence şöyledir böyledir"den başka sözünüz var mı? Peki sorarım bu cevabınızın anayasada destek alacak yeri var mı? Yaptığınız kişisel terördür, paslaştığınız insanlar da örgütünüzün üyeleridir. Dedim ya Ergenekon sizsiniz işte. Tesekkür ederim beni bana tanittigin icin. Vallahi ben kendimi baska biri zannediyordum, ama Ergenekonumusum. Allah ne muradiniz varsa versin, cünki gercekten beni uyandisrdiniz ve artik ben benim kim oldugumu biliyorum. Ben Ergenekonum, bunu artik herkes bile!!!!!!! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Sayın Can Taylan, bana insan hakkı derseniz bende size en temel olan insani hakkı gösterin derim.Buna yaşama hakkı derler.İnsanın yaşama hakkı.Ergenakon,yargı süreci devam ettikçe suçlu yada masumu olmayandır,haklısınız.Ama sanmayın ki ben dediğim isimleri Ergenakon ile yazıyorum.Susurlukta Abdullah Çatlı ile kaybolan karanlığı bilmiyorum demeyin.Yurtdışında olmadık suçlarla aranan,arandığı gibi türlü türlü kimliklerle bu ülkede eli kolunu sallayarak gezenleri tabi ki suçlamayalım.Onları bu noktaya taşıyanlar varken!Veli Kçük,adını her daim faili meçhullerle duyururken,Perinçek Öcalanı ziyaret etmenin ertesinde milliyetçi kesilirken onları değil onları bu noktaya taşıyanları suçlayalım, değil mi ama? yaşama hakkı demiştik değil mi,ne acı bu ülkede gözaltına alınanların yaşamını yitirmesi,daha acı olanı değil yine onun kadar acı olanı insanın yaşama hakkını bu kadar basit hsaplarla es geçen bir zihniyetin varlığı ve o zihniyetle bugüne taşıdığı sistem. ayrıca Sayın Taylan benim düşüncelerimi kalkıp bir iletiye bakarak herhangi bir gazete vs ile yanlış olarak nitelenemiz,özür dilerim ama pek doğru değil. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Tesekkür ederim beni bana tanittigin icin. Vallahi ben kendimi baska biri zannediyordum, ama Ergenekonumusum. Allah ne muradiniz varsa versin, cünki gercekten beni uyandisrdiniz ve artik ben benim kim oldugumu biliyorum. Ben Ergenekonum, bunu artik herkes bile!!!!!!! Sorgulanmak için gözaltına alınanlarla aynı tepki Hepiniz tornadan çıkmış gibi aynı cevapları vermeyin bari. Yoksa adaletin, hakkaniyetin dili tek mi? Peki size gelince böyle de, onlara gelince niye öyle? Siz neden suçsuzsunuz da onlar suçlu? İşinize geldiği gibi işte. Sevgili Ergenekoncu arkadaşım. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Tesekkür ederim beni bana tanittigin icin. Vallahi ben kendimi baska biri zannediyordum, ama Ergenekonumusum. Allah ne muradiniz varsa versin, cünki gercekten beni uyandisrdiniz ve artik ben benim kim oldugumu biliyorum. Ben Ergenekonum, bunu artik herkes bile!!!!!!! bende oymuşum;bakın hayal değilmiş... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 bende oymuşum;bakın hayal değilmiş... Baktım empati kuramıyorsunuz, biraz yardımcı olmak istedim. Sizden Ergenekoncu olur mu olmaz mı bilemem. Ancak minimum şartları sağlıyorsunuz. Birilerini suçlamak bu kadar kolay işte. Davranışlarınızın, suçlama ve hakaretlerinizin aynadaki hali budur. Haydi şimdi aynı şekilde devam edin. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Evren'in, Özal'ın, Çiller'in, Tayyib'in, Ortadoğuda ABD hegemonyasına hizmet ettikleri ve dolaylı olarak, PKK sonucunu çıkardıkları, besledikleri gerçeğini görmemek için kör olmak lazım. Gladyo’nun ne olduğunu ve nasıl evrildiğini bilmeden konuşup, Ergenekon=Susurluk=PKK=Ulusalcılar demek, ancak ana okulu çocuğunun yapacağı bir hatadır. Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapıp, verilen meşru mücadeleyi haksız çıkarmaya ve halkın tepkisini saptırmaya çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Baktım empati kuramıyorsunuz, biraz yardımcı olmak istedim. Sizden Ergenekoncu olur mu olmaz mı bilemem. Ancak minimum şartları sağlıyorsunuz. Birilerini suçlamak bu kadar kolay işte. Davranışlarınızın, suçlama ve hakaretlerinizin aynadaki hali budur. Haydi şimdi aynı şekilde devam edin. Sayın Taylan, ben kime hakaret ettim? Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Kaçan ipin ucunu gelin beraber tutalım.Ergenakon,Susurluk ha bilemedik efendim Jitemciler bunların PKK dan ne farkı var. Sayın Taylan, ben kime hakaret ettim? Bana kapak aratmayın, kapak sizin kendinizde. Ergenekoncuları PKK'dan ayırmayan kimmiş? Siz miymişsiniz? Sizden empati kurmanızı işte bu yüzden istedim, kuramadınız. Yardım ettim hala anlamamakta direniyorsunuz. Siz birilerini Ergenekoncu diye etiketledikçe ben de sizi Ergenekoncu diye anacağım. Kilosuna para mı sayıyoruz iftiranın? Değil mi? Jitem'e de göbekten bindirmişiz, bu da ayrı bir tez konusu. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2008 Bana kapak aratmayın, kapak sizin kendinizde. Ergenekoncuları PKK'dan ayırmayan kimmiş? Siz miymişsiniz? Sizden empati kurmanızı işte bu yüzden istedim, kuramadınız. Yardım ettim hala anlamamakta direniyorsunuz. Siz birilerini Ergenekoncu diye etiketledikçe ben de sizi Ergenekoncu diye anacağım. Kilosuna para mı sayıyoruz iftiranın? Değil mi? Jitem'e de göbekten bindirmişiz, bu da ayrı bir tez konusu. Sn Taylan, neden bana kendi doğrunuzu anlatma yerine bu şekilde bir yaklaşımla etiketlendirme çabasına girişiyorsunuz ki?Bu kadar yazılanlardan tam olarak neyi anladınız ki,beni şu veya bu şekilde suçluyorsunuz? Ben o kapak arama durumunu çözemedim,empati kurabilemem için verdiğiniz çabaya da teşekkür ederim. o esnada işte olduğum için kısa cümlelerle ifade ettiğim ''Ergenakon,Susurluk ha bilemedik efendim Jitemciler bunların PKK dan ne farkı var.'' şeklinde ki düşünceyi mi hakaret olarak algılıyorsunuz?Değerli arkadaşım,Ergenakon,PKK,Jitem vs isimleri ile değil,kimin yaptığı ile değil,neyi yaptıkları ile benim için aynı potadadır.Ergenakon yada başka bir isim,hiç farketmez.Bu ülkede bu zihniyetin olmadığını söyleyebilir misiniz bana,bu ülkede PKK denilen varlığın sadece dış güçlerle falaln yürüdüğünü söyleyebilir misiniz?Söylüyorsanız helal olsun! PKK da Ergenakonda aynı zihniyetin ürünü.Ben Ergenakonu,Jitemi vs değil,verilen bedelleri sorguluyorum...kim neyin savunması? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Sadece ABD mi arkadaşım tüm olanların tek sorumlusu.Yada dediğiniz işbirlikçiler mi?Yelpazeyi geniş tutalım,savaşın tücacrlarını unutmayalım! yelpazeyi genis tutarsak Aktütün halkida icine girer" bizim kürt dostlarimiz var... Nerde Aktütün halkinin Türk dostlari.. saldirida vede saldiridan sonra orda bir yaprak bile kimildamamistir!!! nerde dostluk bu topraklarda yasadigina dair nerde vefa örnegi bir tepki göstermislermidir senin bahsettigin bahsetmek istedigin tüccarlara karsi??? artik ne tüccariysa onlar! Efendi Türkler Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 yelpazeyi genis tutarsak Aktütün halkida icine girer" bizim kürt dostlarimiz var... Nerde Aktütün halkinin Türk dostlari.. saldirida vede saldiridan sonra orda bir yaprak bile kimildamamistir!!! nerde dostluk bu topraklarda yasadigina dair nerde vefa örnegi bir tepki göstermislermidir senin bahsettigin bahsetmek istedigin tüccarlara karsi??? artik ne tüccariysa onlar! Efendi Türkler Yelpazeyi geniş tuttunuz,olayı Kürt-Türk ayrımına kadar getirdiniz.Yapmayın arkadaşım,bu doğru değil.Bugün burada tartışılan halkın tepkisi mi?Bırakın bu tepki olayını,kim,niye,kime tepki gözterecek.Hadi çıkalım alanlara,Kahrolsun PKK!Ya sonrası...?Bu ülkenin iktidarı D Feneri avukatlığına soyunurken,ana muhalefet partisi Ergenakon için yas tutarken,medyamız ne kadara ***** olduğunun hesabını yaparken;kime tepki göztermeliyiz arkadaşım.PKK ya mı,hayır!Onun amacı siyaseti içinden çıkılmaz hale getirmek değil mi,o da bu savaş tüccarlığının baş aktörlerinde değil mi?Bu yapılanma mı tepki ile silahları bırakacak.Bakın geçen gün PKK açık açık ben yıkarım,yakarım dedi,hemen sonrasında bu saldırı oldu.Gökten zembille değil,tehditle gelen bir ölüm... Sayın Politika,okuduktan sonra bulamadığım bir iletisinde tepkiyi Balıkkesir'de yaşanan olaylarla kutsamış.Vurun,işte tepkimiz diye.Kürtler bunu hakediyor diye.Bakın ben Kürt-Türk demeyeceğim,şu veya bu demeyeceğim.Bu basit olandır,bu ülkyi kana bulayan tüm illegal güçlerin istediğidir.Ben bu oyuna gelmeyeceğim.Kürdüm,DTP ve PKK beni zerre kadar ilgillendirmiyor.Ve ben onlarla ne tarihimi ne de bağlarımı sorgulaycak kadar basit değilim. Benim tepkim,yıllardır varolan bu sorunu bugüne taşıyanlardır,yanlış tanımlamalarıdır,bu oyunlara gelenleredir,siyaseti çözümsüzlüğe iterek PKK ya bu fırsatı sunanlardır.Yoksa kalkıp da kendi vatandaşımın,kendi insanımın üstüne yürümek değildir.Savaş tüccarları kavramı ile ne anlatmak istediğimi anladınız zaten,saygılar! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Sn Taylan,neden bana kendi doğrunuzu anlatma yerine bu şekilde bir yaklaşımla etiketlendirme çabasına girişiyorsunuz ki?Bu kadar yazılanlardan tam olarak neyi anladınız ki,beni şu veya bu şekilde suçluyorsunuz? Ben o kapak arama durumunu çözemedim,empati kurabilemem için verdiğiniz çabaya da teşekkür ederim. o esnada işte olduğum için kısa cümlelerle ifade ettiğim ''Ergenakon,Susurluk ha bilemedik efendim Jitemciler bunların PKK dan ne farkı var.'' şeklinde ki düşünceyi mi hakaret olarak algılıyorsunuz?Değerli arkadaşım,Ergenakon,PKK,Jitem vs isimleri ile değil,kimin yaptığı ile değil,neyi yaptıkları ile benim için aynı potadadır.Ergenakon yada başka bir isim,hiç farketmez.Bu ülkede bu zihniyetin olmadığını söyleyebilir misiniz bana,bu ülkede PKK denilen varlığın sadece dış güçlerle falaln yürüdüğünü söyleyebilir misiniz?Söylüyorsanız helal olsun! PKK da Ergenakonda aynı zihniyetin ürünü.Ben Ergenakonu,Jitemi vs değil,verilen bedelleri sorguluyorum...kim neyin savunması? Yelpazeyi geniş tuttunuz,olayı Kürt-Türk ayrımına kadar getirdiniz.Yapmayın arkadaşım,bu doğru değil.Bugün burada tartışılan halkın tepkisi mi?Bırakın bu tepki olayını,kim,niye,kime tepki gözterecek.Hadi çıkalım alanlara,Kahrolsun PKK!Ya sonrası...?Bu ülkenin iktidarı D Feneri avukatlığına soyunurken,ana muhalefet partisi Ergenakon için yas tutarken,medyamız ne kadara ***** olduğunun hesabını yaparken;kime tepki göztermeliyiz arkadaşım.PKK ya mı,hayır!Onun amacı siyaseti içinden çıkılmaz hale getirmek değil mi,o da bu savaş tüccarlığının baş aktörlerinde değil mi?Bu yapılanma mı tepki ile silahları bırakacak.Bakın geçen gün PKK açık açık ben yıkarım,yakarım dedi,hemen sonrasında bu saldırı oldu.Gökten zembille değil,tehditle gelen bir ölüm... Sayın Politika,okuduktan sonra bulamadığım bir iletisinde tepkiyi Balıkkesir'de yaşanan olaylarla kutsamış.Vurun,işte tepkimiz diye.Kürtler bunu hakediyor diye.Bakın ben Kürt-Türk demeyeceğim,şu veya bu demeyeceğim.Bu basit olandır,bu ülkyi kana bulayan tüm illegal güçlerin istediğidir.Ben bu oyuna gelmeyeceğim.Kürdüm,DTP ve PKK beni zerre kadar ilgillendirmiyor.Ve ben onlarla ne tarihimi ne de bağlarımı sorgulaycak kadar basit değilim. Benim tepkim,yıllardır varolan bu sorunu bugüne taşıyanlardır,yanlış tanımlamalarıdır,bu oyunlara gelenleredir,siyaseti çözümsüzlüğe iterek PKK ya bu fırsatı sunanlardır.Yoksa kalkıp da kendi vatandaşımın,kendi insanımın üstüne yürümek değildir.Savaş tüccarları kavramı ile ne anlatmak istediğimi anladınız zaten,saygılar! Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 o esnada işte olduğum için kısa cümlelerle ifade ettiğim ''Ergenakon,Susurluk ha bilemedik efendim Jitemciler bunların PKK dan ne farkı var.'' şeklinde ki düşünceyi mi hakaret olarak algılıyorsunuz?Değerli arkadaşım,Ergenakon,PKK,Jitem vs isimleri ile değil,kimin yaptığı ile değil,neyi yaptıkları ile benim için aynı potadadır.Ergenakon yada başka bir isim,hiç farketmez. Bu açıklamanızla sizi biraz daha anlayabildiğimi sanıyorum ancak yine de ÖZEL İSİMler kullanarak, içlerindeki BİREYSEL hataları/yanlışları/ihanetleri (artık her ne ise) tümüne pay edemezsiniz. Ergenekon diye kendini yırtan bir dolu insan var ülkede, ancak bu davadan suçlananlardan bir çoğu cezasız ayrılacak emin olunuz. Bu töhmetlerinizin altında kalacak insanlar değiller onlar. Fakat Ergenekon'un sonucunda mutlaka birileri de cezasını çekecektir, çekmelidir. Bu kuru'ların yanında yaktığınız yaş'ların ayrımını sizden yapmanızı rica ediyorum. Bakın ben Kürt-Türk demeyeceğim,şu veya bu demeyeceğim.Bu basit olandır,bu ülkyi kana bulayan tüm illegal güçlerin istediğidir.Ben bu oyuna gelmeyeceğim.Kürdüm,DTP ve PKK beni zerre kadar ilgillendirmiyor.Ve ben onlarla ne tarihimi ne de bağlarımı sorgulaycak kadar basit değilim. Benim tepkim,yıllardır varolan bu sorunu bugüne taşıyanlardır,yanlış tanımlamalarıdır,bu oyunlara gelenleredir,siyaseti çözümsüzlüğe iterek PKK ya bu fırsatı sunanlardır.Yoksa kalkıp da kendi vatandaşımın,kendi insanımın üstüne yürümek değildir.Savaş tüccarları kavramı ile ne anlatmak istediğimi anladınız zaten,saygılar! Çok samimi bir yaklaşım olmuş. Şahsen samimiyetinize güveniyorum. Ancak kimi zaman aklımızın köşelerine soru işaretleri bırakıp giden iletileriniz de yok değil. Yine de bu konuda yanılan ben olmak isterim. Saygılarımla. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Bu açıklamanızla sizi biraz daha anlayabildiğimi sanıyorum ancak yine de ÖZEL İSİMler kullanarak, içlerindeki BİREYSEL hataları/yanlışları/ihanetleri (artık her ne ise) tümüne pay edemezsiniz. Ergenekon diye kendini yırtan bir dolu insan var ülkede, ancak bu davadan suçlananlardan bir çoğu cezasız ayrılacak emin olunuz. Bu töhmetlerinizin altında kalacak insanlar değiller onlar. Fakat Ergenekon'un sonucunda mutlaka birileri de cezasını çekecektir, çekmelidir. Bu kuru'ların yanında yaktığınız yaş'ların ayrımını sizden yapmanızı rica ediyorum. Çok samimi bir yaklaşım olmuş. Şahsen samimiyetinize güveniyorum. Ancak kimi zaman aklımızın köşelerine soru işaretleri bırakıp giden iletileriniz de yok değil. Yine de bu konuda yanılan ben olmak isterim. Saygılarımla. Değerli arkadaşım,ben bu ülkede yaşayan herhangi biri olarak tüm yaşananlardan rahatsızım.Kürtler,Türkler bu yaşananlardan rahatsız.Çünkü kimse bunları haketmiyor.Hiç kimse...Bugün var olan düzenler yarın yerini başka düzenlere devrederken,değişirken düşünceler,insanlar;bize böylesi basitlikler ile uğraştıran geçmişi biz de yarına taşımamalıyız.Yarın aydınlık olmasa da tüm yanlarıyla,karanlık da olmamalıdır.Farkında mısınız?Ki bunları yazan biri bunların farkındadır;bizler basit olay ve kavramlarla o kadar çok uğraşırken,dur denilmesi gereken yerlerde sadece susmayı yeğliyoruz. Değerli arkadaşım,hangi iletiler;bilmiyorum ama sonuna kadar da o iletilerin arkasındayım.Ben DTP kapatılmasın dedim;PKK kapanmasını isterken,ben AKP kapanmasın dedim;AKP kapanmadan rant sağlayacakken...Ben irtica diye yok sayılan haklar var dedim,bölücülük adı altında yamanan ayrılıklar var dedim...Kürt sorunu var dedim;vardı her daim ters giden birşeyler...benim farkında olduğum,bizim farkında olduğumuz. Lütfen beni anlamaya çalışın,tarihimizi anlamaya çalışalım...Korkarak,sorgulanmadan yaşayarak bir yerlere varmayı unutmuşken,insan olmayı unutmuş bir toplum var hemen yanıbaşımızda.Onlar bizleriz.Ben Ergenakon hayal değil dedim;çünkü hiçbir hayal gerçeğin dışında değildir.PKK da insanı kendi çıkarı için yok sayarken,onunda bundan farkı yok dedim...demeye devam edeceğim. Ben ilkokulda okurken okuduğum bir işkence kitabında ki görüntüleri görünce,bunu büyükler neden yapar diye düşünmüştüm.Şimdi büyüdüm;bunu biz nasıl yapabilirize dönüştü şaşkınlığım...dönüşen şaşkınlığa inadına mıdır;bilinmez ama bugün dünden farklı değil. özel isimler,bunlar beni ilgilendirmiyor;yaptıklarına bakarım...zihniyeti sorgularım...PKK uyuşturucadan nemalananken Çatlılar silah kaçakçılığından nemalandı;farkı var mı? kurunun yanında yaş yanmasın;ama yanan yaşlarda unutulmasın....saygılar! Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 özel isimler,bunlar beni ilgilendirmiyor;yaptıklarına bakarım...... kurunun yanında yaş yanmasın;ama yanan yaşlarda unutulmasın....saygılar! Bir acayip insansınız vesselam. Ben yandaşların tabiri ile ULUSALCIYIM. Peki ERGENEKON muyum? Değilsem? Değilsem, beni/bizi/böylelerini ayırın diyorum. İlgilenmiyormuşsunuz. ***** Eh, sizi de böyle kabul edelim. Malum maksadım hır gür değil, akıl iz'an. Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Bir acayip insansınız vesselam. Ben yandaşların tabiri ile ULUSALCIYIM. Peki ERGENEKON muyum? Değilsem? Değilsem, beni/bizi/böylelerini ayırın diyorum. İlgilenmiyormuşsunuz. ****** Eh, sizi de böyle kabul edelim. Malum maksadım hır gür değil, akıl iz'an. Saygılar. Teşekkür ederim,çok incesiniz. Size mi laf söyledim,ulusalcılık ile ergenakon ne zamandan beri yoldaş ki? Arkadaşım,ben isimlerle değil,yapılanlarla ilgilenirim.Niye sizi ayırayım ki;biz/siz diye...?Bazen kullandığınız cümleleri anlayamıyorum.. ********* ha neden isimlerle ilgilenmem;sistem işi olunca kişiler değil,sistemdir işleyen... cidden merak ettim Sn Taylan,neye dayanarak bu iletiyi yazdınız? Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 ha neden isimlerle ilgilenmem;sistem işi olunca kişiler değil,sistemdir işleyen... cidden merak ettim Sn Taylan,neye dayanarak bu iletiyi yazdınız? Sistem sistem diye yırtınmanızın ne olduğu konusunda; Töhmetlerinizin-tabirlerinizin hedefi pek geniş diyorum. Kuru-yaş Allah ne verdiyse yapıştırıyorsunuz malum. Sizden/bizden kastım şudur, ikileyeceğim belki ama; Ben (alışılagelmiş bozuk tabir ile) Ergenekoncu muyum? diyorum. Yapılanlar ile ilgili sürekli başa dönüp duruyoruz. Yapılanlar konusunda "yapanlar"ı ve "iftira atılanlar"ı ayıracak mıyız, ayırmayacak mıyız? Tahminimce ayırmayacağız. Sistem meselesi demiştiniz. O halde siz beni, ben de sizi (şahsınızı) ERGENEKON dosyamıza ekleyelim. Sonrasında siz sağ olunuz ben selamet. Bu tartışma da böyle anlamsız bir son bulsun. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Sistem sistem diye yırtınmanızın ne olduğu konusunda; Töhmetlerinizin-tabirlerinizin hedefi pek geniş diyorum. Kuru-yaş Allah ne verdiyse yapıştırıyorsunuz malum. Sizden/bizden kastım şudur, ikileyeceğim belki ama; Ben (alışılagelmiş bozuk tabir ile) Ergenekoncu muyum? diyorum. Yapılanlar ile ilgili sürekli başa dönüp duruyoruz. Yapılanlar konusunda "yapanlar"ı ve "iftira atılanlar"ı ayıracak mıyız, ayırmayacak mıyız? Tahminimce ayırmayacağız. Sistem meselesi demiştiniz. O halde siz beni, ben de sizi (şahsınızı) ERGENEKON dosyamıza ekleyelim. Sonrasında siz sağ olunuz ben selamet. Bu tartışma da böyle anlamsız bir son bulsun. Sayın Taylan, Bakın ben ''kurunun yanında yaş da yanmasın'' diyorum ve ekliyorum;ama yanan yaşlar da unutulmasın.Allah ne verdiyse yapıştırma cinsten değilim emin olun;hatta arkadaşlarım gereğinden fazla iyi niyetlisin derler. Ben yanlış yada eksik anlatmış olabilirim;biraz başa dönmek gibi olacak ama,artık idare edin. Dedim ki Ergenakon bir hayal ürünü değildir;ama bu demek değildir ki,Ergenakon bugün o iddianamlerle anlatılandır.Ergenakon yada başka bir isim verin,farketmez ama bugün ülkemizde ki bu tür yapılanmaların olmadığını kimse söylemez.Bakın Abdülkadir Aygan'ın itiraflarını bir kez okuyun;orada ki zihniyeti okuyun;o zaman neden sistem diye ısrar ettiğimi anlarsınız.Çünkü sistem bireylerle değil,işlerliği ile vardır. Darbe hesapları,faiili meçhuller...uyuşturucu,kaçakçılık....bunların hepsi aynı zihniyetin ürünüdür.İllegal olan bu yapılanmalar,devlet otoritesini kendi kafalarınca yok sayanlardır;bedelini hala ödüyoruz. Nurseli İdiz,gözaltına alındığında bir arkadaşım;ya bunlar da herkesi mimlediler şeklinde bir düşünceyi dile getirmişti ki;haksız değildi.Gözaltında iken yaşamını yitiren işadamı,suçlu ve masumluğu kanıtlanamazken bunun hesapsız kalınmasını da görmemezlikten gelemeyiz. Ama tüm bunlar,iktidarla değişen hesapları,hakları,haksızlıkları göstermez mi?Bugün iktidarın işine bu gelmekte,yarın ki farklı bir arenada hesabına geleni yapacaktır. Ben başta da belirrtim,yine yazıyorum...bugün gözaltına alınanların hepsi suçlu değil,hepsinin suçsuz olmaması gibi...ama asıl karanlık hala dışarda,hala aramızda...yaşananlar bunu net göstermiyor mu? Beni dosyaya mı ekleyeceksiniz;ne demek istediğinizi anladım;ama sevgili arkadaşım...keşke önce beni dinlesen!İnan ki yuklarda ki iletilerle suçlanacak kadar suçlu değilim;suçlu olmayacağımı bu kadar da net söyleyecek kadar masum da değilim. ama lütfen biraz empati...saygılıyım yine de düşüncelerinize...beni istediğiniz yere koymakta özgürsünüz...saygılar! Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Ergenakon bir hayal ürünü değildir;ama bu demek değildir ki,Ergenakon bugün o iddianamlerle anlatılandır. Acayipsiniz dediğimde de alınganlık ediyorsunuz. (saygısızlık etmek için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın ama valla acayipsiniz) Acayipsiniz neden? "Ergenekon bugünkü iddianamelerle anlatılan" değildir diyorsunuz, akabinde BU SİSTEMDİR diyerek fikrinize karşı duran herkesi aynı potaya sokuyorsunuz. Kim size illegal durumlar yoktur dedi? "Mutlaka birileri cezasını çekecektir, çekmelidir" diyenler bile oldu değil mi? SİSTEM'den bahsedip, ÖZEL İSİMLER BENİ İLGİLENDİRMİYOR diyerek ve ekleyerek "bugün gözaltına alınanların hepsi suçlu değil, hepsinin suçsuz olmaması gibi" diyerek acayip olduğunuzun farkına varamıyor musunuz? demiş bile olabilirsiniz. Uyuşturucu konusuna da "ABD, Mir Dengir ve Evveliyatı" başlığında girelim isterseniz. Bunu da Ergenekon'a yapıştırmayın. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Acayipsiniz dediğimde de alınganlık ediyorsunuz. (saygısızlık etmek için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın ama valla acayipsiniz) Acayipsiniz neden? "Ergenekon bugünkü iddianamelerle anlatılan" değildir diyorsunuz, akabinde BU SİSTEMDİR diyerek fikrinize karşı duran herkesi aynı potaya sokuyorsunuz. Kim size illegal durumlar yoktur dedi? "Mutlaka birileri cezasını çekecektir, çekmelidir" diyenler bile oldu değil mi? SİSTEM'den bahsedip, ÖZEL İSİMLER BENİ İLGİLENDİRMİYOR diyerek ve ekleyerek "bugün gözaltına alınanların hepsi suçlu değil, hepsinin suçsuz olmaması gibi" diyerek acayip olduğunuzun farkına varamıyor musunuz? demiş bile olabilirsiniz. Uyuşturucu konusuna da "ABD, Mir Dengir ve Evveliyatı" başlığında girelim isterseniz. Bunu da Ergenekon'a yapıştırmayın. Siz isteyin bölücü de olurum...Sizi mi kıracağım. İddianamedeki kastınızı yazında benim ne kast ettiğim konusuna gelelim.Ben gözaltına alınanların hepsi suçlu değil demek istedim;yine anlaşılmamış. Girin canım,ABD mi Fırat mı?Onlar da melek değildir.Neyse sizin öfkeniz geçsin hele,o zaman ne dediğimi anlarsınız. Ayrıca tüm yazdıklarımla değil,alıntılarla cevap vermede ki mantığı daha çözemedim.Saygılar. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 İddianamedeki kastınızı yazında benim ne kast ettiğim konusuna gelelim.Ben gözaltına alınanların hepsi suçlu değil demek istedim;yine anlaşılmamış. ... Ayrıca tüm yazdıklarımla değil,alıntılarla cevap vermede ki mantığı daha çözemedim.Saygılar. Ben bu forumda kişisel tartışmalara girmek istemediğimi kendimce gün içerisinde düşünsem bile sayenizde uzak kalamıyorum. Elimi korkak alıştırmadığımdan mütevellit devam edelim; ERGENEKON JİTEM vs PKK ne farkı var diyen ben miyim? Sizsiniz. Bu yorumu "işteydim, uzun uzun yazamadım da, falan fıstık" şeklinde ifade eden ben miyim? Sizsiniz. İddianameyi kastederek adı geçen herkesi suçlu itham eden ben miyim? Sizsiniz. Herkesi aynı kefeye koymayın, yaş-kuru ayrımı yapın dediğimde anti-tez üreten kim? Sizsiniz. "Tek tek" alıntılara prim vermeyecek kadar forum kültürünü 4 yıldır bilirim, okuduğumu ve yazılanı unutmam. Mantığı çözemedi iseniz bekleyiniz. Zaman size ilaçtır. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Ben bu forumda kişisel tartışmalara girmek istemediğimi kendimce gün içerisinde düşünsem bile sayenizde uzak kalamıyorum. Elimi korkak alıştırmadığımdan mütevellit devam edelim; ERGENEKON JİTEM vs PKK ne farkı var diyen ben miyim? Sizsiniz. Bu yorumu "işteydim, uzun uzun yazamadım da, falan fıstık" şeklinde ifade eden ben miyim? Sizsiniz. İddianameyi kastederek adı geçen herkesi suçlu itham eden ben miyim? Sizsiniz. Herkesi aynı kefeye koymayın, yaş-kuru ayrımı yapın dediğimde anti-tez üreten kim? Sizsiniz. "Tek tek" alıntılara prim vermeyecek kadar forum kültürünü 4 yıldır bilirim, okuduğumu ve yazılanı unutmam. Mantığı çözemedi iseniz bekleyiniz. Zaman size ilaçtır. Kişisel olan tartışmalar mı,olur mu Sayın Taylan, farklı yada eksik düşünebilirim;kimse bilgiyi kendi tekeline,haklılığı kendi tekeline alamaz ki!Bilgilerimiz bizimle sınırlıyken! size ve düşündüklerinize değer veriyorum,bu sadece bu forum için geçerli. insan olarak,benim ülkemin insanı olarak size değer veriyorum;bu tüm yaşamım için geçerli. Galiba ben eksik/yanlış anlattım. Zaman ilaçtır,evet hem de çok iyi bir ilaç. Özür dilerim,yanlış anlaşılmalara izin verdiğim için.En kısa zamanda ne demek istediğimi açık açık yazacağım,eksiksiz anlatmaya çalışacağım;kendi doğrularımı...saygılar! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.