Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Ciddimisiniz, bizleri imha eden, bizleri yok sayan, bizleri suren devlet destekli orgutlerden ozur dilemek mi? Daha neler.

Biz Kurtler Kurtulus Savasinda en cok savasan halktik ve vatani kurtardik da ne oldu. Bizlere yok sayildik!

Bu siz biz ayrımı neden? Siz ve biz dediğiniz insanların hepsi Türkiye topraklarında yaşamıyorlar mı? Aynı havada nefes almıyorlar mı?

Kurtuluş Savaşında herkes canı pahasında tek bir amaç için savaşmadı mı, önemli olan amaca ulaşabilmek degil miydi? Ve hatırlatmak isterim ki o zaman

tekalifiye emirleri vardı ve bu emirlerin en büyük özelliği halkın asker için barınma, yemek ,giysi ve önemli diger ihtiyaçlarını karşılamasıydı. Ne bu ihtiyaçları

karşılayan halkın kürt olduğu önemliydi ne de savaşan askerin kürt oldugu önemliydi. Amaç sadece beraber olarak bağımsızlık savaşını kazanabilmeklti.

Gönderi tarihi:
Bu siz biz ayrımı neden? Siz ve biz dediğiniz insanların hepsi Türkiye topraklarında yaşamıyorlar mı? Aynı havada nefes almıyorlar mı?

Kurtuluş Savaşında herkes canı pahasında tek bir amaç için savaşmadı mı, önemli olan amaca ulaşabilmek degil miydi? Ve hatırlatmak isterim ki o zaman

tekalifiye emirleri vardı ve bu emirlerin en büyük özelliği halkın asker için barınma, yemek ,giysi ve önemli diger ihtiyaçlarını karşılamasıydı. Ne bu ihtiyaçları

karşılayan halkın kürt olduğu önemliydi ne de savaşan askerin kürt oldugu önemliydi. Amaç sadece beraber olarak bağımsızlık savaşını kazanabilmeklti.

Siz biz ayrimi yapanlar SIZLERIN haklarini yasaklamayip BIZLERIN haklarini YOK sayanlardir!

Biz degiliz...

Gönderi tarihi:
Siz biz ayrimi yapanlar SIZLERIN haklarini yasaklamayip BIZLERIN haklarini YOK sayanlardir!

Biz degiliz...

arkadaşım klişelere takılmayalım lütfen yazmış olduğun yoruma cevap bekliyorum

Gönderi tarihi:
Isyan dediginiz sey haksizliga karsi yapilmistir! Devletin uyguladigi politika tabii ki bizleri bastirip bizleri inkar etmek icindi.

Iste ne guzel diyorsunuz! Kendi imkanlarimizla Kuvayi Milliyesiz kurtardik bu topraklari. Neden? Biz bu topraklari sizler bizlerin kulturunu ve varligini inkar edesiniz diye mi kurtardik? Daha neler! :)

Kuvay-i Milliyesiz kurtardılar demedim. Ayrıca, Antepin, Urfanın, Maraşın içindeki, Barlas, Karakeçili gibi Türkmen aşiretleri de vardır. Bu kahraman, şanlı, gazi ünvanlarını neden sadece kendi üzerinize alıyorsunuz ? Oralarda yaşayan herkesin birarada yaptıkları fedakarlıklar bunlar. Ayrıca, neden Diyarbakır yada Hakkarinin böyle bir ünvanı yok ? Bu soruma cevap vermediniz.

Ayrıca, tekrar olacak ama Kurtuluş savaşında ve Çanakkale savaşında sürekli söylediğiniz şehit sayısı da Güneydoğu illerinden yalnızca toplam 889 kişi, diğer illerden ise 83.070 kişidir ( Valiliklerin verdiği rakamlara göre ).

İsyanlara gelince, sizin dediğinize tarihi okumada ‘anakronik’ yaklaşım denir ve yanlış bir yöntemdir. Tarihteki olayların sırasını değiştirerek ve günümüz kavramları ve ilkeleri ile açıklamaya kalkmak hatalıdır. Tarih böyle okunmaz.

Koşgari isyanı (1920- Koşgiri)

Nasturi isyanı (1924- Hakkari)

Şeyh Sait isyanı (1925- Bingöl-Muş-Diyarbakır)

Seit Taha ve Seit Abdullah isyanı (1925-Şemdinli)

Reşkotan ve Reman isyanı (1925- Diyarbakır)

Takrir-i Sükun Kanunu (Güncel Türkçesi: Huzurun Sağlanması Kanunu) ( 1925 )

Yani, önce dış destekli isyanlar olmuş ve bunun üzerine yeni kanun çıkartılarak, isyanların elebaşları olan şeyhler, şıhlar, ağalar gerekli cezaları almışlar, aileleri sürülmüş, zorunlu iskana tabii tutulmuşlar. Zorunlu iskan yöntemi, Osmanlıdan devralınan bir önlemdir. Sorunlu kişi ve grupları sorun çıkarttıkları bölgeden uzaklaştırma amacı taşır.

1938'den beri isyan olmamış, ta ki 1974 yılına gelene kadar. 1974'ten itibaren PKK terörü Apocular adı altında teröre başlamış, Marksit-Leninist bir örgüt iken daha sonra bölge halkından destek almak için dini vurgulara da yönelmiştir. Kenan Evrenin Türkçe dışındaki dillerle ilgili yayın yasağı terör yüzünden alınmış bir karardır. Yani, PKK terörü Kürtçe yasağının sonucu değil, tam tersi bu yasak terör nedeniyle alınmış bir karardır. Bu yasak kararı tabii ki yanlış bir karardır ve PKK'nın kendine argüman yapıp destek bulmasından başka bir amaca hizmet etmemiştir. Koruculuk sistemi de, sağ partilerin iktidarda olduğu bir sistemde getirilmiş yanlış bir uygulamadır. 1950'den önceki feodal sistemi yıkmak isteyen Cumhuriyet uygulamaları ile 80 sonrası uygulamaların karıştırılmaması gerekir.

Gönderi tarihi:
Kuvay-i Milliyesiz kurtardılar demedim. Ayrıca, Antepin, Urfanın, Maraşın içindeki, Barlas, Karakeçili gibi Türkmen aşiretleri de vardır.

.

.

.

Koruculuk sistemi de, sağ partilerin iktidarda olduğu bir sistemde getirilmiş yanlış bir uygulamadır. 1950'den önceki feodal sistemi yıkmak isteyen Cumhuriyet uygulamaları ile 80 sonrası uygulamaların karıştırılmaması gerekir.

- Tamam siz yeterki devletimizi elestyirebilin, 80 sonrasi olsun...Yeter ki 80 Kurtlere yapilan 80 sonrasi uygulamalari elestirebilin!

- Isyanlarda ya da catismalarda kim kime destek verir onemli degildir. Onameli olan SEBEPtir... Isyan dediginiz tum olaylarin nedeni Kurtlerin haklarinin yenmesine karsi duyulan rahatsizlikti! Iste gercekler bu... Feodal sistemi kaldirmak icin koca bir halki yok saymak, dillerini, yayin ve egitim haklarini yasaklamak gerekmiyor, buna da ayrica dikkatinizi cekerim!

Gönderi tarihi:
- Tamam siz yeterki devletimizi elestyirebilin, 80 sonrasi olsun...Yeter ki 80 Kurtlere yapilan 80 sonrasi uygulamalari elestirebilin!

- Isyanlarda ya da catismalarda kim kime destek verir onemli degildir. Onameli olan SEBEPtir... Isyan dediginiz tum olaylarin nedeni Kurtlerin haklarinin yenmesine karsi duyulan rahatsizlikti! Iste gercekler bu... Feodal sistemi kaldirmak icin koca bir halki yok saymak, dillerini, yayin ve egitim haklarini yasaklamak gerekmiyor, buna da ayrica dikkatinizi cekerim!

Hatırlarsanız, ben bunları foruma ilk üye olduğum zamanlarda da söylüyordum. Israr ederseniz getiririim o mesajları ve sizin yazdıklarınızı. Ama anlamamakta neden ısrar ettiğinizi anlamadım. Ben isyan sebeplerinden bahsettim, isyan sonucu getirilen önlemleri ( Takri-i Sükun kanunu ( huzurun sağlanması ) ) ortaya koydum.

Şimdi bana isyan sebebini yayındır, eğitimdir diye verirseniz yanlış olur. O zaman size sorarım, Türkiye ne zaman TV yayınına başlamış da, bu, örneğin Şeyh Sait isyanının sebebi olmuş ? Türkiyede eğitim ne zaman mükemmel ve yaygın olmuş ta sıra Kürtçeye gelmiş ?

Arkadaşım, yeni kurulan bir devletten, imparatorluk artığı etnik unsurlardan ( Türk, Kürt, Laz, Çerkez... ) sonraki milletleştirme sürecinden bahsediyoruz. Bunun adı asimilasyon değildir. Ortak bir dil, ortak bir kültür etrafında toplamaya çalışmaktır. Bakın, size bir örnek vereyim, o dönemki ortaokul müzik kitaplarında Lorke Türküsü öğretiliyordu. Anlatabildim mi ?

Bugün, Kürtlerin %60'ının hala Türkçe bilmemesi bu milletleşme sürecinin tamamlanamamış olduğunu gösterir. Bir gram Türkçe bilmeden, Kürt kökenli Türklere, Kürtçe eğitim yapılması, o insanları hem devletten hem milletten koparıp yabancılaşmaya götürmez mi arkadaşım ?

80 darbesinde, K.Evren'nin dil yasağı koymasındaki nedeni de daha önce açıklamıştım, hatırlarsanız. Hani Güneydoğuda bir okula gitmiş, bakmış kimse Türkçe bilmiyor, EĞİTİM TAMAMEN KÜRTÇE yapılıyor. Dil yasağını bunun üzerine koymuş. Yasak denilen şey de, mitinglerde, eğitimde, yayınlarda kullanılması. Öyle, konuşulana karışan olmamıştı. Bence, Evren bu yasakla abartmıştır ki bunu kendisi de kabul ediyor bugün. Ben olsaydım ne yapardım mesela, öncelikle, Türkçe bilen öğretmen tayin eder, eğitimi süratle Türkçeye çevirir, bu arada seçmeli Kürtçe-zorunlu Türkçe dersi de koyardım. Böyle yapılmamıştır. Asker mantığı ile hareket edilmiştir. Yani, bilirisin askerlik yaptıysan, askerde bir kişinin suçu tüm birliği bağlar. Sadece, o kişi değil, tüm birlik ceza alır. Bu da onun gibi bir şey işte. Tamamen yanlış bir mantıktır.

Not: Bu yazdıklarıma cevap vermeden önce, lütfen, Millet kavramı ile etnik grup tanımlarını ve Türk kelimesini anayasal tanımını göz önüne alın. Yazdıklarıma hemen tepki vermeyin anlamaya çalışın. :)

Gönderi tarihi:
Hatırlarsanız, ben bunları foruma ilk üye olduğum zamanlarda da .

.

.

.

Not: Bu yazdıklarıma cevap vermeden önce, lütfen, Millet kavramı ile etnik grup tanımlarını ve Türk kelimesini anayasal tanımını göz önüne alın. Yazdıklarıma hemen tepki vermeyin anlamaya çalışın. :)

Varolan anayasadaki Millet kavramina karsiyim. Bu millet dediginz sey icinde 20 milyonluk bir grup kendi dilleri ve kulturleriyle varsa, o zaman onlara baskalarinin dilini dayatmak dogru degildir. Milletin adini TURK koymak ta ayni seydir. Turkiye'li koyun su milletin adini da bizler de kendimiz ayni yerden sayalim ve oteki hissetmeyelim! Turkce resmi olsun ama Kurtce de yeterince serbest birakilsin ki bizler de kendimiz OTEKI hissetmeyelim!

Bizler yine yuzde 50-60'ta olsa sizin dilinizi bilyoruz. Peki ya sizler tek kelime Kurtce biliyormusunuz? Hani empati? Hani kardeslik ve esitlik?

Kenan Evren konusuna gelince, inanin oyle birinin adini duymak bile benim zoruma gidiyor. Az sucsuz insanimiz cekmedi beyefendinin ellerinden! Birakin kendisini kimsenin hic bir dili yasaklanmasina izin verilmemelidir.

Ha bu arada bir yila yakin suredir bu forumda Kurtce yasagi hic bir zaman olmadigin savunan arkadaslar var. Iyi ki siz soylediniz de su yasagi da sizden duydular bu kez!

Gönderi tarihi:
Valla o zaman ben Türk karsiti olanlarin adlarini yazabilirim,tabi ki arzuya bagli.Kürt karsiti henüz göremedim hepsi de normal elestiri sinirinda olan tartismalar.PKK'ya karsi olanlarla karistirmayasiniz.

saygilarla

Sizin gibi dusunenlerin ilk karsiti ben olayim. Sonra Mavi var, Dunyahepimizin var. Biz karsitligimizi inkar edecek insanlar da degiliz. :)

Gönderi tarihi:
Sizin gibi dusunenlerin ilk karsiti ben olayim. Sonra Mavi var, Dunyahepimizin var. Biz karsitligimizi inkar edecek insanlar da degiliz. :)

Yorumlarınızda bir konuyu tartışıp uzlaşmacı bir zihniyetle çözülebilecek bir ortam yaratmak tan ziyade sizin o hep eleştirdiğiniz kafatası zihniyeti varya aynen onun gibi argo mani yani metezori bir zihniyetle sanki sokak dalaşması yaparcasına yüz yüze ve göz göze olmamanın verdiği cesaretle ileri hadlerde cümlelerle gölgeliyorsunuz. Anayasa bizi tanımıyor dediniz anayasayı yazdım üstelik kendi cevabınıza bir tane Kürt kelimesi geçen yer var mı dedim ben olmadığını ispatladım fakat siz ne o yoruma cevap yazdınız nede bir şey başka konulara farklı bit tema ile yaklaşarak konuyu değiştirmeye çalıştınız sonrada anayasadaki millet kavramını ben karşıyım dediniz.Tezinizi çürüttüm verecek kalmayınca sanırım bu kaçınılmaz oldu.

Türk olupta kürde karşı bir insan kin besliyorsa emin olun bunu kürtler kendi eliyle yapmakta.Yani öyle bir söyleminiz var ki feraza mahkemeye bir Türk ile bir kürt yanyana çıksa ikiside elpençe divan durur hakimin karşısında ve söz verilmeden konuşamaz.Ama size göre Türke orda çay kahve bile ısmarlanıyor ama siz kürt olduğunuz için fikriniz bile sorulmuyor.Bu çok gülünç bir iddiadır...

Irkçı değiliz ırkçılığa karşıyız diyorsunuz ama savunduğunuz parti bile DTP biz ırkçı etnik bir politika ile siyaset yapıyoruz diyerek alenen DTP li vekillerin ortada ırkçılık yaptıklarını beyan eden ifadeleri var.

Lütfen arkadaşım ya burda siyaset konuşuyoruz sokak kavgası değil bu yaptığımız her konuşan ve her yazan kişi bir bilgiye ve kültüre ve aynı zamanda yapmış olduğu tahsilin bir mirası ile olaylara farklı bir perspektiften bakmaya çalışıyor ama nedense sizin yorumlarınız sadece çatırdama yaratma maksatlı

Gönderi tarihi:
Yorumlarınızda bir konuyu tartışıp uzlaşmacı bir zihniyetle çözülebilecek bir ortam yaratmak tan ziyade sizin o hep eleştirdiğiniz kafatası zihniyeti varya aynen onun gibi argo mani yani metezori bir zihniyetle sanki sokak dalaşması yaparcasına yüz yüze ve göz göze olmamanın verdiği cesaretle ileri hadlerde cümlelerle gölgeliyorsunuz. Anayasa bizi tanımıyor dediniz anayasayı yazdım üstelik kendi cevabınıza bir tane Kürt kelimesi geçen yer var mı dedim ben olmadığını ispatladım fakat siz ne o yoruma cevap yazdınız nede bir şey başka konulara farklı bit tema ile yaklaşarak konuyu değiştirmeye çalıştınız sonrada anayasadaki millet kavramını ben karşıyım dediniz.Tezinizi çürüttüm verecek kalmayınca sanırım bu kaçınılmaz oldu.

.

.

.

Lütfen arkadaşım ya burda siyaset konuşuyoruz sokak kavgası değil bu yaptığımız her konuşan ve her yazan kişi bir bilgiye ve kültüre ve aynı zamanda yapmış olduğu tahsilin bir mirası ile olaylara farklı bir perspektiften bakmaya çalışıyor ama nedense sizin yorumlarınız sadece çatırdama yaratma maksatlı

- DTP Kurtler tarafindan haklarini aramak icin meclise gonderilmis bir partidir. IRKCI bir Turkiye ortaminda tepki olarak Kurt Milliyetciligi yapmak kadar dogal bir sey yoktur. TEPKIYI degil ETKIYI arastirin. MHP'ler, MCP'ler, CHP'ler alasini yaparken bizlerin tepki olarak ayni seyi yapmamiz zorunuza gitmesin! Eger IRKCILIK'tan o kadar sikayetciyseniz o zaman IRKCILIGI tamamiyle YOK EDIN. Dil ayirimi, Kulturel baski, bir halki yok saymak gibi?

Bugunun anayasasinda Turk milletinden ve sistem yandasi olanalrdan baska hic bir milletin ya da kisinin haklari guvence altinda degil Iste gercekler!

Gönderi tarihi:
İmralıdakine biat etmiş pkk nın siyasi kanadı,bunlarmı sizin haklarınızı arayacak.. :)

Tekrar one sureyim gercegi:

DTP Turkliye vatandaslarinin bir bolumu tarafindan meclise gonderilmis hak arayan bir siyasi partidir.

Sizi Kurt halkinin iradesini temsil eden bir siyasi partiye saygilii olmaya davet ediyorum...

Gönderi tarihi:
İmralıdakine biat etmiş pkk nın siyasi kanadı,bunlarmı sizin haklarınızı arayacak.. :)

Suheda,

Sahi PKK'nin ya da Apo'nun varolmasinin sebebi nedir? Yani bu tepkiyi yaratan etki nedir?

- Kurtleri bastirip asimile etme cabalari degil mi?

- Binlerce insanin devlet teroru ve faili mechul cinayetlerle yok edilmesi degil mi?

- Bir Kurtce acilimi icin bile 2009 yilina kadar beklemek degil mi?

- "Dag Turkleri vardir Kurtler yoktur" zihniyeti degil mi?

PKK kac yildir var? Neden bitirilemedi ya da bitirilmek istenmedi?

Oyle bir KORKU polikasi yaratilmis ki 30 senedir, tipki ABD'deki 9/11 korku politikalari gibi. Bakin ABD'nin bu yanlis politikasi geri tepti ve ABD allak bulak su an! Yani Turkiye'de yasayip ta olan bitenlere boylesine kor bir sekilde bakmak cok acayip. Inanamiyorum size! :)

Kalksin mert bir siyaset adaminiz ve versin Kurtlere haklarini, o zaman bakin PKK gibi bir orgut yok oluyor mu olmuyor mu. Tabii unuttum ben, Turkiye'de hersey gulluk gulistanlik. Biz niye cag atlayalim, herkes cag atlasin. Biz herseyin en iyisini yapiyorus, ondan PKK hala var! :) Degil mi?

Gönderi tarihi:
Varolan anayasadaki Millet kavramina karsiyim. Bu millet dediginz sey icinde 20 milyonluk bir grup kendi dilleri ve kulturleriyle varsa, o zaman onlara baskalarinin dilini dayatmak dogru degildir. Milletin adini TURK koymak ta ayni seydir. Turkiye'li koyun su milletin adini da bizler de kendimiz ayni yerden sayalim ve oteki hissetmeyelim! Turkce resmi olsun ama Kurtce de yeterince serbest birakilsin ki bizler de kendimiz OTEKI hissetmeyelim!

Karşıysanız zaten konuşacak bir şey yok diyecem ama diyalogu böyle koparmak istemem. Arkadaşım, siz şimdi ‘Türk’ kelimesinden mi rahatsızsınız ? Türkiyeli içerisinde de Türk kelimesi geçmiyor mu ? Ondan niye rahatsız olmuyorsunuz ?

Kürtçe, üniter yapıyı zorlamadığı, toplumda gerginliklere malzeme yapılmadığı, bölücülük propogandası yapılmak için kullanılmadığı müddetçe olabildiği kadar serbest olur zaten ancak siz federasyondan bahsederseniz, neredeyse iki resmi dil olmalıya varacak sözler söylerseniz bunu hiç beklemeyin…

Bizler yine yuzde 50-60'ta olsa sizin dilinizi bilyoruz. Peki ya sizler tek kelime Kurtce biliyormusunuz? Hani empati? Hani kardeslik ve esitlik?

Gerekirse öğreniriz, kimsenin öyle bir takıntısı yok. Kardeşlik bununla ölçülmez. Türkçe ortak dilimiz dedik ama sen ısrarla Türkçeyi bir grubun bir gruba dayatması olarak algılıyorsun. Türk olmayı bir gruba indirgiyorsun.

Kenan Evren konusuna gelince, inanin oyle birinin adini duymak bile benim zoruma gidiyor. Az sucsuz insanimiz cekmedi beyefendinin ellerinden! Birakin kendisini kimsenin hic bir dili yasaklanmasina izin verilmemelidir.

Ha bu arada bir yila yakin suredir bu forumda Kurtce yasagi hic bir zaman olmadigin savunan arkadaslar var. Iyi ki siz soylediniz de su yasagi da sizden duydular bu kez!

Arkadaşım, bunu ben 6 ay öncesinden beri söylüyorum. Bu saklanan bir şey değil ki. Bu yasak mitingler, yayınlar için geçerli olmuştu. Bunun da sebebi bölücülük propogandası için kullanılması.Ama sizin olayı lanse ettiğiniz şey, konuşma yasağı. Ben diyorum ki böyle bir yasak yoktur, olsa bile uygulanamaz. Ki olmamıştır. Askeriyede bile yasak değilse dışarıda nasıl yasaklansın ?

DTP Kurtler tarafindan haklarini aramak icin meclise gonderilmis bir partidir. IRKCI bir Turkiye ortaminda tepki olarak Kurt Milliyetciligi yapmak kadar dogal bir sey yoktur. TEPKIYI degil ETKIYI arastirin. MHP'ler, MCP'ler, CHP'ler alasini yaparken bizlerin tepki olarak ayni seyi yapmamiz zorunuza gitmesin! Eger IRKCILIK'tan o kadar sikayetciyseniz o zaman IRKCILIGI tamamiyle YOK EDIN. Dil ayirimi, Kulturel baski, bir halki yok saymak gibi?

Bugunun anayasasinda Turk milletinden ve sistem yandasi olanalrdan baska hic bir milletin ya da kisinin haklari guvence altinda degil Iste gercekler!

Bir kere DTP tüm Kürtleri temsil etmiyor. Aldığı oylar bunu gösteriyor. İkincisi, siz Irkçılığın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. 1944’teki Turancılık davasını bir araştırın, okuyun bakalım. Bu devlet ırkçılık yapanları nasıl cezalandırmış.

Yok saymak diyip duruyorsunuz. Kültürel baskı dediğiniz devletin verdiği eğitim mi ? Kürtçe seçmeli eğitim mi istiyorsunuz ? Önce, bunu şimdiye kadar talep edenlerin toplam Kürt nüfusuna oranınının geçmişten bugüne gelişimini ve o dönemlerdeki emsal Avrupa ülkelerinin uygulamaları ile karşılaştırıp inceleyin, ondan sonra fikir bildirin.

Ayrıca, Türkiyede tek millet vardır. Sizin ısrarla göstermeye çalıştığınız gibi bir çok değil. Bunu söylüyorsanız asıl ırkçılığı siz yapıyorsunuz demektir. Çünkü, Türk milleti tanımı Anayasada ırktan bağımsız, tüm etnik grupları kapsayıcı bir tanımdır. Önce, etnik grupla milletin arasındaki farkı öğrenmeniz gerekir. Sizin tanımınız, Hitlerin Alman milleti tanımına uyuyor.

Kalksin mert bir siyaset adaminiz ve versin Kurtlere haklarini, o zaman bakin PKK gibi bir orgut yok oluyor mu olmuyor mu. Tabii unuttum ben, Turkiye'de hersey gulluk gulistanlik. Biz niye cag atlayalim, herkes cag atlasin. Biz herseyin en iyisini yapiyorus, ondan PKK hala var!

PKK’nın varlık sebebi, Kürt hakları dediğiniz şeyler ise, demek ki Kürt hakları dediğiniz şeyler : Federasyon ve ardından K.Irak’a katılım yada Kürtçe’nin de resmi dil olması dimi. PKK’nın nihai amaçları bunlar değil mi ? Bunlar olursa tabii ki yok olur, sebep kalmaz terör için…

PKK’yı meşrulaştırmaya kalkmayın, DTP gibi…

Gönderi tarihi:
Önce bizim sayemizde diyorsun sonra biz olmasak hiçtiniz diyorsun sonrada beraber savaştık çelişki ....

......

Umarım Nutuğu bir kere olsun okumuşsundur ....

Cevap beklediğiniz yorum bu olmalı.

Şunu iyi bilmelisiniz ki okuduğum onca şeyden sonra,nedir bu yazılanlar diyesim geldi.

Ne ispat edilmeye çalışılyor bu örnekte?

Bu ülke için kimin savaştığı mı,kimlerin öldürüldüğü mü?

Lütfen,burada yazan tüm arkadaşlarımdan sadece bir rica,yazarken birbirimizden bu ülkenin kurtuluş hesabını sormayalım,bu yanılgıdır,bu kırılmadır.

Yapılmak istenen,halkı düzmeceler ile karşı karşıya getirmektir,buna izin vermeyelim.

Lütfen,kimse yazdıklarımı cevap ile sınırlamasın,bu hergün kendime tekrarladıklarımın özeti.

Şu cemiyet,bu parti...şu şehir,bu bölge...bir imparatorluktan sonra kurulan evde,sorun eşyaların yeri olmuştur.

Kavgamız,yanılgımız budur.

Bugün Kürt teali dediğimiz zaman İslam adına kurulan cemiyetleri unutmayalım.

Dün Cumhuriyet yoktu,Cumhuriyet'i dünden isteyenlerin muhalifliğini unutmayalım...

Her dönem,kendisinden olmayana muhaliflik eder.

Demek istediğim,lütfen bu basit çıkarımlarla genel yargılara varmıyalım.

İsyanlara gelince,

Denge-çıkar...ve sahanın diğer tarafı.

Tamamen tüm tarafları görmek ile ilgili...

Bu arada,DTP'yi mecliste istemeyenlere ben de MHP'yi istemiyorum diye katılacağım aynı çatıda...çetenin kendisidir.Hatta AKP,CHP...hepsini atalım.Zaten sözde değil mi bizde irade,halihazırda halife adayımız varken kuralım saltanatı.

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Karşıysanız zaten konuşacak bir şey yok diyecem ama diyalogu böyle koparmak istemem. Arkadaşım, siz şimdi ‘Türk’ kelimesinden mi rahatsızsınız ? Türkiyeli içerisinde de Türk kelimesi geçmiyor mu ? Ondan niye rahatsız olmuyorsunuz ?

.

.

.

PKK’yı meşrulaştırmaya kalkmayın, DTP gibi…

1 - Biz Kurtler tarih boyunca Turklere karsi hicbir haksizlik yapmis degiliz. Kardes kardes yasamayi tercih ettik. Beraber savastik, sizlerin Anadolu'ya yerlesmenize bile yardima bulunduk! "Turkler dillerini konusmasin ve konusurlarsa atin iceriye ya da olum kuyularina" da demedik. Ama bizlerin yani Kurtlerin hem varliklari hem de kimlikleri ve dilleri inkar edildi. Yani ortada bir durum varsa o da bir suru Turkun "Kurt" kelimesinde rahatsiz olmalaridir. Yani sizin iddia ettiginizin aksidir. Turkler Kurtlerden ve "Kurt" kelimesinde rahatsiz, ornekleri cok mesela Leyla Zana'nin Kurtce baris yemini sonrasi hapis ve iskenceye maruz kalmasi gibi!

2 - Kurtceyi ogrenmeniz ve biraz empati duymaniz zaten gerekli ve gec kalinmis bir olay! Ogrenin de ondan sonra gelin konusalim! :) Turkiye'nin zorla dayatilmis ortak bir dili vardir. Bu Turkce dili beni ve benim gibi 20 milyon Kurt insanini hic bir sekilde temsil etmiyor. Benim ne ninelerim nede dedelerim kendilerini ifade edebiliyor bu dille. Dedigim gibi "gerekirse ogreniriz" demeyin, GEREKLIDIR, OGRENIN, sonra gelin konusun! :)

3 - 9 Eylul olaylarini, milyonlarca kisinin iskenceye ve olumlere maruz kalmasini, dilimizin yillarca yasaklanmasini, olum kuyularini, faili mechulleri herhalde DOGRU olarak gostermeye calisiyorsunuz! Ki bunlarin nedeni hic bir zaman "boluculuk olmamistir". Neden olmus bu olaylar? Sizlerin her olan biteni her yapilan sucu "boluculere karsi yapilmistir" diye nuans etmeniz artik BAYDI. Yil oldu 2009! Ufkumuzu genisletelim lutfen! :)

4 - Bu kadar propaganda ve OYUN varken, bu kadar dislama ve oylarla oynama varken, bu kadar baski varken DTP'nin aldigi oylarin gercekleri yansitmasini beklemek kadar sacma sapan bir sey olamaz! Bu konuyu tartisma geregi bile duymuyorum! Siz nedenlerini daha iyi bilirsiniz! Sizin CHP'niz, AKP'niz hele MHP'niz hic bir zaman benim Kurt halkimi temsil de edemez! Ne munasebet!

5 - PKK herhalde uzaydan gelmediler. Onlarda bu topraklarin evlatlari! Neden bu adamlar bu yontemlere basvurmus onu arastirin!

6 - Talep filan alakasi yok. Neden Kurtcenin yayindaki yerini almasi 2009'a kadar ertelendi onu aciklayin bana! Sonra konusuruz! Benim en az sizin kadar kendi dilimi konusma ve kendi dilimde egitim ve yayin hakkim vardir! O kadar basit. Simdi binlerce insan olup maruz olduktan sonra YILLAR SONRA TRT6'in acilmasi GEC kalinmis bir adimdir! Ve bir SOVDUR! Ve dikkatinizi cekiyorum, acildi ve Turkiye hala bolunmedi! Ati alan Uskudar'i gecti beyefendi! Bizlerin kandi Kurtce kanallarimiz yillarca vardi zaten. Bizler SOV cozumlere doygun insanlariz! Aptal degiliz! Rica ederim! Aliniyorum!

7 - Aylardir bagirip ne diyorum ben? "herkes aklini basina alsin ve Turkiye Kurtlerin gonlunu alip Kuzey Irak Kurtlerinin muttefigi olsun bakin o zaman Turkiye nasil buyuk bir guc oluyor". Siz hala kalkip bizlerin bolunme ve ayri devlet pesinde oldugumuzu iddia ediyorsunuz! Herhalde kendi dilinizi anlamiyorsunuz! Cunku benim izah tarzim gayet acik! Heceliyeyim isterseniz: Turkiye siyasetcilerinde biraz akil olsa, Kurtlerin gonlunu alip, haklarini verirler ve bunu sonucu olarak Kuzey Irak Kurtlerini kendi saflarina cekerler. Yok eger buna "HAYIR" derlerse o zaman Irak Kurtlerinin baska muteffik arayisina girmelerinden de gocunmasinlar...

Baris kardeslik ve HAKLARIMIZI istiyoruz! Sizlerin buna karsi soyleyecek ya da yapacak hic bir elestirizni olamaz! HAKLAR, BARIS ve KARDESLI elestirilemeyecek kavramlardir! :(

Saygilar...

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:
Tekrar one sureyim gercegi:

DTP Turkliye vatandaslarinin bir bolumu tarafindan meclise gonderilmis hak arayan bir siyasi partidir.

Sizi Kurt halkinin iradesini temsil eden bir siyasi partiye saygilii olmaya davet ediyorum...

Yavaş Suheda ile konuşuyorsun,

ben kime saygı gösterip göstermeyeceğimi çok iyi bilirim..

her konuşmalarında bebek katilini büyük bir lider olarak lanse bölücüleremi saygı göstereceğim?

üstelik benim ödediğim vergilerden maaş alıp koltuklara kurulup sonra nispet yapar gibi gözümüzün içine baka baka ******

kusura bakma benim öyle herkese bol keseden dağıtacağım saygım yok,saygı,saygı duyana verilir..

Suheda,

Sahi PKK'nin ya da Apo'nun varolmasinin sebebi nedir? Yani bu tepkiyi yaratan etki nedir?

- Kurtleri bastirip asimile etme cabalari degil mi?

- Binlerce insanin devlet teroru ve faili mechul cinayetlerle yok edilmesi degil mi?

- Bir Kurtce acilimi icin bile 2009 yilina kadar beklemek degil mi?

- "Dag Turkleri vardir Kurtler yoktur" zihniyeti degil mi?

PKK kac yildir var? Neden bitirilemedi ya da bitirilmek istenmedi?

Oyle bir KORKU polikasi yaratilmis ki 30 senedir, tipki ABD'deki 9/11 korku politikalari gibi. Bakin ABD'nin bu yanlis politikasi geri tepti ve ABD allak bulak su an! Yani Turkiye'de yasayip ta olan bitenlere boylesine kor bir sekilde bakmak cok acayip. Inanamiyorum size! :)

Kalksin mert bir siyaset adaminiz ve versin Kurtlere haklarini, o zaman bakin PKK gibi bir orgut yok oluyor mu olmuyor mu. Tabii unuttum ben, Turkiye'de hersey gulluk gulistanlik. Biz niye cag atlayalim, herkes cag atlasin. Biz herseyin en iyisini yapiyorus, ondan PKK hala var! :) Degil mi?

Hadi canım :)

asimile edilen kürtlerin haklarını aramak içinmi pkk var?böyle kandırılıyorsunuz işte..

Güncel konulardaki mavinin açtığı başlığa bir yazı ekledim üşenmede oku bir zahmet..

Ne dedim orda daha düne kadar kimliğini saklayan alevi vatandaşlardan bahsettim onların neden bir pkk sı yok?

üniversite kapılarından sırf başı örtülü diye sürüklenip atılan kızlardan bahsettim hemde etnik kimliklerine bakılmaksızın onların neden bir pkk sı yok?

süryanilerden yezidilerden daha bir çoklarından..

sahi bu ülkede tek acı çeken sizdiniz değilmi?

Gönderi tarihi:

her konuşmalarında bebek katilini büyük bir lider olarak lanse bölücüleremi saygı göstereceğim?

üstelik benim ödediğim vergilerden maaş alıp koltuklara kurulup sonra nispet yapar gibi gözümüzün içine baka baka ******

kusura bakma benim öyle herkese bol keseden dağıtacağım saygım yok,saygı,saygı duyana verilir..

asimile edilen kürtlerin haklarını aramak içinmi pkk var?böyle kandırılıyorsunuz işte..

Güncel konulardaki mavinin açtığı başlığa bir yazı ekledim üşenmede oku bir zahmet..

Ne dedim orda daha düne kadar kimliğini saklayan alevi vatandaşlardan bahsettim onların neden bir pkk sı yok?

üniversite kapılarından sırf başı örtülü diye sürüklenip atılan kızlardan bahsettim hemde etnik kimliklerine bakılmaksızın onların neden bir pkk sı yok?

Yani ezilen ehrkes ezilmeye KURBAN olsun ve bas kaldirmasin oyle mi?

Yani PKK herseyin gul ve gulistanlik oldugu bir Turkiye'de olustu oyle mi?

Yani Kurtlere hicbir haksizlik yapilmadi oyle mi?

Ne yapmaliydi Kurtler?

Kuyulara atilirken, coplanirken, iskenceye maruz kalirken, SESSIZ mi kalmaliydilar?

Yok canim! Daha neler!

Onu mu demeye calisiyorsunuz?

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

ACI cektiyseniz CIKARIN sesinizi, HAYIR diyebilin haksizliga!

Ses cikarmiyorsaniz ezenlere, ve haksizliklara o zaman HAKEDIYORSUNUZ yapilan haksizliklari...

Biz Kurtler cikardik ses! Aradaki fark bu!

Kurt sorunu degil Turkiye'de, TURK SORUNU vardir! Kurt ve Kurtlerle iligili hicbir seyi inkar sorunu vardir!

:)

Saygilar...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
ACI cektiyseniz CIKARIN sesinizi, HAYIR diyebilin haksizliga!

Ses cikarmiyorsaniz ezenlere, ve haksizliklara o zaman HAKEDIYORSUNUZ yapilan haksizliklari...

Biz Kurtler cikardik ses! Aradaki fark bu!

Kurt sorunu degil Turkiye'de, TURK SORUNU vardir! Kurt ve Kurtlerle iligili hicbir seyi inkar sorunu vardir!

:)

Saygilar...

sizin çıkardığınız ses günyedoğunun dağlarında yankılanıyor sonra gidiyor babasız kalan küçük bir çocuğun kocasız kalan genç bir kadının ve evlatsız kalan nice annelerin kulaklarında yankılanıyor..

Gönderi tarihi:
sizin çıkardığınız ses günyedoğunun dağlarında yankılanıyor sonra gidiyor babasız kalan küçük bir çocuğun kocasız kalan genç bir kadının ve evlatsız kalan nice annelerin kulaklarında yankılanıyor..

Ben orada yetismis biri olarak size sunu soyluyorum: Cocuklari, kadinlari, nineleri oldurenler sadece PKK'lilar degil... Inanin degil! Bana kutsal olan hersey uzerine yemin ediyorum size, gozlerimle gorup sahit oldum, aile fertlerimi kaybettim! Bizlerin olaylari yasayanlar olarak fikirlerimize biraz olsun inanmanizi o kadar cok isterdim ki! Ama siz duymak bile istemiyorsunuz!

Dedim ya, bizler bu forumda bile biraz olsun EMPATI duyamiyorsak Kurtlerin haline, o zaman bu olayi cozmemiz cok zor olacak!

Umarim benim olaya bakis acimi biraz daha iyi anlamissinizdir!

Gönderi tarihi:

Dagdakilerin inip silahlari birakmasini gercekten isteseydiniz TRT6 bu yil degil, 15 yil once acardiniz. Onbinlerce insan oldukten sonra degil!

Gönderi tarihi:

Gülermisin aglarmisin yoksa hoplayip ziplarmisin bilmem ama,DTP,zorla kendine sorun cikartma gayretinde.Simdi de Obama mecliste Amerikanca konustu diye suc duyurusunda bulundu,kimler hakkinda?Ahmet Türk'ün mecliste Kürtce konusmasini kesenler ve Obama'nin Amerikanca konusmasina ses cikarmayanlar hakkinda.

DTP,hepten sasirdi,sasirmasi bir yana karistirmaya basladi.Obama sonucta misafir bir devlet baskanidir.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin meclisinde konusma yapacak diye TÜRKCE ögrenmek mecburiyetinde degildi.Obama'nin Türkce konusmadigi icin degil Obama'nin mecliste yaptigi konusmanin icerigi konusunda onu konusturtanlar hakkinda suc duyurusu yapsaydi alkislardik.Ama nalincilar keseri hep kendilerine yontarmislar.Konusmanin icerigi hakkinda suc duyurusunda bulunsa ucu Kürtcülere dokunacak bu nedenle kestirmeden giderek,O Amerikanca konustu kesmediniz ama ben Kürtce konustum kestiniz,suclusunuz diye suc duyurusunda bulunuyor.Dedim ya Türkiye kocaman bir sahne icinde her türlü oyuncu var maalesef.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.