Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2008 neden 50 yıldır yapılmadığını nedeni, sürekli yabancı destekli iktidarlardır.. bu millet ne zaman kendi içinden birini başa geçirir o zaman kazanır... Zorunlu din dersi bahsini biraz açalım (elbette örnek olduğunu biliyorum). Alevilik, islam dışı ayrı bir dinmidir? Bunu anladığımızda zorunlu din dersi konmasının asıl nedeninin ayrım değil "birlik" olduğunu anlarsınız! * * * Bakınız, 1923 ten 1933 e kadar, sosyal ve ekonomik devrimlerle bu ülke %de 10.000 büyümüştür. Otomobil üretmiş, Savaş uçağı ve yolcu uçağı üretmiş (tek bir civata dahi yabancıdan gelmemiş; tamamen tasarımı bile bize ait), ülkeyi demiryolarıyla örmüş, fabrikalarla donatmış!! Başka? 1950 ye geldiğimizde, hala 1938 den sonra herşey aynı kalmış, Türkiye içinde kimler ne tür yerlere oturmuş haberiniz varmı? Elbette bu milletin başına ne geldiyse gavurdan geldi. Türkçe ezan Atatürk zamanında varmıydı (Türkçe yada arapça, sonuçta ezan ezandır o ayrı)? Din dersleri ve kitapları Atatürk zamanındamı kaldırıldı yada yakıldı? Lütfen attığım yazıları okuyun. Benim yazım değil onlar, alıntılarım. içlerinde gerçekten kıymetli bilgiler var. Bakın, 1950 lerde NATO ya girebilmek için, batılı görünmek için, öyle uyduruk işler yapmışlar ki sayfa sayfa yaz bitmez... Adamlar süper güçtür bizi korur kolar diye vatandaşlarını KOREye kurban verdiler. Ne kazandılar? Ve siz kalkmış bana diyorsunuz ki "neden bu devrimleri yapamadık?"... Bende diyorum ki, ne zaman Atatürk fikir ve düşüncelerinden çıkıp gavur eteğine sarıldık, aha o günden sonra bir daha hiç bir şeye imza atamadık!! Hoş, 1939 dan sonra (tam tarih 19 Şubat 1939, ATAM ın vefatından neredeyse 3 ay sonra) Atatürk ün tüm söylemleri bile çarpıtılmıştır! Uydurulmuştur! Dayatılmıştır.... Önlerine ABD nin emri ile sunulan yol haritasının adını "Atatürk diyorki?" koyup, milleti bu hale sokmuşlardır... Aynı durum günümüzde de vardır. Bu defada sözde "İslam böyle diyor"u önümüze koyup, yine aynı mantıkla ülke insanını gavur eline sürümektedirler.... Nutuğu okudunuzmu? İyi okuyun. Atatürkü sevmeseniz bile lütfen 1 defa okuyun. Yani bzie nasıl yanlış anlatılmış çok iyi anlarsınız.... Saygılarımla Not: 19 Şubat 1939; 1909 da apar topar tüm altınları ile avrupaya kaçan rotary klübü, 1923 te Cumhuriyetin ilanında hemen sonra Atatürk ten destur istemiştir, localarını tekrar kurmak için... Kati olarak "hayır" cevabı almışlardır... İşte Şubat 1939 da ilk rotary klübü İstanbul da açılmıştır.... Karsimizdaki milyonlarca Alevi vatandasa saygimiz bu kadar pes dogrusu. Ne alakasi var mecburu dinin birlik beraberlikle? Alevilerin islam anlayisina neden saygi göstermiyoruz? Anlasiliyorki Türkiye'de sadece sunni mezhebine aitsen tüm haklara sahipsin, aksi taktirde Aleviler gibi mecburi din derslerine girmek zorunda kalirsin ve köyüne istemezende camii yaparlar. Siz halaa osmanli düsüncesiyle konusursaniz, ülkemin hali yaman. kalkariz birde baskalarina gavur diyerek ****** bile ederiz. Kendimizin beceriksizligini ve kendi vatandaslarimiza üvey evlat muamelesi yaparsak gelecegimiz nokta burasi olur. Sorunuz bile konuya nasil baktiginizi gösteriyor. Neymis efendim Alevilik islam disimiymis? Olsa ne olacak olmasa ne olacak? cagdas bir toplum icin o kadar önemlimi yani. Bizler onlardan iyimi bilecegiz, islamin degerlendirilmesini? O insanlarin isteklerini yerine getirsek ne kaybederiz? Bunlardami daga ciksin yani? Taaa Osmanlidan beri onlara yaptiklarimiz belli, ama ona ragmen onlar kinci degiller, baristan ve kardeslikten yana. Bizde kalkip onlara islam dersi vermeye kalkiyoruz. Sanki bizim islam anlayisimiz dogruda, onlara yol gösterecegiz. Diger taraftan benim Atatürk ile alip veremedigim yok, hic bir yazimda aykiri bir cümlemi gösteremezsiniz. Ama sizin her olayda bizi Atatürk düsmani gibi göstermenizde hic dogru degil. Sonucta ben TC vatandasiyim ve yasadiklarimi degerlendiririm. Yok efendim Atatürk siunu yapmis bunu yapmis, beni ilgilendiren 80 yilda nereye geldigimiz. Geldigimiz nokta her konuda icler acici degil. Neden Aleviler hor görülüyor hala ve üvey evlatmis gibi davraniliyor? Alıntı
Φ SimalyildiziNet Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Karsimizdaki milyonlarca Alevi vatandasa saygimiz bu kadar pes dogrusu. Ne alakasi var mecburu dinin birlik beraberlikle? Alevilerin islam anlayisina neden saygi göstermiyoruz? Anlasiliyorki Türkiye'de sadece sunni mezhebine aitsen tüm haklara sahipsin, aksi taktirde Aleviler gibi mecburi din derslerine girmek zorunda kalirsin ve köyüne istemezende camii yaparlar. Siz halaa osmanli düsüncesiyle konusursaniz, ülkemin hali yaman. kalkariz birde baskalarina gavur diyerek ***** bile ederiz. Kendimizin beceriksizligini ve kendi vatandaslarimiza üvey evlat muamelesi yaparsak gelecegimiz nokta burasi olur. Sorunuz bile konuya nasil baktiginizi gösteriyor. Neymis efendim Alevilik islam disimiymis? Olsa ne olacak olmasa ne olacak? cagdas bir toplum icin o kadar önemlimi yani. Bizler onlardan iyimi bilecegiz, islamin degerlendirilmesini? O insanlarin isteklerini yerine getirsek ne kaybederiz? Bunlardami daga ciksin yani? Taaa Osmanlidan beri onlara yaptiklarimiz belli, ama ona ragmen onlar kinci degiller, baristan ve kardeslikten yana. Bizde kalkip onlara islam dersi vermeye kalkiyoruz. Sanki bizim islam anlayisimiz dogruda, onlara yol gösterecegiz.Diger taraftan benim Atatürk ile alip veremedigim yok, hic bir yazimda aykiri bir cümlemi gösteremezsiniz. Ama sizin her olayda bizi Atatürk düsmani gibi göstermenizde hic dogru degil. Sonucta ben TC vatandasiyim ve yasadiklarimi degerlendiririm. Yok efendim Atatürk siunu yapmis bunu yapmis, beni ilgilendiren 80 yilda nereye geldigimiz. Geldigimiz nokta her konuda icler acici degil. Neden Aleviler hor görülüyor hala ve üvey evlatmis gibi davraniliyor? Alevileri hor gören falan yok... ki Alevilik hakkında da zerre bilginiz yok! Zorunlu din dersinde öğretilenler, namaz duaları ve islamın şartlaı gibi yüzeysel bilgilerdir. Alevilik de müslümanlıktır. Hz.Ali Efendimizden biatlidirler. Müslümandırlar. Ama nedense son dönemde Alevilik farklı bir din gibi lanse edilmiştir. Tüm Türkler İslam ile Alevilik sayesinde tanışmışlardır. "Ben ilmin şehriyim, Ali kapusu" (Hadis-i şerif)... Yani Alevilik İslamdan, İslam Alevilikten ayrılmaz! Tıpkı Sunni ile şii nin müslüman olması gibi... Ama bir müslümanın ibadeti esasında öğrenmesi gerekenler vardır ki bunlar da din dersinde mini mini minnacık verilmektedir.... Cemevleri bahsi çok farklıdır. Tüm Aleviler namaz kılmak, oruç tutmak gibi müslümanlara has olan ibadet şekillerinden sorumludur. Bu benim sözüm değil, Hz.Ali Efendimzin buyruğudur. Alevilik ruhaniyete hitap ettiğinden, ibadetleri dışında toplu ruhani törenler yaptıkları yerlere ihtiyaçları vardır ki bu heryer olabilir. Tıpkı namaz kılmak için ceketini serdiğin heryerin cami olması gibi birşeydir. Aleviliğin ibadethaneyle alakalı hiçbir öğretisi yoktur. Son dönemde özellikle bazı(!) görüşlerin kamp kurduğu bu yerler AYKIRI davranış adına, miileti kendi siyasi ve ideolojik emellerine çekme adına kullanılmaktadır... Alevilikte asla vatana ihanet yoktur ama maalesef son dönemde THKP-C li birinin cenaze merasimini yapmakla, artık o değerlerinin de kaybolduğunu görüyoruz... Bu noktada Alevilerin (yada öyle görünenler), özellikle işleri karıştırdığını; kasıtlı olarak devlete karşı görünmek adına olmayan şeyleri var gibi gösterdiğini görüyoruz! Tıpkı "türban"ın İslam da olmamasına rağmen, varmış gibi gösterip halkı devlete karşı gelmeye sürümek gibi... * * * Atatürkle ilgili konuda yazımı dikkatli okumamışsınız. Siz Türkçe yi biliyormusunuz? Sanki yazılarımı okuyor ama bazı yerlerini anlamıyor gibi cevaplar veriyorsunuz da... "Atatürkü sevmeseniz bile" derken kastım size değildir. Aramızda gibi görünen bu yazışma/tartışma sadece siz ve ben tarafından okumuyor, dikkatinizi çekerim... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Alevileri hor gören falan yok... ki Alevilik hakkında da zerre bilginiz yok! Zorunlu din dersinde öğretilenler, namaz duaları ve islamın şartlaı gibi yüzeysel bilgilerdir. Alevilik de müslümanlıktır. Hz.Ali Efendimizden biatlidirler. Müslümandırlar. Ama nedense son dönemde Alevilik farklı bir din gibi lanse edilmiştir. Tüm Türkler İslam ile Alevilik sayesinde tanışmışlardır. "Ben ilmin şehriyim, Ali kapusu" (Hadis-i şerif)... Yani Alevilik İslamdan, İslam Alevilikten ayrılmaz! Tıpkı Sunni ile şii nin müslüman olması gibi... Ama bir müslümanın ibadeti esasında öğrenmesi gerekenler vardır ki bunlar da din dersinde mini mini minnacık verilmektedir.... Cemevleri bahsi çok farklıdır. Tüm Aleviler namaz kılmak, oruç tutmak gibi müslümanlara has olan ibadet şekillerinden sorumludur. Bu benim sözüm değil, Hz.Ali Efendimzin buyruğudur. Alevilik ruhaniyete hitap ettiğinden, ibadetleri dışında toplu ruhani törenler yaptıkları yerlere ihtiyaçları vardır ki bu heryer olabilir. Tıpkı namaz kılmak için ceketini serdiğin heryerin cami olması gibi birşeydir. Aleviliğin ibadethaneyle alakalı hiçbir öğretisi yoktur. Son dönemde özellikle bazı(!) görüşlerin kamp kurduğu bu yerler AYKIRI davranış adına, miileti kendi siyasi ve ideolojik emellerine çekme adına kullanılmaktadır... Alevilikte asla vatana ihanet yoktur ama maalesef son dönemde THKP-C li birinin cenaze merasimini yapmakla, artık o değerlerinin de kaybolduğunu görüyoruz... Bu noktada Alevilerin (yada öyle görünenler), özellikle işleri karıştırdığını; kasıtlı olarak devlete karşı görünmek adına olmayan şeyleri var gibi gösterdiğini görüyoruz! Tıpkı "türban"ın İslam da olmamasına rağmen, varmış gibi gösterip halkı devlete karşı gelmeye sürümek gibi... * * * Atatürkle ilgili konuda yazımı dikkatli okumamışsınız. Siz Türkçe yi biliyormusunuz? Sanki yazılarımı okuyor ama bazı yerlerini anlamıyor gibi cevaplar veriyorsunuz da... "Atatürkü sevmeseniz bile" derken kastım size değildir. Aramızda gibi görünen bu yazışma/tartışma sadece siz ve ben tarafından okumuyor, dikkatinizi çekerim... Lütfen siz artik her seyi ben iyi bilirim mantigindan vazgecin. Yani sadece siz Aleviligi iyi biliyorsunuz ben ve benim disimdaki milyonlarca Aleviler bilmiyorlar. Buradan bile sizin nasil bir fikir sahibi oldugunuz cok acik ve herkese saece kendi dogrularinizi lanse etmek isteyenlerdensiniz. Arkadasim siz bir Aleviden dahami iyi bileceksiniz onun islami nasil yasmak istedigini? Bunun disinda sizin veya devletinmi görevi benim veya baskasinin cocuguna devlet okulunda, hemde sözde laik devletin okulunda din derslerini mecburi ögretmeye? Bumu sizin demokrasi anlayisiniz? Neden AB ye girmek istemediginiz bile buradan cok net sekilde gözüküyor, cünki insanlar artik kendileri karar verecekler, din egitimi görmek istiyorlarmi yoksa istemiyorlarmi. Her seyi simdi daha iyi anliyorum. Ülkemde bu tür görüsler oldukca hic bir yere varamiyacagiz ve devamli baskalarinin en az 50 yil arkasindan gidecegiz ve kiskancligimizdanda durmadan onlara küfür edecegiz. Siz önce Alevilere sorun onlar kendilerini iddaa ettiginiz gibi iy hissediyorlarmi ve onlara uygulananlardan hosnutlarmi? Herhalde sizin bahsettiginiz o temiz siyasetciler iktidara gelse Alevilere oruc tutmayida mecbur tutarlar. Tam Osmanli siyaseti burada sergileniyor!!!! Bosuna hayal kuruyorsunuz, alevi vatandaslarimiz hak ettikleri tüm haklarini alacaklar ve seriatcilara ve zorlamacilara iyi bir samar atacaklar bu sayede. Su hale bakin yaaa, hem demokrasiden bahsedeceksin hemde zorunlu dindersleri vereceksin ve her köye istebnmedigi halde camii yapacaksin. Yoo kalsin sizin demokrasiniz. Bu demokrasi Arap ülkelerindekine, Iran ve Afganistan'dakine benziyor. Bize yabanci bu tip demokrasi. Biz Atatürk'ün söyledigi gibi cagdas bati demokrasisi istiyoruz. Alıntı
Φ SimalyildiziNet Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2008 Lütfen siz artik her seyi ben iyi bilirim mantigindan vazgecin. Yani sadece siz Aleviligi iyi biliyorsunuz ben ve benim disimdaki milyonlarca Aleviler bilmiyorlar. Buradan bile sizin nasil bir fikir sahibi oldugunuz cok acik ve herkese saece kendi dogrularinizi lanse etmek isteyenlerdensiniz. Arkadasim siz bir Aleviden dahami iyi bileceksiniz onun islami nasil yasmak istedigini? Bunun disinda sizin veya devletinmi görevi benim veya baskasinin cocuguna devlet okulunda, hemde sözde laik devletin okulunda din derslerini mecburi ögretmeye? Bumu sizin demokrasi anlayisiniz? Neden AB ye girmek istemediginiz bile buradan cok net sekilde gözüküyor, cünki insanlar artik kendileri karar verecekler, din egitimi görmek istiyorlarmi yoksa istemiyorlarmi. Her seyi simdi daha iyi anliyorum. Ülkemde bu tür görüsler oldukca hic bir yere varamiyacagiz ve devamli baskalarinin en az 50 yil arkasindan gidecegiz ve kiskancligimizdanda durmadan onlara küfür edecegiz. Siz önce Alevilere sorun onlar kendilerini iddaa ettiginiz gibi iy hissediyorlarmi ve onlara uygulananlardan hosnutlarmi? Herhalde sizin bahsettiginiz o temiz siyasetciler iktidara gelse Alevilere oruc tutmayida mecbur tutarlar. Tam Osmanli siyaseti burada sergileniyor!!!! Bosuna hayal kuruyorsunuz, alevi vatandaslarimiz hak ettikleri tüm haklarini alacaklar ve seriatcilara ve zorlamacilara iyi bir samar atacaklar bu sayede. Su hale bakin yaaa, hem demokrasiden bahsedeceksin hemde zorunlu dindersleri vereceksin ve her köye istebnmedigi halde camii yapacaksin. Yoo kalsin sizin demokrasiniz. Bu demokrasi Arap ülkelerindekine, Iran ve Afganistan'dakine benziyor. Bize yabanci bu tip demokrasi. Biz Atatürk'ün söyledigi gibi cagdas bati demokrasisi istiyoruz. Benim Alevi olup olmadığımı nereden anladınız? Siz madem Alevi olduğunuzu iddia ediyorsunuz, önce şu soruya cevap verirmisiniz? Siz müslümanmısınız, değilmisiniz? Eğer değilseniz haklısınız! Zorunlu din dersi kaldırılmalı... Ama ya müslümansanız? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Benim Alevi olup olmadığımı nereden anladınız? Siz madem Alevi olduğunuzu iddia ediyorsunuz, önce şu soruya cevap verirmisiniz? Siz müslümanmısınız, değilmisiniz? Eğer değilseniz haklısınız! Zorunlu din dersi kaldırılmalı... Ama ya müslümansanız? Arkadasim benim de ne oldugum o kadar önemli degil. Diyelimki müslümanim, ama müslümanligi degisik yasiyorum demi mesela. Siz milyonlarca Alevi adina nasil öyle konusabilirsinizki. Aleviler sizin yaptiginiz gibi dayatma istemiyorlar. isteyen ögrenir, istemeyene mecbur olmamasi gerek. Secmeli olsa, Alevisindene, sunnisindende okuyan olur , okumuyanda olur. Siz konunun özünü anlamaya calisin. Biz seriatla yönetilen bir ülkemiyizde bana islami ögretmek istiyorsunuz, hemde devlet okulunda ve mecburi olarak. Bunun disinda ülkemizde dinsiz yokmu? pekala onlara soruluyormu? hayir, onlarda mecburlar? Vatandas dinsizim dese linc edilecek ve belkide ceza bile alacak. siz hala kalmissiniz burada ahkam kesiyorsunuz. Itiraf edin lütfen , niyetiniz cok acik ve secik. Sizin demokrasi ve özgürlük anlayisiniz cagdas degil. Sizin demokrasi anlayisiniza göre herkes herseyi düsünebilir ama sonucta sizin istediginiz olur. Alıntı
Φ SimalyildiziNet Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Arkadasim benim de ne oldugum o kadar önemli degil. Diyelimki müslümanim, ama müslümanligi degisik yasiyorum demi mesela. Siz milyonlarca Alevi adina nasil öyle konusabilirsinizki. Aleviler sizin yaptiginiz gibi dayatma istemiyorlar. isteyen ögrenir, istemeyene mecbur olmamasi gerek. Secmeli olsa, Alevisindene, sunnisindende okuyan olur , okumuyanda olur. Siz konunun özünü anlamaya calisin. Biz seriatla yönetilen bir ülkemiyizde bana islami ögretmek istiyorsunuz, hemde devlet okulunda ve mecburi olarak. Bunun disinda ülkemizde dinsiz yokmu? pekala onlara soruluyormu? hayir, onlarda mecburlar? Vatandas dinsizim dese linc edilecek ve belkide ceza bile alacak. siz hala kalmissiniz burada ahkam kesiyorsunuz. Itiraf edin lütfen , niyetiniz cok acik ve secik. Sizin demokrasi ve özgürlük anlayisiniz cagdas degil. Sizin demokrasi anlayisiniza göre herkes herseyi düsünebilir ama sonucta sizin istediginiz olur. Eh tamam o zaman! Sizin mantığınızla "Atatürk ilkeleri ve inklap tarihi" derisnide kaldıralım... "Milli Güvenlik" dersini de kaldıralım... Edebiyat dersindeki "Servey-i Fünun Edebiyatı" bölümünüde atalım... Tarih kitaplarında Osmanlı ve Türk tarihinden övgüler var, aman ırkçılık olmasın onuda kaldıralım.... Biyoloji ve fizik konuları içinde materyalist düşünceler barındığı için, dinci kesime ters geldiği için bunları da kaldıralım.... Başka? Alevilerin (ki öyle olmadıklarını biliyorum ama size öyle anlatmışlar) camilere ve ezana antipati beslemesinden dolayı, ezanı da susturalım; minareleri de traş edelim... Başka ne istersiniz? %99 müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede siz hangi %denin içindesiniz? Ve zaten gayri müslümler, kendi okullarında eğitim görüyorlar ki topu topu 2000 civarındalar, onlarda din dersinden muaflar... Bilmiyorsunuz! Bilinen türküler üzerine konuşuyorsunuz.. Ne Türk gerçeğini ne Alevi gerçeğini bilmiyorsunuz.. İslam düşmanlığı yapmak ayrı konu; Alevilik (ki ALİ olmak üzredir) hakları üzerine taleplerde bulunmak ayrı konu... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2008 Alevılık tarıhı Islamıyetı benımsemeye baslayan ancakondan öncemensup oldukları Gök tanrı kültü,Tabıat kültlerı,Atalar kültü gıbı eskı Türk ınanclarıyla Samanızm,Budızm,Zerdüstılık ve Manıheızm gıbı dınlerın mıras bıraktıgı ınancların etkısı altında yenı bır dını kabul edıp kısa zamanda sosyoekonomık yapılarına uyduran göcebe Türklerın tarıhıdır.. Alevıler veya Kızılbaslar Hz.Aliye onıkı ımama ve Ehl-i Beyte sevgı duyarlar.Anadolu Alevılıgı veya kısaltılmıs adıyla Alevılıgı müslümanlıktan ayrı gıbı göstermek hem topluma hemde ıSLAMIN KENDISINE IHANETTIR kı bunu müslümanlıgı kımseye bırakmayanlar özellıkle yapmaktadırlar.Sapmalar her yerde vardır olabılır bunları tüm topluma mal edemeyız. saygılarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.