Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Sokağı dinlemek.sokakta çocukluğumu aramak için bu forumdayım.Ve tüm duyarlı arkadaşlarımızı çocuklarımız için çözümleri ile bekliyoruz. Çocukları herkes sever değil mi? Bir taraftan eksilen diğer taraftan artandır sevgi yığınında çocuk. Bu çocuğu da seviyor musunuz? Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 . . Sokağı dinlemek.sokakta çocukluğumu aramak için bu forumdayım.Ve tüm duyarlı arkadaşlarımızı çocuklarımız için çözümleri ile bekliyoruz. Çocukları herkes sever değil mi? Bir taraftan eksilen diğer taraftan artandır sevgi yığınında çocuk. Bu çocuğu da seviyor musunuz? . . Çocuklar için gelmişsen hoş geldin Borana karşı.Biz bizim olan tüm çocukları seviyoruz. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Çocuklar için en gerekli çözüm aile kurumunu güçlendirmek; toplumsal dayanışmayı yerleştirmektir... Ben İslam derim; isteyen başka şeyler de desin... Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Çocuklar için gelmişsen hoş geldin Borana karşı.Biz bizim olan tüm çocukları seviyoruz. Hoşbulduk değerli arkadaşım,bizim olan dünyanın rengi olan çocuklarımızı biz de seviyoruz.Önerilerinizi de eklerseniz çok sevinirim. Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Çocuklar için en gerekli çözüm aile kurumunu güçlendirmek; toplumsal dayanışmayı yerleştirmektir... Ben İslam derim; isteyen başka şeyler de desin... Aile kurumunu güçlendirmek,gerçekten oldukça yerinde bir çözüm.Aile ve ailevi değerlerin olmadığı toplumlarda çocuklar birer suçlu durumundadır.Aile ve ailevi değerlerin olmadığı toplumlarda çocuklar vurdumduymaz,yanlış olandır. İslam reçetesi de dinin aile hayatına verdiği önem açısından bir çözüm olarak sunulabilir.Çalışmalarımızda en çok karşımıza çıkan ailevi değerlerden yoksun olan çocukların kadere dönüşen çaresizliği.Teşekkür ederim. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Çocuklar için en gerekli çözüm aile kurumunu güçlendirmek; toplumsal dayanışmayı yerleştirmektir... Ben İslam derim; isteyen başka şeyler de desin... Sevgili ali; Biraz önce izlediğim TV programında ilk adı "Alirıza" olan islam düşünürü ve uzmanı... İslamiyetin "Evlatlık kurumunu" reddettiğini, yasakladığını iddia ediyordu... O an aklıma eğer söyledikleri doğruysa ...ki; Kurandan örneklerle iddiasını kanıtlamaya çalıştı... 4 kadına izin veren bir inanç sistemi... Evlatlık kurumunu neden reddeder diye bir soru düştü... "aile kurumunu güçlendirmek; toplumsal dayanışmayı yerleştirme" yaklaşımında samimi ve doğru düşündüğünü kabul ediyorum... Ancak bunu sadece tek ve kesin çözüm olarak islamiyete bağlamak ne kadar doğru bir teşhis... Bu islami yasak söz konusuysa " İslam" nasıl "tek ve kesin" bir çözüm olabilir?.. Üzerinde düşünmek gerekli... Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ SOSYAL KONULAR ÇALIŞMA GRUBU RAPORU Sosyal konular başlığı altında sokak çocuklarının ve sokakta yaşayan çocukların durumlarını konu alan bir çalışma yaptık. Aile içi şiddet, özürlüler, yaşlılar vb hususlar önemli ve öncelikli konularımız arasındadır. Bu konularda bundan sonraki aşamalarda ayrıntılı bir çalışma yapacağız. SOKAK ÇOCUĞU KİMDİR? Genellikle sokak çocukları iki ana gruba ayrılarak ele alınmaktadır. Bunlar; sokak çocuğu, yani evi olmayan sokakta yaşayan çocuklar ile sokakta çalışıp akşam evine dönen, yani bir evi ve ailesi olan, akşamları düzenli olmasa da evine dönen çocuklar olarak gruplandırılmaktadır. Sokaktaki çocukların sokağa iniş nedeni büyük oranda ekonomik olmakla beraber, aile içi şiddet, cinsel ve fiziksel istismar, sosyal destek sistemlerinin yetersizliği, ailenin bakabileceğinden fazla çocuğa sahip olması, sevgisizlik, ihmal, çocukların akranlarıyla birlikte eğitim kurumlarından yararlanamamasını sıralayabiliriz. Bu sorunlara genel bir bakış açısı getirildiğinde kaynağın büyük oranda yoksulluk ve yetişkinlerin olumsuz tutumlarından kaynaklandığı görülmektedir. SOKAKTA YAŞAYAN ÇOCUKLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ • Başta yaşama, gelişme, sağlık ve eğitim hakkı olmak üzere tanımlanmış hiçbir haktan yararlanamamaktadır. • Aile veya aile yerine geçebilecek kurumlarla ilişkileri sınırlı veya tamamen kopmuş konumda ve ailenin sunması gereken güvenlik, psikolojik doyum, yardımlaşma gibi bazı gereksinimlerini çevreden veya akran gruplarından sağlamaktadır. • Eğitim sürecine girmemiş veya eğitim sürecinden erken ayrılmış çocuklardır. (Okul terkleri çok yaygın olan bu çocukların yoğunlukla ilköğretim 4. sınıfta okulu terk ediyor olmaları dikkat çekicidir). • Sokakta bulunmaları nedeniyle fiziksel, duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimleri risk ve tehlike altındadır. • Uçucu ve uyarıcı madde kullanım alışkanlığı yüksektir. Madde kullanımı; fiziksel, psikolojik ve sosyal bir bağımlılık sağlamakta ve madde kullanımı çocuklar açısından sosyal ve grupsal kabul için gerekli görülebilmektedir. • Sokakta örnek aldıkları ve ilişki kurdukları kişilerin suçla ilişkilerinin yoğunluğu nedeni ile bu çocukların da suç işleme olasılıkları veya suça maruz kalma olasılıkları yüksektir. • Sokak çocukları gelişim alanında risk taşımakta ve bu alanlara ilişkin dayanıklılık ve başa çıkma becerileri geliştirmektedirler: Fiziksel gelişimleri risk altındadır: Barınma (soğukta kalma, yeterli şekilde korumayan giysiler), güvenlik (çeteler, suç işleyenler, yetişkin evsizler tarafından fiziksel şiddete maruz kalma) ve beslenmeye (yeterli ve dengeli beslenememe) ilişkin riskler ile hastalıklar, uçucu ve uyarıcı madde kullanma gibi riskler taşımaktadırlar. Bu risklere karşı becerililiği ve grup içinde kaynakların paylaşılmasını, güvenlik konusunda da grup üyelerinin yardımlaşması ve dayanışmasını geliştirmişlerdir. Duygusal gelişimleri risk altındadır: Sokak çocukları için en büyük duygusal risk; sağlıklı bir yetişkinle olumlu bir ilişkinin yitirilmesi veya hiç olmamasıdır. Sokak çocuklarının sokaklarda yaşamaya başlamadan önceki hayat tarzlarında da bu tür bir ilişkinin olmaması da çocuğu sokağa iten faktörlerden birisidir. Sokak çocukları bu yitimlerin üstesinden akran gruplarıyla kurduğu dostluk bağlarıyla gelebilmektedir. Duygusal alanda bir diğer risk ise duygusal tutarlılığın az oluşu, kaygı ve depresyonun sıklıkla görülmesidir. Bu riskle başa çıkmada daha çok özgürlük duyumuna vurgu yapmaktadır. Sosyal gelişimleri risk altındadır: Sosyal kimlik gelişiminde bu çocuklar daha çok, fırsatçılık, dolandırıcılık, hırsızlık, gibi olumsuz örneklerle karşılaşmakta ve toplumun birçok kesimince reddedilmekte veya ahlaksız ve suça eğilimli olarak görülmektedir. Bu riske ilişkin ise akran grupları ile yardımlaşma, destek ve paylaşma ile savunu oluşturmuşlardır. .....(alıntı) Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Borana Karşı,sokakta yaşşayan veya çalışan çocuklarımız için en geçerli çözüm yine aileden başlıyor.ali0 arkadaşımız haklı bu konuda.Bu yeni sokak çocuklarının önüne geçeçek tek çözüm.Yalnız arkadaşımız İslam demiş,ben bunun yanına siyasi,sosyal ve ekonomi de derim.Bugün sokakta çalışan çocuklarımız göçün verdiği yoksulluğu,yaşayan çocuklarımız aiden yoksun olan sevgiyi gösteriyor. Bu konuda Mavi,size yardımcı olabilir.Kendisine ulaşırsan;o yapılan çalışmalarla size çözüm için küçük de olsa bir ışık sunabilir.Şu an askerde olduğum için biraz daha güncelliği kaybettim. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Sevgili ali;Biraz önce izlediğim TV programında ilk adı "Alirıza" olan islam düşünürü ve uzmanı... İslamiyetin "Evlatlık kurumunu" reddettiğini, yasakladığını iddia ediyordu... O an aklıma eğer söyledikleri doğruysa ...ki; Kurandan örneklerle iddiasını kanıtlamaya çalıştı... 4 kadına izin veren bir inanç sistemi... Evlatlık kurumunu neden reddeder diye bir soru düştü... "aile kurumunu güçlendirmek; toplumsal dayanışmayı yerleştirme" yaklaşımında samimi ve doğru düşündüğünü kabul ediyorum... Ancak bunu sadece tek ve kesin çözüm olarak islamiyete bağlamak ne kadar doğru bir teşhis... Bu islami yasak söz konusuysa " İslam" nasıl "tek ve kesin" bir çözüm olabilir?.. Üzerinde düşünmek gerekli... Alirıza" olan islam düşünürü !düşünmek lazım bu düşünürün düşündüğünü ! islamı az çok bilenler bilir, beygamberimiz Hz muhammed'in evlatlığı Zeyd vardır. Bu hocada sanırım imanın şart 5 diğeri sonradan eklenmiştir diyen,tavuktan kurban olur diyen,içkili iken oruç tulur diyen diğer sosyete hocalarından. Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Borana Karşı,sokakta yaşşayan veya çalışan çocuklarımız için en geçerli çözüm yine aileden başlıyor.ali0 arkadaşımız haklı bu konuda.Bu yeni sokak çocuklarının önüne geçeçek tek çözüm.Yalnız arkadaşımız İslam demiş,ben bunun yanına siyasi,sosyal ve ekonomi de derim.Bugün sokakta çalışan çocuklarımız göçün verdiği yoksulluğu,yaşayan çocuklarımız aiden yoksun olan sevgiyi gösteriyor. Bu konuda Mavi,size yardımcı olabilir.Kendisine ulaşırsan;o yapılan çalışmalarla size çözüm için küçük de olsa bir ışık sunabilir.Şu an askerde olduğum için biraz daha güncelliği kaybettim. Değerli Hırçın karadenizli, Aile ve sosyo-ekonomi ve siyasi yapı.Bunlar birbirinden bağımsız olmayan,birbirini etkileyen çok önemli olgular zinciri.Çok yerinde tespitler.Teşekkür ederim.Galiba bu konuda çalışmalarda yer almışsınız.Mavi derken mavi olmayan gökyüzünü kast ediyosunuz galiba.En kısa zamanda ulaşacağım.Tekrar teşekkür ederim. Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Alirıza" olan islam düşünürü !düşünmek lazım bu düşünürün düşündüğünü ! islamı az çok bilenler bilir, beygamberimiz Hz muhammed'in evlatlığı Zeyd vardır. Bu hocada sanırım imanın şart 5 diğeri sonradan eklenmiştir diyen,tavuktan kurban olur diyen,içkili iken oruç tulur diyen diğer sosyete hocalarından. İslamda evlat edinme konusunda size katılıyorum,halihazırda din zaten aile ve aileye ait olanı güçlendirmeye çalışır.Tüm dinler insan eksenlidir.Belki de bizde çocuklarımıza bu şekilde sahip çıkabiliriz. Alıntı
Φ EVDEYOKUZ Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ tebrikler Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Aile kurumunu güçlendirmek,gerçekten oldukça yerinde bir çözüm.Aile ve ailevi değerlerin olmadığı toplumlarda çocuklar birer suçlu durumundadır.Aile ve ailevi değerlerin olmadığı toplumlarda çocuklar vurdumduymaz,yanlış olandır. İslam reçetesi de dinin aile hayatına verdiği önem açısından bir çözüm olarak sunulabilir.Çalışmalarımızda en çok karşımıza çıkan ailevi değerlerden yoksun olan çocukların kadere dönüşen çaresizliği.Teşekkür ederim. Ben teşekkür ederim... Bazı cevaplar gelmiş bu arada onlara da biraz deyineyim: Gecekuşu isimli üye her lafında 4 eş meselesini açmakla zaten kasıtlı yazışını ortaya koymuştur, laf arasında dile getirilen bu mesele üzerine çok kalıplı yazılar mevcuttur ilgili başlıklarda... Evlatlık ayrı bir meseledir; ben zaten burada toplumsal dayanışmayı da özellikle vurguladım, İslam'da İslam kardeşliği, öksüz ve yetimlere özel ilgi, insani yardım vurgulanmış yani sorunların temeline inilerek müthiş bir toplumsal bütünleşme ortamı hedeflenmiştir... Evlatlığın gerçek bağ olmadığının belirtilmesi söz konusudur ve böylece günümüzde de deneyimlediğimiz kafa(gerçekten büyük ikilem yaşıyor bu insanlar bildiğim kadarıyla) ve soy(ana-babasını bilmek herkesin hakkıdır, daha ana karnında insan onlarla etkileşim halindedir) karışıklığındansa aile hayatında da saydamlık sağlanmış olur... Neyse bu ayrı mesele ve her zaman belirttiğim gibi ayrıntılar işin uzmanlarından öğrenilmelidir... Bir arkadaşımız da samimice İslam'ın yanına siyaset,ekonomi falan eklemiş; sayın Karadenizli zaten bunlar da temelden yükselen farklı yapılardır... Saygılar... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Çocuklar için en gerekli çözüm aile kurumunu güçlendirmek; toplumsal dayanışmayı yerleştirmektir... Ben İslam derim; isteyen başka şeyler de desin... bu düşünce islama mensup olmayan bireylerin aile kurumunu güçlendirmediği, hatta aile kurumuna düşman olduğu fikrini ima eder...ki islama veya bir dine mensup olmayan kişilerde de aile kurumu çok güçlü olabilir... toplumsal dayanışmayı sağlayan yalnızca din veya dinlerden bir tanesi veya mezheplerden bir tanesi değildir... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Ne söylediğim çok açık: Bana göre en iyi en güzeli İslam'dır... Bu arada evlatlık konusunda şunu belirteyim özellikle; ben kendi fikirlerimle yazdım, bu işin daha bilgili açıklamaları da mevcuttur... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 islamı az çok bilenler bilir, beygamberimiz Hz muhammed'in evlatlığı Zeyd vardır. Zamanında okurken anlam veremediğiniz bilgiler, bazen belli bir konuyu anlamaya çalışırken yerli yerine oturuyor. Tıpkı başlıkta yazılan yazıların birinde sokak çocukları ile ilgili çözümün İslamiyet’te olduğu önerisi... Ve yukarıdaki alıntıda ifade edilenler üzerine... Konuyu bu açıdan anlamak, kavramak, araştırmak ihtiyacı ve zorunluluğunda olduğu gibi *** Konuyu araştırdım… İslamiyet'te en başından itibaren gelinle evlenme yasağı var. Evlat edinme yasağı ise daha sonra çıkmış. Hz. Muhammed önceleri "Muhammed'in oğlu" diye çağrılan, evlat edinmiş olduğu Zeyd'in eski eşi Zeynep ile evlenmiş. Evlat edinme yasağı ile ilgili ayetler Zeyd ile Zeynep'in boşanması ile Zeynep ile Hz. Muhammed’in evlenmesi arasındaki dönemde inmiş...(?)... Zeyd'in 'oğul' statüsü de bu sırada değişmiş. EVLAT EDİNMEK CAİZ MİDİR? İslamiyet gelmeden önce evlat edinmek yaygın bir adetti. Hatta Peygamber (sav) nübüvvetinden evvel cari olan adet üzere Zeyd b. harise'yi evlat edinmişti. Ama İslamiyet geldikten sonra onu yasakladı. Kur'an-ı Kerim şöyle buyuruyor: "Muhammed sizin erkeklerinizden kimsenin babası değildir" (Ahzab suresi). Peygamber (sav) şöyle buyurur: "Babasından başka bir kimseye mensup olduğunu söyleyen kimseye babası olmadığını bildiği halde cennet haramdır (Buhari-Müslim). Ve böylece İslamiyet evlat edinmeyi yasaklamış oldu. Evlat edinmek çok çirkin bir iştir. Varis olmayan varis olduğu gibi, varis olan da mahrum bırakılır. Kaynak: İslam Fıkıh Ansiklopedisi... http://www.sevde.de/İSLAM_FIKHI *** Evlatlık ayrı bir meseledir; ben zaten burada toplumsal dayanışmayı da özellikle vurguladım, İslam'da İslam kardeşliği, öksüz ve yetimlere özel ilgi, insani yardım vurgulanmış yani sorunların temeline inilerek müthiş bir toplumsal bütünleşme ortamı hedeflenmiştir... Evlatlığın gerçek bağ olmadığının belirtilmesi söz konusudur ve böylece günümüzde de deneyimlediğimiz kafa(gerçekten büyük ikilem yaşıyor bu insanlar bildiğim kadarıyla) ve soy(ana-babasını bilmek herkesin hakkıdır, daha ana karnında insan onlarla etkileşim halindedir) karışıklığındansa aile hayatında da saydamlık sağlanmış olur... Neyse bu ayrı mesele ve her zaman belirttiğim gibi ayrıntılar işin uzmanlarından öğrenilmelidir... Evlatlık ayrı bir meseledir;... Neyse deyip geçmek çözümü istemekten çok ertelemeye yönelik bir yaklaşım... İslam'da evlat edinmek yasak, buna karşılık kimsesiz çocuk büyütmek sevap. Ama koşulları var: Asla mirasçı olamayacak! Bu arada Hz. Muhammed, "Yetimi himaye eden kimse ile ben cennette şahadet parmağı ile orta parmak gibi yakın olacağız" da demiş. İslam'da evlat edinme yasak... Himayesine aldığınız yavruların size baba demesi yasak, çünkü kan bağınız yok... Ayrıca onlara miras da bırakamıyorsunuz. Çocuğa sürekli onun gerçek babasının siz olmadığını hatırlatmalısınız... Ama yetimi himaye edebilirsiniz... İslam dininin, sokaklardaki ve yuvalardaki çocuklarımızla barışmada, Onları temel insan hakları açısından sahiplenmekte... Açıkça telaffuz edilmese de çok büyük bir engel olarak karşımıza çıkacağını çözümün islamiyette olduğu önerisi yapılmadan önce hiç düşünmüş olanlar var mı acaba?... Bu islami yasak söz konusuysa "İslam" nasıl "tek ve kesin" bir çözüm olabilir?... Sizin;... "İslam'da İslam kardeşliği, öksüz ve yetimlere özel ilgi, insani yardım vurgulanmış" "sorunların temeline inilerek müthiş bir toplumsal bütünleşme ortamı hedeflenmiştir." ... Demenize karşın... İslam fıkıhı "Evlat edinmek çok çirkin bir iştir. " "Varis olmayan varis olduğu gibi, varis olan da mahrum bırakılır..." diyerek... Kimsesiz ve sahipsiz çocukları sorunun temeline inerek sahiplenmek yerine... "mal mülk ve paylaşım adına" onları reddediyor... *** Evlat edinme konusunda Türkiye'de bir anlayış sorunu var. Çevrenizi biraz daha duyarlı bir şekilde gözlemlerseniz eğer... Dikkat edin, evlat edinen biri için 'evlatlık aldı' deniliyor... Evlatlık başka şey, bir evlat edinmek başka... "Evlatlıkta himaye var"... "Evlat edinmede ise kan bağı olmaksızın, 'gerçek' anne-babalık"... Dillendirilmese de alttan alta bakışımızın neden, nasıl etkilendiği ortada... "Evlatlık ayrı bir meseledir" "Neyse bu ayrı mesele ayrıntılar işin uzmanlarından öğrenilmelidir" diye geçiştirilebiliyor... Türk ailesi yüzlerce yıllık birikimin izlerini taşıyor. Bu anlayış hangi koşullarda oluşmuş, bugün nasıl bir dünyada yaşıyoruz? İslamiyetin çözüm olduğu önerilerine karşın... Eğer yukarıdaki linki tıklarsanız... Evlat edinmek çok çirkin bir işmiş... İslam fıkıhında...Böyle buyuruluyor... *tna Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2008 Demogoji yapıyorsunuz... Bulmuşsunuz yine kendinizce günümüzde kullanacağınız bir duygusal sömürü aracı üzerine gidiyorsunuz... Kimseyi İslam'a zorlamıyorum ben; bu bahsettiğiniz konuda da bilgim vardı zaten ve meselenin aile ve toplum yapısının temelinde çoktan çözülmüş olduğunu belirttim yani ben "sokaktaki çocuğu" kurtarmaya değil "çocukları sokaklara düşürmemeye" yönelik yazdım işte ikisinin arasındaki fark öyle duygu sömürüsü yaparak anlaşılamıyor... Yorumlarınıza katılmıyorum ve o İslam sözünü kullanırken de biliyordum burada sürekli üstüne gidip karalama yapmak isteyecekleri, konuyu başka yerlere getirmek için mücadele edecekleri... Ondan demişim açıkça: Ben İslam derim; isteyen başka şeyler de desin... Başka istediğiniz varsa söylersiniz ama bu sokak çocukları hakkında bir başlıkta İslam'a karşı düşmanlığınızı göstermek için fırsat olmamalı... Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2008 Bu tartışmanın seyri pek hoşuma gitmedi.alio_1 islam dedi,kendi çözümünü ifade etti.Bunu uzatmanın bir anlamı yok.Varsa çözüm önerileriniz bekliyorum.İslam değilse de yazın siz de ne olduğunu.Saygılar! Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2008 Başka istediğiniz varsa söylersiniz ama bu sokak çocukları hakkında bir başlıkta İslam'a karşı düşmanlığınızı göstermek için fırsat olmamalı... Ben İslam düşmanı değilim ki!... Fırsatçı hiç değil... Bu sizin öngörünüz... Birinin yaşamın gerçekleri içinde çevresinde yaşamını ve hayatını etkileyen bir konuda eleştiride bulunması ona düşman olduğu anlamını taşımaz... Kendinizde alıntılayıp ifade ediyorsunuz... Ben İslam derim; isteyen başka şeyler de desin... Sizin İslam önerinize yönelik bende başka şeyler dedim... Sorunun temelinde inançların çarpık önerme ve yaklaşımlarının etkisi olduğununu söyleyip eleştirince... Hemen yaftayı yakıştırmış ve yapıştırmışsınız... İslam düşmanı... Fırsatçı... *** Yazdıklarıma katılmıyor olmanız son derece doğal ve hakkınız... Ama sizde biliyorsunuz ki, artık hafızanızın bir yerinde yazılanlar duruyor... Bu gün için "anlam veremediğiniz bilgiler" bir gün gelecek belli bir konuyu anlamaya çalışırken yerli yerine oturucak istesenizde istemesenizde... Sizin için olmasa bile bu başlığı okuyan diğer katılımcılar arasında yazılanların demogoji olmadığına... Konuyu farklı açılardan da değerlendirerek "anlamak, kavramak, araştırmak" ihtiyacı ile ele alındığına hak verenler çıkacaktır... Sizin bu ayrı meseledir, neyse diyerek geçiştirdiğiniz konuların üzerindeki örtüleri kaldırarak altında yatan gerçekleri görmek isteyecek katılımcılarında olacağı düşüncesi ile yazılmıştır yazılanlar... Sizin duygu sömürüsü diye algıladıklarınızı "Bu anlayış hangi koşullarda oluşmuş, bugün nasıl bir dünyada yaşıyoruz?" sorularının yanıtını aramak gerektiği üzerine değerlendirme yapan sağduyulu katılımcılarda olacaktır... *tna Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2008 "Anlam veremediğim bilgi" olduğunu iddia ettikleriniz "size ait fikirlerdir"; kızmamın sebebi de budur zaten; siz yazdınız biz de bunları biliyoruz zaten ama mesele temelde çözülmüş dedik, ikna olmadıysanız kendi yorumlamanızla geçersiniz ve lafımızın üzerine hala "örtülüyor" gibi söylemlerle konuşmazsınız... İslam'a karşı saldırgan tutumunuzdan dolayı "düşman" dedim; değilseniz zaten sizinle bir sorunum olmaz kimsenin dini anlayışını yargılayacak değilim... Tekrar özetlersek bu konuda önerdiğim İslam'ın herhangi bir çarpık önerme ve yaklaşım getirdiğini düşünmüyorum bunu düşünenlerle yolumuzun farklı olduğu da açıktır... Merak etmeyiniz; bizler de değişen koşulları olabildiğince göz önünde bulundurmaya çalışıyoruz ama yöntem ve üslup yok mu işte o kimin nasıl bir duyguyla bu sorgulamaları yaptığını ortaya koyar her aklı başında şahıs için... "O zamanlarda A durumu için B uygulanmış şimdi C durumunda işin özünden yola çıkarsak D uygulanabilir diyebiliriz" demek başkadır; işi özüyle birlikte "çarpık" ilan etmek başkadır... Biz temelde İslam ve insan kardeşliği ve güçlü aile barındıran; gelişmiş toplumsal dayanışma ve yardımlaşma hedefi gösteren bir anlayışı sakıncalı, çarpık, yanlış bulmuyoruz... Bu tartışmanın seyri pek hoşuma gitmedi.alio_1 islam dedi,kendi çözümünü ifade etti.Bunu uzatmanın bir anlamı yok.Varsa çözüm önerileriniz bekliyorum.İslam değilse de yazın siz de ne olduğunu.Saygılar! Arkadaşın da belirttiği gibi uzatılacak bir şey yok; önerime istemeyen katılmaz ve "yapıcı" bir şeyler yazar şurada!!! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar;onlar hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki...Çoğu zaman bizim olmayan bir kaderi paylaşmak zordur;peki bu kader de açlık ve soğuğu iliklerini titretircesine yaşamak varsa...O zamanda bu kadar yabancı kalabilir miyiz? Bu çocuklar ne için sokakta...çok zor olmayan yanıtlar!Peki hala ne için sokaklarda...düşünülmeyen yanıtlarda saklı olmasın mı? Şimdi dönüp ardımıza bakmanın tam sırası. Bu çocuklar hasta,bu çocuklar kendilerine sunulan yaşamın en acımasız yerinde,bu çocuklar maalesef bir korku tüneli ve suç unsuru. Bu çocuklar;anneleri babaları tarafından sahiplenememiş. Bu çocuklar;kendisinin getireceği bir parça ekmeğe muhtaç olunanlar. Bu çocuklar;kendisinde olmayanlara özenmiş. Bu çocuklar;savaşın ve göçün yıkımından nasibini almış olanlar. Bu çocuklar;köyleri yakılmış,tüm değerleri ile metropollerde ötekileştirilmiş. Bu çocuklar;insanlıktan nasibin alamamış babaların,annelerin bize sunduğu. Bu çocuklar;kapitalizmin esiri olmuş bir toplumun öfkelendirdikleri. Bu çocuklar;dizilere ve günlük hayata boğulmuş ailelerin çocuklarına veremediği değerlerin ürünü. Bu çocuklar;herşeyini yitirmiş,açlığı yenmek için gerekirse öldürmeyi göze almış çocuklar.... Bu çocuklar;bizim olan çocuklar...Açlığı,korkuyu,soğukluğu ve sevgisizliği gözlerinde okurken;korktuğumuz,kaçtığımız ve görmediğimiz çocuklar...bu çocuklar bizim olan ama bizden uzak tutulan çocuklar! Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar;onlar hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki...Çoğu zaman bizim olmayan bir kaderi paylaşmak zordur;peki bu kader de açlık ve soğuğu iliklerini titretircesine yaşamak varsa...O zamanda bu kadar yabancı kalabilir miyiz? Bu çocuklar ne için sokakta...çok zor olmayan yanıtlar!Peki hala ne için sokaklarda...düşünülmeyen yanıtlarda saklı olmasın mı? Şimdi dönüp ardımıza bakmanın tam sırası. Bu çocuklar hasta,bu çocuklar kendilerine sunulan yaşamın en acımasız yerinde,bu çocuklar maalesef bir korku tüneli ve suç unsuru. Bu çocuklar;anneleri babaları tarafından sahiplenememiş. Bu çocuklar;kendisinin getireceği bir parça ekmeğe muhtaç olunanlar. Bu çocuklar;kendisinde olmayanlara özenmiş. Bu çocuklar;savaşın ve göçün yıkımından nasibini almış olanlar. Bu çocuklar;köyleri yakılmış,tüm değerleri ile metropollerde ötekileştirilmiş. Bu çocuklar;insanlıktan nasibin alamamış babaların,annelerin bize sunduğu. Bu çocuklar;kapitalizmin esiri olmuş bir toplumun öfkelendirdikleri. Bu çocuklar;dizilere ve günlük hayata boğulmuş ailelerin çocuklarına veremediği değerlerin ürünü. Bu çocuklar;herşeyini yitirmiş,açlığı yenmek için gerekirse öldürmeyi göze almış çocuklar.... Bu çocuklar;bizim olan çocuklar...Açlığı,korkuyu,soğukluğu ve sevgisizliği gözlerinde okurken;korktuğumuz,kaçtığımız ve görmediğimiz çocuklar...bu çocuklar bizim olan ama bizden uzak tutulan çocuklar! Çok teşekkür ederim mavi olmayan gökyüzü,şimdi diğer sonuçları da aldım;bu benim için oldukça faydalı bir kaynak olacak.Çözümlerini burada da paylaşırsan sevinirim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.