Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sorunların çözümlenmesi ve çözülmesi...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ne zaman bu tarz başlıklar açsam ilgisizlikten derinliklere gömülüyor; ama bir umutla yeniden denemek istedim...

Bu başlıkta herkes kendi fikrini savunma çabasına girmesin, kimse kimseyi suçlamasın; ne geçmiş ne gelecek anımızı düşünelim ve sorunumuzun ne olduğunu geçmişin nefretinden geleceğin belirsizliğinden arınmış bir biçimde ortaya koyup herkesin işine gelecek çözümü belirleyelim...

Anımızı çözümleyelim; anımızı çözelim...

Bunun için iyi bir yöntem de belirlemek şart tabi; tek yapacağımız toplumsal sorunlar hakkında(siyasi, hukuki, ekonomik) "+" ve "-" gördüklerimizi suçlu aramadan sade bir şekilde dile getirmek; böylece günümüze bakışımızın yönü de daha net bir biçimde belli olabilir...

Ama en önemlisi; burada ortak "-" lerimizi bulup önce bunlara daha sonra da farklı "-" leri tespit edip bu farklı dertlere çözüm bulmak...

Tabii ortak "-" lerde iş biraz daha kolay, farklı teorilere de dayanacak olsak hiç değilse sorun aynı ama farklı "-" lerde doğal olarak birbirimizle iletişime geçip uzlaşmak zorunda kalacağız...

Peki bunu oybirliğiyle "+", "-" ve "çözümler" bulana kadar sürdürebilir miyiz???

Gerçekleşirse emin olun forum çok önemli bir şeye öncülük etmiş olur; çünkü gözlemlediğim kadarıyla bu kadar uzlaşının olacağı bir başka ortam yok...

Şimdilik bu kadarını söylüyorum ama katılım olursa daha ayrıntılıca yöntem belirlenir ve böylece her kesimden insanın bağlı kalacağı somut kurallar çerçevesinde çözümleme ve çözüm işi gerçekleştirilebilir...

Var mısınız???

Gönderi tarihi:

ortak '-' miz, her konuda hemen birbirimizi boğazlamaya çabalamamız.

dış güçlerin diğer örnek ülkelerde yaptıkları gibi halkı birbirine düşürmeye çalıştıklarını göremememiz..

ve dış güçlerin etkisiyle ülkeyi yönetenlerin farkına varmamamız..

en önemlisi bir olabilmeyi başarmak ve bunu dünyaya duyurmak..

kendi ulusal birliğimizi tamamlamadan başka birliklere (AVRUPA, ABD vs.) girmememiz.

ilk önce kendi kendimizi idare etmeyi öğrenebilmeliyiz..

kendi kendimizi yönetebilmeyi..

bunun için basiretli politikacılar yetiştirmeliyiz..

ayakta durabilecek yöneticiler seçebilmeliyiz..

en önemlisi kendi kaynaklarımızı kendimiz kullanabiliriz...

kendi kaynaklarını kullanamayan ülkeler diğer ülkelerin elinde oyuncak haline gelirler..

bunu engellemeliyiz..

bor madenlerimizi, gıdamızı, neptünyumumuzu biz çıkarmalıyız..

bize bırakmazlar diyip kestirip atmamalıyız..

topraklarımıza ve onların zenginlerine sahip çıkmalı ve onları biz değerlendirmeliyiz..

inanın birbirimize düşürülmemizin sebebi kullanamadığımız kaynaklarımızz

Gönderi tarihi:
ortak '-' miz, her konuda hemen birbirimizi boğazlamaya çabalamamız.

dış güçlerin diğer örnek ülkelerde yaptıkları gibi halkı birbirine düşürmeye çalıştıklarını göremememiz..

ve dış güçlerin etkisiyle ülkeyi yönetenlerin farkına varmamamız..

en önemlisi bir olabilmeyi başarmak ve bunu dünyaya duyurmak..

kendi ulusal birliğimizi tamamlamadan başka birliklere (AVRUPA, ABD vs.) girmememiz.

ilk önce kendi kendimizi idare etmeyi öğrenebilmeliyiz..

kendi kendimizi yönetebilmeyi..

bunun için basiretli politikacılar yetiştirmeliyiz..

ayakta durabilecek yöneticiler seçebilmeliyiz..

en önemlisi kendi kaynaklarımızı kendimiz kullanabiliriz...

kendi kaynaklarını kullanamayan ülkeler diğer ülkelerin elinde oyuncak haline gelirler..

bunu engellemeliyiz..

topraklarımıza ve onların zenginlerine sahip çıkmalı ve onları biz değerlendirmeliyiz..

Sayın Hakan sizin iletiniz üzerinden açıklamış olayım o zaman; buna fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim bu arada...

Öncelikle sizden başka "-" sini belirten olmadığından bunlar ortak "-" lerimiz değil henüz; "-" ülkede olumsuz olarak algıladıklarınızı ifade ediyor...

Bu arada önemli bulduğunuz "+" larla da katkıda bulunursanız hepimizin "+" ları toplandığında otomatik olarak bazı "-" ler çözüme kavuşabilir...

Madem katılıyorsunuz; eğer bir fikriniz varsa yöntem hakkında belirtmenizi özellikle rica ederim...

Tekrar teşekkürler...

Gönderi tarihi:

kavga gibisi varmı Aliii ah Aliiii

tutmaz bu program kaldırırlar yayından sana söyliyim

Ama ben başlayayım yine de

Birinci "-"miz bence Ortak Akıl (PORTAKAL gib bişi) bunu başaramıyoruz

türban yasak mı al sana içki yasak

hem de döve döve

bitti... başlamadan... maalesef... :(

Gönderi tarihi:

Konu basligi guzel boyle bir konu basligi actigin icin evvela arkadasa tesekkur ederim .. Atalarimiz bosuna dememizlerki insanlar konusa konusa anlasirlar.. Ama ortak "-" ve "+" mizi cozebilmemiz icin evvele bir ortak sorunumuz oldugunu toplumca kabullenmemiz gerekir, iste zor olanda bu toplum olarak hicbir zaman bir ortak sorunumuz oldugunu kabul etmiyoruz olan sorunlarida surekli dis guclere ve terore bagliyoruz herkes haksiz tek hakli biziz... mesela ben maddeler halinde bir kac sorun siralayim, belki kimilerine gore bir sorun olmayabilir yine kimileri bunu dis guclerin bize yaptirimlari, bize musade etmediklerinden kaynaklanacagini soyleyebilirler...

Halk olarak cok buyuk bir tuketici toplum olduk neredeyse hic uretmiyoruz, oyleki armut pis agzima dus misali

Yillardir ulkede ormanlar kasti olarak yakiliyor yerine apartmanlar Oteller dikiliyor, olaylar okadar abarti boyutuna geldiki bazi tatil bolgelerinde oteller neredeyse denizin icinde artik.. Insan hayati hice sayiliyor eger toplum insan hayatina deger vermiyorsa insanlarin birbirlerini sevmeleri saymalarida olanaksiz bazen turkiyenin Eski amerikan kovboy filmlerindeki gibi vahsi batiyi andiran bir yapisi var.. Guclu herzaman zayifi ezer. yontemi bizim ulkemizde agirlik kazanmakta. Bizim ulkemizde paran varsa acamayacagin kapi satin alamayacagin hic birsey yoktur.. Yargi sistemi carpik islemekte bir ekmek calip yakalanan yillarca hapis yatarken banka hortumlayan devleti dolandiran yok denecek kadar az zaten oda agalar beyler gibi karsilaniyor, bir bakima insanlari kotu yola tesfik etmekte..

Bu benim suan kisaca aklima gelen bir kac kucuk gorunen aslinda buyuk sorunlarimiz ki burada ne teror, ne basortusu nede disguclerden bahsettim cunku bu uc sorundan baska sorunumuz yokmus gibi herseyi insanlara yansitmak cok yanlis..

Saygilar

Gönderi tarihi:
Konu basligi guzel boyle bir konu basligi actigin icin evvela arkadasa tesekkur ederim .. Atalarimiz bosuna dememizlerki insanlar konusa konusa anlasirlar.. Ama ortak "-" ve "+" mizi cozebilmemiz icin evvele bir ortak sorunumuz oldugunu toplumca kabullenmemiz gerekir, iste zor olanda bu toplum olarak hicbir zaman bir ortak sorunumuz oldugunu kabul etmiyoruz olan sorunlarida surekli dis guclere ve terore bagliyoruz herkes haksiz tek hakli biziz... mesela ben maddeler halinde bir kac sorun siralayim, belki kimilerine gore bir sorun olmayabilir yine kimileri bunu dis guclerin bize yaptirimlari, bize musade etmediklerinden kaynaklanacagini soyleyebilirler...

Halk olarak cok buyuk bir tuketici toplum olduk neredeyse hic uretmiyoruz, oyleki armut pis agzima dus misali

Yillardir ulkede ormanlar kasti olarak yakiliyor yerine apartmanlar Oteller dikiliyor, olaylar okadar abarti boyutuna geldiki bazi tatil bolgelerinde oteller neredeyse denizin icinde artik.. Insan hayati hice sayiliyor eger toplum insan hayatina deger vermiyorsa insanlarin birbirlerini sevmeleri saymalarida olanaksiz bazen turkiyenin Eski amerikan kovboy filmlerindeki gibi vahsi batiyi andiran bir yapisi var.. Guclu herzaman zayifi ezer. yontemi bizim ulkemizde agirlik kazanmakta. Bizim ulkemizde paran varsa acamayacagin kapi satin alamayacagin hic birsey yoktur.. Yargi sistemi carpik islemekte bir ekmek calip yakalanan yillarca hapis yatarken banka hortumlayan devleti dolandiran yok denecek kadar az zaten oda agalar beyler gibi karsilaniyor, bir bakima insanlari kotu yola tesfik etmekte..

Bu benim suan kisaca aklima gelen bir kac kucuk gorunen aslinda buyuk sorunlarimiz ki burada ne teror, ne basortusu nede disguclerden bahsettim cunku bu uc sorundan baska sorunumuz yokmus gibi herseyi insanlara yansitmak cok yanlis..

Saygilar

işte böyle güzel düşünen birine de helal olsun derim...

ayrıca ali0_1 biraz daha açıklarsan sevinirim...ben çözemedim daha valla.

Gönderi tarihi:
işte böyle güzel düşünen birine de helal olsun derim...

ayrıca ali0_1 biraz daha açıklarsan sevinirim...ben çözemedim daha valla.

+ = Bu ülkede olumlu bulduğum şeyler(güçlendirilmeli, değerlendirilmeli)

- =Bu ülkede olumsuz bulduğum şeyler(düzeltilmeli, çözüme kavuşturulmalı)

Ben de diyorum ki herkes yukarıdaki arkadaşların yaptığı gibi ucunu şahıs ya da kurumlara dokundurmadan geçmiş ve gelecek üzerinden değil yaşamakta olduğu an üzerinden ülkesinde bulduğu + ları - leri ortaya koysunlar; bundan sonra katılımcılar "sorunların çözümlenmesi" işine başlayıp öncelikle oybirliğiyle ortak "-" leri ve "+" ları çekip çıkarsınlar ki ilk bunlara yoğunlaşılsın, sonra sıra farklı "-" lere ve "+" lara geldiğindeyse herkes "çözüme ulaşmak zorunluluğu" altında uzlaşmaya çabalasın ve olabildiği kadarıyla ortak "+" larımızla ortak "-" lerimiz çözüme kavuşturulsun(tabi yine oybirliği aranacak)...

Böylelikle öncelikle ortak "+" lar değerlendirilecek ve üzerinde yoğunlaşılan ortak "-" lerin çözümüne yönelik çalışmalar sürerken belki de pek çok ortak "+" daha belirlenebilecek...

Önemli olansa, "çözüm zorunluluğu" nedeniyle gerekirse her kesimden insanın fedakarlığıyla çözüme ulaşabilmek ve sonunda tüm "-" leri ortak "-" ler içinde eriterek bu ortak "-" leri de çözüme kavuşturmuş olmak...

Gönderi tarihi:

Sayin arkadasim guzel bir aciklama yapmissin ama burada herkeste biliyorki sadece sorunlarin gun isigina cikmasiyla hic birsey cozulmuyor... sadece millet once biraz tepki veriyor sonrada aaa demek bunlarda varmis deyip siradan bir olay haline getiriliyordu mesela en basit ornegi okadar bankalar hortumlandi paralar yurtdisina kacirildi bunlari yapan can catlasin 2 ay hapiste yatip sonra kahramanlik yapmis gibi halkin icinde dolasmaya basladi.. Turkiyenin her yerinde kacak binalar yapiliyor niye halkta soyle bir mantik var birsey olmaz simdi kacak yapiyoruz yarin birgun bir imar affi cikar kacak yapimiz olur resmi bir yapi.. bunun gibi pek cok vaziyetler var mesela rusvet olayi gecenlerde avrupa haberlerinde bulgaristan polisinin turk tatilcilerden aldigi rusveti gundeme tasimis sagolsun bizim medyacilar .. " Dinime kufreden Musluman Olsa Bari" bizim bulgaristandan assagi kalir bir yanimiz varda bulgaristani elestiriyoruz gorende turkiyenin hic bir kurumu rusvet yemiyor sanacak.. Bugun memurlar sokaktalar zam istiyorlar ama bana sorarsaniz zam memurun hakki degil cunku bircok memur zaten maasindan fazlasini rusvet yolu ile halktan aliyor daha neyin zamini istiyorlar tabi bu soyledigim butun memurlar icin gecerli degil..

ama gorunen suki bizim ulkenin artisindan cok eksisi bulunmakta ve bu eksileri biraz kurcalamaya kalkarsan ya mefta olursun yada bolucu orgut damgasini yersin

kalin saglicakla

Gönderi tarihi:

CAMUS den

" Kendimizi yargılayamadan başkalarını mahkum edemediğimize göre, kendimizi suçlamalıydık ki, başkalarını yargılamaya hak kazanalım.

Madem her yargıç sonunda cezalı oluyordu, öyleyse yolu tersinde gitmeli; önce cezalı olmalıydı ki, sonunda yargıç olunabilsin.Beni izleyebiliyor musunuz?

Gönderi tarihi:

Sorunlarımızı çözümlemek demek onları en temel parçacıklarına kadar ayırmak demektir ki bu aynı zamanda kendimizi, öteki dediğimizi ve toplumu sorgulamamız haline gelecektir...

Eğer biz sorunları önce çözümleyebilirsek ondan sonra çözümler arayabiliriz...

Gönderi tarihi:
CAMUS den

" Kendimizi yargılayamadan başkalarını mahkum edemediğimize göre, kendimizi suçlamalıydık ki, başkalarını yargılamaya hak kazanalım.

Madem her yargıç sonunda cezalı oluyordu, öyleyse yolu tersinde gitmeli; önce cezalı olmalıydı ki, sonunda yargıç olunabilsin.Beni izleyebiliyor musunuz?

Seni izliyoruz Godzilla,

ama bak arkadaşımızın açtığı başlık,bence çok güzel...ben dakka başı eklerim...feci (_)var.

Gönderi tarihi:

Aklıma geldiği kadarıyla yazayım + ları - leri:

+ larımız:

Verimli bir ülkemiz var(tarım, madencilik, su vb...)...

Türk milletinin İslam'ın büyük katkıları ve diğer milletlerle de açık ilişkisiyle iyice gelişmiş kültürel birikimi...

Özel olarak Osmanlı ve genel olarak İslam'dan bize miras kalan pek çok değer, yüksek bir medeniyet...

Batıyla ilişkilerin gelişmesi nedeniyle çağla arada diğer doğu toplumlarına göre daha az mesafe bulunabilmesi...

Her şeye rağmen pek çok topluma göre insanlarımızın sıcaklığını ve samimiyetini koruyor olması...

Özellikle teknolojik gelişmeyle birlikte halkın bilinçlenme sürecinde önemli gelişmeler olması...

Zamanında ülkenin geri kalmış kesimi olan bazılarının artık daha ılımlı ve eğitimli olma yolunda olmaları...

- lerimiz:

Yeterince çalışmıyor; kaynaklarımızı doğru değerlendiremiyoruz...

Kimlik bunalımı yaşıyor ve bundan dolayı yukarıda sayılan artılardan 2. ve 3. sü başta olmak üzere daha birçoklarını değerlendiremiyoruz...

Toplum hala yeterince eğitimli değil...

Toplumsal ahlak inişte...

Ülkede irili ufaklı çıkar kavgalarına pek çok enerji harcanıyor...

Bazı ilkeler her kesimce kendi işlerine geldiği gibi algılanıyor ve kullanılıyor...

Demokrasi anlayışı gelişmiş değil; çoğunlukçuluk ve seçkincilik arasında kalmış bir demokrasi var ve bu adaletle değil yine her kesimce işlerine geldiği gibi algılanmakta...

Özellikle İslam'a karşı toplumsal alandan kayıtsız şartsız temizleme amacıyla yaklaşanlar var ve bunlar toplumla da barışabilmiş değiller...

İlkeler lafta kalmakta...

Adalet, sevgi, hoşgörü vb. daha pek çok yüksek değer ayaklar altında...

İletişim yetersiz...

Düşünce yetersiz...

İşi doğruca sonuçlandırmada sıkıntılar var...

Şimdilik bu kadar...

Gönderi tarihi:
Sevgilii alio_1,

Osmanlı Devleti hakkında yazdıklarınıza katılmıyorum;

ben bunu eksi olarak görüyorum...

Çözümleme işine başlayabilirsek orada değerlendirilir; başlayamazsak da ayrıca tartışırız...

Gönderi tarihi:
Çözümleme işine başlayabilirsek orada değerlendirilir; başlayamazsak da ayrıca tartışırız...

Konuyu dağıtmayalım değil mi?

hukuk ve yasaların uygulanırlığı

kişisel hak ve özgürlüğün yasalarla korunması

medya ve insan

ahlaki değerler

...... kocaman bir eksi(_)

Gönderi tarihi:

Sayin Ali0_1 arkadasimiz zahmet edip bir cok artilar yazmis ama bu yazmis oldugun artilarin cogu bana gore eksi panosunda yer almakta benim kanimca sizinde soylediginiz gibi sayet cozumleri tartismaya gecersek bunlari derinlemesine enine boyuna tartisacagiz..

bir kac ekside benden olsun cunku suan artilar yok denecek kadar az veya ben bulamiyorum

Cifte standard..

Milli degerlerimizinden yozlasmamiz batiya ve ABDye ozenti..

Aile baglarinin yok olmasi

Yolsuzluk " mafya, cetelesme"

Kafatasi milliyetciligi

Alt sinif ust sinif catismasi..

Egitimsizlik " sadece universite bitirip iyi bir meslek sahibi olmayla egitim seviyesi yukseliyor diye bir sey yoktur"

Gönderi tarihi:
Aklıma geldiği kadarıyla yazayım + ları - leri:

+ larımız:

Türk milletinin İslam'ın büyük katkıları ve diğer milletlerle de açık ilişkisiyle iyice gelişmiş kültürel birikimi...

Özel olarak Osmanlı ve genel olarak İslam'dan bize miras kalan pek çok değer, yüksek bir medeniyet...

Batıyla ilişkilerin gelişmesi nedeniyle çağla arada diğer doğu toplumlarına göre daha az mesafe bulunabilmesi...

Her şeye rağmen pek çok topluma göre insanlarımızın sıcaklığını ve samimiyetini koruyor olması...

Özellikle teknolojik gelişmeyle birlikte halkın bilinçlenme sürecinde önemli gelişmeler olması...

Zamanında ülkenin geri kalmış kesimi olan bazılarının artık daha ılımlı ve eğitimli olma yolunda olmaları...

- lerimiz:

Yeterince çalışmıyor; kaynaklarımızı doğru değerlendiremiyoruz...

Kimlik bunalımı yaşıyor ve bundan dolayı yukarıda sayılan artılardan 2. ve 3. sü başta olmak üzere daha birçoklarını değerlendiremiyoruz...

Toplum hala yeterince eğitimli değil...

Toplumsal ahlak inişte...

Bazı ilkeler her kesimce kendi işlerine geldiği gibi algılanıyor ve kullanılıyor...

Demokrasi anlayışı gelişmiş değil; çoğunlukçuluk ve seçkincilik arasında kalmış bir demokrasi var ve bu adaletle değil yine her kesimce işlerine geldiği gibi algılanmakta...

Özellikle İslam'a karşı toplumsal alandan kayıtsız şartsız temizleme amacıyla yaklaşanlar var ve bunlar toplumla da barışabilmiş değiller...

İlkeler lafta kalmakta...

İletişim yetersiz...

Düşünce yetersiz...

İşi doğruca sonuçlandırmada sıkıntılar var...

Şimdilik bu kadar...

Sayin ali0_1, ülkemizde ben malesef bir + degeri olacak deger göremedigim icin sizin + lariniza katilamiyorum ve bilakis ben ülkemizdeki asiri omanliligimizi ve islamiyeti sahiplenmemizi (-) olarak degerlendiriyorum. Her dakika bir (-) yasandigi ve yenileri üretildigi icin bana göre temelde bir kac (-) mizi bulup düzeltmeye calissak hicte fena olmaz, nesela biz bana göre sorunlu toplumuz ve her elestiriyi devlet karsiti olarak degerlendirip cözüme gidemiyoruz. Ülkemizdeki diger büyük (-) inanci siyasete ve egitime alet edip insanlarin gelismelerini engelliyoruz, baska bir (-) ülkemizdeki inkarcilik ve demokrasi düsmanligi. Evet bu (-) lerimizi bile düzeltsek diger binlercesi cok rahat cözülecek. Ama nafileeeeeeeeeee!

Gönderi tarihi:

"_" lerimiz ve "+" larımız...

Bilimsel olmayan tartışmalar havada kalırmış...

Sayın Pisikiyatris Nedret Altuğ un kitabı aklıma geliverdi birden. Bizler "çocuk benlik", "yetişkin benlik" ve "gelişmiş benlik" olgunlaşmalarını incelemeden bir sonuca varamayız.

Formdaki yazılanları inceliyorum. Arkadaşlarım ya "çocuk benlik" yada "yetişkin benlik" le cevaplar veriyorlar. Oysa yapmamız gereken "gelişmiş benlik"le olaylara yaklaşmaktır. Zira, ne duygusal nede sabit fikirle değil; tamamen insanlığın kabül ettiği gerçek akıl ile yaklaşılan tüm sorunlar, çatışma dahi olsa çözülür...

Örnek veriyorum;

"Senin ne kadar bildiğin zaten bu yazıyla ortada!" : Direk olarak karşındaki insanı eleştiren çocuk benlik,

"Ben asla bu fikirde olanlara toz kondurmam" : Direk olarak yetişkin (koruyucu) benlik,

"Fikirlerinizi anlıyorum ancak şundan şundan dolayı maalesef katılamıyorum" : Gelişmiş benlik..... (Bunlar sadece örnektir)

* * *

Bizler, son nefesimize kadar "hayat" denen bu yolu tahsil etmeye, öğrenmeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Bu nedenle hepimiz hayatın acemisi olduğumuza göre, her karşımıza çıkan şeyle birşeyler daha (doğru/yanlış) öğreneceğimizi, ve buna vesile olanında çok kıymetli olduğunu anladığımız an en önemli problemi aşmış olacağız! Nedir bu problem? Biri birimize SAYGI göstermek....

Saygı ve sevgilerimle

Gönderi tarihi:

Bakınız; mesele benim artılarım, eksilerim değil; bana cevap yazmanıza en azından şimdilik gerek yok; eğer başka bir katılımcı çıkmazsa ilerde başlayabileceğimiz çözümleme bölümünde bu + ları ve - leri ortaya koyacağız topluca...

Zaten amacımız bu; kendimizi sınırlayacağız; diğer başlıklarda istediğimiz gibi yazar, fikirlerimizi at koşturur gibi koştururduk ama burada "çözüm zorunlu" ve "herkesin + ve - si ancak oybirliğiyle değer kazanıyor"...

Gönderi tarihi:
Seni izliyoruz Godzilla,

ama bak arkadaşımızın açtığı başlık,bence çok güzel...ben dakka başı eklerim...feci (_)var.

izlemeye devam edin şekerim

Hiç katılmadığım bir konuda başlığı ayakta tutmak için yoğun çaba sarfediyorum.Otobüste bile bugün bunu düşündüm yani...

Gönderi tarihi:

Çözümleme bölümü hakkında öneriler ve diğer üyelerin +,- leri için son üç gün olsun(bugün de dahil)...

Cuma günü çözümlemeye geçelim...

Gönderi tarihi:

Benden başka açıkça + belirten yok anladığım kadarıyla ancak sayın HakanAytaç dolaylı olarak bir artı belirtmiş ve bu bizim ortak + mız olabilir... :D

Demişim...

Demiş kendileri...

Sanırım ülkemiz hakkında bu ortak noktamız oluşmuş...

Eğer sayın Hakanaytaç da itiraz etmezse diğer üyeler ne düşünür bu + hakkında; hepimizin ortak + sı olabilir mi???

Gönderi tarihi:
Benden başka açıkça + belirten yok anladığım kadarıyla ancak sayın HakanAytaç dolaylı olarak bir artı belirtmiş ve bu bizim ortak + mız olabilir... :D

Eğer sayın Hakanaytaç da itiraz etmezse diğer üyeler ne düşünür bu + hakkında; hepimizin ortak + sı olabilir mi???

wallahi buna itiraz etmek gibi birşey söz konusu olamaz.

ki bu belki de bizim tek +'mızdır !?

Gönderi tarihi:

Madem itiraz yok; yazıyoruz bunu bir kenara...

Şimdi bakalım çıkarabileceğimiz kadarıyla hangi - ler varmış ortak:

Sayın HakanAytaç demiş ki:

her konuda hemen birbirimizi boğazlamaya çabalamamız

Sayın Godzilla demiş ki:

Birinci "-"miz bence Ortak Akıl (PORTAKAL gib bişi) bunu başaramıyoruz

Sayın Yakışıklı demiş ki:

Insan hayati hice sayiliyor eger toplum insan hayatina deger vermiyorsa insanlarin birbirlerini sevmeleri saymalarida olanaksiz bazen turkiyenin Eski amerikan kovboy filmlerindeki gibi vahsi batiyi andiran bir yapisi var.. Guclu herzaman zayifi ezer. yontemi bizim ulkemizde agirlik kazanmakta. Bizim ulkemizde paran varsa acamayacagin kapi satin alamayacagin hic birsey yoktur..

Sayın Mavi olmayan Gökyüzü demiş ki:

insana değer..... -------------

sevgi ve saygı... -------------

ortak sorunlarda ortak çözümler üretebilme... -------------

empati.... -------------

Ben demişim ki:

İletişim yetersiz...

Sayın dünyahepimizin demiş ki:

nesela biz bana göre sorunlu toplumuz ve her elestiriyi devlet karsiti olarak degerlendirip cözüme gidemiyoruz

Buradan toplumsal çözümler üretemediğimizi ve birbirimizi yiyerek yine kendimizi tükettiğimizi; sevgi ve saygının, hoşgörü ve anlayışın zayıfladığını söyleyebilir miyiz ilk "-" olarak???

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.